zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Neostrada -opinie i sugestie

Fajab
25-01-2005, 11:13
Witam... Chcialem sie dowiedziec paru rzeczy na temat Neostrady (wersja128 ), chodzi mi oto jak dziala ona w tibii, czy sa lagi czy nie oraz jakie sa z nia problemy :) Pozdrawiam :)

Shinjix
25-01-2005, 11:16
Witam... Chcialem sie dowiedziec paru rzeczy na temat Neostrady (wersja128 ), chodzi mi oto jak dziala ona w tibii, czy sa lagi czy nie oraz jakie sa z nia problemy :) Pozdrawiam :)
To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie :P ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....

sir Tifejo
25-01-2005, 11:31
Ja mam neostrade (160kB/s) i lagow nie ma w ogole, dodam tez ze mam sam, i z eMule sie sciagaja pliki, stronki pootwierane, i nadal nic.
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy ;)

Stylus
25-01-2005, 11:38
To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie :P ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....
Jak juz poruszyles ten temat to moglbys ciut wiecej powiedziec.=>

Toowreck
25-01-2005, 12:05
ja dzialam na takiej neostradce i jak sie stronki otwieraja to ladzy czasem troche (mam predkosc 160 kbps)

normalnie to lagow raczej nie mam

Arthus Drag'Tail
25-01-2005, 18:28
Ja osobiście także posiadam wyżej wspomnianą Neostradę TP i szczerze mówiąc nie narzekam....
Z lagami raczej nie mam problemów, chociaż gdy np. włącze sobie dział "Zdjęcia" i otworzę jakiś temat to troche tnie...

Ja mam neostrade (160kB/s) i lagow nie ma w ogole, dodam tez ze mam sam, i z eMule sie sciagaja pliki, stronki pootwierane, i nadal nic.
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy

Ja także nic nie konfigurowałem, a dobrze działa...

To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....

Jak juz poruszyles ten temat to moglbys ciut wiecej powiedziec.=>

Nom przydało by się troche pomocy.... :D

xemmoe
25-01-2005, 19:21
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy ;)

Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s

Ontopic:
Ja mam 128kb i lagów NIE MAM. Tylko lekkie przycięcia spowodowane słabym procesorem.
Jednak na razie nie zmienie zdania o tym "doskonałym produkcie TP".
Z technicznego punktu widzenia to KASZANA.

sir Tifejo
25-01-2005, 19:56
[QUOTE=xemmoe]Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s

Lol, z kads Ty sie urwal? 2 czy 3 osoby pisaly ze tez maja 160 kB/s ale to i tak nie ma znaczenia nie? Uwierz [czy uwiez jak to sie pisze?:P] ze jest, nie chce mi sie screena zamieszczac -.-
Pozdrowionka
T.

$corcerer
25-01-2005, 21:14
Pokażcie mi usługę Neostrada 160KB/s plx?

neo+= kaszana (bo drogie i limit jest)
koniec EOT, itd
.

xemmoe
25-01-2005, 21:32
[QUOTE=xemmoe]Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s

Lol, z kads Ty sie urwal? 2 czy 3 osoby pisaly ze tez maja 160 kB/s ale to i tak nie ma znaczenia nie? Uwierz [czy uwiez jak to sie pisze?:P] ze jest, nie chce mi sie screena zamieszczac -.-
Pozdrowionka
T.

LOL
Na początku zanim coś powiesz zastanów się, to może Ci coś pomoże ;)
Potem naucz się cytować.
Na końcu możesz ze mą rozmawiać.
Screena nie musisz zamieszczać, bo to że Ci pisze tak jak mi :"Neostrada plus została blablabla... 160kb/s" to nie znaczy że istnieje nesotrada 160 kb/s!!!
Widać że byłeś podczas podpisywania umowy z TEPSĄ.
Najpierw myśl potem pisz - TO JEST MYŚL :)

slammer
25-01-2005, 21:51
ja mam neostrade 640 (znaczy 768 moge dac screena) i lagow nie mam. ale ogolnie neo+ to szajs, czest sie "zacina net". to znaczy wszystko sie wylącza na jakies 2 minuty, a potem wszystko wraca do normy.

