Pokaż pełną wersje : Jakie Eq Dla Pala
hipodrom
25-01-2005, 14:53
otoz kazdemu zadaje to pytanie i co inna osoba to inna odpowiedz , zazwaczaj sa 2 wersje otoz powiedzcie mi ktora z nich jest lepsza
WERSJA 1
pal nie potrzebuje dobrego eq uderza z daleka i potwory go nie bija z bliska wiec w sumie jak nie ma stycznosci to eq nie potrzebne jest dobre
WERSJA 2
pal powienien miec dobre eq
PLX POWIEDZCIE MI !!!!!!!
Wsumie to lepsza wersja 1 jesli chodzi o poczatki ale pozniej masz juz wiecej kasy i se cos kupisz :P
Dezerter De'War
25-01-2005, 18:29
po 16lvl nie warto kupowac pallem eq...z wyjatkiem boh ale to dopiero po 35lvl...
a po co ma cos kupowac?calkowicie starczy pset ew. nolbe armor a jak duzo huncisz na hero zaloz cset to wszystko..
reszta wiaze sie juz z aol a to nie jest oplacalne zbytnio.
btw.tutaj tez bedziesz mial inne odpowiedzi..
Dobromiła
25-01-2005, 18:37
Ja myślę że raczej wersja 2.
Pal normalnie nie ma tarczy, więc jak coś go dogoni i mu przywali to są duże obrażenia. Zwłaszcza na początku pal powinien mieć dobry ekw jak na swój poziom, bo potem to i lepiej się biega i lepiej strzela i o blokera łatwiej.
Ja jeszcze nie mam aż tak dużego doświadczenia więc może ktoś lepszy się też wypowie?
Jerkov Thundersword
25-01-2005, 19:06
Paladyn moze mieć dobre eq ale nie musi, ale najważniejsze zeby było lekkie. Jedna zamiast ciągle zmieniać eq, proponowałbym zbierac kase i zainwestowac w Boots of haste.
Centaurek
25-01-2005, 20:49
Moim zdaniem 1) jest wyjściem właściwym, gdyż biorąc sprawe teoretycznie, palladyn ma łuk/kusze i strzały/bełty, to walczy na odległość, więc eq nie jest zbytnio ważne gdyż znajdujesz się daleko od stwora...Najlepiej mieć p-seta (nawet coś tańszego), a w przyszłosci jak już wspominali inni, kupić BoH'y. To jest moje zdanie. Na większości screenów, filmów (Jak nie na wszystkich) ludzie mieli slabe eq, lub nawet jego część, np. plate legi... ;)
hipodrom
25-01-2005, 20:52
zgadzam sie z wami ja zbieram kase na bohy i zrobie tak
MAM EQ TAKIE
knight armor , plate legs , dark helemt , zwykle buty :P
po prostu jak zdobede cos fajnego to to zalozen np. na 35 lvlu robie questa to zaloze se crown helmet )
Ja normalnie chodziłem w K Setcie i to mi wystarczało ale sprzedałem wszystko i kupiłem P Seta. Z cała kasą jaką zdołałem uzbierać to wydałem na domek, ale i tak teraz chodze w Bohach, G Armie, C Legach i W Helmie. Wkońcu to jest dobre i lekkie :] Dlatego uważam że i to i to jest dobre. Jeśli idziesz z blokerem to P Set ale jak sam to włóż bynajmniej cos lepszego ;)
ciemne dropsy
26-01-2005, 14:46
k set ciezki i p set ciezki. do 25 lvla spokojnie paladyn moze biegac w brass secie(szczegolnei jezeli jest to non pvp gdzie nie moze cie spotkac pker :) ).zostaje tylko westia treningu, potem najepiej zainwestowac w cos lekkiego. A tam gdzie droga do expowiska jest dluga a nie trzeba uzywac tarcyz w zwarciu mozna nawet chodzic bez eq gdy trzeba od razu wziac duza ilosc strzal lub boltow. HG naprzyklad :P
Edit:Sry za dwa posty pod rzad ale dalem edytuj i dwa sie pojawily... :)
Arathorn
26-01-2005, 14:48
plate-set + boh ew jak masz kase (raczej na wyższym lvlu) to crown set a na 100+ to rare ste+aol
:)
Sie mapes
26-01-2005, 15:20
ja sam mam ciagle p seta i mi starcza =P, a raz nawet widzialem filmik jak pallek zrobil anhilatora z blue robe i leather boots'ami tylko =P
hm... Ja lubie miec na sobie ladne przedmioty ;) Co prawda na 31lvlu bujam sie w c-secie, ale innym tego nie polecam ;P
Moim zdaniem p-set jest wkurzajacy na dluzsza mete, i kolo 25~ lvla k-set sie powinno kupic... Caly czas slyszymy o tych bohach.. nie no, racja, przydatny item ale i cholernie drogi.. Ja jak bym sprzedal c-set to bym mial na psecika i bohy.. Ale bosh, to nie jest jakies super-wazne ze bez tego nie da rady..
Gadanie ze eq nie jest palkowi potrzebne to gowno prawda.. Chyba ze ktos chce z rotami trenowac caly czas, bo p-set to na cyce jest za slaby -.- a z czlowiekiem w p-secie to mozna na poczatku trenowac, potem jest juz dupnie -.-
btw: zauwazyliscie ze ci co popieraja jak najslabsze eq, maja badziewne skille? :) wiem ze jestem zgryzliwy :p
lol ;D , Zalerzy jaki masz lvl , jak +20 to se kup blue roba , c legi i crus helmet , jak masz troche wiencej kasy to boh ;]
moliteusz
26-01-2005, 16:47
Obojętnie jaki świat ale oczywiście na starych można ulepszyc moją wersję a na nowych lepiej sie wstrzymać z kupnem...
Stary serw:
~20lvl plate set + tarcza + spery
~35 lvl inwestycja w BoHy
~50 lvl bieremy wsyzstko z questów (c-arm, k-legi itp)
+co nam wypadnie do ubieramy chyba że potrzebujemy kasy na bolty/runki to zawsze lepiej sprzedać i expić niż bujać się w dobrym i drogim sprzęcie...
Nowy serw:
Kupujemy plate seta i bujamy sie w nim aż na m z questów/potworów wypadnie...
Dla palka najlepiej lekkie rzeczy nie msuzą mieć dobrego defa potwory nie powinny dojść... a potem tlyko BoHy sie przydają... mam nadzieje że pomogłem:)
hipodrom
26-01-2005, 18:51
ok czyli zostawiam moje eq takie jakie mam i na 40-45 lvlu kupuje bohy i jazda z (z time ringiem moze tez ) na solo gsow xD
Van_Waterflew
27-01-2005, 09:12
hipodrom nie szarżuj tak na gsy mozna lazic topiero na 60lvl bo cie na 45lvl mogo dogonic hyba zr e amsz dobre skille :D
hm... Ja lubie miec na sobie ladne przedmioty ;) Co prawda na 31lvlu bujam sie w c-secie, ale innym tego nie polecam ;P
Moim zdaniem p-set jest wkurzajacy na dluzsza mete, i kolo 25~ lvla k-set sie powinno kupic... Caly czas slyszymy o tych bohach.. nie no, racja, przydatny item ale i cholernie drogi.. Ja jak bym sprzedal c-set to bym mial na psecika i bohy.. Ale bosh, to nie jest jakies super-wazne ze bez tego nie da rady..
Gadanie ze eq nie jest palkowi potrzebne to gowno prawda.. Chyba ze ktos chce z rotami trenowac caly czas, bo p-set to na cyce jest za slaby -.- a z czlowiekiem w p-secie to mozna na poczatku trenowac, potem jest juz dupnie -.-
btw: zauwazyliscie ze ci co popieraja jak najslabsze eq, maja badziewne skille? :) wiem ze jestem zgryzliwy :p
lol~~
Za żadne skarby nie kupujcie lepszego eq na nowym świecie chyba że gracie na staruszkach gdzie c -set 20k...
P-set do 70lvla polecam ponieważ wtedy zazwyczaj i tak ma się kase...
Swoim pallem chodziłem w bohah i p-secie.Chyba że nie umiałem czegoś drogo sprzedać to chodziłem tam w c armie itp
btw.ktory to topic;d
Według mnie paladynowi wystarczy słaby eq i bohy. Ja sam mam blue robe'a, bohy, crus helm, i plate legsy. Jeżeli widzę zlurowanego gsa to szybko zamieniam kusze z beholder shield, ktorą mam w plecaku i wszystko gra. :) Dlatego polecam w miare tani i lekki ekwipunek.
Słuchaj sie ludzi na 15 lvl co wżyciu nie mieli Bohuw to wiesz (bez obrazy )
1) p set styka jak na początek tak do 20 lvl
2) po 20 lvl zastanawiasz sie co dalej więc możesz iśc pewien quest z dark armem ale zapytaj sie oto lud (pacc requided) dla urozmaicenia
3) masz skille 65/50 śmigasz na fibule bijesz Dsy do 25 lvla kupujesz k arm, puzniej bijesz na czym popadnie 30 lvl i ruszasz na POH w poszukiwaniu cmetaża tam expisz do 35-40 lvla i za zarobione pieniądze(jak za ma ło to dosuwasz tyle ile potrzeba) no i kupujesz BOHY a adalej to....
@ HELPER: Czy ty uważasz, że nie mam bohów? Jak chcesz zrób postać na Isarze i jestem gotów w każdej chwili ci je pokazać. Niedługo zamieszcze swoje ss'y to i tak zobaczysz...
Ja uważam , że paladyn powinien miec przedewszystkim lekkie i dobre eq. Ja mam następujące: Blue robe , knight legs , crown helmet, platinum amulet , i zwykle buty ( zbieram na bohy) . I to wszystko niektórzy paladyni noszą crown armor zamiast blue robe ale ja mam jeszcze mało cappa więc nosze blue robe.
PitekThC
28-01-2005, 22:11
Wg mnie palkowi wystarczyłby plate set, i boszki na wyższym levcu :D :lucznik:
Tibiańczyk
29-01-2005, 00:17
Jestem knightem :D lv13 :( i skille 41/36 ;( cche kupić fire sword zapłace od 4k do 9k zgłoście się szybko Pan Amery Ab.Nara szybko bo ja nei mam czym walić a kasy mam dużo!!!!!!!!!
Chyba pomyliłes tematy.
@topic
Ja uważam że palllowi nie potrzeba dobrego eq tylko jakis brass/p set + Boh do 50 lvla (cala kasa na bolty) potem mozna zainwestowac w AoLa, Blue Robe, k legi (gs hunt), Crown shield itd.
pihorinio
29-01-2005, 11:49
Sam mialem Pallka i wiem dobrze jak to jest tez mialem ten problem a wiec:
lvl 9-19 P secik
lvl 20-35 K secik
lvl 35-45 C secik
lvl 65-do konca gry Dsm , G legs,Royal ,Demon shield bohy w bp z 3 t-ringi
wsumie sam sie o tym przekonasz
Hehehe ja niemiałem palka bo nielubie nim grać :P Ale pytałem sie kumpla, który grał palkiem i naturalnie ciągle chodził w p secie:p a ma 66 lv jak chcesz szybko lv bić to niekupuj jakiegoś dobrego eq tylko p set i całą kase w bolty i uh
Mam nadzieje że pomogłem :)
Eee Btw. gra palkiem polega na tym że potworki niemogą dojść do ciebie :S
Przykład : GS
Ja mam pala na 27 lvlu i mam dark arma p legi w helma i butki
wedlug mnie nie oplaca sie palowi dobrego eq poniewaz pal niema tarczy i duza szansa ze jak cie cos dogoni to ded i wypadaja ci naprzyklad bohy i 60k w dupe..
