zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gdzie najlepiej afkowac?

Sherber
27-01-2005, 19:56
Niewiedziałem gdzie umieścić tego posta, wiec wcisnąłem go tutaj...Chciałem się zapytać gdzie jest najbezpieczniej afkować, żeby nie zabili mnie pk ani nic innego poprostu rzeby było bezpiecznie ( chodzi mi o thais, bo stamtąd jestem :p ale każdy może pisać co chce, może to się przyda także innym osobom). Pozdruffkaa!! :]

ro0t
27-01-2005, 20:01
Krotko i na teamat, w dp :)

Midarth
27-01-2005, 20:02
<brump, dump> (odgłos spadania z krzesła)

A nie sądzisz, że jak opisz parę afk spotów, to pk się na nie nie przejdzie?? Takie rzeczy odkrywa się samemu...

xemmoe
27-01-2005, 20:05
lol?
To niezgodne z tibia rules!
Ale już Ci powiedzieli: W DEPO.

Kiedy skończy się ta seria głupich tematów?
A może dzisiaj taki dzień? :)

SQsek
27-01-2005, 20:06
Ja gram na infernie i mam kilka miejsc do AFK :) Po prostu musisz znaleźć miejsca, gdzie nikt nigdy [lub prawie] nie chodzi. Piwnice w jakims domku, gdzie nic nie ma, albo wyzsze pietro jakiegos domku. Musisz pogłówkować sam :)
I nikt ci nie napisze gdzie dokładnie bo potem każdy zacznie tam łazić :P
Editos:
Czy AFK jest nielegalne względem regulaminu tibii ?

Tiligus
27-01-2005, 20:09
Napisz na Gamemaster board Topic: "Where is the best spot for afking?" potem wpisz Ctrl+r i napisz swój problem. powinno pomóc.
Z takimi tematami się nie wyjezdża na forum~
Edit:
Tak afking jest zabroniony, Można się chyba domyśleć skoro po 15 minutach Cię wywala? Jeżeli kogoś nie ma przy kompie to nie gra i tylko zajmuje miejsce innym.

Welshaire
27-01-2005, 20:27
Najlepiej na PoH... Albo w Annihilator Room...
AFK jest zabroniony, koniec tematu

Sherber
27-01-2005, 20:41
aHa, sorka niewidzialem :p :o

Witifi
27-01-2005, 21:00
Afk ??= jakis noob naciska ctrl+r i mowi nick afking = ban :P

Toowreck
27-01-2005, 21:31
ale chyba inna jest sytuacja jesli jestes afk bo robisz runy zrac zarcie i czekasz na mane nie?? to chyba nie jest nielegalne bo co jakis czas wchodzisz zeby wklepac runki
ja w carlin afkuje na statku jak robie uhy drutem..
raz mnie pk na 11 lvl zabil z sd jak bylem afk i lipa

japa21
29-01-2005, 08:57
Najlepiej AFKować na non-PvP... a tak btw ja nie mam idealnego miejsca. Zawsze musi się mi napatoczyć koleś ze red/whit skullem i mnie zabić. Dlatego zaprzestałem AFK.

Mlody Kojot
29-01-2005, 09:04
Heh, wlasnie dlatego staram sie nie AFK-owac. Podchodzi jakis gosc, standardowa gadka i nie zyjesz. ;)

Dudek_13
29-01-2005, 09:24
tya ja wczoraj dedlem niby za AFKowanie ale tylko se czytalem forum to i filmy szuklalem patrze i you are dead :/

PiXik
29-01-2005, 09:37
DLACZEGO!?wciskacie nieprawdę ludziom??dlaczego??gówno prawda afk jest legalne po tylko musisz coś zrobić co 16minut ...Makro jest nielegalne... i train na exit ale to chyba zlikwidowali<<

Elrendell
29-01-2005, 10:37
:p Najlepszymi miejscami do afkowania (robienia runow) moim zdaniem sa wlasnie gorne pietra domkow,piwnice lub okolice wybrzeza morza,tam gdzie nikt prawie nigdy nie chodzi..musisz je sam poodkrywac :p
powodzenia :)

Tomciog
29-01-2005, 11:56
W pobliżu Thais najlepsza jest wieża koło wejścia do mont sterum (od strony Thais), a w Ab pomieszczenie w którym jest gość sprzedający czary ofensywne (patrz: waszeporadniki> Jak i Gdzie kupować czary w Ab?)

