Pokaż pełną wersje : Jaka jest najlepsza profesja? Czkeam na odp.
Jaka jest najlepsza profesja?
Ja juź sam nie wiem
Dlatego was prosze o odpowiedz.
See you in Tibia.
Nie ma, kazda ma wady i zalety.
Willy The Dark Druid
08-02-2005, 23:00
eeeh... kazda ma wady i zalety:
Knight: Duzo HP i CAP co lvl ale mało many, skille lecą szybko. Knight jest słaby w magii. Szybka regeneracja HP i wolna regeneracja Many.
Paladyn: Średnio HP, CAP i MANY co lvl. Skille lecą tez dość szybko. Palek specjalizuje sie w walce na dystans. Średni w Magii. Średnia regeneracja Many i HP.
Mag i Druid (mają prawie to samo) : Mało HP i CAP ale duzo Many co lvl. Wolno skille idą. Specjalizują się w walce na... hmmm... chyba w zwarciu a jeśli juz to na dystans ale z HMM itp. heh niewidziałem Maga ani Druida latających z łukami. Wolna regeneracja HP szybka regeneracja many.
Ja polecam Maga albo Druida... jednak kazda profesja jest dobra... niema najlepszej...
See You in Tibia!
Seventh Son
09-02-2005, 00:07
jak zaczynasz to knight ew palek. sorce i druty są raczej nieco bardziej skomplikowane w obsłudze. a zresztą to chyba ty chcesz grac. więc ty wybieraj profesje. ktoś ci tutaj powie: "wybieraj sorca" wybierzesz i potem stwierdzisz, że beznadziejna profesja. popróbuj sam i sam zobaczysz co ci najbardziej odpowiada.
Hmmm.....zależy z jakiego punktu widzenia :)
Mhm.. myśle, że moge się tu coś wypowiedzieć ( zmieniam postacie co chwila :P), po przegraniu każdej profesji na lvl 25+ i zmienianiu co rusz swoich bohaterów doszedłem do wniosku, żę niema najlepszej profesji, przy wybraniu profesji musisz zadać sobie pytanie :
Czy lubie walke wręcz, długie skilowanie i żłużywanie dużej ilości uhów, czy wole tanie prawie bezrunowe expienie palem, czy może ciężką i dość długą monotonną prace sorciem
To tyle :)
Nie ma, kazda ma wady i zalety.
Najlepszą postacią według mnie jest druid. Robi uhy a 2 bp zabierają 4000 many a kasztują tyle co sd a sd zabierają 4400 many i kosztują tyle samo co uhy. Znajdź sobie blokera na 20 lewelu i chodz z sd na gsy
Suverase
09-02-2005, 19:27
Najlepszą profesją (według mnie) jest paladyn. Jego główną zaletą jest UNIWERSALNOŚĆ. Palek jest dość dobry w magii, dość dobry w zwarciu i bardzo dobry na dystans. Mana i życie odnawiają mu się dość szybko, przychodzi mu sporo HP i many. To tylko moje indywidualne odczucia, ale PALL RULEZ!!!
Bulboglowy
09-02-2005, 19:39
Jak już ktoś wcześniej napisał, mósisz dokładnie napisać co chcesz robić w grze.
Czy lubisz samotne wyprawy ? Może lepsze są w grupie ? Masz kolegów do treningu skilli ? Wolisz mieć mało życia i zadawać ogromne obrażenia czy raczej stać niewzrószony i czekać aż cyferki z expam pojawią się nad tobą ?
Expienie wolisz szybkie czy tanie ? Expisz jak napalony czy wchodzisz do gry, żeby pożartować i bawić się z kumplami ?
Przy ewentualnej wojnie, będziesz chcesz walczyć w pierwszym szeregu czy preferujesz bitwy zaczepno-podjazdowe ?