Drragon Master
30-01-2005, 18:52
Sądzę, że pod tym względęm najważniejsze są skille. Ale jeżeli już pytasz się o eq to mogę Ci poradzić, że możesz biegać z p-setem jeżeli masz dobrego blokera... albo BoHy :D. Mogę podać przykłady takich osób np. Folari. Pall 100+ a na zdjęciach w Photobucket ma na sobie cały p-set. Wiem, że prawie 60% ludzi od 8 do 16 lvl-a ma taki. Reszta to Ci co znają się na handlu i udało im sie zarobić parę groszy na lepszy sprzęt :) Tak więc załatw sobie p-set (to jest żaden problem (1k legi "sprobuj spuścić do 900" p-arm - to będzie jakieś 600-900 gp i steel helmet 200gp czyli to może być min 1800 gp... dużo?)
owszem zgadzam sie z poprzednikiem, p-set w zuplenosci wystrczy, natomiast puzniej jak sie bedzie zdobywalo wiecej kasy mozna pomyslec o lepszym sprzecie;)
pozdro
Pal powinien miec dobre eq, ale nie powinien go sobie kupowac. Chyba ,ze ma 5 mc drutow i zbytek kasy....Co do boh...jak na moje nie sa potrzebne dopoki sam (z qmplem) nie bedziesz w stanie ich zlootowac. W sumie sam biegam w gnojodepach...dopiero w sobote na necro(niedawno serv zmienilem). Skille i lv to podstawa. Tam sie wypowiadal pal co na 37lv sciaga bh shld i bije gs....chlopcze widzialem jak 98 pal na utani hur i innych smieciach byl doganiany przez gsa. Pajeczaki to takie sk*&*syny ze nic z nimi nie wiadomo.Ps. Nie wiem jak wy ale nie kumam po co wydziwiac ze pal potrzebuje lekkiego eq...ma sporo cap. Ja na Hg laze bez armora albo kopie bpek(rano albo w nocy bo nie ma noobow) albo prosze qmpla najta zeby mi pomogl dotaszczyc. A co do Anihilatora w blue robe...i tak nie ma stycznosci z Demonami,a jak by mial, to po 5 sec juz by nie mial. Dla mnie mozliwosc zmiany sprzetu jest za***ista zaleta Tibii. Fajnie jest popatrzec an zlootowane c legi albo nawet p armor. Sry za chaotyczny text. Glowna idea mojego posta zostala zachowana.
Elf-Marek
31-01-2005, 17:31
Ja od kilku dni gram palkiem i mam 10 level , więc mogę narzekać na mały udźwig. Uniosę luk 300 strzał i słabe eq. Ale na 20+ levelu niema co narzekać na cap więc po co lekkie eq ?
Welshaire
31-01-2005, 17:52
Lekkie EQ po to, aby uniesc bełty, runki i loot :)
byle jakie byle lekkie ;)
wedlug mnie wersja 1 poniewaz sam mam palka i sie doswiadczylem do lvla 25 biegalem w slabym eq typu p set c arm itp dopiero puzniej na lvlu 30+ zainwestolwame na cos lepszego typu noble arm cru helmet itp. bo jusz wtedy sie zaczyly wypady na guardy a pzed guardem niezawsze usciekniesz a jak cie dojedzie to biedny jestes :P tak ze lepiej nosic przy sobie te pare bp uh :) i dopiero jak zrobisz jakis hlvl tylpu 40-60 to sie zaopatruj w jaki c set w helm i boh :P ( i aol jak to jakis drogi serv. ) :) 8o
Chomikvader
02-02-2005, 04:22
Dopoki nie masz skilla 65+ to wlasciwie latasz na exp z spearami, a wtedy musisz miec troszke obrony i dobra tarcze, optymalne wyjscie to blue robe + plate legs + d-shield.
W momencie gdy zaczynasz huntowac mocniejsze potworki, nie ma sensu zakladac dobrego sprzetu, lepiej wziasc ze soba blokera i niech on sie martwi sprzetem :D (grrrrr sam sie wqrzam przeciez gram knajtem)
wjskatecrew
03-02-2005, 11:44
powiem tak znam palków co na 90+ lvl biegaja w c secie ale znam co biegają w eplate g legs itd. ja to widze tak ja mam c seta normalnie jak ide gdzies na hunta to biore robe jak jest w domku(jak nie ma to znaczy że kumpel wzioł ;p) mam kumpla który na 57 lvl miał juz dsm k legsy i royal helmet. ale namówiłem go żeby sobie sprzedal dsm i kupil blesy.
bohy to podstawa każdego palka... bez tgo to nie jest dobry pall... a róznica w tym wszystkim zależy od kasy jak amsz kase i nie szkoda Ci jej wydac to kupujesz sobie extra stuff i aola. jak wolisz runki sobie kupic to masz c seta i to wystrcza na zawsze c set jest bardzo tanii nie trzeba aola nosic a z biegiem czasu jak masz juz high lvl palka to aola zakładasz nie po to aby "bronic" eq ale po to żeby jak przyjmiesz deda plecak Ci nie wylecial po troche głupio by było stracic tyle rubków ;] to jest moje zdanie ;p
Mc manaj
03-02-2005, 14:25
Ja moim palem nosze blue roba waży tylko 22 oza,p legsy,bez helmu i butki jesxt spoko:Dstarcza
Ja zaczynam palem pajac p-seta pozniej kupie se k-arma.Wazy tyle co plate i jest tani i dobry dlatego tera na niego zbieram.Potem zaczne od warrior helmetu.Tez jest tani nawet i dobry. A na koncu kohane boszki zeby uciekac przed zerkiem czy gsem :cup:
Emilofix
11-02-2005, 12:12
Ja mam C armora K Legsy Crusader Helmet Moim zdaniem jeszcze potrzebuje boh i dlamnie to jest dobry staff na palka LvL 20 :cup: :cup: :cup: ;)
Hekmet The Paladin
11-02-2005, 16:44
Ja tam biegam w p secie steel helmie zwykle botki ale zbieram jusz powoli na k arma i boszki ale przedewszystkim gromadze amunicje <strzaly i bolty>im wiecej tym lepiej ps potem se kupie jeszcze w helma B)
otoz kazdemu zadaje to pytanie i co inna osoba to inna odpowiedz , zazwaczaj sa 2 wersje otoz powiedzcie mi ktora z nich jest lepsza
WERSJA 1
pal nie potrzebuje dobrego eq uderza z daleka i potwory go nie bija z bliska wiec w sumie jak nie ma stycznosci to eq nie potrzebne jest dobre
WERSJA 2
pal powinien miec dobre eq, jezeli cos jest szybkie i moze dogonic, albo wali na dystans niemagicznie. przyklad palla ktory chodzi do tombow zobaczcie na eq :
http://members.lycos.co.uk/aktus/tibia/ssy/UO0002.jpg
pally powinien jak najszybciej miec bohy. 25 lvl knight z bohami i hurem ostro biegl sobie za knightem na 72 levelu nie tracac go z oczu. ( predkosc zblizona do gsa
Steel Birthblade
11-02-2005, 17:36
Ja jestem z opcja numer 2.
Wiecie pallkowi moze wystarczyc p set ale czy zawsze palladyn bedzie chodzil z lukiem albo kusza a nie ze spirami, co?? Oczywiście na lepsze uzbrojenie moim zdaniem oplaca sie kupuic gdzies na 20+, ja za to zrobilem blad i kupilem k arma juz na 13 lvl (noob :)) Mam przez to mniej capa ale ww wali mnie na full ataku za max 10.
Mówie wam kupujcie tez lepsze rzeczy.
Steel Birthblade
Pallek :lucznik:
Azura
Powinienes sie raczej zajac kupowaniem boltow, lepiej kup wiecej bolt'ow niz np. legsy z arm o 1 wieksze. Zalezy to jeszcze to metody jakiej używasz do expowania,czyli jak bardzo jestes narażony na bezpośrednie starcia z potworami.
Nie kupuj nic a najlepiej skasuj tą postać i zmień profesje na sorca :P!!!!! Nie kupuj nic i wyrzuc wszystko i chodz goly i wesoły :P! bye CYA IN TIBIA
Mam podobny problem. Moj sprzet:
- warrior helmet
- crown armor
- plate legs
- bohy
- platinum amulet
Mam uzbierane pieniadze na k legsy, ale nie wiem czy nie lepiej wymienic c arma na blue robe i pozniej dozbierac do k legsow :/.
lord rapik
12-02-2005, 22:27
Moim zdaniem palladyn powinien mie ć bardzo dobre eq, ponieważ chodząc z łukiem lub kuszą nie może mieć tarczy i gdy potwór do niego podejdzie a on bedzie miał słabe eq to zada mu potworne obrażenia. Pozatym ataki dystansowe bieże sie na zbroje, a nie na tarczę.
Naprawdę radze kup lepszy sprzęt.
Mysta Krecik
11-04-2005, 04:32
Armor jest bardzo wazny czesto ratuje zycie ( kiedys na 36 lv majac taki armor jak wymienilem ponizej dorwal mnie Giant Spideri dziabnol za ok. 180 hp zjezdzajac moje zapasy zycia do deep reda, zdazylem vitke puscic zazucic time ringa odskoczyc i ubic paskude gdybym mial Plate set zamiast wszystkich tych czynosci wykonalbym jedna przeczytal napis "you are ded.")
a tak pozaty majac lepszy armor zuzywasz o niebo mniej vitek i uh przez co mozesz np. robic wiecej hmm, arrows, bolts i kaska wydana na armor powoli ci sie zwraca
Najlepiej biegac w:
-Crown Helmet bo leciutki i ma w miare duzo Arma ( ewentualnie Crusader helmet o 1 wiecej arma ale za to o 22.5 ciezszy ja osobiscie wole Crown).
-Blu Robe ze wzgledu na swoja malutka wage
-Knight legs ( Crown legsow nie oplaca sie nosic bo sa 2 razy drozsze a lepsze
tylko w tym ze o 5 oz. lzejsze )
- Platinium Amulet lekki i daje 2 amra
- Boh ( koniecznie one sa najwazniejsze, lepiej miec boh i brass set niz dobry equip bez boh. Predkosc to dla pala podstawa )
Jak juz ma sie bardzo wartosciowy bp na sobie mase roznych run: sd, uh,gfb pelno boltow i shield (demon lub vampire ze soba to konieczny jest aol ale wtedy to juz armor dobiera sie wedle mozliwosci finansowych )
jesli ktos chce latac z shieldem bez aola to tylko dragon shield w miare tani calkim przyzwoity ale cholernie ciezki wiec najlepiej dopiero z majac aola brac demona albo vampire shielda
ps. majac taki equip jak wymienilem i zamiast blu robe, golden armor jeszcze aol nie jest konieczny bo zawsze jest szansa po dedzie na odzyskanie rzeczy ( z aolem zerowe i na dodatek traci sie 2 arma )
Platinium amulet ma 2 arma a aol 0.Majac p-amy, c-armor, cru helmet, k-legs (wartosc tej opcji na moim swiecie 33 k) mamy taki sam armor jak majac aol, golden armor, royal helmet, crown legs (tan set kosztuje juz 220 k)
( + aolka jest to ze mozna P-bolty nosic przy sobie co daje pewien komfort psychiczny :D to jednak dopiero na high lv kiedy mamy w cholere capka )
Vashresamunuh
11-04-2005, 06:25
Moj kumpel na 38 lvlu ma BOH'y, c set, i jakos ma duzo kasy w dp :/
- milo ze przypomnieliscie sobie o topicu sprzed 2 miesiecy
- jesli gs dziabnal cie za 180 i zostales na deep red to rownie dobrze mogl dziabnac za 200+ i trzebaby bylo cie zdrapywac ( przy najsilniejszych potworach trzeba miec farta i tyle - niewielka zmiana w armorze nie zatrzyma 40% sily uderzenia )
-bohy dla palka to koniecznosc, dobrze ze na niskim levelu sa miejsca gdzie sie dabez nich spokojnie expic zarabiajac na nie kase
-
Mysta Krecik
12-04-2005, 02:00
- jesli gs dziabnal cie za 180 i zostales na deep red to rownie dobrze mogl dziabnac za 200+ i trzebaby bylo cie zdrapywac ( przy najsilniejszych potworach trzeba miec farta i tyle - niewielka zmiana w armorze nie zatrzyma 40% sily uderzenia )
-
ale zostalo mi kolo 20 hp gdzybym mial P-set zostaloby mi 0 hp ( 40 % co ty gadasz wystarczylo ze zatrzymalo okolo 10 % i dzieki tamu przezylem )
Ja mysle ze armor daje calkiem sporo ochrony.Na poczatku nie mialem wystarczajeacej ilosci kaszu na boh to pakowalem caly w equip i uciulalem c-arm, k-legs, cru-helm, p-ammy, no i leather boots ( 1 arm. :)). Huncac Dwarf Guardy czesto dostawalem hity gdyz zamiast skupiac sie na dokladnym uciekaniu gadalem z kumplami na privie puszczajac vitki. Po jakims czasie po sprzedarzy equip i loota uzbierala sie kaska na boszkih. Po dokonanym zakupie mialem boh, p-set, dark helmet i scarf (7 arma mniej) . No i oczywiscie dalej latalem na guardy jak to pal :) , bylem w szoku hity byly duzo DUZOwieksze musialem skonczyc z pogaduszkami i skupic sie na guardach gdzyz nie wyrabialem sie z mana na vitki ( szybko sprezylem sie zeby kupiclepszy equip bo bez pogaduszek to mi expic sie nie chcialo :D ). Różnica jest duza 25-30 % ( byc moze przesadzam ale naprawde bylem zszokowany wielkoscia hitow szko9da ze liczylem sredniej z default window kiedys bedzie trzeba to srobic raz z P-setem i raz z tym epszym co wymienilem :D )
Vashresamunuh
12-04-2005, 06:26
@up to czemu w kopalniach mnie 12 sorca guardy nie mogly dogonic i ani jednego hita nie dostalem?
