zaloguj się

Pokaż pełną wersje : jak pozbyc sie ping'u?

Scream
24-01-2005, 15:00
jak pozbyc sie ping'u? wlasciwie to niewiem czy tak sie to nazywa, ale tak mi sie wydaje..... chodzi o to ze jak np. trzymam strzalke na klawiaturze, to moja postac sie zatrzymuje -.- i nie chodzi tu o lagi, jak np. klikne na mapke to idzie normalnie. why tak sie dzieje, i co zrobic zeby tego nie bylo?

Vaxxia
24-01-2005, 15:13
Ustaw częstotliwość powtarzania znaków we właściwościach klawiatury na maksymalna wartość. Wprawdzie to nie ping ale powinno pomóc. :)

p.l
24-01-2005, 21:42
LOL
pingu nie można się pozbyć, no chyba żebyś grał wprost na kompie z postawionym serwerem.

ping- czas w jakim serwer odpowie na wysłany pakiet, czyli im mniejszy tzn. tym szybciej twój komp komunikuje się z serwerem.

re: V
Ping zależy od przepustowości twojego łącza. Jeżeli pomijamy ten aspekt, to pozostaje "panel sterowania > klawiatura > częstotliwość odświerzania > wszystko na max (oprócz migotania kursora)"

Scream
24-01-2005, 21:48
omg...... ale co zrobic zeby zmniejszyc ping....-.-

$corcerer
24-01-2005, 23:10
skrocic trasę przebiegu pakietu/zmniejszyć ilość hopów/poszerzyć łącze

-=HuRu=-
24-01-2005, 23:21
Jest pewnien Qust na zmniejszenie pingu ;) Potrzebny ci będzie lvl 100+ Itemki : Telefon , Nr. Telefonu do Admina sieci. Aby go wykonać dzwonisz do Admina sieci w Qtórej jesteś opie*****sz go za to że net ci wolno chodzi i on już powinien coś na to poradzić. Loot z Questa to wolne pingi (jak się uda) ;)

$corcerer
25-01-2005, 10:11
Ale podczas rozmowy z Aminem twoje argumenty mogą być niewystarczające. Co gorsza, admin może ci tak podciągnąć ping że będzie rósł co sekundę o sekundę......

rex
25-01-2005, 11:10
zmień dostawce netu - najlepszy sposób

Ashlon
25-01-2005, 14:16
zmień dostawce netu - najlepszy sposób
I wydaj tylko 999zl + dodatki! A za kolejne 3 miechy, jesli w nowej sieci tez beda lagi, ma zmienic neta? Lol. To nie uzytkownik powinien zmieniac neta, zeby nie bylo lagow, tylko dostawca internetu zmieniac lacza...

Scream
25-01-2005, 14:30
czy jak bym gral na niemieckim serwerze ping byl by mniejszy niz na amerykanskim? btw. mam neostrade.

Ashlon
25-01-2005, 14:50
czy jak bym gral na niemieckim serwerze ping byl by mniejszy niz na amerykanskim? btw. mam neostrade.

Tak. Beda mniejsze, bo polaczenie jest krotsze.