PDA

Pokaż pełną wersje : TIBIA Flashmob I

roofoos
08-02-2005, 10:31
Witam!
Postanowiłem, że zacznę organizować Flashmoby (jeśli nie wiesz co to jest, przeczytaj ten krótki tekst: http://flashmob.pl/?view=viewArticle&id=7) w Tibii. Będę starał się je nagrywać i filmy będę umieszczał np. na tym forum. Jeśli chcecie, też możecie ponagrywać flashmobowe akcje i przesłać do mnie, to je poskładam i będą fajne filmy wtedy. Jeśli mi prześlecie to co nagraliście, to wtedy dam Wasze ksywki w napisach końcowych.
Pierwszy flashmob jest zainspirowany filmikami ze strony www.weebls-stuff.com, a przede wszystkim tym filmikiem: http://www.weebls-stuff.com/toons/21/
Do czego zmierzam? W piątek, 11 lutego o godzinie 20:00, Tibijczycy wszystkich miast stańcie na chwilę i krzyczcie na cały głos (oczywiście wirtualnie ;) ) "badger, badger, badger," ile razy się da. Będzie śmiesznie wyglądać, jak o tej samej godzinie nagle połowa Tibijczyków zacznie tak krzyczeć :) Postarajcie się wcześniej być na serwerze, bo o tej porze ciężko jest się zalogować.

Dziękuję za wysłuchanie mnie i zapraszam do wspólnej zabawy.

P.S. Co sądzicie o tego typu akcjach?

Aureliunkunfun (DruiD)
08-02-2005, 10:42
hmm ja se dumajut i dumajut i wydumajut ze :
po 1 : ja juz nie gram w rl tibie :D
po 2 : nie chcialbym z siebie robic idiote przy ludziach (to oczywiscie z tym badger)
po 3 : hmm zapomnialem :D

roofoos
08-02-2005, 10:45
hmm ja se dumajut i dumajut i wydumajut ze :
po 1 : ja juz nie gram w rl tibie :D
po 2 : nie chcialbym z siebie robic idiote przy ludziach (to oczywiscie z tym badger)
po 3 : hmm zapomnialem :D

To po cholerę to piszesz?
Poza tym nic się nie stanie, jak raz zrobisz coś śmiesznego. Nie będą na Ciebie pokazywać palcem na ulicy. Poza tym nie tylko Ty to będziesz robił, także znajdzie się jeszcze parunastu "idiotów", w tym ja (gram w Carlin).

Dr.Unknown
08-02-2005, 10:47
Albo mi się wydaje, albo nie podałeś servera. Pozatym, mogło by to być, źle odebrane- jako spamm, a za to można zaliczyć bana.

roofoos
08-02-2005, 10:52
Albo mi się wydaje, albo nie podałeś servera. Pozatym, mogło by to być, źle odebrane- jako spamm, a za to można zaliczyć bana.

Fakt, nie podałem serwera. Zapomniałem napisać, że chodzi o wszystkie możliwe serwery (ja gram na Forterze). Odebrane jako spam? hmmm... wątpię, ale dzięki za poradę. Napiszę o tym jeszcze na forum tibia.com, tak żeby oni też wiedzieli i może wtedy tego nie odbiorą jako spam.

Aureliunkunfun (DruiD)
08-02-2005, 10:55
hmm ja chyba niezabardzo chwycilem ten filmik z tymi badgersami :D
Re: Dr.Unkown
zgadzam sie ludzie by to pewnie nagrali i wyslali tym ludziom co trzeba

roofoos
08-02-2005, 11:04
hmm ja chyba niezabardzo chwycilem ten filmik z tymi badgersami :D
Re: Dr.Unkown
zgadzam sie ludzie by to pewnie nagrali i wyslali tym ludziom co trzeba

Bo Badgery są, jakby to powiedział mój kumpel, "schizowe" :D To jest taki nietypowy humor :)
Nie zrozumiałem Cię z tym wysyłaniem filmów "ludziom co trzeba"...