Misjonarz
12-04-2005, 20:47
Zalezy od lvl i ile kasy ale jak dla pala to dobre jest takie eq. crown helmet, blue robe c albo k legsy zalezy co wolicie ;] no i jak juz mac ie naprawde sporo kasy to radze zainwestowac w bohy ale nie radze ich nosic na niskim lvl
Franek bez zemba
13-04-2005, 07:01
moim zdaniem to najlepiej mieć jak najlepsze equ bo nie daj boże by cie pk knight wyzszy gonil a ty w p secie i z kusza :/ :D
Mysta Krecik
13-04-2005, 17:13
@up to czemu w kopalniach mnie 12 sorca guardy nie mogly dogonic i ani jednego hita nie dostalem?
omg bo ja je olewalem i gadalem z kumplami na privie w trakcie walki i czasem gdzies zle polazlem albo zawolno wialem bo bylem na czyms innym skupiony i dostawalem 1-2 hity i wtedy moje skupienie szybko przeskakiwalo na guarda jak juz mi krwi utaczal, zabijalemgo i jak duzo mi hp zabral to pusczalem vitke po czym spowrotem do pogaduszki expiac na guardach po drodze (nie zrozumiales pewno o co mi chodzi bo masz okolo 12 lv ale spox nastempnym razem czytaj uwazniej )
Jestem Paldynem i 30lvl i chodze w c-secie bo nie jest ciężki i daje dobrą obronę.Według mnie eq u pala zalerzy od tego czy ma kase -.- .Ja polecam c-seta ładnie sie przentuje :D i mniej waży od k-seta czy p-seta
Vashresamunuh
14-04-2005, 07:03
omg bo ja je olewalem i gadalem z kumplami na privie w trakcie walki i czasem gdzies zle polazlem albo zawolno wialem bo bylem na czyms innym skupiony i dostawalem 1-2 hity i wtedy moje skupienie szybko przeskakiwalo na guarda jak juz mi krwi utaczal, zabijalemgo i jak duzo mi hp zabral to pusczalem vitke po czym spowrotem do pogaduszki expiac na guardach po drodze (nie zrozumiales pewno o co mi chodzi bo masz okolo 12 lv ale spox nastempnym razem czytaj uwazniej )
Lol, lol i jeszcze raz lol... Prosze mnie tu nie obrazac ze mam 12 lvl, guardow sie chlopcze nie olewa. Trzeba byc idiota zeby gadac na prv jak cie guard goni... Bys nie gadal to by ci nic guardy nie wziely
Na wysokim lvlu warto jest zainwestowac w c-set albo blue robe i c legi
Mysta Krecik
14-04-2005, 10:12
Lol, lol i jeszcze raz lol... Prosze mnie tu nie obrazac ze mam 12 lvl, guardow sie chlopcze nie olewa. Trzeba byc idiota zeby gadac na prv jak cie guard goni... Bys nie gadal to by ci nic guardy nie wziely
guardy nie sa wcale mocne lolku jak nie wiesz to sie nie odzywaj, normalnie to po 4+ mnie gonia teraz jka juz chodze to na dwarf hell, chociaz ostatnio expie na gs i innym badziewiu na pohu ( i wim ze jak bym nie gadal to bym hitow nie obrywal ale ja wolalem gadac obrywac i puszczac vitki czasem nawet z manafluidow dzieki czemu szybciej rosnie mi mlv a ezpienie nie jest takie monotonne )
lol, lol i jeszcze raz lol jakie to slowko jest dretwe mol, bol, stol, wol
Vashresamunuh
14-04-2005, 11:01
guardy nie sa wcale mocne lolku jak nie wiesz to sie nie odzywaj, normalnie to po 4+ mnie gonia teraz jka juz chodze to na dwarf hell, chociaz ostatnio expie na gs i innym badziewiu na pohu ( i wim ze jak bym nie gadal to bym hitow nie obrywal ale ja wolalem gadac obrywac i puszczac vitki czasem nawet z manafluidow dzieki czemu szybciej rosnie mi mlv a ezpienie nie jest takie monotonne )
lol, lol i jeszcze raz lol jakie to slowko jest dretwe mol, bol, stol, wol
TO NIE GADAJ, to nie bedziesz musial puszczac vitek, a co za tym idzie moglbys w p secie chodzic
Pall Jak kazdy potrzebuje dobre Eq Np. Jak cie zlapie lag i dorwie taki dragon czy guard to co? P-setem go nie zblokujesz Ja mam c-set i drag mi z pazura max 50 wygrzal
37 royal
Mysta Krecik
14-04-2005, 16:51
TO NIE GADAJ, to nie bedziesz musial puszczac vitek, a co za tym idzie moglbys w p secie chodzic
jakie ptasie mozdzki ja chce gadac bo gadajac przyjemniej mi sie expi, ale przez to vitki puszczam lecz leje na to bo na guardach taki lootbag sie wyciaga ze prawie niewiadomo co z kasa robic (przeczytaj moje wczesniejsze wypowiedzi w tym poscie a nie wypalasz jak ........)
Hakierdor hocbys mial i najlpsze eq palkiem i by cie lag zlapal to szanse na przezycie sa bardzo male. A jak dlamnie zdobycie najleprzego eq w tibi to czesc gry choc dla palka to najlepiej niech eq zdobywa sam na huntach a jak ma kupic eq to najlepiej niech kupic blu robe bohy p legs steel helmet i dla palka styka a reszte niech marnuje na amunicje i runki
Arthur :)
14-04-2005, 21:24
Moim zdaniem palkowi wystarczy do 40lvl p set / steel helmet a pozniej dopiero cos lepszego kupowac :D
Do 40 lvl sa questy np noble armor wiec mozna go wykonac i bedzie sie mialo B) Najlepiej to do 40 lvl uzbierac na boh'y i to wystarczy ;) :P
Mysta Krecik
14-04-2005, 21:46
noszenie steel helmet mija sie z celem ma on 6 arm. i wazy 46 oz. natomiast crown helmet ma 7 arm. i wazy 29.5 oz. Wiec niedosc ze jest lzejszy to na dodatek jest lepszy ( i wcale nie jest taki drogi )
Pall Jak kazdy potrzebuje dobre Eq Np. Jak cie zlapie lag i dorwie taki dragon czy guard to co? P-setem go nie zblokujesz Ja mam c-set i drag mi z pazura max 50 wygrzal
37 royal
Bzdura. Jak Cie lag złapie na silnym potworze to ci eq nie pomoże, a do tego jak zaliczysz deada to strata będzie większa (jak wypadnie np. c-arm czy c-legs)... Plate/Brass Set wystarczy... chyba że nie masz z kasą co robić :P
noszenie steel helmet mija sie z celem ma on 6 arm. i wazy 46 oz. natomiast crown helmet ma 7 arm. i wazy 29.5 oz. Wiec niedosc ze jest lzejszy to na dodatek jest lepszy ( i wcale nie jest taki drogi )LOL
Steel Helmet kosztuje ~200gc. Crown Helmet kosztuje ~2,5k. Więc co ty porównujesz ? Może porównaj do Demon Helmeta ??
Mysta Krecik
15-04-2005, 12:56
Bzdura. Jak Cie lag złapie na silnym potworze to ci eq nie pomoże, a do tego jak zaliczysz deada to strata będzie większa (jak wypadnie np. c-arm czy c-legs)... Plate/Brass Set wystarczy... chyba że nie masz z kasą co robić :P
Lag jest na pare sec czasem na 2 czasem na 3 wiec dobry armor moze ci zycie uratowac zmniejszajac obrazenia o 10-20% nie musi ale moze np deep red po lagu puszczasz vitke i wiejesz
LOL
Steel Helmet kosztuje ~200gc. Crown Helmet kosztuje ~2,5k. Więc co ty porównujesz ? Może porównaj do Demon Helmeta ??
Ta moze 100gp za steel u NPC mozna go za 260 gp sprzedac lolku. Natomiast 2.5 k to nie jest rzaden majatek jusli umie sie grac pallem to idzie sie na goust land na soldy lub jak jest sie lepszym na D Guardy i ma sie full kasy z loota wiec jesli 2.5 k to dla ciebie tak kosmiczna suma jak 60+k za demon helmeta to widze ze tyle umiesz grac co moje rybki w akwarium
( niezly lolek z ciebie tyle wiesz o palku co nic :D )
Lag jest na pare sec czasem na 2 czasem na 3 wiec dobry armor moze ci zycie uratowac zmniejszajac obrazenia o 10-20% nie musi ale moze np deep red po lagu puszczasz vitke i wiejesz
Ta moze 100gp za steel u NPC mozna go za 260 gp sprzedac lolku. Natomiast 2.5 k to nie jest rzaden majatek jusli umie sie grac pallem to idzie sie na goust land na soldy lub jak jest sie lepszym na D Guardy i ma sie full kasy z loota wiec jesli 2.5 k to dla ciebie tak kosmiczna suma jak 60+k za demon helmeta to widze ze tyle umiesz grac co moje rybki w akwarium
za to ty duzo wiesz -.- 60k za Demon Helmeta......
To ty chyba nigdy w życiu nie miałeś laga/freeza tylko jakieś parosekundowe ścinki. Jak ty żeby wytrwać takie "lagi" potrzebujesz Golden Seta to powdzenia. Jak trafisz na dłuższego laga/freeza/kicka to ci rzadne eq nie pomoże
Jesteś trudno rozumujący :S Cena zależy od świata, tu nie chodzi o 50gc +/-. Porównujesz jeden Hełm do drugiego 10x droższego... i genialnie oznajmiasz, że ten droższy jest lepszy. Jak już coś chcesz koniecznie porównywać to w podobnych cenach -.-' To chyba normalne, że jak ktoś ma kase to kupuje lepsze/droższe.
60K ZA DEMON HELMET ? ROTFL!
teraz 10 minut tarzania się ze śmiechu
dobra już starczy. Ty się widzę naprawdę znasz na cenach. Plx, załatw mi za tyle D-Helmeta to ci dam 10% prowizji (hahaha).
"ze tyle umiesz grac co moje rybki w akwarium" - gratulacje, twoje rybki mają większe IQ niż ty.
