Pokaż pełną wersje : Basilisk Quest rozwiązany przez Polaka!
Ludzie! Jak pisałem w temacie o Basilisku, to byłem na ukonczeniu tego questu. Prosiliście o screena, więc daję. Dla niedowiarków i tych, którzy we mnei nie wierzyli:
http://top.pwii.pl/nie-usuwac-wazne/BasiliskQuest.gif
Ciągle jestem w szoku!>! 8o Ksywe zamazałem aby uniknąć komplikacji ze strtrony innych graczy.
27.01.2005 rok /Godzina 20:47 / Wszedłem do final roomu
Czekam własnie na mojego RL frienda, który mi pomoże. Itemów na razie nie zabieram!
Chciałbym też napisac ze główkowałem się na tym questem przez 4 miesiące!
Podziękowania dla moim kumpli, którzy mi pomagali. KOCHAM WAS!!!
Jeżli myslicie że to fake, to szukajcie błędów! Nie znajdziecie, bo w prawdziwych screenach ich przeważnei nie ma!
P.S
OK ludzie ide spać, stres mnei zmęczyl. A wy piszcie co chcecie! nArx Do jutra!
Mastersss
27-01-2005, 21:27
Heh cos mi sie nie chce wiezyc....
Jestem malym nobkiem ale .... bez wypowiedzi Innych graczy nie powiem ze FAjne itp. narazie powiem ze to fakow jest inny teamat
Hmm... Szczerze mowiac nie jestem pewien czy to prawda bo screeny da sie latwo podrobic, najlepszym i ostatecznym dowodem bedzie, jesli nagrasz filmik w TibiCAM i po prostu pokazesz jak bedziesz wychodzil i wchodzil. To by byly wystarczajace dowody, bo screen to wiesz... :/
Master Of Devastation
27-01-2005, 21:29
Fake ....w tym skarbcu nie ma Winged Helmet....-.-'
Pan Wlodeq
27-01-2005, 21:30
Jesli zrobiles tego questa to zrobi Ss i pokaz jak masz te cale eq na sobie to wtedy uwierze :)
http://www.members.lycos.co.uk/midarth/bquest.GIF
Powinna być widoczna reszta amuletu... Jak na mój gust przez te 4 miesiące fake robileś -.-, mogę się mylić, ale jeśli boisz się podać nick to pobierz CamStudio i nakręć film w *.avi ... To tyle
Jerkov Thundersword
27-01-2005, 21:31
Wiesz co, nie chciałbym Cię urazić, ale śmiem twierdzić, że to fake.
1) Na tym zdjęciu masz pasek hp zapełniony w 3/4, więc powinien on mieć kolor jasnozielony.
2) Ta postać jakoś nienaturalnie się przemieszcza. Nie wiem dlaczego ale mi się tak wydaje.
No cóż, mam nadzieje że sie nie obrazisz...
O cholera :D. Jesli to nie fake, to szczerze gratuluje. Jezeli go wykonales, powiedz, co jest w boxach? Najlepiej nakrec film, albo niech pojdzie z toba ktos z twojego serva, ktos z forum kto nie zdradzi nicka.
Master Of Devastation
27-01-2005, 21:33
A ja mówie po raz kolejny w tym skarbcu nie ma winged helmeta :P
Jerkov Thundersword
27-01-2005, 21:33
Jesli zrobiles tego questa to zrobi Ss i pokaz jak masz te cale eq na sobie to wtedy uwierze :)
Nie wiem czy wiesz, ale przy pomocy głupiego painta można w ssie założyć sobie kazdy przedmiot o eq :p Także, koledzy mają rację, proponuję zrobić filmik.
2) Ta postać jakoś nienaturalnie się przemieszcza. Nie wiem dlaczego ale mi się tak wydaje.
No cóż, mam nadzieje że sie nie obrazisz...
Zrobiłem screena po prostu gdy postać szła. Sprobuj tez sie poruszyc to screena powinines wyłapac w podobny sposób.
Fake ....w tym skarbcu nie ma Winged Helmet....-.-'
A skąd to wiesz? Byłeś w środku? Bo ja tak.
Pan Wlodeq
27-01-2005, 21:36
Dziwnie czemu nie chciales odrazu brac eq ? Dziwne bo jak kazdy mi sie zdaje jak by zrobil ten quest to by bral odrazu cale eq... a nie czekal na kolege.
Isair of Xel'Rash
Hehe... ja tez glowkowalem nad tym questem
o co chodzi z tymi kratkami (jak pamietam jest ich chyba 16)
i wedlug mnie ot musi stanac na nich 16 gosci i wtedy sie otworza drzwi ale tyo tylko plotki
Ja osobiscie wierze ci ze go zrobiles wiem ze mozna latwo zrobic fake z tym skarbcem ale tak jak juz mowilem JA CI WIERZE!!
LESZCZ tak na mnie mowia
:D:D:D
johnnny_b
ja w to nie wierze ....
chyba jak nakrecisz to na tibi cam to uwierze jedynie...
o ile sie nie myle tam jest golden helmet a nie winged :D
Mlody Kojot
27-01-2005, 21:38
Jesli naprawde wykonales ten quest, grono forumowiczow tibia.pl prosi o film na TibiCam. ;)
Pan Wlodeq
27-01-2005, 21:41
Zreszta widac jak podejdziesz do drzwi ze jest Golden Helmet a nie , Winged Helmet .
Hmm... Malo prawdopodobne... Ale ja jednak wierze! Ludzie ruszcie troche lbami. Po co koles mialby sie meczyc tyle czasu zeby zrobic fake? Nie ma sensu. Skad wiecie czy tam jest golden helmet czy winged helmet czy w ogole nie ma helmu? Ktos z was tam byl? Screeny wczesniejsze widzieliscie? Chociaz przydalby sie filmik, na ostateczne przekonanie niedowiarkow. Ja tez bym nie zbieral od razu przedmiotow, wolalbym sie tym nacieszyc. :evul:
Tez uwazam ze powiniens nakrecic filmik jak jestes w srodku wtedy bys nas prezkonal ze to prawda
Powinna być widoczna reszta amuletu... Jak na mój gust przez te 4 miesiące fake robileś -.-, mogę się mylić, ale jeśli boisz się podać nick to pobierz CamStudio i nakręć film w *.avi ... To tyle
SLuchajcie smiem myslec ze on ten quest wykonal lecz mi tozsadek cos jakos no niewiem ;d
Wierze poniewaz
-Zrobil screena z centralnego miejsca jak by stal przy dzwiach by bylo raczej innaczej widac
heh sam niewiem basilisq quest ehh
btw. powiedzmy ze wykonal a jak bedzie cofa serva ? :D
Zreszta widac jak podejdziesz do drzwi ze jest Golden Helmet a nie , Winged Helmet
Zapraszamy, prosze pana. Prosze nam pokazać, gdzie widać w skarbcu golden helmet -.-
Oficjalnie tutaj piszę, ze ide spać. Do jutra :cup:
Mlody Kojot
27-01-2005, 21:51
Tiaa, a my czekamy na film w TibiCam. Masz w koncu PACCa, a wiec nie bedziesz musial czekac w kolejce.
Mac-Graw
27-01-2005, 21:51
Jeśli to prawda że tam wszedłeś zagadj do mnie na GG również interesuje sie tym Qustem, 8o napisz do mnie to pogadamy o nim, ponieważ jesteś rzekomo pierwszą osobą która go wykonała. Plz zagadaj do mnie, mój numer to: 5275588.
P.S.
Z góry mówię że nie chcę abyś mnie do niego prowadził(sam bym chciał go odkryć) tylko jak byśmógł udzielić mi trochę wskazówek. Będę bardzo wdzięczny. :confused:
Bullshit a nie zrobił. Poprostu koleś chce sie tym dowartościować. Widać, zę ta postać jest jaki taka jakaś wklejona. i hp masz zółte a na tym poziomie powinieneś mieć zielone już.
Chyba jednak Ci wierze choć zdrowy rozsondek... walić zdrowy rozsondek :P. Jeśli go rozwiązałeś to gratz ale jeśli nie to naprawde głupi żart. A ja nie powiem że tam jest golden helmet będę oryginalny bo nie wiem gdzie jest ten skarbiec i nigdy tam nie byłem :P. Może mi ktoś powiedzieć na którym piętrze kazzo to jest?
Tylko jedna uwaga-Miałeś iść spać :P. Acha jakbyś filmik nakręcił by nie zaszkodziło :P.
@Memuzo
Odpowiadasz na mniej wazne posty, ale na jeden jeszcze milczysz...filmik...
Ja to powiem jeszcze raz i pewnie inni tez sie zgodza:
WE WANT MOVIE!
Prosze tu widac GH [w srodku ss'ow]
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=10705&highlight=skarbiec
Jestem na 100% pewny, ze to fake !! Ale to jest moje zdanie B) najbardziej mnie przeknalo ze postac jest niby w biegu B)
Palladni
27-01-2005, 21:56
Sam niewiem co otym myslec... Niby wszystko jest ok, sam widziałem na własne oczy to pomieszczenie jeden raz przed updatem, ktos ma pewnosc (filmik zdjęcia) ze był tam golden helmet? Może po update jest nowy... Niewiem Czekam na filmik!! Ktos napisał ze też by niezabierał itemków tylko sie nimi cieszył.... A niewolał bys biegac se w nich i szpanowac gdzie indziej?? Wiesz...Cieszył bys sie nimi gdybys je nosił na sobie. Kwestia gustu. Pozatym, czy to niejest quest spooling? :D
TO JEDNAK NIE FAKE NA TYM SCREENIE NIE WIDAC SCIANY KONCOWEJ I OSTATNIEGO ZEDU A GOLDEN HELMET WYCOFANY PO UPDATE CHYBA...
fil0nson
27-01-2005, 21:58
Zwróć uwage że GH tam jest pod amastydami, WH nie widzimy z tej perspektywy, więc możliwe że tam jest. A poza tym był update i może była jakaś zmiana rozstawienia przedmiotów.
Co o tym myśle?
Jak zobacze ten film to uwierze.
Nie musi być fake, mógł to zobic na OTS i ssa wkleić, w każdym bądź razie jedno zdjęcie to nir dowód... Zrób ss jak masz ds legi na sobie jak przesówasz itemki itp.
PS: Tania podpucha
Nie musi być fake, mógł to zobic na OTS i ssa wkleić, w każdym bądź razie jedno zdjęcie to nir dowód... Zrób ss jak masz ds legi na sobie jak przesówasz itemki itp.
PS: Tania podpucha
na ots nowy wyglad dsl dsm shieldow itp ? myslaem ze na ots zawsze sa stare itemy
http://www.flogao.com.br/tenep
Przebijcie tego screena.. Master of Devastation (chyba tak) nie masz pewności czy tam nie ma Winged Helma bo nigdy tak daleko nie spojrzysz... Ludzie co wy ślepi?? ten golden helmet tam jest!! pod amethystami, srednio wierze tak wiec nakrec film.
