Pokaż pełną wersje : Nowe światy Astera, Pandoria i Shivera
Dzisiaj powstały 3 nowe światy. Są to:
Astrea - NonPvP, USA
Pandoria - PvP, Niemcy
Shivera - PvP, USA
Jak zwykle przez pierwszych kilka dni na tych światach będą mogli grać wyłącznie posiadacze Premium Account, jednak później światy zostaną otwarte również dla graczy z darmowymi kontami. Limit graczy również jest na razie mocno ograniczony, żeby nie powodować przepełnienia rookgaardu (choć i tak będzie tam tłoczno na początku), jednak limit ten będzie stopniowo zwiększany.
Tychanowicz
25-01-2005, 16:00
No to ładnie lecą sobie z tymi servami
Jejku... oni przesadzają z tymi światami chyba ;) 5 światów w ciągu miesiąca... nieźle, nieźle... chyba dobrze obliczyli wpływy z pacców, że mogą sobie na takie coś pozwolić ;)
Miejmy nadzieję, że być może w pewien sposób pomoże to zlikwidowaniu tłumów na starszych światach...
Jejku... oni przesadzają z tymi światami chyba ;) 5 światów w ciągu miesiąca... nieźle, nieźle... chyba dobrze obliczyli wpływy z pacców, że mogą sobie na takie coś pozwolić ;)
Miejmy nadzieję, że być może w pewien sposób pomoże to zlikwidowaniu tłumów na starszych światach...
Właśnie zawsze jest taka nadzieja ale jakoś to nie wychodzi ;)
proponuje cipom(cipsoft team) po miesiącu prawie wszystkim z top 25 dać bany za acc sharing :)
Siergiey
25-01-2005, 16:07
I to jest troche dziwne...;/ Swiatow przybywa, ludzi nie ubywa. Moze jeszcze troche serwow i sie liczba graczy rozlozy rownomiernie ;]
Tychanowicz
25-01-2005, 16:10
@Pawełekthedruid- Co Ty myślisz że ktoś ma wysoli lvl to musi dzielić konto?? Dajmy przykład Cachero(191 Master Sorcerer) robi lvl co 2-3 dni a z nikim swojego konta nie dzieli.Jak masz dużo kasy,SD,blokera i co najważniejsze CZAS to co to za problem...
O ta cachero nie ma acc sharing tak samo jak bubble nie ma?.....
Nie ma takiej opcji zeby gosciu nie spal wogole....
Jactrans Pacera
25-01-2005, 16:15
Szkoda że dopiero teraz te serwy bo niedanwo skonczyl mi sie pacc :/ Ale i tak dobrze ze je zrobili bo jak mowil Pawelek moze to rozlozy graczy rownomiernie na serwach. A polakow zachecam do robienia postaci na Pandorii i moze wreszcie My opanujemy jakis serwer :D
@Pawełekthedruid- Co Ty myślisz że ktoś ma wysoli lvl to musi dzielić konto?? Dajmy przykład Cachero(191 Master Sorcerer) robi lvl co 2-3 dni a z nikim swojego konta nie dzieli.Jak masz dużo kasy,SD,blokera i co najważniejsze CZAS to co to za problem...
Osohozi??napisałem prawie wszystkim a jeśli jesteś tak święcie przekonany że cachero nie dzieli musisz być gmem..albo cipsoftem<lol2>
Jactrans Pacera
25-01-2005, 16:22
Osohozi??napisałem prawie wszystkim a jeśli jesteś tak święcie przekonany że cachero nie dzieli musisz być gmem..albo cipsoftem<lol2>
Jak mozna byc CipSoftem? :D :D
Shin Chan
25-01-2005, 16:24
moze nie majac pomyslu jak rozwiazac problem Kickow Cipy storzylu servery w nadzieji ze odludnia pozostale :/
uSa non pvp moze pacera uwolni sie od Br :p
Fajnie, fajnie ale czy kiedykolwiek będzie POLSKI server?? Raczej nie. Na razie mam nadzieje że Lunara się trochę odludni
Byłem jedna z pierwszych osób, ktore zalogowaly sie na Pandorię, stworzyłem postać minute po dodaniu newsa na tibia.com, pozniej CipSoft siedzial na servach i sprawdzal czy wszystko jest OK, a pozniej sie logłem :))
Ale tyle wiary, ze hej! Swiatynia byla cala zapelniona >.<
Nareście !!!!!! :D ja gram na pandorze i jak co to mam nick froliks :D see u in tibia
No no no.. Przenoszę się na Asterę :D
Jak mozna byc CipSoftem? :D :D
Grają na zmianę;), gra on przez około godzinę i po kolei każdy członek CipSoftu, ażeby było sprawiedliwie, ale tak się jakoś złożyło, że wolli byc "uczciwie" łamać zasady Tibia Rules więc nie dodali sobie tych 50 lvli na początek + eq itd. ;p
I to jest troche dziwne...;/ Swiatow przybywa, ludzi nie ubywa. Moze jeszcze troche serwow i sie liczba graczy rozlozy rownomiernie ;]
Ubywa, jednak nie znaczna ilość, a CipSoft robi jak najwięcej serwerów jak najczęściech, ruch w interesie jest i właśnie o to im chodziło...