Edit: już nie chce mi się komentowac "goust landu"
Aried Wojtas
15-04-2005, 15:05
zgadzam sie z poprzednikami
p set moze byc, ale lepiej blue robe , a potem bohy
B)
HeadHunter
15-04-2005, 16:26
:evul: Powiem sam mam pala na 77 lvl skile 88/65 i uwazam ze najlepsze eq dla pala oczywiscie sam takie nosze to Roial helmet Boots of haste blue robe Crown legs I platinum amulet :p oczywiscie kusza jako bron :P
według mnie to zdecydowanie 1. Po co ci dobry set??? Jak atakujesz z dista, jedeyni po to żeby sie przydał przy skillowaniu. Jedynie bohy se kup ale to po 30 lev. Ale to nie znaczy ze nie masz miec wogule sa potwory cos szybko chodzą lub przed ktorymi ci sie uciekać nie che:P. Ale najleprze powinieneś mieć ARMOR, HELM, I LEGSY. a najmniej to tarcze, bo i tak i kusza i łuk jest 2 reczne:P B)
Mysta Krecik
15-04-2005, 18:20
według mnie to zdecydowanie 1. Po co ci dobry set??? Jak atakujesz z dista, jedeyni po to żeby sie przydał przy skillowaniu. Jedynie bohy se kup ale to po 30 lev. Ale to nie znaczy ze nie masz miec wogule sa potwory cos szybko chodzą lub przed ktorymi ci sie uciekać nie che:P. Ale najleprze powinieneś mieć ARMOR, HELM, I LEGSY. a najmniej to tarcze, bo i tak i kusza i łuk jest 2 reczne:P B)
pierdoły gadasz
Vashresamunuh
15-04-2005, 18:26
[QUOTE=60+k za demon helmeta to widze ze tyle umiesz grac co moje rybki w akwarium
( niezly lolek z ciebie tyle wiesz o palku co nic :D )[/QUOTE]
Hehe, joke? 60 k za demon helmeta? Lol ^^
Tibiańczyk
15-04-2005, 20:04
Nie wiem po co taki temat ale według mnie pall może biegać nawet bez eq, jego taktyką jest ucieczka i nie dostawanie obrażeń. Bohy powinien kupic na 25 - 35 lvlu w zależności od świata
1. Ja widze ze za to Ty masz bardzo duze pojecie o grze palkiem <lol>..
2. Demon helm za 60k <haha>, moze mi zalatwisz?
3. Expie w dwarf hell <hahah> dwarf hell? Ty chlopcze chyba niemasz pojecia o czym mowisz:P moze expisz nad dwarf hellem.. No sry chyba ze jestes 80+ lvlem z nadmiarem kasy.. i lubisz marnowac np sd na geomancery ;) o ile wogole wiesz co to jest;/
Mysta Krecik
16-04-2005, 05:57
1. Ja widze ze za to Ty masz bardzo duze pojecie o grze palkiem <lol>..
2. Demon helm za 60k <haha>, moze mi zalatwisz?
3. Expie w dwarf hell <hahah> dwarf hell? Ty chlopcze chyba niemasz pojecia o czym mowisz:P moze expisz nad dwarf hellem.. No sry chyba ze jestes 80+ lvlem z nadmiarem kasy.. i lubisz marnowac np sd na geomancery ;) o ile wogole wiesz co to jest;/
i co tu sie niezgadza sie w tym co mowie ?
60k+ za helmet czyli od 60 k do nieskonczonosci czytac dokladniej
i owszem expie w dwarf hell czyscze 2 pietra nad i czasem wskakuje sobie geomancerkow i wicej guardow ubic zdziwko chaplo :) ( a to nie czasem ty Khazar de'Shar bo jesli to ty to wszystko sie zgadza przemondrzaly jak zawsze )
i co tu sie niezgadza sie w tym co mowie ?
ta wersja 1 jest lepsza ale ja ogolnie lubie jak pal ma dobry sprzęt ale przy tej pierwszej wersji dodałbym ze + BOHy
Mysta Krecik
16-04-2005, 14:17
"Mysta Krecik" to nie moja postać to byla moja krótka przygoda z drugim sorcerem po czym go wydalem, a ze lepiej na forum nie dawac prawdziwego nicka postaci to dalem tego sorcia bo nawet mi sie podaba ksywka, no cóż przez to teraz beda skojazenia.
Ten twój kumpel pal co tam wskoczył 3 razy i 2 razy dednal nie popisał sie powiedzieć ci jak to robię?.......
No chust zdradzę sekret. Pakujesz się na dol. walisz firebomb pod siebie guardy cię nie atakują gdyż nie są odporne na ogień, a ty jako palek wybijasz geomancerki, potem już atakujesz po 1 guardzie po kolei a reszta biega sobie w koło ( i co zdziwko chaplo nono wiem takie rzeczy bo gram 18 lv sorcerem cały czas oczywiście ) a każdy mówi o tych dwóch piętrach nad dwarf hell ze expi na dwarf hell bo i tak wiadomo ze nie expi tylko, tak już się przyjęło w moim gronie.
Co to latania na golasa to tez jest opcja ale ja osobicie jak pisalem wole blu robe c-helmet, p-ammy, i boh lacznie to wazy okolol 65 oz. tyle co 80 boltow takiej strasznaj roznicy to nie ma dla ogolnego capa ( ewentualnie mozna wziasc jeszcze k legi ale one juz 70 oz waza ). Boh sa bardzo przydatne bo mniej czsasu tracisz na dochaodzenie do roznych miejsc dzieki czemu wiecej czasu spedzasz na bardziej pozytecznych czynnosciach np expieniu.
Ps. Gremlin z tobą to ja mam ciągłe zaczepki uwzięty jesteś
Każdy Ci powie ze pal nie potrzeuje eq, starczy taki p set na lvlach 30-50 + ocziscie bohy a potem na wyzsze lvlve starcyz k set i tak pal wali z daleka to po co marnowac kase na eq, lepiej kupic boltów po uszy, dobrego blokera i w droge na DL'e :D
Mariusz Archer
19-04-2005, 11:35
No cóż, to nieprawda, że palek nie ma styczności z potworkami! Tzn. jak się nie da złapać w pułapkę no to nie ma bezpośredniej, ale niektóre potwory atakują przecież z dystansu i wtedy dobre eq bardzo pomaga :) Podobnie jak dobry shielding, który olałeś :p Powinieneś więcej trenować i to najlepiej jeszcze z jakimś cienkim potworkiem na plecach oprócz kolegi. Distance masz spoko :lucznik: Lepiej mieć dobre eq. Przecież na co będziesz kasę wydawał??
Idzie się na hunta, bierzę się np. na 20 levelu ok. 300 boltów za 900 gp i wraca się z lootbagiem wartym ok. 5-15k. No i sie wychodzi zdecydowanie na plus. Można kupić dobre eq wtedy i na masę boltów starczy. Ja chyba kiedyś z 5k wylootowałem :p :confused: 8o X(
A ja za i nawet przeciw.
Bo według mnie do 20 lvl styknie p-set.
Po 20lvl można się szarpnąć na np. nOOble armora,
a po 35lvl na c-seta.
Chociaż skoro wolisz bić coś w stylu dragów, necro, itd. to lepiej poszukać cuś lepszego ;)
Lord Vitacius
19-04-2005, 21:01
A ja sie z wami nie zgadzam :p
Przede wszystkim, jak zostalem palkiem, to postanowilem skonczyc z rutyna
i wymyslic cos nowego: no wiec wymyslilem :D
Postanowilem nazbierac na jakis dobry set i, na 10 lvlu i skillach ok 45-30 z p setem poszedlem podbijac swiat^^
Szybko sie okazalo, ze na strzaly wcale nie trzeba wydawac tyle kasy, bo mozna je robic :p wiec zainwestowalem w cos lepszego i teraz ze sprzedazy strzal, nabijaniu lootbagow i chorobliwemu expieniu na lvlu 16 mam skille 56/50
i set n armor, p legi, d shielda i c arma i 45 K odlozone na bohy :p
Obalilem stereotyp, jakoby palek wieje przed potworami i oklada ich amunicją,
na palka, ktory bawi sie duuuuzo lepiej i uzywa tradycyjnej broni: Hail spears!
bolty i arrowsy odkladajac na Pkowanie czy/lub jakies mass hunty z ekipą.
Dobra, koncze tą kicz i czekam na porcje spamu B)
------------------------------------------
W8ing for ya
Mysta Krecik
20-04-2005, 18:47
Specjalnie sprawdzilem jak wygladaja statystyki Mysta Krecik i reszty postaci na tamtym koncie... jakos w ostatnim czasie zdobywales levele na nich :)
bo wydalem ta postac jak juz wspomnialem powyzej i wrocilem do starej "krótka przygoda z sorcerem" naucz sie czytac dokladniej
( no czytasz mase tych postow dziennie ale jak juz odpisujesz to staraj sie odpowiednio przeczytac ze zrozumienim to na co odpisujesz)
Ciekawe jak sorc na 18 lvl ma takie cos obcykane skoro zeby tam dojsc trzeba miec 30+ lvl (bramka lvl).
Problem w tym ze tam zwykle guardy sa zlurowane zaraz pod wejscie, wiec jesli wejdziesz wrzucic f boomb to juz nie dasz rady wyjsc.
Omg a magic rope od czego jest i twierdzisz ze 8 guardow zlurowane jest zaraz przy dziurze nie rozsmieszaj mnie ty tam wogule byles ?
Zakladajac ze zabijasz 1 ghoula 1 boltem to i tak musial bys wyciagnac z kazdego 50gp zeby wrocic z 15k.
Moj paladyn z 800 boltami zwykle wraca z 3-4k loota z ghouli, zysk jest ale nie 10 krotny jak ty mowisz.
Widac ze masz super paladyna jak expisz na gousy landzie :D ja expie min. nad dwoma pietrami crusader helmet questa lootuje mase scale armorow, battle shieldow, battle hamerow , axe ringi, small sharpie, steel helmety, double axy, a na dodatek z d guardow sypie sie masa zlotka i white mushroomki.
Wszystko to ma swoja wartosc wartosc i nie wyjezdzaj z tekstami tego typu bo ja bym za takie cos mial skasowanego posta bo wygladalo by to w ten sposob "juz ci wierze ze tyle kasy na soldach wyciagasz jak ja na ratach mam 100 gp po bog wie jakim czasie" :P ( nie powiem Gremlin madrze odpisujesz ) Tak trzymaj
Wedlug mnie nalezy polaczyc wariant 1 z 2. Ja tak robie moje eq na 25lvl
http://img.photobucket.com/albums/v692/FafikTibia/set.jpg
Druid'ek Miyakishi
23-04-2005, 09:09
Uzbrojenie musi być lekkie:
Proponuje:
Crusadera, Blue Robe, P legi, i na wyższym lvlu bohy :evul:
PalAnonim
23-04-2005, 09:48
Wedlug mnie nalezy polaczyc punkt wariant 1 z 2. Ja tak robie moje eq na 25lvl
http://img.photobucket.com/albums/v692/FafikTibia/set.jpg
Nie na kazdym swiecie mozna sobie pozwolic na takie eq na 25lvl. Ja bym proponowal do 35lvl w p-secie+bohy,a na 35lvl zrobic wszystkie mozliwe qest z eq (bramka 35lvl) i masz eq prawie za darmo.
pall moze chodzic nawet z plate setem ale na wiekszym lvlu bardzo potrzebne sa bohy.Nie warto inwestowac w lepsze rzeczy,chyba że ma sie toszke kasy na zbyciu.I raczej nie opłaca sie chodzić tak jak niektórzy ze spearami,tylko nabija sie dość dużo dista i idze sie na solować dragi itp.
Eteriall Pall
25-04-2005, 00:44
no nie wiem to zalezy bo jak dostaniesz laga to ci sie pzyda jakies lepsze eq zeby mniejsze chit hapac :p
Lvl: 10 :wiking:
Mlvl: 8 i ciagle rosnie :mag:
Świat: Danubia
Solo: Dragon ;)
Nie na kazdym swiecie mozna sobie pozwolic na takie eq na 25lvl. Ja bym proponowal do 35lvl w p-secie+bohy,a na 35lvl zrobic wszystkie mozliwe qest z eq (bramka 35lvl) i masz eq prawie za darmo.
można na kazdym,chyba ze nie ma sie znajomosci i kumpli ktorzy pomogą
No cóż, to nieprawda, że palek nie ma styczności z potworkami! Tzn. jak się nie da złapać w pułapkę no to nie ma bezpośredniej, ale niektóre potwory atakują przecież z dystansu i wtedy dobre eq bardzo pomaga :) Podobnie jak dobry shielding, który olałeś :p Powinieneś więcej trenować i to najlepiej jeszcze z jakimś cienkim potworkiem na plecach oprócz kolegi. Distance masz spoko :lucznik: Lepiej mieć dobre eq. Przecież na co będziesz kasę wydawał??
Idzie się na hunta, bierzę się np. na 20 levelu ok. 300 boltów za 900 gp i wraca się z lootbagiem wartym ok. 5-15k. No i sie wychodzi zdecydowanie na plus. Można kupić dobre eq wtedy i na masę boltów starczy. Ja chyba kiedyś z 5k wylootowałem :p :confused: 8o X(
na co sie bedzie kase wywalalo? bolce i runy.
