Pokaż pełną wersje : A może by tak...
Zacząć prowadzić kronikę forum? Zamieszczano by tam najsławniejszych (tych lepiej i tych gorzej) userów, najbardziej zapamiętane avatary i tematy. Co wy na to? Np. jakiś gość co tu przyjdzie za dwa lata będzie wiedział co tu się działo wcześniej, kto jest uznawany, a kto jest znienawidzony, jakiego typu aviki są najlepsze, kto jest wzorem, a kto kimś, kto nadaje się tylko do zbluzgania. Proponuję aby był to oddzielny dział "Kroniki" i podforum w nim "Wasze propozycje wzmianek". Co prawda było by w tym dziale mało tematów, ale zawsze to kronika. I może kronikarze będą mieli własną grupę?
@Drom Thx, pierwszy raz mój pomysł jest rozpatrzony jakoś bardziej na serio (nie tak jak z winterparkiem, na którym mi z resztą jeszcze bardziej zależy) A ta lista to jest lista naprawdę zasłużonych, a tu oni+znani i lubiani i znani i nie lubiani. A poza tym jakis novus raczej nie bedzie wchodzil na taka liste, tylko będzie szukał na forum.
@hoomik Z tym kto jest wzorem, to właśnie chodzi mi o to o czym mówiłeś.
@Dr. Unkown I WY mi mówicie, że nie umiem poprawnie pisać? Ty jesteś o 4 lata starszy a piszesz "zasłóżonych".
@Vanessa Ja zrobiłem na razie dwóch...:)
@$cor Się zrobiło
Dr.Unknown
27-01-2005, 15:16
Gdzieś na stronie jest lista zasłóżonych ludzi, link jest bodajże, w ostatnim temacie o (nie tak już) nowych Moderatorach.
Dr. Omader
27-01-2005, 15:28
Gdzieś na stronie jest lista zasłóżonych ludzi, link jest bodajże, w ostatnim temacie o (nie tak już) nowych Moderatorach.
Jest ten link w prawym menu na stronie to jest "Kontakt" http://www.tibia.pl/about.php
Jednak Drybowi chodzi o cos innego raczej. Kiedys przez glowe przemknela mi mysl zrobienia jakiejs "Hall of Fame" jednak jakos porzucilem ta idee ;)
W sumie to roznie z tym moze byc, moze ludzie zrobia sie dobrzy zeby sie tam dostac, kontrowersyjnym bylby tez temat kogo tam dac, a kogo nie.
Modkowie pomysla nad tym i zobaczymy co razem zdecydujemy :P
hm... do pomyslu jestem nastawiony raczej neutralnie, ale kilka rzeczy pozwolę sobie skomentować:
Np. jakiś gość co tu przyjdzie za dwa lata będzie wiedział co tu się działo wcześniej
dobra, może być, chociaż jakbym się na siłe chciał przyczepić, to mógłbym powiedzieć, że wystarczy poprzeglądać stare topici
kogo ma szanować bardziej a kogo tylko z przymusu
bullshit do potegi n-tej. Nikt mi nie bedzie mowil kogo mam szanowac, a kogo nie. Zeby bylo bardziej zrozumiale, podam PRZYKLAD NIE MAJACY ODZWIERCIEDLENIA W RZECZYWISTOSCI:
na stronie ktos napisze, ze musze szanowac Matkusa za to, ze jest adminem site'u. A mi sie jego zachowanie moze np. nie podobac/nie odpowiadac/denerwowac itp., i nie bede go szanowac tylko dlatego, bo ktostam napisal, ze nalezy mu sie szacuken bo jest adminem... ten punkt bym wywalil
jakiego typu aviki są najlepsze
jakieś "Hall of fame" avatarow mogloby przejsc
kto jest wzorem, a kto kimś, kto nadaje się tylko do zbluzgania.
patrz pkt. "szacunek". Chyba ze masz na mysli to, ze ktos jest wzorem pod wzgledem zaslug (np. tlumaczenie forum/zglaszanie bledow/wspomaganie przy poprawkach or smth), czy postawy na forum (rozwiniete, dobrze argumentowane posty, kultura wobec innych userow itd.), to ok, mi pasi.
@Dryb
Chwalę Cię, że zrobiłeś edita ;)
@topic
Mnie się pomysł podoba, zwłaszcza, że w "about" jest tylko: ktoś tam - pomoc przy stronie blabla
A takie coś mogłoby być dokładniejsze (bo różne ważne rzeczy umykają po dłuższym czasie, a niektórych warto pamiętać).
Poza tym, mogłyby być różne kategorie (tak jak z avatarami - sugeruję oceniać avatary "starsze niż... ", aby wszyscy nagle nie zaczęli zmieniać na jak najbardziej kontrowersyjne... ;)).
No i oczywiście mógłby być dział tych zasłużonych "inaczej" (w szerokim tego słowa znaczeniu - od spammu, do głupoty włącznie albo "człowiek, który tworzył wieeeelu userów" - to nie aluzja do Dryba ;)).
To takie uwagi połączone z moimi odczuciami co do propozycji, ale po przemyśleniu, omówieniu itp. to mogłoby być ciekawe... ;)
@Dryb
Dobry pomysł ;)
Czekam na decyzję modków i mam nadzieję, że się na ta zgodzą :)
@Hoomik
Z tym szacunkiem masz trochę racji, a nawet dużo ;)
$corcerer
29-01-2005, 13:14
hoomik: wystarczy zamienic szacunek na uznanie i juz sprawa wyglada lepiej
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.