Najlepsza postać to ta z którą się nie nudzisz i najważniejsze, to ta którą chcesz odgrywać w tym Role Play'u.
ja bym wybral maga :mag:
ponieważ może robić ED i robi se zwierzaki
imie Sikaszi level 10 level magi 2
Mc macio
12-02-2005, 20:30
ja gralem druidem knightem i palem. knight-kupa czasu na nudne trenienie.
druid-na poczatku kupa czasu na runy ale popem kasa i fajna zabawa. palek-
chodzenie w ciemnosci,uciekanie,trening, potem fajna zabawa.
ja bym ci doradzil druida
Marcin :D
12-02-2005, 20:42
Kazdy kto sie tu wypowiada poleca postac ktora gra. :D hehehe
ja gram pallkiem ale gralem i drutem i knajtem
knajt jest dobry pod wzgledem capa i hp mana to jego slaba strona
pallek dobry na dystans i szybko treni ale łota ci wszystko jak masz slabego seta mnie worrior lota za 15-18 z c-arm p-legs crusaderem.
a drut slabe skille magia duzy atut zwlaszcza uhy szybciej od soorca rosna mu skille i mlvl moim zdaniem:D
gram pallkiem i uwarzam ze to swietna zabawa ale jak nie masz kologi knajta zeby ci lazil za tarcze no to kiepsko ;(
ale mi sie najbardziej podoba :cup: pall
Miałem każdą profesję level 35+ i sądzę, że Najlepsi są: Palek i Sorc...
Knightem masz dużo loota ale gra Knightm jest w c*** nudna.
Palek jest zarąbisty tak od 40 levela i w sumie najmniej nudny-jak ci się znudzi walenie z boltów, sd, hmm, explo etc. to możesz sobie rozwinąć skill walki wręcz i lać Giant Swordem lub blokować potworki(jak masz dobry shielding) , jak ci się nudzi to stoisz i robisz HMM, Bolt, power bolt, strzały......
Drutem nie masz tyle zabawy co sorkiem(bez UE...) chociaż do robienia kasy jest to najlepsza profesja...
Jeżeli masz ambicję, dużo czasu i zamiar do czegoś dojść to zdecydowanie wybierz Soca!!! Najbardziej wymagająca i najbardziej respektowana profesja w całej Tibii!!! Na high levelu nikt ci nie podskoczy, bo każdy się boi twoich SD, UE, E-wave, etc...
Pozdro
Shinjix
Bulboglowy
13-02-2005, 01:02
Na high levelu nikt ci nie podskoczy, bo każdy się boi twoich SD, UE, E-wave, etc...
High level to jest ile ? 80 ? 100 ? Myślisz, że sorc na tym levelu wyżądza duże szkody ? Jeżeli to ma być najlepsza profesja, bo ma duże obrażenia to rozpatrzmy przykład Knight'a, który niefortunnia "podskoczył". Oczywiście to nie jest low lvl, bo takiego o każdy może straszyć.
Co podpowiedzą nam kalkulatory ?
Sorc: 80lvl/60mlvl - 2195 - starczy na 2 UE
SD max: 290
EW max: 400
UE max: 510
Knight: 70 lvl/6 mlv - 1115 HP
UH min: 320
UH max: 440
Jeżeli Sorc będzie miał same best hity, a Knight same n00b leczenia...
510-320=190 *2 =380 + 2*EW(400-290=110 *2=220) => 600HP, czyli Knihtowi zostanie ponad 500HP, dlaczego tyle ? Bo żadne SD nie przewyższa zdolności leczniczych Knight'a.
Sorc: 100lvl/70mlvl - 2795 - starczy na 3 UE
SD max: 350
EW max: 500
UE max: 620
Knight : 90 lvl/6 mlvl - 1415
UH min: 400
UH max: 550
Jeżeli Sorc będzie miał same best hity, a Knight same n00b leczenia...
620-400=220 *3=660 + EW (500-400=100) => 760HP, czyli Knihtowi zostanie ponad 600HP, dlaczego tyle ? Bo żadne SD nie przewyższa zdolności leczniczych Knight'a.
Czy ten cytat nie powinien brzmieć:
Na high levelu nikt z niższym levelem ci nie podskoczy, bo każdy się boi, że przegrają ścigając się z tobą do depo i spowrotem
Za to Knight nic sorcowi nie zrobi, taki już jego los...
Sozemego
13-02-2005, 06:11
Palek jest zarąbisty tak od 40 levela i w sumie najmniej nudny-jak ci się znudzi walenie z boltów, sd, hmm, explo etc. to możesz sobie rozwinąć skill walki wręcz i lać Giant Swordem lub blokować potworki(jak masz dobry shielding) , jak ci się nudzi to stoisz i robisz HMM, Bolt, power bolt, strzały......