@Topic
Tylko się nie podniecajcie, że nie wiadomo to ile już ludzi gra w Tibię, stworzona w 1996 roku w końcu była to i te kilka lat pracy myślę powinny nieco mocniej zaowocować...
@Offtop
Pod nickiem użytkownika pisze ile ma postów, to napewno ma na celu zwiększenie liczby postów ;)...
EDIT: I don't understand, pierw pisało ile kto ma postów, a teraz nie? ;p Czy to z moją przegląradką coś nie tak?
[edit by MatKus]
To był tymczasowy problem, i został rozwiązany ;)
Założe się o wszystkie pieniądze, ze graja nim CO NAJMNIEJ 2 osoby.
bartoszex
25-01-2005, 18:38
Własnie ostatnio myslalem o przeniesieniu sie na nowy server :). Chociaz mam jeszcze dosc duzo planow na Aurerze :P ! Pozdro for @ll !
Te światy nić nie dają gram na Eterni i dupa.Złapanie respa to cud.A tak nawiasem to według tej umowy za ni to powinniście wiedzieć coś wcześniej o tych światach a ja niepowinienem wiedzieć tego przed TIBIA.PL !!!.
Kolejny pvp niemiecki :)
wbijam sie tam. Jakby co to msg me.
Nick : Rzeznik Masakrator B)
Po tym co stało się z Arcanią nie wiem czy opłaca się iść na niemiecki PvP.
Nie chcę żeby po niecałym misiącu grało więcej ludzi niż na Antice.
Tyle tych serverów a i tak wszystkie prawie pełne. Spróbuję swych sił na tym niemieckim pvp tylko mam jeszcze problem z wyborem profesji (jakby ktoś chciał mi doradzić to śmiało pisać PW:) )
i znowu i 3 swiaty wiecej.... cip soft sie rozwija! ludzi zamiast ubywac to przybywa! na titani bohy zeszly do 40k a chodzily po 60k z miesaic temu :baby: a wogle im mniej wiary bedzie tym drozsze beda rzeczy, nie rozumiem was :confused:
Jactrans Pacera
25-01-2005, 19:26
Grają na zmianę;), gra on przez około godzinę i po kolei każdy członek CipSoftu, ażeby było sprawiedliwie, ale tak się jakoś złożyło, że wolli byc "uczciwie" łamać zasady Tibia Rules więc nie dodali sobie tych 50 lvli na początek + eq itd. ;p
Owszem, może i graja na zmianę ale ja napisałem jak można byc cipsoftem (napisal tak ktoś wcześniej w tym temacie). Można być ewentualnie pracownikiem Cip Softu ale nie cipsoftem. :p
Chodzi mi o to:
Dudek_13
25-01-2005, 19:28
Proponuje zalozyc rodzine na Pandorii mowcie kto by chcial i proponujcie nazwe :P
Jactrans Pacera
25-01-2005, 19:31
Może De'Lan?
Dudek_13
25-01-2005, 19:41
wiadomka ze posluchamy goscia z Poznania bo Poznan ROX(w koncu sam tam mieszkam) do zaklad oficjalnie tera rodzinke De'Master grajaca Pandorii chetni niech daja ja w ksywe i najlepiej zagadja do mnie na gg 5188058
de'bilnenieoryginalnenazwisko? :>
(ah naszlo mnie na idiotyczny komentarz, ale co tam, raz nie zawsze ;>)
coscie sie tak na to "de" uparli, troche inwencji panowie ;]
co druga nazwa "rodziny" zaczyna sie od "de"...
akhem, taki offtopic niechcacy ;]
jesli chodzi o servery, to pewnie, im wiecej tym lepiej...
zawsze to jakies rozwiazanie, te 3*850 osob mniej bedzie dobijac sie do pozostalych serverow
(znaczy sie, odjac 1/3 ktora pewnie bedzie makerami :>)
edit:
pozatym nie rozumiem w ogole po co sie bawic w te "rodziny" :>
rozumiem, jesli masz paru znajomych i chcecie grac "razem", ale takie "dodaj do nicka i juz jestes" jest wg mnie bez sensu...
