zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wszystko jest do zdobycia O_o

Kajzer
24-01-2005, 02:45
wracajac do tematu rarow;] plx no keal and dont give upomnienie ale musze was pomeczyc bo tematy w stylu "wymyslamy bardzo powazne nowe bronie" mnie jakos nie bawia -.-
otoz dzies mi sie obilo o uszy ze niejaki knightmare czy steve (tworcy tibii) mowil ze duzo przedmiotow, wejsc, questow nie zostalo odkryte co powiecie na nowy wyglad dragon scale legow po co robili nowy wyglad skoro ich nie ma -.- zeby sie dowiedziec co jest do odkrycia nalezy przekopac cala tibie kratka po kratce kilofikiem i przegadac wszystkich npc co raczej jest ciezkie do zrealizowania tym bardziej ze po kazdym update moga sie zmieniac miejsca ktore byly zwykle (np nagle w north port bedzie mozna odkopac kilofem i znalesc jakis item) tak ze nie pierdzielcie mi ze gra jest nudna skile nie leca, itemy sie powtazaja a babcia goni z kompa bo trza spac
bierzesz kilof i za*******asz xD

Lig@
24-01-2005, 09:59
Zgadzam się w 100%. Zajrzyjcie do tematu na tibia.com w dziale antica. topic brzmi bodajże rares on antica. Jest właśnie mówione, że jest quest bodajże na silver mace(albo inny rare item) , którego na razie nikt nie wykonał (lub ktoś ma to badziewie, ale nie chce się przyznać).

Shinjix
24-01-2005, 10:37
Podobno na DSL jest basilisk quest.... Podobno.... Może po wyrzuceniu DSMów do wody CipSoft Team sprawi(ł) nam quest z DSL??? W kazdym bądź razie jeszcze (prawie) nic o tym nie wiadomo....

MANHIR
24-01-2005, 22:10
Podobno na DSL jest basilisk quest.... Podobno.... Może po wyrzuceniu DSMów do wody CipSoft Team sprawi(ł) nam quest z DSL??? W kazdym bądź razie jeszcze (prawie) nic o tym nie wiadomo....

I szczerze watpie, czy predko sie dowiemy, bo to jednak sklania troche do gry itp. czyli przynosi zysk cipsoftowi(bo zapewne tylko pacc moze wykonac(o ile takowy jest ) questa na DSL'e), a jak zostanie all odkryte, to juz troche
spadnie popularnosc gry... Cip'y dobra tu taktyke stosuja, nie ma co :|. Nie pokazuja wszystkiego, oczekuja, ze sami na trop wpadniemy, kiedys to sie napewno stanie, ale poki co... jak mowia "szukajcie a znajdziecie"

houseCat
24-01-2005, 23:32
Hmmm. to brzmi interesująco... moze wsazówka zawarta jest w Księgach beholderów w hellgate...albowiem, chyba sam knightmare powiedizał żeby tam szukac.. problem polega na tym że owe książki napisane są ich językiem :p choc pierwsza nie, zaś reszta w ich jezyku (beholderów) co nam przedstawiają cyferki .???. Pewne grono z tibia.de próbuje rozwikŁać tą zagadkę , jak narazie bez rezultatów. :)

Dowizul z Inferny
25-01-2005, 08:40
@house cat

nigdy niewidzialem tych ksiag ale mam pytanko czy te liczby to wszystkie liczby czy moze tabela ANSCI

Berburio
25-01-2005, 10:07
tam są liczby od 1-456 chyba.. wiem że 1 oznacza tibia;)

Hellraider
25-01-2005, 10:59
wracajac do tematu rarow;] plx no keal and dont give upomnienie ale musze was pomeczyc bo tematy w stylu "wymyslamy bardzo powazne nowe bronie" mnie jakos nie bawia -.-
otoz dzies mi sie obilo o uszy ze niejaki knightmare czy steve (tworcy tibii) mowil ze duzo przedmiotow, wejsc, questow nie zostalo odkryte co powiecie na nowy wyglad dragon scale legow po co robili nowy wyglad skoro ich nie ma -.- zeby sie dowiedziec co jest do odkrycia nalezy przekopac cala tibie kratka po kratce kilofikiem i przegadac wszystkich npc co raczej jest ciezkie do zrealizowania tym bardziej ze po kazdym update moga sie zmieniac miejsca ktore byly zwykle (np nagle w north port bedzie mozna odkopac kilofem i znalesc jakis item) tak ze nie pierdzielcie mi ze gra jest nudna skile nie leca, itemy sie powtazaja a babcia goni z kompa bo trza spac

Masz racje tylko komu by sie chcialo przekopywać tibie kratka po kratce? A tak poza tym masz racje na przykład w skarbcu w motls jest dziura może się da z niej wyjść, jakos do niej dojść chociaż może sie myle, bo jak narazie znam tylko mały kawałek motlsów mam mały lvl i boje sie wskoczyć niżej. ;(

Jerkov Thundersword
25-01-2005, 19:37
Mozecie wierzyć mi lub nie lecz kiedyś z walkirii wypadł mi broadsword, który jest dostępny w sumie jedynie z questa na Senji, nie wiem czy to w wyniku buga, czy to prezent od GMa czy moze tak los chciał, ale mi wypadlo... A przedmioty bardzo żadkie na 100% mozna zdobyć z mniej bądź bardziej skomplikowanych i niebezpiecznych questów i misji.

Tibiańczyk
25-01-2005, 20:45
Dobra ludzie troche histori
winged helm was a spawn in lighthouse a long time past, where it spawned once every map reset
Po wingned helma latalo sie dawno jak teraz po ornamated shield.
blessed shield was given to ellashar (sp) for his work as a graphic designer or such. he then sold it to muceli for 130k (like millions of gp worth now)
Blesed shield dostal ellashar za grafike potem sprzedal tarcze muceliemu za 130k co bylo baaaaaardzo duzo
first warlord was sold by guido (cip member) for 300 dimonds
1 Warold sworda sprzedal guido (czlonek cip) za 300 diamondow
first cyclopse sword entered the game through a bug, a cyclopse droped it on acident (it was a regular sword graphic but with very different stats). the sword was found by ghaleon
Przez buga ghaleon mial MLS
the second sword entered the game not long past, when the convention team of 2 years ago put on a great event. gm hagbard sold the sword under a very strict auction list, for 4 or 5mil
Gm hagbard sprzedal 2 MLS-a za 4 albo 5 milinonow gp.
the first thunder hammer was stolen from a quest by gm ender speaker of the dead, (used gm char to block and push hammer). he took it from the place known as the golden armor quest, which spawned once every map reset (once ever becuase of the cheating discovered by cip). the second hammer was given as a gift possibly, but few details exist.