Dowizul z Inferny
08-02-2005, 11:07
ja bym to zrobil ale dr.unknown pzekonal mnie aby tego nierobic (niechce miec bana) i ja gram na infernie a malo userow forum gra na infernie jeszcze w ab

Aureliunkunfun (DruiD)
08-02-2005, 11:09
ekhm z tym wysylaniem pewnym ludziom to mi chodzilo ze wy byscie se krzyczeli a ci ktorzy by to skumali jako spam nagrali filmik z tym i wyslali do pewnych ludzi (napewno wiesz do jakich) :cup:

EDIT: a tak btw. ten mi sie bardziej podoba
http://www.weebls-stuff.com/toons/35/

roofoos
08-02-2005, 11:20
ekhm z tym wysylaniem pewnym ludziom to mi chodzilo ze wy byscie se krzyczeli a ci ktorzy by to skumali jako spam nagrali filmik z tym i wyslali do pewnych ludzi (napewno wiesz do jakich) :cup:

EDIT: a tak btw. ten mi sie bardziej podoba
http://www.weebls-stuff.com/toons/35/

Już zrozumiałem :)
Ja teraz umieszczam na tibia.com wiadomość o tym Flashmobie, także wszyscy będą wiedzieć o co chodzi i napiszę, że to nie jest spam. Ale ja nikogo nie zmuszam, jak nie chcecie, to nie.
Ja myślę, że spamem by było, gdybyśmy na przykład wszyscy krzyczeli adresy internetowe jakiegoś serwisu albo coś w tym stylu, a nie 4 wyrazy "badger, badger, badger, badger". Bo to tak jakby spamem było ciągłe krzyczenie "SELL CARLIN SWORD FOR 50 GP"...
Myślę, że nie potrzebnie wprowadziłeś taką atmosferę niepokoju, Dr. Unknow...

roofoos
08-02-2005, 11:32
Dla wątpiących ;) : umieściłem na tibia.com post o Flashmobie i naszych pokojowych zamiarach ;)

Między innymi tu: http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=665179

i tu: http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=665181

Możecie być już spokojniejsi...

roofoos
08-02-2005, 11:45
Zauważyłem, że jak na Tibia.com pisałem o Flashmobie, to zapomniałem dodać, że to 11-tego lutego :) Ale już to poprawiłem :)

roofoos
08-02-2005, 12:13
Jak widzicie dodałem ankietę. Zapraszam do głosowania! Trwa do 12 lutego.

Aureliunkunfun (DruiD)
08-02-2005, 13:06
uuuuuu roofoos 4 posty pod rzad uuuu obys nie dostal ostrzezenia

EDIT: zaglosowalem na ostatnie (to na samym dole) ale nie bede brac w tym udzialu poniewaz juz usunolem tibie 7.4 i nie chce mi sie sciagac wogole rzucilem rl tibie tera gram w runescape , siedze na forum (tym lub jeszcze takim innym o otsie) i gram na ots (mam jeden taki wybrany serw) )

Gtyk
08-02-2005, 13:08
heh :P flashmob w tibii... nic takiego ;) moze jak wtedy bede to wezme udzial ale zadko o 20 gram :]

Btw, to jest dopiero glupawka...:
http://gwiezdne-wojny.pl/fandom.php#6456 :P:P:P polecam obejzec ;)

Wufei
08-02-2005, 13:47
wg mnie temat do kasacji.. było.. i to już wiele razy.. chyba ani razu nie wypaliło..

edit: zbeształ bym założyciela tego tematu.. ale to nie wmoim stylu 8) EDYTUJ POSTY a nie 3 pod rząd ! !! !! ! !!!!

roofoos
08-02-2005, 14:16
Proszę mnie nie bić!!! ;) Przepraszam, następnym razem będę dopisywał przez Edit. Czemu uważasz, że do kasacji? Kiedyś nie wypaliło, ale może teraz wypali? Nikt nie wie jak to będzie, także nie oceniaj pochopnie...

Wufei
09-02-2005, 08:05
Proszę mnie nie bić!!! ;) Przepraszam, następnym razem będę dopisywał przez Edit. Czemu uważasz, że do kasacji? Kiedyś nie wypaliło, ale może teraz wypali? Nikt nie wie jak to będzie, także nie oceniaj pochopnie...

@EDIT:
<bije> ;> bo taki temat nigdy chyba nie wypali -.- mało kto chce robić z siebie głupa w mieście jezscze przy ludziach... a jak obejrzałem tego ze starwarsa to myślałem że żygnę -.- ... pójdźcie , krzyczcie , czekajcie aż ktoś was zabije ;) właśnie dlatego to nigdy nie wypali.. bo większość newbów boi sie oto że zginie ...

roofoos
09-02-2005, 08:23
No, może masz rację... Ale to nie chodzi o to, żeby tylko newbie brali udział. Nawet ludzie z 89 level mogą brać. Napisałeś, że będą robić z siebie głupa... już coś pisałem na ten temat wcześniej. Jakoś w normalnym życiu ludzie się nie wstydzą brać udziału we Flashmobach, a robią "głupsze" rzeczy, niż to co ja zaproponowałem tutaj. Tutaj jest tylko wirtualna rzeczywistość, jesteś anonimowy i to jest o wiele lepsze. Czasami przecież można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa, a nie tylko grać w Tibię po to, żeby nabijać sobie skille. No, ja przecież do niczego nie zmuszam. Kto weźmie udział, ten weźmie. Ja wezmę udział, bo nie mam się czego wstydzić, a jeśli będzie "przypał", to co najwyżej wirtualny :)
[EDIT]: Jeszcze a propos tego zabijania: cały Flashmob będzie polegał TYLKO na wykrzyczeniu 4 wyrazów, więc wątpię, żeby jakiś high lvl zabijał z takiego powodu...