Palladni
27-01-2005, 22:03
Po pierwsze na OTS niema nowych wygladów itemków (Chyba :D) Edit: Napisałem chyba :P Ja sie tam nieznam... Me n00b
Po drugie: Golden Helm rzeczywiscie jest ale słabo widoczny pod jakimis pierdołami.
Po trzecie zaczynam w to wierzyc :]
Po czwarte: FRI ITANZ PLX!!
:evul: :p
Zapraszamy, prosze pana. Prosze nam pokazać, gdzie widać w skarbcu golden helmet -.-
Oficjalnie tutaj piszę, ze ide spać. Do jutra :cup:
golden helmet leży pod small amethystami -.-
Mlody Kojot
27-01-2005, 22:08
Sorry, ale w czym jest problem? Uruchamiamy Tibie 7.1 uzywajac spr z 7.4 i mamy taki efekt. ;)
@Do tych co mówią, że na OTS niema nowych wyglądów
Można podmienić grafiki tibia.spr editorem -.-
Hmm...sprawa jest mocno dyskusyjna. A oglosiles to na tibia.com? Napewno jego stali bywalcy chetnie ci pogratuluja.
A może Nam pokażesz zawartości tych skrzynek na screenie?? To jest kolejny pomysł na udowodnienie Nam
1. Widac golden helmet.
2. NAKREC FILMIK
3. Jesli to nie fake to tylko pogratulowac.
ślepi ludzie golden helmet leży pod ametystami 3 kratki od dołu i 3 kratki z prawej :)
Tak akurat sądze, że go zrobiłeś.
Tak się nudziłem i kciałem poszperać trochę o twojej postaci w Tibii.
To już świat znamy.
Zdjęcia od Memuzo.
http://www.free.of.pl/m/machropage/1.jpg
A więc jedna z postaci Avdal, no to sprawdzamy dalej.
Avdal lvl 10 na Titani właściciel accounta Polak, inne chary to:
Szweda lvl 7 i Revilitaz lvl 13.
A więc sądze, że taki quest nie byłby możliwy do zrobienia przez taki lvl. Jak dla mnie jest to zwykły fejk albo zdjęcie z OTSa. Jeżeli byłaby to prawda to była by wzmianka jakaś na Tibianews, bo Cipsoft widzi wszystko a Tibianews ma wieści od nich. To all.
Edit: No chyba, że masz jakieś ukryte postacie, master sorcerer na ok. 30 lvl+
Palladni
27-01-2005, 22:16
to Jest Fake Na 100%
GDZIE JEST DOWÓD??!! Ludzie litosci... Niema dowodu nato ze to jest prawda lub fake. W dzisiejszych czasach Zdjęcie niejest dowodem stu procentowym... Takie czasy....
@Re Down: No tak niepowiedziałem ze to jest prawda ale niema dowodów... Wiesz jak tak to bieżesz to mozna zrobic fake kazdego zdjęcia. A w tym przypadku potrzebne cos co potwierdzi prawde lub kłamstewko B)
Btw. Ale ludu oglada tego temata...
GDZIE JEST DOWÓD??!! Ludzie litosci... Niema dowodu nato ze to jest prawda lub fake. W dzisiejszych czasach Zdjęcie niejest dowodem stu procentowym... Takie czasy....
Chcesz to sie zalozymy jutro moge zrobic takich 5 tylko musze miec numery itemkow w OTSie a ty bedziesz myslal ze to prawdziwe :evul:
Dopiska od kolegi B)
Kruchu (22:23)
powinieneś dodać do tibii 7.4 bo w 7.1 wyglądu pacowego niebyło
Master Of Devastation
27-01-2005, 22:20
Podobno już ktoś ma DSL ,jego nick to master-kay ,ale ja wiem tylko tyle co pisało na forum tibia.gery:P
Kolejny teamt do nabijania postów x)
Imho: Nie ma co liczyć na filmik z questu, który został usunięty 2 up~'y temu...
chłopie podaj nazwe świata na którym grasz to ktoś tam wejdzie i luknie skarbiec bo napewno nowych itemków w nim nie będzie ;)
Memuzo gra na tytani gdyż na forum jest filmik oraz kilka postów w których widać, że gra na Titani, na account ma 3 widoczne chary, ale prawdopodobnie ma jeszcze sorca i palka na wyższym levelu.
lady arkadia
27-01-2005, 22:29
To fake, fake.
kady qest konczy sie skrzyniami a nie skarbcem. Jak wezmiesz all zecy to bedzie pusto, chyba ze sie zrespawnujom. Wtedy bys mial w miesioc 30 dsm, dsl itp.
NIE WIEZCIE, TO FAKE NA 100%
*up
moze mozna wykonac ten quest tylko jeden raz na calym servie i jak wykonasz to jestes jedna i jedyna osoba ktora tego dokonala na tym serverze
*down
ja bym sie bal jakbym go wykonal bo by czychalo na niego stado pk ludzacych sie ze cos ma przy sobie i z niego to wypadnie a dlaczego bym sie bal bo w filmiku widac nazwe gracza a jak masz nazwe gracza to wiez gdzie gra a jak gra na pvp to ma przechlapane i nie wierze ze w tibie nie gra jakis koles co potrafi zrobic wlama na kogos komp i zdobyc passy bez wiedzy uzytkownika
Raistlinek
27-01-2005, 22:34
a ty sie naucz ORTOGRAFII. No chyba że masz dysleksje jak 90% polaków -_-
A możliwe że to nie jest fake, nie ma dowodów ani w jedną ani w drugą stronę. ale wydaje mi się że gdyby naprawde zrobił tego uesta to zrobiłby też film...wątpie żeby aż tak bardzo bał się fanów :p
Palladni
27-01-2005, 22:36
A może wez słownik i poczytaj... Moze to jest tak jak z np. Honey Flowerem Trza "otworzyc" i wziąść a tylko niektóre itemki biezesz reszta niedostepna. Albo all dostepne, wejsc mozesz raz respawnuja sie dla kazdego osobno... Tak gdybac mozna do usranej smierci... Dowody plx...
WG mnie FAKE !!
1.) Jakbyscie tam weszli robilibyscie ssa w biegu czy staneli i powiedzieli
~SMILE~ ?
2.) Bazilisk qst jest dla PICU ? Room z bazyliskiem ktorego skora/glowa jest warta kluz do skarbca zagrodzona jest pomnikiem ryceza niedoprzesuniecia, zeby potwor nieuciekl a na dziuze lezy broken sword czyli w dizure niedarady wejsc ( jest odkopana )
A i napewno mozna tam wejsc TYLKO RAZ ! wyobrazcie sobie pokazdym restarcie serva se wchodzisz i wynosisz ALL :P
niech ktoś z tytani przejdzie się do skarbca zobaczyć czy znikneły itemki i napisze na forum
Master Gutek
27-01-2005, 22:40
To fake na 100%
1)pasek z energia
2)postac w ruchu
3)mogles zrobic ss jak cos wyjmujesz ze skrzyni
4)zrob filmik
5)wtedy bedzie :cup:
Mlody Kojot
27-01-2005, 22:41
Tiaa, podobno nie bral itemkow, bo czekal na kumpla z RL. :D
w jednym quescie żeby zdobyć klucz wystarczy wziąć use na dziure
fake...... jesli to byla by prawda, juz bylo by o tym glosno na tibianews, forach tibia.com, itp.
B) Wykonanie FAKA 10/10 ja tylko lukłem i widialem że to fake. Jakby to była prawda to by film dał !! :D
:confused: Ja siem tak zabardzo na tym nieznam ale na moje oko to chyba Fejk. Ten pierścien w górnym lewym rogu tak dźiwnie wygląda, ta postać jakoś dziwnie stoi. Może jak więcej ss zobacze to może uwierze albo filma nakręć. :confused:
27-01-2005, 22:54
o BOŻE !!
a nie łatwiej to sprawdzic czy to fake czy nie??
@ do autora tego zdjecia :
nagraj filmik jak tam chodzisz to wtedy ci uwierze !!
zdjecia mozna dowoli podrabiac a filmiku nie :p jak nagrasz filmik ( wątpie ) to daj go na forum i sie wszystko wyjasni
pozdro Salwek
Asazello II
27-01-2005, 22:55
Ciekawe jak tam wlazłeś cfaniaczku -.-.
Pokasz filmik to przyznam ci racje
Mlody Kojot
27-01-2005, 22:57
Uzyl MECM 2005, czyli Mega eVul CheatMakera 2005. :]
tak wogule to jestem ciekaw jak to koles wyniesie bo nie udzwignie raczej wszystkiego naraz chyba ze ma jakis wysoki poziom
Za jakiś czas może na tibianews.net ukaże się zdjęcie owego pana i artykół. "True or a lie", ciekawe czy go przyjmą. Tak nudzi mi się więc napisałem artykół dla tibianews na ten temat, zobaczymy co oni na to powiedzą.
chłopie powiedz w jaki sposób na ssie zamieszczonym w temacie Inne przez twojego kolege stoisz w tym samym miejscu i nadal w ruchu (jak to mówisz) ?
http://ufool.webpark.pl/stuff.GIF
To juz wszystko jasne zrobila sie tylko z tego wielka afera!
Dla nie kapującychFAKE
Mlody Kojot
27-01-2005, 23:12
Wedlug mnie temat do zamkniecia, jeszcze tylko poczekajmy na wyjasnienia ze strony autora. ;)
kudlaty_cn
27-01-2005, 23:14
Heh koles jestes The best po:
1. masz hp na zoltym pasku zalze sie ze masz chara na wysokim lvl i nie byloby
dla ciebie przeszkoda zabic 5-6 guardow z taka strata hp.
2. koledzy maja racje co do poruszania sie postaci, bo nie wierze zebys zlapal ss
jak postac sie przemieszcza.
3. jakos dziwnie wyglada ta rozdzielczosc tego Ss.
4. mogles sie bawic takze OTS'em co wcale nie jest trudne.
chłopie powiedz w jaki sposób na ssie zamieszczonym w temacie Inne przez twojego kolege stoisz w tym samym miejscu i nadal w ruchu (jak to mówisz) ?
http://ufool.webpark.pl/stuff.GIF
ban dla tego pana co dal fake eh ale noobek ,
btw. to 2 zdjecie mnie przekonalo :D
btw2.oj co sie czepiacie mial laga ;d
Master Gutek
27-01-2005, 23:19
Przecierz to drugie zdjecie jest zrobione nie dawno calkowity fake koles je zrobil zeby sie powysmiewac ze tez tam byl :P
hehe ...
