Pokaż pełną wersje : Poison Dagger - gdzie się podziały?
Aolde Miko
31-12-2011, 14:58
Witam,
do (bodajże) Tibi 7.8 z minotaurów leciały Poison Daggery, kto mi wytłumaczy, dlaczego w dzisiejszych czasach nikt nie ma tego ,,rara'' (chodzi mi oczywiście tylko o rookgaard).
Pozdrawiam
crystal12
31-12-2011, 23:06
Jesteś pewien? Owszem, kiedyś leciały... Ale z tego co pamiętam, to przestały lecieć o wiele wcześniej. Mają je tylko osoby, które grały w Tibię już od najstarszych wersji..
@edit: Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim rookstayerom i nie tylko!:-) Hehe, nie ma to jak sylwek z Tibią...
Aolde Miko
01-01-2012, 16:44
Jesteś pewien? Owszem, kiedyś leciały... Ale z tego co pamiętam, to przestały lecieć o wiele wcześniej. Mają je tylko osoby, które grały w Tibię już od najstarszych wersji..
Jestem pewien bo zaczynałem grę na tibi 7.6 i sam lootnałem tego dagger'a tylko wtedy to była normalna broń, więc wyszedłem z nią na maina.
Szukając na google jakichś info, znalazłem dużo postów z 2006/2007 roku, gdzie ludzie chwalili się z posiadania tego daggera, ale w obecnych czasach nie widziałem nikogo z tym daggerem, ani nawet zdjęć kogoś z tą bronią na rooku.
tez go lootlem ale wczesniej niz ty na elysi i pogonilem go wtedy dosc tanio
gdyby ja kurwa wiedzial jaka to ma wartosc B)
ludziki co go maja chca pozostac anonimowi sam nie wiem czemu
pd byl do zdobycia ale czy jest teraz?
trzeba zagadac z cipsoftem czy jest dalej spadajacy z mino na rooku
Masterwizard
04-01-2012, 00:12
Od lat naokrągło na mino hell siedzę, ubiłem ich pewnie tysiące i jakoś nie wylociłem żadnego PD - znaczy zlikwidowano. Jedyne z rzadkich przedmiotów, które loci minotaur to bronze amulet i skóry-o ile można je nazwać "rzadkimi" przedmiotami.
Crunsher
04-01-2012, 15:23
no teraz, nie leci, ale ciekawe czy ktos z anticy np go ma.
Aolde Miko
04-01-2012, 16:15
Od lat naokrągło na mino hell siedzę, ubiłem ich pewnie tysiące i jakoś nie wylociłem żadnego PD - znaczy zlikwidowano. Jedyne z rzadkich przedmiotów, które loci minotaur to bronze amulet i skóry-o ile można je nazwać "rzadkimi" przedmiotami.
Ja się nie zastanawiam czy jeszcze leci, bo wiem że nie, tylko czemu od kilku lat nie widziałem nikogo z tą bronią, żadnych zdjęć, po prostu nic.
Bzdury. Tylko wam sie zdawalo ze mieliscie. Nigdy nie lecial pd z mino.
Vermilion
04-01-2012, 19:37
PD mógł lecieć z minoutaurów ale na pewno nie za czasów 7.8. Mógł, ponieważ nigdy nikogo z tą bronią nie spotkałem. Zlootowałem go swojego czasu z minotaura na zamku koło AB, było to ~4 lata temu. Obecnie nawet na mainie loot pd z minotaura jest wyłączony.
PD mógł lecieć z minoutaurów ale na pewno nie za czasów 7.8. Mógł, ponieważ nigdy nikogo z tą bronią nie spotkałem. Zlootowałem go swojego czasu z minotaura na zamku koło AB, było to ~4 lata temu. Obecnie nawet na mainie loot pd z minotaura jest wyłączony.
Mialem dokladnie tak samo... Zamek ab i wydawalo mi sie ze z mino zlecial. Teraz uwazam ze to zwykla pomylka i tak naprawde spadl z orca warriora.
Aolde Miko
05-01-2012, 15:48
Taa bzdura, bzdura, ja jestem tego pewien, zresztą :
http://tibia.wikia.com/wiki/Poison_Dagger
,,A few of those still remain in Rookgaard on a few worlds since they were once a Minotaur loot.''
Na google też nie trudno znaleźć tematy o PD na rooku...
Grę w Tibię zacząłem od tibi 7.6 i wtedy jeszcze leciały PD normalnie z minosów (bardzo rzadko), a od 7.8 już nie.
bardzo rzadko to bronze lecial
PD spadal napewno w 04/05
[cenzura]
zyjcie dalej z mysla ze nikt go nigdy nie mial tak bedzie najlepiej
Nie kieruj sie tym co na wiki jest napisane. Modyfikowac moze to kazdy. Ani Master Slayer ani Sunrise ani Instynkt nie mieli PD choc napewno zaplacili by za to kolosalne ilosci gps przynajmniej jak na tamte czasy. To tylko plotki. A ja gralem od 7.4 i tylko WYDAJE mi się ze z minotaura spadl pd ale na mainlandzie.
Cygan Slejter
06-01-2012, 13:59
Ja mialem PD na rooku, ale nie moge udowodnic bo nie zrobilem wtedy ss'a z oczywistych powodow. Myslalem ze to normalne ze wypada :)
to byla tibia 7.6
Ja mialem PD na rooku, ale nie moge udowodnic bo nie zrobilem wtedy ss'a z oczywistych powodow. Myslalem ze to normalne ze wypada :)
to byla tibia 7.6
Nie miales. Nie wprowadzaj ludzi w blad.
bardzo rzadko to bronze lecial
PD spadal napewno w 04/05
chuj w dupy tym co nie wierza
zyjcie dalej z mysla ze nikt go nigdy nie mial tak bedzie najlepiej
Ja mialem warlord sworda po zebraniu piece of iron i [cenzura] Typowe.