Gm Ender wzial se hammera,z miejsca na g armor quest (starego).2 T hummer byl prezentem (to chyba ten z eterni)
the first sov, hots, eplate, demon powered shield (turned into the mm), and a number of other rares where iligaly stolen from a tresureroom in fibula or hellgate(?). the person who stole them jumped through a wall using a log in trick or something, but died by one ice rapier hit while making it to depot
SoV, G Helm, Mpa, demon shield ktos ukradl używajac buga w logowaniu lecz w dp umarl
to quote knightmare, the silver mace is ingame in a quest, but it is very hard to get
Magic walls -> Svamp -> Digg -> Dead body -> And i wont say more Some info can be given msg me premia
Widac że Samirion wie cos o tym quescie :S.
Knightmare sie wygadal ze jest quest na Silver Mace
http://tibiagenesis.sitesled.com/images/questhelp/silvermace.JPG
ludzie na forum pisza ze to fake jednak moze sie myla ,
gdzies slyszalem ze wejscie do questa jest za m wallami kolo questa w elf fortess

Z tego wynika że rary jednak da sie miec .

Jerkov Thundersword
26-01-2005, 19:40
Re up
No tak ale taki smok czy warlord to nie walkiria... ale chyba to jednak jakiś błąd był :p

iglarf
27-01-2005, 15:08
up@ Nic dziwnego ze widziales jak poison dagger wypadl z mino, bo on wypada tyle ze niebywale rzadko.Znam pare osob ktorym p dagger wypadl z mino.

Tomix6
27-01-2005, 15:38
up@ Nic dziwnego ze widziales jak poison dagger wypadl z mino, bo on wypada tyle ze niebywale rzadko.Znam pare osob ktorym p dagger wypadl z mino.

no bo skoro widzial na wlasne oczy, że wypada z mino to dlatego na stronce pisze, że wypada z mino, no nie? :)

Master Gutek
27-01-2005, 20:22
Mozecie wierzyć mi lub nie lecz kiedyś z walkirii wypadł mi broadsword, który jest dostępny w sumie jedynie z questa na Senji, nie wiem czy to w wyniku buga, czy to prezent od GMa czy moze tak los chciał, ale mi wypadlo... A przedmioty bardzo żadkie na 100% mozna zdobyć z mniej bądź bardziej skomplikowanych i niebezpiecznych questów i misji.

A slyszysz juz glosy?? :P

Witifi
27-01-2005, 20:34
Na pewno sa questy których nikt nie otkryl np kiedys kolega sie natknol na dzióre której nigdy niebylo

Sir Tyczka
04-02-2005, 09:39
Mi sie tak trafiło, że z Green Djiin'a wypadły mi naraz 3 small emeraldy. Raz tez miałem, że wypadło 6 dragon ham z 1 Draga, 3 w ciele, 3 w bagu.

rabuke
05-02-2005, 19:54
Spoko koleś jesteś. Bo nie lubie ludzi co gadają że czegoś nie da się
zdobyć i od razu poddają się w rozwiązywaniu questów. Więcej takich ludzi
to niedługo pochodzimy se w DRAGON SCALE LEGSAH i
będziemy dzierżyć w dłoni blessed shielda:)

luzik
06-02-2005, 13:18
slyszalem(zaznaczam plotki) ze quest na silver mace jest w elf fortres tam gdzie bierzesz time ringa jest magic wall ale czy to prawda to wie tylko Bog :P

M@RI@N
09-02-2005, 07:37
Zgadzam się w 100%. Zajrzyjcie do tematu na tibia.com w dziale antica. topic brzmi bodajże rares on antica. Jest właśnie mówione, że jest quest bodajże na silver mace(albo inny rare item) , którego na razie nikt nie wykonał (lub ktoś ma to badziewie, ale nie chce się przyznać).
Ja mam kilka screanow z questa z silver mace ale to sa troche stare sceany wiec po kolejnym updacie moglo sie cos zmienic

maripo
09-02-2005, 09:02
TO NIE JEST QUEST SPOILING

Przed update na premii łaziłem sobie po bagnach w strone elf fortress i wpadłem do dzióry.. był w niej dwarf guard i 4 soldy które się niemogły ruszyć a napierniaczały ostro z boltów i jeden geomancer za wild growthem<czy jakoś tak> i jeszcze skrzynia :D :D

Teraz po update postanowiłem się tam przejść knightem z f bombą i innymi runkami.... przeczesałem bagna i w tym miejsu :S jest teraz dzióra z Beholderem... 8o 8o I bez skrzyni....

Może ktoś wie cos na ten temat... Bo mnie to męczy..

P.S.
Jak wiecei został dodany ten klucz 3350 do Isle of Kings ja go znalazłem na drodze i szukałem opisu ale nikt niewiedział <przed update> i zagadałem GM'a a on się tylko uśmiechnął dokładnie "" ;) "" i powiedział "" Congratulations "" a na pytanie do czego ten klucz nieodpowiedział....
To wszystko było przed update bo teraz tyc klczy jst setki :P

Rupert
09-02-2005, 17:34
@Maripo

Ten Klucz jest chyba do monkow na 3 pietrze .... Nieiwme czy dobrze mowie ale dzisiaj znalazlem taki klucz (chyba taki) nie pamietam czy to ten numer bo wywalilem zeby mnie niekorcilo zabic monka bo kara 1k :( Tak wiec GM gratulowal ci znalezienia klucza na wyzsze pietro...Jak sie myle to mnie poprawcie

edit: Ops nie docztalem do konca....=/=/=/

Saczek Of Titania
20-02-2005, 19:26
@Maripo

Ten Klucz jest chyba do monkow na 3 pietrze .... Nieiwme czy dobrze mowie ale dzisiaj znalazlem taki klucz (chyba taki) nie pamietam czy to ten numer bo wywalilem zeby mnie niekorcilo zabic monka bo kara 1k :( Tak wiec GM gratulowal ci znalezienia klucza na wyzsze pietro...Jak sie myle to mnie poprawcie

edit: Ops nie docztalem do konca....=/=/=/

Nie 1k tylko 10 :P

Shater
20-02-2005, 20:31
zależy od lv ^^

Lord_Nerevar
20-02-2005, 21:22
A ja znam questa na UE na terenie dla facc... a przynajmniej wiem kto go zleca...(sam odnalazlem) ale nie powiem ;], a jak ktos chce rara to moge porzyczyc kilof zeby pokopal se torche ;D

U$er
25-02-2005, 14:12
@up Quest na UE?? Że co?? rotfl???

Dowizul z Inferny
25-02-2005, 15:07
@upup

UE quest????? co?? niema questow na spelle!!

Kuba:)
25-02-2005, 21:29
Powiem że przydaly by sie questy dragon scale legi , golden butsy ,soft butsy, golden helmet ale może Cipsoft kiedyś zrealizuje nasze marzenia :evul:

Hellraider
26-02-2005, 01:06
Powiem że przydaly by sie questy dragon scale legi , golden butsy ,soft butsy, golden helmet ale może Cipsoft kiedyś zrealizuje nasze marzenia :evul:
A skąd wiesz, że nie ma???
Eeeh dobijają mnie tacy ludzie. To, że nie pisze nic o takich questach nie znaczy, że ich nie ma!!! To, że nikt poza cipsoftem gmami czy jakimis doświadczonymi graczami (którzy tego nie wyjawiają) nie wie, że są tez nie znaczy, że ich nie ma!! Ale też nie znaczy że są....
;(

ps. realizacja TWOICH marzeń chyba nie polega na tym, że gm spawnuje przed toba skrzynke w której znajdziesz bag ze wszystkimi itemami, jakie podałeś??? :baby:

Zamor1
26-02-2005, 19:38
Wiem ze quest na soft boots byl przed update na 100% bo kiedys Wayne Silver na titani sprzedawal softy sova itd...

