PDA

Pokaż pełną wersje : Zabijanie zwierzat

-Res-
31-01-2005, 08:40
Skoro jest to dzial o wszystkim i o niczym i sa tu tematy i o Adamie Małyszu i o masturbacji to czemu nie o zwierzetach?
Powiedzcie mi co myślicie o ubijaniu zwierząt w rzezniach,kłusownikach,trutkach i innch rzeczach ktore sprawiaja ból zwierzetom ?Jak macie to dawajcie jakieś zdjęcia jak zwierzęta sa traktowane bo ja poki co nie mam czasu bo ide do szkoly.

Shinjix
31-01-2005, 09:49
One czują tak samo jak ludzie!! :P Koreańczycy jedzą pieski, buraki jedne... Inni kurczaki, świnie, krowy itp. brrrr.... Sam nie jestem wegetarianinem ale i tak jak o tym mówię to mnie się źle/niedobrze robi :P Co do jedzenia zwierząt-człowiek musi spożywać mięso, żeby mu dostarczało odpowiednich białek :)
Pozdro
Shinjix

Ashlon
31-01-2005, 09:55
Jedzenie potrzebne* - ok.
Jedzenie niepotrzebne* - nie ok.

Potrzebne = po to, aby przezyc
Niepotrzebne = zabijac zwierze tylko po to, aby uzyskac jakas tam rzadka rzecz z niego, a reszte wyrzucic.

Zabijanie sie jest normalne w swiecie zwierzat.Ale zabijanie bezmyslne - juz nie...

Ziomisław
31-01-2005, 10:56
Ja myśle ze to jest baaaaaaaardzo źle ze strony takich ludzi którzy tak robią.
No bo spójrz.Taka norka, fajne zwierzątko a musi stracic swoje futerko ;(
bo jakies babie sie podoba takie albo inne futro jakby se nie mogła sztucznego kupic. X( X( X( X(
Ja raz widziałem jak gość na moim boisku wziął kotka (małego)
i kopnał go.
Wtedy wziąłem kumpli i mu napier******.
Według mnie takich ludzi trzeba tępić przy pierwszej lepszej okazji.

Benitez
31-01-2005, 11:52
Akurat trafiles z tematem. Dzisiaj w nocy, my bunny umarl... Meczyl sie 2 dni, weterynarz dal mu 4 zastrzyki, bo mysla ze to grypa... I zdechl :(.

-Res-
31-01-2005, 17:12
Akurat trafiles z tematem. Dzisiaj w nocy, my bunny umarl... Meczyl sie 2 dni, weterynarz dal mu 4 zastrzyki, bo mysla ze to grypa... I zdechl :(.
Kondolencje...Ja tam uwazam ze zabijanie zwierzat jest nienormalne bo czlowiek nie musi codziennie zrec tony miecha

Geserid
31-01-2005, 17:15
Hmmm... Smutne ;(

@Topic
Zabijanie zwierząt jest normalne, jeśli chodzi o jedzenie. Ale jak ktoś je zabija dla zabawy normalnie brak słów X( Przecież my sami jesteśmy zwierzętami, jak ktoś kogoś zamorduje to o tym wszędzie trąbią, a jak zamęczą jakiegoś kotka na śmierć to ani słowa nikt o tym nie powie X( ;(

Str4t0s
31-01-2005, 17:18
Dla miesa zabijanie zwierzat rozumiem ale zeby zabic jakies zwierze na przyjemności!!?!?!?!Nie raz widzialem na filmach ze jakis gosciu sie popisuje i zabija zwierzatko...Brrrr!Jak tak można???

joey
31-01-2005, 17:19
... nie nawidze sadystów!!! zawsze jak widze że ktoś się znęca nad zwierzętami mówie "może spróbój szczęcia ze mną?" a raz w szkole typa na***ałem bo:
1. do szatni wszedł kot.
2 on się zaczoł znęcać..
a) ciągnać za uszy, ogon
b) rzucać go z rąk wywalać x(

2. Wziełem to zobaczyłem... podeszłem do niego... i zaczełem mu pyskować...
typ mnie popchnoł... wtedy już miałem jeden cel... wziełem go za chabety i rzuciłem o ścianę... potem jak wstał dostał w ryj z zamachu... eeh co ja sie bede rozpisywał nie o to w tym temacie chodzi :/

jem mięso bo:
potrzebuje biłka :] i innych takich pierdół

-Res-
31-01-2005, 17:22
Heh dzieki ludzie za odpisywanie ale wg mnie nawet trucie szczoror w piwnicach jest dosc bez sensowne bo po co ?Biegaja se i gdyby ludzie mieli SZCZELNE drzwi to nie bylo by problemow >.<
Wyobrazcie se szczura ktory jest truty i nie wie co sie z nim dzieje,co on czuje -strach :(
Wiem ze ja jakas manie mam ale poprostu nie moge na to patrzec ;/

Geserid
31-01-2005, 17:27
Heh dzieki ludzie za odpisywanie ale wg mnie nawet trucie szczoror w piwnicach jest dosc bez sensowne bo po co ?Biegaja se i gdyby ludzie mieli SZCZELNE drzwi to nie bylo by problemow >.<
Wyobrazcie se szczura ktory jest truty i nie wie co sie z nim dzieje,co on czuje -strach :(
Nom... jakby kogoś z nas tak otruli to co?

Dla miesa zabijanie zwierzat rozumiem ale zeby zabic jakies zwierze na przyjemności!!?!?!?!Nie raz widzialem na filmach ze jakis gosciu sie popisuje i zabija zwierzatko...Brrrr!Jak tak można???

GROAR jak ja bym takiego typa zobaczył to biada... :berserk:

Afinor
31-01-2005, 17:27
To samo ze znecanie sie nad zwierzetami - ostatnio widzialem w parku psa z zawiazanymi lapami do drzewa:(. Pomoglem mu z kolegami. Taki sam los powinien spotkac "przywiazywacza" co tego psa!!!

