PDA

Pokaż pełną wersje : PACC, jak to zrobic...

Dj Nekro
05-02-2005, 23:12
Co mówicie rodzicom jeżeli chcecie PACCa?
Bo jak ja bym powiedział to mama mówi że wydaje na durnoty...
Mam u niej 100zł, i niewiem co jej powiedzieć żeby sie zgodziła mi kupić PACCa albo chociaż dać to 100zł.
Pomóżcie :):P

Dabek
05-02-2005, 23:14
80, nie 100 tak brzmi lepiej. Możesz też spróbować tłumaczyć, że to wychodzi złotówka dziennie za grę, to już naprawdę brzmi dobrze:)

Vanhelsen
05-02-2005, 23:20
80, nie 100 tak brzmi lepiej. Możesz też spróbować tłumaczyć, że to wychodzi złotówka dziennie za grę, to już naprawdę brzmi dobrze:)Gorzej będzie jak rodzice przypomną sobie, że rok ma 365 dni :P

Dowizul z Inferny
05-02-2005, 23:21
ja bym powiedzial ze ittemy z tibii na allegro niezle stoja (szczegulnie z nowych serwow) a pacc pomoze ci je zdobyc wiec zarobisz na tym;) i wersja debka tez jest dobra mozesz to troszeczke skzyzowac i napewno bedziesz mial pacca

Dj Nekro
05-02-2005, 23:25
ja bym powiedzial ze ittemy z tibii na allegro niezle stoja (szczegulnie z nowych serwow) a pacc pomoze ci je zdobyc wiec zarobisz na tym;) i wersja debka tez jest dobra mozesz to troszeczke skzyzowac i napewno bedziesz mial pacca

Mam mamie powiedzieć że na tym zarobie?:(
Więcej cemontów proshe:)
Może coś wymyśle...

hoomik
05-02-2005, 23:31
to sa twoje pieniadze i mozesz je wydac na co tylko chcesz (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku), nawet na durnoty.

Dj Nekro
06-02-2005, 09:51
to sa twoje pieniadze i mozesz je wydac na co tylko chcesz (oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku), nawet na durnoty.

A ona powie że woli mi dać te pięniądze na coś innego czego ja niechce:(

Ashlon
06-02-2005, 10:05
A ona powie że woli mi dać te pięniądze na coś innego czego ja niechce:(

Dobra rada na przyszlosc - nie dawaj jej wiecej pieniedzy :P

PiXik
06-02-2005, 11:04
ad.1nigdy nie dawaj mamie pieniędzy bierzesz kase mówisz ze idziesz do sklepu a idziesz wysłać paca etc.moja mama jest raczej przekonana że dalej mam kase.gdy jej powiedziałem że ide sobie qpić coś przez neta.zaczeła wrzeszczeć,wyszłem kupiłem i już nie mówie że to kupuje tylko kupuje.
Ale zamieszałem ;)

Dj Nekro
06-02-2005, 12:36
ad.1nigdy nie dawaj mamie pieniędzy bierzesz kase mówisz ze idziesz do sklepu a idziesz wysłać paca etc.moja mama jest raczej przekonana że dalej mam kase.gdy jej powiedziałem że ide sobie qpić coś przez neta.zaczeła wrzeszczeć,wyszłem kupiłem i już nie mówie że to kupuje tylko kupuje.
Ale zamieszałem ;)
Dobra rada na przyszlosc - nie dawaj jej wiecej pieniedzy

No właśnie ona dostała te pieniądze od babci:P i babcia zawsze mówi mamie żeby nam dała te pieniądze na coś... a gdy ja mówie że chce sobie coś kupić to ona namawia mnie do kupna czego ja niechce i nawet mi niechce dać tych pieniędzy... bratu ostatnio już dała 70zł na Impreze:(
A ja siedze grzecznie w domu i się nudze a tak to bym sobie grał w Tibie z PACCem ;(

Koronowany rycek
06-02-2005, 12:47
HMM.. ostatnia rada powiedz ze bedzesz sie pilnie uczyc albo zebys co tygodniowo dostawal po 10 zl no jezeli nie poskutkuje i jak twoja mamuska nie zna waluty euro to powiedz zeby dala ci 20 euro {te 3 rady pownny poskutkowac
} :D

Ashlon
06-02-2005, 14:13
HMM.. ostatnia rada powiedz ze bedzesz sie pilnie uczyc albo zebys co tygodniowo dostawal po 10 zl no jezeli nie poskutkuje i jak twoja mamuska nie zna waluty euro to powiedz zeby dala ci 20 euro {te 3 rady pownny poskutkowac
} :D
1. A jak mu uwierzy, to bedzie musial sie pilnie uczyc ;)
2.Jakby mu "dawkowala", musialby czekac 9 tygodni = 2 miechy.
3. Jesli tak, na pewno sprawdzilaby, ile kosztuje euro...