Kellrok
29-01-2005, 12:11
LOL.....wogole co to za pytanie...? 1. z twojego pytania wynika ze jestes cheaterem.... bo skoro szukasz miejsca na afk... to znaczy ze szukasz miejsca na AFK z macro ! i tylko kolejne noobki, ktore nie umieja czerpac przyjemnosci z normalnej gry odpowiedza ci na to pytanie... znaczy pomijam tu posty graczy, ktorzy nie mowia o takich miejsca, bo to swiadczy ze tez sa cheaterami !... w kazdym razie... najlepiej nie graj jesli masz tylko zabierac miejsce ludziom, ktorzy chca normalnie pograc :/

Voltar
29-01-2005, 12:30
Najlepiej afkowac przed depo w carlin :)

Marshal
29-01-2005, 12:52
LOL.....wogole co to za pytanie...? 1. z twojego pytania wynika ze jestes cheaterem.... bo skoro szukasz miejsca na afk... to znaczy ze szukasz miejsca na AFK z macro ! i tylko kolejne noobki, ktore nie umieja czerpac przyjemnosci z normalnej gry odpowiedza ci na to pytanie... znaczy pomijam tu posty graczy, ktorzy nie mowia o takich miejsca, bo to swiadczy ze tez sa cheaterami !... w kazdym razie... najlepiej nie graj jesli masz tylko zabierac miejsce ludziom, ktorzy chca normalnie pograc :/
Z Twojej wypowiedzi za to wynika, że masz bujną wyobraźnię ^^

@topic
Najlepsze są dachy na które można wejść tylko po parcelach -> wchodzisz na góre, zastawiasz brzeg dachu parcelami i już FACC PK nic Ci nie zrobią :) Gorzej jak przyjdzie PACC z Levitate... no ale nie ma nic idealnego:)

Venderer
29-01-2005, 14:16
Chwilowe afk jest chyba legalne???
Jak mi sie paprzykład zachce do toalety na 3 minuty to co?? mam wyłacząc gre?? A jak wróce znowu mam być 2 setny w kolejce?? -,- chyba nie...

A tak wogóle to sry za of topic ale co oznacza MACRO??

(Eh troche n00bowskie pytanie, ale jakoś się musze dowiedzieć....)

Dowizul z Inferny
29-01-2005, 14:49
@venderer
macro to nielegalny program ktury robi za ciebie runy, UH`a cie, łowi ryby i takie tam

Bikstopa Reaktywacja
30-01-2005, 12:53
najlepiej sie afkuje na Annihilator'ze
dlaczego ?

wkoncu jedyne wejscie jest zagrodzone trapem
1. bramka lvlowa 100
2. 6 demonow
nikt ci tam niewejdzie mozesz afkowac do woli na nowych servach

aaa noo i najlepiej sie jeszcze afkuje na rooku i w pz xD

ro0t
30-01-2005, 14:14
Sprostujemy... Macro jest to program ktory powtarza dana czynnosc co jakis czas, np. wkladanie runy do reki i wypowiadanie zaklecia, lowienie ryb itp.

Qrczaq
30-01-2005, 15:29
najlepiej sie afkuje na Annihilator'ze
dlaczego ?

wkoncu jedyne wejscie jest zagrodzone trapem
1. bramka lvlowa 100
2. 6 demonow
nikt ci tam niewejdzie mozesz afkowac do woli na nowych servach

aaa noo i najlepiej sie jeszcze afkuje na rooku i w pz xD

jesli mówiles prawde to chyba głupi jestes :D, zanim dojdziesz do annihilator room to cie monki, etc. zabiją, jeśli sobie żartowales to sorry xD

Myshacheq
30-01-2005, 16:09
Najlepsze miejsce do AFk'owania lub treningu jest Wasp Cave koło Ab'dendriel. Włazisz na wysepkę na małym jeziorku w dolnych częsciach jaskini. Włazisz na wysepke, wchodzisz do dzióry i jest tam dzwignia. Klik na dzwignie i mostek się chowa, za razem zamykając jedyne wejście na wysepke, nie da się tam wejść, jeżeli nikt z wewnątrz nie otworzy mostka. Raz tam wpadłem i malo nie dostalem deda od trenujacych 100lvli.

Mlody Kojot
30-01-2005, 16:37
Moj kumpel z RL, ktory jest moim runemakerem potrafil AFKowac na macro od poludnia do poznych godzin wieczornych na dachu swojego domku. Nie zaliczyl ani jednego deada, nie bylo zadnych interwencji GMa. ;)

Gobod
30-01-2005, 18:01
Ja mam parę miejsc ale ci nie powiem.
Mówicie że afk jest nielegalne?
AFK JEST LEGALNE POD WARUNKIEM ŻE AFKUJESZ MNIEJ NIŻ 15 MIN (więcej sie nie da) bo gdy afkujesz wiecej (afk- jesteś logged in ale nie ma cię przy kompie) to znak że używasz macro a to już jest nielegalne.

HELPER
30-01-2005, 19:32
Taaa a mamusia i tatuś wie że synek afkuje? NO nie ładnie ale jeżeli już to przed DEPPO

Chopkers
30-01-2005, 20:44
moim zdaniem najlepiej sie afkuje na IoK (isle of the kings)
ale najlepiej to mi sie afkuje kilka pieter pod dp w veno gdzie jest sala treningowa z osmioma dziurami na ktore sie przepcha.
takie zapasy.
to sie samemu wpada w dziure i tam stoi :P

Willy The Dark Druid
30-01-2005, 20:57
boshe nie grajcie na PvP to niebedzie problemow...