Nie bede sie klucil co do rozmieszczenia przedmiotow ... ale powiem ze ta postac naprawde dziwnie sie porusza :) no i ... zapodaj ta fima i po bulu (lub bólu :) )
No... wg. mnie FAKE
jakby mi się chciało to bym wam tam wklejił Bubble z red skulem ale późno już i niechce mi się ;)
Tibianus Maniakus
27-01-2005, 23:39
Jedynym sposobem na udowodnienie tego jest nakrecenie filmiku ....
a jeśli bedziesz coś kręcił że nie umiesz czy cos takiego wiadomo ze to fake
Master Gutek
27-01-2005, 23:43
mam dosc tego goscia!! X(
takiego fake to mozna w 20min zrobic.
filmik bedzie dowodem i juz.jezeli nie zobaczymy filmiku do jutra do 22:00 tzn. ze to fake!!!!!!! X(
mam dosc tego goscia!! X(
takiego fake to mozna w 20min zrobic.
filmik bedzie dowodem i juz.jezeli nie zobaczymy filmiku do jutra do 22:00 tzn. ze to fake!!!!!!! X(
Czlowieku co ty sobie myslisz... ROTFL JAkim prawem stawiasz kur.va stawiasz mu warunki?
@topic
Co do tego questa szczerze mi to wisi. Jesli to fake, kilka osob nabrales, jesli nie, udalo ci sie ;p (co jest raczej malo prawdopodobne)
LOL DOWOD MACIE !!!!!! jego kolega dal taki sam SS z tym koelsiem w srodku tez w ruchu i z soba w innym miejscu !!
Ktos mi powie po co pisac to samo po 20 razy?? Co chwila tylko ktos pisze "Daj filmik!! Fake!! Oszust!! Dziwnie ustawiona postac!! Inaczej ulozone rzeczy!!". Ludzie przeciez to jest denne... Napiszcie jeden, dwa konkretne posty, a nie caly czas to samo gadacie. A co do samego questa... Nie widze powodu zeby mu nie wierzyc. Mnie starczy zdjecie. Osobiscie uwazam ze to jest na 60% prawdziwe, a jesli nie to trudno, mnie to zwisa i powiewa. Ktos pisal o tym ze juz by bylo glosnio na tibia.com i tibianews.net. A skad mieli by to wiedziec?? Co do tego ze czekal na kumpla z reala to juz ktos napisal odpowiedz, ze nie moglby wziasc wszystkiego na raz, anie latal by 20 razy w kolko. Poczekalby na kumpla i wzieli by razem. Wniosek: Bije z was po prostu zazdrosc. Nie jest pewne czy to prawda, a wy na kolesia sie od razu rzucacie jak po miecho za komuny. Nastepnym razem sie zastanowcie zanim co napiszecie.
Galahard
28-01-2005, 00:33
Zdjęcie jest zdecydowanie mało wiarygodne, a poza tym (zresztą już kilka razy napisane) jest kilka kruczków:
nagrodą są itemy w skarbcu, ale pytanko - ty zabierzesz je i co? nikt już questa mieć nie będzie? Coś w to wątpie... Mało mnie to przekonuje - CIPy wiedzą że jak już jedna osoba to zrobi to się wyda w jakiś sposób i polecą inne servery jak z bata. A nagroda w postaci całego skarbca jest nie możliwa wręcz. Za dużo w nim rarów i dobrych itemów.
Po drugie, jeden w userów zrobił wywiad o twojej postaci - no i dziwne to trochę, jeżeli nie masz jakiejś postaci dodatkowej to już się spaliłeś. Załatwiłoby cię podstawowe monstrum, nic ciężkiego nawet (i nie tłumacz się znowu że to quest na rozum, bo po drodze nawet guard jaki, albo coś podobnego się nawinie...)
Screen nie jest do końca - ee... wiarygodny? Postać jakoś nienaturalnie usytowana. Kwestia koloru paska zagadkowa. Jakby się uprzeć można to sprawdzić na edytorze w pixelach.
Podsumowując, jak wrócisz (a może już to czytasz?) to lepiej wklej film i pokaż na nim jak wchodzisz do, podnosisz itemy, otwierasz skrzynki i wychodzisz. Inaczej obawiam się że przez jakiś czas będziesz mógł się nie pokazywać na tym forum, bo cię będą ludzie pojeżdżać.
W moim odczuciu nie jest to fota z Tibii i wykonanego questu... Czekam na film, jak pozostali...
LAdnie to tak ??:P:P Ale to przecierz nie wazne
Ale zamieszanie sie zrobilo heh.....ciekawe co z tego wyniknie...
Wiec wedlug mnie to jest fake poniewaz :
1. Yellow hp na tym poziomie jest juz zielone.
2. Porownajcie sobie jak wyglada to miejsce miedzy rekom a biodrem postaci a jak wyglada ten bok ruby necklace.. ewidentny fake poniewaz on idzie odrazu do góry a u Pana Memuzo jest on bardziej zaokraglony...
Dowod
http://img.photobucket.com/albums/v281/Fajab/fake.jpg
Pozdro
Zielevitz
28-01-2005, 06:24
ale rozwiązanie questu jest możliwe ;p tylko jakbym miał filmik to super by było bo metoda "na fake" dawno już poszła się j***
Chociaz wiem, ze to fake to chce podsunac swoj pomysl jak by zabral rzeczy:
jest taki quest zwany Paradoxem i by odebrac nagrode wystarczy stanac na kratce, mozliwe ze tu bylo by tak samo ale rzeczy by nie zniklay tylko nie mozna ich bylo by ruszyc ( nagrode bysmy juz mieli B) )
Mnie to nie obchodzi czy to fake
Jak to jest fake to gz tak dobrego
a jak nie to gz drag scale legow ^^
DaLaWeBa
28-01-2005, 08:03
Już wiem jak udowonic ci ze to fake popatrzcie na pieniadze na DSM 5Platyn jest inaczej ulozoone wiem ze o fake !! sry :) B)
Nastolatek
28-01-2005, 08:55
Już wiem jak udowonic ci ze to fake popatrzcie na pieniadze na DSM 5Platyn jest inaczej ulozoone wiem ze o fake !! sry :) B)
Dziwnie to napisales ale rzeczywiscie wzielo kilka platyn :P Mojim zdaniem to fake,przeciez bylo by napisane cos na www.tibia.com w newsach !! Jak ktos wspomnial CipSoft wszystko widzi :P I chyba ktos dal link wczesniej ale ja dam jeszcze raz, co mi szkodzi ;] Master-kay i jego DSL:
http://www.flogao.com.br/tenep
Eee Przeciez to jest dział Fake'i -.-
Master magi
28-01-2005, 10:31
Ehhhh fake plz a wy nooby ze mu wiezycie narqa
Wakarohe
28-01-2005, 10:34
Tjaaa może mam platfa na oku ale mi sie zdaje że postac nie jest środku faka/zdjecia. Przecież zawsze jak robimy sska to postac jest na srodku.Next: jezelibys go wykonał to trąbiliby o tym na stronach tibia.com tibia.de tibianews.net
Ja do zastrzezen moge dac pasek yellow...all sie zgadza...ale.....czemu nie dales pelnego screena tylko ten kawałek?? bo za długo by sie fake robło? no dobra dalej... czemu nie dałeś filmu???dziwne i ostatnia rzecz.... czemu ale to czemu nie napisales tego na forum tibia.com ani nigdzie na tibianews.. no przeciez co?? boisz sie ze od Cipsoftu bana dostaniesz za takie fake?? no ludzie.... ja też se zrobie takiego screenka.. ja nawet moge zrobić w tym miejscu co jest basilisk....trudne to nie jest...moge sobie nawet zrobić pokooj gdzie ejs 100 demonów...i ze tam niby bedzie klucz..... wiec wiesz... o nei jest zbyt wiarygodne... i czemu tylko jedno ujęcie?? czemu nic ne brałeś?? czy nie bałeś sie że naprzykład w tym piokoju można przebywać 30sek ?? albo coś takiego?? i najdziwniejsze jest to że juz nic nie piszesz na forum.... a my czekamy za filmikiem... albo jaki to jest problem... wejdz na inny char....przezuc na niego DSL i pokaz tym innym chare te dsl na trade.... wtedy poznamy nick innego charu...ale tego wlasciwego nie czyli 0 niebezpieczenstwa....czekamy na dowody KOLEŚ!!
wiadomo ze to fejk jak by to nie byl fejk to ten co go zrobił ( tego questa niby) probowalby nam udowodnic ze to jest rl foto a tu go nie ma od 7 stron zadnego posta...^ n/c
OMFG OMFG OMFG OMFG OMFG OMFG......
@up
Po co sie k***a udzielasz jak nie wiesz?? on sam tego nie wkleił tutaj było to w dziale zdjęcia ale modkowie przenieśli do fake..... nie mów o czymś o czym nie wiesz..... możesz jedynie przypuszczać......
Mam małe zastrzeżenia, ale raczej mówisz prawdę... Jeszcze tylko dwie sprawy... Jeśli byś mógł, zamieść screena, na którym masz całę okno(z paskiem start) i otwartą tibię, zero paintów i innych... I prosił bym jeszcze, żeby na screenie, drzwi do skarbca były otwarte:]
Omg ludzie, golden helmet był w tym skarbcu przed updatem, teraz go już tam nie ma .. Pójdżcie do Kazzo i sami sprawdźcie :p
Tak akurat sądze, że go zrobiłeś.
Tak się nudziłem i kciałem poszperać trochę o twojej postaci w Tibii.
To już świat znamy.
Zdjęcia od Memuzo.
http://www.free.of.pl/m/machropage/1.jpg
A więc jedna z postaci Avdal, no to sprawdzamy dalej.
Avdal lvl 10 na Titani właściciel accounta Polak, inne chary to:
Szweda lvl 7 i Revilitaz lvl 13.
A więc sądze, że taki quest nie byłby możliwy do zrobienia przez taki lvl. Jak dla mnie jest to zwykły fejk albo zdjęcie z OTSa. Jeżeli byłaby to prawda to była by wzmianka jakaś na Tibianews, bo Cipsoft widzi wszystko a Tibianews ma wieści od nich. To all.
Edit: No chyba, że masz jakieś ukryte postacie, master sorcerer na ok. 30 lvl+
Człowieku! Tak, to moje konto. Lecz czy nie pomyślałeś, że może mam inne? Ja mam niejedno konto na Tibii, więc nie pisz postów jeżeli nie jesteś czegoś pewien na 100%
EDIT: OZNAJMIAM, ŻE TA OSOBA, KTÓRA DAŁA TE DRUGIE ZDJĘCIA NA KTÓREJ SĄ DWIE OSOBY W SKARBCU TO NIE JEST MÓJ KOLEGA I Z NIM TEGO QUESTA NIE ROBILEM. ON WKLEIL DO MOJEGO SCREENA SIEBIE, ABY SIE CHWALIĆ, ŻE TEŻ TAM BYŁ. TERAZ ROZUMIECIE? -.-
DO MODERATORÓW: DLACZEGO PRZENIEŚLIŚCIE TEN TEMAT DO DZIAŁU "FAKE" ? PRZECIEŻ TO NIE JEST ŻADEN FOTOMONTAŻ!
