Pokaż pełną wersje : źródła światła
przez jaki czas świeci dany item :
torch , lamp , candelabrium ( świecznik ) ,świeca , magic light wand ( 45 min ? )
i co sie najbardziej opłaca waga/cena/długość działania
ps. przeszukiwałem forum w podobych tematach :)
ps2. prosze bez głupich wypodziedzi :)
candelabrium - kosztuje 8 gp ale i tak wolałem szachować z miasta , ale odpada bo jest za cięzkie
lampa na poczatek 30-40 minut pozniej po kilka minut po dolaniu oliwy czy dobrze zrozumiałem - napełnić lampe dwa razy ?
właśnie testowałem lampe i czywiscie musiałem rozlać na ziemi pierwszy olej 8o
dośyć fajnie to wygląda i z capem niejest tak strasznie - 30.oz + 1,2 za każdy dodatkowy , zapasowy olej
Najlepiej nosic magic light wandy, swieci 50min mocnym swiatlem, kupisz to od innych graczy za 100gp albo na edronie (chyba).
łasooshekh
07-02-2005, 10:35
Poprawka - mlw daje światło na 52 min:D
Lampa jest troche fajna, troche glupia. Fajna, bo można napełniać i daje dosyć dobre światło, ale glupia, bo przykładowo na samym początku się świeci 30 minut, gdy się skończy i dolejesz oliwy to świeci jakies 25 minut, po następnym dolaniu około 20 minut. Kiedyś myślałem, że lampa to super rzecz i wzielem bp (20) napełniaczy do lampy(jeden kosztuje 20 gp w Venore) i poszłem na potworki, ciągle dolewałem gdy się spaliła i wkońcu jeden olej świecił jakies 1-2 minuty.
JEŚLI SIĘ MYLĘ TO POPRAWCIE !!!!
Evul Tibian
07-02-2005, 14:57
lub mozesz jeszcze uzywac Tibia GG lub innego tego typu shitu :p (nie polecam)
to prawda ztymi lampami ze coraz krócej działają ?
candelabrium - kosztuje 8 gp ale i tak wolałem szachować z miasta , ale odpada bo jest za cięzkie
Candelabrum to ja dzienne zuzywam cos kolo bp. Jakos nie narzekam na ich wage :0
Centaurek
08-02-2005, 19:38
@up
ban dla tego pana :D ?
Używam candelabrium, a gdy mam jakiś ciężki loot i jest mi potrzebne capacity to wyrzucam i "utevo lux" lub staram sie widzieć w ciemnościach z moim FS'em ;)...Kiedyś uzywałem też lamp...jak bywam na rotach kolo Venore to tam na trumnie jest candelabrium czy coś podobnego i czasem zabieram ;)
@down
bylem pierwszy :D
Mlody Kojot
08-02-2005, 19:40
Ja tez mam pomysl - chcesz dostac bana?! ;)
He , he ... z tymi lampami to szczera prawda ... :)
Pamiętam jak się wkurzałem gdy przy kolejnym napełnianiu
rozlewałem raz za razem olej ...
Niestety lampa świeci coraz krócej i jest to nieopłacalne , bo butelki z olejem schodzą jedna po drugiej ...
Ale ja znam fajne miejsce i mam olej z kociołka za free ... :)
A świeczki są dobre na romantyczne kolacje.
Niedługo Walentynki !!! Panowie , świeczki w dłoń !!!
Upolować smoka i uraczyć swoją tibijską dziewczynę
pieczenią ze smoczego mięska .
Do tego kwiaty , mały prezencik < jakieś brylanty > , przedniej jakości wino
i dające intymne światełko świeczki ...
Tak więc w Walentynki - świeczki górą ... he , he ... :)
no dobra tak sie rozgadałeś a najwazniejszą zecz pominołeś - GDIZE TEN KOCIOŁEK 8o
Kumagoro
11-02-2005, 20:08
a ja tak sie spytam, skąd wytrzasnąć lampę?
Olej kupiłem, use with... na used lamp i... nic
Gdy sie ruszylem zobaczylem plame oleju na ziemi, jak nalewać olej do lamp??
Zapewapu
11-02-2005, 21:55
Uzywa sie lampy na oleju.A mozna ja kupic w sklepie,albo upolowac orka berserkera(-.-.....).
Fajowaziomaleczka
11-02-2005, 22:17
a ja mam takie pytanie: w jakim sklepie (dokładnie!) kupuje się świeczki, candelabriumy,lampy i olej??
a ja mam takie pytanie: w jakim sklepie (dokładnie!) kupuje się świeczki, candelabriumy,lampy i olej??
W kazdym sklepie z ekwipunkiem, zobacz sobie na mapach miast.
Zielevitz
12-02-2005, 09:20
TIBIA GG :D
pochodnie, czary, magic light wand, lampy firesword, fire axe i coal pile
Tibia GG da ci swiatlo na cala mape , ale i jest mozliwosc,ze da ci tez hack'a ;P Choc mam zrodlo pewne z ktorego przez pol roku korzystam and no problems ;]
ja zawsze używałem tibii gg a teraz mam tibie n-gage. za***iste to, bo nie trzeba sie męczyć z noszeniem torchów i innych gówien
Fajowaziomaleczka
12-02-2005, 14:58
@up and @up
Tibia GG JEST NIELEGALNE!! Można za to dostać bana. Przecież jeśli nie ma się przy sobie żródła światła ani nie używa się czaru, to powinno być ciemno, a jak klikamy na jakąs rzecz, której nie opwinnyśmy widziec, to chyba jasne że używamy GG. Jeśli "hacker" jeszcze nas nie "shackował" to znaczy, że czeka aż będziemy mieli jakąś dobrą postać :). Kto będzie hackował 8 levela z 500 gp??
ja na knighcie używam tylko utevo lux i chodze z f axe na trening i słabe potworki wystarczy a na hunty biore mlw i jest spoko ;)
Kto będzie hackował 8 levela z 500 gp??
8 lvl to moze nie, mam aktualnie lvl 58 knight od poczatku uzywalem slawnego hacka i nigdy nie zostalem hackniety. P.S. Hacker majac twoj nr acc i pass.Nie moze sprawdzic zawartosci konta bez zmieniania pass'ow (hackowania) wiec tak naprawde hacker najczesciej podkreslam nie wie kogo shakuje :P
Lord Sublokator
12-02-2005, 17:28
e apropo f axe moze ja jestm inny albo moje si wypalio ale to niedaje swiatla;/ a moze takie male ze niezauwazam roznicy zbytnio ??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.