Pokaż pełną wersje : Synchronizacja zapisów stanu serwerów.
W przyszłym tygodniu, 21 września, CipSoft zsynchronizuje czasy zapisów stanu serwerów, co pomoże usprawnić proces konserwacji.http://images.tibia.pl/upimgs/13159414901870121302.jpg
Z powodu tej zmiany, server save będzie musiał zostać przeprowadzony na niemieckich światach dwa razy. Najpierw zapiszemy stan o normalnej porze, czyli o godzinie odpowiednio 8.00 lub 9.00.
Natomiast o godzinie 10.00, wszystkie światy niemieckie jak i amerykańskie przejdą zapis. Potrwa on trochę dłużej niż zwykle, z powodu wprowadzania pewnych korekt.
Od tego czasu, zapis stanu serwerów będzie odbywał się o godzinie 10.00 CEST/CET na wszystkich światach.
Natomiast o godzinie 10.00, wszystkie światy niemieckie jak i amerykańskie przejdą zapis. Potrwa on trochę dłużej niż zwykle, z powodu wprowadzania pewnych korekt..
trochę dłużej, minęło półtorej godziny i jeszcze strona nie działa :p
Bacznosc
21-09-2011, 12:01
Strona nadal nie działa ;/
Qulajski
21-09-2011, 12:44
Chyba coś im nie pykło jak tak długo trwa :(
Merivian
21-09-2011, 12:48
Ano chyba nie pykło... Ciekawe ile trzeba będzie czekać :)
Bez przesady, ale minely juz 3 godziny a gra and strona nadal "offline" mialo potrwac tylko troche dluze,j a nie, nie wiadomo ile czasu. CipSoft dobrze wie co mial dodac, wiec mogl sie okreslic ile w przyblizeniu to zajmie, a jesli podczas tych korekt cos sie spieprzylo to ich wina, bo mogli przygotowac to jak sie nalezy ;/
To jest tragiczne ;/
A ja specjalnie nie poszedłem do szkoły by mieć wolnego expa :(
AdiZgOlekk
21-09-2011, 13:15
marku i allegra bo reszta ma rsy
do szkoly nie poszlo sie bo nie ma sie skrypta na autoreloga po ss? ;D
Bez przesady to tylko gra...
CipSoft leci sobie w kulki!
To tak samo jak nie ktorrzy tutorzy dajacy name locka za nic, lub bany na 30 dni..
Nawet na tibia.pl nic nie pisze dlaczego tak dlugo....
Mogliby poinformowac Nas jak to bedzie długo trwac...
Cierpliwosci brak, a zaraz bedą ludzie ze szkół wracać lol :/
ja tez nie poszedłem do szkoły... a z nudów i czekania aż łaskawie stanie online zacząłem się uczyć :D mam nadzieje ze stanie to na nogi juz za chwile bo rano dzis kupiłem pacca i tak myslalem ze jak dobrze pojdzie to wbije dzis przez caly dzien pare lvli ;p
Witam wszystkich jestem nowy na forum ;)
Mam również nadzieje że to nie długo ruszy i jestem ciekaw czy nie padłem bo byłem na dragach moim 23 ed :D:D i mnie kicklo jak wracałem.:wasabi:
Też się dziwie że to tyle trwa... Jeszcze 12 min i będzie 4 godziny a akurat mam przerwe w pracy... Mogli sobie wcześniej rozplanować zadania i się określić jak już pisaliście wcześniej ale mógł wyskoczyć jakiś nieprzewidziany błąd co w informatyce się zdarza i to nie sporadycznie... Pozdro 4all B)
Mnie osobiscie cos obilo sie o uszy o jakims test serwerze, ale nie jestem tego w 100% pewny.
Gdy serwery byly "offline" to strona "acc maker" byl/a dostpny/a. a teraz widac na stronie inne tlo, czyli cos musialo zawisnac na na stronce lub sa poprawiane jakies drobnostki, ktore nadzwyczajniej zajmuja duzo czasu..
ja sie załamuje już, 4h i jeszcze to trwa ... Tibia upada może włama na server mieli xD :)
Takie cos bylo by mozliwe do zrobienia, w czasie samego poczatku gdy byl save serwer, ale z pewnoscia nic takiego nie mialo miejsca ;]
Łał, jak za starych, "dobrych" czasów. Banda dzieciaków się załamuje, bo specjalnie nie poszli do szkoły, żeby expić, a tu się nie da : ((((
od Dzis ss ma być regularnie o 10:00 rano, tyle sie dowiedzialem
mnie to szlak trafia juz na ten CipSoft kupuje sie te pacc a oni co troche jakies przerwy robia co update cos spier.... i jeszcze te przerwy zal poprostu
Ja nie chodze do szkoly..
Ale dzisiejszy dzien dla mnie jest czyms wiecej, niz zalamka bo nie moge expic, to w sumie nie wazne. Raczej bym wzrocil na uwage "Natomiast o godzinie 10.00, wszystkie światy niemieckie jak i amerykańskie przejdą zapis. Potrwa on trochę dłużej niż zwykle, z powodu wprowadzania pewnych korekt."
Jest to nie otrzymanie danego slowa, ktory zostal zainicjowany juz 13 wrzesnia i nie zostal sprosotwany az do dzis (punktu kuluminacyjnego).
A tibia.pl nie ma niestety zadnych wiesci ;/
Co kurde zrobisz, widać jak dbaja o graczy. Moze jakis bonusik za cierpliwosc otrzymamy :)
In order to fix some technical difficulties following today's ...
In order to fix some technical difficulties following today's server save, the downtime of all game worlds had to be prolonged. We expect all worlds to be back online around 14:30 CEST. We are sorry for keeping you waiting. Thanks for bearing with us!
--- vivonek dodał 0 minut i 59 sekund później ---
Co kurde zrobisz, widać jak dbaja o graczy. Moze jakis bonusik za cierpliwosc otrzymamy :)
predzej bana mozna sie doczekac nic bonusika :p
Za każdym razem jak robią coś z serwerami to na stronie widnieje napis:
Website Not Available
The website is currently not available due to maintenance. Please excuse the inconvenience.
Więc nie wiadomo czy coś się zwaliło czy nie, a test serwera nie ma był ostatnio w marcu chyba bodajże o ile mnie pamięć nie myli i update letni został już wprowadzony. No nic trzeba czekać :wasabi:
AdiZgOlekk
21-09-2011, 14:09
bonusik w postaci przeprosin na oficjalnej stronie xD
zapewne jak zwykle beda kicki i lagi jak po kazdych zmianach co robia:(
No, a na dodatek teraz pierdolone noby wracać będą ze szkół :[ to se pogram jak nic przyjdzie ci taki noob postawi bota na cycach 80 knight bez promocji na edron i biegaj tu z takim jak wali je na strzała dziecko neo bota :( X(:wasabi:
Strona dziala, teraz jeszcze czekac do godziny 14:30 az all serwy beda "online".
Dzieki temu wydarzeniu mialem okazje stworzyc sobie konto na tym forum.
Dziekuje :)
Strona dziala, teraz jeszcze czekac do godziny 14:30 az all serwy beda "online".
Dzieki temu wydarzeniu mialem okazje stworzyc sobie konto na tym forum.
Dziekuje :)
ja tak samo jak kolega wyzej;p
--- vivonek dodał 9 minut i 54 sekund później ---
no i szlak mozejeszcze trafic soil poszed sie jeb... bo z respa mnie do temple kikna...
Please note that all players have been sent to their home temple. We are sorry for keeping you waiting. Thanks for bearing with us!
a jednak nie zwracam honory na demcach jestem;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.