Dj Nekro
06-02-2005, 16:44
1. A jak mu uwierzy, to bedzie musial sie pilnie uczyc ;)
2.Jakby mu "dawkowala", musialby czekac 9 tygodni = 2 miechy.
3. Jesli tak, na pewno sprawdzilaby, ile kosztuje euro...

No właśnie on ma racje.
Więc pomóżcie ;(

Marcomarco
06-02-2005, 17:07
No właśnie ja mam ten sam problem. Co zrobić żeby rodzice sie nie dowiedzieli, że chce kupić PACa. Czy da się te wszystkie formalności załatwić bez ukończonych 18 lat? A jeśli tak to jak? help me too plx :(

Kele
07-02-2005, 15:51
Sam nie mam pacca bo stary sie zgadza od razu..ale wymyslilem kilka sposobow...:
1.
-Mama daj na Pizze
-a jaką
- moją ulubioną
- a ile kosztuje?
-nie wiem...ale 30 zlotych wystarczy bo jeszcze musze kupic napoj

2.
Powiedz że jeżeli dostaniesz 5 z klasówki to niech ci da

3.
Idz do babci i powiedz ze mama Ci nie chce dac:P

4.
Zrób takie fajne oczy jakbyś błagał o przebaczenie i poproś kilka razy. :P

Meeen1991
07-02-2005, 16:04
Mam taki sam problem..narazie negocjuje ze starą ...mysle ze wygram wojne ale i tak pacca dopiero kupie w czerwcu bo beda sie zblizac wakacje...:D
a wtedy juz nawalac do nocy...:D

K-ostry
07-02-2005, 16:48
Powiem wam jak ja to zrobilem sluchac...

Kwiecien 24 Sobota

Mam urodziny, przychodza goscie, ciocia daje mi do ręki 100 zl starzy nic nie widzą, chowam do kieszenie i dziękuje... :D

Kwiecien 25 Niedziela

Zamawiam na allegro PACC od razu kontaktując sie ze sprzedajacym przez mail, wszystko OK, podaje mi numer swojego konta bankowego.

Kwiecien 26 Poniedzialek

Starzy w pracy, biore stówke i ide do banku.

- Dzien dobry
- Chcialbym prosic BLANKIET
- Wypelniam go zgodnie z podanym kontem oraz jesgo adresem przez allegrowicza. http://members.lycos.co.uk/kamilacid/skanuj.jpg <- blankiet
- Wypelniony blankiet daje babce place za pacc oraz za przesylke okolo 3-5zl
- Dziekuje, dowidzenia.

Dj Nekro
07-02-2005, 21:14
Powiem wam jak ja to zrobilem sluchac...

Kwiecien 24 Sobota

Mam urodziny, przychodza goscie, ciocia daje mi do ręki 100 zl starzy nic nie widzą, chowam do kieszenie i dziękuje... :D

Kwiecien 25 Niedziela

Zamawiam na allegro PACC od razu kontaktując sie ze sprzedajacym przez mail, wszystko OK, podaje mi numer swojego konta bankowego.

Kwiecien 26 Poniedzialek

Starzy w pracy, biore stówke i ide do banku.

- Dzien dobry
- Chcialbym prosic BLANKIET
- Wypelniam go zgodnie z podanym kontem oraz jesgo adresem przez allegrowicza. http://members.lycos.co.uk/kamilacid/skanuj.jpg <- blankiet
- Wypelniony blankiet daje babce place za pacc oraz za przesylke okolo 3-5zl
- Dziekuje, dowidzenia.

