PDA

Pokaż pełną wersje : Pacc - dlaczego, jak zapłacimy to i tak go stracimy?

czokoloko
19-01-2005, 17:34
Na pewno wielu z was zastanowiało się dlaczego, gdy kupujemy paca to po jakims okresie (takim na jaki okres zamowilismy go) nie bedziemy go miec. Dlaczego, gdy placimy kase dla cipow i mamy tylko przyjemną grę na jakiś czas.
Gdy kupujemy gre w sklepie (orginalna) to placimy ok. 100zl czyli tak jak za 3 miesiecznego paca. Gre bedziemy miec do konca zycia (do poki sasiad jej od nas nie pozyczy :) ), a pac po 3 miesiacach znika. Dlaczego, gdy placimy 100zl to nie mozemy ciesyc sie zabawa do konca zycia. Dlaczego płacąc pieniadze, po 3 miesiecznym okresie mamy takie same prawa ja facc? Wydaje mi sie ze to troszeczke niesprawieliwe.
P.S. Nie chce od was glupich komentarzy typu "to nie kupuj paca" albo "oddaj pieniadze na kosciol" X(

Spector
19-01-2005, 17:39
Topic troszke bez sensu ;) ale z jednej strony to racja a z drugiej nie bo :

W taka gre za 100 zł wątpie żebyś grał 3 miechy ( chyba ze jakas dobra gra )
zwykle taka gra to zabawa na 20-40 godzin. W tbie gra sie zas dlugo znam osoby które grają nawet kilka lat w tibie. B)

Ojczul
19-01-2005, 17:41
to przenacz pieniadze na sierociniec:P
teraz odpowiedz do temeatu jezeli bylo by ze jak kupisz to masz na zawsze to zbyt wiele osub by mialo pacc co to wydac 100 zlotych na cale zycie i wtedy pacc byliby prawie wszedzie
poazatym cipowie musza na czyms zarabiać(nie tylko zyski ze stania pod kosciolem i zebrania)

Hedroxx
19-01-2005, 17:41
Hmmm... Żeby tibia miała za co się rozwijać? Banalne, ale logiczne. No chyba, że chcesz kupować co miesiąc kubek "I love Updates"...

Dwimenor
19-01-2005, 17:58
Zauważ, że w wszystkich płatnych internetowych grach tak jest. Płacisz abonamet to grasz, a jak nie to nie grasz, albo masz zablokowane niektóre funkcje. Twórcy takich gier kalkulują tak:Zapłaci 200 złotych i gra powiedzmy 2 lata. Zapłaci 100 złotych za 3 miesiące, pogra przez rok, a my zarobimy 400 złotych. I to się opłaca.

Filipok
19-01-2005, 18:08
mi bylo by wygodniej zaplacic 100zl na cale zycie ale jak se wolicie ,,wolność słowa'' :)

Dr.Unknown
19-01-2005, 18:16
Ludzie są tak ograniczeni i myślą w jedną stronę. Utrzymanie i rozwój Tibii kosztuje, jak i wszystko, a jakby tak każdy zapłacił stówe na zawsze, to długo by tak SIp SOft nie pociągnoł.

czokoloko
19-01-2005, 19:17
zgadza sie, ale pace kupują ludzie mlodzi, naiwni, glupi (nie zawsze). a takie cipy nabijają się z nas, że my tacy młodzi, jesteśmy zafantazjowani grą, że zapłacimy te 100 zł aby pograc, i oni zbijają kase na naszej głupocie, chociaż nie ukrywam, że miło gra się z pacem, i posiadanie jego to przyjemność !! :p

nawigator
19-01-2005, 23:13
Hmm a jak bys Ty zrobil tibie. Nie mial bys innej roboty bo do okola wszystko pozajmowane a Tibia byla by dla Ciebie jednym zródlem pieniedzy co Ty bys zrobil? Uwierz mi utrzymanie serverów, itp itd. Tez kosztuje. A Cipowie tez musza za cos zyc :) Faktem jest np to ze up date im nie wyszedl. I z tymi kickami mogli by cos zrobic lepszego ale takie jest poprostu zycie i mozemy sie cieszyc ze nie zrobili czegos takiego ze nie placac mozna wogóle grac ;)

Trener
19-01-2005, 23:46
zgadza sie, ale pace kupują ludzie mlodzi, naiwni, glupi (nie zawsze). a takie cipy nabijają się z nas, że my tacy młodzi, jesteśmy zafantazjowani grą, że zapłacimy te 100 zł aby pograc, i oni zbijają kase na naszej głupocie, chociaż nie ukrywam, że miło gra się z pacem, i posiadanie jego to przyjemność !! :p

Ciekawostka...CipSoft jest firmą a każda firma musi zarabiać...Idziesz do sklepu i płacisz za chleb, a dlaczego nie wykupisz abonamentu na chleb w wysokości 100zł na całe zycie??
Ciekawostka...100zł (20Euro) to nie jest duży wydatek dla np. Niemców (jest to w granicach ich miesiecznej opłaty za np. kablówke) i nie jest to duży wydatek dla innych krajów Europy i Świata.
Tak więc nikt nie zmieni tego dla Polaków bo dla niech jest za drogo.

Pozdrawiam

Xanatos
19-01-2005, 23:58
heh a ja bym sie nie rzucił nawet stówką na całę życie ;) wole sobie od czasu do czasu wejść na pół godzinki pograć i odstawić gre na kilka tygodni :P jakbym miał pacca to żal byłoby mi czasu któy się marnuje kiedy nie gram i grałbym nonstop a to niezbyt dobrze :)

Shinjix
20-01-2005, 00:17
jakbyśmy im nie płacili(my z płatnym kontem ;p) to tibia by "splajtowała" wyobrać sobie takową sytuację: ok pierwsze 3 miechy spoko, każdy kupuje dożywotniego PACC i jest ok.... NAstępne trzy miechy: Servery są przepełnione, każdy kto chce wejść nie może, bo inni też mają PACCa i wczodzą jak kto chce, ludzie narzekają, że wydali pieniądze, a i tak nie mogą się zalogować; servery wstrzymują pracę, bo niema im z czego zapłacić, programiści, graficy, informatycy pracujący ciężko, żeby servery były w miare stabilne odmawiają współpracy, bo "za darmo nawet w morde nie dostaniesz". W końcu servy padają..... Tibia pada..... Koniec świata(tibijskiego).... To by potrwało maksymalnie pół roku......
Pozdro
Shinjix

LOL_13
20-01-2005, 05:58
ehh dobra fakt nie moze być pacc na całe zycie ale...zeby kosztowało to z 30zl a nie 80 zl -.- ale i tak kupuje pacc....bo to mi sprawia przyjemność.... :D

ernest210
09-06-2007, 09:13
"Business is business" to wszystko nic dodać nic ująć :). Całą esencja PACC.

Erhion
09-06-2007, 10:23
O Lol archeolog.

Ładny temat sprzed 2 lat co nie?