Benitez
30-01-2005, 21:04
Najlepszym miejscem do afk jest stanie przed depo. Nikt cie nie zabije, bo skull wyskoczy. A jak sie ukryjesz, tam gdzie nikt niechodzi, lub prawie nikt niechodzi, wkoncu ktos przyjdzie, zobaczy ze afk, poprzesuwa, zabije, i bedzie czekal w tym samym miejscu 15 min. Ja afkuje zawsze przed depo, przynajmniej na Pytherze nigdy mnie niezabili :). Pozdro~

japa21
31-01-2005, 08:22
tya ja wczoraj dedlem niby za AFKowanie ale tylko se czytalem forum to i filmy szuklalem patrze i you are dead :/

No właśnie, miałem identyczną sytuację. Wchodzę na forum, napiszę kilka postów, przełączam na Tibie a tu gość we mnie ładuje z bełtów. Red hp miałem i nie było szans :P. Ale to mnie uczy, że jednak nie warto AFK-ow. Nie wiadomo kiedy napatoczy ci się debil ze skullem ~hi .... ~afk? i później dead. Już około 5 deadów zaliczyłem na AFK.

Wielki MarIuSzzo
31-01-2005, 11:09
ja najczesciej afkuje przed dp w thais i jeszcze nikt mnie nigdy nie zabil (i mam nadzieje ze to sie nie zmieni)

drizztpl
31-01-2005, 14:02
Ja czekałem na manę czytając coś na tibia.pl włączam Tibię a tu obrywam od kolesia i ledwo co żyję zacząłem spieprzać ale mnie dobił. Okazało się że to za afk'owanie (taaaa, jasne, uciekałem przecież, także jak mogłem być afk? :/ ).

Drizzt Do'Urden
31-01-2005, 14:36
Ja czekałem na manę czytając coś na tibia.pl włączam Tibię a tu obrywam od kolesia i ledwo co żyję zacząłem spieprzać ale mnie dobił. Okazało się że to za afk'owanie (taaaa, jasne, uciekałem przecież, także jak mogłem być afk? :/ ).

"za afkowanie"

NIE GINIE SIE ZA AFKOWANIE - można najwyżej zostac zPKowany przez to ze cie nie bylo przy kompie i nie mogles sie bronić, ale nikt cie nie zabije "ZA" AFKowanie

A pozatym nie kradnij nicka

Pereziusz
31-01-2005, 14:44
Afkowanie nie jest złe tylko trzeba wiedziec gdzie sie afkuje. Są takie miejsca gdzie nikt nie przyjdzie tam w przeciągu 3 godzin :P
Ja znam takich kilka koło venore, ale ich nie zdradze sam sobie szukaj :D. Dla ułatwienia dodam że dobrze jest afkować pod ziemia lub na jakimś budynku :P

wielki90
31-01-2005, 15:31
Afkowanie nie jest złe tylko trzeba wiedziec gdzie sie afkuje. Są takie miejsca gdzie nikt nie przyjdzie tam w przeciągu 3 godzin :P
Ja znam takich kilka koło venore, ale ich nie zdradze sam sobie szukaj :D. Dla ułatwienia dodam że dobrze jest afkować pod ziemia lub na jakimś budynku :P
A ja znam miejsca koło Venore gdzie można dobrze AFK'ować :P Nawet na powierzchni są takie miejsca. Poprostu trzeba głęboko gdzies wejść przez trawe. Żadko się zdaża żeby ktoś tam chodził :P a jak juz to góra 12 lvl...

nawigator
31-01-2005, 15:52
Afkujcie na rl. Nikt was nie spekuje, mozecie nawet wejsc pod ziemie do kanalów. Doslownie wszedzie... w domu, w pracy, w szkole, na wakacjach...

i nie musicie sie martwic ... jezeli zobaczycie napis you are dead to nie bedziecie sie wogóle martwic o afk xD

Btw... dlaczego na rl nie ma gmów? Przeciez politycy tak cheatuja... :(

Gromexor
31-01-2005, 16:17
Moim zdaniem:

NIGDZIE!

tak, czy tak Cię spk'ują...

Tzn. a jeżeli już chcesz to w pustyni lub za orc fortress :D

error błąd
31-01-2005, 16:52
boshe nie grajcie na PvP to niebedzie problemow...
taaaa :P a jak ktos zluruje GS ? :P to co bedzie? wiesz?
blablabla...=xx(x)lvl he killed by a ...