Tefloniqq
07-01-2012, 08:59
Na mainlandzie wypadał - jestem tego pewien. Ale czy na rookgaardzie? Grałem z 6 miesięcy temu na otsie 7.4, real mapa - rookgaard i mainland. Chyba jako pierwszy zostałem tam rookstayerem, ots był nastawiony do starego klimatu pvp i expienia. I wtedy na mino hell wypadł mi poison dagger z minotaura, musiałem długo je bić, by wypadł, a loot był podwojony, lub potrojony. Czy twórca tego otsa zrobił tak, że poison dagger ma lecieć z minotaura? Nie sądzę. Myślę, że poison dagger leciał z minotaurów!
Vermilion
07-01-2012, 09:36
Przecież bazy danych OTSów są robione "na oko" i między innymi na podstawie danych z fansiteów (które często są błędne). To nie jest żaden dowód. Ciekawostką jest tylko, że na mainie loot pd z orka wojownika też jest wyłączony (chyba, bardzo dawno mi nie wypadł).
Kanfarus
14-01-2012, 08:42
Przecież bazy danych OTSów są robione "na oko" i między innymi na podstawie danych z fansiteów (które często są błędne). To nie jest żaden dowód. Ciekawostką jest tylko, że na mainie loot pd z orka wojownika też jest wyłączony (chyba, bardzo dawno mi nie wypadł).
Super, ale widzę nie masz pojęcia, że jest parę rzeczy takich jak mapa, czy np. npc'e i zapewne jeszcze inne rzeczy, z clienta 7.8 lub wcześniejszego wykradzionego cipsoftowi :)
paczkę npc'ów i mapę akurat łatwo znalazłem na forach o otsach... inne zapewne też były
zresztą jak ktoś robi dobrze ots'a to głównie odwzorywuje z rl tibii, a nie z fansitów.. Sam za*******a i oskryptowuje co widzi.. Tak robią oczywiście lepsi ludzie w tej branży i nie chodzi mi tu o pierwszego lepszego nooba co pobierze gotową paczkę i odpali..
pd myślę wypadał z minotaura, bo jak ja zaczynałem grę, to przynajmniej pamiętam spam na defaulcie, że chcieli kupić poison dagger, ale samego poisona to nie widziałem raczej, nie przypominam sobie tego, ale wtedy byłem noobem i wyjście z rooka zajęło mi parę dni.. Ale grało się 100x lepiej niż teraz :)
Co do tibia wiki, to akurat angielska wersja jest dość dokładna i jak myślisz, że ktokolwiek tak dał info dla jaj to sobie popatrz w historię edycji jaka deskrypcja była wcześniej... Dla porównania sobie dopisz np. do latrivana , że spada z niego golden helmet.. Zobaczysz ile twoje info będzie na wikii tamtejszej :)
Vermilion
14-01-2012, 09:10
Super, ale widzę nie masz pojęcia, że cała reszta nigdy nie została udostępniona szerszej publiczności, z tego co wiem stał przez jakiś czas 100% RL OTS i tyle. Nikt poza osobami, które zorganizowały atak DDoS nie miał dostępu do niczego poza mapą i npc.
zresztą jak ktoś robi dobrze ots'a to głównie odwzorywuje z rl tibii, a nie z fansitów.. Sam za*******a i oskryptowuje co widzi.. Tak robią oczywiście lepsi ludzie w tej branży i nie chodzi mi tu o pierwszego lepszego nooba co pobierze gotową paczkę i odpali..
Pozdro, sprawdź drop poison daggera, lecącego przykładowo na 0.000000000000001%.
Masterwizard
14-01-2012, 11:54
Niedalej jak wczoraj rozmawiałem z Irmao de Kratos (lv.100), który od roku nie logował się na Silverze. Gość posiada Dice i chwali się nią na prawo i lewo, mam zresztą z nią printscreen'a. Pytany o to, czy kiedykolwiek mino na Rooku loocił Poison Daggera i czy może go posiada, odpowiedział krótko: "It is a myth, only a myth". Nie wierzę, że gdyby posiadał tegoż daggera to nie chwaliłby się nim na lewno i prawo, tak samo jak swoją kostką. To bardzo stary gracz, co prawda emeryt i pewnie już nie zbytnio pojęcia o Rooku, lecz to akuratnie by pokazał - gdyby posiadał...
Aolde Miko
14-01-2012, 15:48
To najwidoczniej, więcej wiem od 100 rookslayera...
PG wypadał z normalnych minosów i nie było w tym nic dziwnego, dopóki go nie wycofali, jestem tego pewien na 100% i co byście nie napisali to jestem tego pewien (potwierdzają to również strony o tibi - na tibia.pl też przy poison daggerze było info o tym że kiedyś leciał z minotaurów, nie wiem czemu ją skasowali).
Jak grałem na tibi 7.6 bądź 7.8 (nie pamiętam) to lootnąłem 1 PG na rooku i wyszedłem z nim na maina, potem gdy expiłem na foldzie również wypadł mi PG z zwykłego minosa - i temu mi nikt nie zaprzeczy, bo pamiętam to jak dziś.
Pozdrawiam
Anonimowyrooker
14-01-2012, 18:35
Albo jesteś noobem albo go udajesz , Nie ma Poison Dagera na rooku i Nigdy nie było . MasterWizard poprzez 100lv na emeryturze pokazał poprostu iż w dawnych czasach też nie był dostępny , Dalej Sunrise koleś który spędził na MH i Poison Cave więcej czasu niż Ty w całym życiu przed kompem , nie posiada Poison Dagera , Biega z bowem i Arowsami . PD jest na tyle specyficzny że byśmy zauważyli iż ktoś go używa i to bez problemu
Aolde Miko
14-01-2012, 22:26
Albo jesteś noobem albo go udajesz , Nie ma Poison Dagera na rooku i Nigdy nie było . MasterWizard poprzez 100lv na emeryturze pokazał poprostu iż w dawnych czasach też nie był dostępny , Dalej Sunrise koleś który spędził na MH i Poison Cave więcej czasu niż Ty w całym życiu przed kompem , nie posiada Poison Dagera , Biega z bowem i Arowsami . PD jest na tyle specyficzny że byśmy zauważyli iż ktoś go używa i to bez problemu
To może zrozum, że w temacie właśnie zapytałem, dlaczego (chyba) nikt na rooku, nie ma PD, choć był on dostępny i jestem tego pewien, a że Ty wolisz pisać bzdury zamiast wpisać w google ,,poison dagger na rooku'' lub ,,poison dagger on rookgaard'' i przejrzeć parę tematów, to nie zamierzam z Tobą rozmawiać.
