Pokaż pełną wersje : Zwolnienie GM Dokein'a.
Dr. Omader
01-02-2005, 22:04
CipSoft potwierdzil oficjalnie informacje odnosnie bana dla Game Mastera Dokein'a. Byly GM dostal bana za sprzedanie swojego konta z statusem Game Mastera swojemu koledze, ktory wykorzystal to konto aby skrzywdzic niewinnych Tibijczykow. Status Game Mastera zostal natychmiastowo zabrany Dokeinowi, co wiecej cale konto zostalo skasowane razem z kontem jego kolegi. CipSoft przeprasza za to zajscie i zapewnia, ze Game Masterzy zawsze dbaja o dobro graczy.
Ujawniona zostala tez nowinka o tym co CipSoft tym razem szykuje, okazuje sie ze pracuja oni nad ulepszeniem srodowiska pracy Game Masterow, jak rowniez zapowiadaja przebudowe systemu moderacji forum.tibia.com co z pewnoscia polepszy prace Game Masterow.
Jednak czy te nowinki wystarcza? Kiedy CipSoft zauwazy ze Game Masterow jest zdecydowanie za malo jak na tak duza liczbe swiatow i graczy?
Forum Tibia.com faktycznie trzeba ulepszyć, a co do tego GMa to -no comment- zawsze trafi się ktoś niegodny swojej posady. Dobrze, że CipSoft tak zareagował.
P.S.
Pieerwszy komment :D
buehehe ja tam lubiłem tego gma :D gadałem raz z nim i normalnie jak powiedzialem ze kolo lurnoł gs-a ktory ma bana dał mu bana na miecha :] i to jeszcze paccowi :) a skad wiadomo ze cipowie nie dziela sie kontami :P
ciekawe co zrobil tym "skrzywdzonym"... ale jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym...
hyh, ale mastahy z was...
chyba kazdy wchodzi na tibia.com i widzi co jest napisane...
nie trzeba chyba tlumaczyc na nasz jezyk, bo (chyba) kazdy rozumie...
nie macie co pisac, to z tibia.com newsy bierzecie...
zrobcie jakies nowe dzialy, jakis konkurs z nagrodami itp,itp
...i not understand english plx translate meh ;(
Uf, uf.....
Uf, uf.....
1) nie każdy polak zna angielski
2) nad zmianami na stronie pracujemy, daj nam kilka dni, a sie dowiesz, co tym razem robimy ;)
Uf, uf.....
lol?
Jakbys nie zauważył, każdy news z tibia.com jest tłumaczony. I to dlatego, żeby każdy mógł się o nim dowiedzieć... wiesz, nie każdy jest tak uczony jak Ty (prowadź nas o Mistrzu).
I każdy wie, że są to newsy z tibia.com, więc ameryki nie odkryłeś...
Chcesz konkurs z nagrodami? Zbieraj opakowania od kostek rosołowych i zostań bulionerem.
A działy jakie chcesz? O questach i Handel postaciami?
Precz mi z oczu.
L..i..S..e..K
01-02-2005, 22:24
Uf, uf.....
Racja , racja ale mi np. nie chodzi tibia.com. A pozatym nie odwiedziam innych stronek ,mam zaufanie tylko i wyłacznie do Tibia.pl ;).
Makawita
01-02-2005, 22:29
X(
A po jakiego smerfa mam wchodzić na tibia.com jak tu mam wszystko co nowe i po polsku. Można niestety znaleźć ludzi nierozumiejących tekstu po angielsku. Przykład ? Ot naprzykład JA. Mnie w szkole uczyli języka braci ze wschodu !
Polskiego to cie chyba tez nie uczyli :P
8o oj ale błąd .... dzięki za wyjątkowo wnikliwe czytanie moich postów...
Sprawa była tak ważna że trzeba było napisać posta .... :baby:
Gdyby jednak pojawiły się jeszcze błędy ortograficze w moich tekstach to piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie. Hmmm .... może osobny temat "Błędy Makawity dobre do nabijania postów ..."
Uf, uf.....
Po pierwsze : Nie, nie kazdy wchodzi na tibia.com
Po drugie : Nie, nie kazdy rozumie
Po trzecie : Tibia.com to najswiezsze zrodlo informacji, wazne newsy z zycia Cip softu i tibi pojawiaja sie tam w pierwszej kolejnosci.