Siergiey
31-01-2005, 17:44
Najlepszym miejscem do afk jest stanie przed depo. Nikt cie nie zabije, bo skull wyskoczy. A jak sie ukryjesz, tam gdzie nikt niechodzi, lub prawie nikt niechodzi, wkoncu ktos przyjdzie, zobaczy ze afk, poprzesuwa, zabije, i bedzie czekal w tym samym miejscu 15 min. Ja afkuje zawsze przed depo, przynajmniej na Pytherze nigdy mnie niezabili :). Pozdro~

Przed depo latwo pknac ;] zwlaszcza na nowych serwerach. Malo stoi ludzi pod depo. Delikwenta sie oduwa z oczu innych i potem zabija szybciutko, bierze loot, i wysyla parcelem na innego chara ^^
I fajnie by bylo jakbyscie wszyscy afkowali na INFERNIE i mieli przy sobie duuuzo runek i fajne eq ^.-

drizztpl
31-01-2005, 17:45
"za afkowanie"

NIE GINIE SIE ZA AFKOWANIE - można najwyżej zostac zPKowany przez to ze cie nie bylo przy kompie i nie mogles sie bronić, ale nikt cie nie zabije "ZA" AFKowanie

A pozatym nie kradnij nicka
Ale pk tak powiedział, że zabił za to że byłem afk!

Nie kradne nicka zawsze mam taki jak teraz, albo taki jak ty, ale byłeś pierwszy niestety :P

Toowreck
31-01-2005, 18:46
hehehe gratz dla kolesia ktory napisal ze najlepiej sie afkuje w carlin przed dp
uznalem ze to zart :P
tam jest uslane trupami co 15 minut
stoi sobie knight lvl 100+ i pisze : test exori... i ... BUM :D
w carlin jest najwiecej pk (przynajmniej na xanterce)
ale tibia bez pk to bylo by dno dlatego nie lubie non-pvp
kocham ta adrenalinke

a jaka jest radosc jak zwiejesz przed pk z lvlem 3 razy wiekszym od twojego i potem mu piszesz na priv ze jest LOL hahaha (no potem mozesz za to rooka dostac ale jest radosc :P)

Szymek007
27-05-2005, 14:54
Widzę, że nikt dawno nikt nic nie dopisywał, a chcę mimo to cośod siebie dodać. Na pvp afk generalnie odpada, jeśli jużto w drodze do Mintwalin, bo jest woda i mino można do treningu sobie zlurować. Jeśli o non pvp chodzi to też lipa, bo gracze bardzo często donoszą, ja dostałem parę dni temu bana za "macroing", 30 dni z głowy, więc pogram trochę na innym servie może. NIe opłaca się afkować - ban na 30 dni na paccu to cholerna strata...

Venderer
27-05-2005, 15:12
ja najczesciej afkuje przed dp w thais i jeszcze nikt mnie nigdy nie zabil (i mam nadzieje ze to sie nie zmieni)

Ja już mam uraz do tego miejsca:P

Przyszedłem pod depo w Thais moim druidkiem (Main charem, ale jakos się złożyło że na 11 lv chciałem sobie zarobić na lepszy eqip) do full bp UH brakowało mi 2 UHów, więc stoje przed depo (NIE ByŁEM AFK!!!) lampiłem się na moje skille etc.

Dosłownie po 2 minutach jakiś kolo (15 mag) zaczął do mnie nadupiać SD, zmarnowałem 2 UHy ale wbiegam do depo!!! Krzycze do neigo dlaczergo to zrobił a on mi że jestem czyimś Uh-makerem i Używam MACRO, dosłownie mi to wmawiał!!!

A najlepsze jest to że dookoła depo stało pary ludzi (10-18 lv) i jeszcze mnie od n00bów wyzywali -,-'....... Działo się to na selenie...

kani_mani
27-05-2005, 15:15
Moim zdaniem to najlepiej wogóle nie afkować, tylko grać uczciwie:P

Gzaruś
27-05-2005, 15:49
Ja robie tak: łowie ze 200ryb ide pod guildhall, mam ze sobą bp runek i tyle fishów ile uniose. Wtedy sobie siedze na necie i mam tak otwarte okienko, że widze pasek chatu ( jak ktoś mnie zaatakuje to pisze You lose x hitpoints due attack by xxxxxxx). Jak jakiś kumpel się odezwie to odpowiem mu, że afk i cała filozofia.

Sztefen
27-05-2005, 16:12
Topic tak genialny jak i same odpowiedzi...
Najlepiej zrobcie mapke z zaznaczonymi miejscami w ktorych afkujecie...

PalAnonim
27-05-2005, 18:17
Topic tak genialny jak i same odpowiedzi...
Najlepiej zrobcie mapke z zaznaczonymi miejscami w ktorych afkujecie...

......wzrosnie smiertelnosc na swiatach pvp ;)

Top. Afkuj gdzie chcesz, wiedz, ze robisz to na swoje ryzyko, chwila nieuwagi=dead, proste, nieafkuj, masz spokoj.