Fajab
25-01-2005, 22:47
Dzieki za opinie, ale chciałbym ich troszczke wiecej, bo narazie nie dochodze do zadnego wniosku. Chcialem dodac tez ze to nie jest temat do klucenia sie tylko do wypowiedzi, opini. W moim przypadku zastanawiam sie nad kupnem neostrady ale slyszalem rozne opinie... i sie wacham. W sieci w ktorej jestem place 60 zł i mam takiego laga ze to poezja :( Rozmawialem nie raz z adminem i tu zacytuje :[2005-01-23 22:11:47] <Seba>
w dzien globalne obciazenie jest wieksze, ( w nocy tez mam laga czasem )lub "przesilenie sieci jest globalne" wydaje mi sie ze sa to bzdury poniewaz jak gram np u kumpla on nie ma wogole laga a ja mam a za placenie 60 zł moge chyba wymagac bo jak za neta to jest duzo ;) (w innych sieciach po 40zl sie placi). Prosze o wiecej komentarzy... pozdrawiam :)

Knight Simon Dark lord
26-01-2005, 01:17
ja mam neo i gra mi sie fajnie 0 laguw i fajny transfer przy sciąganiu plikuw (okolo 40kb/s) jak chcesz neo to ja ci jom polecam

Polinik
26-01-2005, 01:34
ja mam neo i gra mi sie fajnie 0 laguw i fajny transfer przy sciąganiu plikuw (okolo 40kb/s) jak chcesz neo to ja ci jom polecam
A ja Tobie polecam slownik ortograficzny.

Fajab
26-01-2005, 18:54
Wiecej opini plx :)

ciemne dropsy
26-01-2005, 19:01
JEST neo 160kb/s. Ci co niedawno zawarli nowa umowe maja 128 a ci co dawno maja 160 bo byly niedawno [odwyzki u starych klientow:P np miales 512 to ci podwyzszyli do 640 (nie wiem czemu mi podwyzszyli na 768 ale sie nie klocilem jak daja to jest dobrze:D) Ja zmienialem z wlaswnie 768 na 160 i w sumie ladnie chodzi tylko disconnecty sie czasami zdarzaja niestety:/ od kiedy ja mam to tylko 2 razy ale to zawsze cos.

$orc: nie ma uslugi 160 ale faktyczna predkosc przy 128 zawarciu to 160 kiedys bylo teraz jest chyab normalnie, a co do ograniczenia, jezeli sciagasz bardzo duzo to rzeczywiscie kicha, mnie to ograniczenie denerwuje ale dla ludzi ktorzy nie sciagaja za duzo jest wporzadku.

edit: co do wypowiedzi tego ze sie tnie, byc moze ale wtedy kiedy instaluejsz ten program od TP, jezeli pobawisz sie przy konfigurowaniu samemu to bardoz ladnie dziala :) Z tym ze nie jestem w stanie wyjasnic jak to sie robi, bo robilem to z bratem a on nie umie wytlumaczyc :D

slimaczek
26-01-2005, 19:11
http://www.atomowe.kei.pl/gfx/telekompromitacja.gif sux\rox?

Wcześniej miałem SDI z tej TP, teraz neo 512, jest ok, przynajmniej narazie :P Mam ją od chyba dwóch miesięcy, i narazie ani jednego disconnecta\awarii nie było..

@up
Jeżeli masz windows to skonfigurowanie internetu jest bardzo proste. Wystarczy wejść w połaczenia sieciowe tam jest utwórz połączenie sieciowe itd, zresztą microsyf cię poprowadzi za rączke jak to zrobic.

mucha123
26-01-2005, 21:11
*******icie cos o hackerowaniu ??
a tak wogole przyznam racje dla kolesia ktory powiedzial ze neo to kicha :)
ale nie zgodze sie z nim w tym co powiedzial o pakiecie 160kb/s otoz od wakacji roku 2004 weszla zmiana wszystkie pakiety sa szybse o 1/4 swojej predkosci
128=160
256=320
512=600

mucha123
26-01-2005, 21:15
ludzie ktorzy nie wiedzia nic a *******a nie zostaja hackerami
racja windows to najbardziejj z***any system
ale twoja gadka jest smieszna pfffffffff a poza tym jak grasz tylko w tibie to nie polecam ci innego systemu jak windows

NAJLEPSZA PRZEGlĄrka mozilla firefox:D:D pozdro ludzie:D

slammer odpowiedz na twoje pytanie jest prosta sa to zmiany ip
dlatego moze sie rozlaczac ale swoja droga wez w meny start uruchom CMD
potem wpisz komende netstat zobacz ilosc polaczen jesli jest ich bardzo duzo to ***nij sobie formata^^ :D

Div
26-01-2005, 21:21
Pokażcie mi usługę Neostrada 160KB/s plx?

neo+= kaszana (bo drogie i limit jest)
koniec EOT, itd
.

Nie kazdy ma ten limit. Posiadam akurat wersje nieolimitowana ;P
Ale w Polsce nie mamy takich luksusow, jak naprzyklad w Szwecji, gdzie na jedno mieszkanie przypada srednio 5Mbit?

