PDA

Pokaż pełną wersje : po update

SkiLo
21-01-2004, 13:30
Zauwazyliscie jakies zmiany zachowania. Bo mi sie wydaje ze potworki biegaja na ukos nie tylko jak atakuja ale takze jak uciekaja.

Fanfi
21-01-2004, 13:53
Co do zmiany zachowania nic nie zauwazylem ale jest juz mozliwe summowanie
monka
ghula

Izyyk
21-01-2004, 14:14
ktos mi cos mowil ze jelenie sa nowe jakies ;)

egg
21-01-2004, 14:38
Mnie ciekawi czy smoki będą dalej puszczać f-wave za siebie uciekając w inna stronę.
Tak było po zimowym update :/
Niestety tą lekcję moja postać przypłaciła 2x życiem (ten drugi raz to próba odzyskania stuffu :/).
Jak ktoś skoczy na dragi, to proszę o opis ewentualnych zmian w zachowaniu.

Temi
21-01-2004, 14:41
Smoki i dle juz nie "spamuja" (wielka szkoda bo byly przynajmniej w miare ciekawe)

egg
21-01-2004, 15:06
sry, ale ja wyłapałem kombo...
3x f-wave :/
ze tak sie brzydko wyraże z dupy
smok ucieka i wali we mnie jakies bąki :/
jak to jest fajne wg Ciebie to... ehh... hate dragons!
dobrze ze monki są znów, będzie można sorcem wyciągnąc troche loota...

Zoamelgustar
21-01-2004, 17:01
Oo, jak dobrze, że znowu można summonować ghule...Totalnie mnie denetwowało, że nie było żadnych samoleczących się monstrów :D

warmuz
21-01-2004, 19:28
Ja bylem na smoku po dzisiajszym updacie i dalej to samo :/

nawet ss znalazlem z tego dzisiejszego draga..
http://tibiass2.w.interia.pl/UO0004.jpg

Dark Lord Nasher
21-01-2004, 23:29
NO niezle. Na ukos mogom chodzic. Dobrze ze MONK i GHOUL powrocily.

?Marcin
22-01-2004, 00:07
elf scot jak strzela i sie go przypsze do muru lub jakiejs przeszkody to idzie po update w bok. Dawniej moglem go tak kierowac by uciekajac podszedl do sciany i dalej nie mogl uciekac. Teraz to sie skonczylo. Podejrzewam ze wszytkie strzelajace (spearmeny, archery, huntery) tak maja. Uwazajcie wiec na strzelajace potworki !!!!
Exp niestety za nie zostal ten sam X(

Kael
22-01-2004, 01:04
Pragne dodac iz potwory kture uciekaja to sie przesuwaja bo przed to jak uciekaly to sie nie przesuwaly a jak sie je zablokowalo 4 skrzynkami (dookola) to tera ucieknie a wczesniej nie !!

Beny
22-01-2004, 01:27
Archery robią dokładnie to soamo, tzn juz nie przyblokuje sie ich do ściany, bo idą w bok, a co za tym idzie można zbyt szybko spotkać ich przyjaciół, a jak wiadomo w grupie są niebezpieczne.
Co do przesuwania, dzisiaj skończylem robić swojego uh meakera (tzn wyszedlem z rocku) ale jak na niem jeszcze bylem to zauwazylem, że królik, mimo że na niego nie polowalem uciekał po skosie w krzakach..tzn teraz już tak się poruszają i tyle...nie wiem co z innymi potworkami bo oprocz orkow, rotow , bugow, i innych prostych stworkow na nic mocniejszego nie polowalem, jednak stworki nadal przezucaja swoj cel ataku.. to nie zostalo zmienione (zaobserwowane na orc sperman na rocku) no i to narazie wszystkie moje doświadczenia po update...jak znajdę coś nowego to dodam.

MaRiO
22-01-2004, 17:03
re: ?Marcin
elf scot jak strzela i sie go przypsze do muru lub jakiejs przeszkody to idzie po update w bok. Dawniej moglem go tak kierowac by uciekajac podszedl do sciany i dalej nie mogl uciekac. Teraz to sie skonczylo. Podejrzewam ze wszytkie strzelajace (spearmeny, archery, huntery) tak maja. Uwazajcie wiec na strzelajace potworki !!!!

