PDA

Pokaż pełną wersje : Pomysl dot. dzialu zdjecia

marred
21-01-2004, 19:09
Niedawno zalozylem temat z paroma zdjeciami i jak sie nie trudno domyslec, wiekszosc komentarzy dot. tych zdjec to jednozdaniowe pochwaly nic nowego nie wnoszace. Ktos wpadl na pomysl, aby zamknac temat, ale ja jeszcze zapewne dodam kolejne obrazki. I wpadl mi taki pomysl. Czy w dziale zdjecia nie daloby sie zrobic takich tematow (opcjonalnie, moznaby tez zalozyc zwykly) w ktorych posty moze umiesczac tylko autor, ewentualnie modkowie?

Gonzo von Krenzel
21-01-2004, 19:20
Baardzo dobry pomysł! Tylko myśle, że to jeszcze nie jest możliwe ze strony technicznej. Ale mam nadzieję, że na forum, na które teraz zbieramy pieniążki będzie to możliwe. Pomysł uważam za naprawdę genialny i wnoszę do bosala, aby postarał się o taka opcję na forum, które będzie kupione za nasze wspólne pieniądze.

MatKus
21-01-2004, 20:10
Niestety, ale technicznie jest to niemożliwe.
A jak będzie nowe forum, to jak sądzę będzie miało takie możliwości, jak inne fora, więc będzie ewentualnie można zrobić, że można zakładać temat, ale nikt po za modkami nie może komentować. Ale autor mógł by edytować swojego posta.
Natomiast nie sądzę, by technicznie jakiekolwiek forum miało taką opcję, że komentować może tylko autor. Jak już, to pewnie albo wszyscy, albo nikt (modków nie liczę, bo oni zawsze mają inne prawa :) )
Natomiast co lepsze fora mają masę ciekawych modów do ściągnięcia z netu, i kto wie, jak by poszukać moda... może ktoś coś takiego zrobił. Bo ja szczerze mówiąc nie bardzo miał bym chęci (i umiejętności) by samemu zrobić takiegoż moda.

Dan the Automator
21-01-2004, 20:47
A nie lepiej poprostu zablokować naliczanie postów w dziale zdjecia? Bowiem większość usrów, którzy dają komentarze w stylu "fajne ss" są nastawieni na wysoki numerek przy niku :) Więc to by ich zniechęciło :D

Gonzo von Krenzel
21-01-2004, 21:02
A to by się bardziej rozkręcili z nabijaniem postów bo by się kasacji posta nie bali. Ale można napisać temat jako "Ważny":
"Nie komentuj zdjęć bo jak skomentujesz będzie upomnienie".
:D
P.S. Ja nigdy nie komentuje zdjęć, chyba, że mój komentarz wnosi coś do tematu itp. ( nie pisze "spoko skriny, oby tak dalej" ). Radzę też innym nie pisać w dziale "Zdjęcia" takich bzdurnych, krótkich postów nie wnoszących nic do głównego tematu, bo później jest tak, że w temacie z 5 SS'ami są 3-4 strony postów, a to naprawde zniechęca do oglądania tego działu.

marred
21-01-2004, 21:43
Oryginalnie dodany przez Dobo
A nie lepiej poprostu zablokować naliczanie postów w dziale zdjecia? Bowiem większość usrów, którzy dają komentarze w stylu "fajne ss" są nastawieni na wysoki numerek przy niku :) Więc to by ich zniechęciło :D

Tak, tylko ze jak zrobie jakies zdjecia, napracuje sie i zaloze temat z tymi zdjeciami, to chce miec liczonego tego posta, a jesliby zablokowac naliczanie, to pewnie trzeba by caly dzial, a nie te posty, ktore nic nie wnosza :(.

I tu pojawia sie problem...