Dowizul z Inferny
28-01-2005, 13:52
@roland
tekie fake bez otwartego painta tez da sie zrobic zaden problem
@roland : zawsze mozna wkleic "czysty" pasek start.
@Memuzo : rozumiemy, nie chcesz dac filmiku, bo "niby" odkryliby, jakim charem masz te legi. Wiec daj uhmakerowi, moze on pokaze, ze je ma? Ale to i tak latwo podrobic.
Omg ludzie, golden helmet był w tym skarbcu przed updatem, teraz go już tam nie ma .. Pójdżcie do Kazzo i sami sprawdźcie :P
Rotfl. Dalej jest.Tylko nowy wyglad szafirow "zaslonil" golden helmeta.
Co do postaci - nie wydaje mi sie, zeby 30lvl+ zrobil tego questa. DSLe i winged helmet sa najbardziej wartosciowymi rzeczami na tibii.Wiec CIPowie nie udostepniliby tego questa jakiemus glupiemu 30lvlowi, gdy ancient helmet quest dostepny jest od ~100....
EDIT: OZNAJMIAM, ŻE TA OSOBA, KTÓRA DAŁA TE DRUGIE ZDJĘCIA NA KTÓREJ SĄ DWIE OSOBY W SKARBCU TO NIE JEST MÓJ KOLEGA I Z NIM TEGO QUESTA NIE ROBILEM. ON WKLEIL DO MOJEGO SCREENA SIEBIE, ABY SIE CHWALIĆ, ŻE TEŻ TAM BYŁ. TERAZ ROZUMIECIE? -.-
Tak, drugi super faker na forum? Tamten drugi screen prawie doskonaly, nie wydaje mi sie, ze gosciu by sie tak meczyl, tylko po to, zeby ZAMAZAC swojego nicka i udowodnic, ze zrobil questa z toba.Po drugie - popatrz na swoje ruby necklace. Roznia sie troche, ale juz ktos o tym wspomnial.
DO MODERATORÓW: DLACZEGO PRZENIEŚLIŚCIE TEN TEMAT DO DZIAŁU "FAKE" ? PRZECIEŻ TO NIE JEST ŻADEN FOTOMONTAŻ!
Bo fejki znajduja sie w odpowiednim dziale, prawda?
fil0nson
28-01-2005, 14:33
Omg ludzie, golden helmet był w tym skarbcu przed updatem, teraz go już tam nie ma .. Pójdżcie do Kazzo i sami sprawdźcie :p
No i ta wypowiedz utwierdziła mnie w 100% że to jest FAKE.
Dlaczego?
Ponieważ GH tam jest pod amathydami co napisało kilka postów wsześnioej część uczytkowników[w tym ja]. :p
@Edit: Nekro pisał w tym samym czasie co ja.
Gracz Tibii
28-01-2005, 14:42
@up: No ale na jego "screenie" jest GH pod amytestami. Ale mi się też wydaje że to fake.
Uhm, szczerze powiedziawszy jestem prawie pewien, że gdyby ktoś odkrył tego questa i wykonał, zamieściłby niejeden SS, aczkolwiek nic nie zdradzające :) Za to autor tego jednego, obciętego i pikselowatego obrazka woli użerać się z kilkunastostronicowymi obelgami i zarzutami. Dziwne.
Drogi Memuzo, dlaczego nie udowodnisz tego, tak jak kilka osób mówiło, innym zdjęciem ? Tym razem wiarygodnym. Ewentualnie możesz nagrać film, gdy lowlvl charem trzymasz rare w depozycie. Po cóż ciągle nastawiać się na zarzuty ? Nie rozumiem.
Niezbity dowód na to że to fake:
JAk już ktoś wcześniej zauważyl kiedy robimy screena postać jest zawsze na środku ekranu! A ten koles jest raczej troche nizej i w lewo. To musi byc fake sprawdzcie sami ze postac jest zawsze na srodku!
A poza tym dlaczego nie dał całego zdjęcia? I wyciął ekwipunek? Pewnie nie umiał czegoś podrobić i dlatego wyciął.
LOL DOWOD MACIE !!!!!! jego kolega dal taki sam SS z tym koelsiem w srodku tez w ruchu i z soba w innym miejscu !!
LOL, każdy może wkleić sobie swoją postać, i się chwalić, że też był w tym skarbcu...
OnlyM(PL)
28-01-2005, 15:43
cos mi sie tak z deka zdaje ze jakbbym byl w tym skarbcu to juz bym wszystko bral i dlaczego te zdjecie umiesciles w dziale feak'i??
powrót vavca
28-01-2005, 15:46
Jak nie kręcisz filu to pokarz to z innych ujęć .
KURDEA SKORO MÓWISZ ŻE TO NIE FAKEI TO PO JASNO CHOLERE UMIEŚCIŁEŚ TO W DZIALE FAKIE, A NIE W DZAILE SCREENY??
Gracz Tibii
28-01-2005, 15:48
KURDEA SKORO MÓWISZ ŻE TO NIE FAKEI TO PO JASNO CHOLERE UMIEŚCIŁEŚ TO W DZIALE FAKIE, A NIE W DZAILE SCREENY??
Moderatorzy przenieśli ten temat bo wyczuli że to fake!!!!!!!!!!!!!
Tibiańczyk
28-01-2005, 15:50
@Helper,OnlyM(PL)
W dziale Fake są "Fejki" prawda? Więc wszystko sie zgadza
@powrót vavca
Czy to wiasz co to jast słowniak ? Kóp se takiega słowniaka ok?
Palladni
28-01-2005, 15:51
cos mi sie tak z deka zdaje ze jakbbym byl w tym skarbcu to juz bym wszystko bral i dlaczego te zdjecie umiesciles w dziale feak'i??
Czemu was jest tak duzo... Coraz wiecej.... Ludzi nieumiejacych czytac... Gdybyś z łaski swojej poczytał poprzednie posty to bys wiedział ze temat został przeniesiony!!
@Topic: No to wygląda nato ze to fake jest, jak w morde szczelił. Zrób jakies zdjęcie które upewni nas ze to niejest fake. Jesli fake to dobry*.
powrót vavca
28-01-2005, 15:55
@Helper,OnlyM(PL)
W dziale Fake są "Fejki" prawda? Więc wszystko sie zgadza
@powrót vavca
Czy to wiasz co to jast słowniak ? Kóp se takiega słowniaka ok?
Powiedział to chłopiec który używa wyrazu wiasz i słowniak i pisze "kupić"przez "ó"buahuahua
Dowizul z Inferny
28-01-2005, 15:57
daj film to pogadamy powiem ci jedno ja tez bym sie bal ze mnie PK ubije ale mozesz wyslac parclem do inne swojej postaci i zrobic film z 2 postacia jak lazi z legami a potem odeslac spowrotem parclem te legi pomysl to niebolihttp://forum.tibia.pl/images/smilies/wink.gif
fil0nson
28-01-2005, 16:08
Powiedział to chłopiec który używa wyrazu wiasz i słowniak i pisze "kupić"przez "ó"buahuahua
Ale ty mądry jesteś. Od tej wypowiedzi wali sarkazmem na kilometr. Tak samo jak od mojego pierwszego zdania. :p
Tomek de Koziolek
28-01-2005, 16:22
Fake
Zrób z Tibią Cam to może uwieżę. :p :p
Thourivel
28-01-2005, 16:22
Muhahahha to Ty chyba ślepy jesteś albo oglądałeś jakichś inny skarbiec :p
A o to dowód że g-helm tam jest :D
http://members.lycos.co.uk/thourivel/zdjecia/UO0056.jpg
http://members.lycos.co.uk/thourivel/zdjecia/UO0057.jpg
Jakby ktoś nie widział to golden helmet jest pod small amethystami(czy jak to się pisze :P)
@up:
Ja tu jakos nic nie widze :P tzn helma ;) slpey moze jestem xD
Danuneko
28-01-2005, 17:39
slpey moze jestem xD
To podobnie jak ja
Angel of Death
28-01-2005, 17:40
http://members.lycos.co.uk/angelpal/BasiliskQuest.gif
Pod tymi zaznaczonymi kamykami jest golden helmet
DJ Sonix
28-01-2005, 17:45
Memuzo weź się schowaj bo to na 100 % jest fejk !! X(
Za każdym razem gdy zamieszczasz odpowiedz niema filmiku !!
A przecież masz Pacc'a to niebędziesz stał w kolejce jak My Facc ;(
1.Wątpie żebyś miał lagi i pstryknoł zdjęcie w tym momencie co idziesz !!
2.Każdy na tym temacie chcę filmiku na dowód !!
3.Daj więcej tych SS-ków !!
Nooo szprytnie schowane :P niezauwazylem :P
Thourivel
28-01-2005, 17:58
Moja wina :P golden helmet jest słabo widoczny a ja go nie zaznaczyłem :D
więc daje nowe zdjęcie
http://members.lycos.co.uk/thourivel/zdjecia/UO005.jpg
Szprytnie schowane :P nie zauwazylem wczesniej :P
@down:
WOW wkoncu sie odezwal :D ale o filimiku jakos sie nieche pisac co ? :> jak juz bys tam byl to napewno bys caaly skarbiec przewertowal...
Mój błąd, teraz widze, że jest tam golden helmet. Tym lepiej dla mnie ;) Po prostu jeszcze tych kamyków nie przesuwałem.
Dziwią mnie tacy ludzie, którzy mówią, że w tym screenie jest "od hu*a błędów", a nawet jednego nie potrafią wymienić.
Nie wiem o co chodzi Wam z paskiem życia. Przecież jest dobrze. Jeżeli nie dowidzicie to sobie powiększcie ten obrazek w jakimś programie graficznym ...
@down(Sebuś)
Przynajmniej jeden, który pomyślał i coś sprawdził :)
Ta jego dziwna pozycja to jest uchwycone jak idzie też mam kilka taich screenów dla przykładu(nie patrzcie na inne szczegóły oprócz pozycji postaci bo to stare screeny teraz jestem powerfullniejszy :P):
http://img176.exs.cx/img176/1360/uo00330qf.jpg
http://img197.exs.cx/img197/8590/uo00453vi.jpg
http://img197.exs.cx/img197/6503/uo00577wx.jpg
Ale to cię dalej nie usprawiedliwia od bronienia się. Dziwię się że nie dajesz innych screenów jeśli sądzisz że to jest prawdziwe. Nakęć filmik a jeśli nie to zrób inne screeny. A co do przedmiotów to wszystko jest ok sprawdzałem :P.
@Memuzo
Ale sa tez tacy co wymienili te bledy i jakos nic na ten temat nie mowisz....
Za to niektore osoby wrecz mnie rozje.baly np:
"Jesli powiesz mi jak zrobic basilisk quest to ci uwierze"....
Te zdanie mowi same za siebie...
@Memuzo
Ale sa tez tacy co wymienili te bledy i jakos nic na ten temat nie mowisz....