Eeee, ale ja urodziny mam za pare miechów (dokładnie we Wakacje 18 Sierpnia) :P
Więc może ktoś mi coś poradzi;(

Arthus Drag'Tail
08-02-2005, 16:11
Mojej starszej też nie za bardzo podobał się pomysł z PACC'em....
Przydałaby się jakaś dobra taktyka.... :D

Dj Nekro
08-02-2005, 18:48
Mojej starszej też nie za bardzo podobał się pomysł z PACC'em....
Przydałaby się jakaś dobra taktyka.... :D

No to widze że większośc osób chyba ma ten problem.
Więc prosimy o pomysły forumowiczów:P)

Makilili
08-02-2005, 20:22
Ciężki orzech do zgryziena... :(
A może by tak zachęcić szanowną Mamusię do grania w Tibię. Założyć konto, zrobić postać i oczywiście przekonać kolegów, by dobrze się zachowywali (tylko w jej obecności :D), przygotować kilku kolegów z zagranicy (by pokazać jakie są możliwości nawiązania kontatktów i nauki języków obcych :D). U mnie by tak napewno wypaliło:D.

Dj Nekro
09-02-2005, 10:46
A może by tak zachęcić szanowną Mamusię do grania w Tibię. Założyć konto, zrobić postać i oczywiście przekonać kolegów, by dobrze się zachowywali (tylko w jej obecności :D), przygotować kilku kolegów z zagranicy (by pokazać jakie są możliwości nawiązania kontatktów i nauki języków obcych :D). U mnie by tak napewno wypaliło:D.

Ona nawet niema czasu coś pisać na kompie, a co dopiero Tibia:P
To co napisales odpada.
Prosze o inne pomysły;(

Thomas
10-02-2005, 22:42
taa... a pozniej mamusika caaly dzien przed kompem i juz gowno da ci ten PACC jak bedziesz mial 24h zajetego kompa....:D

Tasior
11-02-2005, 13:38
powiedz że nie będziesz jadł słodyczy (w tym chipsów itp.) przez miesiąc albo więcej może za działa

fil0nson
11-02-2005, 13:49
Ale macie problem...

Ja wpadam do domu, kopa na jape i mówie "Matka, dawaj kase bo jak nie to bęcki" i mi daje miesięczną wypłate.

A tak na serio musisz poważnei porozmawac z Mamą. Musisz jej udowodnić że jesteś odpowiedzialnym człowiekiem.

Obierz czasami kartofle do obiadu, posprzątaj bezinteresownie, i kiedy Mama będzie miała dobry humor i zaśnie ty wtedy... cap z portfela 100 zł.

A tak na serio pytasz się Jej.

Shinjix
11-02-2005, 13:53
-Mamo daj mi 100 zł
-Po co ci?? Swojej kasy nie masz??
-Mam ale ostatnio kupiłem extra koszulke Rammsteina!!
-A po co ci??
-Aaaa, na gierke....
-Po***any jesteś?! 100 zł na gierkę?????
-To dasz???
-No masz ale kiedyś jak będziesz pracował to się zastanowisz: "Jak mogłem tak głupio zmarnować 100 zł?"
-Dzięki.

Dj Nekro
11-02-2005, 15:20
powiedz że nie będziesz jadł słodyczy (w tym chipsów itp.) przez miesiąc albo więcej może za działa

To już nwet dobre, ja co jakiś czas prosze Mame o kase na karte do telefonu... No, no pgadam z nią:)

Więcej prosze ! :)
Forumowicze pomóżcie ! :P

MatuS
11-02-2005, 15:23
a ja bym nic nie powiedzial jakbym mial 100 zeta qpuje sobie sam ;)
A JA MAM PACCA ;)
A jak dla niekumatych jak wyslac prosto i szybko pieniądze bez rodziców...
Zamawiacie pacca formą płatnośći przez poczte.
Dostajecie adres na mailu ktory podaliscie.
Jak dla jeszcze bardziej niekumatych to jest adres:
Publisher:

CipSoft GmbH
Bismarckplatz 8
93047 Regensburg
Germany

Customer information:
I tu tutaj sa informacje o tobie :)

Dostaniemy na mailu terz reference numer (BARDZO WAŻNE!!!!!)
Idziemy na poczte bierzemy ze sobą 20 euro (odrazu mowie ze w 1 banknocie)
Bierzemy kartke a4 piszemy na niej "Reference number : xxxxxxxx <-twoj numer" i wkladamy tam 20 euro i skladamy jak najlepiej zeby nie przeswitywala kasa przez koperte , podchodzimy do okienka bierzemy kartke z priorytetem i wpisujemy tam swoje dane i dane gdzie wysylamy dajemy koperte na ktorej jest twoj adres i adres firmy dla facia/kobitki w okienku i prosimy zeby wyslal poleconym wsumie bedzie do nas kosztowalo 7-8 zł za wyslanie.
I za 4 max 5 dni cieszymy sie paccem ;)
A i jeszcze cos jak po tych 4 dniach nie bedzie dzialac wam serwer login to znaczy ze zakladają wam pacca :evul:

Dj Nekro
11-02-2005, 15:28
a ja bym nic nie powiedzial jakbym mial 100 zeta qpuje sobie sam ;)
A JA MAM PACCA ;)
A jak dla niekumatych jak wyslac prosto i szybko pieniądze bez rodziców...
Zamawiacie pacca formą płatnośći przez poczte.
Dostajecie adres na mailu ktory podaliscie.
Jak dla jeszcze bardziej niekumatych to jest adres:
Publisher:

CipSoft GmbH
Bismarckplatz 8
93047 Regensburg
Germany

Customer information:
I tu tutaj sa informacje o tobie :)

Dostaniemy na mailu terz reference numer (BARDZO WAŻNE!!!!!)
Idziemy na poczte bierzemy ze sobą 20 euro (odrazu mowie ze w 1 banknocie)
Bierzemy kartke a4 piszemy na niej "Reference number : xxxxxxxx <-twoj numer" i wkladamy tam 20 euro i skladamy jak najlepiej zeby nie przeswitywala kasa przez koperte , podchodzimy do okienka bierzemy kartke z priorytetem i wpisujemy tam swoje dane i dane gdzie wysylamy dajemy koperte na ktorej jest twoj adres i adres firmy dla facia/kobitki w okienku i prosimy zeby wyslal poleconym wsumie bedzie do nas kosztowalo 7-8 zł za wyslanie.
I za 4 max 5 dni cieszymy sie paccem ;)
A i jeszcze cos jak po tych 4 dniach nie bedzie dzialac wam serwer login to znaczy ze zakladają wam pacca :evul:

Ale mi chodzi o pomysły jak przekonać rodziców żeby mi dali tą 100-ówkę...
A ty piszesz jak wysłać kase na PACCa (I tak ten sposób niejest najszybszy).
Ja znam sposób co w 24h jest PACC po wysłaniu Kasy...
FORUMOWICZE prosze o więcej rad :)

MatuS
11-02-2005, 15:44
Powiedz ze wszyscy koledzy to mają a ja chce być mistrzem i żuc sie na szyje rodzicom z jękiem "Cartmana" z South Parku - napewno się nie oprą temu ! HA !

]v[ichal
11-02-2005, 16:13
mi sie udało przekonać.
Hmm kilka porad?
1. Zacznij od wytłumaczenia co to tibia. (Nie mialem problemow , starszy gra w Heroes III i rozumie na czym polega system LVLowania).
2. Powiedz ojcu/matce ,że bardzo Ci zalezy , koledzy kupują i ty im troche zazdroscisz , i chodz widziales u nich , i jeszcze bardziej chcesz.
3. Powiedz jakie są zalety posiadania PACC , ze mniej czasu przy kompie , bo mana szybciej rosnie itd.
4. Potem powiedz jak to kupić i cene (najgorzej to wyjasnic)
5. Powiedz ze juz dawno chciales , bo wiedziales ze sie nie zgodzą (mozesz powiedziec : "ale wiem ze wy sie zgodzicie".
6. Obiecaj , że bedziesz grzeczny / wiecej czasu poswiecal na nauke/nie bedziesz bil brata/siostry itp.
7. I zalatwione.

ja musialem troche prosic, gdyz rodzice hmm , jakby to powiedziec , jezeli wg nich cos kupujesz przez internet to jest złe, nielegalne itd.
Na szczescie ostatnio na moje urodziny byl moj chrzestny , i rozmawiali o korzysciach aukcji/sklepow internetowych , wiec jakos sie udalo.

I hope You buy pacc soon. ;)

Draxolini
11-02-2005, 19:29
Ichal :D:D udalo ci sie a ja ;/ niemoge niewymyslaj takich glupot itp wes przestan mam 50złotych urodziny 15 lipca co robic??
Chce pacca ostatnio widziałem ze koledzy maja pacca i tak lv trzepia ze hey 50k na godzine takie miejsca maja na ank.....(tam gdzie piramidy)
przedtem niechcialem kupywac , ale jakos to mnie wciaglo co robic??
co powiedziec rodzica??

