Pokaż pełną wersje : Sprytny keylogger?
krzysiek9375
12-12-2012, 18:29
Witam. Zostalem zhakowany w dziwny sposob. Bylem zalogowany na tibie i sciagnalem w tym czasie tibiacam. Zaraz sie kapnalem, ze mam keyloggera i od razu go usunalem (tak mi sie wydaje). Czy jest mozliwe, ze zostalem zhakowany w ten sposob? Potem nie wpisywalem passow ani razu. A jak sciagnalem keyloggera to bylem juz zalogowany wiec ani razu nie wpisywalem passow podczas gdy na kompie byl keylogger. To mozliwe? Co wiecej haker zabral itemy tylko z glowngo chara a pozostale 7 charow zostawil w spokoju!
Jeżeli dałeś się naciągnąć na ściągnięcie keylogera to jaka masz pewność że wcześniej tego nie zrobiłeś? A 'włamywacze' zazwyczaj nie czyszczą kont posiadających zaledwie pare 'k'
To ze usuneles plik ktory sciagneles nie znaczy, ze usuneles infekcje.
Zapraszam: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=240287
krzysiek9375
16-12-2012, 20:10
Wiem, ze wczesniej nie sciaganlem keyloggera, bo nie gram od jakiegos czasu w tibie i nie sciagalem nic z tibia ani grami mmo zwiazanym. Zalogalem sie 1 raz od dawna i chcialem sciaganc program tibiacam, ze poogladac filmiki i zobaczyc jak wygladaja te nowe mapy. W menedzeze zadan zauwazylem nowy proces wiec sie kapnalem ze jest key, ale potem nie wpisywalem passow. I nie bylo tam pare k tylko w kasie 370k w banku + pelno niesprzedaych lootow.
Jak się ten proces nazywał oraz w jakiej lokalizacji się znajdował?
Wrzuc logi w odpowiednim temacie to sie dowiemy kiedy potencjalny proces keyloggera powstał. O ile jeszcze istnieje.
Na przyszłość, jak chcesz oglądać graczy na żywo lub nagrania to polecam TibiaCast -> https://www.tibiacast.com/
krzysiek9375
17-12-2012, 13:29
Nazwy nie pamietam, ale wydaje mi sie, ze to byla przypadkowa sekwencja liter. Po wpisaniu tej nazwy w google nie bylo zadnych wynikow. A znajdowal sie w autostarcie oczywiscie. Dowiedzialem sie, ze istnieja keyloggery, ktore przechwytuja passy nawet jak sie ich nie wpisze. Po prostu taki keylogger odczytuje hasla z pamieci aplikacji. A ja bylem pewny, ze trzeba wpisac passy, zeby mnie zhakowali i dlatego nie zmienilem hasla. I tak ku przestrodze: nie radze nawet wchodzic na strone tibia-cam.com, a tym bardziej czegokolwiek z tamtad sciagac. A tak przy okazji: oblecialem wiekszosc faccowym depotow i w kazdym depo znajdywalem kilof i jakis stojak na trofea. Dlaczego?
Strzelam, że chodzi Ci o mail box w depo. Jego zawartość jest taka sama w każdym mieście.
krzysiek9375
17-12-2012, 17:54
tak, chodzilo mi o mail boxa
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.