Pokaż pełną wersje : Kupowanie rotwormów :P
Jak kupić rotworma u NPC Humgolf w Kazordoon ?
Mówi że nie sprzedaje ludziom bez drilling license, ale skąd to wziąć :P
Próbowałem go wypytać ale bania :(
jak ktoś wie, plx powiedzcie :D
co to znowu ma byc ?? pierwsze slysze o takims czyms a tak apropo to poco kupowac rotwormy ??zamknac, skasowa, :ban:
Welshaire
30-01-2005, 22:35
Gosciu ma racje, w Kazo taki gosciu sprzedaje rotwormy jak masz ta licencje (tak mowi). Wydaje mi sie, ze sie nie da kupic :P No chyba ze jakis nieznany quest... (Basilisk Quest :D)
:)
Channel saved at Sat Dec 25 15:03:10 2004
14:53 Modelka: hi
14:53 Humgolf: Modelka, good day .. or night, whatever.
14:53 Modelka: buy rotworm
14:53 Humgolf: Do you want to buy a rotworm?
14:53 Modelka: yes
14:53 Humgolf: Hey, you don't own a drilling license. No deal!
14:54 Modelka: drilling license
14:54 Humgolf: I am not allowed to sell worms to people without a formular 007 license to drill or a 0815 artist license.
14:54 Modelka: artist license
14:54 Humgolf: It's a special license for artists. It was only used once as I sold a white worm to Frietsiek and Yor.
Tyle mi się udało z nim pogadać. Później milczał jak zaklęty.
Aha... jeszcze można sprzedać u niego martwe szczury po 2gp :)
Pisać plz jeśli ktoś wie coś więcej.
Sheverish
31-01-2005, 18:37
A moze by poszukac tego Frietsiek`a ? Z tego co zrozumiałem to jakis biały robak i moze on daje ta licencje?
Gniew Mroku
31-01-2005, 18:49
A moze by poszukac tego Frietsiek`a ? Z tego co zrozumiałem to jakis biały robak i moze on daje ta licencje?
To źle zrozumiales. Z tego tekstu wynika, że ziom sprzedal bialego robaka ziomom o nickach Frietsiek and Yor. Pewnie nie da się mieć własnego rota, ale poszukać zawsze można.
Maciek Demolka
31-01-2005, 20:13
LOL, LOL, i jeszcze raz LOL!! Gram jush trochę w Tibię, parę razy byłem w Kazo, ale nigdy nie widziałem nikogo z rotami!! Chyba nie można ich kupować...
:(
Jaszczur of Secura
31-01-2005, 20:28
temat dosc ciekawy tez to chcialbym wiedziec :p ale chyba nikt na ten temat wiedzą niegrzeszy :(
me'r :evul: plxxxx0r
a jeśli ktoś wie, to może powiedzieć? nah...:)
hehe, ludzie będą robic teraz ratbagi :)
Willy The Dark Druid
31-01-2005, 20:56
Niejestem w 100% pewny ale to chyba quest ale niejestem pewny to tylko przypuszczenie. Sam probowałem rozwiązać tą zagadkę ale narazie nic nie wskorałem. Sproboj porozmawiać z Imperatorem Kazordon... bo ten sprzedawca cos o nim wspominał... tylko tyle wiem
Rupevef of Hiberna
31-01-2005, 21:14
Jeśli da się nawet kupic tego rotworma to pewnie tylko pacc-e(jak zwykle)
im cipowie dają większość udogodniej.
To czemu facc miałby mineć rota??
Osobiście przydałby sie rocik ale....
Jak go wyciągnoć z kazzo??