Grzyb
09-02-2005, 14:03
no tak nie ma to jak flash mob o ktorym wszyscy wiedza ;), ktos tu chyba nie pojal idei tego przedsiewziecia. a tak swoja droga to flash mob w tibii to totalna glupota

roofoos
09-02-2005, 14:22
no tak nie ma to jak flash mob o ktorym wszyscy wiedza ;), ktos tu chyba nie pojal idei tego przedsiewziecia. a tak swoja droga to flash mob w tibii to totalna glupota

Czyli według Ciebie mam nikomu nie mówić o Flashmobie? Mam sam stanąć i to robić? Przecież chyba chodzi o to, żeby jak najwięcej osób brało udział we Flashmobie. To jak niby mam zachęcić ludzi? Podaj mi uniwersalną metodę, żeby jak najwięcej ludzi wzięło udział, a żeby nikt nie wiedział. Będę bardzo wdzięczny. Czasami się zastanów co piszesz. A poza tym, jeśli ludzie robią takie dziwne rzeczy w prawdziwym życiu, to czemu by nie robić tego w Tibii?

Grzyb
09-02-2005, 14:52
Czyli według Ciebie mam nikomu nie mówić o Flashmobie? Mam sam stanąć i to robić? Przecież chyba chodzi o to, żeby jak najwięcej osób brało udział we Flashmobie. To jak niby mam zachęcić ludzi? Podaj mi uniwersalną metodę, żeby jak najwięcej ludzi wzięło udział, a żeby nikt nie wiedział. Będę bardzo wdzięczny. Czasami się zastanów co piszesz. A poza tym, jeśli ludzie robią takie dziwne rzeczy w prawdziwym życiu, to czemu by nie robić tego w Tibii?
no wlasnie ludzie robia dziwne rzeczy, a inni ludzie sie dziwia, nie wiedza o co chodzi i to jest flashmob, a tu skoro wszyscy beda o wszystkim wiedzieli to nikogo juz tym nie zaskoczysz czyli taki flashmob traci calkowicie sens. a jak to zorganizowac? normalnie, np. powysylac mejle do grupki osob tak, zeby 90% populacji tibijskiej nic o tym nie wiedziala, mozliwosci jest setki trzeba sie tylko troche wysilic, a nie korzystac z najprostszej i zarazem najglupszej mozliwosci B)

roofoos
09-02-2005, 15:17
OK. A więc tak. Może to co teraz napiszę będzie długie i nielogiczne (i ironiczno - sarkastyczne, co może niektórych obrazić za co przepraszam), ale oto mój tok rozumowania.

Przykład: www.flashmob.pl (http://www.flashmob.pl) ---> ludzie się tam zapisują na listę i dostają maile z powiadomieniem, kiedy jest najbliższy Flashmob. Poza tym na stronie jest wielkie kalendarium, gdzie jest wyraźnie zaznaczone kiedy są flashmoby i (o zgrozo!) każdy może to przeczytać! A najgorsze jest to, że im więcej ludzi to czyta, tym więcej ludzi wie, i tym mniej ludzi nie wie! Nie ma WIELKIEJ KONSPIRACJI!!!

Flashmoby nie są po to, żeby jakaś undergroundowa grupa dziwaków robiła "głupie" rzeczy w celu popisania się przed innymi. We flashmobach chodzi o to, że nieznani (!) sobie (przeważnie) normalni ludzie spotykają się i robią coś, co ich odseparowuje na chwilę od szarego nudnego życia. Flashmob nie straci sensu nawet wtedy, gdy 100% załóżmy Warszawiaków spotka się w danym miejscu w Warszawie i np. pokaże palcem w niebo. To będzie nadal Flashmob, bo oni zrobią coś zupełnie "odjechanego"...

Nie wiem, może nie mam racji, może rzeczywiście nie pojąłem idei Flashmobów. Ale ludzie! Jeśli już coś piszecie, to najpierw się zastanówcie nad tym, bo nie zawsze możecie mieć rację...