Geserid
31-01-2005, 17:29
Otoz to...

Str4t0s
31-01-2005, 17:30
te przyslijcie mi paczke z bronia to będe "Zwierzęcym Punisherem :D"
@Edit : Moja koleżanka kiedys zauważyła że do szkoły wszedł pies...
Jakis dryblas<nie mylić z drybem!>kopnął go w nos.Jak ja bym był tam to bym go odchudził :berserk:

-Res-
31-01-2005, 17:31
To samo ze znecanie sie nad zwierzetami - ostatnio widzialem w parku psa z zawiazanymi lapami do drzewa:(. Pomoglem mu z kolegami. Taki sam los powinien spotkac "przywiazywacza" co tego psa!!!
czytalem o czyms takim...jakby czlowiek nie mial co z wiernym zwierzakiem robic >.< Mój kot drapie mnie do krwi i nie wywale go na klatke i nie powiem popularnego slowa wy*******aj

spider-bialystok
31-01-2005, 17:36
A ja nie jem mięsa od prawie 5 lat. W sumie nawet mi się nie chce. Co do znęcania się nad zwierzętami, to uważam, że kary w Polsce są za niskie, a policja nie reaguje na widok ludzi znęcających się nad zwierzętami...

Geserid
31-01-2005, 17:41
A ja nie jem mięsa od prawie 5 lat. W sumie nawet mi się nie chce. Co do znęcania się nad zwierzętami, to uważam, że kary w Polsce są za niskie, a policja nie reaguje na widok ludzi znęcających się nad zwierzętami...
Kary powinny być takie: Jest gość, zabił niewinnego psa=to zabić tego gościa. Po prostu zrobić mu to samo co on zrobił temu zwierzakowi

-Res-
31-01-2005, 18:07
Kary powinny być takie: Jest gość, zabił niewinnego psa=to zabić tego gościa. Po prostu zrobić mu to samo co on zrobił temu zwierzakowi
kara byłaby za wysoka...przypadkiem potracisz psa rowerem wlamiesz mu noge
i dostaniesz kare ze cie przejada samochodem i uspia na wszystkie czasy ;/|
Gratuluje,ja sie staram ograniczac miecho

spider-bialystok
31-01-2005, 18:23
Bez przesady...Ale kary powinny być o wiele wyższe, za umyślne zabicie zwierzęcia np.5lat.

-Res-
31-01-2005, 18:41
Bez przesady...Ale kary powinny być o wiele wyższe, za umyślne zabicie zwierzęcia np.5lat.
ty myslisz dobrze ^^

Gumski
31-01-2005, 20:22
Zrobilem maly OT ale mysle ze 'na czasie i temacie'. W koncu zabitym zwierzetom malo mozna pomoc, a niestety nikt nie zniweluje bestialstwa i znecania sie na zwierzetami.

Mialem gdzies zdjecie krowy po kilkudniowym 'transporcie smierci' ktora jeszcze o zgrozo zyla. A wyglada tak jak wygladala, niestety, biedaczka. Zdjecie gdzies przepadlo.

Zapraszam do zapisania sie do Klubu ochrony zwierzat "Gaja" ktore juz od dluzszego czasu prowadzi kampanie "Zwierze nie jest rzecza" Mozna pomoc wplacajac pieniadze na ich konto ktore posluza do wykupu koni z transportow do rzezni. Transporty jak wygladaja, chyba kazdy wie...duzo mozna przeczytac na ten temat na podannej stronie. Ponadto mozna sie zglosic na wolontariusza do schronisk dla zwierzat, lub bezposdrenio do takich oddac stare koce, materace, bude, zywnosc i pieniadze. Oczywiscie [oprocz pieniedzy] przedmioty nadajace sie do uzywalnosci i w miare czyste, w koncu pomagamy a nie pozbywamy sie smieci.

http://www.klubgaja.pl/ - strona bogata w informacje na temat potrzebnej pomocy, istniejacych zwierzecych tragedii, glownie transporty smierci.

" Nie badzmy obojetni"

Kredi
31-01-2005, 20:38

Oj o szcurach wiem dużo i powiem ci tak. Szczury jak wiesz są zwierzętami stadnymi. W stadzie (jak to w stadzie) jest przywódca(a to mądre bestie nie?). Jak szczury widzą trutke. Biąrą najsłabszego szczura który jest na zejscie i dają mu to do spóbowania. Jak mu się coś dzieje to nie jedzą a jak nie dzieje to zajadają sie. Szczurynajfajniejsze zwierzaki na świecie.
A co do szczura który się boi że cos sie mu dzieje to owszem niepokoi sie ale na jego miejsce wstąpi 12 nowych młodych szczorkwów, a potem potomstwo zatrutego szczura uodparnia się na ta trutke. Sam miałem dwie szczurzyce (uwierzcie takich szczórów nikt nie miał). Musiałem uśpic ponieważ starość dopadła ich i uwieżcie tak było dla nich lepiej(wylewy).

@topic
W Polsce (Ach ci polacy:D) powinno być takie pogotowia jak np w Los Angeles albo Detroit (Ogólnie mówiąć w Ameryce). Jest tam policja dla zwierząt. LEci to nieraz na Animal Planet

ŁACZMY SIE W SIŁE BRACIA I SIOSTRY :)

-Res-
01-02-2005, 14:20
Zrobilem maly OT ale mysle ze 'na czasie i temacie'. W koncu zabitym zwierzetom malo mozna pomoc, a niestety nikt nie zniweluje bestialstwa i znecania sie na zwierzetami.

Mialem gdzies zdjecie krowy po kilkudniowym 'transporcie smierci' ktora jeszcze o zgrozo zyla. A wyglada tak jak wygladala, niestety, biedaczka. Zdjecie gdzies przepadlo.