Lilitha
12-02-2005, 12:05
Najleprzym sposobem na zdobycie kasy jest poprostu praca mozna zaczac od roznoszenia ulotek i mycia szyb w samochodach albo jeszcze coś innego (praca ni chańbi a uczy odpowiedzialności). Ewnetualnie mozna sprzedac rzeczy któ juz nam nie są potrzebne (ksiażki , sprzęt itp.).

Gesundheit
12-02-2005, 16:01
Ja mam najlepszy pomysł :) posłuchajcie:

-Mamo...dasz mi 100 zł na Pacca w moją gre ekonomiczno-naukową?

-100 zł ocipiałeś?! a co to jest wogóle ten pacc?

-No dzięki temu mam tak zwany mini-naukę mam wszystkow 1 pigułce Francuski,Angielski,Niemiecki matematyke itp.

-A jak to się wysyla?

-(I tu mówisz jak się wysyła pacca do CipSoftu ;))

-Ta ta ta jasne -_- ty im wpłacisz 100 zł a oni nie prześlą ci tego pacca i będą mieli 100! <wkurzona>

-Mamo jesteś chyba na tyle inteligetną i rozumną istotą że chyba nie trzeba ci mówic? :)

-DO czego zmieżasz igor?

-Ta firma Tibia jest już od 1997 roku ;) a ludzie z Całego świata kupują ten pacc jużod 8 lat! więc gdyby ich oszukali to napewno by zbankrutowali i by musieli zamknąć serwis z powodu oszustwa..

-No dobrze masz tego pacca na urodziny (czyli 2 marca xDD)

Mi to pomogło..

Dj Nekro
12-02-2005, 18:13
Ja mam najlepszy pomysł :) posłuchajcie:

-Mamo...dasz mi 100 zł na Pacca w moją gre ekonomiczno-naukową?

-100 zł ocipiałeś?! a co to jest wogóle ten pacc?

-No dzięki temu mam tak zwany mini-naukę mam wszystkow 1 pigułce Francuski,Angielski,Niemiecki matematyke itp.

-A jak to się wysyla?

-(I tu mówisz jak się wysyła pacca do CipSoftu ;))

-Ta ta ta jasne -_- ty im wpłacisz 100 zł a oni nie prześlą ci tego pacca i będą mieli 100! <wkurzona>

-Mamo jesteś chyba na tyle inteligetną i rozumną istotą że chyba nie trzeba ci mówic? :)

-DO czego zmieżasz igor?

-Ta firma Tibia jest już od 1997 roku ;) a ludzie z Całego świata kupują ten pacc jużod 8 lat! więc gdyby ich oszukali to napewno by zbankrutowali i by musieli zamknąć serwis z powodu oszustwa..

-No dobrze masz tego pacca na urodziny (czyli 2 marca xDD)

Mi to pomogło..

Niezabardzo mi się to podoba, ponieważ:
1) Jak zaczne mamie mówić że tam jest Francuski I Angielski w pigułce to może mi nieuwieżyć
2) Jak zaczne mamie mówić że tam jest Francuski I Angielski w pigułce to jak się brat dowie to mamie powie że to kłamstwo chociaż niegdy niegrał w tą Tibie tylko ją widział ze 1 metra;)

Ale spróbuje z mamą pogadać...
Ale przydałoby się więcej pomysłów od Forumowiczów ! ;)

KoSiNeK
12-02-2005, 18:31
co wy z tymi 100 zl? 240 odrazu!(240/4= 60euro=pacc na 12miechow:D)

ja tez zaczynam pracowac nad starymi...najgorsze ze ja nonstop siedze i gram....moze pomoze jak zaczne mniej "siedzieć i grac" hym....

Dj Nekro
13-02-2005, 11:46
co wy z tymi 100 zl? 240 odrazu!(240/4= 60euro=pacc na 12miechow:D)

ja tez zaczynam pracowac nad starymi...najgorsze ze ja nonstop siedze i gram....moze pomoze jak zaczne mniej "siedzieć i grac" hym....