Oczywiście, że mówię. Tyle, że te "wymieniane błędy" nie są błędami. Przykłady Waszych "błędów": postać ma źle ułożone nogi (autor powyższych screenów już co nie co wyjaśnił), postać stoi na krawędzi dwóch kratek zamiast na jednej (to dlatego, że owa postać jest w ruchu. trudne? 8o ).
Hmm.. Jakie były jeszcze błędy? Bo to chyba wszystkie - i nie mają one żadnego pokrycia. Jeżeli tych błędów jest więcej, mówcie, jestem otwarty.
@down
Pasek życia ma zły kolor? Omg.. Przypatrz się w przybliżeniu! Opierasz się tylko na bezsensownych postach pozostałych użytkowników forum!
@down(Szqodnik_soprano)
A widziałeś już gdzieś ten screen? Może na jakiejś stronie? Może na jakimś forum? Podziel się z nami swoją wiedzą.
Angel of Death
28-01-2005, 18:43
Qrde aż mnie skręca jak on sie ciągle wypiera że to nie jest Fake ! Pasek Hp zły kolor , screen z postacia w ruchu śmierdzi ( nie mówie że nie da sie tak uchwycić albo coś ale raczej by stanoł i <smile> albo cos takiego) , niechcesz nakręcić filmu ani chociaż zrobić innego ss'a , nawet nie wiedziałes że tam jest golden helmet LoL !
Szqodnik_soprano
28-01-2005, 18:48
co za wał :P ja nie pamietam czy jest winget helmet ale ziom mógł sobie to zrobić w ots albo poprostu to nie jego sreen tylko jakiegoś ziomka z antyki który męczy się z 2 lata na tym qestem do puki nie zobacze filmiku mówie że to fake
Ha.. Ludzie, mówicie, że nie wierzycie, a jednak prosicie aby napisał jak go wykonać ~ po to abyście uwierzyli. Troszkę śmieszne są te prośby.
ps. Dajcie chłopakowi spokój, wykonał ~ niech ma. =)
@Memuzo
No dobra, powiedzmy, że ci wierze, ale pokaż nam screena jak stoisz za dzwiami, albo chociarz jak dzwi są otwarte. No chyba, że nie masz klucza, ale wtedy zostaniesz skarbnikiem Kazordonnu. :)
Wladca demonov
28-01-2005, 19:00
Ja tam mysle ze on go nie wykonal.Chociarz z tym golden helmetem to podejrzane bo jak on go nie widzial to chyba oznacza ze nie podrabial tego zdjecia. :evul:
28-01-2005, 19:10
Ja tam mysle ze on go nie wykonal.Chociarz z tym golden helmetem to podejrzane bo jak on go nie widzial to chyba oznacza ze nie podrabial tego zdjecia. :evul:
On nie musiał przeciez podrabiac całego zdjęcia -.- dużą cześc skarbca wziąć z jakiegoś screena , dorobił kawałek i wkleił postać .
Mam kilka pytan :
Miales wogule wlaczona Tibiacam ?
Zrobiles wiecej SS ?
Czemu dzwi sa zamkniete, wszedles gora ?
Czy mozesz tam wejsc jeszcze raz ?
Mam kilka pytan :
Miales wogule wlaczona Tibiacam ?
Zrobiles wiecej SS ?
Czemu dzwi sa zamkniete, wszedles gora ?
Czy mozesz tam wejsc jeszcze raz ?
1. Nie, nie miałem włączonej TibiCam.
2. Tak, zrobiłem więcej SS.
3. Drzwi są zamknięte, ponieważ po wejściu zamykają sie za mną.
4. Tak, mogę. Przed wejściem ukazała mi się tabliczka, o podobnej treści:
"Doszedłeś do głównej komnaty. Wejść do niej może tylko jedna, jedyna osoba, a druga już stopy tam nie postawi". Moje tłumaczenie nie jest najlepsze.
Angel of Death
28-01-2005, 19:42
"Doszedłeś do głównej komnaty. Wejść do niej może tylko jedna, jedyna osoba, a druga już stopy tam nie postawi". Moje tłumaczenie nie jest najlepsze.
Jezeli zrobiłes wiecej ss to pokaż je nam . Ukazała ci sie tabliczka ? że co ....
1. Nie, nie miałem włączonej TibiCam.
3. Drzwi są zamknięte, ponieważ po wejściu zamykają sie za mną.
1. To wlacz
2. No to na co czekasz? Pokaz...
3. Szkoda :P
4. To fajnie ale daj dowody xD
Thourivel
28-01-2005, 19:46
@Memuzo
OMG!!! Zrobiłeś więcej ss??? To do kur.y na co jeszcze czekasz??? Od początku wszyscy Cię męczą żebyś chociaż innego ssa dał... a może potrzebowałeś czas na zrobienie następnych fake???
Gold Dragon Knight
28-01-2005, 19:54
Nie wiem dlaczego sądzicie że to jest fake ja sądze że on przeszedł questa i wierzę!!!!!!!
Pasek hp jest dobry o co wam chodzi??
Memuzo wstaw wiecej zdjec to może te niedowiarki ci uwierzą
ON MÓWI PRAWDE!!!!!
Master Gutek
28-01-2005, 19:57
daj dzisiaj te ss bo nikt ci nie wierzy(ja tez) X(
a tak to zamiescisz ze 2-4 inne i masz spokuj(prawdopodobnie :P
Thourivel
28-01-2005, 20:37
daj dzisiaj te ss bo nikt ci nie wierzy(ja tez) X(
a tak to zamiescisz ze 2-4 inne i masz spokuj(prawdopodobnie :P
Będzie miał spokój o ile te ssy będą bardzo dobre :D ale i tak wolałbym film :P
Mlody Kojot
28-01-2005, 20:38
Dziwi mnie jedno... dlaczego nie chcesz nagrac filmu? Masz PACCa, logujesz sie w skarbcu z odpalona TibiCam i wrzucasz na server. Trudne?
Mistyczny
28-01-2005, 20:42
Tam jest Golden Helmet tylko popatrzcie dobrze !!!
Thourivel
28-01-2005, 20:47
Tam jest Golden Helmet tylko popatrzcie dobrze !!!
Człowieku może byś czytał na bieżąco posty bo tak się składa że temat golden helmet został już wyjaśniony ;)(patrz strony 12 i 13)
Drackmir
28-01-2005, 20:47
To dla odmiany zamieść CAŁE zdjęcie anie poucinane.....
To dla odmiany zamieść CAŁE zdjęcie anie poucinane.....
No cóż, za późno. Po zrobieniu screenów już je uciąłem. Trudno :p
Nie miałem pojęcia, że jeden screen nie wystarczy.
Przyszedł mój rl kumpel. Nie życzył sobie ukazania nicku.
http://top.pwii.pl/nie-usuwac-wazne/skarbiec_kumpel.gif
Otwarte drzwiczki? O.o -.-
http://top.pwii.pl/nie-usuwac-wazne/Quest_exit.gif
A teraz pozwólcie, że pójdę spać. Do jutra! (Wreszcie ferie ^^)
Master Gutek
28-01-2005, 21:04
No teraz to mnie przekonales na 99,(9)% ze mowisz prawde....
Chociarz dalej jakos w to uwierzyc nie moge :P
Jesli mowisz jednak prawde to GZ :cup:
Zastanawiam sie tylko jezeli go przeszedles to jak na to wpadles ze tam wlazles :P
Wpoprzednim poscie mowisz ze nie mozez otworzyc drzwi bo sie za toba zamknely??
0.o ooo ja nie moge, to jest chyba prawdziew zdjątko, ok, wierze Ci, very gratz.....:D
PS. powiedz tlyko czy do jego rozwiazania trzeba miec pacca? :)
a to j.e.b.ak lesny ( bez obrazy dla Memuzo ) czyzby jednak wykonal tego questa i zabierze tajemnice ta do grobu ( czyt. przestaje grac )
Aval'yah
28-01-2005, 21:07
O......
....................
....................
Czyżby..........
to była............. prawda?
Jeśli tak... moje najszczersze gratulacje...
Jak widać czasami warto uparcie dążyć do realizacji swoich celów i nie przejmować się opinią innych..
EDIT:
Po przeczytaniu kilku nastepnych postów już naprawdę nie wiem co otym myśleć.. rozsądek mi mówi, że to jednak fake, ale jakaś część mnie chciałaby, żeby to była prawda :p
Wpoprzednim poscie mowisz ze nie mozez otworzyc drzwi bo sie za toba zamknely??
Chodziło mi tam o to, że gdy wchodze do środka to one za mną się zamykają, aby nikt nie wszedł. To nie jest tak jak w domku, że jak wejdziesz to drzwi zostają otwarte.
@down(Midarth)
HMmm? Czyżbym ja coś dorysowywał? Raczej nie ;/ Bo jakbym coś zmieniał po dostżerzeniu błędu, to bym sam przyznał, że to jest fake B)
IDE SPAĆ. NA WASZE PYTANIA ODPOWIEM JUTRO. CYA!
(NIE PISAĆ NA PW, BO JUZ MAM MAXYMALNĄ ILOŚĆ I MI SIĘ USUWAĆ NIE CHCE :P)
Thourivel
28-01-2005, 21:08
No to mi się podoba ale nadal prosze o film ponieważ to jest jedyny niepodważalny dowód :p (jaki ja niedowiarek :D )
Oczywiście, że mówię. Tyle, że te "wymieniane błędy" nie są błędami. Przykłady Waszych "błędów": postać ma źle ułożone nogi (autor powyższych screenów już co nie co wyjaśnił), postać stoi na krawędzi dwóch kratek zamiast na jednej (to dlatego, że owa postać jest w ruchu. trudne? 8o ).
Hmm.. Jakie były jeszcze błędy? Bo to chyba wszystkie - i nie mają one żadnego pokrycia. Jeżeli tych błędów jest więcej, mówcie, jestem otwarty.
@down
Pasek życia ma zły kolor? Omg.. Przypatrz się w przybliżeniu! Opierasz się tylko na bezsensownych postach pozostałych użytkowników forum!
@down(Szqodnik_soprano)
A widziałeś już gdzieś ten screen? Może na jakiejś stronie? Może na jakimś forum? Podziel się z nami swoją wiedzą.
A możesz powiesz mi czemu po wskazaniu przez mnie błędu z amuletem między ręką-ciałem postaci, zedytowałeś ss'a i dorysowałeś amulet? Widoczne jest to w moim poście na 1 stronie, a jak coś mam na dysku orginalną wersję zdjęcia przed poprawą błędu...
Master Gutek
28-01-2005, 21:09
A dlaczrego nic nie jest napisane na tibi.com moze powinni o tym wiedziec??
Aha memuzo co zrobisz z tym calym eq??!! i reszta??
Wrzucisz do wody ?? :P
GZ JESLI CI SIE UDALO.
