PDA

Pokaż pełną wersje : Mana points

egg
21-01-2004, 15:42
Hmm... może wyda Wam się to troszkę dziwne, ale chyba CIPy pozmieniały punkty many jakie trzeba spalić na wyższy mlvl.
Z 52 na 53 miałem jakiś dzień poślizgu :/

Jeżeli jesteście w posiadaniu jakiejś tabelki, ile trzeba many spalic (sorcem/druidem - inne postacie mnie nie interesują), na kolejne mlvle to będe wdzieczny.
Chcę zaznaczyć ze tibia.de ma jakieś błędne info :/

Ahm... i sam już nie wiem, czy master sorc spala 800 many na godzinę czy 900. Jak spala 800 to by się zgadzało zdobycie mlvla, lecz ja używałem life ringow (7h do przodu powinno być) i adv powinien być o ten dzień wcześniej. Czy "wspomagacze" nie przyspieszają zdobywanie mlvla?

MatKus
21-01-2004, 16:19
To, że tibia.de i inne strony mają błędne info to już wiadomo od dawna. Puki co nie jest znany wzór według którego w tibii jest obliczana potrzebna ilośc many a wszystkie znane wzory to tylko zgadywanki. było o tym już setki razy na forum.

Co do spalania many, to se policz. co 4 sekundy 1 many. więc przybywa ci 900 many na godzinę.

naprawdę, nie sugeruj się zbytnio żadnym kalkulatorem, bo naprawdę NIKT (np, po ludźmi z CipSoftu i może jakimś GMem) nie wie, jak to naprawdę jest liczone.

Vodinesi
21-01-2004, 16:34
No ja moim paladynem też tak mialem...czekałem na 8 magic level chyba z 2 tygodnie,a 9 miałem po 2 dniach...
Dziwne... :/

Dejvo
21-01-2004, 17:19
Ja uważam, że z maną to żadna tajemnica... jest napewno ustalone pzrez Cip Team coś takiego, że magic level rośnie tak jak zwykły - czyli musimy np. zdobyć 100expa na 1lvl, to na 1 lvl amgiczny również przypada określona ilość - tylko, że z magicznym jest to zależne od profesji... - dokładnie tego nikt chyba nie wie bo ciężko to wyliczyć (zużywając mane)... i na przypuszczeniach się ta dyskusja skończy :P

Polinik
21-01-2004, 20:25
Oryginalnie dodany przez matkus
Puki co nie jest znany wzór według którego w tibii jest obliczana potrzebna ilośc many a wszystkie znane wzory to tylko zgadywanki. było o tym już setki razy na forum.

A ja myslalem, ze moderatorzy powinni pilnowac przestrzegania zasad ortografi (ze nie wspomne o ignorowaniu faktu istnienia przecinkow). :P

Anyway, back to the topic:
Kiedys obowiazywaly te wzory (interpolowane z danych, ktore sa znane):
Knight 400 * (3.1)^(X - 1)
Paladin 400 * (1.3917)^(X - 1)
Sorcerer 400 * (1.1)^(X - 1)
Druid 400 * (1.1)^(X - 1)
X to mlvl, ktory chcemy osiagnac.

Ale teraz juz sie nie sprawdzaja, IMO to tylko kwestia czasu, az ktos spisze odpowiednie wartosci i wyekstrapoluje nowe wzory.

marred
21-01-2004, 20:41
Oryginalnie dodany przez Vodinesi
No ja moim paladynem też tak mialem...czekałem na 8 magic level chyba z 2 tygodnie,a 9 miałem po 2 dniach...
Dziwne... :/

Chyba wiem, czemu tak jest. Bo na 8 m lvlu mamy wielki czar, exura vita, z poczatku starcza na jednorazowe uzycie, ale potem to juz jak np. ktos bedzie PKowal, to Uhow nie trzeba. A na 9 m lvl. Zadnego czaru. Pewnie do 10 znow bedzie roslo bardzo dlugo, bo sa burst arrowy, ale nastepy czar na 14 m lvl, wiec do 13 m lvl, to pewnie szybko skoczy...

egg
22-01-2004, 13:32
No cóż, wszystko zostało chyba wyjaśnione.
Dzięki za pomoc.
EOT.