Zapraszam do zapisania sie do Klubu ochrony zwierzat "Gaja" ktore juz od dluzszego czasu prowadzi kampanie "Zwierze nie jest rzecza" Mozna pomoc wplacajac pieniadze na ich konto ktore posluza do wykupu koni z transportow do rzezni. Transporty jak wygladaja, chyba kazdy wie...duzo mozna przeczytac na ten temat na podannej stronie. Ponadto mozna sie zglosic na wolontariusza do schronisk dla zwierzat, lub bezposdrenio do takich oddac stare koce, materace, bude, zywnosc i pieniadze. Oczywiscie [oprocz pieniedzy] przedmioty nadajace sie do uzywalnosci i w miare czyste, w koncu pomagamy a nie pozbywamy sie smieci.

http://www.klubgaja.pl/ - strona bogata w informacje na temat potrzebnej pomocy, istniejacych zwierzecych tragedii, glownie transporty smierci.

" Nie badzmy obojetni"

Postaram sie szybko wejsc na ta strone i ja sprawdzic i dzieki za to ze podales taka strone :)

Oj o szcurach wiem dużo i powiem ci tak. Szczury jak wiesz są zwierzętami stadnymi. W stadzie (jak to w stadzie) jest przywódca(a to mądre bestie nie?). Jak szczury widzą trutke. Biąrą najsłabszego szczura który jest na zejscie i dają mu to do spóbowania. Jak mu się coś dzieje to nie jedzą a jak nie dzieje to zajadają sie. Szczurynajfajniejsze zwierzaki na świecie.
A co do szczura który się boi że cos sie mu dzieje to owszem niepokoi sie ale na jego miejsce wstąpi 12 nowych młodych szczorkwów, a potem potomstwo zatrutego szczura uodparnia się na ta trutke. Sam miałem dwie szczurzyce (uwierzcie takich szczórów nikt nie miał). Musiałem uśpic ponieważ starość dopadła ich i uwieżcie tak było dla nich lepiej(wylewy).

@topic
W Polsce (Ach ci polacy:D) powinno być takie pogotowia jak np w Los Angeles albo Detroit (Ogólnie mówiąć w Ameryce). Jest tam policja dla zwierząt. LEci to nieraz na Animal Planet

ŁACZMY SIE W SIŁE BRACIA I SIOSTRY :)

Nie chodzi o to ze jest to jakis wymietajacy gatunek ale o to co czur czuje kiedy sie tarza bez nadmiernego wkladu w to (bo sa to odruchy niekatrolowane) ;/

Gesundheit
01-02-2005, 22:07
Taki offtop:

Ja mam zwięrząt 20...
4 psy
2 suki
5 kotów
9 szczurów.

@Topic:
Ja widziałem goscia który bij kota grubą gałęzią (byłem w tedy z 2 kumplami i z mama.)No to my chyc do nich mama zaczyna jednego (było ich 3) napier.dalać z piąchy (prawdziwy SUPERMAN) :P ja z kumplami wziołem grube gałezie od drzew i napierda.alamy się policja przyjechała.I mamie wlepili mandat za bójki 500 zł :/ a do tego jak ja chciałem powiedzieć że się znęcali nad kotem to powiedział jakiś debil (policjant)

-ZWIERZĘTA SA PO TO ABY JE BIĆ...

tak mnei to w****iło że nie wiem co X(

CHWDPPPPP!!!! X(

Tasior
01-02-2005, 22:21
errrrrrrrrr.........
Jako jedyny zaznaczyłem że NIE, ale nie zrozumcie mnie źle. Nie jestem zwollenikiem przemocy, ale jak usłysze że zdechł gdzieś jakiś piesek to nie płacze, nie robie mu pogrzebu, nie robie nic za wyjątkiem zastanawiania się jak to tego doszło. Nigdy nie mówiłem komuś, kto bił zwierze, by zostawił tego zwierzaczka w spokoju. Am I evil??

Nightwalker
01-02-2005, 22:21
1 głos na nie..... no cóż zawsze znajdzie się jakiś zwyrodnialiec.....normalne
ofkors ja nie jestem tym zwyrodnialcem. Oczywiście, że obchodzi mine los zwierząt. Sma miałem już pare... no a teraz mam rybke (w piątek mojego szczura trzeba było uspić :(...rak)

Tasior
01-02-2005, 22:27
-.- Yes, I'm evil ;(
czemu?? ah czemu? szczerze mówiąc chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was sprawił "ludzki" (chyba złe określenie ;/) pogrzeb jakiejś kotce która zgineła przy drode, lub czy pozwalacie się kąsać komarom itp.

ME ARE FACKING ZWYRODNIALEC :(

Nightwalker
01-02-2005, 22:34
Ohhh ależ to masz linie obrony. Nikt nie kaze ci robić pogrzebu kotowi, czy dawać się kąsać komarom -_-. Chodzi o to by w miare potrzeby pomóc zwierzęciu, lub gdy ktos się znęca to podejśc do gości i zrobić tak by tego zwierzęcia nie katował (czoywiście samobójstwem by było podejście do grupy dresów z bejsami, ale nie o takie przypadki mi chodzi).

Oczywiscie jesteś za tępy by zrozumieć, nim ktoś ci wytłumaczy.

Tasior
01-02-2005, 22:41
A ty myślisz żę co ja robie??
Sam mam psa i nie urzynam mu nogi po otrzymaniu jedynki.
To jest ładny dalmatyńczyk
Piesek jest zadowolny i najedzony i nie okaleczony.
Codziennie z nim wychodze
Czemu znowu się do mnie przyczepiają ;( ja poprostu uważam że niektórzy przesadzają tutaj -.- (tak zwane malowanie sobie d*py na zielono :P)

S.P.M
01-02-2005, 23:04
To ja się wypowiem na ten temat. Kary powinne być takie jak za zbrodnie wyrządzane na ludziach. Dlaczego? Dlatego, że człowiek NICZYM nie różni się od zwierząt. To że rzekomo "Bóg stworzył go na swój obraz i podobieństwo" uważam za bzdurę wynyśloną przez człowieka aby wywyższyć się nad innymi zwierzętami. Mało tego, pokażcie mi zwierze niszczące środowisko dookoła bez opamiętania? Pokażcie zwierzęta posiadające tak wyrafinowane metody zadawania śmierci i bólu.... Nieraz gdy mam zły humor, wracam ze szkoły, chce mi sie komuś przy.... walić, ale na pewno nie znęcam sie nad jakimiś zwierzętami! Są one tym samym czym ja, z tą przewagą, że ja miałem te szczęście urodzić się w gatunku aktualnie rządzącym światem (tak jak dawniej dinozaury ogólnie pojęte)... I proszę mnie nie wyzywać od heretyków, dla mnie wszyscy jesteśmy zwierzętami i NICZYM nie różnimy się od kotów, psów, szczurów i papug.