To dopiero zadanie
Już nie mówiąc że ktoś go może zabić......
chodza plotki, ze Drilling licence istnieje i mozna ja zdobyc dajac w zamian Witchesbroom. Niestety nikt nie wiem komu. Poniewaz to tylko plotka, to chyba nie jest quest spoil?
btw - ciekaw jestem ilu z was pomiedzy zdobywaniem kolejnych leveli/skilli znalazlo chwilke na poczytanie ksiazek, czy rozmowe z NPCami?
czy ktos wie, ze mozna np. kupic latajacy dywan?
slimaczek
31-01-2005, 22:09
Zawsze się zastanawiałem po co ten gość tam stoi :P Tak apropo to pewno kupujesz rotworma w klatce, idziesz przed jezioro wypuszczasz i trenujesz :P
wielki90
01-02-2005, 13:09
OFFTOP: Taa... Można kupić. Kosztuje chyba 10k (100k) ? Niewiem dokladnie, ale można kupić na Edron w górach gdzieś bodajżę...
co to znowu ma byc ?? pierwsze slysze o takims czyms a tak apropo to poco kupowac rotwormy ??zamknac, skasowa, :ban:
Bawią mnie takie wypowiedzi :D :D :D
"Jestem mastach, 32lvl zrobilem sobie avatar z PACCowym outfitem mimo ze mam FACC. Nigdy nie slyszalem o kupowaniu rotow wiec to MUSI być nieprawda. Zamknąć temat" - komentarze typowych MASTA :)
Lord kasztanowiec
02-02-2005, 08:59
to jest quest ale powiem tylko że jest w kazzo baaaardzo glęboko pod ziemią :) ale to chyba nie quest spolling bo na samym dnie kazzo spodkalem karteczke za scianą to chyba była ta licencja (niemówie o skarbcu)
Poco kupowac rotworma skoro mozna se go wyczarowac :)
Wydaje mi sie ze to nie jest zaden quest bo w tibi pelno takich zagadkowych zagadek
Chopkers
05-02-2005, 11:19
znowu sie zapowiada temat a'la basilisk :P
tibia bez wielu takich zagadek byla by zwykla gra rpg... ehhh
ja tam jak hce kupis se rota, to to olevam i ide na bagna.
ale wes ktos mi jeszcze powiedz po co som w kazz te glupie piromany??
Evul Tibian
05-02-2005, 12:41
Moim zdaniem jest to czesc jakiegos dosc skomplikowanego questa,byc moze jestescie na tropie Basiliska? :p
@up
Kto wie? :P
Co do kupowania rotów to raczej nie można tego robić (moim zdaniem oczywiście), pewnie można wytrzasnąć klucz do tych rotów "na sprzedarz"
O ile mi wiadomo, to gramlin juz poniekad objasnil zasady kupna rotow, wiec offtopic!
patrikoz
05-02-2005, 14:44
Wszystko wydawaloby sie bajka, gdyby nie to, ze Rota nie da sie summonowac!!! Moze to oznacza, ze bedzie mozna summonowac roty za mniejsza mane? Albo taka sama jak Convince? Trzeba tylko sie dowiedziec, jak zdobyc licencje...
Knight Simon Dark lord
05-02-2005, 15:48
a mnie ciekawi po co jest książka kucharska kupiłem jednom w tavernie w kazoo i one som jak mapy czasami mozna kupic czasami nie wiec po co by ona była a co do rotów hmmm wiem że tam są ale może trzeba do wiezenia isc
Dowizul z Inferny
05-02-2005, 17:43
tak mi se co skojazylo ze mozna by bylo tego rota wypuscic na bazyliszka ale z kad wziazc licencje?? pewnie utevo res ina dwarf i z kims pogadac i zdobyc licencje ale to tylko tak sobie wymyslilem lecz mozna sprobowac
Nie da rady kupic rotworma w tibii, jak chcesz miec swojego to summon/convince :P
Ja kolo venore znalazlem na bagnach jakiegos death human i w nim lezala licencja tylko niewiem czy to dokladnie ta bede musial isc sprawdzic
a mnie ciekawi po co jest książka kucharska kupiłem jednom w tavernie w kazoo
Ta książka jest częścia questa.
