PDA

Pokaż pełną wersje : Questy i Quest Itemy

Kuchcikovsky
22-09-2011, 16:38
Witajcie wszyscy! Mam pewien problem i zarazem zapytanie.

Na rookgaardzie podczas misji tutorialowych jest takie pomieszczenie z niebieską skrzynią (zaraz koło banku)a przy niej tablica na której jest napisane:
You see a blackboard.
You read: This chest has an interval. If you lose the quest items inside, you can come back in one day and open the chest again.

-Czyli chodzi o to że jest taka skrzynka w której możemy odzyskac quest itemy gdy padniemy itp ?
-Czy taka skrzynka jest na mainlandzie jeśli jest to gdzie się znajduje/znajdują?

Pytam gdyż mam problem. Robiłem quest
http://tibia.pl/quest_pokaz/The_Scatterbrained_Sorcerer_Quest
Misja 3: Love's a Wicked Game
Po rozmowie otrzymałem quest item i od krasnoluda i od elfa , lecz gdy wracałem sobie beztrosko do Thais oddac quest zabił mnie PK i straciłem quest itemy.Próbowałem zrobic quest jeszcze raz lecz gdy gadam z krasnoludem(posiadając potrzebne piwa znów) on mówi coś takiego wyłącznie co bym nie napisał:
16:20 Kuchcikovsky [11]: Hi
16:20 Grodrik: Leave me with my beer for a while. Need some silence right now.

I na tym kończy się rozmowa co wiąże się z tym że nie mogę ponownie zdoby quest itemu :(

Co robic?

voice
22-09-2011, 22:38
Jakaś tam postać na Edron sprzedaje quest itemy, ale trzeba mieć PACC, no i nie sprzedaje wszystkich. Poszperaj na tibia-wiki.net

Tak btw. noś ze sobą potki, jeżeli grasz na Pvp serverze.

adareczek
19-12-2011, 23:52
osoba która zrobiła quest thief guild moze kupowac itemy do questow u black berta nie musi miec ona pacc ale questa musi