Ashlon
02-02-2005, 08:02
Lol. Ludzie, nie popadajmy w paranoje! Tyle nieraz sie za gwalt nie dostaje -.-

Berburio
02-02-2005, 10:36
jeny...:( ja kocham zwierzątka:D sam mam w domu rybki,dwie papugi,kota,psa i królika;P niedługo dojdzie chomik;) ... niedawno słyszałem że ktoś dostał pieska i potem jak mu się znudził (szczeniaczek) to odesłali go w ... parcelu:( i w foli!! nic więcej nie miał;( kiedy go dostali był cały w odchodach i moczu:( i ledwo zipał:( natychmiast pojechali do weterynarza i piesek zmarł po 4 godzinach:( ... ci ludzie dostali kare więzienia:( ale tylko na 5 lat:( powinni dostać kata ku*** pi*** głupie!

P.S wiecie czemu taka duża kara?:) dowiedziało się o tym jakieś tam stowrzystwo zwierząt..;) zrobili rozprawe w sądzie jak h** i podobno specjalnie łapówke dali..:) tą drugą część słyszałem od kumpla... a przynajmniej to z łapówką;/

Radello
02-02-2005, 10:56
Ja nie jestem za tym aby zabijać ale czasem trzeba zabić (uspać) po co maja sie zwierzęta męczyć i tak juz jest duzo bezpańskich psów i powinno sie styrylizować suki (kundle) tak samo koty a nie umnie w domu na strychu raz znalazlem male koty pożucone przez matke...Ale pamiętajcie o tym ze zwierzęta też zabijaja ludzi,teraz pewnie bedziecie mi mowic ze w soiej obronie ale ludzie tez musza sie bronic czasem.

spider-bialystok
02-02-2005, 13:15
Lol. Ludzie, nie popadajmy w paranoje! Tyle nieraz sie za gwalt nie dostaje -.-
W tym rzecz, że kary w Polsce są za niskie, bo wg mnie za gwałt powinno być minimum 20lat, a czasami jest rzeczywiście tak jak piszesz :| .

Maniack
02-02-2005, 13:28
obchodzi mnie los zwierząt i nie toleruje znęcania sie nad nimi,raz z kumplami szliśmy nad zalew w starym kamieniołomie i widzieliśmy jak trzech 12-13 latków topiło kota :S
(oczywiście sie nimi zajeliśmy)

kasy za maltretowanie zwierząt żeczywiście są za niskie, w 99% to grzywny ($)

Matek
02-02-2005, 13:40
dochodzi do tego, ze zwierzeta zaczynaja byc lepiej traktowane niz ludzie....

widziales kiedys jak kopali twojego kumpla?? zareagowales?? pewnie jak kopna twojego psa to zeby im powybijacie...

odpowiedizałem na nie...

Aval'yah
02-02-2005, 13:51
Zabijanie zwierzat dla jedzenia- tak, ale tylko na ile jest potrzebne.
Dla zabwy, futer- ZDECYDOWANIE NIE!

Jeden z moich psow został bez zadnego powodu zastrzelony przez jakiegos sukinsyna. Po prostu biegał sobie po łace, facet wyjał strzelbe i strzelil :(
Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie.. właściwie nie ludzie tylko jakies pieprzone mutany.

S.P.M
02-02-2005, 14:24
Zwróć uwagę na to, że ludzie w niczym nie są lepsi od zwierząt. Jakby ktoś kopał mojego kumpla to też bym mu pieprznął. Co z tego że bym oberwał, ten ktoś też na długo by sobie zapamiętał stratę zębów... Zwierzęta czasami zabijają dla przyjemności, ludzie też. Co nie zmienia faktu, że uważając się za najinteligentniejszy gatunek nie powinniśmy tego robić, a temu zapobiegać.

PiXik
02-02-2005, 15:12
Chińczyków etc za te psy to bym...no nie ważne ;pJak widze kogoś kto męczy zwierzęta o tak sobie to też bym go pomęczył.I wogole za umyślne zabicia zwierzęcia-śmierć.Nekromanta już wspomniał o gwałcie ...Dla takiego kara-zgwałcić go jakimiś 50cm kijami i wsadzić na dożywocie albo niech pracuje w kamieniołomach

Tiro
02-02-2005, 15:18
Ja mam tylko pytanie... kto w tej sądzie dał odpowiedź nie? Mam nadzieje że go dednie szczur :p [ ehh sory nie zauwazylem wypowiedzi 4 posty wyzej :p

Dowizul z Inferny
02-02-2005, 15:37
ja zaglosowalem ze obcodzi mnie ich los poziewaz slyszalem o pzypadkach gdy 10`latki wydlubywaly oczy psom widzialem zdjecia psow po zdjeciu futra (niektore nawet psy zyly) na relity tv jest czesto o tych co ratuja zwiezeta i takich mozna uwazac za bochaterow tak jak wczesniej pisali zabujstwa dla jedzenia (nawet z lekkim ale tylko lekiim) nadmirem sa zrozumialele aledla fute lub zabawy NIE z tymi 5 latami to ja sie zgadzam lub polowania (pod warunkiem ze sa zadko uzadzane) chociaz slyszalem o takich pzypadkach gdzie ludziedostawali wiecj za zwiezeta ale 5 to powinno byc minimum ale niechodzi tylko o zabijanie ich np. widzieliscie jak w wojewodztwie podlaskim lapie sie willki aby np. aszczepic je lub zalozyc nadajnik te zwiezeta sa pod ochrona a sa traktowane 100 razy gozen niz wiezniowie w Alcatraz jest jesze duuuuuuuzo takich pzypadkow;(;(;(;(;( ale niebede sie rozpisywal

