zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaka to piosenka

Lurchil
02-02-2005, 23:09
W radiu ostatno często jest puszczana fajna piosenka która mi się spodobała. Niestety nie znam jej tytułu:(... może o niej, Jest ogólenie zwrotka taka elektroniczny podkład coś tam śpiewają:P a refren taki śmieszny z inną melodią i powtarza się tam pod koniec referenu słowo 'san francisco', 'sysco'. coś takiego.. Znacie to?? plz piszcie:)

Pozdrawiam

PS: Jeszcze jedno ten refren to taki cos na lata 90-ąte

Magus
02-02-2005, 23:14
Global Deejays - the sound of san francisco
IMHO teledysk fajniejszy niz sam utwor.

Dan the Automator
03-02-2005, 07:44

No bo utwór jest centralnie do dupy ;-)))

Chopkers
03-02-2005, 14:17
teledysku nie widzalem, ale co do piosenki to powiem ze 100lec x 64

moja kmama tego slucha i ciagle gada zebym jej to sciagnol, a jak mowie ze nie znam tytulu to mi wkreca ze znam, ale nie mam czasu :P

Mikae
04-02-2005, 14:45
Refren jest lepszy niż cała piosenka, lata 80(!) miały coś w sobie, a McKanzie był jednym z najlepszych i nadal umie "RoXować".

djkuter
04-02-2005, 17:09
kilka raqzu to zuszałem i doszedłem do wniosku, że aby zrobić popularną piosenkę trzeba zrobić zarabiasty tel;edysk. Sama piosenka nic w sobie nie ma, ale puszczają ją, bo ma fajny teledysk.

Nightwalker
04-02-2005, 17:56
Najlepszy teledysk to ma Call on me ;]]]]]]]

Matheous
04-02-2005, 20:20
@Night-ty mi qrwa o tym gniocie nie wspominaj!
@inni-wg mnie pioseneczka niezla. Ja nigdy nie ogladam teledyskow, a sluchanie piosenek na MTV czy gdzies tam dla TELEDYSKOW jest dla mnie porabanstwem 100%owym. Ja sam lubie te klimaciki ze starszych lat, taka muza retro;) Of korz te nowsze tez lubie, ale takie starsze tak fajnie... odprezaja.

Fanfi
04-02-2005, 20:54

Czyzby na Twoja opinie wplyw mialy skapapo ubrane aktorki ?? :)

Dan the Automator
04-02-2005, 21:03
Czyzby na Twoja opinie wplyw mialy skapapo ubrane aktorki ?? :)
A czy jakość klipu nie jest wprost proporcjonalna do ilości skąpo ubranych panienek? ;<

Fanfi
04-02-2005, 21:12
A czy jakość klipu nie jest wprost proporcjonalna do ilości skąpo ubranych panienek? ;<

Ogladajac teledysk Call on me , musze przyzna Ci racje.

Dan the Automator
04-02-2005, 21:14
Ogladajac teledysk Call on me , musze przyzna Ci racje.
Tak, ale przyznam się szczerze, że Raul kiedyś mnie zarzył, bo skoro ludzie głosuja na ten kawałek tylko dla klipu (ja tak twierdziłem), to dlaczego puszczają go w radiach? (pytanie Raula)

Fanfi
04-02-2005, 21:23
Tak, ale przyznam się szczerze, że Raul kiedyś mnie zarzył, bo skoro ludzie głosuja na ten kawałek tylko dla klipu (ja tak twierdziłem), to dlaczego puszczają go w radiach? (pytanie Raula)

Bo ten beznadziejny kawalek jest zarazem najlepszym z tego gatunku.

Magus
04-02-2005, 22:52
Czyzby na Twoja opinie wplyw mialy skapapo ubrane aktorki ?? :)Nie przecze, ma to duzy wplyw na moja opinie, a poza tym zobacz jak one sie ruszaja. No i jeszcze te zgrabne zaokraglenia w miejscach... ee... 'strategicznach' :P.