Anonimowyrooker
15-01-2012, 11:08
a Po co mam wpisywać w google , skoro grałem na roku w okresie 2002/4
Zresztą mam kontakt z RD'B i nieraz pisałem również z Sunrise.
Wyjawię wam teraz wielką tajemnice więc słuchajcie uważnie ,
PD nigdy nie leciał z minosa lecz z Orca Wariora , a jakiś ktoś ze stron fanowskich pomylił te 2 looty i z tego powodu wziął się ten mit. koniec tematu
RD'B kocha tworzyć nowe mity, tak więc nie traktowałabym go jako źródła pewnych informacji ;].
Anonimowyrooker
15-01-2012, 11:15
O , Cześć Slythio :) , Wiem znam troche RD'b :) No ale nie zmieniając tematu , nikt nawet nie pokusił się zrobić fake na temat PD , jak mówiłem wcześniej to jest na tyle charakterystyczna broń że nikt by nie zdołał jej ukryć
Po prostu fake'i z sofem są ciekawsze oraz przynoszą autorowi więcej sławy. Kiedyś wiele osób twierdziło, że wypadł im poison dagger z minosa (np na mainie), ale nigdy nie sprawdzałam, ile w tym prawdy.
Anonimowyrooker
15-01-2012, 11:33
Na mainie też nigdy nie leciał , wiem bo zawsze lubiłem przesiadywać w Mintwain.
Jest jedna możliwość jeżeli ktoś lootnął to może na takiej samej zasadzie jak to że z Orca warlorda leci Amazon Armor ale tylko podczas najazdu :)
Masterwizard
15-01-2012, 11:37
Anonimowy....dokładnie tak jak mówisz...a powiem więcej: nie jest zagrożone banem posiadanie przedmiotów, które nie są niezgodne z Tibia Rules, tj. takich, które nie zostały powzięte przy wykorzystaniu błędów gry. Gdyby ktokolwiek posiadał poison daggera mógłby pokazywać go każdemu bez żadnych obaw o cokolwiek - mało tego...znając tą legendę robiłby to na pewno.
Aolde, Irmao de Kratos to naprawdę stary gracz. Orientuje się w najwcześniejszych wersjach gry. Dokładnie wie, że poison dagger nigdy nie leciał z minosa, gdyby tak było-posiadał by go. Chłop ma taki złowieszczy temperament, lub jak kto woli - jest zarozumiały do tego stopnia, że pokazuje wszystko, co mogłoby być uznane za rare (Dice, runy, Lfluidy i wiele innych). Zaparskał wręcz śmiechem, gdy pytałem go o PD.
Nie ma żadnego PD na Rooku. Nie było i nie będzie. To kolejny podobny mit rodem z wysepki ze Spike Sword'em i Ghoulem za ścianą oraz Mino Magiem w pokoju, a także dźwignią Toma. Nie szukajmy tego, co nieistnieje..
@Slythio
A czy ja za posiadanie klucza od pokoju treningowego, run, fluidów i innych dziadostw mogę dostać bana? ;) Część racji masz - ludzie dostawali bany z o wiele błachszych powodów i czasami też....w ogóle bez powodu.
Zawsze jest szansa, że mógł wypadać zanim zacząłeś grać. Chyba, że bawiłeś się z minoskami od czasu powstania Tibii ;].
@Masterwizard
To, że nie jest to zakazane wcale nie oznacza, że nie dostałby za to bana. Nie twierdzę jednak przez to, że PD istnieje, sama w to nie wierzę.
Poison dagger na pewno leciał z mino... przynajmniej na main, bo spadł mi parę lat temu (2006 rok) i był to mino z ancient temple (po drodze do mint). Dobrze to pamiętam, choć nie wywołało to u mnie szczególnych emocji. Ot, taki typowy rare drop.
Kanfarus
16-01-2012, 20:00
Zróbcie temat na tibia.com i zaoferujcie niewiem, np. 10k za pokazanie na trade lub na tibiacascie tego daggera, lub jak macie to 100k i będziecie mieć pewność czy ktoś ma czy nie :)
Partyzant_Felix
05-02-2012, 22:12
Dupa tam, dawno już nie lecą, mało kto ma o ile jeszcze ma a np. nie skończył gry
redfaction
03-06-2012, 22:18
Poison dagger na pewno leciał z mino... przynajmniej na main, bo spadł mi parę lat temu (2006 rok)
ale Ty pierdol..y gadasz, oczywiscie ze Ci nie spadl bo nie mogl spac, nawet jezeli kiedykolwiek spadal to napewno nie w 2006 kiedy byly klienty 7.6-7.8 ;
w 2004 (czyli za czasow 7.4) tez PD nie lecial z minotaurow.
Mozecie mowic co chcecie ale i tak dobrze wiem ze malo kto z Was te czasy pamieta. Tak wtedy jak i dzisiaj ludzie mowili sobie ze kiedys lecial ale juz nie leci
Ufocznik
04-06-2012, 11:47
Nigdy nie wypadał. Kiedyś na niektórych stronach była błędna informacja, że rzekomo wypada bardzo rzadko, przez co wiele osób uwierzyło, że im wypadł. Takie jest rozwiązanie tej zagadki.
