Pokaż pełną wersje : Mój pierwszy samochód gdzie najtaniej ubezpieczyć
Witajcie,
Kupiłem swoje pierwsze auto i chciałbym się Was poradzić, którego ubezpieczyciela polecacie, gdzie są najniższe składki itp. 21 lat będę mieć za kilka miesięcy więc na razie duuuże zwyżki.
Pozdro
No to gdzie to twoje drugi konto z ktorego zalinkujesz jakąś firmę?
Lord Dreathan
30-09-2011, 23:51
Spytaj sie Pana Dariusz Max Colononko z Boston massachusetts.
A tak serio to nie wiem;o
No to gdzie to twoje drugi konto z ktorego zalinkujesz jakąś firmę?
Cóż za błyskotliwa odpowiedź. A ty z ktorego konta(kąta) piszesz?:D Prostego? ;)
Spytaj sie Pana Dariusz Max Colononko z Boston massachusetts.
A tak serio to nie wiem;o
Hehe. Też myślałem o tej firmie, którą reklamował Colonoko z Boston massachusetts. I z tego co widzę, to nie wypada źle w TEJ (http://tanieoc.u2.pl/) porównywarce polis. Przeszukałem neta i faktycznie mnóstwo jest takich kalkulatorów tylko czemu młodzi kierowcy muszą tyle bulić kasy za oc? W sumie też można zarejestrować auto na kogoś z rodziny, kto juz ma wypracowane zniżki. Wyczytałem gdzieś, że OC będzie coraz droższe. Informują, że podniosą je jeszcze o 20% jeśli wejdzie obowiązek przyznania auta zastępczego każdemu kierowcy poszkodowanemu przez sprawce z ważnym OC. Wiadomo jak się jeździ nie swoim autem, to się o tym nawet nie myśli gdzie ubezpieczać i za ile.
O i tyle od siebie póki co.
Owszem, można zarejestrować na kogoś. Lecz w ten sposób nie wyrabiasz własnych zniżek i w razie czego tracisz cudze.
W ogóle to znalazłeś sobie najlepsze do tego forum, gdzie mało kto ma skończone 18 lat, nie wspominając o aucie.
Owszem, można zarejestrować na kogoś. Lecz w ten sposób nie wyrabiasz własnych zniżek i w razie czego tracisz cudze.
Oplacalna opcja jest kupno samochodu razem z osoba, ktora ma maksymalne znizki - dzieki temu korzystamy z nich (przy lekkiej zwyzce) na dwa samochody, a dodatkowo nam (jako mlodym wspolwlascicielom) leca "nasze wlasne" znizki.
A co do tematu, chyba najlatwiej zlapac za telefon i obdzwonic firmy, bo to informacje z pierwszej reki?
Piszemy w tym dziale o wszystkim i o niczym. Temat sie przyda a nuż ktoś skorzysta. Wiedza jeszcze nikomu, tym bardziej niepełnoletniemu, nie zaszkodziła. Chyba, że trzymamy się powiedzenia: Człowiek rodzi się mądry i idzie (jedzie :D) do szkoły ;)
pozdro
Ja mam auto ubezpieczone w PZU. ;) Ale najlepiej jak pójdziesz do pośredników, oni sprawdzą i porównają wszystkie dostępne oferty i wybiorą dla Ciebie najtańszą. ;) Pozdro i szerokiej drogi :D
Pandabear
02-10-2011, 13:46
Dobrze, ze podales marke auta silnik rocznik itp :D Taki troll jezdzi pewnie jakims Nissanem sunny albo innym plebowskim autem.
neopostman
04-10-2011, 22:36
Zamiast spytac tatę, pytasz użytkowników tibia.pl
Opcja nr. 1- Twoja radośc i podniecenie Twoim samochodem wybuchło jak erupcja wulkanu, a Ty jak wściekły zając głosząc światu że masz samochód oczywiście nie zapomniałeś pochwalic się na tibia.pl chcąc uzyskac więcej internetowych punktów respektu
Opcja nr. 2- Jesteś naprawdę na tyle ograniczony, że pytasz serio na tym forum.
Jak napisałem, spytaj tatę, sprawdź porównywarki, podzwoń. I następnym razem w razie jakbyś miał dylemat z wyborem opon zimowych, omijaj szerokim łukiem to forum.
Koszt zależy od wielu rzeczy twojego stażu jako kierowca wieku jaki samochód silnik. Nie każdy ubezpieczyciel chce ubezpieczać np starsze auta. Ja słyszałem że najtaniej jest w Axa chociaż najlepiej samemu poczytać porobić symulację i sam ocenisz . Ja osobiście za auto 1.4 14 letnie wiek 21 lat płacę na rok składkę 1500 zł.
moim zdaniem axa , ale taniej ci bedzie wziasc samochod na kogos z rodzinny abys mial tansze ubezpieczenie
kondzio118
20-12-2011, 11:52
Ja kolego mam w AXA na moją mame. Za 1.9 silnik płace 450 na rok za samo OC a pierwszy rok chyba mialem NW gratis. Jeszcze problemow żadnych nie miałem. Można rozłożyć sobie to kwartalnie i wtedy wychodza smieszne pieniądze.
Centaurek
25-01-2012, 20:39
Podobno tanio jest też w mbanku - mój kolega tam ubezpieczył i ze wszystkich ofert, które oglądał tam było najtaniej.
Ja mam w Allianzie ale przyznam, że wyjątkowo dużą składkę mi naliczyli w tym roku (mimo bezszkodowości). Pierwsza była jako tako do przyjęcia (~700 zł).
pan google nie boli... a tak na serio można poszuszkać na stronakach,która ma najkorzystniejsze dla ciebie ceny :)
pan google nie boli... a tak na serio można poszuszkać na stronakach,która ma najkorzystniejsze dla ciebie ceny :)
Dobrze, że mu odpowiedziałeś, przez pół roku wyczekiwał pewnie na taką odpowiedź.
Ja też swój samochód (http://alejka.pl/c/samochody.html) ubezpieczyłem w Axa , są na prawdę tani ,mam Dodga 3.3 99' i niektóre firmy liczyły sobie ponad 2000zł , tu płace 800zł .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.