@up
latajacy dywan moze ci sprzedac gosc na darashi, oczywiscie wymagana jest licencja
Misiu Wielki
20-05-2005, 15:17
Nie da rady kupic rotworma w tibii, jak chcesz miec swojego to summon/convince :P
Rota sie nie da zsummonować -.-
sceptile
20-05-2005, 17:13
Moim zdaniem jest to czesc jakiegos dosc skomplikowanego questa,byc moze jestescie na tropie Basiliska? :p
hmmm, to całkiem możliwe, n.p. jeden dwarf kupił sobie rota, i chodził sobie po kopalniach, i znalazł niechcący bazyliszka, i ten rotworm wrócił, i jak się go kupi to może nas tam zaprowadzi 8o
evilKRIK
20-05-2005, 19:13
Dwarfy piszą że zakopały bazyliska tak głęboko że nawet ich oczy nie mogdły dojrzeć dna. Jak wiemy rotwormy to ślepe potwory, i najlepsi kopacze w całej tibi. Jak są małe może są białymi robakami(potem rosną i siemnieją) i moze takiego małego rotusia się da kupić, po czym wypuscic i wstąpić do nowego hole z Bazylim.
Ale po co iść do bazyliego, to nie bezpieczne, ja ostatnio piłem z bazyliskiem u Froda i mi powiedział że nie chce mu się tam siedzieć ciągle. :p
A wiec roty sa czescia questa z basiliskiem!
Moja teoria:Musisz miec licencje i wymienic na rota.Potem rot kopie tunel do bazyliego i go zabija<przeciez gracz nie moze zabic bazyliego bo go zabije wzrokiem a jak wiadomo roty sa slepe i nie spojrzy mu w oczy.>Zdobywasz cialo bazyliszka i dajesz imperatorowi.MAsz dragon scale legs i mile zwierzatko :D
Ludzie ZauwĄzcie WŁaŚnie Dlatego Tibia Jest The Best Mmorpg. W Jakiej Grze WidzieliŚci Takie Questy?? CaŁe Kazo PrzecieŻ Jest W Questach. Ja Sam Mam 3 Klucze, KtÓre ZdobyŁem W 1 DzieŃ. UwaŻam, Że To Jest Quest Spoiling, Ale Jescze Nikt Nigdy Nie WykonaŁ Tego Questa WiĘc MoŻe Moderatorzy ZezwolĄ Na 1 WyjĄtkowy "quest Spoiling" I Razem RozwiĄŻemy Tego Questa ;) .
Knight Simon Dark lord
21-05-2005, 00:28
@ up
moze sie zgodzą skoro na anihillatora sie zgodzili tylko ty ich namawiasz ja nie chce mieć bana :P
topic@
ja myślę że do tego questu trzeba mieć lvl jakiś skoro gdzieś było napisane że krasnoludy muwią że jest się za młodym to może powiedzą to komuś dopiero jak ma się np 60+ lvl bo jak wiadomo wyrocznia mówi to samo na rooko i trzeba mieć 8 lvl więc może dlatego nie dali bramki lvlowej
Radek 666
21-05-2005, 08:39
A według mnie to kolejny pic na wodę, i temat do gdybania...
alstar xuvi
22-05-2005, 19:16
chyba tszeba mieć PACC nie patszyłem na wszystkie odpowiedzi tak że moge się powtużyć jak tak to sorki
Ortografia nie moj............................................... .....................