Jactrans Pacera
25-01-2005, 19:52
X( Mówie że De'Lan, a nie De'Master. De'Mastera to będą zaraz nakopywać, a De'Lan niby spokojny człowieczek. Zresztą niech reszta się wypowie na ten temat. X( I do tego zalóżmy gildie i opanujmy Pandorię. Dołożylbym się ale niestety niedawno skończył sie PACC ;( , a co oznacza, że wbiję sie tam dopiero za kilka dni ;(
Owszem, może i graja na zmianę ale ja napisałem jak można byc cipsoftem (napisal tak ktoś wcześniej w tym temacie). Można być ewentualnie pracownikiem Cip Softu ale nie cipsoftem. :p
Chodzi mi o to:
Ale ja żartowałem ;P.. A Vanessa miała kiedyś tam temu w podpisie wypowiedź użytkownika, który pisał, że mąż Bubble w rl jest CipSoftem, jakoś tyam zapadło w pamięć ;)...
@Topic
Dlatego CipSoft powinien zatrudnić nowych pracowników, powinni tak samo robić nowe serwery jak zacząć robić kolejne miasto, a jeżeli już robią to i tak przy pomocy nowych byłoby im szybciej ;P, bo skoro takie napływy ludu są to trzeba robić serwery, owszem, ale w końu nie będzie naboru(kiedyś to się musi stać;)), a więc żeby interes dalej się kręcił trzeba czymś zachęcać klienta, no ale nie nowym wyglądem gs'a.. Panowie "Cipsoftowie"...
Inaczej mówiąc, CipSoft jest coraz bardziej namawiany naborem ludu żeby robić nowe tereny, im więcej nas będzie tym bardziewj usatysfakcjjunojemu CipSoft i zmobilizujemy go zarazem. Tylko po co to piszę skro to wiadome? ;p
opanujmy Pandorię
eh, nastepny... powiedz mi tylko - po co?
Dudek_13
25-01-2005, 20:01
a no fakt masterow by rozwalali :./
O mój Boshe!
Założyłem char tak szybko jak się dowiedziałem o powstaniu tych światów, próbuje się zalogować a tu X( 196 w kolejce X( Czyli z grania na tych światach nici ;( Może później się da wejść, ale teraz :p
Jactrans Pacera
25-01-2005, 20:08
eh, nastepny... powiedz mi tylko - po co?
Żeby pokazać, że Polak potrafi. :p
:( Ale tak nie zrobie poniewasz szkoda mi opuszczac dobytek z hiberni !!!!!!!!!!!
Za ile dni dokładnie będzie się mógł logać facc? Serv wydaje mi się nader ciekawy, teraz nie ma c***, biorę knighta łatwiej się treni :P
Dowizul z Inferny
25-01-2005, 20:58
za 2 lata doczekamy sie 100 serverow cip powinien zrobic 20 brazylijskich aby te noby sie pzeniosly
Sonnarthus
25-01-2005, 21:00
Nareszcie jest nowy serwer Non-Pvp!! Mam już dosyć Xantery, w Carlin nie da się wyjść z depo, wszędzie pk i brazylijczycy :) No i gratuluję pierwszemu knightowi, a zarazem najlepszej postaci na Asterze (do momentu gdy to piszę).
Pandora mój świat ;)
nick będe mieć Wilryb lub inny ;P .. ale raczej Wilryb :D .
