zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Moje hmm nieimaja sie pk

...-plock
31-01-2005, 22:56
;(
robie sobie hmm a tu nagle podjezdza do mnie 10 palladyn i zaczyna we mnie zapie.......a ja nie moge walnac go z hmm prosze was napiszcie mi DLACZEGO nie moglem zabic tego pipipipipi.......

Dark druidzik 10 druid lunara
see you in tibia

xemmoe
31-01-2005, 23:01
Może było to serwerze non PvP?
Miałeś wyłączone "safe mode?"
A może tak sie poruszał że nie mogłeś trafić?

Shinjix
31-01-2005, 23:02
Identyczne tematy na temat PeKowania powstają [dosłownie] co chwila....
Nie możesz bić, bo masz włączony 'safe mode' [taka ikonka pod ikonką full defensa0. Jak jest zielona ręka to nie możesz atakować, a jak czerwona pięść to możesz bić ile chcesz....

...-plock
31-01-2005, 23:04
ale ja to mialem wylaczone tak ze moglem atakowac naprawde

Shinjix
31-01-2005, 23:06
ale ja to mialem wylaczone tak ze moglem atakowac naprawde
aha, w ludzi nie można strzelać w okienku 'battle' tylko musisz go trafic celując na niego...

Raistlinek
31-01-2005, 23:06
heh....może nie wiesz jak używać? bo rączka nie ma nic do rzeczy- przecież to ktoś go anjpierw atakował...podobno

...-plock
31-01-2005, 23:09
strzelalem na mapce
a jest roznica czy ja zaatakoje pierwszy czy mnie zaatakoja?

Tibiasz
31-01-2005, 23:31
tak jest różnica. Jeśli masz safe mode ZAŁĄCZONE(czyli zielone) to możesz atakować TYLKO MARKED PLAYERS(czyli z czaszkami) za to jeśli masz wyłączony ten tryb(czerwona pięść) to możesz zaatakować kogokolwiek chcesz :)
Poza tym może miałeś LAGi i nie mogłeś trafić w tego PK
Polecam ten poradnik Tobie i wszystkim początkującym którzy strzelają z runków: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7949 B)

PvD
01-02-2005, 03:06
Może było to serwerze non PvP?
Miałeś wyłączone "safe mode?"
A może tak sie poruszał że nie mogłeś trafić?

Jakie non PvP skoro go pallek atakowal?? a poza tym to czemu jak ja chce kogos zaje**ac to ta osoba jakos potrafi mnie atakowac :D

zwiastun ciemnosci
01-02-2005, 09:00
1. Probowałeś! GO BIC W BATTLE! (co jest nie możliwe)
2. trza mieć dobry lvl i mlvl żeby z hmm zadawać przyzwoite hity
3. za cienki bolek jestes 10lvl druid -.- potrenuj do 20lvlu 25mlvlu
wtedy bedziesz mieć szanse na ucieczke lub obrone powiedzmy 1 sd na tym lvlu i mlvlu wali po 50-95 w playera xD jak koles bedzie bez uh to w 2 min
zrobisz mu z gęby gofrownice :)

slimaczek
01-02-2005, 11:07
Mnie już 3 osoby pytały jak zabić gościa.. Eeh nie wiedzieli że dostaną pewną śmierć, ale im powiedziałęm że trza wyłączyć safe mode. A czemu atakować nie mogłeś to to co inny powiedzieli, chciałeś walczyć w safe mode albo nie mogłeś trafić.

...-plock
01-02-2005, 14:35
ja wam mowie ze:
po 1 walilem na mapce
po 2 mialem wylaczone safe mode (tak ze bylo czerwone
po 3 (tego wam nie powiedzialem) wyswietlal mi sie komunikat o trosci nastepojacej:

you can use this rune only on creature (czy cos w tym stylu)

Dark druidzik 10lvl druid AB'dendriel lunara

Dwimenor
01-02-2005, 15:05
ja wam mowie ze:
po 1 walilem na mapce
po 2 mialem wylaczone safe mode (tak ze bylo czerwone
po 3 (tego wam nie powiedzialem) wyswietlal mi sie komunikat o trosci nastepojacej:

you can use this rune only on creature (czy cos w tym stylu)

Ad1. Mapce?? Może ci chodzi o battle window(tam gdzie klikasz, żeby zaatakować potwora). Jeżeli tak, to ci powiem, zę aby zaatakować ludzi z run trzeba kliknąć bezpośrednio na nich. Tylko potwory można attakować z runprzez battle window.
AD3.Tłumaczenie:
Mozesz użyć tej runy tylko na potworach.....komętarz zbędny.