Gosciu ma racje, w Kazo taki gosciu sprzedaje rotwormy jak masz ta licencje (tak mowi). Wydaje mi sie, ze sie nie da kupic :P No chyba ze jakis nieznany quest... (Basilisk Quest :D)
:)
wyjoles mi to z ust. :D dzisiaj na eterni jakis kolo (profesja knight) miał rota i robil na kazdyn pk :evul:
webazime
28-05-2005, 15:17
a ja wiem chyba bo na prawo w dol jest wlasnie qest z kiesiengom jakoms ale nie wiem co sie z niom robi? sprawdze i dam edita
Jestescie Beznadziejni
Gość nie mial co napisac z reszta ja tez :)
Ale ja przynajmniej nie jestem chamski :cup:
Proffesion : Sorcerer
03-06-2005, 23:12
a mnie ciekawi po co jest książka kucharska kupiłem jednom w tavernie w kazoo i one som jak mapy czasami mozna kupic czasami nie wiec po co by ona była a co do rotów hmmm wiem że tam są ale może trzeba do wiezenia isc
Nie będę objaśniać po co ona jest bo to zabronione, ale powiem ci tak: jak bedziesz miał pacca i rozmiawial z npcami to sie dowiesz, w kazdym razie nie wyzucaj jej bo potem nie kupisz drugi raz.
Sadomaso
03-06-2005, 23:28
Jak będę miał troche więcej czasu to sie pobawie w tego "questa". Ciekawe jakie jest prawdziwe rozwiązanie...
Adolphus Elbragol
04-06-2005, 07:27
A wiec roty sa czescia questa z basiliskiem!
Moja teoria:Potem rot kopie tunel do bazyliego i go zabija<przeciez gracz nie moze zabic bazyliego bo go zabije wzrokiem a jak wiadomo roty sa slepe i nie spojrzy mu w oczy.>Zdobywasz cialo bazyliszka i dajesz imperatorowi.MAsz dragon scale legs i mile zwierzatko :D
Po pierwsze - watpie, zeby Cipsoft dawal klucz do komnaty, w ktorej codziennie respawnuja sie dragon scale legs'y i jakies bajery. Przeciez cos takiego byloby w stanie zaburzyc rownowaga serwera bardziej, niz pojawienie sie na nim Del'Toro.
A rot kopiacy tunel, to juz wierutna bzdura. Widziales kiedys potwora oddzialujacego na otoczenie, na ktore nawet gracze nie moga odzialowywac? Widziales kiedys potwora, ktorego mozesz lurowac po schodach (bo przeciez jakos musisz sie do kopalni niedaleko bazylego)?
Ja kolo venore znalazlem na bagnach jakiegos death human i w nim lezala licencja tylko niewiem czy to dokladnie ta bede musial isc sprawdzic Naucz sie angielskiego, a potem spamuj o swoich przygodach w niedostepnych bagnach wokol Venore.
Wyjoles mi to z ust. dzisiaj na eterni jakis kolo (profesja knight) miał rota i robil na kazdyn pk
a)ortografia
b)masz dowody (ssy)?
Jesli nie, to pozwolisz, ze Twoj spam wloze pomiedzy bajki.
Btw. Gremlin jasno wypowiedzial sie n.t. kupowania rotow, po kija jeszcze spamujecie?
sceptile
04-06-2005, 09:24
[QUOTE=Adolphus Elbragol]
"Wyjoles mi to z ust. dzisiaj na eterni jakis kolo (profesja knight) miał rota i robil na kazdyn pk "
a)ortografia
b)masz dowody (ssy)?
[QUOTE]
A słyszałeś kiedyś o takim czarze jak "Convinence creature"? Taka fajna runka, zaurocza część potworów.
Gensioorek
08-06-2005, 07:27
Ja osobiście sądzę, że jeżeli licencja na kopanie leży gdzieś na dnie Kazz za ścianą to pewnie jest Quest na nią, a potem gdy już ją zdobędziesz to idziesz do tego agenta w Venore kupujesz rotka i może chodzi o to, że będziesz mógł przywołać rota tzn. po wykonaniu questa na licencję. Czyli: idziesz do kazo do bazyla i przywołujesz rota (sorc i drut rulezzz) on kopie dziurę tak jak kilof tzn. pojawia się dziura, wchodzisz w nią idziesz korytarzem, widzisz rope place włazisz do góry trzymając w ręce mirror (lusterko) dostępne z jakiegoś Questa o ile dobrze pamiętam i bazyliszek chcąc cię zabić wzrokiem zabija siebie xD. Idziesz do Impera w Kazz dajesz mu bazyla on ci daje kluczyk a ty obrabiasz skarbiec... czy to nie cudowne...??
