Pokaż pełną wersje : Neostrada -opinie i sugestie
Witam... Chcialem sie dowiedziec paru rzeczy na temat Neostrady (wersja128 ), chodzi mi oto jak dziala ona w tibii, czy sa lagi czy nie oraz jakie sa z nia problemy :) Pozdrawiam :)
Witam... Chcialem sie dowiedziec paru rzeczy na temat Neostrady (wersja128 ), chodzi mi oto jak dziala ona w tibii, czy sa lagi czy nie oraz jakie sa z nia problemy :) Pozdrawiam :)
To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie :P ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....
sir Tifejo
25-01-2005, 11:31
Ja mam neostrade (160kB/s) i lagow nie ma w ogole, dodam tez ze mam sam, i z eMule sie sciagaja pliki, stronki pootwierane, i nadal nic.
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy ;)
To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie :P ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....
Jak juz poruszyles ten temat to moglbys ciut wiecej powiedziec.=>
Toowreck
25-01-2005, 12:05
ja dzialam na takiej neostradce i jak sie stronki otwieraja to ladzy czasem troche (mam predkosc 160 kbps)
normalnie to lagow raczej nie mam
Arthus Drag'Tail
25-01-2005, 18:28
Ja osobiście także posiadam wyżej wspomnianą Neostradę TP i szczerze mówiąc nie narzekam....
Z lagami raczej nie mam problemów, chociaż gdy np. włącze sobie dział "Zdjęcia" i otworzę jakiś temat to troche tnie...
Ja mam neostrade (160kB/s) i lagow nie ma w ogole, dodam tez ze mam sam, i z eMule sie sciagaja pliki, stronki pootwierane, i nadal nic.
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy
Ja także nic nie konfigurowałem, a dobrze działa...
To zalezy od tego jak skonfigurujesz łącze >.< czyli czy znasz się na adminowaniu, czy nie ew. poproś kogos niech ci je dobrze sjonfiguruje.....
Jak juz poruszyles ten temat to moglbys ciut wiecej powiedziec.=>
Nom przydało by się troche pomocy.... :D
Nie konfigurowalem nic, moj brat tez nie, tylko zainstalowac ten smieszny program od TP i starczy ;)
Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s
Ontopic:
Ja mam 128kb i lagów NIE MAM. Tylko lekkie przycięcia spowodowane słabym procesorem.
Jednak na razie nie zmienie zdania o tym "doskonałym produkcie TP".
Z technicznego punktu widzenia to KASZANA.
sir Tifejo
25-01-2005, 19:56
[QUOTE=xemmoe]Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s
Lol, z kads Ty sie urwal? 2 czy 3 osoby pisaly ze tez maja 160 kB/s ale to i tak nie ma znaczenia nie? Uwierz [czy uwiez jak to sie pisze?:P] ze jest, nie chce mi sie screena zamieszczac -.-
Pozdrowionka
T.
$corcerer
25-01-2005, 21:14
Pokażcie mi usługę Neostrada 160KB/s plx?
neo+= kaszana (bo drogie i limit jest)
koniec EOT, itd
.
[QUOTE=xemmoe]Zacznijmy od tego że nie ma neostrady 160kB/s
Lol, z kads Ty sie urwal? 2 czy 3 osoby pisaly ze tez maja 160 kB/s ale to i tak nie ma znaczenia nie? Uwierz [czy uwiez jak to sie pisze?:P] ze jest, nie chce mi sie screena zamieszczac -.-
Pozdrowionka
T.
LOL
Na początku zanim coś powiesz zastanów się, to może Ci coś pomoże ;)
Potem naucz się cytować.
Na końcu możesz ze mą rozmawiać.
Screena nie musisz zamieszczać, bo to że Ci pisze tak jak mi :"Neostrada plus została blablabla... 160kb/s" to nie znaczy że istnieje nesotrada 160 kb/s!!!
Widać że byłeś podczas podpisywania umowy z TEPSĄ.
Najpierw myśl potem pisz - TO JEST MYŚL :)
ja mam neostrade 640 (znaczy 768 moge dac screena) i lagow nie mam. ale ogolnie neo+ to szajs, czest sie "zacina net". to znaczy wszystko sie wylącza na jakies 2 minuty, a potem wszystko wraca do normy.