Mi mama nigdy by na PACCa niedała 240zł:baby:
Najwyżej 100zł... Ale kombinuje żeby mi dała to 100zł:P

FORUMOWICZE ! Macie pomysł jak przekonać rodziców żeby dali na PACCa?:D
Napisz !!! ;)

Scream
13-02-2005, 12:02
a moze sam sobie zarob?-.- to naprawde nie takie trudne. roznoszenie ulotek, zbieranie puszek, pomoc sasiadowi, koszenie trawnikow, i masa inych zeczy. A jesli mama ma twoja kasa - to powiedz ze jestes na tyle dorosly i samodzielny, ze mozesz sam przechowywac swoje pieniadze. i jak dostaniesz kase kup se pacca ^^

KoSiNeK
13-02-2005, 12:38
a moze sam sobie zarob?-.-
hmm..tylko nie jest to takie latwe jak sie mieszka w miescie w bloku bo koszenie trawnika automatycznie odpada. co do ulotek to ...hm....masz moze adres firmy ulotkowej do której mozna sie zglosić?:P co do zbierania puszek....przes miech zbieralem kiedyś, z 5 kg wyszlo...i zgadnij ile dostalem? 3zł z groszem:/
alternatywą moze być praca jako "sprzątacz" w McDonaldzie ale 15 latek trza mieć. hm...to chyba wszystko co do "zarabiania" na pacca....a co do rodziców....to złórz jakąś obietnice że bedziesz sie regularnie uczył czy sprzątał pokuj i wynosił śmieci. oczywiście bedziesz to musiał porobić przez to miech "bezinteresownie" by ci rodzice uwierzyli ze bedziesz zlorzoną obietnice wykonywal. I wtedy sie moze uda:D

Dj Nekro
13-02-2005, 14:06
(...) oczywiście bedziesz to musiał porobić przez miesiąc (...)

Ja niechce Miesiąc czekać :P
More plx !
Moze ktos cos jeszcze wymysli ? :baby:

Maciek Predator
13-02-2005, 14:24
zbieranie puszek

lol to byl moj pomysl ^.^ , mam juz uzbierane z 4 worki pozgniatanych puszek, moze za to bedzie z 40 zl. Babcia zuci z 50 zl to razem 90 zl bedzie, 10 zl od mamy sie wyciagnie i jest na PaCC :P

Trzeba sobie umiec w zyciu radzic :)

Misieq Druid
22-05-2005, 12:30
Ehh Dj nekro msuze powiedziec ze masz starsza z piekla rodem :D, nie no zartuje:P.Sprubój tego co ja:
internet):
nie mialem neta to muwielm ze kazdy ma tylko nie ja i.....mam neta xD

pacc):
muwilem ze kazdy ma, tylko nie ja i .... wlasnie przed chwila zamuwilem pacc juz niedlugo bede Master Sorcerer :D

Misieq Druid
22-05-2005, 12:36
Dj nekro pusluchaj @Lilitha on/ona ma racje, np. roznoszac gazetki reklamujace jakis duzy supermarket dostaniesz powiedzmy 200zl/miesciac a wiec juz masz pacc.A jesli starsza sie nie zgodzi to nei musi wiedziec, idziesz na dwor na 3h z plecakiem pelnym gazetek i roznosisz :).Zycze powodzenia

Sokochłap
22-05-2005, 13:46
heh ja mam dobry sposób. Zbierasz wszystkie żółte monety z domu (1gr. 2gr. 5gr. ) mozesz tez 10,20 i 50 (wskazane) Przeliczasz,wrzucasz do woreczka , karteczke wkladasz (np. 100*10 gr.=10 zł) i oddajesz do sklepu :)
PS. Ostatnio tak nazbierałem 63 zlote 67 groszy :)

Descartes
22-05-2005, 16:09
Moja rozmowa z babcią:
- Babciu, dasz stówę...? ^^
- Masz, ale na gwiazdkę już nic nie dostaniesz. (sic!)

Mama zobaczyła kasę w szafce z ubraniami:
- A skąd ty masz tyle kasy!?
- Dostałem od babci na dodatkowe RAMy do kompa.
- A co to jest?
- No, komputer będzie mi szybciej chodził.

Kupiłem PACC. Pograłem chyba miesiąc i... komp mi się rozje*al. Mama od razu z ryjem: Po cholerę kupywałeś te RAMy to tego gruchota, 100zł wywaliłeś w błoto!

W marcu tego roku przeywieźli nowego kompa, ale PACCa już nie miałem >.<

Nie popełniajcie tego samego błędu co ja - nie kupujecie PACC, jeżeli nie macie sprawnego kompa.