Master magi
26-01-2005, 21:29
Po 1 Ludzie nie odrzoniacie kB od kb a sa to dwie rozne zeczy -.-
Po 2 Ja ma mneo 128 kb/s(czyli 16kB/s)i nie narzekam na lagi bo ich wogle nie ma.Net chodzi niezle tylko najgorsza lipa ze jest limit sciagania plikow (7GB czy ile tam).
Po 3 Zdaza sie niekiedy tak ze sie neo rozlacza.Od tak moze sie rozlaczyc ale zadko sie to zdaza.
Po 4 Jaka konfiguracja neta lol... Tu nie ma co konfigurowac ludzie!!!Wkladasz plytke do napedu,wgrywasz stery i progs do neo i juz z niej kozystasz.Ja nie polecam laczyc sie z neo poprzez dostarczony z nia program.Ja lacze sie przez Dial Up w windowsie.
Podsumowanko:
Neo 128 kosztuje 59zl(+Vat??)za miesiac czyli tyle ile placisz teraz.Jezeli grasz w tibie i sciagasz malo plikow to jest ona dla ciebie idealnag mnie).

sir Tifejo
26-01-2005, 21:31
UP: ja mam 160 kb/s i place 69 zloty na miesiac, z ograniczeniem 5gB :( Z tym ze na poczatku te placenie bo bylo jakies zamotane: 1zl aktywacja + instalacja Neo itp, pierwsze 3 miesiace 20-40 zloty [jakkos tak juz nie pamietam] nastepny 50zl a potem do 'konca' juz po 69zl. Jakos tak to bylo, chyba nic nie pokrecilem :P

RE Mucha: lol?zamotany jestes koles, nie zrozumialem "ni w zab":)

Ja mam neo juz dosyc dlugo i faktycznie najpierw mialem 128 ale podwyzszyli jak juz ktos to madrze powiedzial ;)

W sumie to co do sciagnia [ograniczenia] to faktycznie kicha, chociaz w 5gb na miesiac jakos sie wyrabiam [coz nie mam wyboru ;p]

Ogolnie telekomuna sux, ale net maja dobry :P

$corcerer
26-01-2005, 22:06
Z tego co słyszałem, to od pierwszego stycznia wszystkie Neo+ mają mieć limit.. ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Dwa: pokażcie mi palcem usługę, która NAZYWA_SIĘ Neostrada 160.

Trzy (to do mucha123 ):
[blablabla]
Discovered open port 22/tcp on host.
The SYN Stealth Scan took 23.13s to scan 1663 total ports.
For OSScan assuming port 22 is open, 1 is closed, and neither are firewalled
Host appears to be up ... good.
Interesting ports on this host:
(The 1652 ports scanned but not shown below are in state: closed)
21/tcp filtered ftp
22/tcp open ssh
80/tcp filtered http
111/tcp filtered rpcbind
135/tcp filtered msrpc
136/tcp filtered profile
137/tcp filtered netbios-ns
138/tcp filtered netbios-dgm
139/tcp filtered netbios-ssn
445/tcp filtered microsoft-ds
3306/tcp filtered mysql
Device type: general purpose
Running: Linux 2.4.X|2.5.X
OS details: Linux 2.4.0 - 2.5.20
OS Fingerprint:
TSeq(Class=RI%gcd=1%SI=430170%IPID=Z%TS=100HZ)
T1(Resp=Y%DF=Y%W=16A0%ACK=S++%Flags=AS%Ops=MNNTNW)
T2(Resp=N)
T3(Resp=Y%DF=Y%W=16A0%ACK=S++%Flags=AS%Ops=MNNTNW)
T4(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=O%Flags=R%Ops=)
T5(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=S++%Flags=AR%Ops=)
T6(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=O%Flags=R%Ops=)
T7(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=S++%Flags=AR%Ops=)
PU(Resp=Y%DF=N%TOS=C0%IPLEN=164%RIPTL=148%RID=E%RI PCK=E%UCK=E%ULEN=134%DAT=E)
Uptime 3.470 days (since Sun Jan 23 10:42:58 2005)
TCP Sequence Prediction: Class=random positive increments
Difficulty=4391280 (Good luck!)
TCP ISN Seq. Numbers: 5F6F357B 600FA725 5F5D484B 602F632C 601CCA29 5FB0CFA6
IPID Sequence Generation: All zeros
Nmap run completed -- 1 IP address (1 host up) scanned in 31.967 seconds

Zapraszam (oczywiście, mości hackerze, IP nie podam bo po co? przecież jesteś takim mastahem że i bez tego dasz sobie rade...).

Fajab
27-01-2005, 16:27
hmm ale konkretnie to czy pada ten necik ? oraz czy sa lagi?