Cisak
02-02-2005, 15:44
Zagłosowałem na tak ponieważ..Nie lubię jak ktoś męczy psa lub kota słyszałem kiedyś w wiadomościach że facet żucał psem o ściane a potem zakopał go źywcem ;( ja sam mam psa a za chwile dojdzie jeszcze jeden :) (dojdzie Cocker spaniel)

ALBERT
02-02-2005, 15:51
W mojej szkole (gm. nr. 8 w olsztynie ul. Turowskiego czy tam Turkowskiego) chłopak zbierał podpisy do petycji przeciwko zabijaniu polskich koni i sprzedawaniu ich na koninę. Ja z kumplami się podpisaliśmy. A przy wejściu jest rysunek konia i napis "czy tak wygląda obiad ?". Podpisów nieuzbierają dużo i raczej to nic nie da ale lliczą się chęci :)

Tiro
02-02-2005, 15:51
Kiedy czytałem post Cisaka i wyobraziłem soibe jak jakis kolo kopie psa to miałem ochote dorwać kogos takiego i kopać kopać dlugoooooo i bezlitosnie

Gumski
02-02-2005, 16:23
ja zaglosowalem ze obcodzi mnie ich los poziewaz slyszalem o pzypadkach gdy 10`latki wydlubywaly oczy psom widzialem zdjecia psow po zdjeciu futra (niektore nawet psy zyly) na relity tv jest czesto o tych co ratuja zwiezeta i takich mozna uwazac za bochaterow tak jak wczesniej pisali zabujstwa dla jedzenia (nawet z lekkim ale tylko lekiim) nadmirem sa zrozumialele aledla fute lub zabawy NIE z tymi 5 latami to ja sie zgadzam lub polowania (pod warunkiem ze sa zadko uzadzane) chociaz slyszalem o takich pzypadkach gdzie ludziedostawali wiecj za zwiezeta ale 5 to powinno byc minimum ale niechodzi tylko o zabijanie ich np. widzieliscie jak w wojewodztwie podlaskim lapie sie willki aby np. aszczepic je lub zalozyc nadajnik te zwiezeta sa pod ochrona a sa traktowane 100 razy gozen niz wiezniowie w Alcatraz jest jesze duuuuuuuzo takich pzypadkow;(;(;(;(;( ale niebede sie rozpisywal

Po pierwsze - nie rozumiem 90% tresci. wiesz co to znaki przystankowe?
Po drugie - od kiedy wiezniowie sa zle traktowani i jakim wyjatkiem w tym ma byc alcatraz?

Tasior
02-02-2005, 17:23
Taki offtop:

Ja mam zwięrząt 20...
4 psy
2 suki
5 kotów
9 szczurów.

@Topic:
Ja widziałem goscia który bij kota grubą gałęzią (byłem w tedy z 2 kumplami i z mama.)No to my chyc do nich mama zaczyna jednego (było ich 3) napier.dalać z piąchy (prawdziwy SUPERMAN) :P ja z kumplami wziołem grube gałezie od drzew i napierda.alamy się policja przyjechała.I mamie wlepili mandat za bójki 500 zł :/ a do tego jak ja chciałem powiedzieć że się znęcali nad kotem to powiedział jakiś debil (policjant)

-ZWIERZĘTA SA PO TO ABY JE BIĆ...

tak mnei to w****iło że nie wiem co X(

CHWDPPPPP!!!! X(
(Mam dziwne wrażenie że to nigdy nie zaszło ale co tam :P)
Lol. Zwierząt bić nie można ,ale ludzi to i owszem :PPP. Ty jako nieletni mozesz dostać kuratora za pobicie. Jeżeli robisz takie rzeczy stajesz się takim jak "bully" :P Nigdy więcej!!!!

spider-bialystok
02-02-2005, 17:53
Lol. Zwierząt bić nie można ,ale ludzi to i owszem :PPP
Zwierzę raczej nie podejdzie do ciebie na ulicy i nie zacznie cię kopać. Ale często głupie dzieciaki lubią zabawiać się w ten sposób. W takiej sytacji wypada upomnieć takiego delikwenta :P.

Tiligus
02-02-2005, 18:16
Umieszczam ten link tylko w celu informacyjno-ostrzegawczym.

Ktoś prosił o link o źle traktowanych zwierzętach:
Proszę bardzo...

JEŻELI JESTEŚ CZŁOWIEKIEM O SŁABYCH NERWACH LUB BĄDŹ NIE LUBISZ PATRZEĆ NA ZWIERZĘTA RANNE/ZDECHŁE/ OBDARTE ZE SKÓRY TO NIE WCHODŹ!!!

www.ochyda.prv.pl

(Nie mylić linku z inną ochydą, tą z "abc")

Umieściłem tylko w celu pokazania jak traktowane są zwierzęta. Przykre ale prawdziwe.
Jak macie to dawajcie jakieś zdjęcia jak zwierzęta sa traktowane.
Proszę bardzo.

R3m0L
02-02-2005, 18:30
Omg ludzie... Owszem zwierzaki powinny być traktowane dobrze ale bez przesady! lejąc kogoś postępujecie tak jak ci co się znecaja nad zwierzakami, nieważne że to zrobił! Jednak człowiek jest ważniejszy. Wiem że emocje są i wogóle, no ale nie powinno się od razu rzucać z piąchą!