Kele
28-02-2005, 22:06
Tibia jest pełna zagadek i roznych nierozwiazanych questow. Gracze mało doświadczeni[ja] mogą tylko sobie robić domysły jak i co. A gracze bardziej doświadczeni szukają ciągle rozwiązań a nawet jeżeli wpadną na trop to nie powiedzą o tym, bo co to za frajda sprzedawać sof bootsy jak każdy je ma. Basilisk quest... to jest chyba największa poruszana zagadka narazie... niby są jakieś rozwiązania ale czy one są do tego questa?? Może są one do czegos innego? Przeciez jest bardzo możliwe że przesunięcie dzwigni na desercie może sie wiązać z questem z silver mace... Nigdy nic nie wiadomo jak to CIPsoft wymyślił ale jak narazie pozostaje nam dowiadywać się tylko. Szukać, czytać itd. Większość graczy nawet sie nad tym nei zastanowi.. wolą tylko trenić i expić... ale nic poza tym. Powinniśmy starać sie odkrywać questy lecz nikomu o nich nie mówić. 100000 razy lepiej jest odkryć quescik samemu niż robić to z całą masą odpowiedzi. W moim przypadku takie pierwsze questy to były na rooku i w carlin - tam gdzie na początku mieszkałem. I były to questy które SAM odkryłem bez niczyjej pomocy... I znalezienie itemu nie wartego praktycznie nic wzbudziło u mnie radość... Co z tego że będe miał MPA jak nie będzie on zasłużony... wole mieć trąbke albo torcha ale zasłużonego... Akurat jeżeli chodzi o to porównanie to przesadziłem ale wierzcie mi... powinniśmy dążyć do odkrywania questów SAMEMU bo przecież jak ma sie przed nosem poradnik to co to da... to tak jak byśmy sie uczyli wiersza... to co pisze to to mówimy... Co prawda większość questów sam wykonałem z pomocą ale nie miałem z nich zbytniej satysfakcji...

Dążmy do celu!!!!!

TomiK
02-03-2005, 09:13
i Wiesz co masz racje, chyba zrobie tak jak gadasz..xD ide przekowapc killofem cala tibie(zaczynam od Ab ;])

iglarf
02-03-2005, 11:08
LOL!? Zmiast przkopwac cala tibia kilofem idz do kazdego NPC i mow "hi" a pozniej "quest/mission".W ten sposob predzej cos znajdziecie ;]

Royal_Knight
02-03-2005, 21:47
Tibia jest extra bo nie wszystko jest odkryte :D wiec szukajmy :D :D :D

Skejcior
13-03-2005, 18:45
Co do questa na UE.Rzeczywiscie istnieje taki quest. Probowalem go nawet rozwiazac ;P(narazie bez powodzenia). Wyobrazcie sobie palka z UE xD Jednak npc zlecajacy ten quest mowi cos o tym ze zna wszystkie czary dla sorcow, wiec quest ten pewnie jest tylko dla nich :([i tak sie nie poddaje :)]
Kele: Zgadzam sie calkowicie.Robienie questow z solucja nie daje zadnej satysfakcji. Jednak probowanie samemu rozwiazac questow typu banshee, ktore ma praktycznie kazdy jest lekka strata czasu.Ja wole odkrywac nowe nieznane :] Po co odkrywac cos co bylo juz odkryte ;P Lepiej skupic sie na nowych rzeczach i starac sie poszerzyc troche horyzonty. Wyobrazcie sobie wpis na tibia.com Player who solved dragon cale legs quest ^^ Tak wiec nie starajmy sie samemu rozwiazywac znanych juz questow, skupmy se lepiej na rozwoju :]
C'ya in Tibia xD

adamcz
13-03-2005, 19:25
Jak ja napisalem o quescie na ue to posta usuneli od razu i nikt nie wierzyl. Raczej nagroda (ue) jest tylko dla sorcow i to z 40+ mlvl. Pociesza mnie to ze jak jest quest na ue to moze tez bedzie na exori albo haste:D Trzeba poszukac :P. A co do rarów to ostatnio na Harmonii ktoś zlootowal castle shielda. Ponoć na ofie jest książka która jest bardzo pomocna do questa z phenix shieldem. B)

defman
14-03-2005, 12:57
Przeciez jest bardzo możliwe że przesunięcie dzwigni na desercie może sie wiązać z questem z silver mace... Nigdy nic nie wiadomo jak to CIPsoft wymyślił ale jak narazie pozostaje nam dowiadywać się tylko. Szukać, czytać itd.

No to sie ubawilem :P Rozczaruje cie koles ale dzwignia w DD nie sluzy do questu z silver mace...wiem do czego sluzy i zapewaniam ze nie do tego :] nie tylko ja o tym wiem jest kilka takich osob...przez to dzis padlem :C

Skejcior
14-03-2005, 18:36
O ktorej dzwigni mowicie? O tej na powierzchni? Ostatnio zwiedzalem podziemia i znalazlem kilka nowych, nieznanych mi dzwigni ;P

suchyxxx
14-03-2005, 21:37
Jeśli chodzi o quest na UE to koło thais przy bagnach jak się wychodzi północnym wejściem jest babka obok posągu i pisze że trzeba jej przynieść jakąś kość z domu necromancera,który leży chyba na pohu.Zapytałem się babki o nagrodę a dokładnie powiedziałem reward a ona na to że nauczy mnie czaru a ja zapytałem się what spell i odpowiedziała że UE ale żebym szedł po kość a nie zawracał jej głowy.Z pewnością to ściema i daje coś innego bo to jest quest też dla faców.Pozdro

Knight Simon Dark lord
14-03-2005, 22:29
@up
kto ci powiedział że musisz mieć 40 mlvl+ poprostu być zobył czar ale przed tym mlvl i lvlem byś go nie mógł używać ja sobie marze żeby jako pierwszy na moim servie rozwiązać jakiś nie znany quest (eh.... marzenia) a mnie ciekawi kwestia warlord sworda bo przeciesz rozumiem że MLS,THi G-Axe nie dadzom do questa bo musi być nagroda ale zauważcie że na swordach są 2 bronie w dodatku 2 ręczne więc ja myśle że quest na warlord sworda gdzieś tam ------------------------> w pindu i jeszcze troche jest bo czemu swordy miały by mieć 2 bronie-nagrody za bugi a axe i mace jedną?? mnie to troche dziwi

Salomon
15-03-2005, 14:39
w pelni sie z toba zgadzam kajzer, :P k***a kilof i kopac a nie marudzic :P
<lol2> pozdro :)(musze isc do north portu) :p

kszychu13
15-03-2005, 16:07
moze nam sie wydaje ze niepotrebne rzeczy typu zegraek grabki patelnia sa tylko do ozoby moze one sa potrzebne do questa??

