PDA

Pokaż pełną wersje : Kilka pytań

hultongetty
22-05-2013, 23:35
Cześć,
W świecie tibii jestem nowy i mam kilka pytań.

1. Gdy zaczynam grę, wbijam na jakieś puste serwery (po kilku graczy). Jak można zalogować się na serwer, gdzie graczy jest trochę więcej.

2. Nie za bardzo rozumiem idee posiadania domków itd. Spawnujesz się w mieście z npc i co? Możesz ustawić sobie gdzieś domek, czy jak?

3. Może mi ktoś w kilku słowach wyjaśnić możliwości tibii?
Istnieje tylko klient tej gry czy jakieś wersje single Player.
To jest takie skomplikowane xD

Vadimq
23-05-2013, 15:09
1. Zakładasz sobie postać na jakim chcesz serwerze, na nopvp jest zawsze więcej graczy. Na tibia.com widać obecną liczbę graczy online. Postaci pomiędzy serwerami nie przenosisz, grasz tam gdzie założyłeś postać (ofc, da się zmienić serwer ale to opłata ok. 100zł i raz na 6 miesięcy).

2. Domek jest zawsze w tym samym miejscu. Kupujesz go i po prostu masz, możesz sobie w nim trzymać itemy, itp.

3. Nie ma single player, tylko multi.

hultongetty
23-05-2013, 22:27
Hmm, ok.
A żeby kupić domek, trzeba zapłacić za pacc czy coś takiego, tak?

A da się jakoś wybrać serwer na którym się gra, czy serwer to po prostu świat?

Vadimq
24-05-2013, 12:02
Żeby mieć domek trzeba pacca.

Serwer to taki świat, tzn. nie wiem co masz na myśli dokładnie. Mapka na każdym serwerze jest taka sama, tylko serwery są podzielone na pvp, nopvp, hardcore pvp, itp.

Jaarienia
25-05-2013, 13:46
Cześć,
W świecie tibii jestem nowy i mam kilka pytań.

1. Gdy zaczynam grę, wbijam na jakieś puste serwery (po kilku graczy).

A tutaj nie chodziło czasem o to, że logujesz się na Rookgaardzie? Jest to wyspa dla nowicjuszy, tam zazwyczaj jest mało graczy. Wyspa jest po to abyś zapoznał się z grą, po osiągnięciu 8 poziomu możesz wyjść na główny kontynet.