Sorcerer The Pucek
27-05-2005, 19:38
bez macro to nie ma sensu afk, bynajmniej takiego dluzszego bo podchodzenie do kompa co 15 min to lipowate, a macro to stworzone przez siebie ja stracilem chara na asterze przez to ze uzywalem macro, skanowalem c***a ale i tak nic nei wykrylo a po kilku dniach hack... wszystko co mialem poszlo sie walic, nie jestem pewien czy to hack, czy ktos z rl... z reszta nie wazn teraz jak bede grac w tibie, o ile bede grac to nie bede uzywac macro, i afkowac

a jest takie miejsce na jakies snieznej wyspie :D:D:D posuzkajcie

Kacziv
27-05-2005, 19:47
Powiedz jeszcze na jakim świecie grasz i w których godzinach afkujesz :p

PalAnonim
27-05-2005, 19:48
Jeszcze dokładne położenie na mapce, to wpadne kiedys :]

Norrin
27-05-2005, 20:30
Co za dyrny topic..
A potem będą płakać ludziki...
Lvl 45: Killed by troll
Lvl 50: Killed by Goblin
Lvl 60: Killed by Jasier Wędrowniczek & Fire Debil (bo właśnie przechodzili obok)

Afkuj gdzie gdzie bądź i tak was znajdą :evul:

Memson
27-05-2005, 20:44
nie czytaja poprzednich odpowiedzi osmiele sie powiedziec ze to niebywale idiotyczny temat...a jezeli ktos powiedzial to biada jemu jesli dal namiary na swoje afkowe miejsce...
no dobra nie bede tylko gryzl...stan na dachu i ,,oparceluj,, go z kazdej strony i nikt nie wejdzie

Motoko
27-05-2005, 21:22
Jesli juz chcesz bezpiecznie AFKowac to najlepiej na swiatach z systemem Non-pvp gdzie nie mozna sie bic i tam mozesz normalnie stac nie bojac sie ze cie zabija ;) ale nie polecam stac w samym centrum miasta ... poniewaz jesli chodzi ci o Thais jest tam latwa mozliwosc zlurowania Dragon przy depo ;)

Webking
27-05-2005, 23:17
Najlepsze miejsce do AFk'owania lub treningu jest Wasp Cave koło Ab'dendriel. Włazisz na wysepkę na małym jeziorku w dolnych częsciach jaskini. Włazisz na wysepke, wchodzisz do dzióry i jest tam dzwignia. Klik na dzwignie i mostek się chowa, za razem zamykając jedyne wejście na wysepke, nie da się tam wejść, jeżeli nikt z wewnątrz nie otworzy mostka. Raz tam wpadłem i malo nie dostalem deda od trenujacych 100lvli.
Może tego niewiesz ale z tego co pamientam tam się z holgate wychodzi pszez tą dzuire tam w którom nie da sie wejsc.
Ja się cieszem ze sa programy macro np. skończa sie mi rybki wychodze domku na plaże na ank:P idem 1 gotsek jak mnie widzi log biore np. 1000rybek 2 3 itd...
Kiesyd ktoś mi zabił druidke mająca 4 bp uhów:((
Odarazu zabiłem go znowu zabiłem itd. aż go zrokowałem, ale uhów nieodał do końca:((((

PalAnonim
27-05-2005, 23:55
Najlepiej jest sie schowac w dziupli wiewiurki, ale jak przyjdzie evil noob i cie zabije to nie miej do mnie pretensji.

Be happy :)
27-05-2005, 23:59
Z czego wynika ze afk jest zabronione? Bo ja nie rozumiem. Afk jest czescia gry tak samo jak skule i pk. Ja mam ochote pkowac to to robie jak afkowac to tez to robie ale bana mi za to nikt nie da.
A co do miejsc do afk to chyba najlepszy jest dach domku z parcelami(ale oczywiscie niedoskonaly i deda zawsze mozna zaliczyc), ale najlepiej to chyba samemu sobie znalezc takie miejsce gdzie malo kto chodzi i czujesz sie bezpiecznie :)

Mioduch
28-05-2005, 20:07
czemu musi być przy thais ? ja mieszkałem w venore ale sie przeprowadzilem do carlin bo tam mam miejscówe afk , a pozatym tu jest gh gildy

Radek 666
28-05-2005, 20:18
Ja powiem jedno: Najlepiej wcale nie afkować a jeśli już to w depo/świątyni/innym protection zone. Jeśli już musisz (sracz, plx) to poproś kumpla, żeby ci postaci popilnował.

Szmatex
28-05-2005, 20:59
Wyspa druidow, tylko mozecie miec problemy z dojsceim tam. Oczywiscie sam z tego miejsca nie korzystam.

Dalio
28-05-2005, 21:17
Z czego wynika ze afk jest zabronione? Bo ja nie rozumiem. Afk jest czescia gry tak samo jak skule i pk. Ja mam ochote pkowac to to robie jak afkowac to tez to robie ale bana mi za to nikt nie da.
A co do miejsc do afk to chyba najlepszy jest dach domku z parcelami(ale oczywiscie niedoskonaly i deda zawsze mozna zaliczyc), ale najlepiej to chyba samemu sobie znalezc takie miejsce gdzie malo kto chodzi i czujesz sie bezpiecznie :)

WOOT... w jaki sposób niby?? :p przecież na dach otoczony parcelami nie da się dostac... :]

Sozemego
28-05-2005, 21:32
Jesli juz chcesz bezpiecznie AFKowac to najlepiej na swiatach z systemem Non-pvp gdzie nie mozna sie bic i tam mozesz normalnie stac nie bojac sie ze cie zabija ;) ale nie polecam stac w samym centrum miasta ... poniewaz jesli chodzi ci o Thais jest tam latwa mozliwosc zlurowania Dragon przy depo ;)
Jak draga pod depo w thais ? -.-

Dwik
28-05-2005, 21:39
WOOT... w jaki sposób niby?? :p przecież na dach otoczony parcelami nie da się dostac... :]
Exani hur up wtedy działa, facc się nie dostanie.
Najlepsze miejsca do afk to tam gdzie się ciezko dostac np. mintwalin. Ogolnie malo noobow.

