zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia ostrość obrazu problem.

exador
14-01-2012, 14:23
Witam odkąd zainstalowałem Win7 Home premium mam problem z ostrością obrazu w trybie directX9 oraz OpenGL jedynie na directX5 wszystko jest w porządku na zwykłym kliencie mi to nie przeszkadzało ale na flashowy nie ma możliwości zmiany opcji graficznych(albo ja nie wiem jak) jak ktoś zna rozwiązanie tego problemu to prosił bym o pomoc.

screen
http://img265.imageshack.us/img265/551/obraztibia.png

Karta graficzna GF GTX260
najnowsze sterowniki
w XP mi hulało na wszystkich trybach graficznych.

Shivek
14-01-2012, 15:28
Na DX5 jest pixeloza, co w tym dobrego? Nic nie poradzisz na "ostrość" bo to tylko pixele, a nie wektory.
Nie wiem jaka jest możliwość wpłynięcia na sterowniki graficzne, aby lekko inaczej wyświetlały skalowane bitmapy, ale zawsze możesz się gdzieś spytać, na jakimś specjalnym forum - nie związanym z Tibią.

exador
14-01-2012, 16:00
Możliwe że mój wzrok się przyzwyczaił do pixelozy i teraz jest mi ciężko przejść z powrotem na taką "rozmazaną" tibie ale jednak wydaje mi się że kiedyś była troszkę mniej rozmazana.

Dzięki za odpowiedzi.

Maroo17
14-01-2012, 16:45
No właśnie też tak miałem nie chodzi mi o jakieś DX5 czy inne zmiany, ale w porównaniu do Windows XP a Windows 7 to na 7 to po pierwszym dniu nie mogłem się przyzwyczaić pasek z eq taki jakiś rozmazany się wydawał a na XP ostre wszystko, ale teraz już użytkuje z pół roku i jest normalnie ^.-

Shivek
14-01-2012, 16:52
Być może sterowniki na 7 inaczej tworzą antyaliasing.