PDA

Pokaż pełną wersje : zarabianie sposobem "kup tanio sprzedaj drogo"

Spartanix
21-12-2011, 22:19
Hej gracze! mam pytanie. (jeśli taki temat był, to przepraszam za spam). czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć jak dobrze zarobić tą techniką? kiedyś jej próbowałem. Kupiłem u kogoś jakiś badziew typu dragon shield i kilka godzin nie umiałem tego sprzedać i wyszłem z bardzo małym zyskiem. czy ktoś wytłumaczyłby mi jak handlować, by zarobić? nawiasem mówiąc mój kapitał to jakieś 10k. niewiele, ale za moment będzie 20 lvl i na deserta, więc będzie 20k. jak mógłbym wykorzystać te pieniądze? niestety granie moim sorcem wymaga wastowania dużej kasy, a z 5cc zostało mi marne 20%. zawsze zostaje wzięcie miecza i pójście na roty, ale skorzystam z takiego zarobku w ostateczności. czy ktoś byłby miły wytłumaczyć mi co i jak? :>

Slythia
21-12-2011, 22:31
Wybrałeś sobie jeden z trudniejszych sposobów zarabiania.

Po pierwsze - musisz bardzo dobrze poznać ceny na serwerze. Bez tego nie dasz rady ocenić, która cena jest niska, a która wysoka. Analizuj zapotrzebowanie na dane przedmioty, o jakich porach są sprzedawane i kupowane. Jak jeszcze grałam to na niskich poziomach bawiłam się w kupowanie plecaków parmów i sprzedawaniu pojedynczo.

Bohunek
22-12-2011, 02:50
jeszcze pare dni temu ludzie kupowali itemki po 1 gp ;] mam znajomego który na markecie kupił w ten sposob itemy na 300k ! oczywiscie to scamming, oszustwo...ale cipsoft nic nie mogl z tym zrobic, ludzie nie potrafili czytac ze to nie jest 1 royal helmet za 35.000 gp tylko 35.000 royal helmetow za 1 gp ;] no i wpadali

odpowiadając - ceny itemow musisz miec obadane, na addonkach mozna super zarobic, np zbierasz itemy na addon, skupujesz mozliwie tanio i sprzedajesz caly outfitt/addon i zarabiasz na jednym z 50k bo doliczasz sobie troche

albo jak masz pacc to skupujesz itemy do djina/rashida i czesto sie znajda ludzie co sprzedadza woi np za 2,5 (dostajesz 3 u djina) - na jednym itemkow 500 gp to juz sie robi 10k przy 20 ;p

unkownX2
22-12-2011, 19:55
Sam tak zarabiam, ale niestety jest to ciężki kawałek chleba, ponieważ ostatnio wiele osób się tym trudni oraz jest to sposób bardzo czasochłonny wymagający bardzo długiego stania w dp i ogłaszania się. Czasami cały dzień nic, a czasami, przy dużym kapitale można nawet kilkanaście k zarobić. Także nie jest to sposób dla niecierpliwych

Oski96
22-12-2011, 19:58
Zgadzam się z przedmówcą jest to bardzo czasochłonne, ale przynoszące skutki. Radze najpierw zacząć od małych rzeczy jak np. Blue legs albo cos. A z kupowaniem wiekszych rzeczy uwazaj bo ceny się zmieniają.:)

Spartanix
23-12-2011, 20:01
mam do was drodzy gracze prośbę. bylibyście tak BARDZO mili powiedzieć mi, czym handlować przy posiadanej sumie 1k, 3k, 5k, 10k, 30k, itd ? tak chociaż po dwa przykłady różnych często kupowanych rzeczy o danej wartości? dałbym punkta reputacji ale na tym forum chyba nie ma :( z góry dzięki za pomoc ;D nie martwcie się, rynku wam nie zepsuję bo i tak nie jesteście z inferny, a po drugi i tak jesteście lepszymi handlarzami ode mnie ;]

exequtor93
23-12-2011, 20:04
Ten sposób się sprawdza, ale nie zawsze. Trzeba pamiętać że ceny się zmieniają i cena danego przedmiotu może spaść. Zajmuje to również dużo czasu, ale po pewnym czasie napewno się wyjdzie na plus.

Slythia
23-12-2011, 20:06
Nie da się ot tak powiedzieć czym, zależy od cen na serwerze. Możesz zbierać i składać śmieci na addony (lecz to więcej kosztuje), możesz kupować masowo jakieś śmieci od hlvla i odsprzedawać etc etc. Patrz na co jest zapotrzebowanie, jakie zestawy, co zaś*można kupić taniej w większych ilościach.

Spartanix
23-12-2011, 20:14
ja właśnie tak zrobiłem. ale co sięokazuje? na dziale advertising więcej jest tekstów w stylu "seel.." niż "buy..." a jeśli już ktoś pisze "buy" to często są to zupełnie różne oferty, dlatego trudno powiedzieć na co jest zapotrzebowanie. ja wiem że ceny się różnią, ale chodzi mi tylko o ceny podane "około". wiemy przecież, że na jednym serwerze BOHY są za 32 k a na innym np za 34 k. proszę tylko o orientacyjne ceny w przybliżeniu ;)

rakhal
15-01-2012, 20:20
Ostatnio tez sie bawie w takie cos .
Mozna zarobic na rozkrecenie interesu przez plate armor,legs ja kupuje plate legs za 200-250 sprzedaje za 400, plate armor za 350-400 a sprzedaje za 600 .
Ostatnio zauwazylem ze mozna zarobic na Life ring .
Skupujemy nawet za 200-400 od newbie z ghostlandu i sprzedajemy za 600-800.
Ceny small stone skacza skupujemy za 5-10 jeden i sprzedajemy za 20 .