Lord Vaal of Bhaal
15-03-2005, 19:32
Re up
No tak ale taki smok czy warlord to nie walkiria... ale chyba to jednak jakiś błąd był :p
To prawda że można zdobyć coś przez błąd w tibi np.orginalna historia

"Moja siostra poczła na rooku robić bagietkii bylo to zaraz poczyszczeniu serva tnie żyto wsadza do plecaka ... ale tu się pojawiają bagietki a nie żyto"

to orginalan historia muwi prawde nie kłame a jak kłame to niech mnie banna w tibi ;)

hashhunter
16-03-2005, 15:02
Bana to powinni dac za ortografie

Royal Matis
17-09-2006, 22:00
A ja znam questa na UE na terenie dla facc... a przynajmniej wiem kto go zleca...(sam odnalazlem) ale nie powiem ;], a jak ktos chce rara to moge porzyczyc kilof zeby pokopal se torche ;D
Myśle że to nie pomoc w queście ale:
Royal Matis [26]: hi
Loria: Welcome Royal Matis.
Royal Matis [26]: quest
Loria: I heard from a mystic bone of the lich lord below the House of Necromant. Bring it to me, and you will receive a reward.
Royal Matis [26]: reward
Loria: I'll teach you a very seldom spell.
Royal Matis [26]: seldom spell
Loria: I'll teach you 'exevo gran mas vis', but bring me this bone first!
to moja rozmowa z NPC Loria więc to może prawda :D

Pandorian technomancer
19-09-2006, 15:27
Myśle że to nie pomoc w queście ale:
Royal Matis [26]: hi
Loria: Welcome Royal Matis.
Royal Matis [26]: quest
Loria: I heard from a mystic bone of the lich lord below the House of Necromant. Bring it to me, and you will receive a reward.
Royal Matis [26]: reward
Loria: I'll teach you a very seldom spell.
Royal Matis [26]: seldom spell
Loria: I'll teach you 'exevo gran mas vis', but bring me this bone first!
to moja rozmowa z NPC Loria więc to może prawda :D

to pozostałośc po czasach gdy spele rzucalo sie jescze z zwojów.
i teoretycznie była mozliwośc by np Knight robil HMM :P albo paladyn lub Druid uzywał UE. Zwoje byly dostepne z Questów, lub mozna je bylo wylotowac z potworów. Wycofano je i w zamian wprowadzono nauke czarów w Gildiach.

edit:
co do nietypowych lootów:
- wylotowalem 2 Life ringi z ghula
- i biała perłe z mumi.

rananel
19-09-2006, 17:49
Już wiele razy to pisałem, ale...

Będąc na desercie wyniosłem 2 Bp kluczy^^ połowe nie wiem do czego, wszystkie znalezione w skrzynkach. Zajeło mi to kilka godzin. Znalazłem też sporo książek...no cóż, mam obecnie największą biblioteke książkową na Aldorze^^ o ile dobrze się orientuje.

Jeśli chodzi o język beho to nigdy nie odkryjemy co on znaczy póki nie znajdziemy jakiegoś klucza. Próbowałem posortować książki w kody dwójkowe, trójkowe, piątkowe a nawet siódemkowe ale nic z tego...
Ciekawą sprawą jest, że w każdej książce liczba cyfr jest liczbą pierwszą. Niech jakiś student kryptografii się tym zajmie...

Co do questu na UE...no cóż...próbowałem z kumplem go zrobić (knight walący z UE <laol>) szukaliśmy na pohu ale tak jak knightmare powiedział...POH jest dopiero w 50% odkryty. Sam domek necro jest naprawdę ciekawy bo odesłał nas do ... Dark Cathedral^^ (w jednej książce było opisane że wszystkie skarby zabrał ten NPC-kobieta z DC).

Ciekawią mnie jeszcze MOTLSy ale tam nie będę się narazie zapuszczał...po pewnym ciężkim quescie mam dość...

Ciekawi mnie jeszcze kilka rzeczy - Demon Legsy na którymś z nowszych światów, Golden Helmet występujący naprawdę często jak na taki rare, Golden Bootsy na innym świecie niż Antica i zmiana grafiki Warlord Sworda (Chociaż wale z axe taki mieczyk by mi się przydał^^). Co do DSL na 100% nie ma ich w grze. Są poprostu za dobre.

Aha i jeszcze coś...
Skąd u licha Eternal ma Horned Helmet?

BTW
Z takich ciekawszych rzeczy co mi wypadły:
A) 4 grzybki z dwarfa
B) Dwarven ring z dwarfa sold...
C) Brass Armor z minotaura (tak, wypada...mi raz na ok. milion expa na minosach)

Pan Goner
20-09-2006, 15:18

No Wiec Co Sie Wszyscy Smieja Jesli Im Mowie Ze Sprzesalem Poision Daggera Na Rooku -.- ? Wypadl Mi Z Minosa...Sprzedalem Za 3 k :)

***OLAF***
20-09-2006, 15:51
Co tu dozo mowic tibia kryje wiecej niespodzianek nisz mozna pomyslec wiec bierzmy sie do roboty i odkrywajmy te tajemnice ;)

kołbaś
20-09-2006, 17:37
a temu panu ci sie bawi w archeologa to powninien dostac ban za odswiezanie tematów sprzed 1.5 roku

Church Master
20-09-2006, 17:53
Z takich ciekawszych rzeczy co mi wypadły:
A) 4 grzybki z dwarfa
Dwarven ring z dwarfa sold...
C) Brass Armor z minotaura (tak, wypada...mi raz na ok. milion expa na minosach)
ciekawe...
Aha i jeszcze coś...
Skąd u licha Eternal ma Horned Helmet?

HH zrespił się w pobliżu bright sword questa, ktoś go znalazł, a później sprzedał dla Eternala.

Ja z ciekawszych rzeczy wylootowałem:
-plate armor, warrior helmet i plate legi w jednym orcu liderze,
-bag w króliku

Marfu
21-09-2006, 22:05
Bag w kroliku - ja mialem baga w misiu :-)

kostooch
22-09-2006, 17:17
Już wiele razy to pisałem, ale...

Będąc na desercie wyniosłem 2 Bp kluczy^^ połowe nie wiem do czego, wszystkie znalezione w skrzynkach. Zajeło mi to kilka godzin. Znalazłem też sporo książek...no cóż, mam obecnie największą biblioteke książkową na Aldorze^^ o ile dobrze się orientuje.

2 bp kluczy? Co masz z matematyki? Ja po kilku godzinach smigania po podziemiach deserta mialem ich... 5? 6?

rananel
22-09-2006, 18:47
No cóż...biegałem dłużej:P

A co do książek.
Nie wiem czy mam kompeltny. Pytałem się kilku h-lvli i RPG-playerów. Mam więcej...jednakże to nadal mało.