Nerevareen
25-01-2005, 22:30
po miesiącu prawie wszystkim z top 25 dać bany za acc sharing :)
23 stycznia minoł dokładnie 1 miesiąc życia Arcanii... KAŻDY K-A-Ż-D-y char z top 25 ba z top 35 jedzie na ACC shear! i jestem tego pewnien na 100%[znam bądź znam ludzi ich znających] a spora część czołówki to polacy :/ Tak jest na KAŻDYM serverze powstałym po Aldorze... nowy serv, jest grupa ludzi zorganizowana zdesperowana i chętna na rządzenie serverem bez ograniczeń i zaczyna się wyścig szczurów, PG i PA bez trzymanki i ograniczeń. ALE ostatnio CIPy otworzyli oczy. Najpierw na Pytcherze teraz na Arcani chary z 1szych miejsc dostają delete [na Arcani ownerami byli polacy i nie pomogły znajomości z GMami] Dzięki 30 paru GMom na 3k ludzi w cholere ludzi [ a przynajmniej spora część a szczególnie PACC i hi lvle] posiada cheaty typu GG i MC i ofkoz trening afk X( Ludzie są pazerni i zachłanni na bycie "kimś" i na władzę...
Prosze o brak wypowiedzi typu "ja nie urzywan Tibi GG" tylko o pogodzenie się z prawdą bo tak TERAZ jest i tak będzie też na tym serverze. Chociaż jeżeli częściej sprwdzać będą top chary to kto wie, the end of GreatGreat PG? oby...
Żeby pokazać, że Polak potrafi. :p
yyy, jak nie masz pacca i nie wbijesz teraz to nie masz szans opanować Pandorii, przykro mi ;( smutne, nie?
Nie twórzcie ludzie rodzinki wezmiecie do rodziny jednego nooba z takim samym imieniem np ...de'Lan ( ***owo to brzmi ale to co :P) ten noob bedzie hunted przez jakiegos hlvl zapamieta nazwe i pozniej cała rodzinka przez takiego idiote bedzie huntowana..po***any pomysł z tworzeniem rodzinek jest..
Btw.
08:01 You advanced from Level 4 to Level 5.
na Pandorii Sir Qrczaqq ;p
Edit: niektórzy juz sie niecierpliwią:PPP
08:12 Elak Krigzor: I BUY TICKET TO MAIN!
Chodzi mi o to:
Nom ale to był żart ale postaram się nie używać żartów bo nie wszyscy jarzą
$corcerer
26-01-2005, 10:05
Ale GMowie bądą czesać też ludzi, którzy na prawdę nie mają co robić i siedzą te 16-18 godzin na tibii i expią (tutaj pozdrowienia dla Ice^Cube :D )
Sir-Palek
26-01-2005, 12:32
Ale GMowie bądą czesać też ludzi, którzy na prawdę nie mają co robić i siedzą te 16-18 godzin na tibii i expią (tutaj pozdrowienia dla Ice^Cube :D )
dobra sa tacy ludzie znam kilku takich nawet
ale bez przesady niektorzy sa non stop online przez kilka dni a nawet miesiac mi by sie to juz wydalo podejzane
Arathorn
26-01-2005, 13:26
ja gram na asterze, robie sorca, szukam kogos kto jest/będzie knightem (i będzie mi blokował różne rzeczy) ew. jakaś inna profesja zawsze to razem raźniej na nowym świecei :) jesli jest ktoś taki to msg me, Nilen Dragonfang
Powie mi ktoś kiedy servy będa dla facc otwarte -.-?
@Up:
FACC z tego co pamietam sa wpuszczani po tym jak ci PACC beda mieli około 40-50 lvl
A ja sie zastanawiam kiedy nam polakom zrobia jakiś serwer zlokalizowany w naszym kraju. Prawde muwiąc bylo by zarombiście. Tylko nasuwa sie pytanie kiedy??????
Arathorn
26-01-2005, 15:51
Ja *******e meff to ten temat był jush wałkowany TYSIĄCE razy nie zrobią wogule bo jesteśmy za blisko niemiec..
Tavojoxa
26-01-2005, 15:55
wszystko fajne ale... patrze na tibia.com i 180 osob na nowym swiecie mysle spokojnie sie wbije... i jestem 198 w kolejce. Az tak to jest ograniczone?