300 bolcow powiadasz na hunta? o.O ja wracam z hunta jak mi zostaje jakies 200-250 boltow. za 300 bolcow nie da sie zabardzo zlootowac nic ciekawego, ale jezeli w kopalni lezy pelno scalow to prosze bardzo. nie wiem jakiego bys musial miec skilla zeby za pomoca 300 bolcow zarobic te 15k w kopalni ( no chociaz w sumie to mozna by bylo isc na gsy to moze cos ciekawego wypadnie ). co do eq polecam steel botsy, golden legi, e-plate i warrior/crusader helmet. w koncu jak cie dopadna 3 soldki to lepiej stracic te 10 hp mniej... gosciu nie ma potrzeby lepszej zbroi niz p-set. mam 64 level, mam p-set, platinum amy, bohy i promocje. skille 82/52. z braku laku jak nie bylo blokera blokowalem dle ( tyle ze lepsze eq: dsm, k-legi, warrior helmet, demon shield ).
pall moze chodzic nawet z plate setem ale na wiekszym lvlu bardzo potrzebne sa bohy.Nie warto inwestowac w lepsze rzeczy,chyba że ma sie toszke kasy na zbyciu.I raczej nie opłaca sie chodzić tak jak niektórzy ze spearami,tylko nabija sie dość dużo dista i idze sie na solować dragi itp.
dragi to juz od 35 levela mozna juz lightowo skille minimum 65 zebybolce ladnie wchodzily. kasa sie zawsze przyda. tu demon hunt, tu dl hunt. sdki, uhy, hmm... kasa jest bardzo potrzebna. za cos tez trzeba kupic bolce. fakt taktem mozna by bylo sobie bolce robic, tylko ze jak bym mial isc na takiego dluzszego hunta to bym musial ze 3 dni wczesniej zacza robic bolce.
co do obciazenia itp. najlepsze eq jest bardzo lekkie. do latania po tombach ( do teleportu ) wystarczy p-ammy i bohy. dla slabszych postaci polecam arrowy
Według mnie pierwsza wersija jest lepsza bo jaK se kupisz bohy na 15 lvlu jak muj kumpel (de**l) i biega w nich. Lepiej miec p seta i najwyzej jak sie dednie nie starci sie 60-70 k :baby: X(
mati sorcek
25-04-2005, 21:01
Ja napoczatku kupuje p-seta .Potem se kupuje bohy kolo 30 levela(zadko bede chodzil)a potem to se runy amunicja itp
Aromry itp to z questow
ja osobiście popieram tą 2 opcje ponieważ podam pewien przykład: bylem na crusader helemt quest i niewiadomo kiedy gs zamiast bic bloka to stoji kolomnie a ze byl to jush 2 to mialem troche zadaleko do plamki i ;( ded. JAkbym mial leprze eq to bym niepadl a takto hitypo 230 lecialy :(. X(
Dragonius
26-04-2005, 08:53
Mojim skromnym zdaniem, Paladyn powinien mieć średnie eq takie jak:
To do wersji pierwszej:
-crusader helmet,warrior helmet
-knight armor
-knight legs
-crown shield
-leather boots, polecam bohy
-scarf
To do wersji Drugiej troche lepsze eq:
-royal helmet
-blue robe
-crown legs
-demon shield
-i oczywiście aol (masz takie dobre rzeczy powinny duzo kosztowac a aol ci zapwewni ze ci one nie wypadną)
Podsumowanie:
weźmiesz słabszy set więcej kasy zatrzymasz, ale jesli podobają ci sie dobre przedmioty i lekkie to wybierasz drugą wersję
Więc mojim zdaniem bym ci doradzil pierwszą wersje
konrad_plock
26-04-2005, 16:00
jako że gram palladynami caly czas wtrace sie i ja... palek jako tako nie potrzebuje eq dobrego: optymalny eq na kazdy hunt to: b-robe, c-helmet, k-legsy, bohy oraz p-ammy/dragon neklace/protection amulet. wg mnie to jest najlepszy eq( chyba ze ktos ma fantazje i fanaberie) a co do treningu, ja w p-secie trenilem na 15lvlu z cyckami i nie bylo tak zle :p ) a dobry eq przydaje sie tylko wtedy gdy robimy za blokera na demon huncie jak blokowalem to dsm,g-legs,rh,mms,bs,sb :)
A tak naprawde trzeba jak najlepsze , bo bez bohow tak naprawde da sie przydać c-set , p-amulet a potem boszki i tak naprawde to wystarczy baardzo dlugo , wiem bo sam mam takie eq na 29 lvl :p
milan233
15-05-2005, 12:02
Do 10 lvl-u scale armor,brass legs,solider helmet i to wystarczy:) Później mozesz do 15 lvla miec p-seta do 20 ewentualnie n-arm a do 40 k-set spokojnie wystarczy:P No i BOHy :P :]
Arbalest
15-05-2005, 18:34
Najlepszy eq dla palka moim zdaniem jest ten, który jest najlżejszy
Na 40 lv: Blue Robe, Knight-Crown Legs, tarczy Ci nie trzeba, BoHy, Crown Helmet, Platinum Amulet...
A czemu?? Ano pall musi miec capa na runa, belty a to troche capa bierze...
No i na loot oczywiscie ;)
Alucard pan ciemnosci
15-05-2005, 22:00
Armor:blue robe
Legs:crown legs
Helmet:crusader helmet
Buty:bohy
broń i amunicja:kusza i bełty
a i bym zapomnial:P złoty BP
I to ci powinno wystarczyć :cup: Powodzonka
Ognisty Drutek
07-06-2005, 07:57
Wedłóg mnie 2 opcja lepsza. Pall przewarznie ucieka przed potworkiem i nie ma tarczy. W dodatku można mieć laga i w takim wypadku przyda się lepsze eq. Sam widziałem wielu palli z k-setam
Imię: Ognisty Druidek :p
Świat: :cup: Secura :cup:
Lev: 11
Mlev: 12
Skille: 17/18(z dobrymi na roku wysedłem)
:cup: hail secura :cup:
looooooool ktos napisal ze tarcza nie potrzebna ahahahahaha
kazdy doswiadczony paladyn nosi ze soba tarcze....
tylko nooby uwazaja ze jest zbedna :)
Paladyn nie potrzebuje dobrego eq, gdyż on biega i bije na dystans i przewarznie nie otrzybuje obrażeń, ale jak ktoś sie uprze to polecam
-Blue Rober
-Crown Legs
-Warrior Helmet
-Boots of haste
abis nemo
07-06-2005, 11:01
Podstawa to boh-y a reszte eq w zaleznosci co mamy zamiar robic.Jezeli expimy na otwartych terenach np.POH,OL wystarczy zwykly p-set,jezeli zas chcemy wybrac sie na grubszego zwierza np.hero,bk,necro i teren nie pozwala nam na swobodne bieganie,wycofywanie sie itp musimy pamietac o dobrej tarczy np medusa i k-set lub c-set(no chyba ze idziemy z blokerem (ami)i cala gwardia przyboczna wtedy wystarczy zaufac swoim skilla(o ile sie je ma) i sile runów
wjskatecrew
07-06-2005, 13:51
ojej to zalezy od uznania gracza zbnam ludzi którzy maja eplate, g legsy, d helmet, mms(w bp), bohy...
ja osobiście eq mam gdzies poza bohami i szildem w bp...
mój eq to brass set, hat of mad, bohy(każdy pall powinnie je mieć ale poniżej 30 lvl za duzo nie dają...), p amy i crown shield w bp... a mam 54 lvl...
jeżeli ktos uważa że szild jest nie przydatny to jest w wielkim błędzie...
Archdevil Tarzan
07-06-2005, 14:26
b robe
c legsy
c helmet
d shield
i to wystarczy.
zapomnialem jescze
BOHy
ja mojim palem mam c-armor k-legi buty i crown helmet na bohy zbieram ;p
ja powiem tak jak sie ma kase kupi sie eq jak nie to sie nie kupi
Nowohucianin
08-06-2005, 09:02
Podstawa to boh-y a reszte eq w zaleznosci co mamy zamiar robic.Jezeli expimy na otwartych terenach np.POH,OL wystarczy zwykly p-set,jezeli zas chcemy wybrac sie na grubszego zwierza np.hero,bk,necro i teren nie pozwala nam na swobodne bieganie,wycofywanie sie itp musimy pamietac o dobrej tarczy np medusa i k-set lub c-set(no chyba ze idziemy z blokerem (ami)i cala gwardia przyboczna wtedy wystarczy zaufac swoim skilla(o ile sie je ma) i sile runów
bohy to podstawa ? :) są tylko 2 szybsze potworki od gracza mianowicie berek i gs chyba ze idziesz na gsy to kup bohy ale ja bez bohow chodze na of bo zanim berek domnie dobiegnie to już leży
bohy to podstawa ? :) są tylko 2 szybsze potworki od gracza mianowicie berek i gs chyba ze idziesz na gsy to kup bohy ale ja bez bohow chodze na of bo zanim berek domnie dobiegnie to już leży
ahhhhhaaaaaaaaaaahhhhhhhhhaaaaaaaa
nie wiem czy to mial byc jakis spozniony prima aprilisowy zrart lub cos ale mnie rozbawiles
wjskatecrew
08-06-2005, 11:22
@wjskatecrew
Jeszcze jak bys sie nauczyl jak sie poprawnie pisze po angielsku slowo "tarcza"
wiem jak sie pisze poprawnie po angliesku ale to nie znaczy że musze tak pisać...
czasami jak sie komus nudzi to pisze sobie dla jaj błedy ortograficzne...
to jest coś takiego jak ja bym sie przyczepił że napisałeś "malo" a nie "mało" lub też "nauczyl" a nie "nauczył"
tibiimaniak
19-06-2005, 17:03
Ja mam 57 royalla i nosze p set,boh w bp d shield chociaz mam w domku c set k legs itp.Uwazam ze eq pallowi jest niepotrzebne. X(
Ja zainwestowalem w eq :)) najwazniejsze dla men ito eq i skille, dlateg oze na hunty ganiam ze spearami :)) dzieki temu nie trace kasy i skille mi leca speary to bardzo potezna brona moj eq to K-set, warrior helmet, dragon shield, i teraz mam zamair kupic bohy i platinum amulet wtedy bede nie do zabicia xD speary to potezna bron bo gdy idziesz na jakiegos potworka bez blokera sa najlepsze :))
wjskatecrew
20-06-2005, 15:20
@up: polenizowałbym... co do tego że speary najlepsze bez blokera... bo jeżeli huntujesz ze spirami to znaczy że albo na soldach albo sam nie wiem na czym... bo guardów ze spirami nie polecam... tym bardziej dragów...
O ile mnie kotoś tam słuch to radze na ~50 lvl'u łazić z Crown Helmet,Blue Robe i P-Legs ... lekkie i dosyć dobre na ten lvl...
Ja na 50 lvlu mialem eq... G-Arm,C-Legi,Rh,Boh,Vamp Shield na traina... Wienc mowie ze zalezy jak kto lubi :D ja lubie miec dobry :P i jeszce DUZO kasy mam... ;)
Jesli tka uwazasz... Ja ze spirami chodze na soldki a mam zamair kupic teraz crown shielda i platinum amulet i sprobowac na guardach :) a na wyzszym lvl'u na smoka :D (joke) ale warto miec dobry eq bo gdy nas pk dogoni zawsze to mniejsze hity i na huntach gdy cos nei pojdize albo zalpiemy laga taki dragon rowniez mneij nam zrobi :)
wjskatecrew
20-06-2005, 22:46
wiem bo sam chodziłem na guardy ze spirami... i czasem hita za 100 walnol każdy a czesem po zabiciu 5 guardow straciłem max 520 hp więc to zależy od szczescia...
No to ja wam powiem tak:
Bohy powinno sie kupowac na 25-30 lvl.
A jeżeli Mowilmy O eq to bedzie tak
10lvl:
Blue robe
Plate legs
Steel Helmet
Scarf
Dwarven Shield
20lvl:
Blue robe
Knight Legs
Crown Helmet
P amulet/Scarf
Guardian Shield
30lvl:
Blue robe
Crown Legs
P amulet
Warrior Helmet-Crusader Helmet (Ja wole Warrior)
Crown shield
Boh
40 lvl
G Armor -Blue Robe
Crown Legs
Royal Helmet
Boh
Aol-P amyy (dla ryzykujacych)
G ring.
V shield -Demon (lekkie tarcze) Demon shield uzywac z aolem...
No to ja bym wam tyle powiedzial :baby:
P amulet
Ja tam wole meic dobre eq :P Jesli macie kase to dlaczego ne imeic lepszego ?! zawsze to jakis + a nie - :) dostajemy mniejsze hity itp :D jesli mzoecie meic dobre eq to nad czym sie zastanawiac ?? powien to na przykladzie idzie 27 lvl palek ja mam 28 i bije uarda ja zaszedlem drogedostala hita po 64 :) a ja najwiekszego hita za 33 :P
Xan Arcanist
23-06-2005, 13:43
W Helm.
Wkońcu to jest dobre i lekkie
LOL!!!!!
68 oz. to jest dla palla na niskim/średnim levelu bardzo dużo.
