PDA

Pokaż pełną wersje : KSIĘGA CZARÓW?

-misiek-
26-01-2004, 20:53
Mam problem: skąd wziąść księge czarów?? Można ją kupić, jak tak to gdzie?? Bo ja niemam ksiegi kupilem 2 czary pisze je ale sie nic niedzieje, to jak jest trzeba ta ksiazke?? A i jak się czary robi zeby dzialaly??

Fanfi
26-01-2004, 21:20
Oryginalnie dodany przez -misiek-
Mam problem: skąd wziąść księge czarów?? Można ją kupić, jak tak to gdzie?? Bo ja niemam ksiegi kupilem 2 czary pisze je ale sie nic niedzieje, to jak jest trzeba ta ksiazke?? A i jak się czary robi zeby dzialaly??

Ksiazka z czarami jet rzecza zbednom najlepiej wejsc na strone i sprawdzic sobie czary (http://www.tibia.pl/czary.php) .
A co do czarow to musisz wymowic odpowiednie zaklecie np:
Jezeli kupiles swiatlo to mowisz utevo lux.

nawigator
26-01-2004, 21:47
Fanfi otóz nie
gdy masz sorca i na dodatek mastera to walniesz sboie na hotkeyach ale to za duzo z tym zabawy i czasem ci sie pomyli i masz iles tam many w plecy.
dlatego spellboog jest przydatny a nawet bardzo przydatny dla sorców

Magus
26-01-2004, 21:52
-->kliknij mnie<-- (http://tibia.pl/wskazowki.php) -- wskazowki co do stosowania magii.
Ksiazka nie jest niezbedna, wszystkie czary (formulki) sa na stronie. Ale jak powiedzial nawigator jak operujesz duza ilosci czarow to czasem sie przydaje.

Gonzo von Krenzel
26-01-2004, 22:29
A mam pytanie: Czy jak najpierw kupię czar a później księgę to czy on się do niej wpisze? Bo robie sobie palla nowego i mam zamiar zaoszczędzić to 150gp ... , a że jeszcze nie próbowałem tak zrobić to się pytam.

Sephiroth
26-01-2004, 22:35
Kiedy zaglądasz do książki pokazują się wszystkie znana zaglądającej postaci czary, nieważne kiedy wyuczone.
Jeśli zaś chodzi o jej kupowanie to odradzam, szkoda pieniędzy, lepiej zabić kilka beholderów, jest w nich dość często, a wręcz często leży ich kilka wyrzuconych na terenach spawnu bh, przynajmniej pod wieczór.

Tibia Cool
26-01-2004, 23:38
Jestem na serwerze rubera mam do sprzedania ksiege czaruw na 75 gp!!
Jak co to piszcie!!

SkiLo
26-01-2004, 23:54
Oryginalnie dodany przez Tibia Cool
Jak co to piszcie!!

LOL ja mam pelno tych ksiazek, a jak ktos dobrze zaplaci to moge mu nawet kilka bp spellbookow przyniesc :)

Matiq
27-01-2004, 21:37
po co ci spellbook :]

wejdz na www.tibia.pl/magowie.php
lub www.tibia.pl/druidzi.php

R.I.P.
28-01-2004, 16:11
Oryginalnie dodany przez Tibia Cool
Jak co to piszcie!!

twoja oferta nie jest wcale atrakcyjna :) na amerce mozna kupićspell booka za 10 gp :P

a teraz cośna temat: opłaca sie kupić ksiege czarów, bo jak troszke sie tego uzbiera to po pewnym czasie zapominasz co juz masz a czego jeszcze nie... sam wiem bo miałem druida :)

Looc
28-01-2004, 17:40
jestem sorcem i wiem spellbook jest przydatny, jak sie ma już dużo czarów i moze być balagan a i jeszce do tego ze jak ktos stoi kolo depo to szybciej wejdzi do depo i zobaczy spellbooka niz wejdzie na stronke

Fanfi
28-01-2004, 17:43
Oryginalnie dodany przez Looc
jestem sorcem i wiem spellbook jest przydatny, jak sie ma już dużo czarów i moze być balagan a i jeszce do tego ze jak ktos stoi kolo depo to szybciej wejdzi do depo i zobaczy spellbooka niz wejdzie na stronke

No tak ale po co wydawac kase lub ryzykowac zycie aby zdobyc ksiazke magii jak wszystkie czary mozna sobie spisac na kartce.

Waglikus
28-01-2004, 17:59
Ja popieram wypowiedz Fanfi'ego chociaz jesli sie ma znajomego Knight'a mozna go poprosic zeby wybral sie na BH i zdobyl 1 speelbook'a

Socut
08-02-2004, 04:38
Księga Czarów-Spellbook
Kupujesz tam gdzie się kupuje blank runy za 150gp, albo znajdujesz w bh.8)

Mefi
08-02-2004, 07:53
Oryginalnie dodany przez Fanfi
Oryginalnie dodany przez Looc

No tak ale po co wydawac kase lub ryzykowac zycie aby zdobyc ksiazke magii jak wszystkie czary mozna sobie spisac na kartce.

ryzykować zycie na bh...
...dobry żart fanfi, dobry żart

sesaj
08-02-2004, 08:26
Tak, Mefi masz racje, ale nie dla kazdego BH jest prosty. Wiec dla niskich lvl pozostaje jush tylko kupienie jej w sklepie albo u jakiegos goscia.

Suczka
09-02-2004, 19:09
Spellbook mozesz kupic tam gdzie sie kupuje blank runy kosztuje ona 150gp ,czyli jest to nie wielki wydatek na rzecz zupelnie niezbedna. Nie nos ksiaszki magicznej nigdy przy sobie bo po co kupowac ja 10 razy i tracic kase ,jak mozesz ja sobie zostawic w dp , a czary zapisac w hotkey :P .Po za tym spellbook wpada z behodera.

Brzoza
09-02-2004, 19:14
idz na senje wejdz do zamku idz na sama gore tam masz ksiege czarow