Daj jakas malo podpowiedz chociarz... :P
nakrec film jak tam wchodzisz. jesli nie mozesz tam juz wejsc, to nakrec film jak chodzisz w dsm ( i jak dajesz na nie look, bo mozesz sobie tylko grafike podmienic). wtedy rozwiejesz wszystkie watpliwosci.
moze jestem głupi ale great shield jest krzywo
@down(Midarth)
HMmm? Czyżbym ja coś dorysowywał? Raczej nie ;/ Bo jakbym coś zmieniał po dostżerzeniu błędu, to bym sam przyznał, że to jest fake B)
:] Dla porównania (sorry, że w nowym poście, ale chcę aby był zauważony:
BŁĄD ZAZNACZONY PRZEZE MNIE
http://top.pwii.pl/nie-usuwac-wazne/BasiliskQuest.gif
PO MOIM POSCIE POPRAWIONY...
I co widać różnicę? Nie ładnie tak kłamać, więc daj już sobie z tym spokój... 100% Fake. Next please?
fil0nson
28-01-2005, 21:18
O BOŻE LUDZIE ALE WY NAIWNI.
TYPEK WKLEIŁ SS-a wczoraj, ROBIŁ TE DWA FAKE CAŁĄ NOC I CAŁY DZIEŃ.
JA UWIERZE WTEDY I TYLKO WTEDY GDY ZOBACZE FILM.
Mistyczny
28-01-2005, 21:21
Gratz. !!!
Master Gutek
28-01-2005, 21:21
duzy oszust...a juz myslalem ze to przelomowa chwila.A tu ku... dupa to rzeczywiscie fake tez mam orginalny 1 ss od memuzo na dysku no i rzecywiscie jest blad....oj memuzo...
A jednak qest nie zostal wykonany!!(prawdopodbnie)
SORRY ZE TAK DUZO LISTOW PISZE!!JUZ PRZESTAJE :P
Midarth to co zauwazyles moze byc spowodowane kompresja jpg'a
Memuzo ma fajny avatar jesli to jego prawdziwa ksywka i sam go sobie zrobil ( avatar ) to prawdopodobnie bawi sie w edytorach graficznych ( corele i takie tam) i bo wyglada ten avatar szpanersko takie fajne swiatelka i takie tam wiec jak sie na tym troche zna a ma 18 lat wierzac w to co napisal wiec moze to byc fake ala'profesjonal czy cos w tym stylu
mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie
Edit
przy zblizeniu ( uzywam opery ) ten dorobiony kawalek amuletu wyglada hamsko nienaturalnie i ma jakby inny kolor od reszty
Edit2
Najpierw wkleil pierwsza fote i od razu poszedl spac udzielajc odpowiedzi na kilka pytan nastepnie jest drugi dzien a on znowu tylko odpowiedzi na kilka pytan i kilka ss i znowu spac tak jakby nie chchial wyjasnic sprawy do konca tak jakby coos ukrywal jak ja bym wykonal tego questa to bym chchialbyc znany w calym tibijskim swiecie a nie zamknac sie w sobie skonczyc grac i koniec
Galahard
28-01-2005, 21:23
Memuzo - dobrze że dałeś foty, to już zwiększa prawdopodobieństwo, ale zrozum wreszcie... Fake'a może zrobić każdy - edytor, troche pracy i jest. A podrobić filmu się praktycznie nie da (oczywiście zawsze się da ale to nieporównywalnie więcej roboty). Do momentu w którym nie dasz filmu z nagranym wchodzeniem, wychodzeniem, przesuwaniem, podnoszeniem, otwieraniem itp. obawiam się że wiele ludzi ci nie uwierzy...
Ja ci nie wierzę nadal, koncepcja questu wykonalnego tylko raz i taka nagroda ogromna jest dla mnie mało prawdopodobna. Poza tym jakbyś czytał wszystkie posty i szanował prośby userów to już dawno zamieściłbyś FILM żeby pokazać że masz rację. Skoro do tej pory nie ma filmu od ciebie, to znaczy że jesteś skończonym leniem, albo że jednak coś tu nie gra i nie wykonałeś tego questu.
Apeluję więc, wstaw ten film - bo to niepodważalny dowód, jak ja zobaczę go to ci uwierzę...
Pozdro! [ps. mam nadzieję że to przeczytasz...]
Angel of Death
28-01-2005, 21:23
No i niestety ale ja dalej nie wieże ... Drugi ss wydaje się w porządku (albo moze i nie , bo czyż przycisk na którym stoisz nie powinien się wcisnąć ?) Ale 1 ... Kolor tekstu jest za bardzo pomarańczowy i dlatego nadal uważam że jest to fake . Mozesz mnie przekonac jedynie filmem (daj DSL uhmakerowi jak niechcesz ujawniać nicku)
Mistyczny
28-01-2005, 21:27
Obecnie u mnie jest 21:30 coś szybko chodzisz spać nie ?
I dlaczego temat jest w Fake?
A ja mam 2 zastzreznia :P ta kratka na ktorej stoisz nie powinna sie pod toba wpasc albo co? Nie bluzgac mnie plz bo tam nie bylem :P tylko snuje jakies glupie domysly :P i jak sie mowi to raczej to widac mniej wiecej na xywce ale to itak pewnie noe prawda :P to co mowie :P ja tylko sie probuje czegos czepic xD
Dupa.
1)Jak staniesz na kafelku, powinien sie wcisnac (jestem pewny na 90%, bo dawno tam nei bylem, a wszystkie kafle sie nie wciskaja)
2)Text zbyt bardzo pomaranczowy.
3)Nicka kolegi mogles wkleic, spytalibysmy sie, czy to prawda, co nie?
4)Gdzie sie niby ta tabliczka pojawila? Takiego czegos w tibi raczej nie ma -.-
5)Sam sobie przeczysz : mowisz, ze drzwi sie ZAMYKAJA za toba, wiec nie mozesz tam wrocic, prawda? Wyszedles na kafelek i drzwi jakos sie nie zamknely. Pozatym - wyszedles, wiec nie mozesz wrocic.Czemu nie wziales itemkow? Czyzbys zapomnial?
Angel of Death
28-01-2005, 21:31
Nie pasuje mi to co napisałem w poprzednim poście i jeszcze co do drugiego ss'a hmm takim małym prostokątem zamazałes pasek hp nick i **** says: ... :> a i jeszcze troche mi te drzwi nie pasuja czy nie powino ich być wewnątrz kawałek widac :>
@re up: Fakt z tym zamykaniem sie drzwi też coś kręci ... powiedział ze drzwi się zamykają jak wejdzie do skarbca zeby nikt inny nie mógł wejśc , czyli jak wyjdzie drzwi zostaja otwarte i ktoś sobie może wejśc ....
Są dwa wytłumaczenia na te wasze "zaniki amuletu". Wykluczam to, że to jest fake i że coś tam majstrowałem -.- :
1. Możliwe, że jest to rozmazanie z powodu zapisania obrazka w złym formacie (bardzo prawdopodobne).
2. Możliwe, że ktoś wymazał część amuletu z mojego obrazka i później wrzucił na forum jako "błąd" aby mnie oczernić... :baby:
Mistyczny
28-01-2005, 21:35
Drzwi stary są ucięte na 100 % niestety przykro mi :( powinno być widac ich górną część zobaczcie jak macie jakiś scener albo filmik że jest też górny róg
Zielevitz
28-01-2005, 21:39
jeśli tam weszłeś to czemu sie nie palisz ;p
te drzwi sa jakies dziwne a ten kafelek pod nimi to wogule widac cholernie ze jest wstawiony ( kafelek ) ma taka ciemniejsza konturke zupelnie inna niz pozostale
Hmm... chyba znalazlem twoj nick w Tibii: "Memuz" :P nie wiem, czy to twoj, ale jesli tak, to... chyba wiesz :) A poza tym ktos, kto chcialby pokazac prawde nie krecilby ciagle i nie udawal, ze nie widzi wazniejszych postow, tylko zrobi to, o co prosza wszyscy, czyli ten filmik ze skarbca... Jesli nie uszanujesz tego, o co prosza inni, to niestety, ale wiekszosc ci nie uwierzy :/
Pozdrawiam, Cebix.
Mam pytanie czy po drodze do tego skarbca są jakieś potworki? Bo chce się wybrać tam może coś to pomoże :). Proszę o szybką odpowiedź.
@Sebus
5 albo 4 guardy.
Oszczerstwa:)
a)Text jest zbyt pomaranczowy.
b)Amulet.
PS.
KAFELEK SIE NIE WCISKA (Jak tam bylem to sie nie wciskal)
Love Rulez
28-01-2005, 22:05
Dla mnie jest troche dziwne ,że mając wykonany quest zamieszczasz ss w dziale " Fake'i " lol
@up: To nie on to umieścil tylko modkowie... uznali ze to fake ^^
Angel of Death
28-01-2005, 22:08
@up: To nie on to umieścil tylko modkowie... uznali ze to fake ^^
Bo to jest fake ... Powiem krótko : Żaden screen mnie nie przekona , jednynie film !
fil0nson
28-01-2005, 22:09
Dla mnie jest troche dziwne ,że mając wykonany quest zamieszczasz ss w dziale " Fake'i " lol
O jezu jak mnie tacy ludzie draznią. Mówi taki "lol", "lol" i myśli że jest bardziej inteligentny od drugiego człowieka.
lol, lol, lol
Jak to nie fake to poprzestawiaj przedmioty....niiiiieeeee to za latwe. Po przesunieciu ich wez poklikaj na tych co byly pod spodem trzymajac shift..... eeee... to tez za malo nagraj filmi juz wiem jak zrobic zeby nie bylo widac nicka. ty siedz w tym skarbcu w prwym gornym rogu i niech ktos inny kreci stojac przed skarbcem a ty tylko rzucaj przedmioty to MOŻE uwieże ze to prawda
Ja powiem tylko jedno.
Panowie Modkowie dobrze zrobili ze powiekszyli dzail fake o ten temat;] jak juz wczesniej przedmowcy mowili drzwi, kolor paska hp, ktory o dziwo zmienil sie dzien chyba pozniej <lol> i tam jeszcze kilka bledow. Jak juz wykonam ten quest to Ci pokaze mecostam jak wyglada cala komnata:P a tak btw... 5 shamanow i kilka zerkow wokol dziury ostro wala;] na tym skonczylem w poszukiwaniu pewnego tropu...
najlepszy efekt byłby po połączeniu screenow z prawdziwej tibii ze zdjęciami OTS
Witam
NAPRAWDE OGROMIE CI GRATULUJE!!!