Hubertoo
04-06-2012, 16:34
Kolejny temat o dupie marynie. Ja z orca zlocilem Orshabaal brain i znam kilka osób, które na Tibi 7.6 też zloociły, jednak nikt nie pokazuje. Brzmi podobnie do waszej teorii? Wszystkie dziwne itemy jakie znajdują się na rooku są efektem tego buga, który kiedyś sprawił, że przy rookowaniu postaci itemy na niej zostawały, chociaż i to nie jest pewne. Widziałem na Antice na screanach scimitar na mino hellu itd chociaż i to może być wyssane z palca i zwyczajnie sfakeowane. Mity wielkich herosów typu Darth i jego Iron Helmet czy innych dzieci neostrady, które chcą być legendarne są już po prostu śmieszne. Jeden z drugim botem mówi, że posiada spike sworda, poison daggera, iron helmet, robi screany, chwali się a jak go zapytasz w grze czy Ci może pokazać to są 2 odpowiedzi:
1)nie mam czasu, bo mam na noobcharze i expie
2)Nie zależy mi na rozgłosie
Jeżeli nie chce pokazać to znaczy, że nie ma. Tutaj nie istnieje żadne tłumaczenie. Przez trade nikt Ci nic nie ukradnie. No i co, wierzy ktoś, że jakiś noob zdobył iron helmet i się nim nie chce pochwalić w grze a fakei chętnie wrzuca na fora? Nie zależy mi na rozgłosie = nie robie faków i nie wrzucam ich do internetu. To takie tłumaczenie jakbym polał was benzyną, podpalił i zgasił twierdząc, że nie chciałem was tą benzyną polać. Nie obraźcie się, że jestem taki bezpośredni w tym co piszę ale raczej chyba jesteście rozumnymi ludźmi lub zwyczajnie macie na tyle bystrości w małych główkach, że to zrozumiecie. Rookguardian de'bove robiąc jakieś fejki i wrzucając je na forum robił to dla czystych jaj, później pokazał screany swojej postaci w wywiadzie i co? Legion helmet, katana, chain arm, st-legs, copper-sh, leather boots, pare bronze amuletów i takie inne pierdoły. On wzorowo ukazał jak można manipulować ludźmi, z tym że to co zrobił nie było chamskie, tylko paradoksalnie cholernie pomocne w ukazaniu tej drugiej, tajemniczej perspektywy posiadacza. Przypomina mi się jeszcze jeden wielki progamer Master Slayer, wysłali go na test serverze na wysepke z SoFem i jak się go zapyta o to, to twierdzi, ze nie może nic powiedzieć. No a co ma powiedzieć? Teleprotowali mnie na test serverze, jestem noobem, który robi z siebie legende? Tak to sprzedaje bajki, że stał koło miecyzka jakby nigdy nic i doszedł tam sam i czeka aż ktos zrobi to samo. Jeżeli wie jak tam stanąć to niech stanie? Co nie może drugi raz? Czy test servera dawno nie było? Robią fake gdzie ustawiaja gp w pentagram a później dają się zabić przez rata mając wędkę w ręku a później teleportują się do pokoju minomaga i go ubijają z fist fightingu a jak ich zapytasz jak to zrobili to odpowiadają <secret>. Patrzcie na to realistycznie i ze zdrowym rozsądkiem. Są tajne miejsca na rooku, jak to mi cipsoft odpisał na maila (było po ang ale w skócie napsize po pl):
Nie możemy powiedzieć czy quest na sof istnieje czy nie, więcej frajdy sprawia odnajdywanie questów samemu. Oczywiście, są pewne miejsca i questy, które są jeszcze niedokończone a niektóre są zamknięte i zablokowane.
Wniosek jest taki: Do Minomaga wejścia nigdy nie było i nie będzie, z ghoulem jest to samo a co do SoFa to tak racjonalnie rzecz ujmując: czy miecz z takim atakiem potrzebny jest dla gracza do wbicia 8lvlu? Po co jest projektowany rook? Żeby wbić 8 lvl i z niego wyjść. To, że my rookstayerzy, ja i milion innych progamerów tam gra to tylko alternatywna forma rozrywki, takie granie w inny sposób niż pewe schematy to przewidują. Tyle w temacie. Pozdrawiam, wierzę że to co tu napisałem troszkę otworzy oczy elicie wiernych, którzy bezgranicznie doszukują się prawdy w każdej bzdurze.
ps
1.Do kolegi co lootnal poison dagger w ancient temple - są tam tez orc warriory, z ktorych owy item leci
2.Do kolegi, który lootnal w zamku kolo ab - tam takze kreca sie orc warriory
Tak przy okazji mały offtop:
Slythia czy w tych czasach, kiedy z Pottym graliście Rookgaard był takim kultowym miejscem i obleganym przez rookstayerów?
Nigdy nie wypadał. Kiedyś na niektórych stronach była błędna informacja, że rzekomo wypada bardzo rzadko, przez co wiele osób uwierzyło, że im wypadł. Takie jest rozwiązanie tej zagadki.
Wypadał niebywale rzadko i sobie to uświadom. A to że go nie widziałeś kołku to to nie znaczy że nikt go nie miał. Zresztą kiedyś prawda i tak wyjdzie na teren i wtedy wspomnisz mój post.
Zresztą są 2 możliwości albo został usunięty z rookgaardu albo jak już ktoś gdzieś pisał chyba Klocek że szansa na jego loot jest 0.000001% np tak ciężko ci to zrozumieć?
Ufocznik
06-06-2012, 21:42
Wypadał niebywale rzadko i sobie to uświadom. A to że go nie widziałeś kołku to to nie znaczy że nikt go nie miał. Zresztą kiedyś prawda i tak wyjdzie na teren i wtedy wspomnisz mój post.
Nie wypadał, baranie, i skończ ten temat.