A słyszałeś kiedyś o takim czarze jak "Convinence creature"? Taka fajna runka, zaurocza część potworów.
O Convinence nie, ale o Convince tak =)... Ktoś mówil, że można summonować rota - nie da się...
Powiedzcie mi... Jeżeli do tej pory nikt nie kupił rota to jest to powód, by mówić, że jest to bajka? Może jest to quest, może część Basilisk Quest... A może nie? Lecz nie możecie nic powiedzieć bo to tylko CipSoft wie...
Może kupiony rot inaczej "działa" od normalnego rota?
- Tak czy inaczej jest to gdybanie...
Nie wiem czemu ale wy zawsze za dużo myślicie i bujacie w obłokach.
Gremlin ma rację Cipsoft zrobił sobie żart i tak naprawdę nie da sie kupic rotworma.
OK Uważam że temat należy zamknąć.
edit: A jeszcze jedno to nie jest quest.
Knight of the fredoom
03-07-2005, 15:46
wszyscy ktorzy odbieraja innym nadzieje na to ze to jest do zrobienia sa poprostu hamscy ja osobiscie tez zgarnalem na bagnach kiedys jakas kartke wygladala jak jakas umowa cos na niej pisalo ale wygladalo to bardziej jak karta wstepu gram teraz na innym servie i niemam tej kartki , jak uslyszalem o "licencji" to tez o tym pomyslalem pojde tam teraz i wezme te kartke do tego goscia co niby sprzedaje roty szkoda tylko ze niewiem gdzie on jest jesli ktos gra na hibernie i chce zobaczyc czy cos z tego wyniknie to moze isc zemna do pokonania bedzie behholder 2 slimy i scorpion jesli pojdziemy krotsza droga wiec jak?? idzie ktos zemna?!!!!!
Moj nick "Knight of the fredoom"
03.07.2005
godz. 16:00
Knight Simon Dark lord
03-07-2005, 17:14
a wiecie że ten quest jest dostępny nie awno byłem w kazoo tam u tego gościa co roty sprzedaje i wiecie co? jakiś gość wyszedł z tych drzwi to mnie zatkało nie pamiętam nicku ale żałuje że filmiku nie mam to bym wrzucił czyli rozwiązanie musi gdzieś być
p.s jeżeli ktoś gra na harmonii i wie gdzie jest to miejse z tym gościem i jego "licensją" to prosze napisać pw do mnie
Prima Scorpio
03-07-2005, 17:29
Hah mozna niezle sie usmiac z tych bzdur che che che. :) Qest na basiliska jest CHOLERNIE trudny, tylko z pozorow wydaje sie latwy. Lusterko zdobywa sie u troli przy dwarf bridge (+ wedding ring :P) ale to nic nie daje. Poza tym sa tam tak mocne potwory ze moi koledzy: 57 elite Knight :crusader: i 97 Royal Pal :lucznik: padli w drodze. ;( Temat do kasacji. a moze :ban: dla zalozyciela?