Dzieki za opinie, ale chciałbym ich troszczke wiecej, bo narazie nie dochodze do zadnego wniosku. Chcialem dodac tez ze to nie jest temat do klucenia sie tylko do wypowiedzi, opini. W moim przypadku zastanawiam sie nad kupnem neostrady ale slyszalem rozne opinie... i sie wacham. W sieci w ktorej jestem place 60 zł i mam takiego laga ze to poezja :( Rozmawialem nie raz z adminem i tu zacytuje :[2005-01-23 22:11:47] <Seba>
w dzien globalne obciazenie jest wieksze, ( w nocy tez mam laga czasem )lub "przesilenie sieci jest globalne" wydaje mi sie ze sa to bzdury poniewaz jak gram np u kumpla on nie ma wogole laga a ja mam a za placenie 60 zł moge chyba wymagac bo jak za neta to jest duzo ;) (w innych sieciach po 40zl sie placi). Prosze o wiecej komentarzy... pozdrawiam :)
Knight Simon Dark lord
26-01-2005, 01:17
ja mam neo i gra mi sie fajnie 0 laguw i fajny transfer przy sciąganiu plikuw (okolo 40kb/s) jak chcesz neo to ja ci jom polecam
ja mam neo i gra mi sie fajnie 0 laguw i fajny transfer przy sciąganiu plikuw (okolo 40kb/s) jak chcesz neo to ja ci jom polecam
A ja Tobie polecam slownik ortograficzny.
ciemne dropsy
26-01-2005, 19:01
JEST neo 160kb/s. Ci co niedawno zawarli nowa umowe maja 128 a ci co dawno maja 160 bo byly niedawno [odwyzki u starych klientow:P np miales 512 to ci podwyzszyli do 640 (nie wiem czemu mi podwyzszyli na 768 ale sie nie klocilem jak daja to jest dobrze:D) Ja zmienialem z wlaswnie 768 na 160 i w sumie ladnie chodzi tylko disconnecty sie czasami zdarzaja niestety:/ od kiedy ja mam to tylko 2 razy ale to zawsze cos.
$orc: nie ma uslugi 160 ale faktyczna predkosc przy 128 zawarciu to 160 kiedys bylo teraz jest chyab normalnie, a co do ograniczenia, jezeli sciagasz bardzo duzo to rzeczywiscie kicha, mnie to ograniczenie denerwuje ale dla ludzi ktorzy nie sciagaja za duzo jest wporzadku.
edit: co do wypowiedzi tego ze sie tnie, byc moze ale wtedy kiedy instaluejsz ten program od TP, jezeli pobawisz sie przy konfigurowaniu samemu to bardoz ladnie dziala :) Z tym ze nie jestem w stanie wyjasnic jak to sie robi, bo robilem to z bratem a on nie umie wytlumaczyc :D
slimaczek
26-01-2005, 19:11
http://www.atomowe.kei.pl/gfx/telekompromitacja.gif sux\rox?
Wcześniej miałem SDI z tej TP, teraz neo 512, jest ok, przynajmniej narazie :P Mam ją od chyba dwóch miesięcy, i narazie ani jednego disconnecta\awarii nie było..
@up
Jeżeli masz windows to skonfigurowanie internetu jest bardzo proste. Wystarczy wejść w połaczenia sieciowe tam jest utwórz połączenie sieciowe itd, zresztą microsyf cię poprowadzi za rączke jak to zrobic.
mucha123
26-01-2005, 21:11
*******icie cos o hackerowaniu ??
a tak wogole przyznam racje dla kolesia ktory powiedzial ze neo to kicha :)
ale nie zgodze sie z nim w tym co powiedzial o pakiecie 160kb/s otoz od wakacji roku 2004 weszla zmiana wszystkie pakiety sa szybse o 1/4 swojej predkosci
128=160
256=320
512=600
mucha123
26-01-2005, 21:15
ludzie ktorzy nie wiedzia nic a *******a nie zostaja hackerami
racja windows to najbardziejj z***any system
ale twoja gadka jest smieszna pfffffffff a poza tym jak grasz tylko w tibie to nie polecam ci innego systemu jak windows
NAJLEPSZA PRZEGlĄrka mozilla firefox:D:D pozdro ludzie:D
slammer odpowiedz na twoje pytanie jest prosta sa to zmiany ip
dlatego moze sie rozlaczac ale swoja droga wez w meny start uruchom CMD
potem wpisz komende netstat zobacz ilosc polaczen jesli jest ich bardzo duzo to ***nij sobie formata^^ :D
Pokażcie mi usługę Neostrada 160KB/s plx?
neo+= kaszana (bo drogie i limit jest)
koniec EOT, itd
.
Nie kazdy ma ten limit. Posiadam akurat wersje nieolimitowana ;P
Ale w Polsce nie mamy takich luksusow, jak naprzyklad w Szwecji, gdzie na jedno mieszkanie przypada srednio 5Mbit?