Z matematyki mam 6. Na Olimpiadzie wyłożyłem się na 2 stopniu. Gdybym nie był dobry z matematyki nie brałbym się za rozszyfrowywanie języka Beholderów. I jak to było powiedziane kiedyś: "Z której strony bym nie klepał to mi kod binarny wychodzi:P"

A co do Grzybków - 2 w bagu, 2 w ciele

Itemy zdobywa się różnie. Podobno na aldorce ktoś ma demon legi również. Podobno gdzieś, ktoś, kiedyś komuś...
Trzeba wziąść się za matematykę aby rozszyfrować język beho.
Trzeba wziąść kilka bp runów dla obrony.
Trzeba wziąść shovel, pick i rope do odkopywania.
Trzeba w końcu przepytać wszystkich NPC.
Sam poluje obecnie na winged helmet na Candi...
Może kiedyś...

BTW.
Ktoś był w dziurze obok kazzo, przy takim jeziorku?? Wejdźcie, jest na co popatrzeć^^

kostooch
22-09-2006, 19:56
...i zdobyles klucze, ktorych nie ma nawet w spisie eriga.

Elendart
23-09-2006, 22:09
z tego co znalazlem o basilisku od NPC - a to bylo dosyc dawno
to wszystkie tropy prowadza do horned foxa
moze z niego cos ciekawego wypadnie

Macia
24-09-2006, 14:48
Co do tego UE. Jak juz czesc napisala z was to chodzi o zdobycie zwoju ktory umozliwial wykonanie tego czaru. Pozatym moze was to zainteresuje ale ten nekromanta to chyba jest tym NPC troszke wyzej od tej babki posrodku wysepki na jeziorku (tak tam jest zejscie). I tam jest chyba beholder, ghoul, skeletony i moze ds (ale nie jestem pewien). Obczajcie tam, a moze czegos sie dowiecie :)

Na zakonczenie to napisze ze ten quest jest nieaktywny.

Pozatym staram sie sam osobiscie rozwiazac ta zagadke z magic walls w elf city.

Monte
24-09-2006, 16:09
Co do tego UE. Jak juz czesc napisala z was to chodzi o zdobycie zwoju ktory umozliwial wykonanie tego czaru. Pozatym moze was to zainteresuje ale ten nekromanta to chyba jest tym NPC troszke wyzej od tej babki posrodku wysepki na jeziorku (tak tam jest zejscie). I tam jest chyba beholder, ghoul, skeletony i moze ds (ale nie jestem pewien). Obczajcie tam, a moze czegos sie dowiecie :)

Na zakonczenie to napisze ze ten quest jest nieaktywny.

Pozatym staram sie sam osobiscie rozwiazac ta zagadke z magic walls w elf city.

Chodzi Ci o dziure na bagnach na zachód od Mount Sternum?
Jeśli tak, to jest tam NPC, który ma outfit Nekromanty. Daje on wskazówki do pewnego questa, którego większość zna.

Mimo wszystko sądzę, że wszystko da się zdobyć. Wg mnie wystarczy odrobina chęci, motywacji, wolnego czasu, znajomości angielskiego i historii tibii.

Zachętą powinno byc np. to, że wg większości graczy excalibug nie istnieje, ale mimo to, w ostatnim updacie doszło sporo NPC, którzy i tak o nim wspominają ; )

Kolos from rodos
24-09-2006, 17:04
winged helmet jest na amerze, posiada go nie kto inny jak EO :p swego czasu był filmik na tymże forum... Nie tak dawno ktoś też dawał filmik z warlord swordem.. leżał w domku jakiegoś h-lvla chyba na mytherze. Warto pamiętać że rary nie tylko są lub mogą być z questów, większość rarów pochodzi z początków tibi, niektórzy otrzymali je za zasługi (np odkrycie jakiegoś buga w grze). Nie jestem pewny ale jakiś rok temu na tibia.pl był opublikowany screen z TSa ( update z tiqandą ) a którym jeden z modków tibia.pl dostał thunder hammera. :P

Amaris' Shadow
24-09-2006, 22:32
tak ze nie pierdzielcie mi ze gra jest nudna skile nie leca, itemy sie powtazaja a babcia goni z kompa bo trza spac

No, napewno gra stanie sie ciekawsza jak bedziesz przekopywal kazda kratke kilofem.

Asthan
24-09-2006, 23:00
winged helmet jest na amerze, posiada go nie kto inny jak EO :p swego czasu był filmik na tymże forum...

Zdawalo mi sie ze EO mial na sobie horned helmet

Elitar
24-09-2006, 23:14
Jak raportowalem jednego typka na Calmera za oszustwa na noob'kach to zapytalem sie Gm o rare itemy, a ten odpowiedzial, ze na wszystkie itemy sa questy ale nic nie moze mi powiedziec, powiedzial bye i teleportowal sie gdzies ...

Mat_Kajfuszki
01-10-2006, 23:33
Wracając do tego kto co wylootował z czego to ja znalazłem w cave racie baga a w nim meata (nie tak że szłem leżał sobie trupek rata a ja go otworzyłem).

Myśle że jak mówili że wszystkie itemy są dostępne to chodziło o to że nie są wymyślone ale nie można je mieć z żadnych questów itp. tylko można je dostać od GM'a lub kogoś innego z tym związanym.

Napewno są takie rzeczy co myślicie że nie da sie je mieć a lecą z np. orsha albo ferumbrasa i nikt ich jeszcze nie wylootował (bo te potwory trudno spotkać).

Więc na zakończenie moge powiedzieć: Bierzcie potrzebne runy, sprzęt i ruszajcie czytać książki i gadać z NPC!
Życze powodzenia wszystkim poszukiwaczom nowych nieodkrytych przedmiotów itp.:cup: . I dobrze by jeszcze bylo jak byście nie rozpowiadali wszystkim swoich odkryć i zostawili je tylko dla siebie wtedy gra będzie ciekawsza X( a odkryte itemy bedą cenniejsze i dobrze dla was :) .

Przepraszam za wszystkie błędy ortograficzne i stylistyczne (nie sądze żeby byłyB) )

Ilus Thor
09-10-2006, 16:46
a teraz można coś jeszcze powiedzieć. Z Orshabaala wypada niemal zawsze t hammer. A co, jeśli jest z niego jakiś "niewiarygodnie żadki" loot? Co wtedy? Trzeba by sporo ich zabić. Poza tym jest jeszcze Morguthis czy Morgaroth, zawsze mi się mylą, z którego loot też może być niezły. Na Antice prawie go zabili, ale był błąd i padli wszyscy. P.S., Mor~ to boss orschabaalów, który przyzywa orsche, a orsche przyzywają demony. Z tego co pamiętam, wali około 2k-2,5k obrażeń na turę, plus demony. Mor~ jest podczas rajdów na Liberty Bay, na wyspie z wulkanem, gdzie są normalnie demony. Z tego co słyszałem, przy najbliższym updacie, jeśli nie zostanie stworzona nowa ziemia, to przynajmniej będzie jakaś mała lokacja, z demonami. Prawdopodobnie też, nowe demony (Apok~, Infernius czy jakoś tak i jeszcze masa innych, więcej na tibia.wiki) może się spawnować na edron demonach oraz w wulkanie.

