zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Leader

Sebuś
27-01-2005, 17:57
Chciałbym się dowiedzieć ile by mi maxymalnie uhów poszło na 1 orca leadera (knight lvl 30 skille 66/62). Proszę o odpowiedź tylko szybko bo się moderatorzy na mnie uwzieli i zaraz pewnie skasują temat :P

Vaxxia
27-01-2005, 18:03
Jakie masz eq?

Sebuś
27-01-2005, 18:05
Warrior helmet, Knight armor, knight legs, bright sword, crown shield, scarf :P, i jakieś badziewne leather boots.

Vaxxia
27-01-2005, 18:12
Ekhem pamietam jak mialam knighta jakies pol roku temu (z hakiem) skille jakies 67~/67~ nie pamietam dokladnie (wiem ze badziewne), z nieco leprzym eq (c set, crusader helmet, crown shield, bright/giant sword). Wtedy z gsem szlo mniejwiecej tyle samo uhow co z brightem i tarcza (czyli 1-3 uhy na jednego leadera); wtedy mialam 41 lvl (nie szydzic ze skillow plx, to byl moj drugi char dopiero :>)

Sebuś
27-01-2005, 18:57
Ekhem pamietam jak mialam knighta jakies pol roku temu (z hakiem) skille jakies 67~/67~ nie pamietam dokladnie (wiem ze badziewne), z nieco leprzym eq (c set, crusader helmet, crown shield, bright/giant sword). Wtedy z gsem szlo mniejwiecej tyle samo uhow co z brightem i tarcza (czyli 1-3 uhy na jednego leadera); wtedy mialam 41 lvl (nie szydzic ze skillow plx, to byl moj drugi char dopiero :>)

A często Ci wypadał sword ring? Bo o to mi głównie chodzi w tej wycieczce żeby mi sword ring wypadł ;).

Vaxxia
27-01-2005, 19:01
Knightem ich za duzo nie tluklem (pare dla sportu), ale jak expie pallkiem na orclandzie to tak na oko co 10 liderow ten sword ring wypada. Może troche żadziej?

HELPER
27-01-2005, 19:34
OO lider to wredna bestia ale z twojimi skilami oraz Eq powinieneś dać sobie radę na 1-3 Uhuw i zalezy jeszczce gdzie bo jak na OF to może zejśc ci do 6 Uhuw (pałetające sie tu i uwdzie spirmeny i zerki tudzież 2 lidery naraz). Niezraż sie tym ze wypadnie ci bag, może w natsępnym sie czaić s ring albo w helm :D

LIFE AFTER DEATH
TIBIA ONLY

iglarf
27-01-2005, 21:20
MI sword ring wypadl z pierwszego lidera w zyciu....

Mosquito
28-01-2005, 09:48
Był czas, że chodziłem na leadery i sword ring wypadał średnio co piąty leader, więc dosyć często. ^^

Gimlos
28-01-2005, 10:54
A często Ci wypadał sword ring? Bo o to mi głównie chodzi w tej wycieczce żeby mi sword ring wypadł ;).
Na jakies 40-50 leaderow jakie zabilem, wypadl mi 1 sword ring i 1 warrior helmet. Wycieczka na pewno nie bedzie ci sie oplacac, bo nawet jezeli sword ring wypadlby ci w drugim leaderze, to stracisz wiecej kasy na UH, ktore zuzyjesz bijac je.

Sebuś
28-01-2005, 16:00
Dziś byłem na OF z kolegą pallem i zabiliśmy ~15 leaderów i najlepszy loot z nigo to scimitar!! Może nie mam szczęścia :(. Jest tylko jeden plus tej wyprawy a konkretnie: 14:59 You advanced from Level 29 to Level 30. :)

Ostra-paladynka
28-01-2005, 17:41
Żeby nie zakladac nowego tematu wrzuce pytanko tutaj czy na of. pallem lvl 17 skille 6*/4* i duza iloscia uhow sobie poradze?? i ile okolo uh mi pojdzie na 1 leadera??

Stu
29-01-2005, 13:45
Sam oceń na podstawie poniższego.
Mój pallek na 23 lev (wtedy chodziłem na OF): ~65/55, plate set, steel helmet, scarf, bolty, dragon shield (okazjonalnie)
- z ucieczką żadnych problemów, tyle że podczas pościgu Leader rzuca tymi wk... nożami (przy moich skillach dostawałem 25-40). Zanim go zabiłem traciłem co najmniej jedną exura vitę.
- parę sekund laga = nagła śmierć (raz tak zginąłem)
- zapomnij o uhach jeśli nie umiesz ich używać w biegu. Używaj exury.
- Twoim głównym zmartwieniem będą berserki.
- jak leader do Ciebie podejdzie nie baw się w bohatera tylko zakładaj tarczę i wykończ go z hmmów, w okolicach shieldingu 50 na full defie bije niezbyt mocno (zdążysz się uhać).
- jak idziesz na przedpola OF, najpierw wykończ spearmeny na wzgórzu - zawsze dobrze mieć upatrzone bezpieczne miejsce na ucieczkę.

To tyle. Aha, loot: pare scimitarów, jakaś kasa. Nic więcej a ubiłem ich sporo (ale halabardy z berserków poprawią Ci humor:) )

Pozdrawiam.

Robert11
11-03-2005, 18:14
Wie może ktoś gdzie występuje pojedynczy orc leader??

Stu
12-03-2005, 01:27
Jak sama nazwa wskazuje - nie występuje:)
Ale przy wejściu na orcland (w okolicach strażnicy) jest dość bezpiecznie: 2 berserki, jakiś szaman i troche tych wszystkich słabszych.

Pozdrawiam

iglarf
12-03-2005, 11:04
Robert11@ Nie jestem pewny ale pojedynczy leader wystepuje na drodze do demony, tyle ze przed nim bedzie duzo zerkow i innych kup.

Porzeracz Trawy
12-03-2005, 11:57
Eee... co do loot'ów to naprawdę zależy od szcześcia, bo loot, który wypadnie z potworka jest generowany z jego pojawieniem się na mapie, z tego co zauważyłem Tibia nie ma zbyt dobrego algorytmu losowania, albo to było zamierzone, bo raz prawie nic nie wypada a raz wypada sam midzio stuff.

Dzieje się tak dlatego, że do takiego algorytmu muszą być poprane pewne dane, np. czas w tibi itd., bo to nie jest tak jak w totolotk'u (choć i w totolotku nic się nie dzieje przypadkiem), no i na podstawie pobranych danych jest losowany loot dla potworka. Czyli przy jednym respawnie będą fajniutkie itemki, a przy drugim mogą być nawet puste ;).

Niestety więcej nie jestem w stanie powiedzieć, powiedziałem tylko to co było oczywiste.