tak to jest rzeczywiscie trudne...siedzialem w bibliotece w kazz ale nic nie znalazlem jesli ktos cos wie to moze na maila lub gg (6499078) to razem pogadamy,moze cos wskóramy i by bylo niezle...zawsze cos ...a i czy ktos zna moze jakies wieksze biblioteki w tibii (ale na Facc terrains)
MadAndBad
01-12-2005, 20:06
Mam pewną teorie, nie mam czasu aktualnie żeby ja sprawdzić, więc jeśli ktoś może sprawdzić to będe wdzięczny. A teoria idzie tak: pod Femor Hills, wejście od wschodu jest ładny resp rotwormów na dole tzn ten którym można dojść do skeletona na górze i do trumny z żółtą różą Otóż tam na dole była tabliczka mówiąca mniej więcej coś takiego: SKOŃCZYŁEM! Nie będe więcej kopał lochów, dopóki nie dostarczą mi porządnych narzędzi! Możliwe więc, że dwarfowi, który to napisał ktoś dostarczył rotworma z tym pozwoleniem. Być może trza przekopać teren i poszukac ukryej dziury?? Sorka jesli to częsc innego questa ale newbie jestem :p Prosze o ewentualne sprawdzenie :D
Rethfing on Aldora
01-12-2005, 20:16
a wiecie że ten quest jest dostępny nie awno byłem w kazoo tam u tego gościa co roty sprzedaje i wiecie co? jakiś gość wyszedł z tych drzwi to mnie zatkało nie pamiętam nicku ale żałuje że filmiku nie mam to bym wrzucił czyli rozwiązanie musi gdzieś być
p.s jeżeli ktoś gra na harmonii i wie gdzie jest to miejse z tym gościem i jego "licensją" to prosze napisać pw do mnie
Oczywiście nie zapamiętałeś nicka, bo po co ?? Skoro tyle osób o tym gada. Nawet "look" na gościa nie dałeś, bo po co ?? Pewnie "spadłeś z krzesła" jak go zobaczyłeś.... Uważam, że to co napisałeś to BUJDA.
Oczywiście nie zapamiętałeś nicka, bo po co ?? Skoro tyle osób o tym gada. Nawet "look" na gościa nie dałeś, bo po co ?? Pewnie "spadłeś z krzesła" jak go zobaczyłeś.... Uważam, że to co napisałeś to BUJDA.
To nie jest BUJDA. Nic więcej nie mogę powiedzieć.
@topic możliwe że to quest który można jeszcze teraz wykonać lub można było go wykonać przed którymś z update :]
P.S Jeżeli ktoś niewie gdzie co jest w kazoo to Tu (http://www.tibia.pl/map.php?map=kazordoon) jest wszystko ;) (takie małe przypomnienie) POZDRO !!!!
Thanatos
02-12-2005, 21:46
Mieszkam w Kazo, wiem o tym NPC i znam te teksty...
Teraz chodzi mi po głowie tylko jedno;
Na co komu rotworm??
proszę, żeby ktoś napisał bo ja nie mam żadnego pomysłu (i nie będę miał bo to strata czasu na myślenie o czymś takim).
chodza plotki, ze Drilling licence istnieje i mozna ja zdobyc dajac w zamian Witchesbroom. Niestety nikt nie wiem komu. Poniewaz to tylko plotka, to chyba nie jest quest spoil?
btw - ciekaw jestem ilu z was pomiedzy zdobywaniem kolejnych leveli/skilli znalazlo chwilke na poczytanie ksiazek, czy rozmowe z NPCami?
Ja tam czsami ksiazke poczytam, ale tego ze mozna kupic lataacy dywan niewiedzialem. moze bys powiedzial cos o tym wiecej?
Nero2005
05-12-2005, 21:12
powiem krótko sam mieszkam w kazz i widzialem tego goscia co niby sprzedaje roty lecz nie mialem czasu z nimgadac (cienkie skille :D) jak skoncze trenic to obczjae co nie co i napsize o tym co udalo mi sie odkryc
blackroose
06-12-2005, 10:10
hmmm, to całkiem możliwe, n.p. jeden dwarf kupił sobie rota, i chodził sobie po kopalniach, i znalazł niechcący bazyliszka, i ten rotworm wrócił, i jak się go kupi to może nas tam zaprowadzi 8o
Widzialem jak cie demon skeleton zabil.
Dec 04 2005, 14:47:10 CET Killed at Level 30 by a demon skeleton
Hmm..... Jesli ktos wie cos o tej licencji jak ja zdobyc to niech napisze nick: Yayia De'fast na pandori lub gg 2300771 moj qmpel mi cos gadal ze ta licencje mozna znalesc na bagnach.....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.