MuChaCz
11-10-2006, 21:47
http://img513.imageshack.us/img513/587/uo0107fj6.jpg
ciekawe jak sie tam dostac a dzwignie pod desertem nie dzialaja bo sprawdzalem z kolezanka :P(owa skrzynka w lewym dolnym rogu:P)

kukaki
15-10-2006, 18:35
przepraszam ale ktos mówił że na northport jest jakas dziura ktora trzeba rozkopac kilofem,akurat jestem taki glupi ze chcę przekopać northport tylko prosilbym o podpowiedż czy ta dziura jest na powierzchni czy pod ziemia?
z góry dziękuję

Macia
18-10-2006, 18:12
Szukaj az znajdziesz :)

Xzonixek
18-10-2006, 19:40
@Ilus Thor:
Morgaroth...
Damage: 5000 hp per turn
Widać nie przylożyłeś sie do zadania domowego:P
A co do szczegółów:
Summonuje 6 Demków z łapy wali do 2k na ture ma exori paraliżuje gfb za 1.2k geb za 1.3k nutki takie jak banshie utani gran hur i oczywiscie ue za 900:P
Może wykonać wszystkie ataki naraz:D
Widziałem screnshoot na ktorym bloker dostaje 1.3k+ z łapy a to tylko częśc jego możliwości:D
Na celeście też był kto schodził umierał:D
Nie wiadomo co z niego spada:P Może WInged Helmet??:D

Lord Arturs
18-10-2006, 19:56
Kumpel na nim padł, 110 ek:P

..::QRAS::..
18-10-2006, 20:50
Chcialbym jeszcze dodac ze na ank na tych skalach gdzie sa smoki po lewej stronie jest wejscie (trzeba przejsc przez dragi i uzyc destroy fielda) wchodzi sie up , jest z 5 Fe ubijamy i i widzimy Dzwignie oraz M walla za ktorym jest jakby miejsce na ktore trzeba ustac?! lecz nie odkryl tego chyba nikt jak to odblokowac.

BazileK
05-12-2006, 23:16
CHłopak ma jaja i mówi z sęsem ;D

Biore kilow i do pracy rodacy XD

Tengo
06-12-2006, 15:26
Mozecie mi niewierzyc ale to jest szczera prawda z 1 demona polecial mi demon shield , mms ,golden legi i Mpa - To jest prawda

Piotrek Marycha
06-12-2006, 18:39
@Ilus Thor:
Morgaroth...
Damage: 5000 hp per turn
Widać nie przylożyłeś sie do zadania domowego:P
A co do szczegółów:
Summonuje 6 Demków z łapy wali do 2k na ture ma exori paraliżuje gfb za 1.2k geb za 1.3k nutki takie jak banshie utani gran hur i oczywiscie ue za 900:P
Może wykonać wszystkie ataki naraz:D
Widziałem screnshoot na ktorym bloker dostaje 1.3k+ z łapy a to tylko częśc jego możliwości:D
Na celeście też był kto schodził umierał:D
Nie wiadomo co z niego spada:P Może WInged Helmet??:D

taktaktaktak to wtedy EO by mial takie szanse na przezycie jak ja moim palkiem
<-------------------
stojąc na wprost demona...

kukaki
23-12-2006, 14:29
moglibysmy zebrac jakas wielka druzyne i przekopac jakis swiatt w tibii XD

Morius najt
25-03-2007, 11:11
a czy ktoś rozmawiał z queen eloise??
10:07 Cecras [14]: mission
10:07 Queen Eloise: I will call for heroes as soon as the need arises again.
10:07 Cecras [14]: reward
10:07 Queen Eloise: If you want a reward, go and bring me something this silly King Tibianus wants dearly!

megaaalex14
25-03-2007, 13:08
Czy ZaŁatwiŁ KtoŚ By Mi Spike Sworda Na Elerze W Venore Prosze

megaaalex14
25-03-2007, 13:09
Verbero Casa

Pandorian technomancer
27-03-2007, 15:30
[QUOTE=Gremlin;996280]1. Ten npc jest tam moze od 4 updatow (2 lata), zwoje wycofano ~5 lat temu.
2. Gildie bylo od poczatku, zwoje to byly takie dodatkowe bajery dzieki ktorym mozna bylo sie nauczyc wlasnie czarow innych profesji.
3. Knight UE nie bedzie mogl rzucac i tak bo nie zdobedzie odpowiedniego lvl.
.... QUOTE]

@3. 1200 mp = +240 lvl knighta odkad niema wymaganego mlvl na uzywanie czarów nauczenie sie go ze zwoj było by mozliwe.

@.1 Lorie jest nad jeziorem odkad gram w Tibie a to juz wiecej niz 6 updatów i 3 lata... :)

Vantem
27-03-2007, 16:18
Mi wypadł kiedyś Poison dagger z Orca Warriora :) Nie w bagu!

Nyksus
27-03-2007, 17:18
@up
O ile mi się zdaje, to nienormalne;p
@topic
Szukajcie, szukajcie, mnie to nie bawi, bo jestem na 100% pewien że nic nie znajdę:D
@down
Ok, zapamiętam

boorex
27-03-2007, 17:31
@up
Bronie/tarcze leca w bagu. Armory/legsy/amulety/buty/helmety prosto z ciala. Wyjatkiem jest jezeli np. z takiego gsa leci k arm i p arm. Jezeli masz szczescie trafia ci sie oba w jednym gsie to jeden armor moze byc w ciele a drugi w bagu...Rzadko dwa obok siebie. Czasami sa wyjatki ze cos "z baga" leci w ciele, ale to b rzadko.

Tengo
31-03-2007, 11:04
taktaktaktak to wtedy EO by mial takie szanse na przezycie jak ja moim palkiem
<-------------------
stojąc na wprost demona...

Morgaroth
Estimated 120000 hit points
15000? Experience points per kill
Mana to Summon/Convince: --/--
Abilities: Summons 0-6 Demons, Melee (0-2000?), Berserk, Paralysis, Great Fireball (0-1200?), Great Energy Beam (0-1300?), Distance Fighting (Musical Notes), Strong Haste, some sparkle bomb spell , Ultimate Explosion (0-900?).
Estimated Max. Damage: 5000 hp per turn
Immunities: Poison Immune Fire Immune Energy Immune Paralyze Immune Invisible Immune
Sounds: "I AM MORGAROTH, LORD OF THE TRIANGLE... AND YOU ARE LOST!"; "MY SEED IS FEAR AND MY HARVEST ARE YOUR SOULS!"; "ZATHROTH! LOOK AT THE DESTRUCTION I AM CAUSING IN YOUR NAME!"; "THE TRIANGLE OF TERROR WILL RISE!"

Podobno morgaroth zostawia po sobie Horned Helmet. Ale niebywale rzadko

Feliex1
06-04-2007, 01:01
Szkoda ze Kry to(największy lvl polak na Antice) nigdy(?) się nie wypowiedział na temat rarów wiele rzeczy by było jasne a takowe rary napewno posiada...

Monte
08-04-2007, 13:08
Teraz to te wszystkie rarytaski lecą z Orshabaali, Morgarothów i faraonów, więc przekopywanie całego kontynentu i wysp straciło chyba sens, czyż nie?