A "to że go nie widziałeś, to nie znaczy, że nikt go nie miał" to nie jest żaden argument, bo na tej samej zasadzie mogę stwierdzić, że superhiperniebywale rzadko z ratów wypadało e-plate.
Hubertoo
06-06-2012, 22:35
Jeżeli wypadał rzadko to mi powiedz kto go ma?
Nikt nie ma = nie wypadał.
To sterta głupot i powielania opowieści z krypty przeczytanych gdzieś w google.
Jeżeli twierdzisz, że poison dagger wypadał z minotaurów na rooku i ktoś go ma to Twoim obowiązkiem jest to udowodnić. Ja mogę powiedzieć, że MPA leciało kiedyś niebywale rzadko z rata i to jest tak samo wiarygodna teza jak Twoja, bo tak samo nie jestem w stanie jej udowodnić także kończ waść Pan, wstydu oszczędź.
Nie wiem czy moje słowo coś znaczy, ale mam konto od 20 września 2005, wg tibia-wiki.net wtedy była wersja 7.5. Grałem regularnie tak do wersji 8.5 i nigdy nie spotkałem się z PD. Czy był wcześniej? Tego nie wiem. Co do maina mam wrażenie że mi kiedyś wypadł, serio, ale głowy sobie uciąć nie dam.
Hubertoo
22-07-2012, 21:17
Tok myślenia "kiedyś wypadał" działa w taki sposób, że na mainie obok Minotaurów w kilku miejscach respi się Orc Warrior, z którego owy dagger leci. Ktoś puścił plotkę, że leciał kiedyś z minosa. Gracze nie pamiętają dokładnie czasu, kiedy go zlocili i twierdzą, że na mainie wypadł im z minotaura, a tak naprawdę wypadł im on z Orc Warriora, który się respi zaraz obok. Wszystkie przedmioty, które są tzw. "tajemnicze" są jedynie wynikiem bugu na antice. Szkoda tracić czas na odkrywanie tajemnic rooka, bo cipsoft zwyczajnie przygotował jedną ścieżkę wychodzenia z tej wyspy, ścieżką tą jest tutorial. Sugeruje to, że nic tajemniczego na rooku nie ma. Ja mogę powiedzieć, że kiedyś z rotworma poleciał mi orshabaal brain ale to było dawno i będzie to równie wiarygodne jak z tym daggerem, także nie ma sensu dalej spamować postami typu "mój kolega miał", czy "wyloociłem 10 lat temu", bo to się mija z celem. Żeby coś udowodnić nie trzeba pisać na forum, tylko trzeba iść w świat, popytać graczy i jak ktoś takie coś ma to udokumentować to screanem i wrzucić.
ps. obowiązek udowodnienia istnienia jakiejś rzeczy spoczywa na tym, który twierdzi, że owa rzecz istnieje, nigdy na odwrót.
Psychotata
24-10-2012, 23:03
Archeolog, ale nie wazne.
Fajne bajki tutaj czytam, najbardziej smiesza mnie ludzie "grajacy" od 01' czy 02' co znaja Dziewiczego, Sunrise itp. albo jakies 100 lvle, ktore przygode z Tibia zaczynaly w 2006 roku. Poison Dagger lecial z minotaurow. Mial go moj brat na Aldorze, pamietam dobrze. Bylo to pod koniec 2004 roku. Gralismy na Aldorze. Wychodzil dwa razy ta sama postacia na maina. Podczas drugiego pobytu na rooku, wychodzil z PD na maina. 2 lata pozniej lekki polew mielismy jak poszla fama, ze to juz niespotykany rarek, a za razem najlepsza bron na rooku. Skonczcie z tymi "mitami" itp. Kto mial PD ten mial, teraz nie ma sie co ujawniac, bo wiekszosc graczy ktorzy go mieli juz dawno o tej grze zapomnieli. Jestem pewien, ze od poczatku 2006 roku PD juz nie sa spotykane na Rookgardzie.
Ufocznik
26-10-2012, 19:25
Archeolog, ale nie wazne.
Fajne bajki tutaj czytam, najbardziej smiesza mnie ludzie "grajacy" od 01' czy 02' co znaja Dziewiczego, Sunrise itp. albo jakies 100 lvle, ktore przygode z Tibia zaczynaly w 2006 roku. Poison Dagger lecial z minotaurow. Mial go moj brat na Aldorze, pamietam dobrze. Bylo to pod koniec 2004 roku. Gralismy na Aldorze. Wychodzil dwa razy ta sama postacia na maina. Podczas drugiego pobytu na rooku, wychodzil z PD na maina. 2 lata pozniej lekki polew mielismy jak poszla fama, ze to juz niespotykany rarek, a za razem najlepsza bron na rooku. Skonczcie z tymi "mitami" itp. Kto mial PD ten mial, teraz nie ma sie co ujawniac, bo wiekszosc graczy ktorzy go mieli juz dawno o tej grze zapomnieli. Jestem pewien, ze od poczatku 2006 roku PD juz nie sa spotykane na Rookgardzie.
Nie leciał, skończ już
Jestem pewien bo zaczynałem grę na tibi 7.6 i sam lootnałem tego dagger'a tylko wtedy to była normalna broń, więc wyszedłem z nią na maina.
Szukając na google jakichś info, znalazłem dużo postów z 2006/2007 roku, gdzie ludzie chwalili się z posiadania tego daggera, ale w obecnych czasach nie widziałem nikogo z tym daggerem, ani nawet zdjęć kogoś z tą bronią na rooku.
Klamstwo
Loot PD z minotaurów na rooku byl ZAWSZE wylaczony, co potwierdzal niejednokrotnie GM(Rowniez w rozmowie ze mna).Po prostu minotaury z rooka maja inny kod - sa to niby te same moby, ale jednak inne.Od czasów 7.3 bilem minosy jak pojebany i nigdy nic mi nie zlecialo - takiego pecha tez nikt by chyba nie mial.
