Pokaż pełną wersje : Boty boty i jescze raz boty.....
Piszę ten post, ponieważ szukam pomocy w zwalczaniu botów w grze. Jest to dosyć denerwujące że gdzie człowiek nie pójdzie to "expowisko" jest zajęte przez bota. Normalnie nie miałbym nic przeciwko gdyby to był zwykły gracz, ale w przeciwieństwie to bota ja poświęcam czas na granie. Nie robi za mnie nić żaden program. Pisałem na forum do moderatora tutejszego, ale napisał że nie tibia.pl nie może nic pomóc w zwalczaniu nieuczciwych graczy. Więc piszę do was. Innych graczy, którzy mam nadzieje że zrozumieją sytuację i mi pomogą w zwalczaniu "zła" :) Normalnie to bym pisał prosto do twórców, ale nie znam angielskiego, kontaktu ani nic. Może podanie mi jakieś wskazówki lub nawet pomożecie :) Jeśli zależy wam na uczciwej grze
pozdrawiam
Masterwizard
10-09-2011, 21:51
Jednym z dwóch, uczciwym sposobem jest naokrągłe ich raportowanie w grze (wskazując bota/prawy przycisk/report macro/bot i piszesz...) lub niemniej uczciwym (powtarzam NIEMNIEJ) w stosunku do nich - trapowanie.
Odnośnie raportowania to od jakiegoś czasu nie jest liczony limit, zatem możesz do woli. Raport piszesz po angielsku, tzn. tłumaczysz co Twoim zdaniem jest powodem raportu,dlaczego Twoim zdaniem to bot itd... . Ile się w tej kwestii robi, czyt. ile robi Góra, to jedynie Góra wie.
Drugi sposób, według mnie bardzo uczciwy w stosunku do nieuczciwych programów, to trapowanie. O ile na mainlandzie trapując bociarstwo poprzez potwory (luring) możesz zyskać ich loot, niestety "anormalną" rzeczą na mainie jest to, że atakując samemu bota zyskujesz czachę - na serwerach stworzonych do tego systemu . Na Rooku niestety, od jakiegoś czasu nie stracą nic, a poprzez to wracają na stare expy, słowem - nic się nie nauczyli na własnym błędzie.
Boty to potężny problem w grze. Należy z nimi walczyć, za wszelką cenę.
No cóż. O zabijaniu postaci mogę zapomnieć bo to serwer no pvp. Jesli chodzi a kablowanie na gracza to nie wiedzialem ze w ten sposob mozna :) Co do lurki na bota to musze sprobowac, ale potrzebowalbym wiecej informacji na ten temat. Tzn jak to robic. Czy czarami jak blokowac itp
Powiedz, gdzie expi, jaki ma level, jak konkretnie się zachowuje (czy bije potworki, które ciebie atakują, czy przełazi po parcelach, czy jak go trapniesz to stoi w miejscu czy łazi w kółko, czy biega po różnych poziomach itd.)
Na angielskim nie znam sie za dobrze a chce napisać tak żeby zrozumieli :)
może ktoś napiszę kilka słow po angielsku . Bardzo by mi to pomoglo
@up - reporty nic nie dają, przez miesiąc reportowałem bota codziennie, a on lata sobie w kółko. Dałem sobie już z tym spokój.
No cóż może w końcu coś poradzą :(
A jak można by bota zablokować? Lub wiecie co....
Duch Niespokojny
14-09-2011, 21:31
Za moich czasów boty nie mogły chodzić po paczkach ze sklepów meblowych
Cipsoft nic nie zrobi z botami, bo to dzięki nim ktoś jeszcze kupuje pacca.
Niestety, albo trzeba je zabijać (i liczyć się z tym, że przyjdzie po nas grupa kolegów bottera) albo raportować (co nic nie da).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.