Vil
08-04-2007, 14:08
Szkoda ze Kry to(największy lvl polak na Antice) nigdy(?) się nie wypowiedział na temat rarów wiele rzeczy by było jasne a takowe rary napewno posiada...

spieralbym sie ;p

Frapper
08-04-2007, 14:52
spieralbym sie ;p

W kwesti tego, ze to najwiekszy lvlowo polak czy w kwesti, ze ma rary?

Kielarek
09-04-2007, 22:31
Lorbas - Ten co stoi niedaleko DC

21:24 Lorbas: Be greeted, dear traveller.
21:24 Dana Pethrir [14]: excalibug
21:24 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron.
Bye

Nie wiem czy ktoś to zamieszczał ale to może być wskazówka

Pozdrawiam

Feliex1
10-04-2007, 02:21
Lorbas - Ten co stoi niedaleko DC

21:24 Lorbas: Be greeted, dear traveller.
21:24 Dana Pethrir [14]: excalibug
21:24 Lorbas: It is rumoured to be hidden somewhere beneath Edron.
Bye

Nie wiem czy ktoś to zamieszczał ale to może być wskazówka

Pozdrawiam

To duża wskazówka ...
Tłumacząc to co do ciebie npc napisał:
- Jest on ukryty gdzies pod edron

Kielarek
10-04-2007, 12:49
Właśnie byłem pewny co znaczy beneath
Mam nadzieje że komuś to przyda. Mi do rozwiązywania tego brakuje i lvl i pacca (którego nie mam zamiaru kupowac)

pozdrawiam

Smoly
12-04-2007, 20:41
Takich graczy jak Kajzer naprawde podziwiam.On nie gra tylko dla levelu,skilli itp.On chce odkrywać Tibie i poznać jej sekrety jako pierwszy,a co z tym idzie-Zyskać ogromną sławe.Takie powinno być rozumowanie każdego szanowanego gracza Tibii.Oczywiście,można sobie levelować,bo to ułatwia sprawe.Skille też są dla ludzi,ale naprzykład gra na bocie,żeby później sprzedawać na allegro,to poprostu głupstwo ;+++++|.Nie rozumiem także ludzi,którzy po straceniu 1k płaczą i zakładają nowy char,albo sprzedają postać na podwórku za 2 zł i się cieszą,a za 2 dni znowu zakładają nowe konto,postać i trzepią i tak wkółko,poprostu słaba psycha robi swoje.

fAYL
13-04-2007, 22:35
Magic walls -> Svamp -> Digg -> Dead body -> And i wont say more Some info can be given msg me premia
Widac że Samirion wie cos o tym quescie :S.
Knightmare sie wygadal ze jest quest na Silver Mace
http://tibiagenesis.sitesled.com/images/questhelp/silvermace.JPG UWAGA
ludzie na forum pisza ze to fake jednak moze sie myla ,
gdzies slyszalem ze wejscie do questa jest za m wallami kolo questa w elf fortess
Po 1. Samirion już jest skasowany, więc raczej info nie udzieli. :)
Po 2. Na Premii *istniały* 2 silver mace'y, ale afaik już ich nie ma.

(sorry, ale nie czytałem całego tematu, ostatnio mało tu wpadam)

Edit:
@upupup
Tłumacząc to co do ciebie npc napisał:
- Jest on ukryty gdzies pod edron
Praktycznie każdy npc mówi coś o excalibugu i każdy mówi co innego. :) (więcej na tibiawiki)

Tonedef_
14-04-2007, 15:38
Jak wiem to DSL leza w skarbcu w Kazadroon i moze jest tam jakies dojscie lub cos bo przeciez to jest jak te legendy ze na rooku mozna zabic ghoula i mino maga

Duch Niespokojny
14-04-2007, 16:30
Mała dygresja. Na ostatnim test serwerze byłem świadkiem rozmowy, która wyglądała mniej więcej tak:
Gracz A: Zawsze chciałem wykonać Dreamer's Challenge Quest
Gracz B: Jak to zawsze? Chyba od 2 dni?
Gracz A: (tu już nie pamiętam nawet w przybliżeniu co powiedział, ale chodziło o to, że Dreamer's Challenge było opisane w książkach na długo przed update'm, który ten quest wprowadził)
To mi dało trochę do myślenia. Gracz A czytał o tym queście, z pewnością dużo czasu spędził na rozmowach o nim z różnymi NPC i poszukiwaniach. Tymczasem szukał na próżno, bo tego questu po prostu nie było! Na domiar złego, kiedy został on już wprowadzony, może go sobie wykonać każdy, praktycznie bez żadnego czytania książek, żmudnych poszukiwań itp. Za to trzeba mieć duży level i/lub dużo kasy, żeby zdobyć potrzebne do niego death ringi. Podobnie jest z wieloma innym questami i przedmiotami (mam nadzieję, że nie ze wszystkimi). Wniosek nasuwa się sam - w Tibii niestety lepiej się wychodzi na expieniu i zarabianiu kasy niż na próbach rozwiązania zagadek gry (chociażby dlatego, że nawet nie wiadomo czy w danej chwili w ogóle mają one rozwiązanie).
Teraz wszyscy poszukują Excalibuga i przeczesują w pogoni za nim całą Tibię, a za parę update'ów będzie on sobie pewnie zwyczajnie wypadał z jakiegoś atomowego Orshabaala.

Cashtan
14-04-2007, 16:38
http://tibia.erig.net/Infernatil
Damage: 6000+? hp per turn

It varies from a Skunk which will give 3 experience up to the Infernatil which will give about 85,000 experience when killed.

;)

Dreamers
14-04-2007, 19:02
mi sie nudzilo i postanowilem popytac npc z veno o excalibugu:

17:44 Frans: We FRANSes don't liiiike any bugssss.
17:44 Yberius: This blasphemous weapon has to be destroyed.
17:47 Romella: I heard the amazons are after it.
17:48 Xed: I think that was the sword they were talking about. Said something about a man in Edron that could get it for him.
17:48 Yanni: I don't believe in the excalibug myth. [podobnie jak ja:) ]
17:49 Abran Ironeye: If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.
17:51 Boozer: Heard about it now and then. Then again I also hear there a bogeyman somewhere in the swamps.
Hmm...Rozne zdania ;) ale raczej edron ma przewage ;> Moglby ktos to przetlumaczyc ? Aj Dont speak englisch i speak deutch ;>

Macia
21-04-2007, 00:36
Wg erig.net osnosnie silver mace to sa 2 miejsca gdzie nalezy szukac. Albo jak wyzje wspomniane Elvenbane albo quest ze spike swordem. I tam i tam sa te magic walle ale nie wiadomo jak sie za nie dostac. Dodatkowo podczas patrzenia za m-walle na spike sword quescie widac tam dragony .. celowo chyba nie zostaly one tam umieszczone na pokaz.

Szukalem w samym elven bane i conieco na zewnatrz. Staralem sie kladac ciala na tych dziwnych znakach kolo tych niebieskich ogni oraz kolo zejscia do pojedynczego respa smoka gdzie sa te 3 arkanisty. Jednakze nic mi to nie dalo.

