Pokaż pełną wersje : Który miecz wybrać ?
Nie wiem co wybrać Two-handed Sword (atk 30 def 25 dwuręczna) czy Broad Sword (atk 26 def 23 jednoręczna). twohanded w carlin za 950 (jak można gdzieś taniej to mówcie) a broad sword nie wiem gdzie kupić ani za ile. Z czego wypadają te miecze, czy są dostępne z questa? (nie pytam z jakiego).
Gracz Tibii
30-01-2005, 09:24
Broadsword na wolnym rynku nie jest zbyt drogi (chyba) zależy jaki świat. Najlepiej zajżyj do działu "Ceny equip na różnych światach" i szukaj od końca swojego świata. Tu masz odnośnik na ostatnią strone http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=240759#post240759
A jeśli chcesz wiedzieć to zajżyj na strone.
Broad sword jest 2 ręczny
Obie są dwuręczne, więc odradzam Ci ich używanie.
Znacznie lepsze połaczenie da broń jednoręczna i tarcza, jeśli nie masz dobrych skili.
Zaoszczędz na przykład na spike lub serpent sworda, do tego kup dwaven shielda.
Broń dwuręczną opłaca się używać od okolo 75 fightingu, wcześniej nie ma większego sensu.
Oczywiście wtedy nie broad czy two handed tylko Giant Sword.
Miecze: Two-handed Sword (2 ręczna) i Broad Sword (2 ręczna), wiec tarczy nie bedziesz mogl uzuwac. Co spowoduje pogorszeniu sie obrony, ale to twoj wybor. Lepszy jest miecz Two-handed Sword ma wiekszy atak i obrone. Tak jest mozliwosc zdobycia mieczy z questu.
Zdecydowałem się Spike Sword, Serpent nie bo def mały. Do tego dwarven shield i będzie niezłe combo. Ale gdzie to kupić. Opłaca mi się stać w mieście i wołać buy ........... Ciekawe ile ludzi będzie to miało. Spike sword jest z jakiegoś questa?
o broad sworda mozesz poprosic ludzi którzy ida na dragi zeby ci 1 przynesli a jezeli grasz na julerze dam ci za free jak mam a 2hand z beholdera wypada
Tibiańczyk
30-01-2005, 09:51
Jeżeli chcesz koniecznie miec broadsworda to poszukaj dobrze na senji.....Upppss(Modki moze nie skasuja posta). Wiecej o questach na pw :p:p:p:p
Dwarven shield z solidera wypada.... Będe dawał z nimi rade z spike sword, copper shield, brass legs, scale armor, solider helmet i skillami ok. 50/50 na 9/10 lvl? Czy spike sword jest dostępny z questa albo z potwora?
Tibiańczyk
30-01-2005, 10:17
@up
Jest quest na spike sworda z fire devilami, i spike sword jak dobrze pamietam wypada z vampirka.
Ok, dzięki za posty, już wszystko wiem. Temat do zamknięcia.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.