Grzyb
09-02-2005, 16:20
ale zapomniales o tym, ze tylko jakis tam procent warszawiakow ma dostep do internetu i jeszcze mniejszy wie o istnieniu takich stron.
a tibia kazdy kto gra w tibie musi byc polaczony z netem, wielu ludzi zaglada na forum, wiec to jest troszke cos innego, ale skonczmy ten temat bo ta rozmowa do niczego nie prowadzi

roofoos
09-02-2005, 16:27
ale zapomniales o tym, ze tylko jakis tam procent warszawiakow ma dostep do internetu i jeszcze mniejszy wie o istnieniu takich stron.
a tibia kazdy kto gra w tibie musi byc polaczony z netem, wielu ludzi zaglada na forum, wiec to jest troszke cos innego, ale skonczmy ten temat bo ta rozmowa do niczego nie prowadzi

Przepraszam, ale Ty nic nie rozumiesz... NIC po prostu. Ja się wysilam i tłumaczę, a to tak jakbym mówił do słupa.
Nie rozumiesz, że to nie chodzi o to ile osób ma dostęp do internetu, a ile nie. Mogą nawet sobie k**wa przekazywać to pocztą pantoflową! FLASHMOB NIE JEST JAKĄŚ KONSPIRACJĄ I MOgĄ O NIM WIEDZIEĆ NAWET K**wa MARSJANIE I GO ZROBIĆ. Żeby lepiej weszło do głowy: Flashmob nie polega na jak największym ukrywaniu jego faktu. Wręcz przeciwnie. We flashmobach ma uczestniczyć jak najwięcej ludzi, bo wtedy to ma sens.

Rozumiesz?

Grzyb
09-02-2005, 16:47
Przepraszam, ale Ty nic nie rozumiesz... NIC po prostu. Ja się wysilam i tłumaczę, a to tak jakbym mówił do słupa.
Nie rozumiesz, że to nie chodzi o to ile osób ma dostęp do internetu, a ile nie. Mogą nawet sobie k**wa przekazywać to pocztą pantoflową! FLASHMOB NIE JEST JAKĄŚ KONSPIRACJĄ I MOgĄ O NIM WIEDZIEĆ NAWET K**wa MARSJANIE I GO ZROBIĆ. Żeby lepiej weszło do głowy: Flashmob nie polega na jak największym ukrywaniu jego faktu. Wręcz przeciwnie. We flashmobach ma uczestniczyć jak najwięcej ludzi, bo wtedy to ma sens.

Rozumiesz?
a czy ja powiedzialem, ze ma byc jak najmniej ludzi? chcesz byc madry a nawet czytac nie potrafisz. jednak troche glupie by bylo zrobic flashmob w ktorym uczestniczylo by kilkadziesiat tysiecy osob, to by byl wielki gnoj a nie flashmob wiec to ty sie zastanow co piszesz B)

roofoos
09-02-2005, 16:54
OK, nie jestem święta krowa, nie wiem wszystkiego. Może Ciebie źle zrozumiałem? Ale to co pisałeś to wyglądało tak, jakbyś uważał, że we flashmobach mają uczestniczyć ludzie tylko po to żeby zrobić to na pokaz, bo oni o tym wiedzą, a inni nie... Bo wspominałeś, żebym rozesłał maile tylko wybranej grupce ludzi (mówiłeś, że z 10% Tibijczyków), a żeby 90% nie wiedziało o tym. To chyba jednak nie o to chodzi...

roofoos
11-02-2005, 17:22
[FULL EDIT :) ]: Ponieważ to co tu było wcześniej napisane, było nieaktualne, zmieniłem ten post.

O godzinie 20:00 (na moim komputerze przynajmniej) stanąłem przy depo w Carlin (Fortera), krzyknąłem "badger badger badger...". Niestety (w sumie mogłem się tego spodziewać :( ) mówiłem to sam (jeśli chodzi o sytuację w pobliżu depo)...

Myślę, że ten Flashmob nie był najlepszy jeśli chodzi o pomysł, ale mam kilka następnych w przygotowaniu, które może nie będą mądrzejsze ;) ale będzie więcej dobrej zabawy, bo w końcu trzeba trochę rozruszać Tibię, a kto tego nie zrobi lepiej niż my, Polacy? (chyba nie br? :P )

Dziękuję tym (zapewne) nielicznym, którzy brali udział we Flashmobie i zapraszam na następny raz.

P.S. O dziwo ;) żaden highlvl mnie nie zabił, a moje konto nadal istnieje i nie jestem poszukiwany za spam...

[EDIT]: Oto moje zdjęcie, tak na zachętę :) http://img179.exs.cx/my.php?loc=img179&image=snap0037xm.png