Po czwarte : a fe
$corcerer
01-02-2005, 22:39
Nędzna prowokacja -.-"
A co do tematu, to jestem ciekawy czy GMowi troszeczke odbiło, czy też jego akcja była prostestem na pewne rozporządzenie CIPSoftu. (tutaj kłania się wersja Gremlina). Sądze jednak, że prawdy sie nigdy nie dowiemy :(
Drackmir
01-02-2005, 22:40
Zgadzam sie z Dr. Omaderem każdy świat powinien mieć 2 Gm byli by za niego odpowiedzialni.
Dr. Omader
01-02-2005, 22:55
@Scor:
To co jest napisane na forum tibia.com bylo pisane przez Dokeina czemu nikt z CS czy GM nie przeczy, ale czy to co napisal to prawda pewnie sie nie dowiemy. Z swojego malego doswiadczenia wiem ze cipsoft zawsze wbijal w graczy, ostatnio juz myslalem ze jednak zaczeli cos robic, ale to chyba tylko zludzenia bo oni sie raczej nie zmienia...
....dopuki im OTServ graczy nie zabierze :>
link do tematu na tibia.com:
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=654886
Jactrans Pacera
01-02-2005, 22:56
X( Ja również zgadzam sie z Omaderem i Drackmirem. Każdy świat powinien miec chociaż 1 GM. np. taka Pacera to bezkarny serw. Pewna gildia (nie będę zdradzał nazwy bo to moi kolesie) kilka razy w tygodniu lurowali Arcanisty do Ab. Ktos z nich powiniene dostac bana, a tak sie nie stało. Albo gs'y pod DB. Zawsze stoi w okolicy ktoś na 60lvl+ i można sie domyslić, że to on. Więc trzeba nam (playerom z Pacery) chociaż jednego GM. X(
Każdy świat powieniem mieć kilku GM, ale cipsoft pewei uwarza że kolejny GM to jeszcze jedna morda do wykarmirnia..... A domyślam się że oni oszczędzają na nawy sprzęt dla serwerów. Troche wyrozumiałości... A co do tego nieuczciwego GM to może on zbanował kilku High lvl na Aldorze akurat jak zaczęła się wojan z BW..... Pozdro!
N co do tego Gm to nigdy nie wiadomo co kto zrobi, i pamiętajcie ludzie! Nie ufajcie nawet sobie! ;)
Do tych wszystkich co tak nieco pochopnie oceniliscie tego gm'a
Czy czytaliscie napisanego przez niego posta?
Czy dla was wszystko musi byc albo czarne albo biale tylko.
Swoja droga sie z nim w wielu aspektach zgadzam, CS'u malo obchodza graczej i swiaty, leca tylko na kase............
Ale czy my mozemy sie im dziwic?
-----------------
Ja również zgadzam sie z Omaderem i Drackmirem. Każdy świat powinien miec chociaż 1 GM. np. taka Pacera to bezkarny serw. Pewna gildia (nie będę zdradzał nazwy bo to moi kolesie) kilka razy w tygodniu lurowali Arcanisty do Ab. Ktos z nich powiniene dostac bana, a tak sie nie stało. Albo gs'y pod DB. Zawsze stoi w okolicy ktoś na 60lvl+ i można sie domyslić, że to on. Więc trzeba nam (playerom z Pacery) chociaż jednego GM. X(
Taka jest wlasnie polityka wszystko dla siebie.
A wystarczyly by regularne reporty, to z pewnoscia jakis gracz by sie wkoncy nacial na bana....................
Ale jak widac nic nikomu nie przeszkadza, poki jemu nie wadzi.