Oczywiście nie wykonania tego questa, gdyż wszystkie zamieszczone screeny to najprawdopodobniej fake'i (gratuluję umiejętności w obróbce grafiki) a ja postaram się to udowodnic poniżej (jeśli mówię coś niezgodnego z prawdą, tj. mylę się, proszę napisac, nie jestem ekspertem, to tylko moje spostrzeżenia):
1.http://www.kstu.republika.pl/skarbiec_kumpel.gif
Na tymże screenie (powtarzam: moim zdaniem!) widac całkiem niezłe umiejętności w zakresie 'obróbki' grafiki komputerowej (czego również gratuluję (vel avatar)), jednakże zdaje mi się, że kilka jego elementów jest sfałszowanych. Zaczynając od lewej strony:
-kolor czcionki zbyt 'ostry' (jednakże może to by wina zarówno karty graficznej, jak i fake'u)
-Pasek życia kumpla wydaje się zbyt krótki
-Róg skarbca - dziwne "łączenie" podłogi ze ścianą
- skrzynki, box i platynki - wydaje mi się (powtarzam: WYDAJE, nie jestem PEWIEN!!!), że są one wklejone, tzn, są o 2-3 pixele za bardzo przesunięte w prawą stronę
http://www.kstu.republika.pl/Quest_exit.gif
Tutaj można zobaczyc:
- nie wciśnięty przycisk
- "dziwnie" ułożone monety
- i co nie zaznaczyłem - pasek życia - z pozoru niewidoczny(wystają 2 pixele), jednakże jest on krótki i zdecydowanie przesunięty w prawą stronę.
W tym poście nie zamierzam nikogo poniżac, bluzgac itp. Są to tylko moje prywatne spostrzeżenia. Mam nadzieję, że przedstawisz stosowne kontrargumenty i dowody, mogące dowieśc, żę nie mam racji (np. wielokrotnie wspominany filmik), gdyż sądze, że ten quest nie został przez ciebie wykonany. Czekam na dalszy rozwoj dyskusji. Pozdrawiam!
Gdyby on to wykonal... z radosci szczescia by zrobil ten film i by nas zagieło...
a ze tak nie jest to kazdy bedzie uznafal to za scieme ... :)
Keisuk Cichy
28-01-2005, 22:32
Panowowie./...nie trzeba patrzec na zdiecia zeby zobaczyc ze robi was w balona.
Dzieci przestancie gratulowac wykonanego questu...pogratulujcie dobrego fake"a.
Chlopie (meg cos tam-"zdobywca skarbca")-nnajpierw 25 postow milczysz na temat filmu, na temat wiekszej ilosci screenow, a teraz nagle znajduja sie screeny.
Po drrugie-drzwi sie za toba powinny zamknac nawet przy wyjsciu...i skoncz pieprzyc glupoty.
Po trzecie-naprawde noz w kieszeni mi sie otwiera jak widze takich jak ty...."zlapali mnie za reke-ale to nie ja kradlem".
powiem po trzecie-KOCHANE DZIECI zamknijcie oczy nie patrzcie na screeny zastanowcie sie troche.,....wlaczcie te swoje 13letnie mozdzki....gosc by dawno dal film...nakrecil jak sobie biega w eqipie....ale co.....tibia.cam mu pewnie nie dziala.
I na koncu...nie myslcie ze mu zazdtoszcze dlatego nie wierze...bo szcerze wam powiem ze w dupie mam jakis basilisk quest....generalnie to w dupie mam wiekszosc questow....interesuje mnie tylko aninhalator i nowy z bossmonsterami....
No nic....tyle moich wypocin....ale ludzie blagam...myslcie czasem...gosc zrobil kupe w majtki a nie basilisk questa.
I ostatnie....daje sobie reke uyciac ze CIPy zrobily ten room zeby troche sie nam piana z pyska lala.....bo co-oczy nacieszyc tez mozna...
BTW....jutro ekipa na Antice idzie robic golden boots questa.....
14 par steel bootsow rzucasz na depo chesta....gladiesz na nich 14 zlotych monet....i trzymajac control piszesz "Love cip soft".
bibi "wierzace" noobki.
mówiłem, że taki fake z łatwością można było by zrobic na OTS + screeny nowych przedmiotów tibijskich
Kłamać każdy może..jeden lepiej, drugi gorzej...Tra la la li....;)
Są dwa wytłumaczenia na te wasze "zaniki amuletu". Wykluczam to, że to jest fake i że coś tam majstrowałem -.- :
1. Możliwe, że jest to rozmazanie z powodu zapisania obrazka w złym formacie (bardzo prawdopodobne).
2. Możliwe, że ktoś wymazał część amuletu z mojego obrazka i później wrzucił na forum jako "błąd" aby mnie oczernić... :baby:
Grałeś, ale przegrałeś...
http://www.members.lycos.co.uk/midarth/edit.JPG
1. Rozmazanie nie jest możliwe, gdyż fake został przygotowanny bardzo starannie, ponado doskonała kompresja w formacie .GIF.
2. Pierwszy screen pokazuje datę zapisania tego zdjęcia przezemnie na dysku i zaznaczenia w paincie błędu... Poprawkę wprowadziłeś trochę po moim poście... Powtarzam: grałeś o sławę, a teraz ludzie mają Cię za noba i bluzgają... Może czas to skończyć? Jeżeli nie dostanę jakiegoś rzeczowego pytania kończę wypowiedzi w tym topicu...
Na zdjęciu 1 z datą modyfikacjii zamazałem nazwę folderu, więc jak coś nie było tam nic ważnego...
Lord_Walik
28-01-2005, 23:05
Hmm... Szczerze mowiac nie jestem pewien czy to prawda bo screeny da sie latwo podrobic, najlepszym i ostatecznym dowodem bedzie, jesli nagrasz filmik w TibiCAM i po prostu pokazesz jak bedziesz wychodzil i wchodzil. To by byly wystarczajace dowody, bo screen to wiesz... :/
Logiczne ze to fake chyba jest w tym dziale -.-
NO COMENTS
Slagolash
28-01-2005, 23:07
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=74509
Ktoś opisał zaistniałą sytuację na tibia.de ;p
Co do mojego zdania....pierwszy ss był wiarygodny, choc nie do konca (ten naszyjnik), drugi chyba najbardziej prawdopodobny, natomiast trzeci...przycisk nie jest wciśnięty. Przekonac mnie może tylko filmik :P
Ale sie koles skompromitowal :D nie ma szans wyjsc z tego z twarza... ciagnie to dalej... bezsens... zamiast sie wkoncu przyznac, ehhh szkoda mi Go... hmmm a jednak nie :P myslal ze bedzie 2 bogiem Tibijskim po Bubble x) no coz cos nie wyszlo ? plx?
Tu już ci nie wyszło w zaznaczonym na czarno punkcie brakuje małego szczegółu
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/Quest_exit.gif
a jest nim:
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/Image1.jpg
Jak dla mnie mogłeś jeszzcze dzień popracować nad tymi fejkami.
Raistlinek
28-01-2005, 23:21
eh...ludzie odpuśccie- ja jestem już pewien że to fake. Przekonało mnie przede wszystkim to że autor tego tematu nie odpowiedział ani razu na prośbe o film...coż...po prostu zachował się jak n00b i l0l próbując oszukać całą społeczność tibii o tym że wykonał tego questa...nieładnie....
@up zauważcie że on nie ma nawet paska HP :D
Czyli już wiemy, żę to fake, 20 stron sie meczylismy. a te posty,eh daj flimik i tam dalej jeszcze było. Nie mozna raz napisac. Wdług mnie to jest fake poniewaz.... A nie sie rozpisywac ze oszust tu i tu. Co zabijecie go ze fake wsadzil wam ? Kazdy robi to co chce, on nie wiedzial ze lud na niego sie rzuci, on myslal ze ludzie spox bedą i nie beda tu drzec japy.
Fake :)
Mysle ze te zdjecie ktore pokazuje drzwi mowi wszystko.
Dostalem ten link od kumpla i czytalem kazda strone i gdy zobaczylem ta fotke z drzwiami odrazu wiedzialem co tu nie pasuje i co napisze w poscie.
Dziwi mnie ze dochodzac do konca czyli 20 strony tylko jedna (ze mna dwie) osoby to zauwazyly. :confused:
Aha i jeszcze jedno - ten fake nad drzwiami (czcionka ma inny kolor niz normalna - taki bardziej pomaranczowy a normalnie jest zolty) Nie mowcie ze jestem daltonista ale tak mi sie wydaje jak to pierwszy raz zobaczylem ;)
Wiekszosc ludzi po tych dwoch nastepnych fake zaczela mu wierzyc i gratulowac a gdyby przyjzeli sie dokladniej tym drzwiom to nie robili by tego.
Galahard
28-01-2005, 23:40
czuk85 - masz 6+ za spostrzegawczośc. To jest niepodważalny dowód.
Prośba do mas - skończcie się wypowiadać na temat tych faków - sprawa jest jasna o klarowna. Jak zwykle, chemy być wspaniali odkrywczy i pierwsi w czymś, a efektem jest to że się zbłaźniamy przed własnym narodem a i nie tylko... Mam nadzieję że na tibia.de nie zostaniemy wyśmiani jako naród tylko skrytykowany zostanie sam autor.
A do Ciebie, drogi Autorze pragnę napisać, ża to co zrobiłeś nie było w porządku względem innych. Było może interesujące, ale zaraz stworzyło sporo kontrowersji i wywołało niemały skandal. Twoje imię, jak już zauważyłeś obrosło powszechną pogardą - na dobrą reputację nie licz przed długi czas. Obawiam się że będziesz ją odbudowywał na tym forum niezywkle długo...
No ale jednego dopiąłeś - chciałeś być sławny? no to jesteś... n/c
Na koniec jeszcze raz gratuluje Czukowi - bo ten dowód który podałeś jest po prostu ostateczny.
Dzięki, dzięki Galahard.
Jak sam mój avatar wskazuje nic się przede mną nie ukryje. :P
Teraz jedynie prośba do modków, zamknijcie ten temat albo wywalcie.
Raistlinek
28-01-2005, 23:44
chyba masz bana gościu :p
czyżbyś był dresem?? hehe
dobra, ustalone to jest fake, koniec kropka. wstyd,styd...
Tibiańczyk
29-01-2005, 00:07
Nie wiem wszyscy chyba powariowali z 1 głupiego fake'a zrobił się temat na 21 stron. Teraz już wiemy na 100% że to fake dzieki spotrzegawczosci czuka http://tibia.pl/forum/images/smilies/smile.gif
21 stron...
..A to Czuk zyskał sławę, nie Ty =P
Odtańczmy taniec radości (Uhm).
Galahard 1 za spostrzegawczosc o dzwiach sa wzmianki na 17 i 18 stronie
kstu nic z tego co pokazales nie jest blendem
btw
moze ktos zrobic eksperyment i ustawic za jakimis dzwiami fire i energy fieldy
a potem je otworzyc
To już zrobiłem z kumplem: on postawil fire i energy fildy a ja spokojnie otworzyłem drzwi i przeszedłem przez fieldy (no wkońcu non PvP), tak więc można otworzyć takie drzwi.
Tak Angel of Death o tym wspomniał ale chyba nikt nie zauważył:
"a i jeszcze troche mi te drzwi nie pasuja czy nie powino ich być wewnątrz kawałek widac :>" (strona 17 post 170#)
re: down
Tak widać, nie będe robił kolejnego ssa ani run bo nie będe marnował many na takie coś. (ogień i fildy są na drugim planie a na nich kawałek drzwi).