JanMaria Rakieta
26-01-2005, 16:08
150 limit na rooku jest, jak ktoś wyjdzie z niego to sie powiększa
Nerevareen
26-01-2005, 16:30
Teraz dzięki systemowi kolejkowemu X( wbic się na rooka na nowy serv nie można "normalnie" [tak do 30min czekania] przez pierwsze 3 tygodzni X( zawsze w cholere ludzi w kolejce X( jedyna szansa dokładnie zaraz po SSie a ineczej 3-5h czekania....Wszystkiego najlepszego czekającym w kolejce [ja zostaje na Arcanii]
Melius makumus
27-01-2005, 06:32
Jedno krutkie pytanko ? kiedy my uzytkownicy facc bedziemy mogli grac na nowych serverach ?? a pozatym to jest dziwne ze na poczatek tylk PACC moga gras :p
Ariaziel
27-01-2005, 13:43
Szkoda że dopiero teraz te serwy bo niedanwo skonczyl mi sie pacc :/ Ale i tak dobrze ze je zrobili bo jak mowil Pawelek moze to rozlozy graczy rownomiernie na serwach. A polakow zachecam do robienia postaci na Pandorii i moze wreszcie My opanujemy jakis serwer :D
Może opanujemy serwer ale narazie nie ma o czym marzyć. NIedalej niż wczoraj zabil mnie PK. A PK był Polakiem. I co tu mówić o Narodowej więźi?
Polacy wybijają siebie nawzajem a kiedy samii zginą i spanie im kilka skilli i dużo exp , stracą powiedzmy bohy to u kogo szukają pomocy? Być może nawet u tych których sam zabił.
Jak cos to msg :) Gram na Pandorii - Elydin Dreamweaver.
A ja ponownie grzecznie się pytam:
Kiedy te serwery będą do c***a pana otwarte dla FACC.
Za odpowiedź z góry dziękuje ;]
A ja ponownie grzecznie się pytam:
Kiedy te serwery będą do c***a pana otwarte dla FACC.
Za odpowiedź z góry dziękuje ;]
OMG
Nikt oprócz Cipsoftu nie wie kiedy.
Można przypuszczać, że wtedy, kiedy PACCowie będą mieli odpowiedni lwl.
Druga sprawa to znaczenie słowa "odpowiedni"
sorki, ale gildia nieaktualna...
Witam jakby co gram na Pandorii moj nick to Ragen Dragloth >> dopiero zalozylem postac :> szukam kumpli , gildii :> mam PACC :>
Pozdrawiam :C :>
Btw.chyba zboczyles z tematu..........:P
Chessterr
01-02-2005, 19:25
A ja sie ciesze;P. Sam troche gram na Pandori jest tam duzo polaków i nawet szybko sie wbija.
JA nie moge sie doczekac POLSKIEGO SERWERA.
Może niedługo owy powstanie... Cipy zauważyli polskich graczy (przynajmniej niektórych) oraz tibie.pl ... Tak samo jak br polacy staja sie plagą wiec polski serwer bedzie może już niedługo...
@topic
Facce mogą już wchodzic ^^
Chessterr
01-02-2005, 19:51
Podniosles mnie na duchu.kodi:P
Kolejny łudzący że powstanie polki serwer...
Ludzie on prawdopodobnie NIGDY nie powstanie, więc nie mówcie że już nie długo.
I to nie dlatego że Polacy mało PACC wykupują ;)
Po prostu jsteśmy zbyt blisko Niemiec...
@Chesterr
Przykro mi, jeśli Cię rozczarowałem, ale takiej już jest życie.
Makawita
01-02-2005, 21:40
No cóż... Chyba jeszcze nikt nie zauważył że Pandoria jest już dostępna dla FACC 8o
Kammillo
06-02-2005, 15:13
Ej ja gram na pandori od wczoraj mam 5 lvl co prawda expowiska pelne ale jakos sie zrobi maina a tak a propo jest juz moze jakas polska gildia na pandori????
Soratches
06-02-2005, 15:51
Tak zostaje na Elysi:P
Ja gram na Pandori od 3 dni i mam 7 lev i 53 fishinga :p
michalius
22-02-2005, 15:31
nigdy nie bedzie serwera polskiego ale poco ona mial by wogule powstawac skoro polaków gra bardzo malo
Taaak... Pandoria, to tam gram nową postacią... Polaków widać, słychać i czuć... Mimo że jestem na rooku (7lvl) to już tu, a może tu głównie, lootują, kradną potwory i wogóle aż mnie sciska ;] zobaczymy niedługo co tam na mainie ;]
PS. I'm back, mam nadzieje że ktoś mnie jeszcze pamięta :)
Gram na Pandorii. Zawsze można się dostać. Postać ma 2 dni (a właściwie 5 godzin) i się troche bawię. Polecam.
OK. Wchodze w podbijanie Pandorii. Informujcie Dryba na msg.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.