Pokaż pełną wersje : 20 lecie Tibia.pl
Cześć,
W przyszłym roku (serwis powstał*w 2003r.) mija 20 lat od momentu kiedy założyliśmy tą stronę. O ile sama gra Tibia może już nie być wspólnym tematem dla większości OG gamerów to sam sentyment pozostaje.
W dobie inwigilowanych grup facebooka, ulotności dyskusji na Discord może znalazło by się miejsce na nieco sentymentu i próbę reaktywacji forum. Dojrzałej (i nieco mniej) społeczności dzielącej się pasją do okoła...
No właśnie, ale czego? Gier, technologii, czy wszystkiego po trochu ?
:kat: Zagłosuj, daj znać
Dajcie znać o ile jeszcze tu jesteście :p
Myślę, że odzew, a właściwie jego brak pod tym postem wystarczy za odpowiedź.
Jako forum o Tibii absolutnie nie ma to sensu i można by się tylko zastanawiać czy miałaby go platforma dla dawnej społeczności, ale i tu odpowiedź raczej brzmi podobnie - Już nawet wątek o elycie niemal umarł, a co dopiero pełnoprawne forum.
W dobie masy darmowych hostingów fajnie, że jest możliwość pozostawienia takiego wehikułu czasu, pamiątki po dawnych czasach. Gorzej z domeną, sam z własnej kieszeni opłacasz?
W sondzie odpowiedzi udzieliło prawie 100 os. z czego prawie 70% na tak :) Tutaj może mało kto się wypowiedział, bo widzę, że czasem jet problem z logowaniem chociaż maile przywróciłem (przypomnienie hasła działa).
Jak najbardziej nie chodzi o community dot. Tibii, a takie które tworzyło Tibia.pl
Podejrzewam, że reaktywacja forum to kwestia dotarcia do użytkowników. Mi to osobiście wszystko jedno, czy zaglądam na tradycyjne forum czy też na Reddita ze społecznością tibijską. Tak długo jak jest z kimś o czymś sensownym popisać, to jestem za!
+prospy za nostalgie ;D
Panie złoty dajta spokój :wasabi:
Spiritedaway
19-04-2023, 01:23
Matko, dostałem maila z Tibia.pl z życzeniami urodzinowymi i jestem w szoku że komuś jeszcze chce się utrzymywać/opłacać serwery :D
Don_Kustosz
09-06-2023, 09:20
:):):baby::baby::baby:
Wszedłem z ciekawości, bo coś mi się przypomniało i chciałem sprawdzić :) Zdziwiony jestem, że strona wciąż istnieje. Nawet pamiętałem login i hasło. Mimo wszystko informacja "Ostatnia wizyta: 18-12-2007 o 16:00" przypomniała mi, że z grą skończyłem dobre 15 lat temu. Gra pod płaszczykiem rozwoju się zaczęła szybko komercjalizować i tracić grywalność. Były epizody że z totalnej nudy logowałem się żeby przypomnieć sobie "fajne czasy". Ale to tak jak z grami które się grało na starych konsolach czy komputerach - w pamięci pozostają 100x lepsze, niż po ponownym odpaleniu po latach.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.