Caer
04-02-2005, 23:26
@Moderatorzy:
A modki to sie tu beda wiecznie sprzeczac miedzy soba?? :p

@Topic:
Nie slyszalem piosenki "The sound of San Francisco", a "Call on me" uwazam za denna piosenke.

Rankor
04-02-2005, 23:27
Ehhh... Wszystko polega na teledysku. Bo jak piosenka skladajaca sie praktycznie z 3 slow moze byc takim "hiciorem". (Kał on meee ;D)

Matheous
05-02-2005, 09:01
Dobo-ten 1oki balwan z losuxa to chyba inspirowany toba, na serio. Jakie lubisz piosenki? 'Wszystkie ktore maja gole babki w teledyskach'. No wypisz wymaluj ty:)
A co do Call on me-najbardziej denny kawalek ostatnich 20 lat. Juz qrwa Dragostea din Tei jest lepsze.
@down-n/c.............

Nightwalker
05-02-2005, 10:17
Dobo-ten 1oki balwan z losuxa to chyba inspirowany toba, na serio. Jakie lubisz piosenki? 'Wszystkie ktore maja gole babki w teledyskach'. No wypisz wymaluj ty:)
A co do Call on me-najbardziej denny kawalek ostatnich 20 lat. Juz qrwa Dragostea din Tei jest lepsze.

Ale tam nie ma panienek ;]

djkuter
05-02-2005, 11:48
teraz dobra piosenka bez teledysku nie ma większych szans nawet w radiu. A call on me to mnie wkurza. Teledysk dla mnie jest bez sensu, piosenka również. Już woolę Arvil Lavigne, na choć ma normalne (czyt. z sensownum textem) piosenki.

PiXik
05-02-2005, 12:04
Global Deejays - the sound of san francisco-niezła piosenka
Call on me-za***ista piosenka.-dodam tylko że jakoś hitem się stała a wasze niektóre metale nie ;(
Jak chcecie fajną piosenkę +teldysk to polecam Benny Benassi -Satisfaction

Ulrek
05-02-2005, 22:55
Zależy który teledysk Call on me - ten nowszy czy ten starszy.
Ten starszy, z babką przenikającą do komiksu, jest całkiem niezły. Natomiast ten nowy jest już okropny (aczkolwiek użyłbym innego słowa, którym można określić panów lubiących panów ale jeszcze ktoś mi powie, że jestem męska szowinistyczna świnia... czy coś takiego).
Sama piosenka jest taka sobie :P

$corcerer
06-02-2005, 00:05
pawelekthedruid

Bo pop/techno/HH sa teraz na topie.. ale to sie jeszcze zmieni.
a IMHO chałą można trafić do większej ilości ludzi niż czymś porządnym...

Dan the Automator
06-02-2005, 09:15
Global Deejays - the sound of san francisco-niezła piosenka
Call on me-za***ista piosenka.-dodam tylko że jakoś hitem się stała a wasze niektóre metale nie ;(
Jak chcecie fajną piosenkę +teldysk to polecam Benny Benassi -Satisfaction
ROTFL!!!!! A Britini Spirs odniosła większy sukcesm, dlatego jej "piosenki" są lepsze? ROTFL!!! Zaręczam Cie że taki Kobong miażdzy jakieś lipne Global Deejays po stokroć, a w telewizji go nie zobaczysz. Pozatym jedyne co może być ciekawego w tym numerze to (jak zawsze) ukradziony sampel z hitu lat 70'/80'...

Nightwalker
06-02-2005, 10:34
pawelekthedruid

No z Metalem też może sę zmienić ;]

PiXik
06-02-2005, 10:38
pawelekthedruid

Techno słucham od 8 lat także nie jestem szmatą latająca za top muzyką.Metal i tak jak na brzmienie nieźle sobie radzi
@dobo:
To niech metalowcy zaczną naśladować britnejj ROTFL HAHAHA...