SAKU
02-02-2005, 18:55
errrrrrrrrr.........
Jako jedyny zaznaczyłem że NIE, ale nie zrozumcie mnie źle. Nie jestem zwollenikiem przemocy, ale jak usłysze że zdechł gdzieś jakiś piesek to nie płacze, nie robie mu pogrzebu, nie robie nic za wyjątkiem zastanawiania się jak to tego doszło. Nigdy nie mówiłem komuś, kto bił zwierze, by zostawił tego zwierzaczka w spokoju. Am I evil??
Ja tez nie obchodzi mie los zwierzat ani nie kturych ludzi;)

Nightwalker
ofkors ja nie jestem tym zwyrodnialcem. Oczywiście, że obchodzi mine los zwierząt. Sma miałem już pare... no a teraz mam rybke (w piątek mojego szczura trzeba było uspić ...rak)
RE : ja mam kota i rybki i psa nie raz:P

Nightwalker
Ohhh ależ to masz linie obrony. Nikt nie kaze ci robić pogrzebu kotowi, czy dawać się kąsać komarom -_-. Chodzi o to by w miare potrzeby pomóc zwierzęciu, lub gdy ktos się znęca to podejśc do gości i zrobić tak by tego zwierzęcia nie katował (czoywiście samobójstwem by było podejście do grupy dresów z bejsami, ale nie o takie przypadki mi chodzi).

Oczywiscie jesteś za tępy by zrozumieć, nim ktoś ci wytłumaczy.

RE: nie muszisz mu asz tak jezdzic nie znasz go itp itd
ze ma inne poglomdy to nie znaczy ze jest p.o.j.ebany to wlasnie ty wykazales tu swoja inteligencje gz;]

Tiro
02-02-2005, 18:58
weszlem na link tiligusa....wedkug mnie za takie cos powiny byc dlugoooo letnie kary. A propo posta wyzej. Ja bezwachania ''wyskoczyl bym z piąchami''. Zwierzeta nie mają sie jak bronić i tylko człowiek może im pomuc

SAKU
02-02-2005, 19:11
W tym rzecz, że kary w Polsce są za niskie, bo wg mnie za gwałt powinno być minimum 20lat, a czasami jest rzeczywiście tak jak piszesz :| .
LOL <OBUZONY>
myslisz tak jak przecietna stara babcia czym wiecej jest ludzi w wiezeniach tym jest bezpieczniej gówno prawda.Wiekszosc wieznów siedzi za nie placenie alimentów(dygresja)."bo wg mnie za gwałt powinno być minimum 20lat" . Powina byc resocjalizacja bo jak wyjdzie z wiezenia dalej bedzie kradl i gwalcil i znowu do wiezenia i znowu pieniadze na wyzywienie itp itp.
A jestescie za polowaniami??:>

O i ja zaznaczylem ze nie obchodzi mie los zwierzat;]

spider-bialystok
02-02-2005, 19:27
LOL <OBUZONY>
myslisz tak jak przecietna stara babcia czym wiecej jest ludzi w wiezeniach tym jest bezpieczniej gówno prawda.Wiekszosc wieznów siedzi za nie placenie alimentów(dygresja)."bo wg mnie za gwałt powinno być minimum 20lat" . Powina byc resocjalizacja bo jak wyjdzie z wiezenia dalej bedzie kradl i gwalcil i znowu do wiezenia i znowu pieniadze na wyzywienie itp itp.
A jestescie za polowaniami??:>

Skoro mówie o 20 latach w więzieniu, to chyba jasne , że chodzi o resocjalizację. A i jestem przeciw polowaniom. I na przyszłość pisz posty trochę bardziej czytelnie.

Tiro
02-02-2005, 19:35
BO glupi jesteś ;)

Nightwalker
02-02-2005, 19:47
BO glupi jesteś ;)

Nic dodać, nic ująć.

Senseal
02-02-2005, 20:08
To ja się wypowiem na ten temat. Kary powinne być takie jak za zbrodnie wyrządzane na ludziach. Dlaczego? Dlatego, że człowiek NICZYM nie różni się od zwierząt. To że rzekomo "Bóg stworzył go na swój obraz i podobieństwo" uważam za bzdurę wynyśloną przez człowieka aby wywyższyć się nad innymi zwierzętami. Mało tego, pokażcie mi zwierze niszczące środowisko dookoła bez opamiętania? Pokażcie zwierzęta posiadające tak wyrafinowane metody zadawania śmierci i bólu.... Nieraz gdy mam zły humor, wracam ze szkoły, chce mi sie komuś przy.... walić, ale na pewno nie znęcam sie nad jakimiś zwierzętami! Są one tym samym czym ja, z tą przewagą, że ja miałem te szczęście urodzić się w gatunku aktualnie rządzącym światem (tak jak dawniej dinozaury ogólnie pojęte)... I proszę mnie nie wyzywać od heretyków, dla mnie wszyscy jesteśmy zwierzętami i NICZYM nie różnimy się od kotów, psów, szczurów i papug.

Zara zara,a mi się wydaje,że człowiek różni się od zwieręcia,ponieważ:
-człowiek będzie kochał boga
(tu przepraszam ale nie pamietam)
i najważniejsze:
będzie odróżniał dobro od zła.
Zatem, zwierzęta zabijające człowieka nie wiedzą, że są złe,one polują by przeżyć,ale my ludzie, których "Bóg stworzył na swe podobieństwo"
odróżniamy dobro, od zła, kiedy zabijamy zwierzę wiemy, że postępujemy źle

Drax Ashir Reaktywacja
02-02-2005, 20:11
Zagłosowałem na "Tak".
Obchodzi mnie los zwierząt i to bardzo, sam mam psa(suke)i jakby jej ktoś coś zrobił to bym chyba bym tego kogoś roz********* X(
Jeżeli ktoś chce sie wyrzywac to nie na zwierzętach niech se idzie gdzies na dwór i sie wyrzywa na drzewie albo na czymś X(

Tasior
02-02-2005, 20:39
@ Tiro i Nightwalker
A wy to dopiero macie linie obrony -.-

Pan polonista uczył mnie żeby uzasadniać swoją opninie ;P a nie: Jesteś głupi i tyle ;/

Wy nie rozumiecie tego o czym mówimy to próbujecie nas zjechać, to jak palenie czarownic :P BTW. coraz więcej evil zwyrodnialców :P

S.P.M
02-02-2005, 20:50
To czy sie wierzy w Boga i go kocha - prywatna sprawa człowieka. Ja osobiście jestem w czasie poszukiwań - szukam mojej prawdy. Na pewno nic nie czyni człowieka lepszym od innych zwierząt (albo, jak wolisz - stworzeń). I nic nie usprawiedliwia aktów bestialstwa.... Człowiek wykształcił instytucję sądu, która powinna się zajmować aktami przemocy i nadużyciami człowieka wobec WSZYSTKICH zwierząt....