Dowizul z Inferny
02-02-2005, 09:55
X( Ja również zgadzam sie z Omaderem i Drackmirem. Każdy świat powinien miec chociaż 1 GM. np. taka Pacera to bezkarny serw. Pewna gildia (nie będę zdradzał nazwy bo to moi kolesie) kilka razy w tygodniu lurowali Arcanisty do Ab. Ktos z nich powiniene dostac bana, a tak sie nie stało. Albo gs'y pod DB. Zawsze stoi w okolicy ktoś na 60lvl+ i można sie domyslić, że to on. Więc trzeba nam (playerom z Pacery) chociaż jednego GM. X(
wiesz byl taki okres ze headsmashers lurowalo arcany 2 razy dziennie lub czesciej
@topic
moze naglosni to sprawe z logainem i wreszcie zrobi pozadek w tibii z 2 GM`ami na swiat to sie zgadzam pzyda sie bardzo
Nie no ten koleś wymiata...Ciekawi mnie ile mógł dostać za takiego Gm'a.
P.s kupie Gm :D:D j/k
Aler Paler
02-02-2005, 10:52
Hheeh tez bym kupił konto GM'a :evul: :evul:
I Wszystkich noobów tepić :evul: :evul:
pod koniec cipsoft nie robi dobrze dla graczy tysiące ludzi już zginelo i kickach...... :baby:
cya in tibia! ;)
Ostatnio widzialem GMA Iwana jak rozmawial po polsku a slyszalem ze GM musi mowic po angielsku wiec co z tym zrobic??
A mnie ciekawi jedna rzecz, czy to ten GM zbanował polskich high lvl'owców na Aldorze...I czy jeśli tak to cofną wszystkie bany których on dokonał...
powinni zrobic przynajmnie tak zeby na 1 swiecei byl przynajmniej 1gm np na julerze raz byl gm który infomowal o podrobionej stronie tibia.com z key loggerami i to wszystoi z tego co wiem na antice jest przynajmnie 5 gm stale urzedujacym
Rafciu Mistrz
02-02-2005, 14:16
GM'i sa nieobiektywni !! Mój kumpel dostal bana za co...?? za to ze jak sie bil z GS'em to przylazl gm i moj kumpel powiedzial cos takiego "go away i hunt on gs". czy to cos zlego?? wystarczy cos powiedziec a tu ad razu ban !! a i tak pewni wszyscy gmi skorumpowani :P
Hheeh tez bym kupił konto GM'a :evul: :evul:
I Wszystkich noobów tepić :evul: :evul:
cya in tibia! ;)
Wiec juz bys nie gral :)
Po zapozaniu się z sytuacją stwierdzam, że kończę tibię.
Ktoś wali przepisy?
CIP na tym kasę robią?
To po co go ruszać? -.-
[jak nie rozumiecie o czym piszę, to wyjaśniam: gościu sprzedawał PACC za gp. Nie oszukiwał. Dokein chciał go zbanować. CIP powiedzieli żeby dał se spokój. To on dał se spokój na całego.]
Stachumixer
02-02-2005, 15:33
to prawda gmi moze i walcza o dobro graczy ale nie zawsze sa sprawiedliwi , najlepsze jest to ze wczoraj dostałem bana za " hackowanie " - nie mam pojecia czemu , chodzilem po pohu 31 knightem gm przyszedł i dal mi bana !! LOL
Każdy świat powieniem mieć kilku GM, ale cipsoft pewei uwarza że kolejny GM to jeszcze jedna morda do wykarmirnia..... A domyślam się że oni oszczędzają na nawy sprzęt dla serwerów. Troche wyrozumiałości... A co do tego nieuczciwego GM to może on zbanował kilku High lvl na Aldorze akurat jak zaczęła się wojan z BW..... Pozdro!
Powiem jedno, wal się... Nie był nieuczciwy, nieznasz człowieka, a go oceniasz.
Tibia, zawsze była taka sama... Niezmieniła się od 3 lat, ani trochę(poza .spr-ami systemami kolejek i takimi detalami). Gadałem z Dokeinem, grałem sporo czasu na Novie, mówił czemu odchodzi. Ponieważ uważa, że CIPy to debile, którzy robią kasę, tak właściwie na niczym. Przyznajmy, tibia wciąga, ale tak naprawdę jest obrzydliwa. Nie podobała mu się polityka CIPsoftu. A, że jedynym źródłem jego utrzymania była praca w CIPSofcie, więc postanowił chociaż zrobić sobie "małą" odprawę.
zwiastun ciemnosci
02-02-2005, 15:47
brać speary miecze itp. itd. idziemy do niemczech do siedziby cipsoftu !!!