Co do postu Psychotaty - Równiez klamstwo.Kod minosów zostal wylaczony prawdopodobnie po tym jak Cip odkryl, ze ktos to na rooku wylootowal, a bylo to o wiele wczesniej niz 2003 kiedy zaczynalem.
Aolde Miko
01-11-2012, 20:43
Klamstwo
Loot PD z minotaurów na rooku byl ZAWSZE wylaczony, co potwierdzal niejednokrotnie GM(Rowniez w rozmowie ze mna).Po prostu minotaury z rooka maja inny kod - sa to niby te same moby, ale jednak inne.Od czasów 7.3 bilem minosy jak pojebany i nigdy nic mi nie zlecialo - takiego pecha tez nikt by chyba nie mial.
Co do postu Psychotaty - Równiez klamstwo.Kod minosów zostal wylaczony prawdopodobnie po tym jak Cip odkryl, ze ktos to na rooku wylootowal, a bylo to o wiele wczesniej niz 2003 kiedy zaczynalem.
No taka teza jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobna.
A wszyscy którzy piszą ,,pd nie leciał nigdy z minosa'' niech się pukną w czoło, nie chce mi się już tego komentować...
Ufocznik
02-11-2012, 22:20
Bo nie leciał! Ani na mainie, ani na rooku.
Ufocznik
nie bede cie cytowal ale nie grales wtedy na rooku z mysla ze pd ci spadnie
Spadal na rooku w 04 wiec japa bo gralem tez wtedy... B) Nikt ci nie powie ze byl taki loot.
*Achilles*
17-03-2013, 02:51
Dobrze jeżeli spadał t dlaczego jeden z najstarszych rookstayerów jakich tylko świat widział, czyli Master Slayer go nie używa? Z tego co mi wiadomo poison dagger zadaje poza obrażeniami fizycznymi obrażenia od tzw. "zatrucia". Czy mając taki item MS dalej by korzystał z Katany lub Macy, bo uważa, że to wielka tajemnica i nie chce go używać? Miałem okazję widzieć na Antice expiącego Sunrise i expiącego MS'a. Atakowali oni z broni, która nie zatruwała. Dlatego się pytam: dlaczego skoro zdaniem kilku wypowiadających się tutaj graczy najstarsi gracze w historii Tibii nie korzystają z najmocniejszej broni na Rooku? Grając od 2001 roku MS nie zloocił żadnego PD z Minotaura? Gdyby leciał to gracze antici chętnie by go używali, bo po pierwsze ma:
Atk: 18 (w tym 2 od ziemi) Def: 8 (1-ręczny)
a po drugie byłby najlepszą bronią na Rooku.
Czytając niektóre posty nie wiem czy niektórzy próbują trollować czy może mają urojenia psychiczne, nie mam pojęcia. Z resztą podałem argument nie do zbicia wyżej, więc powinno to dać do myślenia tym, którzy "mieli miecz 10 lat temu ale wyszli na maina i nie mają". Każdy może taką głupotę powiedzieć. Istnieją te przedmioty, które były widziane a nawet jak są zachomikowane jakieś wynikające z Buga to z pewnością nie byłby w ich gronie PD, bo "podobno leciał z Minosa".
Lecial z mino chociazby na poczatku servera Elysia. Gdzies istniala informacja ze lecial "niebywale rzadko" bodajze wlasie na tibia.pl. To ze ci goscie go nie uzywaja to znaczy ze chca zrobic z tego mieczyka legende. To ze go przez lata nie pokazuja to nie znaczy ze go niema. Chcialbys biegac z najwiekszym " mitem" rooka wiedzac ze kiedys moze pasc Ci internet?
Teraz czekam na odzyskanie konta z 2004 tylko czekam az mi bosal odpisze.
Gram od 03 wiec wiem co pisze, kurwa mac.
*Achilles*
19-03-2013, 17:07
Tak, bez wątpienia ukrywają miecz i go nie używają. Daj spokój, proszę Cię. Podobnie było z moim Orshaa brainem. Jak grałem w 2002 roku to mi poleciał z rotworma. Mam go na postaci ale nie chcę pokazywać, bo nie lubię się chwalić, brzmi znajomo? Widzę, że wiele wiesz o tym co się dzieje na rooku, bo obecnie może Ci nawet bomba atomowa w domu wywalić a loota nie tracisz przy deadzie na rooku. Twierdzę, że PD nie leciał i go nie ma na rooku. Mam prawo to powiedzieć, bo nikt nie jest w stanie udowodnić, że go ma. Kilka osób mi wmawia, że leciał to skoro leciał to na waszych barkach leży odpowiedzialność udowodnienia, że leciał, nie na moich. Powtarzam raz kolejny, PD nie leciał z mino, czego dowodem jest fakt, że nikt go nie posiada. Nie wierzę, że taki rar item by się nie uchował na żadnym charze. Głupią Katane przerzucacie na noob-chary jak wychodzicie z rooka, żeby później nie musieć kombinować a z PD wychodziliście z rooka? PD jeżeli kiedyś na rooku był to tylko z błędu gry, nie z Minosa, czas sobie to uświadomić. Jeżeli jest inaczej to napiszcie mi na który świat wbić i pokażcie miecz.
Informacja na stronie mogła być błędna, bo stronetworzą gracze. Obecnie na wiki ktoś sobie napisał, że Dagger leci z Krak~, bosa z Rookie Guarda, jak do tej pory nikt się z owym mieczem nie zgłosił. Jakoś ludzie bardzo chętnie się chwalą posiadaniem dice, knife'a i MLW a Spike Sworda, Iron Helmet, Poison Dagger pierdolą, że mają po forach a w grze ciężko się doprosić o pokazanie, z czego wniosku chyba nie muszę pisać.
Niech ci bedzie.
Powiem tak PD lecial w bagu najpierw otwierales Minosa pozniej baga i tam byl sword. Pamietam ze respil sie tam gdzie mozesz isc na mino hell, bear rooma i Orc. Moze byl z summonowany, moze to ten fartowny minos. I sobie to uswiadomcie.