Tasior
02-02-2005, 21:10
To czy sie wierzy w Boga i go kocha - prywatna sprawa człowieka. Ja osobiście jestem w czasie poszukiwań - szukam mojej prawdy. Na pewno nic nie czyni człowieka lepszym od innych zwierząt (albo, jak wolisz - stworzeń). I nic nie usprawiedliwia aktów bestialstwa.... Człowiek wykształcił instytucję sądu, która powinna się zajmować aktami przemocy i nadużyciami człowieka wobec WSZYSTKICH zwierząt....
Pomysł szlachetny lecz jest kilka problemów:

1.Różne organizacje pozarządowe zajmóją się przestrzeganiem praw CZŁOWIEKA ponieważ te są nadal nie przestrzegane :|
2.Napisałeś że wobec wszystkich zwierząt i to jest problem (już to widze "Belkagate-Belka zabił niewiną muche, Giertych mówi : Na Stos")
Jeżeli nie dla wszytkich zwierząt naleząło by zwołać specjalną "zgraje" :P która będzie ustalała co można a czego nie (dosyć żmudna praca ;/)

Ale na pocieszenie napisze o fundacji Animals która zajmuje się prawami zwierząt ( o ile mi wiadomo :P)

SAKU
02-02-2005, 21:18
To jest temat rzeka. Teraz ochrzaniamy prawo politykow wszystkich tylko nie siebie;/ . Temat mi sie wydaje teraz bez sensu i tak nie dojdziemy do porozumienia sensownego kazdy czlowiek mysli innaczej;]

Afiks
04-02-2005, 18:41
zaznaczylem tak...

ale... po wejsciu na www.ochyda.prv.pl zaczynam zalowac ze tam weszlem...
to wrecz niemozliwe zeby na swiecie byli tacy zwyrodnialcy itd. itp.

Patimrok
04-02-2005, 20:15
a widzieliście Efekt Motyla ??? tam jest jedna scena na szczęście jest pokazane już tylko po. zacytuję słowa Heggemona: "Powiesić go za 21 palec", kary za traktowanie zwierząt powinny być takie same jak kary za traktowanie ludzi(np w takiej Ameryce morderstwo=dożywocie lub śmierć lub długie lata w więzieniu), może zwierzę nie jest podobne do człowieka z wyglądu, ale czuje ból itp, rozumiem jeszcze szkodniki, że przeszkadzają, ale nikomu nie zawadzający pies np w opowieści Aval'yaha (dobrze napisałem???), gdyby ktoś coś zrobił mojemu psu (suka ale mówię pies) to nie wiem co bym zrobił, jak jeszcze nigdy nikomu z piąchy w morde nie przywaliłem (mam prawie 13 lat, całe życie przede mną :)), to bym to chyba zrobił, sprałbym gościa

Sasek62
06-02-2005, 18:27
1.Mam kota co robi stoooo razy wiecej niz kot Resa
2.Ten kotek został podrzucony pod zaklad mojej mamy (kilka dni przed swietami)
3.Gdyby nie siostra ten kot by nie zyl
4.wiecie co jest najgorsze?
Że moja babcia ubija kury i potem w*******am ten rosol a i tak mi nie smakuje bo nie dobrze mi jest jak widze zwierzęce "You are dead."
zawsze w niedziele (i nie tylko)na obiad jest mieso.
Niech sadysci sie czepia masochow
i to kawal o zoofilu i takich
Siedzą w celi : Zoofil sadysta masochista i pedofil
Zoofil wzdycha: Wyruchal kotka bym se
Pedofil:Takiego malego se
Sadysta:Potem bysmy mu wyrwali rączki i nozki
Pedofil: i ja go jeszce raz
Masochista:Miau
lol
SADYSTY NA MASOCHISTKI(I MASOCHY) CZYLI FEMINISTKI lol

S.P.M
06-02-2005, 19:37
Nie wiem właściwie co chciałeś przez to powiedzieć. Możesz to napisać jednolicie i przepuścić przez MS MORD, żeby było po polsku nie 'polskawemu' ? Zrozumiałem tyle że nie możesz jeść rosołu bo twoja babka zabija kury i masz przez to uraz do sadystów i masochistów. -,-

-Res-
07-02-2005, 21:49
dochodzi do tego, ze zwierzeta zaczynaja byc lepiej traktowane niz ludzie....

widziales kiedys jak kopali twojego kumpla?? zareagowales?? pewnie jak kopna twojego psa to zeby im powybijacie...

odpowiedizałem na nie...
ekhu jakis koles grozil nozem w sklepie kumplowi (oczywiscie udawał) to dostał za to w pysk wiec nie wyolbrzymiaj :)

-Res-
07-02-2005, 21:55
Zagłosowałem na "Tak".
Obchodzi mnie los zwierząt i to bardzo, sam mam psa(suke)i jakby jej ktoś coś zrobił to bym chyba bym tego kogoś roz********* X(
Jeżeli ktoś chce sie wyrzywac to nie na zwierzętach niech se idzie gdzies na dwór i sie wyrzywa na drzewie albo na czymś X(
a ja cos czytalem ze drzewa tez czuja...marny z ciebie ekolog