:evul:
a tak na serio dokein mial racje :( szkoda że odszedł Cip Soft SUXXX
X( Dokein Mial ! RACJE
No musze przyznać że troche przesadził....Był za dobry żeby dalej grać :D
:cup:
Ja chcialem sie tylko wypowiedziec o banach na aldorze;] so...
Wszyscy hlvl ktorzy zostali zbanowani uzywali jakis gowien do tibii, albo sprzedawali swoje konto na trade <mevar, sam widzialem:P> spojrzcie na screen modoora jak nabija 100lvl... jak jasno... Polacy poprostu wpadli a bw wykorzystalo sytuacje
Pan Własnego Losu
02-02-2005, 16:48
wyrzucili Dokein'a może i Logina wyżuco :)
Miki Sorcerer
02-02-2005, 17:01
W końcu........
ten gm zabił mojego kolege a on nic nie robił X(
przez to mój kolega niechcegrać w tibie
Cuż w końcu cipsoft zareagował :)
Pienkna Knight
02-02-2005, 17:37
I dobrze skurczybykowi tak!!! Zabierał biednym a dawał sobie.....:P nvm, a co do tego, że GM'ów nie ma wogóle to racja:/ za mało ich, na Liberze nie ma nigdy!:(
Makawita
02-02-2005, 18:23
Powiem jedno, wal się... Nie był nieuczciwy, nieznasz człowieka, a go oceniasz.
Tibia, zawsze była taka sama... Niezmieniła się od 3 lat, ani trochę(poza .spr-ami systemami kolejek i takimi detalami). Gadałem z Dokeinem, grałem sporo czasu na Novie, mówił czemu odchodzi. Ponieważ uważa, że CIPy to debile, którzy robią kasę, tak właściwie na niczym. Przyznajmy, tibia wciąga, ale tak naprawdę jest obrzydliwa. Nie podobała mu się polityka CIPsoftu. A, że jedynym źródłem jego utrzymania była praca w CIPSofcie, więc postanowił chociaż zrobić sobie "małą" odprawę.
:glupek:
heja ....... no to widze masz niesamowite poczucie uczciwości. Nigdy bym nie pomyslał że odchodząc z pracy można zrobić sobie w ten sposób "odprawe" . Jak się komuś praca i pracodawca nie podoba to odchodzi .
Może niewiesz ale dokonujący oszustwa to NIEUCZCIWY !
Jak ON uważa CIPów za d....ili to przecież zawsze zostaje mu kampania buraczana ( można dobrze zarobić w sezonie )
Ja osobiście uważam że zwolnienie Dokeina to początek końca Tibii. :(
Hmmm...Mam duzo zastrzezen które jak bym mógł to bym zmienil np:
1.Na swiecie azura chcieli zbanowac pewnego hilevelowca za to ze dostal kolejny ban z zedu a tego bana daostał poniewaz uzył słabej strony gry Uh trapa :) lecz zagrozil Cipsoftowi ze pujdze do sondu...A za co? Bo mial platne konto :D
2.Na Azurze robio co chco duze lvle so jak by gmami tego swiata ale tak nie moze byc mailem pewnego dnia hunta za nic.... Porpostu potrzebowali szmalu na wojne
3.Powinni Gm banowac czasem za byle co moze by bylo spokojniej i bym sie nie bal plywac na Edron...
ty bys sie wziol za nauke, anie za gre.....
Willy The Dark Druid
02-02-2005, 18:46
Jeśli to jest pełny komunikaz z tibia.com to skond CIPowie wiedzieli ze on oddał tą postać koledze?
Na swiecie azura chcieli zbanowac pewnego hilevelowca za to ze dostal kolejny ban z zedu a tego bana daostał poniewaz uzył słabej strony gry Uh trapa :) lecz zagrozil Cipsoftowi ze pujdze do sondu...A za co? Bo mial platne konto :D
Czy stary, dobry nawyk myślenia zanikł w narodzie? Rejestrując się do gry zgodził się na jej zasady, i nic do tego nie mają płatne konta. Jak ty sobie wyobrażasz taki pozew do "sondu"?
OnlyM(PL)
02-02-2005, 18:49
1 gm mniej na tibii huh... lubilom go ;p
tylko ciekawe za ile sprzedal gm huh?