Master magi
26-01-2005, 21:29
Po 1 Ludzie nie odrzoniacie kB od kb a sa to dwie rozne zeczy -.-
Po 2 Ja ma mneo 128 kb/s(czyli 16kB/s)i nie narzekam na lagi bo ich wogle nie ma.Net chodzi niezle tylko najgorsza lipa ze jest limit sciagania plikow (7GB czy ile tam).
Po 3 Zdaza sie niekiedy tak ze sie neo rozlacza.Od tak moze sie rozlaczyc ale zadko sie to zdaza.
Po 4 Jaka konfiguracja neta lol... Tu nie ma co konfigurowac ludzie!!!Wkladasz plytke do napedu,wgrywasz stery i progs do neo i juz z niej kozystasz.Ja nie polecam laczyc sie z neo poprzez dostarczony z nia program.Ja lacze sie przez Dial Up w windowsie.
Podsumowanko:
Neo 128 kosztuje 59zl(+Vat??)za miesiac czyli tyle ile placisz teraz.Jezeli grasz w tibie i sciagasz malo plikow to jest ona dla ciebie idealnag mnie).
sir Tifejo
26-01-2005, 21:31
UP: ja mam 160 kb/s i place 69 zloty na miesiac, z ograniczeniem 5gB :( Z tym ze na poczatku te placenie bo bylo jakies zamotane: 1zl aktywacja + instalacja Neo itp, pierwsze 3 miesiace 20-40 zloty [jakkos tak juz nie pamietam] nastepny 50zl a potem do 'konca' juz po 69zl. Jakos tak to bylo, chyba nic nie pokrecilem :P
RE Mucha: lol?zamotany jestes koles, nie zrozumialem "ni w zab":)
Ja mam neo juz dosyc dlugo i faktycznie najpierw mialem 128 ale podwyzszyli jak juz ktos to madrze powiedzial ;)
W sumie to co do sciagnia [ograniczenia] to faktycznie kicha, chociaz w 5gb na miesiac jakos sie wyrabiam [coz nie mam wyboru ;p]
Ogolnie telekomuna sux, ale net maja dobry :P
$corcerer
26-01-2005, 22:06
Z tego co słyszałem, to od pierwszego stycznia wszystkie Neo+ mają mieć limit.. ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Dwa: pokażcie mi palcem usługę, która NAZYWA_SIĘ Neostrada 160.
Trzy (to do mucha123 ):
[blablabla]
Discovered open port 22/tcp on host.
The SYN Stealth Scan took 23.13s to scan 1663 total ports.
For OSScan assuming port 22 is open, 1 is closed, and neither are firewalled
Host appears to be up ... good.
Interesting ports on this host:
(The 1652 ports scanned but not shown below are in state: closed)
21/tcp filtered ftp
22/tcp open ssh
80/tcp filtered http
111/tcp filtered rpcbind
135/tcp filtered msrpc
136/tcp filtered profile
137/tcp filtered netbios-ns
138/tcp filtered netbios-dgm
139/tcp filtered netbios-ssn
445/tcp filtered microsoft-ds
3306/tcp filtered mysql
Device type: general purpose
Running: Linux 2.4.X|2.5.X
OS details: Linux 2.4.0 - 2.5.20
OS Fingerprint:
TSeq(Class=RI%gcd=1%SI=430170%IPID=Z%TS=100HZ)
T1(Resp=Y%DF=Y%W=16A0%ACK=S++%Flags=AS%Ops=MNNTNW)
T2(Resp=N)
T3(Resp=Y%DF=Y%W=16A0%ACK=S++%Flags=AS%Ops=MNNTNW)
T4(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=O%Flags=R%Ops=)
T5(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=S++%Flags=AR%Ops=)
T6(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=O%Flags=R%Ops=)
T7(Resp=Y%DF=Y%W=0%ACK=S++%Flags=AR%Ops=)
PU(Resp=Y%DF=N%TOS=C0%IPLEN=164%RIPTL=148%RID=E%RI PCK=E%UCK=E%ULEN=134%DAT=E)
Uptime 3.470 days (since Sun Jan 23 10:42:58 2005)
TCP Sequence Prediction: Class=random positive increments
Difficulty=4391280 (Good luck!)
TCP ISN Seq. Numbers: 5F6F357B 600FA725 5F5D484B 602F632C 601CCA29 5FB0CFA6
IPID Sequence Generation: All zeros
Nmap run completed -- 1 IP address (1 host up) scanned in 31.967 seconds
Zapraszam (oczywiście, mości hackerze, IP nie podam bo po co? przecież jesteś takim mastahem że i bez tego dasz sobie rade...).
hmm ale konkretnie to czy pada ten necik ? oraz czy sa lagi?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.