Polny Lowca
07-02-2005, 22:25
Ej powinniśmy pomagać zwierzętom bo zwierzętA pomagają również nam !! Ja słyszałem o kocie co uratwoał gościa przed pożarem bo jego but wniósł do kuchni XD(kota nie psa)zaglosowalem na tak

Tasior
08-02-2005, 17:54
Ej powinniśmy pomagać zwierzętom bo zwierzętA pomagają również nam !! Ja słyszałem o kocie co uratwoał gościa przed pożarem bo jego but wniósł do kuchni XD(kota nie psa)zaglosowalem na tak
Tłumacza, królestwo za tłumacza!!
SADYSTY NA MASOCHISTKI(I MASOCHY) CZYLI FEMINISTKI lol
Męska szowinistyczna świnia :P

-Res-
09-02-2005, 13:15
ekhu...chyba temat zamkniemy? bo wiekszosc pisala jak to kopala dreczycieli kotow -,-

Matheous
09-02-2005, 16:14
Tu sa chyba same dresy ktore probuja znalezc usprawiedliwienie na to ze bija akzdego napotkanego 'a bo ten kiedystam zbil kota, co z tego ze niechcacy'. Zaloze sie ze 99% tych historyjek jest zreszta wyssanych z palca.
Zaglosowalem na NIE. Czemu? Nie lubie zwierzat. I tyle. Moze i bym ich nie mordowal, ale po prostu ich nie lubie.

spider-bialystok
09-02-2005, 16:28
Zaglosowalem na NIE. Czemu? Nie lubie zwierzat. I tyle. Moze i bym ich nie mordowal, ale po prostu ich nie lubie.
Eee..? Człowiek to też zwierzę...Można nie lubić węży, pająków, psów...Ale zwierząt wogóle? To jest chyba nieco chore.

U$er
10-02-2005, 16:25
jeny...:( ja kocham zwierzątka:D sam mam w domu rybki,dwie papugi,kota,psa i królika;P niedługo dojdzie chomik;) ... niedawno słyszałem że ktoś dostał pieska i potem jak mu się znudził (szczeniaczek) to odesłali go w ... parcelu:( i w foli!! nic więcej nie miał;( kiedy go dostali był cały w odchodach i moczu:( i ledwo zipał:( natychmiast pojechali do weterynarza i piesek zmarł po 4 godzinach:( ... ci ludzie dostali kare więzienia:( ale tylko na 5 lat:( powinni dostać kata ku*** pi*** głupie!

P.S wiecie czemu taka duża kara?:) dowiedziało się o tym jakieś tam stowrzystwo zwierząt..;) zrobili rozprawe w sądzie jak h** i podobno specjalnie łapówke dali..:) tą drugą część słyszałem od kumpla... a przynajmniej to z łapówką;/

Było o tym piesku w wiadomościach :(

@Taśkwa Patrząc na twój avatar nie dziwię się że nie obchodzi cię los zwierząt -.-

P.S. Mamy już 9 sadystów -.-

Tasior
10-02-2005, 23:30
@Taśkwa Patrząc na twój avatar nie dziwię się że nie obchodzi cię los zwierząt -.-

P.S. Mamy już 9 sadystów -.-
1.a Mój avatar to tak zwany szczypior z www.JoeMonster.org dostaje się go za potarzanie kawałów lub za umieszczanie tak zwanych gwoździ, jak nie wierzysz wejdź sobie na "Kwałki Mięsne" (forum gdzie się żarty umieszcza)
2.nazywajcie nas zwyrodnialcami :D Jest nas juz ponad 10 %

Matheous
11-02-2005, 19:13
Geez. Po co sie licytowac ze 'ZWYRODNIALCOW JEST WIECEJ!!! LACZMY SIEEEE' albo cos? Dla mnie nie chodzi o to zeby przekonac ludzi do rozstrzeliwania psow(bo i tak nikt sie nie zgodzi;) czy cos w tym stylu, tylko by wyrazic swoje zdanie. WIem ze to nie w moim stylu;)
@Spider-mozesz mnie anzwac chorym, wisi mi to. Ja ogolnie nie lubie zwierzat. Dlaczego? Po prostu nie lubie czegos, z czym nie moge sie porozumiec. Z czlowiekiem(nie lap mnnie prosze za slowka ze czlowiek tez zwierze) moge sie dogadac, zrozumiec o co mu chodzi czy cos. A jak idzie taki pies, szczeka jak debil ostatni i lata naokolo mnie to mnie az przeraza swiadomosc, ze nie wiem o co mu qrwa chodzi. I ze nie moge w zaden sposob sie tego dowiedziec. Cos w tym stylu.

Dezerter De'War
11-02-2005, 19:35
Osobiście zaglosowalem na Tak...
Ale...
Co za różnica czy tak czy nie? Co z tego ze mowisz ze walnałbys goscia co kopie psa czy zabilbys rybaka co rekiny łowi?...
Nie zatrzymasz tego i tak i nic nawet z tym nie robisz...zaglosowac moze kazdy, a po zaglosowaniu w tej sondzie idziesz na obiad i jesz drób ktory jest z kurczakow. przechowywanych naprawde w koszmarnych warunkach.
Rozumiem ludzi, co mowia, ze nie zaluja zwierzat bo i po co maja sie zadręczać? czy jestes weganem albo mordercą sadystow i tak te zwierzeta beda ginac...jedyny sposob zeby to zatrzymac to nie tepic tych ktorym wisi to czy te zwierzeta gina, tylko tych co te zwierzeta zabijaja.
Ale nie przez wkladanie ich na dozywocie bo to nic nie da, trzeba im uswiadomic ze robia zle, co jest prawie niemozliwe...
btw. Sak ma troche racji ten temat sie nie skonczy...

Tasior
12-02-2005, 00:50
. A jak idzie taki pies, szczeka jak debil ostatni i lata naokolo mnie to mnie az przeraza swiadomosc, ze nie wiem o co mu qrwa chodzi. I ze nie moge w zaden sposob sie tego dowiedziec.
Znam też takich ludzi :P