Pokaż pełną wersje : Który summon najlepszy??
Zastanawiam sie jaki summon byłby najlepszy w obronie przeciwko PK(zakładamy ze mam 30lvl, nie mam runek a PK ma lvl no nie wiem moze z 10 lvl wyzszy od mojego i jest rycerzem albo palkiem).
Macie moze jakieś propzycje??
Welshaire
22-01-2005, 13:46
Nie ma sensu używać summonów przeciwko PK (IMHO), najlepiej nie atakować tylko uciekac i sie leczyc. Jesli juz koniecznie chcesz summona, to jakis szybki, bo przed większością da się uciec. Dobry byłby zerk, ale nie pamiętam czy na tym lvl da sie go summonowac (sprawdz na tibia.pl)
Lord Karrak
22-01-2005, 13:59
Hmmm... może się nie znam, ale wydaje mi się, że żaden z silniejszych potworków nie zapewnia ci idealnej obrony przed PK:
Fire Elemental - hmm dosyć silny ale ma bardzo mało życia (280) schodzi na SD...
Monk - hmm... no tu jest troche lepiej, bo Monki się leczą ale mają jeszcze mniej życia (240)
Demon Skeleton - no ten jest lepszy ale tylko dlatego, że ma silne ataki, dużo życia (400) i dobrą obronę... niestety jest powolny...
Orc Leader - humm... obronę ma lepszą od Dsów, więcej życia, ale ataki ma słabsze...
Myślę więc, że jeśli masz już bronić się przed PK summonami, to najlepiej wziąć sobie albo Demon Skeletona, albo Orca Leadera...
tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=19617) masz wszystkie informacje o przydatnych summonach a ktorego wybrac zdecyduj sam...
- na rycka nawet lvl 40 bez GS'a naprawde niezle sprawdza sie monk... napecwno pomoze odciagnac jego uwage a jesli masz przy sobie jeszcze nawet pare runkow sd czy tez uh to juz naprawde miodzio...
- na palka to juz troszke ciezej ale mysle ze z uwagi na to ze ciagle pozostaje w ruchu to FE bylby niezly... bedzie caly czas walil z fire field, a i kombosy z explo pewnie nieraz cie zaskocza :D naprawde niezle potrafi walnac jak cos biega :D a do 40 lvl palek moze nie miec jeszcze sd wiec FE powinien dac rady (nawet jesli nie zabije to moze skutecznie odstraszy) jesli jeszcze bedziesz mial kilka uh to napewno niezle powalczy.
pozatym taka uwaga dla kolegi :D ...
na tym levelu staraj sie nigdzie nie ruszac bez runow...1bp SD i 1 bp UH to naprawde pomocny niezbednik... w kazdym razie to plus jeszcze jakis potworek napewno w duzym stopniu zwieksza twoje szanse...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.