Najlepszym hełmem(biorąc pod uwagę armor i wagę) jest crown helmet.
voolygar
23-06-2005, 13:57
Ja tam wole meic dobre eq :P Jesli macie kase to dlaczego ne imeic lepszego ?! zawsze to jakis + a nie - :) dostajemy mniejsze hity itp :D jesli mzoecie meic dobre eq to nad czym sie zastanawiac ?? powien to na przykladzie idzie 27 lvl palek ja mam 28 i bije uarda ja zaszedlem drogedostala hita po 64 :) a ja najwiekszego hita za 33 :P
"on " w zaoszczedzony udzwig laduje np bps d i bp uh i wtedy o sie uha ty obrywasz .
wg mnie
crown helmet , blue robe pozniej na b. wysokim lv dopiero mozna zmienic , plate pozniej crown legi bohy! <- podstawa dla palka dzieki nim moze wczesniej zaczac expic na pohu na gsach wtedy zarabia duzo kasy i exp tez bardzo dobry.
Selenia Shadowbolt
23-06-2005, 14:34
ehh. mam 59 lvl i chodze w p secie, crown helmecie (tylko dlatego, ze wylootowalem z hero i jest lekki) i bohach. Mialem DSM + Crus helmet+ K legs + p ammy + bohy, ale jako ze moj serwer jest w miare mlody wolalem spredac te rzeczy i ku;ic runy. zawsze mog wylootowac nowe...
Prawie wszyscy mówią że eq palladynowi jest nie potrzebne bo wali z daleka ale jak by spotkać takiego huntera to może być źle więc dla pallka najlepiej kupić dobry eq ale lekki...
Arathorn
23-06-2005, 15:34
Prawie wszyscy mówią że eq palladynowi jest nie potrzebne bo wali z daleka ale jak by spotkać takiego huntera to może być źle więc dla pallka najlepiej kupić dobry eq ale lekki...
No bo jest. Lepiej wziaść lekkie eq czy ciężkie i dobre? Hunter walnie cię ~20 mniej a za to weźmiesz 100-200 boltów mniej co znacząco skróci czas expienia.
Ja moim palkiem an 27lvlu noszę teraz noble arm crown helm plate legs i buty ale to tylko dlatego że już niedawno padłem na kiocku i mi spadł c-arm i bohy.
Jak trochę podbije lv to (niedługo) będe nosil b-robe crown helmet plate legs bohy i szlik. w bp dwarven/guardian shield ~2bp uh i full cap boltów i jest to moim zdaniem najlespza opcja dla palka, ew. na dla albo coś można jeswzcze dorzucić hmmy. na lvlu 100+ można sobie pozwilić na rare set z aolem bo wtedy i tak mamy dużo capa.
litek zabijaka
25-06-2005, 16:23
Chodzisz w takim eq na jakie Cie stać i z jakim czujesz się dobrze moze byc to plate set lub nawet crown set ale ja uważam że każdy pal powinien posiadać bohy ... Ja chodzę w Bohah, Blue robe, Crown legs, Crusader helmet. Zależy mi na tym żeby moje eq było jak najlżejsze bym mógł unieść jak najwięcej boltów.
wjskatecrew
26-06-2005, 12:04
No to ja wam powiem tak:
Bohy powinno sie kupowac na 25-30 lvl.
A jeżeli Mowilmy O eq to bedzie tak
10lvl:
Blue robe
Plate legs
Steel Helmet
Scarf
Dwarven Shield
20lvl:
Blue robe
Knight Legs
Crown Helmet
P amulet/Scarf
Guardian Shield
30lvl:
Blue robe
Crown Legs
P amulet
Warrior Helmet-Crusader Helmet (Ja wole Warrior)
Crown shield
Boh
40 lvl
G Armor -Blue Robe
Crown Legs
Royal Helmet
Boh
Aol-P amyy (dla ryzykujacych)
G ring.
V shield -Demon (lekkie tarcze) Demon shield uzywac z aolem...
No to ja bym wam tyle powiedzial :baby:
P amulet
buahahahhahaha
nie no sry zio ale b robe na 10 lvl?? no ot chyba że wczęśniej miałem jakiegos innego chara high lvl i masz pare b robów... -.-!
i g ringa to chyba jak z lutujesz z demona??? co nie bo zbytnio sie niopłaca kupowac tego!!
Wedlug mnie wersja 2 poniewaz jak paladyn bedzie mial laga to z np p setem gi nie od razu a z c setem jest szansa ze przezyje i ucieknie. Ale jest też druga strona. eq powinno byc zdecydowanie lekkie widomo dlaeczgo. A wię jak najlepsze eq i jak najlzejsze:). Aha i jeszcze 1 argument opowaidajacy sie za tym zeby palek mial dobre eq i do tego nosil ze soba tarcze najelpiej blue albo demon shield drogie ale sie placa. paladyn bez tarczy sam praktycznie expic w podzimiach gleboko nie moze. Zejdzie do podziemia z tarcza i poweidzmy niezle skile shielding moze uciekac i walic z runek
chociarz tak sie ustawic zeby go np nie 8 potworkow walilo a 3 przy rogu sciany i wtedy jest super wszystkie potworki pokolei wybije runkami sd bo przecierz w koncu paladynowi szybko w maire rosnie mlvl i z run też walic powinien. Ok to na tyle Zdecydowanie wersja 2 tylko ja jeszcze argumenty podalem:)) ;)
Mi tam starczy Blue Robe,Crown Helmet,C-legs,C-shield,BOH,c-shield
W tym to moge latać nawet do 45 levelka :D a potem to pomyslimy
Wybieram 2
Wybieram 2
Ładnie sei bujasz gościu , crown shield do palka :| na rotach expisz :D? najwazniejsze to lekkie eq dla palka a wogule to palkowi prawie wcale niepotrzebne eq ... no chyba ze cie guardy ,,strapuja" w kopalni to nakladasz shielda i i uh,gfb,uh,gfb.... wiec dla palka niepotrzebne jakies super eq tylko w wyjatkowych sytuacjach :)
Sir Emilio
26-06-2005, 22:01
wiele postaci 90 lvlowych nopsi crusader helmet c-set bohy wedlug mnie starcza takie eq..
wjskatecrew
27-06-2005, 01:18
jak dla mnie to ten temat robi sie troche "bezsensu" bo kązdy ma swoja opinie i żadko ktoś sie z kimś zgadza w 100%
eq zalezy od właśnych predyspozycji majątkowych i własnego "widzi mi sie"!!!
inaczej nie mozna tego wyjaśnić...
Gibki Fotel
28-06-2005, 19:17
ja jestem za tym zeby do 20 lvl trenic skile a przy okazji m lvl i hmm'ki a potem se kupic k set w helmet a potem boh :Ork:
Shardzik
28-06-2005, 19:57
Na poczatek do trenienia co chcesz, jak zaczniesz latac z lukiem/kusza to scarf brass set iron helmet, buty zwykle.. potem dodaj proporcjonalnie do lvlu, Bohy(możesz szybko na non-pvp), potem na DOBRYM lvlu C-set (lub zamiast arma b-robe) P-ammy (platinum) no i to tyle
Xeryd-113 r pal z harmonii biega w p secie +boh... starczy??
Diamentowe Ostrze
30-06-2005, 10:25
Ładnie sei bujasz gościu , crown shield do palka :| na rotach expisz :D? najwazniejsze to lekkie eq dla palka a wogule to palkowi prawie wcale niepotrzebne eq ... no chyba ze cie guardy ,,strapuja" w kopalni to nakladasz shielda i i uh,gfb,uh,gfb.... wiec dla palka niepotrzebne jakies super eq tylko w wyjatkowych sytuacjach :)
baranie jak wpadniesz przypadkowo do dziury a tam bedzie 5 guardow albo gs to zakladasz c shield i wychodzisz sobie spokojnie, ty pewnie z kusza bys biegal i probowal zabic:)
Jle kosztuje crown armor na eterni ???:kat:\
Mam level 19
distance 65
shielding 50
Ładnie sei bujasz gościu , crown shield do palka :| na rotach expisz :D?
to nakladasz shielda i i uh,gfb,uh,gfb....
Sam sobie odpowiedziałeś.
Ja jak grałem moim palkiem (obecnie retired) to na 44 lvl-u wystarczały mi crown set i boh'y
dagothar
30-06-2005, 16:57
Ja na 81 levelu nosze: scarf, crown helmet, blue robe, plate legi, bohy i guardian shield. Do tego pare amuletow, zaleznie od okolicznosci. W sumie zestaw ma 26 armora. Dla porownania: golden armor, crown helmet, crown legi, bohy i aol to tylko 29 arma, jest ciezsze, drozsze i strach w tym latac. W tym 1. zestawie i tak lepiej zablokuje na przyklad DLa niz w tym drugim.
to też zależy od świata oraz jak grasz
jeżeli często biegasz ze spirami, blokujesz potworki itd no to jak najlepsze
jeżeli używasz tylko łuku/kuszy to są trzy możliwośći:
- brak eq - preferowana przez levele 25- [zalety: dużo capa, jest to tanie rozwiązanie][wady: w razie laga lub spotkania z pk knighta/palka jest praktycznie 100% szans że zaliczamy deda]
-p set (+bohy) - preferowane na nowych światach lub przez levele 40- [zalety:jako taka obrona, mała cena][wady: takie eq sporo waży]
-crown helmet, blue robe, p legi, bohy - preferowane na starszych światach [zalety: mamy sporo capa i armora][wady: cena tych itemków]
<~*~*Gr@b3k*~*~>
30-06-2005, 20:21
Wedlug mnie najlesze to:
- Crown helmet (leciutki, dosc malo def'a) / Crusader helmet (ciezszy, ale wiecej def'a)
- Blue Robe
- Plate Legs (Lekkie) / Crown Legs [Ciezsze od P Legsow, ale wiecej def'a (osobiscie polecam gdy ktos ma nadmiar kasy i ma bzika na punkcie wygladu :D)
- Boh's (oczywiscie, pall bez boh jest jak zolnierz bez karabinu)
Ja popieram eQ: crown helmet (cruzarder), b-robe, k-legi (tanie, mają taki sam def jak crown, niewiele ciezsze) i bohy
Dark Brozyn
02-07-2005, 23:56
ja na 59 lvl mam c legi c arm i cru helm i boh i nie narzekam na cap...
Palek hmm wg. mnie ciekawa bestia xD kontrowersyjna... Z tego co zauwazylem ze przeciwnikow eq dla palka i zwolennikow p seta bylo mnie wiecej tyle samo...Nasuwa sie wniosek: Kazdy pal powinien nosic to, co uwaza za sluszne i co mu sie podoba xD
Ja osobiscie grajac palem nosze eq ktore mi sie podoba ;p A podoba mi sie nastepujacy zestaw: Post officer hat, Plate arm & legs + boh
Jakies takie to wszystko utrzymane w szarej kolorystyce :P Cudo! xD
Sir Thorgal
03-07-2005, 17:48
Ja powiem tak, Palkowi wystarczy P-set ale lepszy nie zaszkodzi. Ja sobiście biegam na NEBULI w eq: Crushader Helmet, P-armor, K-legs, Scraf (:P),kusza/luk i nie nazekam na capa jest na bolty/arrowsy i na loota tez.
lukimuki
04-07-2005, 18:18
Wg. mnie p secik + bohy wystarcza. Chodzi o to, ze pal nie ma tarczy i na malym lagu moze spasc i zdarze mu sie to bardzo czesto (szczegolnie niedoswiadczeni paladyni). A jesli masz tani eq, nie musisz kupowac aoli i nie tracisz przy dedzie 50k.
Ja osobiscie w p secie biegalem do 80~ lvla, potem zalozylem c set, bo walalo mi sie po domq kilka :P
hehehe... nom mam qmpla (palla) ktory wydaje kase na EQ a potem nie ma na belty ^^ .. ja uwazam ze jednak lepiej zbierac na bohy i latac w p secie i zdobywac pomalu EQ z questo... ja tak robilem... zdobylem crusader helma, crown helma i noble aromora (dostepne od 35 levela) i juz mam troche wiecej arma :P potem expisz do 40 i idziesz po knight arma... a kasa ci sie zbiera na bohy
Elder Macio
08-07-2005, 13:37
Wczoraj mnie PK zabil i wbpadly mi Brass Legs I 500 strzal :(
Elder Maciek Pallek
Paladin :lucznik:
LvL: :10 flaga_pl :
Mlvl:5 :mag:
Skille:37:29 ;( (wiem ze slabe ale rosnom)
Jesli ktos ma postac na Zanherze to prosze pomocy.Miasto Carlin
Glorfindel
08-07-2005, 13:54
Najlepszą decyzją byłby punkt pierwszy.
