Pokaż pełną wersje : Łagodne...
Nieraz widzę w mieście potwory pałętające się po ulicach.Ale one nikomu nie robią krzywdy.
Czy jak jakiegoś zaatakuję to będę miał białą czachę?
Pytam, bo miałem przekre doświatczenie z fire elemental`em.
Raz w Venore (byłem newbie) zobaczyłem koło depo kogoś o wyglądzie tegoż potworka a o normalnym imieniu. Zaatakowałem, i tu czacha.
Po chwili całe depo rozbrzmiewa wyciem: PK!
Jeszcze się próbowałem tłumaczyć.
Ale po pierwszym strzale zwiałem.
Ale i tak mmnie zabili.
No i zgon na 8 lvl
nightkin
23-01-2004, 23:30
Druid/Sorc ma taki czar "Create illusion" co pozwala im przybrac wyglad potwora. Taka tymczasowa zmiana outfitu. Wiec nie atakuj nigdy tych co sie przebieraja, nie atakuj tez cudzych summonow, w 90% przypadkow skonczy sie to Twoja smiercia.
Dr. Omader
23-01-2004, 23:30
To jest czar który umożliwia zamienienie się w potowrka. Nawet ciekawe z pkt. robienia sobie jaj z kumplami przed depo.
No i oczywiście że bedziesz miał czache bo zatakujesz gracza albo jego summona. Jeżeli chodzi o NPC to ich się nie da zaatakować. A czasem po mieście się potworki pałętają bo ktoś je podluruje i zonq. :P
No, ostatnio dużo lurują valkirii do Carlin ale takie lurowanie nie ma sensu bo na 90% zlootuja zwłoki i nie ma żadnego zysku...
Ithelios
25-01-2004, 11:41
Oryginalnie dodany przez Owoc
No, ostatnio dużo lurują valkirii do Carlin ale takie lurowanie nie ma sensu bo na 90% zlootuja zwłoki i nie ma żadnego zysku...
Przecież taką walkirię zabije pierwszy lepszy low level-bezens:D Jeśli już to lurować gsy i je UHać :P
Micho Michu
04-02-2004, 15:41
pytales sie czy pojawi ci sie czacha pojawi ci sie jesli zaatakujesz kogos zamienionego w potwora ale jesli ktos zrobi potwora to nie bedizesz mial czachy le najprawdopodonbiej jesl;i on bedzie silniejszy to on cie zato zabije :)
Już spróbowałem sam.
Jak się zaatakuje cudzego summona to nie ma czachy i normalnie nawet można wejść do depo.
Sprawdzałem to z hmm.
Wyszedłem z depo, strzeliłem w summona (mino archera) i do depo.
I jeszcze raz.
Za trzecim razem zginął.
i nikt mi nic nie zrobił.
A apropo NPC.
Da się ich zaatakować z hmm ale nie tracą życia.
A propos zabijania czyjis summonow to naprawde jest denerwujace
byla kiedys taka sytuacja
zrobilem pierwszego w zyciu summona! mialo to miejsce w Ab a byl to mino archer! wiec stalem sobie z nim spokojnie przed depo cieszac oczy tym widokiem az tu nagle podchodzi n00b na 8 i go zabija!
zaczalem sie do niego pluc a on mi mowi ze z niego nic nie wypadlo! a ja mu mowie zeby zaplacil nie mialem naprawde ochoty go zabijac i nagle pojechal mi po matce! teraz koles ma 4 level i chyba zienil postac
8)
Takich nOObow trzeba zawsze zabijać.
Bo jak im raz gościu z wyższym levelem pozwoli tak po prostu odejść to się rozochocą.
A ten mój przypadek, to był jak byłem zupełnym Newbie i 15 minut wcześniej pierwszy raz wyszedłem na maina.
A jak się później dowiedziałem, gościu co wyglądał jak fire elemental miał 25lvl.
Ja 8lvl!
Po po jaką chol**ę on wrzeszczal ze jestem pk.
Chyba bym go nie zabil.
Gonzo von Krenzel
07-02-2004, 10:59
Takich nOObow trzeba zawsze zabijać.
A ja myśle, że nie! Cieszył byś się jakby ktoś Ciebie zabił? Dokłądniej chodzi o to, że jak ktoś na 8lvl atakuje Twojego summona lub ciebie zamienionego w jakiegos potworka, trzeba mu powiedzieć, że to nie jest zły potwór tylko Ty go sobie wyczarowałeś lub się w niego zamieniłeś i go nie wolno atakować. Jeśli wtedy nie przestanie oczywiście, że uśmiercenie jest wskazane.
Gonzo- to rzadko działa- większość n00bów jakich widziałem to kończy atakować w momence śmierci potworka ;(.
No chyba ze monka przyzwiesz lub coś w tym stylu.
opłaca się też raz walnąć nooba. Summon coś mu chapnie, a ten się odwali/ucieknie/zginie i po sprawie.
Sephiroth
07-02-2004, 14:40
eerion
opłaca się też raz walnąć nooba. Summon coś mu chapnie, a ten się odwali/ucieknie/zginie i po sprawie.
Raz tak zrobiłem i freeze.. jak mnie rozmrozilo to mialem napis "the murder of xxx was not justified" (mialem orc leader'a)
Tibia_Maniac
10-02-2004, 02:47
Ja nie nawidzę jak mi jakiś nOOb summona rozwala. Ty czaksz na wolna regeneracje many a tu jakiś xxxx ci rozwala twojego summona za np. 600 many I jak takiego nie zajebac??? X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.