1 gm mniej na tibii huh... lubilom go ;p
tylko ciekawe za ile sprzedal gm huh?
Jak sam napisal w swoim poście, sprzedal ja za 600$
Tak, ja też czytałem, że sprzedał to konto ze statusem GM za 600$. Czytałem to na stronie tibianew.net w wywiadzie z Knightmare'em.
Czy możesz mi dać linka gdzie jest ta wypowiedź na 4um tibia.com ?
Dzięki z góry.
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=654886
a to wredna bestyja ;/
jak mozna karac niewinnych(bo zaloze sie ze dawal ludzia bany za nic)
mi sie to nie podoba
przecierz jak mozna zrobic cos takiego?
ja gdybym byl gm'em i pewnie wiekszosc z was to... moze zaczna inaczej: przecierz tylko nieliczni zostaja gm'ami i jest to marzenie prawie kazdego tibijczyka. jak sie juz jest gm'em to jak mozna tak to zmarnowac???
Aquan Merus
02-02-2005, 20:57
Niech porprawia prace GMów bo ja mam wazna sprawe a oni nie reguja..... X(
przecierz jak mozna zrobic cos takiego?
ja gdybym byl gm'em i pewnie wiekszosc z was to... moze zaczna inaczej: przecierz tylko nieliczni zostaja gm'ami i jest to marzenie prawie kazdego tibijczyka. jak sie juz jest gm'em to jak mozna tak to zmarnowac???
Chłopcze, powiem Ci coś. Zawsze marzyłem, żeby dostać pacca, w końcu nadszedł ten moment-dostałem go! Pierwszy tydzień grałem prawie non-stop.
Około miesiąc przed końcem pacca, zaglądam do tibi bardzo rzadko. Przeszedłem samego siebie, osiągnęłem, to o czym inni marzyli(45 lvl to dla mnie wystarczający wynik). A teraz do tibi wchodzę, żeby pogadać z ludzikami, głównie bawię się na rooku(28 lvl na isarze lub 8 lvl na harmoni)
No cóż, nawet jeśli GM był uczciwy, a postać oddał jako protest przeciwko CIPSoftowi to w takim wypadku CIPSoft i tak nie miał innego wyjścia jak skasować to konto - przecież w jego posiadaniu już nie była osoba wiarygodna, wybrana przez GM, ale ktoś, kto zapłacił 600$ - więc po co się sprzeczać?
Insane Jezus
03-02-2005, 09:05
zabrali by sie lepiej za te ciagle przerwy albo kicki ...:/ po co komu leprze forum jak czlowiek expiac boi sie ze znowu padnie serv...
Z tego co wiem to GM maja funkcje teleportowania ludzi - nie maja prawa tego robic, lecz moga - ja na miejscu tego kolesia teleportowalbym swojego druida do pokoju anihilatora :D
wiesz byl taki okres ze headsmashers lurowalo arcany 2 razy dziennie lub czesciej
i była zabawa! najlepiej to było zamknąć tak ze 3 arcany na poczcie i bawić się z nimi. Chociaż lurowanie pod nubków też było zabawne, arcany dostawały expa gdyż to w końcu inferna. :D
@topic
Raczej nie dowiemy sie kto ma racje, bo wersje CipSoftu i Dokein'a sa zupelnie inne :>
/Mazi Head~ & Bungi Head~
omg NAB se nagrabił tym komentarzem kazdy go pojezdza... tyle zgonów co on zebrał... :confused:
A ja napisze cos nie związanego z tematem.
Gm'y to debile!!! :evul:
1. Ktos napisze ze np. ja luruje gsa to gm nie patrzy czy to prawda tylko bana odrazu
2. Po co sie wtrącaja do wojen. Wojna to fajna sprawa a te gm'y banuja tylko
3. Zaduzo sie wtrącaja do gry
4. Szkoda słów.
Czy ja kłamie?
Arthevariel
04-02-2005, 14:34
Co do tego "kolegi gma" podejrzewam Mevara.
Na aldorce jest wojna ( sam w niej uczestnicze ) z niejakimi BW.....
