Pokaż pełną wersje : monk
po update jak już zapewne wiecie można przywoływac monka. a ja mam pytanie dotyczące tego stworka.
CZy on mocno bije ??? (bo chcem sobie pujść do cyclopolis albo na poh z nim ale nie wiem czy się okaże przydatny przy wiekszej ilości cycków)
Z góry THX
Ja się zastanawiam czy to aż za mocny bloker nie jest :D, ee... zabije ci tego cyca szybiutko... ale na PoHu sie przydać powinien
nawigator
21-01-2004, 18:51
Monk jest dosyc mocny knighta nawet z dobrymi skilami potrafi mocno udezyc
ale ja bym Ci proponowal zsumonowac 2 ds
2 ds sa silniejsze niz 2 monki jak sam wiesz wala z life draina jedenym ich minuesm jest to ze nie lecza sie :(
ale spróbuj 2 warianty
albo zsummonuj 1 dsa i 1 monka i będzie git :D (popróbuj jeszcze z zerkiem bo też chłopak mocno wali:P)
Gonzo von Krenzel
21-01-2004, 20:07
Eee, bez sensu!
Na monka trzeba 600 many, na DS 620, to już lepiej potężnego orca leadera za 640MP sobie wyczarować!
A jeśli do tego dojdzie DS, albo Fire Devil (już "droższy" :D ) to żądzisz :D .
ostatnio prubowałem biegać po cyclopolis z fire devilem i orciem liderem i nawet było fajnie tylko raz na jakiś czas musiałem uhować lidera.]
Tak się zastanawiam czy by lidera niezastąpić monkiem który sie sam leczy.
A wy co byście radzili ???
Z góry Thx
Hmm... sumując Monka nie będziesz musical go uhowac (teoretycznie) lecz mnich jest słabszy od lidera ma słabszą obronę ale pewnie poradziłby sobie. Ale jeśli masz wybór pomiędzy monkiem a liderem wybierz lidera.
oki zaużmy że wybiore lidera tylko że go będe musisz uhować. ale mniejsza o to a co wygbrać w dodatku do monka/lidera : fire devila który nie bije zbyt mocno chyba że walnie combo czy fire elementala który ma słaby def i raczej woli bić z bliska ale za to bije mocno???
tutaj próbowałem biegać i z tym i z tym ale moim zdanim leprzy jest fire devil bo on wali z daleka. a jakie jest wasze zdanie..??
Ja orka lidera musialem uhnac tylko raz na pohu jak mi blokowal gs. Cyklopy i mino guardy nic mu nie zrobia.
Teraz bede chodzil na poh z Orkiem Liderem Fire Elementalem
Jak lider zaczal blokowac to GS mial 50 czy mniej hp?
Z tego co wiem to zadne summony nie sa na tyle mocne zeby zablokowac GS przez sensowna chwile.
a czy wie ktoś jakie summony sie najbardziej opłacają do cyklopolis. ???????!!!!!!!
Monk jest mocny wiec ci duzo exp weznie.Na poh to najlepiej FD i FE.
Monk jest potężny, wczoraj widziałem go (summona) w akcji. Na dwarf guardy robił hity za 60+, a jak ja w niego biłem na full offence z FS i 60 w swordzie to nie mogłem dmg zadać...
eh to jak jedni mówią, że lider przyblokuje gsa inni, że nie powiedzcie dokładnie jak wygląda sytuacja gs kontra inne różne summonki ?(
Sephiroth
25-01-2004, 18:44
Oryginalnie dodany przez Owoc
Monk jest potężny, wczoraj widziałem go (summona) w akcji. Na dwarf guardy robił hity za 60+, a jak ja w niego biłem na full offence z FS i 60 w swordzie to nie mogłem dmg zadać...
A to dość ciekawe bo ja sorcem ze sword 21 jak biłem monka na full atak z fs to od czasu do czasu trafiałem.
A jak chodzi o summony na PoH to moim zdaniem szkoda expa, ale jeśli już chcecie jakimś summonem blokować GSy to albo orc leader albo DS, pamiętajcie tylko o dwu drobiazgahc: 1: GS może zmienić cel, 2: potrzeba sporej wprawy żeby GS zaczął od razy summona atakować zamiast gracza.
re: Sephiroth
Moze bilo was wiecej niz 2, w takim wypadku czesc ciosow szla bezposrednio w monka a nie w jego tarcze?
Co do summonow vs GS to sie nie oplaca, bardzo duzo UH pojdzie, bardziej ekonomicznie bedzie urzywac HMM.
ja na gs'y vchodze tylko z hmm wtedy prawie nie marnuje uh tylko czasami jak z poisona zjedzie mnie doo red hp alwe wtedy raczej zawsze mam manne i używam vity albo jak spotkam huntera na środku respu gs'ów na pohu x(
moim zdaniem monk moze byc dobrym blockiem ale na malo ilosc potworow bo sie leczy ale jak bedzie np.7 cycow to raczej nie zdarzy sie uleczyc a raczej wali tak srednio :P
Glock termbest
31-01-2004, 15:54
Monk moze byc lecz jezeli mial bym wybrac ineego to jest kiepski :D
Dark Czolg
31-01-2004, 17:53
monki na poh to dobra sprawa jezeli poluje sie na dsy,ghule, cyce etc
gs'a nie da sie blokowac summonem bez straty duzej ilosci uh bo gs w kazdego potrafi walnac za 150+
hehe ja bym tam nie przywolywal lidera na pohu bo moze latwo sie ktos pomylic i nam zabic sumona...
wg najlepsza opcja sa 2 monki-same sie lecza, niezuzywamy tym samym uh a walnac potrafia i to mocno..jednak same tez maja slaba obrone
ja ostsatnio widzuiałem akcje że koleś zrobił monka iwbił do świątyni jakiś typeek zlurował gs'a na tego monka, monk nie dostawał hiitów po więcej niż 50 hp i ciągle sie leczył i w sumie chyba takprzez 10 minut stał i nie zdechł potem koleś wyszedł że swiątyni i kazał atrakować monkowi gs'a ale jak monk go zaatakował to dostął odrazu kilka hitów po wyżej 150 i zdechł
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.