Kenseji
28-05-2005, 22:08
Jakbym powiedzial miejsce gdzie najlepiej afkowac to nagle to miejsce staloby sie miejscem gdzie lepiej nie afkowac ;P Zawsze znajdzie sie ktos ktos cie znajdzie nawet gdybys byl pod ziemia zakopany...a afkowanie pod depo to juz chyba trzeba byc totalnym kretynem ( skad ja znam te fire fieldy pod drzwiami w carlin)
:evul: :evul: :evul:

Serex
28-05-2005, 22:39
Jesli chodzi ci o Tibie siute i zostawic nacalyczas zeby ci uh/hmm itp. tonił to ci nie pomoge a tak pozatym senja mało ludu ja mam tam gh z gildi wiec wiesz :P

Kenseji
28-05-2005, 22:46
na afka polecam takze wybrzerza na 3 cyplu od dolu na lewo od poh ...czesto tam lazilem pkujac moim palem i zarobilem w ten sposob jakies 30 k w runach
(czasem h lvl zostawiaja loot w worku na srodku a mozna tam znalezc knight set ja w ten sposob zyskalem warior helmet i k legsy)

Deythwen
28-05-2005, 23:21
Nawet nie czytam tematu... wystarczy mi post twórcy (ten pierwszy) i odpowiedź aż ciśnie się na usta: NIE AFKUJ!! Nie będe mówił że to chamskie, czy cokolwiek... Poporstu: AFKując masz olbrzymią szanse smierci! A pozatym jest to chamskie :P

kilerkuba
29-05-2005, 00:38
popieram poprzednika labo nie afkuj albo kolo depo

Ojczul
29-05-2005, 01:20
popieram poprzednika labo nie afkuj albo kolo depo
taa kolo depot odrazu go zabija

Wordos
29-05-2005, 11:00
Ja za to mam fajny sposób na bycie AFK i jednocześnie nie bycie, no wiecie, coś takiego pomiędzy :P otóż zwykle gdy sobie stoje moim sorciem przy domku w Alai Flats w Thais (mam invita), a jednocześnie czytam forum itd, tylko że mam strone podciągniętą do góry, tak żebym widział default chat, no i jak ktoś podejdzie i coś napisze, to zawsze zobacze (np teraz jestem tak niby AFK). W ogóle Alai Flats są super na to moje AFKowanie. Akurat takie afkowanie raczej jest legalne, no bo nawet jakby ten GM przyszedł to będziesz. A w ogóle nie rozumiem ludzi którzy używają Tibia Suite itd. Przecież to najwięszke ciule na całym Tibijskim świecie, a potem szpanują "ooo ja mam takie eq, a ty nie masz" albo "ale ja mam dupny magic lvl", no coś takiego mnie dobija. O wiele przyjmniej (nie mówie, że łatwiej) jest zrobić coś samemu. I do tego teraz palkowie niedługo będą mieli nieziemskie skille, bo w Tibia Suite jest opcja podnoszenia spearów... A wnioskując, z pytania twórcy tematu, on na 100 % szuka miejsca na Tibia Suite. Przecież każdy który chce sobie normalnie poafkować (np. jak ja) zawsze znajdzie miejsce, byle nie przed dp, zawsze sie jakieś n00by uczepią.

next great sorcerer
29-05-2005, 11:32
Ech... przez takich "inteligętnyh" ludzi dałem sobie spokój z tibią...
Afk- jest legalne. Nielegalny jest afk training i macro. koniec chyba, nie?
Swoją drogą cały czas jest za karą śmierci w rl za każdy przejaw głupoty w rl i w internecie- tam tez uprzykrza to innym zycie!

krzysiu13
29-05-2005, 21:50
bordzo dobre miejsce do afkowania to Isle of Kings. tyle ze to nie jest obok thais (ale za to blisko carlin)

emilok
30-05-2005, 00:10
o najlepszych miejscach sie niemowi :=]

Bartek1391
30-05-2005, 07:15
Niewiedziałem gdzie umieścić tego posta, wiec wcisnąłem go tutaj...Chciałem się zapytać gdzie jest najbezpieczniej afkować, żeby nie zabili mnie pk ani nic innego poprostu rzeby było bezpiecznie ( chodzi mi o thais, bo stamtąd jestem :p ale każdy może pisać co chce, może to się przyda także innym osobom). Pozdruffkaa!! :]