Eq palka powinien być jak najlżejszy,aby palek mógł unieść jak najwięcej amunicji..
C-helmet,B Robe,P legs,Boh'y,Platinum Amulet no i oczywiśćie kusza i bełty :)
Mistrz Celesty
09-07-2005, 09:49
UUUUU dla palka...Standardowo na 20lvl p-secik tak do 40 jak kto chce.
Mozna tez odrazu od***ac sie w jakis k czy c seta ale to jest wogule nie oplacalne.No jak ktos ma duzo kasy to se mpa moze strzelic. Kazdy ma to co chce chociaz ja mam 42 palka i biegam w p-seciku.
Moim zdaniem nr 2 jest najlepsze o chlopie jak ci jeden mino guard przylozy z p setem i tymi slabym eq oooo to kompletnie nie ma szans na rzetrwanie chyba ze nie masz lagow i masz bohy
Ja proponuje speary shield i dobe eq ja tak chodze po 1:bedziesz trenil shielding i distc (jak nawalasz z bliska kogos to shield tez bedzie ci sie dodawal) po 2: uratuje ci to skure w ciasnych pomieszczeniach np w kanalach po 3:bedziesz mugl biegac w ciasnych pomieszczeniach a wady :miej cap, troche dostaniesz z bliska jak masz shield i speary, podnoszenie spear jest najgorsze no i ostatnie
duzo wydasz na sprzety
o i jeszcze jedno knightowi i palkowi shielding rosnie tak samo wiec moze miec shielda i speary
palki sa niebezpieczne z dobrym eq dobra tarcza i spearmi i dobrymi skillami bo zawsze nie wiesz jak mu wytniesz i ile on ci wytnie
kto tam woli bo kazdy ma inne zdanie a ja mam takie B)
dagothar
10-07-2005, 02:32
Wspaniala efektywnosc drogiego eq to mrzonka. 1 punkt armora chroni dokladnie od jednego(!) punktu obrazen, i to tylko obrazen melee(2 postacie bez tarcz, z eq o roznej ilosci armora obrywaja od jednego explo - roznica dmg jest rowna roznicy punktow pancerza). O wiele bardziej oplaca sie nosic tani eq(plate armor, plate legi, steel helmet, scarf - 24 armora - w zupelnosci wystarczy dla palka na codzien) niz drogi, przy ktorym konieczny jest AoL(zajmujacy jeden slot w eq, ktory mozna przeznaczyc na p amulet, albo jakis inny). Amulety ochronne sa bardzo przydatnymi rzeczami - protection amulet(chroniacy od 7% obrazen melee - przetestujcie z explo) przy poczatkowym hicie rownym 100 dmg, jest rownowazny rzeczy o armorze 7.
na moim pallku (hakneli mi go)
na 30lvl biegalem:
p-legi, p-ammy, b-robe, crown helmet i kusza/luk
dzieki temu ze brobe i crown helmet bardzo lekkie zabieralem o 150 wiecej beltow (cos kolo tego)
TP teraz ja mam takie pytanie mam c-seta i bohy (32level) czy zalecacie mi zmeinic c-arma na blue robe?(poslucham tez innych sugestii)
Pulkownik Szpunt
10-07-2005, 17:57
Ja 38 palkiem biegam w boszkach, p legach, noble armor, steel helmet i scarf.
Nie potrzeba lepszego eq bo przez lagi i kicki palkiem łatwo stracic. A jak ma sie p seta i np p arm wypadnie to nie duza strata,a dla c seta na starszych swiatach aola nie oplaci się nosic.
Lord skols
10-07-2005, 23:01
Ja mam 84 lvl i nosze b robe k legs bohy p ammy i hat of the mad
fajnie to wyglada razem i wogule ;D
WERSJA 1
WERSJA 2
oczywiście wersja 2
Elder Macio
11-07-2005, 19:25
da mi ktos cos na zaheze Elder Maciek pallek carlin milo widddziane zecy w dp ^^
dopuki nie uzbierasz na blue robe to chodz w p-secie (br-lekki [zabierzesz wiecej amunicji] i ma wiecej defa niz plate armor), bohy to podstawa tak kolo ~40 lv bo wtedy zaczyna byc widoczna roznica w szybkosci, legs'y knight, z czasem mozna kupic crown jesli masz kasy duzo :] helm to wystarczy crown, ale crusader tez dobry, taki stuff starczy do ~65 lv a pozniej to juz rob co chcesz, zalezy ile masz kasy
Najlepiej z poczontku nosic p set bo b set trohe za slaby. Gdy chodzisz na lepsze potworki takie jak Dragon juz lepiej zalozyc c set. Ale przed c setem labiej kupic Bohy. Wtedy jestes szybszy i latwiej uciekac przed potworami. :P
taki jest temat tego tematu :D Jakie eq powinien miec pal. Jak ktos umie grac palkiem no to go nic nie rusza wiec eq p set wystarczy ale dla wiekszych lvl jest to blue robe (bo malo wazy) i c legsy z tego samego powodu pal bo ograniczony zasud amunicji wiec musi miec cap na duza ilosc boltow koniec. Dziekuje.
Arathorn
22-07-2005, 10:33
Wybieram 2
to właśnie jest najlepsze eq dla palka, ale wystarczy jeden c-shield:p
btw. tylko że w tym to można latać do końca, nie ma potrzeby żadnych zmian
Dameggio
23-07-2005, 14:16
Bez gadania: opcja 2.
na poczatku starczy p set, tak do 30 lvla, wczesniej jak najszybciej zarobic na bohy, na 30-35lvlu mozna ewentualnie dokupic b robe i zdobyc crown helm z questu. Gra palem polega przeciez na tym zeby trzymac sie caly czas na dist od potworkam a jak potworek sam wali na dista (m.archer czy hunter) to od tego pall ma niewidke:)
mi się wydaje, że jak na te pierwsze poziomy to zdecydowanie dobre eq później możesz nie wydawac na nie bo nie będzie potrzeby będziesz miał dużo hp i wszystko OK.Myśle, że na początek p-set później Blue Robe i spoko ni starczy ;) .
Mam ten sam problem co inny uzytkownik mam crown seta i nie iwem czy crown armor zamienic na blue robe mysle ze nei bo neiraz chodze ze spearami ale poslucham innych sugestii :D
Moim zdaniem powinno byc tak
8-15: Steel/Dark helm, Plate arm, Chain legs, Leather boots, Dwarfen Shield
15-30: Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Leather boots, Dragon/Guardian shield
30-40:Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Boots of Haste, Dragon/Guardian shield
40-50:Crown/Knight armor, Crown/Knight legs, Crusader/Warrior helmet, Crown/Medusa Shield, Boots of Haste
50-wzwyz: Royal/Demon Helmet, Golden Armor/Dragon Scail Mail, Golden legs, Boots of Haste, Demon/Vampire Shield
Dalej to juz tylko Magic Plate Armor i Shield of Mastermind
To jest tylko przykladowe rozlozenie i tylko moj punkt widzenia. Prosze o komentarz:P
Moim zdaniem powinno byc tak
8-15: Steel/Dark helm, Plate arm, Chain legs, Leather boots, Dwarfen Shield
15-30: Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Leather boots, Dragon/Guardian shield
30-40:Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Boots of Haste, Dragon/Guardian shield
40-50:Crown/Knight armor, Crown/Knight legs, Crusader/Warrior helmet, Crown/Medusa Shield, Boots of Haste
50-wzwyz: Royal/Demon Helmet, Golden Armor/Dragon Scail Mail, Golden legs, Boots of Haste, Demon/Vampire Shield
Dalej to juz tylko Magic Plate Armor i Shield of Mastermind
To jest tylko przykladowe rozlozenie i tylko moj punkt widzenia. Prosze o komentarz:P
LOL Zuber ,czy ty kiedys grales palkiem??Bo ja ci powiem ze mam 50 palka.Niedawno mialem haka przed hakiem mialem c.legs,b.robe,crus.helmet,plate ammy,bohy.A po haku p.set+scarf+boh.Jedyna roznica ktora widzialem to roznica miedzy p.armem i b.robe.A teraz biegam w c.helmetcie,b.robe,p.legsach scarfie i bohah i powiem ci ze jest ok.Expie glownie na dragach i guardach.Guard zadko kiedy mnie dopadnie a nawet jak dopadnie to najwyzej exura gran zejdzie.A na dragach jak mam mocny lag i mnie drag dorwie to wali ~~100 hp z lapy,ale w lepszym secie walil tyle samo...A moje obecne eq jest tansze o ok.35 k,ktore moge wydac na 6 bp boltow,albo 10 + bp manasow....
Na początku (czytaj do 40 lvl) palek może nosić sobie p-set. Za to powinien kupić sobie BoH-y i jakiś dobry helmet (crus). Dalej to B-robe, ew. golden armor, royal helmet, c-legs/k-legs (chociaż różnica w cap jest śmieszna) no i Demon Shield.
W sumie nie wiem o co sie kłócicie. Pal nie powinien dbać o eq, ale nadchodzi taki czas, że ubierze aol nawet mając p-seta (ze względu na ilość runek i zawartość plecaka). Więc zaczyna zastępować eq czymś lżejszym i lepszym [g-set jest bardzo dobry i bardzo lekki (tu sobie możecie pomyśleć jakie to ma znaczenie, czy zabierzemy 1000 czy 1200 boltów, ale wierzcie mi nie mam ochoty latać z poh do venore po kredki)]. Do 70-80 lvl palek moze swobodnie chodzic w p-secie i boh, a jak na prawde uważacie, że macie za dużo kasy (jak ja ;) ) idzcie sobie zrobić uber-waste na demony lub na demone (może coś fajnego lootniecie). W ten sposób nie będziecie mieli wyboru i zostanie wam wspaniały p-set ;D . Możecie się ze mną nie zgodzić, ale część wiem z własnego doświadczenia, a reszte zaobserwowałem u moich silniejszych kolegów i sobie zaplanowałem. P.S. MACIE JESZCZE JAKIEŚ PROBLEMY!?!?!?!?!!?!?! Nabijcie truskawke i pozostanie wam p-set i boh ;D . Pozdrawiam, Ciechan.
Ja mialem 32 palka to mialem crusa, k arm, k legs, bohy i szalik :)
Andrealfus
23-05-2006, 07:26
Dla palladyna raczej preferuje sie lekkie eq aby byla wieksza ladownosc
Jak brak pieniedzy wystarczy p-set, bohy i kusza z boltami :)
Gralem kiedys Palkiem i to bylo dosc dobre rozwiazanie finansowe jak na tamte czasy, na wyzszym lvl mozna pokusic sie na b-robe i crown helmet ale miom zdaniem p-set do 50lvl wystarcza paladynowi
Ja nei pojmuje. Na 80 lev p armor? NA HUJ? jak mozna bez problemu kupic sobie b robe i miec o 100 wiecej capa? p legi bym mial i crown helmet wszystko co w miare dobre i lekkie ;/
Piotrek Marycha
23-05-2006, 20:22
@up zerk ma szybksoc okolo 30lvl gracza to w sumie az tak szbyki nie jest???
@topic wedlug mnie to do 20 lvl starczy p set i steel helm, okolo 25 lvl powinnismy miec juz c helm a potem powyzej 30 lvl to juz powinno miec sie te b robe
Ogólnie eq nie jest aż tak ważnei to jest zaleta palka
PS: lol jak można na 54 lvl nosic brass seta??? 8o 8o
Na 10 lvl- plates set.Powyzej 30 lvl-crown set.Od 80 lvl mpa,golden legi. bohy, rh , aol ,kusza :P , power bolty, luk :P , burst arrows na potworki energy ring
Fulburius
24-05-2006, 12:26
Jak grałem palem to brałem tylko tarcze amunicje i expiłem eq wedlug mnie nie jest potrzebne sama tarcza wsyatrczy a jak masz wydawac na c sety itp... to lepij na strzaly/bolty wydaj no jeszcze sie uhy przydaja:D
Na 10 lvl- plates set.Powyzej 30 lvl-crown set.Od 80 lvl mpa,golden legi. bohy, rh , aol ,kusza :P , power bolty, luk :P , burst arrows na potworki energy ring
omg a na co paladynowi burst arrow??