Gram duzej niz Darth tam gdzie on i uwierz mi ze ten czlowieczek ma ktoregos z rarow jakimi sa PD i Iron.
A najbardziej mnie w*****a to ze CipSoft uproscil gre do poziomu duzych klockow, "likwiduje" z update do up rook, a nie moga napisac o glupim mieczyku. Uwierz mi predzej czy pozniej wspomniscie moje posty.
*Achilles*
19-03-2013, 20:43
Gram duzej niz Darth tam gdzie on i uwierz mi ze ten czlowieczek ma ktoregos z rarow jakimi sa PD i Iron.
Zaraz zaraz... nie chcesz mi chyba powiedzieć, że wierzysz w fake'i Dartha Saldri?
Sprawa jest prosta: wysoki lvl, konto założone w 2004 roku = +20 do wiarygodności. Moim zdaniem ten jego Iron Helmet to pic na wodę. Jest już kilku rookstayerów, którzy usilnie próbują zaistnieć ale im to średnio wychodzi.
Myślę, że znasz historię Rookguardiana De'Bove. Szczerze mówiąc polubiłem gościa jak zobaczyłem jak potrafił wyśmiać to co teraz noobki robią, żeby zaistnieć. Na przykłądzie wywiadu z nim i jego historii możesz się dowiedzieć jak łatwo jest wkręcić ludzi i nawbijać im do głowy głupot mając wysoki lvl. Z tego co czytałem w wywiadzie raz nawet wkręcił, że ma Spike'a. Wszyscy wierzyli, bo miał wysoki lvl a on musiał mieć z nich niezły ubaw. Postaraj się być bardziej selektywnym i myśleć używając faktów. Saldria się pocił jak tylko mógł, żeby jakoś zaistnieć. Jego LifeThread jest całkiem przyjemny co prawda, bo sporo osiągnął, jednak chciał jakoś zapisać się na kartach historii Rooka. Wymyślił sobie Iron Helmet, z prostego powodu: hełm nie jest zbyt mocny, pasuje do rookowych itemów i po trzecie będzie można powiedzieć, że jest mega-rarem. Osoby, które posiadają takie itemy na Rooku, jak chociażby pomarańcza o czym możesz poczytać czytając kartki z pamiętnika Kyrona chętnie je pokazują, bo mając takie coś są pokorni i jakby to powiedzieć nie muszą nic nikomu udowadniać i zamiast wrzucać fejki do internetu pokazują Ci itemki na żywo i Ty je widzisz i to dokumentujesz. Wyjawiają oni też historię skąd się owe itemy wzięły. Saldria wymyślił, że ma helmet a jakoś nie wierze, żeby nikt nie poporsił go o pokazanie. Wtedy tacy gracze tłumaczą się mówiąc: nie lubię się chwalić, pokazywałem dużo razy. Czyli ma coś nierówno z deklem, bo skoro nie lubi się chwalić to po jaką cholerę wrzuca do internetu informacje o tym. Nie ma co wierzyć w takie bajki. Antica i Nova, to są kopalnie dziwnych itemów, przez buga się pewnie niektóre jakoś uchowały, z tym że tam się nikt nimi nie chwali, tylko gracze spekulują i tworzą legendy.
Nie wiem czy ten człowiek Darth ma tego irona czy nie. Wydaje mi się ze po prostu mają te rzeczy takie osóbki co nie chcą się ujawniać ani tym bardziej robić z tego legendy... Kiedyś ktoś pisał ze Danny-Argon to jego dp czy może tam "bro" trafcie go tam gdzie czasem pogram. Kurwa ale przyznajcie ze w latach 03-04 nie graliście z tą myślą że poleci Ci PD z czegoś tam na rookgaardzie. Ten loot trafił w złe ręce. Tyle na ten temat z mojej strony.
Ihesneoiny
08-05-2014, 23:03
Tak wiem ze wiele osob uwazan tego sworda za mit sam tak uwazalem do czasu az nie dowiedzialem sie ze jego zdobycie jest mozliwe . Jak wiecie jest taki quest na rooku jak rookie guard quest . Na jego koncu zabijamy bossa zwanego "kraknaknork" cos takiego . Jak podaje nam strona tibia-wiki loot z niego to 1-15 gp oraz PD (bardzo rzadko) osobiscie uwazam ze jakis noobek nie wiedzac o tym go dropnal i wyniosl na maina sam planuje jakos go zdobyc nwm czy bede robic nowe postacie czy sproboje majac duzo potek wylogowywac sie po zabiciu go ale mam nadzieje ze go zdobede zrobie wtedy noob chara i bede go pokazywac przez miesiac kazdemu ktory poprosi nastepnie bede uzywac go do expienia na rookstayerze swiat praawdopodobnie aurora bo szybszy exp i wgl jesli chcecie podaje link do wymienionego potwora ( http://www.tibia-wiki.net/wiki/Kraknaknork ) jesli mi sie to uda odezwe sie do was na tym forum dziekuje za uwage pozdrawiam
Kirtuzal
10-05-2014, 23:32
Polskie wiki nie jest dobrym źródłem informacji. Może być tam równie dobrze wpisany Golden Armor (very rare) ze szczura.
Opieraj się na angielskiej wiki.
Co do tematu to poison dagger nie jest możliwy do zdobycia na rookgaardzie.
PD lecial z minotaurow dawniej NIEZWYKLE rzadko tak wiec zdobycie go graniczylo z cudem. Pamietam to dokladnie, lecz nie wiem jak bylo z lootem na rooku czy przypadkiem nie byl wylaczony. Bylo to za czasow starszej tibii, jakas wersja przed 7.6. Nawet na tibii.pl gdy wchodzilo sie w zakladke potwory i w szablonie lootow minosa byl PD a w nawiasie niezwykle rzadko. Cos w tym jest.