-----------------------------------------------
No comment:D Jaki koleś z ciebie..... Jak będzie cie chciał pk znaleźć to znajdzie ... Nie ma sposobu na afk bez ryzyka chyba że światy non pvp :\

Kirkos
30-05-2005, 18:47
A ja afkuje na miejscach po których sie wchodzi po schodach i o nic sie nie martwie. Gram na Harmonii więc nie ma PK. Ale trzeba uważać bo niektórzy mogą ci ropnąć minotaura guarda. :)

Kirkos
30-05-2005, 18:51
A dla graczy na światach PVP radzę mimo wszystko jednym okiem zerkać na postać. Nigdy nie wiadomo co sie zdarzy....

dixi wojownik
30-05-2005, 23:09
ehh jeżeli już chcesz być chetrem dobrym to nie używaj programów jak tibia suite to jest nic przeciwienstiw to tbi(tibia black ice) ten program jest dobry nie nalegam abyś woguel używał programów w tibia (srry jak zmieniłem temat) :]

Caer
31-05-2005, 10:03
No to chyba najlepsze sa wierze w Ankrahmun. Na terenie dla PACC jest jedno fajne miejsce, ale nie bede go zdradzal, gdyz wtedy nie bedzie mozna juz tam afkowac ;]

Watto
31-05-2005, 15:42
Podawajcie więcej takich kryjówek, z chęcią powybijam wszystkich afkujących.... :/

Dajcie sobie spokój...

Ludzie grają normalnie po 1-3 godziny, a wy sobie ustawiacie swojego gościa i po 8.

Bardzo uczciwe.

Diamentowe Ostrze
31-05-2005, 16:07

jaki głupek-.-

Dryb
31-05-2005, 16:39
Isle of the Kings. Nie powiem co trzeba zrobic aby się tam dostać (można dzięki broszce).

kszychu13
31-05-2005, 17:51
jesli juz jest taki temat to ci odpowiem:

najlepiej wejsc na jakis dach(po parcelach)zeby nei bylo drabiny i na kantach dachu ustawic pacele skrzykni cokolwiek na co da sie wesc wtedy nie beda mogli wejsc do ciebie niewiem jak jest z levitate ale wiem ze facce nie zrobia tego napewno :)

Dared
31-05-2005, 19:02
Spróbuję podsumować temat:

- Afkowanie jest LEGALNE do 15 minut.
- Jeżeli słyszałeś inaczej, to była mowa o Macro.
- Jeżeli idziesz do WC to najlepiej wejść do PZ.
- Jeżeli idziesz AFK robić runy to szukaj miejsc, które mają najmniejsze prawdopodobieństwo, że "ktoś" je odwiedzi.
- Nie pytaj o miejsca do AFK'owania, gdyż jest to oczywiste, że od razu AFK'arnia się zleci.
- Nieprawdą jest to, że gracze nie zabijają za AFK'owanie. Osobiście znam wiele osób które właśnie tak robią.

Czyli trzy rzeczy na które musisz uważać afkując (Ostatnie tylko z macro):
1. PK
2. Zlurowane potwory
3. GM

Na światach NON-PVP możesz BEZPIECZNIE afkować na dachach budynków (Bez macro).

A skoro już mówię o PK to wyjaśnię jedna irytującą sprawę, która się ciągnie odkąd pamiętam:
PK = Player Killer
Więc nie ma znaczenia czy zabiłeś słusznie czy nie... Tak czy inaczej zabiłeś - Czyli jesteś PK.

A tak swoją drogą jest to mój pierwszy post, chociaż czytam to forum od 2,5 roku. Chciałem się przywitać: Cześć.

maripo
31-05-2005, 20:37
A tak swoją drogą jest to mój pierwszy post, chociaż czytam to forum od 2,5 roku. Chciałem się przywitać: Cześć.

[/Offtopic]

Ello

@topic

Pamiętajcie że na każdym świecie <chyba> jest pewna gildia w której kilka playerów to Counsellor albo Tutor, a niedaj boże gm. Puszczają Ci msg jak przelookają kto ile online, nieodpowiadasz powiadamiają gm'a i masz bana -,-

pokemonlol
31-05-2005, 21:34
można użyć czaru levitate aby dostać się na dach obłożony parcelami.

Xantos
01-06-2005, 07:25
Na serwerach non-pvp polecam Ship w Venore. Nie da się tam nic zlurawać i nikt cie niezabij a jeśli masz więcej cap to podziemia depo w venore poprostu bierzesz w cholere żarcia i zostawiasz postać gdzies w koncie. :evul:

Matek
01-06-2005, 08:30
Puszczają Ci msg jak przelookają kto ile online, nieodpowiadasz powiadamiają gm'a i masz bana -,-

To chyba jakis 10 letni GM musialby byc;]

Gdzie jest napisane, ze MUSZE odpowiadac na msg Tutorom?? Moge ich najnormalniej olac, bo np huntuje i nie mam zamiaru ciskac klawiesze?

A moze prowadze rozmowe z innym kumplem i nie bede sobie zawracal dupy jakims Tutorem?