Mevar mogl sie dogadac z GMem i kupic od niego postac ( ciekawe za ile ;P )
Wystarczy tez popatrzec na to:
Banished: until 05.03.2005 18:01:28 CET because of account trading
Deleted: 03.02.2005 18:01:56 CET
Co dalej pokaze nam LOS.....
mam nadzieje ze to jednak o Mevara nie chodzi.... Po co by to robil ? Najlepszy lvl na Aldorze tak psuc postac? Doprowadzic do tego ze zostanie usunieta?
Pytanie narazie ( chyba ) bez odpowiedzi....
I każdy wie, że są to newsy z tibia.com, więc ameryki nie odkryłeś...
Chcesz konkurs z nagrodami? Zbieraj opakowania od kostek rosołowych i zostań bulionerem.
A działy jakie chcesz? O questach i Handel postaciami?"
Omg... B) Doprawdy nie musiales/as sie wysilac piszac tego posta...
Lepiej nic nie pisac jak pisac byle co...niektore uwagi zostaw dla siebie...
Taak... questy i handel postaciami. Moze jeszcze dzial Tibia Cheats?...
Post Matkusa mi wszysto wyjasnil, a te dalsze byly juz kompletnie bezuzyteczne...
Chcialem sie dowiedziec czegos o nowych zmianach na stronce, bo przydaloby sie cos nowego. :)
omg NAB se nagrabił tym komentarzem kazdy go pojezdza... tyle zgonów co on zebrał... :confused:
No coz... ile szumu mozna zrobic 1 komentarzem... :evul:
Pozdr0
Z tego co wiem to GM maja funkcje teleportowania ludzi - nie maja prawa tego robic, lecz moga - ja na miejscu tego kolesia teleportowalbym swojego druida do pokoju anihilatora :D
"ha ha ha" -.-
Tymczasowy
06-02-2005, 17:02
Uf, uf.....
X( X( X( X(
Ale jestes inteligentny.... Kazdy chyba wie ze na tibia.com newsy sa szybciej ale nie wszyscy sa tacy "madrzy" jak Ty i znaja angielski perfekt, skoro na tibia.com jest wszystko nowsze i znasz tak super angielski to po co wogule tu jestes?? skoro tibia.com jest lepsza to po co uzytkujesz to forum?? NARA
~I'm with stupid~
<Unosi pales wskazujac na "Tymczasowy">
Uf, uf.....
Widac po twoim piśmie że ty też nie za dobrze znasz Angielski "...i not understand english plx translate meh ;(" Czy nie uważasz, iż powinno być
I don't (do not) understand..... HAhahahaa
gremlin16
09-02-2005, 15:31
Typ jest dobrze posrany zeby sprzedawac gm.Lol ja jakbym mial gma to bym sie staral jak najbardziej pomagac innym,bo przecierz o to w tej grze chodzi.a wlasnie jak ktos wie jak zstac gmem to prosze wysylac mi e-maile.
[email protected]
Widac po twoim piśmie że ty też nie za dobrze znasz Angielski "...i not understand english plx translate meh ;(" Czy nie uważasz, iż powinno być
I don't (do not) understand..... HAhahahaa
Taaa.. :o no co ty nie napiszez 8o nie wiedzialem -.- hyh
Znasz moze cos takiego jak sarkazm? Chyba nie...
X(
(...) Można niestety znaleść ludzi nierozumiejących tekstu po angielsku. Przykład ? Ot naprzykład JA. Mnie w szkole uczyli jezyka braci ze wschodu !
Polskiego to cie chyba tez nie uczyli :P
JanCzarny
21-06-2007, 22:19
Ciekawe zrobić tak chara "dokein" xD
Torarnos
21-06-2007, 22:51
jak mozna odświeżać temat z 2005 roku
zal.pl
Angel of Death
21-06-2007, 23:33
Ciekawe zrobić tak chara "dokein" xD
Lol a żeś widział datę ostatniego posta -.-'?
Btw.
Could not find character
Character dokein does not exist.
Error
This name is already used. Please select another name.
Nie da się założyć tego nicku ;]
LarvaExotech
09-11-2009, 17:09
Niezła afera.
yy tadek.. to nie ta sprawa
http://www.youtube.com/watch?v=6Z-Tnhomco4
(patrz na date postu)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.