...-plock
01-02-2005, 15:10
mapce tp znaczy nie w battle window tylko na ekranie gry ,tam gdzie sie poruszasz . wiedzialem co oznaczal ten komunikat ale przeciesz z hmm mozna strzelac w ludzi tak mi sie wydaje

Vaxxia
01-02-2005, 15:24
Nie trafiłeś w PKera i tyle... Polecam poradnik "jak celowac runami"

Tael'Har
01-02-2005, 15:25
Omg -.- Poprostu masz slabe PvP a koles biegal wiec niemogles trafic, podszkol troche PvP to bedziesz trafial, na forum jest poradnik jak celowac runkami ale niechce mi sie szukac linka ;]

LOL_13
01-02-2005, 17:28
po 1. nie rozumiem podszkol pvp -.-
po 2. nie trafiałeś go...żeby go trafic muszisz kliknac przed nim lul :D

Tiboszek
01-02-2005, 18:22
Nie próbowałeś go czasami walić na Battle?

Raistlinek
01-02-2005, 18:58
po 1. nie rozumiem podszkol pvp -.-
po 2. nie trafiałeś go...żeby go trafic muszisz kliknac przed nim lul :D
niekoniecznie przed nim :p jak on zrobi krok w lewo a ty klikniesz na prawo od niego to spudłujesz :P po prostu masz kłopoty z trafianiem :P

...-plock
01-02-2005, 21:05
ludzie swiecie wierze ze lolami nie jestescie.(moze jestem nim ja ale to szczegol)
jeszcze nie najlepiej celuje ale jak bym nie trafial to by mi sie przeciesz nie wyswietlal komunikat o ktorym w czesniej napisalem o tresci nastepojacej
tej runy mozesz uzywac tylko na potworach(to bylo po angolu)

ale przecierz z hmm mozna strzelacdo ludzi prawda?

a nastepnym razem jak ktos bedzie chcial mi napisac ze mialem wlaczone safe mode, albo ze walilem w battle window to niech przeczyta wczesniejsze odpowiedzi
(z calym szacunkiem)

Dark druidzik 10lvl Lunara AB'dendriel

Bastek
01-02-2005, 21:12
@Up

Ten komunikat jest zawsze ;) jak nietrafaisz hrhrhhrh

Po prostu masz mega max hiper dobre pvp lol

Radze postrzelac z lmmow sie z qmplami x)

Pozdrawiam.

SandMan
01-02-2005, 21:18
Wiec, czytalem wczesniejsze posty, ale widocznie do ciebie (z calym szacunkiem) nie trafia.

Kiedy wyswietla ci sie komunikat "(...) use rune (...) on creatures" to oznacz, ze probujesz strzelic w ziemie z runy typu HMM, SD, UH. Sprobuj strzelic z HMMa gdzies obok siebie, w ziemi. Zobaczysz ten sam komunikat. Po prostu NIE TRAFIALES, co usilowalo ci juz wbic do glowy pol forum.
Poza tym proba sil 10 dru vs 10 pal... przeciez nie miales szans... Magowie moga wycijac lvle wyzsze od siebie, to prawda.. ale nie na 10 lvlu -.-

...-plock
01-02-2005, 21:19
ok dzieki wam wszystkim za pomoc i rady pozdrawiam juz wiem wszystko (oczywiscie na ten temat jesli nie to wiem to co chcialem wiedziec)

dark druidzik 10lvl Lunara AB'dndriel
:mag:

Vaxxia
01-02-2005, 21:32
Weź sobie walnij hmmem w ziemie obok siebie i skopiuj nam co pisalo oki? I wyciagnij z tego stosowne refleksje.

Edit: Ops, spóźniłam sie :/

...-plock
01-02-2005, 21:40
macie racje SORRY pisalo:
you can only use this rune on creature