Arathorn
01-06-2005, 13:57
najlepsze jest chyba moim zdanum miejsce gdzie jest mało ludzi, x)
a jak ktoś tu napisze to już nie będzie tam mało ludzi
x)

maripo
01-06-2005, 17:45
To chyba jakis 10 letni GM musialby byc;]

Gdzie jest napisane, ze MUSZE odpowiadac na msg Tutorom?? Moge ich najnormalniej olac, bo np huntuje i nie mam zamiaru ciskac klawiesze?

A moze prowadze rozmowe z innym kumplem i nie bede sobie zawracal dupy jakims Tutorem?

Niestety ale zaraz po tym do mnie gm napisał bo też się nieodezwałem znaczy teleportnął się 2 kratki przedemną a ja akurat dragga lałem :P

Darky
01-06-2005, 23:18
Te osoby co mówio o afk że jest zabronione to buraki... Tak gadajo chyba żeby sie podniecic że znajo regulamin lub coś w tym stylu... Na pewno wy tez afkujecie na 100% w roznych miejscach i uzywacie MC GG i innych pierdół a teraz pieprzycie glupoty...

Dared
02-06-2005, 13:10
Już tych postów nie musicie nabijać. Podsumowałem temat i myślę, że nie ma nic do powiedzenia więcej poza tym:

Nie wiem jakim cudem GM coś mogą robić jak nigdy się nie logują. Wczoraj pierwszy raz od 2 tygodni widziałem GM'a na aldorce.

Prosiłbym o nie kontynuowaniu tego tematu.

maripo
03-06-2005, 10:56
Te osoby co mówio o afk że jest zabronione to buraki... Tak gadajo chyba żeby sie podniecic że znajo regulamin lub coś w tym stylu... Na pewno wy tez afkujecie na 100% w roznych miejscach i uzywacie MC GG i innych pierdół a teraz pieprzycie glupoty...

@Darky
A ty wogóle nieuwasz mc Ngg itp. tak ? Jesteś świetnym graczem tak ? Itp. Itd. A to że ty nieznasz regulaminu to twoja sprawa omg....

I niewyzywaj next time

@up
Sorka musiałem.

PacMan
03-06-2005, 15:52
W miejscach do których nikt nie chodzi - sam mam kilka takich miejsc ale za skarby świata ich nie zdradze xP

khazad
03-06-2005, 18:15
Niestety ale zaraz po tym do mnie gm napisał bo też się nieodezwałem znaczy teleportnął się 2 kratki przedemną a ja akurat dragga lałem :P

gm to gm, a tutor to tutor. tutor to jest zwykly gracz ktory prawde mowiac g*%#o moze...

maripo
03-06-2005, 21:36
gm to gm, a tutor to tutor. tutor to jest zwykly gracz ktory prawde mowiac g*%#o moze...

To jak sobie gówno może to czemu mi się teleportnął gm jak mu nieodpowiedziałem. I to nie tylko mi......

Gerod
03-06-2005, 22:27
@topic
O Thais zapomnij... pk, pk, pk...
Jak na noc to TBI i nad Sweaty Cyclopse w Ab
Jednakże za to można dostać bana (teoretycznie), ale jak GM się pojawi to cie automatycznie lognie i nie będzie mógł ci tego udowodnić.

Jak na 3-10 minut to przed dp lub w nim. Zależy od lvla.

W3BSTERek
04-06-2005, 16:14
afk to normalna sprawa :) ale jeżeli używa ktoś bota to wtedy wręcz trzeba za***ać gnojka :evul: grrrr X(

8ukmacher
10-06-2005, 21:14
@topic
O Thais zapomnij... pk, pk, pk...
Jak na noc to TBI i nad Sweaty Cyclopse w Ab
Jednakże za to można dostać bana (teoretycznie), ale jak GM się pojawi to cie automatycznie lognie i nie będzie mógł ci tego udowodnić.

Jak na 3-10 minut to przed dp lub w nim. Zależy od lvla.

Jak pojawia sie GM to powstaje krzyzk i nie da sie automatcznie wylogowac.... ani recznie

Magrid
10-06-2005, 22:22
najlepiej afkowac jest w miejscówach gdzie nie ma w poblizu potworów i są schody a nie drabina powyzej i ponizej nas np. nad drugim depo w venore

UszoloY
11-06-2005, 16:37
wbij sie gdzies na dach, na jakims zadupiu:P

Fisalu
11-06-2005, 18:49
Nie wiem czy ktoś już podał to miejsce, ale nie chce mi sie czytać 11 stron. Dla mnie najlepszym miejscem na afk było (było bo już nie afkuje i dlatego też zdradzam to miejsce) jest taki kawałek Foldy gdzie trzeba użyć kilofa i destroy fielda i sie schodzi niżej. Zazwyczaj nawet jak są pk na foldzie, to tam nie zaglądają :]

Wilq
11-06-2005, 18:58
Nie kapuje po co to pisac... Teraz polowe miejscówek do afk jest juz odkryta, a zaloze sie, ze pk tez sie tam przejdzie B)