*Achilles*
23-06-2014, 23:32
Gram od 7.4 i zapewniam Cię, że nie leciał. Blisko minotaurów na expowiskach jak chociażby zamek w okolicach ab respią się orc warriory, z których owy miecz leci. Ludzie loocili mieczyki i sobie później wmawiali, że spadł im z minosa.
Wiem, że stary temat, ale mogę zapewnić, iż miałem PD na rooku, poleciał z Minosa. Nie wie z jakiego powodu, być może właśnie z powodu posiadania owego przedmiotu moje konto zostało usunięte. Nie z tego powodu, że zbyt długo na nim nie grałem, ponieważ wchodziłem co jakiś czas. Na początku nawet nie wiedziałem, że jest to jakiś niespotykany item i wolałem walić z mace, dlaczego? Bo miałem większy Club fighting niż sword. Pamiętam to jak dziś. I nie wmówicie mi, jak i kilku innym użytkownikom, że nie było PD z minosów na rooku. Po prostu wam się to nie uda...
Ja tam nigdy PD na rooku nie widziałem, ale do dzisiaj mam schize, że walczyłem z ghoulem na rooku (ściana była otwarta), ale cóż. Jak to udowodnić albo samemu się przekonać? Było minęło B)
Ufocznik
01-09-2015, 01:48
Wiem, że stary temat, ale mogę zapewnić, iż miałem PD na rooku, poleciał z Minosa. Nie wie z jakiego powodu, być może właśnie z powodu posiadania owego przedmiotu moje konto zostało usunięte. Nie z tego powodu, że zbyt długo na nim nie grałem, ponieważ wchodziłem co jakiś czas. Na początku nawet nie wiedziałem, że jest to jakiś niespotykany item i wolałem walić z mace, dlaczego? Bo miałem większy Club fighting niż sword. Pamiętam to jak dziś. I nie wmówicie mi, jak i kilku innym użytkownikom, że nie było PD z minosów na rooku. Po prostu wam się to nie uda...
Tak kurwa, usunęli ci konto, bo miałeś na jakiejś postaci item, który rzekomo był normalnym lootem. Brzmi sensownie.
To jest przerażające jak bardzo, i jak łatwo, mogą się niektóre bzdury zakorzenić w świadomości ogółu. Po nastu latach ludzie nadal sobie wmawiają, że mieli ten kozik i gotowi dać sobie ręce uciąć, że tak właśnie było. Mamy 2015 rok. A to wszystko dlatego, że ktoś, gdzieś, kiedyś, około 2003 (?) roku wrzucił na jakąś stronę info, że wypada.
Bo mu się pomyliło z orkiem warriorem.
Tyle dezinformacji przez zwykły błąd, przypadek. Strach myśleć, co można ludziom wmówić, jeśli się naprawdę zachce.
Alisa_Bosconovitch
01-09-2015, 03:37
Poison nigdy nie leciał z minotaura, choć słyszałem plotki, że na Mainlandzie PD wypadał, a na Rookgaardzie już nie. Anyway, możliwe, że są Poison Daggery teraz na Rooku, skoro jest na nim SoV, Demon Set, etc.
Strona o Rookgaardzie - Rookie.com.pl. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to zadaj je tam. Oczywiście, jeśli chcesz.
Ufocznik
01-09-2015, 16:17
Poison nigdy nie leciał z minotaura, choć słyszałem plotki, że na Mainlandzie PD wypadał, a na Rookgaardzie już nie. Anyway, możliwe, że są Poison Daggery teraz na Rooku, skoro jest na nim SoV, Demon Set, etc.
Strona o Rookgaardzie - Rookie.com.pl. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to zadaj je tam. Oczywiście, jeśli chcesz.
Poison dagger nie wypadał z minotaurów ani na mainie ani na rooku. Jeśli kiedykolwiek był na rooku, to tylko w wyniku bugów związanych z przenoszeniem itemów z maina. Kropka.
Alisa_Bosconovitch
20-09-2015, 03:11
Poison dagger nie wypadał z minotaurów ani na mainie ani na rooku. Jeśli kiedykolwiek był na rooku, to tylko w wyniku bugów związanych z przenoszeniem itemów z maina. Kropka.
Poison nigdy nie leciał z minotaura [...]
Poison dagger nie wypadał z minotaurów [...]
A tak przy okazji, to nie TYLKO w wyniki bugów związanych z przenosinami przedmiotów z Mainlandu, ale RÓWNIEŻ z podobnymi błędami na Dawnport.
Ciekawe ile jeszcze będzie trwał ten spór.Ja i tak zostaje przy swoim.Leciał z Minosa na rooku w latach 03-04 na 100%.Powiem jeszcze raz mało kto z was grał w tych latach i szukał pd na rooku.
Ufocznik
23-10-2015, 21:18
Ciekawe ile jeszcze będzie trwał ten spór.Ja i tak zostaje przy swoim.Leciał z Minosa na rooku w latach 03-04 na 100%.Powiem jeszcze raz mało kto z was grał w tych latach i szukał pd na rooku.
Czyli co, wypadał tylko tym, którzy go szukali, bo nie rozumiem? Poza tym, bardzo dużo ludzi grało w latach 03-04.
Pamiętam jak wiele lat temu na wycieczce szkolnej w jakimś lesie kolega krzyknął, że tam w oddali widać jak dzika świnia popyla. Oczywiście żartował, razem z trzema innymi, którzy mówili, że też ją widzą. Po chwili "widzieli" już prawie wszyscy, tzn. tak mówili. Kilka godzin później tamci żartownisie przyznali, że to była ściema - a niektórzy nie chcieli w to uwierzyć i nadal utrzymywali, że widzieli dzika. Brzmi znajomo?
Na 100% to masz urojenia, kolego, a to się kwalifikuje do leczenia.
Ten pierdolony zatruty kozik nigdy nie wypadał z minotaura, ani na mainie ani na jebanym rooku.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.