V.Assasigo
24-05-2006, 19:59
Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:
V.Assasigo
24-05-2006, 20:00
Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:
Mhmmm, moim skromnym zdaniem to p secik jest wystarczający na długi, dłuuuugi okres. I kase lepiej zostawiać sobie na amunicję. A na (mniej więcej) 45+ już możnaby było kupić sobie Crown Seta. Oczywiście bohy się bardzo przydają, więc też to warto zakupić.
Pozdrawiam.
@Edit
No jeśli ma się kasę, to c seta można zakupić wcześniej... i nie bluzgać mnie tu, to tylko moje zdanie ^^
lesiu666
24-05-2006, 20:15
power bolty, luk, burst arrows
Zwariowales?:>
Uzywanie do jakiegokolwiek expienia p-boltow jest po prostu nieoplacalne. Mozna je sobie wstawic do domku albo zuzyc na wojnie. Co do burstow - nie pomylilo ci sie z sorcem/drutem?
@ topic
Dla mnie opcja pierwsza. Jesli nie zamierzasz palkiem trenowac shielda i bloczyc niektore potwory - wedlug mnie niepotrzebne.
Ja mam aktualnie:
Crown Helmet - lekki i dobra obrona
Knight Armor - znalazłem go w dedzie i jakoś niechciało mi się sprzedawać:p
Plate Legs - kolega mi dał jak wyszedłem z rook(lepszych nie potrzebuje)
Leather Boots - N/C:p
Jak uzbieram troche kasy to zamienie to all na Plate Set i Boot of Haste,a puźniej jak będe miał sporo pieniedzy to się kupi jakis Blue Robe czy Crusader Helmet;)
Alexe the dark paladin
25-05-2006, 17:11
Optymalne Eq dla palka : )
Blue robe , royal helemt , crown legi , bohy , i v-shield w backpacku :)
Mr_Meteor
25-05-2006, 21:18
Ja posiadam 21 pala i mam eq:
Blue robe, plate legs, dark helmet.
Jak dla mnie eq w sam raz (bo atakuje spearami zazwyczaj)
A kasy i tak mam w nadmiaże... :D
Optymalne Eq dla palka : )
Blue robe , royal helemt , crown legi , bohy , i v-shield w backpacku :)
Zgadzam się w 100%. Takie EQ będzie dobre dla paladyna na każdym lev- lekkie, ma nienajgorszą obronę i fajnie wygląda :).
Na młodszych światach można wymienić droższy rh na crusadera i crown legsy na knight legs, a przy słabym necie (wyższe ryzyko dedów) vampirkę wymienić dragonką.
V.Assasigo
26-05-2006, 13:53
Czy tak naprawde palladin potrzebuje tarczy?? Przecierz bow i crossbow sa dwureczne , a niektorzy pisza o swojej tarczy.............czy oplaca wogole inwestowac w tarcze czy nie??
Czy tak naprawde palladin potrzebuje tarczy?? Przecierz bow i crossbow sa dwureczne , a niektorzy pisza o swojej tarczy.............czy oplaca wogole inwestowac w tarcze czy nie??
Oczywiście ze paladyn potrzebuje tarczy. Gdy otoczą go potwory (np. guardy) jedyny ratunek w tarczy- bo bez niej cięzko będzie to ubic (a z tarczą tylko gfb/vita/gfb/vita). A jak trzeba będzie nagle coś bloknąc? Jak na jakims queście zabraknie nagle blokera to co, taki druid ma blokowac? Jak zaczną się nagle freezy to taki paladyn wytrzyma dlugo bez tarczy?
Gremlin więc jakie eq na tą drugą opcje? może być blue robe, plate legs, crown helmet ? czy coś tańszego?
pozdr./Woyas
Na początek: plate arm, brass legi, steel helmet.
Potem: p set, crown helmet(następnie dochodzą bohy) (z takim eq nawet do 100lv xD)
Później:royal helmet, blue robe, crown legs, bohy.
A czemu nie golden legi i demonka?
Sa lrzejsze (a wyglada ze tym sie tutaj sugerowales :P )
Bo przy golden legach i demonce aol byłby wskazany, a przy tamtym eq da sie wytrzymać bez?
A co do smoków to często zdarza się oberwać z łapy, a nie tylko z magii. Np, gdy jest mało miejsca do biegania, wyjdą 2+ , itp. (np. dziury na edron drag lair).
Dlatego proponowałbym połączyć Twoje wersje 1 & 2 w lekkie i dobre eq o którym mówił Alexe the dark paladin. Z opcji 3 można zrezygnować, jeśli się nie blokuje niczego.
~~
Ja uwazam, ze eq dla pala jest potrzebny ale nie dobry.Moim zdaniem blue robe+bohy+crown shield+crown helmet wystarczy.Rzem to ma 112.5 capa :)
P-set + bohy jest wystarczający... Ew. B-robe dla zwiększenia wolnego cappa. Jednak jeśli masz dobry lvl i nie dbasz o cappa to jak najlepsze. Ja mam: RH/DSM/C-Legs/BoH/Demon Shield i trochę za mało cappa :/
do 50 dista bez zbroi pozniej z p legs i steel chelmet jak masz kase to BoHy
boberman
01-06-2006, 20:20
sądze ze większośc z was gada głupoty............ Według mnie ( tak robiłem własnym palkiem) kupujesz p set i steel helmet i jedziesz na tym tak dlugo az zaczniesz zarabiac (zawsze miej odlozone 6k na bp boltow)a wiadomo wkoncu jak zarabiasz i jescze sa qwesty( na 35 lvlu mialem boh,crusader helmet , noble armor , plate legs , scarf) z czego wszystko z qwestow tylko bohy kupilem ..... i te eq nie raz mi pomoglo
majac p set i steel helmet dogonil mnie guard hity szly po 80 a teraz amm o 2 arma wiecej bo helm armor i legi zamienilem na knight (-1 arm bohy dla niekumatych) i obrywam po 60 max
Sidena Daron
02-06-2006, 20:29
Zależy od twojego stylu gry. Jak duzo obrywasz to wez dobre eq ale nie za ciezkie. A jak unikasz walki blisko potworow to mozesz chodzic w p-secie i bohah
Ja tam narazie na p stecie lece, bo kasy nie mam na razie. Potem dodam bohy, b robe i c helmi starczy.
Piotrek Marycha
25-06-2006, 17:42
P-set + bohy jest wystarczający... Ew. B-robe dla zwiększenia wolnego cappa. Jednak jeśli masz dobry lvl i nie dbasz o cappa to jak najlepsze. Ja mam: RH/DSM/C-Legs/BoH/Demon Shield i trochę za mało cappa :/
buahahahahahahhahAHAhahhAhh hAhahahah buahhahah hauhauaua .....sry nie moja wina....
Swoja droga to nie dziwne an tym lvl xD
Damian SD
25-06-2006, 22:18
Paldyn powinien mieć lekką zbroje np. blue robe albo inne.
Tarczy na wyższym levelu nie koniecznie bo i tak bedzie nawalał z łuku,
albo kuszy :confused:
Ja mam narazie 10lvl pala skille 35\34 m. lvl 3B) B) B) B)
A wiec tak najlepsze rozwiazanie dla palla to: (jezeli juz ktos to napisal to sorki ale nie chcialo mi sie czytac wszystkich 20~ stron)
do 20 lvla: p-set steel helmet dwarven shield i tylko skilowanie!!
potem stopniowo jak uzbieramy kase to kupujemy c-helmet(badz wykonujemy quest dla 35+), blue roba(dostepbe z necro questu 60+), platinum amulet, bohy(40+, na nizszym lvlach nie daja duzego przyspieszenia)
Generalnie chodzi o to zeby eq bylo lekkie poniewaz wtedy bedzie mozna wziosc wiecej boltów/run na expienie. grajac pallem czesto doswiadczylalem niemilego uczucia braku amunicji na huncie i musialem sie wracac do miasta,a kiedy juz wracalem expowisko zajete i lipa.
Piotrek Marycha
28-06-2006, 03:26
Paldyn powinien mieć lekką zbroje np. blue robe albo inne.
Tarczy na wyższym levelu nie koniecznie bo i tak bedzie nawalał z łuku,
albo kuszy :confused:
Ja mam narazie 10lvl pala skille 35\34 m. lvl 3B) B) B) B)
A wlasnie na wyzszych lvlach wazne jest zeby nosic shielda jakiegos :P
xXxPlayMaker11xXx
08-08-2007, 19:35
Ludzie widzę że na początku ktoś tam mówił że nie potrzebny shielding. Jak to nie jak sie expi na guardach ze spirami to shield w ruch idzie cały czas. Ja mam obecnie 24 za chwile 25 pala skile 69/59 (ale co lv wbijam 1 skil czyli prawie 70/60) mam p-seta steel helmeta i dobrze mi z tym tylko fakt-faktem troche molo capa teraz będę inwestował w Blue Roba, BOHy,vamp shield , Crown Legs i RH (kolejność nie przypadkowa i żeby nie było nie zakładam odrazu tego co kupie tak na 30+ założę ) tak do 30+ latamy w p secie i jest gites (jak wychodzicie z rooka to zbierajcie spiry na amazon thower nad carlin ja uzbieralem tam kolo 1000 spirow) :);)
Ze spirami latajcie cały czas ja mam po 2 bp boltow i arr ale to na dragi lub gs a na exp normalny tylko i wyłącznie spiry i royal spiry (z arrowsami i boltami tylko na hunty idziemy zazwyczaj)
debilu, ten temat ma rok.... :o
Pancio_Tomcio
08-08-2007, 19:47
crown helm
blue robe
p-legi potem c-legi
boh
tyle wystarczy ;p
paweln001
09-08-2007, 01:37
jak dla mnie to dla pala takie eq do ok20lvl p set 20lvl+ b robe k legi crown albo crusiader helmet jak woli i oczywiście boh-y ale to potem jak już kasa będzie :D:D:D
Kipeczek
09-08-2007, 13:57
Według mnie najlepsze eq dla palla to nie mówię że na 10-20 lvlu tylko ogólnie:
Royal,crown helmet
Blue robe
Crown legs
Boh
Demon shield albo mms
Aol
na początek :
takie eq niepatrzeć na hara ;p
http://i206.photobucket.com/albums/bb129/kamilpolska/67dista.jpg
potem w miare mozliwosci[rp to maszynka do robienia kasy w 3 miech zrobilem 4 kk~~]
potem już nas stac:
http://i206.photobucket.com/albums/bb129/kamilpolska/104lvlek.jpg
cos o graniu pallem wiem w 3 miechy wbilem 101 lvl +wykonałem na 101 lvlu anhi :P
teraz niegram ;p
Ja sobie nosze na 15 lvl .. Hotm , Blue Robe , K legsy , Croco Bootsy , i Spearsy ,meduska albo bow xD Ale jak nie masz kasy to nie kupuj , proponuje p set , hotm , drag shield , leather/croco boots ;P Mam kumpla co na 50 lvlu z takim eq chodzi i na dragach expi .. Jak na większym lvlu bedziesz mial kase to pierwsze kup b robe ;p
Zgredziu
26-12-2007, 11:11
Ludzie ten temat został załorzony kilka lat temu:p
Ten człowiek wie juz co wybrac więc nie ma sensu tego dłuzej ciągnąc
Daniel_Michniak
27-12-2007, 13:45
ja bym wybrał wersję 1 ;)
Opcja 1. : dobra na początku.
Opcja 2. : jeśli lubisz popisywać się swoim "EKu" to ok.
Opcja 3. : (moja) to zależy na czym expisz i gdzie expisz. Jeśli idziesz na moby, które walczą za pomocą magii to choćbyś miał "Dream Set" nic Ci to nie da. Natomiast jeśli chciałbyś walczyć z mobami, które walczą głównie w zwarciu i są w stanie Cię dogonić to załóż to, co najlepiej Cię ochroni przed atakiem melee. Druga sprawa, gdzie...jeśli jest dużo miejsca żeby uciec to daruj sobie nawet zakładanie nogawic, bo są Ci one zbędne przy ucieczce, a tylko marnują cap, poza tym 30 HP w tą czy w tą przy ewentualnym ataku to nic strasznego. Jeśli natomiast idziesz w miejsce, gdzie miejsca jest mało to załóż to co masz najlepszego...:cup:
JA sie zgodze ze zalezy od pieniedzy jakie paladyn powinien miec eq ale ten temat zostal zalozony kilka lat temu po co dalej piszecie xD
-------------------------------------------------------------------
nick:Yugovek
server:Vinera
level:33+
magic level:11+
skille:65/45 i rosna
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.