zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ban czy Delete

mucha1211
17-10-2012, 21:04
Witam, mam pewien problem i prosiłbym o pomoc, a mianowicie dostałem dzisiaj podczas mas bana pewien komunikat.
Najpierw podczas gry przeniosło mnie do temple i zaraz po tym szybko kickneło, początkowo myślałem że padłem ale po próbie zalogowania się oczom mym ukazał się komunikat "This account has beed banished from tibia and will be deleted Please log into your account on tibia.com for more details".
Wtedy moje zdziwienie sięgnęło zenitu ponieważ nigdy nawet nie używałem na tym koncie żadnych hacków i nie grałem na nim dobre parę miesięcy a zacząłem 4 dni temu wtedy też kupiłem pacca. Jednak to nie wszystko bo na stronie tibia.com widnieje napis w polu : Conduct Level: This account has been banished from Tibia because of repeated lesser rule violations or a single very severe rule violation. The account will be deleted.
a dalej gdy przejdę do zakładki rule violation record details mam całkiem sprzeczne informację a mianowicie :

Rule Violation Record Details
Date: Oct 17 2012, 12:49:08 CEST
Last Edit Date: Oct 17 2012, 12:49:08 CEST
Acknowledgement Date: Oct 17 2012, 12:54:12 CEST
Character: Sir xxxxxx
Severity: Very Severe
Duration: 7 days (active)
Reason: using unofficial software to play
Comment: Automatically detected

I teraz nie wiem czy jest to ban na 7 dni czy delete, dodam od razu że konto nie posiadało wcześniej żadnego wpisu w Criminal Record a utworzone było w dniu : Jul 28 2012.

Vadimq
18-10-2012, 13:25
Niestety, konto zostało usunięte. Te 7 dni oznacza, że dopiero za 7 dni zniknie postać z bazy danych. Taki czas, żebyś wiedział, że dostałeś deleted.

sebik1130
18-10-2012, 13:54
witam, mam ten sam problem... Moje konto zostało dziś skasowane, szczerze mówiąc bezpodstawnie... Czy jest jakaś możliwość wytłumaczenia pomyłki i by postać została przywrócona ?, Ponieważ nigdy w życiu nie używałem bota, expiłem ręcznie cały czas... wiec nie wiem za co ban, można coś w tej sytuacji zrobić?

mucha1211
18-10-2012, 20:14
Czy aby na pewno niema już nawet cienia nadziei ? Bo kiedyś jak dostałem delete to w polu duration pisało infiniti i było dodatkowe pole note gdzie pisało your account is shedluded for deletion. Lub coś w tym stylu dokladnie nie pamietam ale napewno tak to wygladało, więc trochę się to różni z tą sytuacją zaznaczę od razu że wtedy naprawdę bocilłem i delete był w 100% prawidłowy\słuszny.

Masterwizard
18-10-2012, 23:47
Napiszcie do [email protected], wyjaśnijcie sprawę, oczywiście po angielsku. Z przekonaniem, grzecznie, acz stanowczo i dokładnie. Nie wiem jak jest w przypadku kasacji konta (być może tu 7 dni?), ale w innych kwestiach jest czas 60 dni na odwołanie się od kar.

A to mi się od razu nasunęło, że nie dalej jak 4 dni temu miałem podobny przypadek, na World Chacie napisałem do jednego: "Astek, mam pytanie, du** dawno paska nie widziala?"
Dzień później brak możliwości loginu, wchodzę na tibia.com, sprawdzam co jest grane i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu widzę karę:

Character: Masterwizard on Harmonia
Severity: Mild
Reason: offensive statement
Comment: Sex related statements are a violation of Tibia Rule 2a Statement: "Astek, mam pytanie, du** dawno paska nie widziala?" (Oct 14 2012, 15:27:53 CEST, in World Chat Channel).

Jakiś baran złośliwie zgłosił to, co napisałem, mało tego, uznał że jest to tekst o podłożu seksualnym. Inni zaś w firmie chyba nawet nie raczyli włączyć translatora, by sprawdzić co tak naprawde napisałem i w jakim kontekście. W te pędy piszę więc do support, wyjaśniam sprawę i po dwóch dniach otrzymuję odpowiedź:

"Thank you for your request.

After a thorough investigation of your account and the chat log/thread we have
found the entry in the rule violation record to be incorrect. For this reason the
entry has been removed. We are very sorry for the inconvenience this has caused."

Raport wycofano, zapis criminal zniknął.

Proponuję zatem napisac do nich, o ile macie całkowitą pewność, że nie zrobiliście niczego złego. Walczyć trzeba o swoje, bo inaczej niektórzy wdeptają w ziemię. Zaznaczam jednak - nie wiem do końca jak jest w przypadku kasacji konta, chociaż na logikę uznac można, że to również kara, a więc może podlegać podobnym odwołaniom.
Powodzenia.

sebik1130
19-10-2012, 16:15
Mam prośbę , mógłby mi ktoś napisać takie odwołanie, po angielsku ? ponieważ, przyznam się słabo znam angielski...

Również mnie raz ktoś zgłosił, że rzuciłem publicznie kurwą...

A potem ban, i delted niby za "nielegalne oprogramowanie"
Używałem tylko tibiacast? to jest nie legalne ? czy jak?.

Z góry dziękuję :)

Ps nigdy nie używałem bota... nie wiem skad ten Deleted i skad te podejrzenie ...

mucha1211
20-10-2012, 00:02
Ja zaraz po dostaniu delete napisałem odwołanie ale odpisali że delete za automatycznie wykryte nielegalne oprogramowanie nie podlegają apelacją i że nie mogą oni podać więcej szczegółów na temat procedury wykrywania tego i że jeśli chcę dalej grać muszę założyć nowe konto i pilnować się żeby więcej nie używać takiego oprogramowania i że to czy ja to używałem czy jakaś inna osoba która zdobyła w jakiś sposób dostęp do mojego konta używała tych programów niema najmniejszego znaczenia i dodali że osoby które hackują konta często zamiast swoich własnych korzyści wolą bez zostawienia śladu doprowadzić do wykluczenia konta z gry. Więc dziękuje za pomoc wszystkim którzy wypowiadali się w tym temacie i sprawę uważam za wyjaśnioną. Tak na przyszłość podpowiadam że w sytuacjach otrzymania bana przez automatyczne wykrycie nie warto nawet się trudzić i pisać odwołania bo i tak nic tym nie wskóracie.

MarlenqaBii
19-11-2012, 22:08
konto zostało usunięte... zawsze tak się dziejej po 7dniach