Co do spike sword to zauwazylem iz idac prawa strona jest niewielka wysepka gdzie sa 2 firedevile i jest dzwignia. Moze ona ma cos wspolnego z tymi fire wallami co sa na gorze w tym miejscu. Jednakze nie wiem jak sie do tego dostac. Byc moze w pomiesczeniu wyzej jest jakis inny pickhole ukryty za fire fildami. Niestety nie mialem destroy field runy aby to sprawdzic. Bede starac sie cos pomyslec nad tym bo nigdzie nie jest napisane ze tego questu po prostu NIE MA, jednakze moj czas jest lekko ograniczony wiec mi to moze dlugo zajac (praca itp). Jak ktos cos wie na ten temat to prosze o jakikolwiek kontakt. Moze uda sie wkoncu cos rozgryzc.

Dagins
21-04-2007, 02:36
Co do dragon scale legsów to według mnie musieli zmienić sprite, bo jak wyglądałyby takie przedwojenne dsl obok ładnych, odmalowanych itemów?! To samo tyczy się innych żadkich rarów, przecież CIPsoft nie może pozostawiać sprite'ów sprzed 10 lat tylko dlatego, że nie można tych przedmiotów zdobyć!

Twoj_Miszcz
21-04-2007, 10:35
Mozecie mi niewierzyc ale to jest szczera prawda z 1 demona polecial mi demon shield , mms ,golden legi i Mpa - To jest prawda

mhm,a czy ten demon nie mial moze red skulla ? :D

Dansos
21-04-2007, 19:23
@up Co do loota z demona to nie dziwie się... Mi z Draga poleciał Green Dragon Scale, Green Dragon Leather, WoI i Dragon Hammer ;0

Macia
22-04-2007, 21:53
Kk kolejne zagadki. No wiec pobiegalem sobie po venore dungeons (lub jakundaf kto woli) desert i tak:
1. W podziemiach zobaczylem pokoik z banshee i jest tam dzwignia oraz teleport. Ktos wie cos moze o tym ??
2. Inna dzwignie zobaczylem na prawo od pomieszczenia powyzej ze spike sword quest. Ktos wie do czego to jest ?? Nie przypadkiem do pewnego pomieszczenia z pewna sciana a obok sa jakies trumny i zejscie na dol ?
3. Ktos wie jak zdobyc klucz 4033 ??
4. Ktos wie do czego jest "hall of lost doors" ??

Jako iz jade jutro do rezerwy to nie mam czasu na poszukiwania i tak sobie mysle ze moze wy cokolwiek wiecie. ;/

Vodetus
22-04-2007, 22:13
Bylem w tym Hall of the last doors. Nie ma tam nic ciekawego procz chyba 4 dzwi po lewej stronie oraz 4 tabliczek po prawej na ktorych napisane sa teksty typu: "Skarbu nie ma za 4 dzwiami", Skarb jest za 3 drzwiami, Skarbu nie ma za 1i 2 drzwiami. <-- teksty nie sa autentycze poniewaz nie pamietam ich dokladnie, ale i tak do jakich drzwi nie wejdziesz to za nimi jest drabina ktora porowadzi cie na wyzsze pietro gdzie jest ~2 mino 2 mino magi 2 archer itp. Nic ciekawego. Imo Cip robi takie triki by zainteresowac nas tibia i by nam sie nie znudzila;) Btw na mnie to dziala;]

Saviour
24-04-2007, 21:40
Hall of the lost doors jest dla tych, którzy chcą zrobić deserta bez spilera, bo w każdym pomieszczeniu jest tabliczka typu "prawdziwy rycerz może zawierzyć tylko swojemu mieczow"i (item jaki musi kngiht polozyc na desercie) więc nic ciekawego dla tych którzy orzwiązanie questa znają :P Tak pozatym to wszystkie wymagane itemy do deserta można zdobyć na miejscu szukając po podziemiach odpowiednich potworków :)

Macia
27-04-2007, 19:17
Uhum .. Dobrze wiedziec :>

Ejkon
30-04-2007, 18:05
jestes jtes wsuio do zdobycia i tyle

Slayer-Nuddle
30-04-2007, 20:11
Gratz panowie

Fenzopi92
30-04-2007, 20:40

No Gratuluje , a wiesz ze jest cos takiego jak DRAGON z którego wylatuje Broadsword ;p

Mi sie tak trafiło, że z Green Djiin'a wypadły mi naraz 3 small emeraldy. Raz tez miałem, że wypadło 6 dragon ham z 1 Draga, 3 w ciele, 3 w bagu.

Nic dziwnego ze 3 rubiny wypadly ci bo jak ja robilem Djin questa to z dwóch mi tak polecialo ;p a z draga to kilka razy mialem tyle d hamów

Mikszto
30-04-2007, 20:58
; O gz, nie wiedzialem .. :confused:

Visek13
07-06-2007, 00:34
To, ze GM'y mowia, ze wszystko jest do zdobycia, moze chca nas zachecic abys my cos odkryli, znaleźli. Rary można otrzymac glownie za douze zaslugi dla Cipsoftu... Wiekszosc z istniejacych dzis egzemplarzy rarow pochodzi z niepaietnych czasow, gdzie byly one w posiadaniu zwyklych smiertelnikow, byc moze wiekszosc zostala wycofana ze wzgledu na unikalnosc i staty np Cyclopmania Sword ;P. A co do questu na UE to najprawdopodobniej "wygasł" gdzyz po tym jak wycofano zwoje magiczne z gry (nie jestem pewny ale tak prawdopodobnie musiało być). Po tym jak wprowadzono profesje, rycerze, magowie, palladyni i druidzi nie mogli uzywac jtych samych czarow, rozdzielono je kazdy dal innej profesji i dodano nauke w gildiach ikwidujac automatycznie mozliwosc zdobycia zwojow magicznych. Krotko mowiac jest nieaktywny ale mozemy wciaz szukac zagadnien... NP: Soft bootsy byly od dawien dawna, jednak dopiero teraz powstal na nie quest (POI) a wiec to moze poprostu kwestia czasu, albo juz dawno te itemy byly do sdobycia, lecz ta epoka juz minela

@
Troche dlugi ten post ale takie jest moje zdanie :]

crystal12
08-06-2007, 18:01
Mi z Osy wyleciał Honeycomb i jakiś płyn. Gdy dałam na look to: You see a vial of honey. Czyżby jakiś nowy napój? A tak przy okazji to wylootawałam z rotworma scimitar, a z amazonki Bast Skirt i Tribal Mask (!!!)

Royal Matis
08-06-2007, 23:29
@up
o rly ?? daj ip tego serwa bo musi być fajny jak nowe itemy są plax daj ip daj plax plax
<ironia>
@topic
maybe maybe

JoeyofNerana
09-01-2008, 17:25
ktos tam powiedział,ze na rooku nie mozna zabic mino maga...no lol!jest quest,ze zabijasz mino maga,ale ten mino jest troche slabszy niz na main,bo nie wali za 100 tylko tak po 20-30...niektorzy rookstayerzy lub cos robia tego questa...ja sam w cafejce widzialem 2 typow 1 mial 14 lvl a 2 mial 15 i poszli go zarabac...

Pambinho
09-01-2008, 17:39
Up@
Najs archeologu-.-X(