A jednak mi się zachciało została mi jedna runka więc proszę bardzo mały ssik.
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/proof.jpg
mnie interesuje czy widac ten kawalek dzwi po otwarciu kiedy za nimi sa fieldy
re: up
czyli kupa... tylko filmik moze pomoc.
Zielevitz
29-01-2005, 06:18
Ja z moją gildią równięż próbujemy rozwiązac ten quest - mam kilka prostych pytań ;p
1. Czy żeby otworzyć skarbiec potrzeba klucza?
2. jeśli tak, czy jest on w popkoju z bazyliszkiem?
3. jeśli tak to czy wchodzi się tam z tej kopalni dzie go widać czy z innego miejsca?
4. teleportem czy dziurą może?
5. czy u jakiegoś npc można się coś dowiedzieć? (tak wynika z ksiąg na jego temat)
6. Czy do tego questu potrzeba kombinować z guzikami koło imperatora? (powiedz jeśli tak to w jakim celu - nie pytam co trza z nimi zrobić tylko po co ;p)
no to by nam bardzo ułatwiło zadanie ;p
jeśli możesz odpowiedzieć to na Private MEssage
z góry thx ;]
hehe, tak tak weim że jestem wredny wobec niego :] pewnie odpowie że nie chce ujawniac szczegułów buehehehehhe swoją droga fake niezły
Mlody Kojot
29-01-2005, 08:01
Tiaaa, tak jak myslalem - zle zrobiona mapa w OTS + w MapEditorach OTSu nie da sie dodawac tapet, wiec nie mial jak jej tam umiescic. ;)
Master Gutek
29-01-2005, 09:47
No rzeczywiscie te drzwi...
Wielkie GRATZ dla tych ktorzy to pierwsi zobaczyli...
A memuzo filmiku nie da na 100% bo nie umie podrobic filmu :P wiec nie ma nawet na co czekac.
No mial sie zrobic bohater tibijski a zrobil sie blazen tibijski :P GZ MEMUZO hehehehe
Zielevitz
29-01-2005, 10:13
tak szczerze to jakby pokombinował to mógłby nakręcić na otsie i potem przekompilować na 7.4 ale to inna bajka ;p
Drackmir
29-01-2005, 10:56
Ale przynajmniej było się z czego pośmiać :p
A tak ja on to wcześcniej powiedział że obciął zdjęcia odrazu po zrobieniu to myśle że chyba nikt nie był by taki głupi żeby odcinać zdjęcia które mogą przynieść mu uznanie :]
Teraz prosimy quest z Golden Mace :p
Koles sie odnalazl w dziedzinie robienia dobrych faekow :P
Zielevitz
29-01-2005, 11:10
a co ty taki skromny? ja che quest na thunder hammer! I uwieńczenie questu z faraonami! a co ;p ;p
Rafals from hell
29-01-2005, 11:28
Jeżeli byłoby to prawdziwy SS to postać byłaby umieszczona w środku SS'a. Słaba jakość świadczy o zwiększonej rozdzielczości obrazka i przedmiotów... ;/
Mnie nie nabierzesz... nie da się tam wejść. To jest miejscówa jak MinoMag na ROOK'u (chociarz można było kiedyś do niego wejść, a tu nie)
Kończe i jeszcze raz mówie FAKE...!!!
Mistyczny
29-01-2005, 11:44
Jak mnie wkurzają taki posty zawsze jest kiedyś a co ku**** co to znaczy kiedyś (najprostrze wytłumaczenie a z kąt to wież że kiedyś było ???)_
BTW....jutro ekipa na Antice idzie robic golden boots questa.....
14 par steel bootsow rzucasz na depo chesta....gladiesz na nich 14 zlotych monet....i trzymajac control piszesz "Love cip soft".
Haha dobre, ctrl + Love haha ;)
--------------
A co do tych przycisków, gdy sie na nie wejdzie to się nie wciskają. Ludzie! Pofatygujcie sie do skarbca w Kazo i sami sprawdźcie !! X(
@down
Wypraszam sobie.
A nas bardziej interesuje FILMIK mr. oszuscie xD a moze by mu tak zaspamowac maila mueaheah x)
Aval'yah
29-01-2005, 11:55
Czyli to jednak fake.. nie mam pojęcia po co ten gościu jeszcze to przeciąga..
Bez sensu.
Memuzo w****iasz mnie powoli, nie możesz zrozumieć, że wszystko się wydało..?! Przecież, jakby to nie był fake a ty się tak boisz o swojego eVul chara, to wez rzeczy i przezuc na uhmakera.
@Do modków
Weźcie zamknijcie ten temat, bo posty typu "fake, wypierdlaj z tym" nic nie wnoszą. Autor się zbłaźnił. Szkoda bazy danych na taki shit. Koniec i >.<
Zielevitz
29-01-2005, 12:04
wypierdlaj
ty weź nad sobą panuj -.- jak zamiast przecinka mówisz k*** to nie wygladasz na twardziela tylko na pryszczatego nastolatka z próchnicą...
Czyli to jednak fake.. nie mam pojęcia po co ten gościu jeszcze to przeciąga..
Bez sensu.
Bo nie wie kiedy sie przyznac i skonczyc ta zalosna farse.
pewno sie boi tibiacam wlaczac - keylogger , no stracilby wsio ze skarbca....
dziwie sie wam......22 strony ;o pewno jeszcze z ~4 zrobicie
pewno sie boi tibiacam wlaczac - keylogger , no stracilby wsio ze skarbca....
dziwie sie wam......22 strony ;o pewno jeszcze z ~4 zrobicie
Oby 4 ! :)
Temat bedzie sie ciagnal dopoki, doputy modkowie go nie zamkna ;)
Slagolash
29-01-2005, 12:16
Ma jeszcze szanse...obrocic to w zart, przyznac się że to fake i powiedziec ze zrobil to dla beki....ale nie sądzę żeby skorzystał z takiego rozwiązania :P
Edit:
Zrobiłem to wszystko dla żartu.
A jednak skorzystał....:P:P
Elrendell
29-01-2005, 12:38
Myslę że to fake...i nic innego :( sry
Knight Simon Dark lord
29-01-2005, 12:45
zauważyliście że on nawet ani razu mie wspomniał o filmie nawet 1 słowem niech da wskazówke jak zrobić ten quest i niech ktoś to sprawdzi wtedy mu uwierze aha i jak ktoś gra na tytani niech powie ludziom ze jakiś noob oszukał polskom społecznośc tibijskom swoimi fakami aha memuzo przyznaj sie po cholere to ciągniesz ludzie kapli się że to fake tak to wyjdziesz z twarzom a tak to dzieci zapamietają cie jako wielkiego oszusta :P
Hehe podziwiam Wasze dążenie do prawdy ;)
Przyznaje się, to wszystko to fotomontaże :)
Zrobiłem to wszystko dla żartu. Cieszę się, że przynajmniej część z Was udało mi się nabrać, i że się z tego śmialiście.
Proszę o zamknięcie tematu ..
Raistlinek
29-01-2005, 12:53
a ja cie nie podziwiam za to co zrobiłeś.....urodzony polityk jesteś :p
Master Gutek
29-01-2005, 12:56
ale zart memuzo...
ha-ha-ha
dla mnie i tak jestes blaznem i duzo bledow w tych fakach
jak dla mnie sie tylko zblazniles.
zamknijcie temat!!
Knight Simon Dark lord
29-01-2005, 12:58
Modki czyncie swą powinność a Memuzo ciesze się że chociaż się przyznałeś masz szanse odzyskać zaufanie na forum tylko to troche potrwa
Modki czyncie swą powinność a Memuzo ciesze się że chociaż się przyznałeś masz szanse odzyskać zaufanie na forum tylko to troche potrwa
Nie mam zamiaru odzyskiwać zaufania, ponieważ nie będę się udzielał już na łamach TEGO forum. Łaski mi nie robicie.
Knight Simon Dark lord
29-01-2005, 13:06
no to modki jak on chce to mozecie mu :ban: dac jak nie bendzie sie udzielał na tym forum aha i nie chcesz zaufania to nie ja ci łaski nie robie bo oszukałeś wszystkich polaków na forum(ok nie którzy nie dali sie nabrać) a teraz close topic
Dobrze, że wkońcu się przyznałeś, musisz popracować jeszcze nad robieniem faek'ów. Ja nie mam żadnych pretensji do tego, że zrobiłeś sobie jajca, każdy robi to co robić kce.
Re down:
Ja to od założenia tego tematu do 5 rano odświeżałem i czytałem co 10 minut. (Czytam all posty, tematy na forum, ale żadko odpowiadam, tylko jak mnie cos naprawde zainteresuje.)
@UP : I niezle namieszal ;) Czytac 3 strony postow co godzine to nie lada wyczyn ;)
Nie mam zamiaru odzyskiwać zaufania, ponieważ nie będę się udzielał już na łamach TEGO forum. Łaski mi nie robicie.
Mysle, ze nie bedzie nam (forumowiczom) Ciebie brakowalo - klamcy i oszusta.
na 100% fake
wystarczy zrobic zblizenie w paincie.
przy winged helmie itp
@up:
Szybki jestes mowie Ci ;) lolx
Zielevitz
29-01-2005, 17:47
na 100% fake
przy winged helmie itp
no wow ale masz skape.....
na 100% fake
przy winged helmie itp
GRATZ reflexu ! ;)
@down
Przeciez on sam sie przyznal kilka stron wczesniej ze to fake....
Thel Merena
29-01-2005, 17:50
To jest fake!Autor w podpisie się przyznał ,,Fake?A jak inaczej!"czy coś w tym stylu... B)
@up: Jestes super szybko spostrzegawczy... zmienil to po tym jak sie przyznal
-.-
Do modkow : Powinniscie to juz usunac albo zamknac bo zasmieca baze i jest swietnym tematem do nabijania postow ;) ^.^
Zielevitz
29-01-2005, 18:09
nawet jeśli człowiek se kilka postów nabije to co z tego ;p
Czarny Paladyn
29-01-2005, 18:11
Ja mu ufam. Czemu chłopek niemógłby wykonć tego questa? ;)
nawet jeśli człowiek se kilka postów nabije to co z tego ;p
No wlasnie to ze jednak te moze niecale 26 czy ile tam stron "troche" zapycha baze 4um xD
@up : no ****a nie wykonal czy ty slepy jestes?!?!?!? Czytaj poprzednie posty -.- sam przynal ze to fejk ehhh
ancient kavu
29-01-2005, 18:17
Ja mu ufam. Czemu chłopek niemógłby wykonć tego questa? ;)
No to ufaj dalej. Nawet jakby nie bylo zadnych bledow to co z tego? Zawsze mozna w ots zrobic identiko i screnny do woli :P
Fake jak fake...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.