Ja znalazlem sposob na blokowanie scoutow, tylko ze jest troche klopotliwy i niekiedy trudny do zrealizowania. Otoz, nalezy zrobic tak, zeby scout stanal w rogu (czyli tak, zeby mial po lewej lub prawej i u gory albo u dolu sciane/przepasc/przeszkode) wtedy nalezy stanac na ukos od niego i juz z miejsca sie ruszac nie bedzie :)) .

P.S.Tylko ciekawi mnie czy to dziala na wszystkie uciekajace potwory, bo nie sprawdzalem. Fajnie by bylo gdyby na smoka to podzialalo :P Jezeli ktos probowal to niech sie podzieli.

Gremlin
22-01-2004, 19:33
re: Up
Na beholdera dziala, na smoka nie bardzo, poniewaz dran prubuje zajsc cie po prostej zeby walnac F wave.

Ale jak ma juz czerwone zycie i ucieka to powinno sie udac.

MaRiO
22-01-2004, 19:45
re: Gremlin
Ale jak ma juz czerwone zycie i ucieka to powinno sie udac.

O to wlasnie sie pytalem, bo jezeli to dziala, to juz mi slinka leci :)) . Teraz musze sie tylko upewnic i lece smoka solowac, no jeszcze tylko z 2 awanse w skillach zrobie i nakupuje pare bp uhow, zeby mi na caly dzien starczylo! :D
P.S. Jezeli ktos moze to niech pojdzie sprawdzic bo bardzo mi na tych informacjach zalezy, plzzz fast ;)

Beny
23-01-2004, 09:24
W związku z update wydaje mi sie, że zostal zmieniony obszar w jakim poruszają się potworki.TReraz czesto jak jak sie je kawalek odprowadzi od respownu staja w miejscu i nie ida dalej. Wcześniej też się zdażalo ale nie aż tak często. Czy to może ma zapobiegać przed lurowaniem potworkow (moje obserwacje prowadze na trolach, wilkach, spiderach bo roty, mino i dwarfy nie uciekaja...a na to knightem mpoluje... wiec pisze...I powiedzcie czy sie myle czy nie.bo wiem że taki gs będzie mial wiellkie pole żeby kogoś gonić....ale wtedy każdy by doszedł do miesca gdzie nie może sie ruszać gs i go bardzo łatwo zabije :/

Beny
24-01-2004, 08:04
Pisze nowego posta żeby ktoś mógł zobaczyć coś nowego i zajżeć, a jak zajży to może odpowie :) . Tak więc jakby się komuś nudziło to niech sprawdzi czy silniejsze potworki mają ograniczone pole ruchu, bo te slabe napewno, a jestem tego Ciekawy... chociaz jakby ratom coś takiego zrobili to juz przebięcie. Tak więc prosze powiedzie czy to wogole jest prawda, czy moje obserwacje to tylko w jaskiniach sięliczą ??? a na powierzchni czegoś takiego nie ma ???? z góry dzięki

Mefi
24-01-2004, 09:05
tylko te słabsz potworki kiedy uciekają w pewnym miejscu się zatrzymują ale leprzych to nie dotyczy

Merral
25-01-2004, 17:59
Po updacie jest do kitu.Na gsa niedziala e-bomba!

Beny
27-01-2004, 11:31
Do kitu jak do kitu, ale ja nie nażekam. Gra robi się trudniejsza \ciekawsza. Teraz np strzelające potworki zachowóją się prawidłowo (uciekają) trudniej na nie przez to polowac , dlatego mysle ze exp powinni dać większy , ale gra staje się bardziej realisttyczna i wymagająca. Cipy majaą troche glupich pomyslow, ale duzo fajnych również..to przeciueż oni stworzyli tą grę.

PS czy ktoś wie czy trening z człowiekiem po update jest wolniejszy ??