Zeby walic jako tako z gs'a trzeba przyzwoity skill, miec co wiąze sie z treningiem, a jak wiadomo ten jest nudny. Stanie pod depo i robienie HMM, boltow, strzal czy innego dziadostwa, tez jest nudne. Z tym blokowaniem to racja, ale zas potrzeba treningu... Nudny jak wszystkie profesje ;)
najlepsza profesja : Gamemaster :P
owsik killer
13-02-2005, 09:01
Ja osobiscie polecam :lucznik: poniewaz wali na dystans i ma sredniej jakosci czary ;)
Polewkin
13-02-2005, 12:12
Każda profesja jest Dobra!Gralem juz wszystkimi i moim zdaniem na dość wysokim lvl dobrze sie gra Sorcem i Pallem!Moje kochane postacie.Pall z 40 lvl spokojnie huntuje gsy,smoczki itp.Sorc summonuje monki badz Fe bierze bp Uh,Bp gfb,bp Sd i idzie expic masowo!
Serwer Lucera
Imie xxxx
Level 13
Magic LEvel 14
Profesion Sorcerer
>>>>>>BEST SORCERER OD LUCERA<<<<<<
:mag: :mag: :mag: :mag: :mag: :mag: :mag:
sorc rulez.... po zdobyciu wysokiego lv calkowicie przezuca sie na sd i expi zdecydowanie najszybciej z wszystkich profesji.... dopoki sorc nie zacznie masowo uzywac sd ( tu niejestem pewny, ape przypuszczam ze gdzies kolo 80lv) pal bedzie troche lepszy. Jesli chodzi o pvp - sorc wyeliminuje knighta na tym samym lv mniejwiecej 4sd + ue, czyli 5 atakow. zeby knight weliminowal sorca na podobnym lv, musi zaatakowac... hmmm... 15 razy?
pozatym knight musi sie uhac gdzies co 2 ataki bo moze zrobic sie goroco, sorc gdzies po 10. Gdy sorc uzna ze nie ma wiekszych szans - robi utani gran hur i poprostu ucieka - knight nie ma takiej mozliwosci. Gdy bedzie np. walka 2 sorc vs 2 knight - wyeliminuja knighta zanim ten zdazy sie uhnac.
Bulboglowy
13-02-2005, 12:42
knight musi sie uhac gdzies co 2 ataki
Gdy bedzie np. walka 2 sorc vs 2 knight - wyeliminuja knighta zanim ten zdazy sie uhnac.
Troche nie rozumiem... 2 sorcerzy zadają chyba dwa ataki... tak czy nie ?
Czy w razie potrzeby drugi Knight nie UHnie swojego kolegi ? Raczej tak.
No chyba, że jest to polaks albo br?
knight zostanie wyeliminowany w ciagu 2 kolejek. w tym czasie napewno nie zdazy sie uhnac ( chyba ze ma taskera ).
Bulboglowy
13-02-2005, 13:24
Chętnie bym rozpatrzył jakiś przykład.
Czy masz jakieś propozycje ? Lvl/mlvl ?
Najbardziej korzystny scenariusz dla sorców (using damage calc)
Sorc 80lvl/60mlvl - 545HP 2195MP
Dwie kolejki ? Czyli UE ?
UE max: 510
Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby sorc założył Energy ring po pierwszym UE, bo drugie (od jego kolegi) by go zabiło, więc:
545-510=35HP - teraz zakłada ringa (Knight nie atakuje bo jest zaskoczony)
2195-800=1395MP po pierwszej rundzie tyle zostanie każdemu sorcowi, oczywiście jeżeli sie trafią nawzajem ale b. trudno jest się nie trafić...
Druga runda:
MP: 1395-800=595 minus UE od kolegi (max 510) =85
Pamiętajmy: Sorc na 80lvl ma teraz 35HP i 85MP
Knight 80 lvl - 1265HP 395MP
UH max: 500 - Gremlin pisał, że zawsze za max sie UHasz
Biorąc pod uwagę socjalistyczną politykę równych szans:
UE trafiają we wszystkich, wszyscy mają energy ringi, Knighci nie atakują
Knight ma 1265HP + z ringa 395MP + leczy się z UH za 500 =2190HP
Trafiły w niego cztery max UE(knight bez stuffu) 2190-2040=150HP
Ale jeszcze podczas drugiej kolejki Knight leczy się za 500...
70 lv 60mlv x2
70lv knight x2
zanim knighci wogule dobiegna do sorcow i zadadza jakiekolwiek dmg-
2sd w jednej kolejce
2 ue w drugiej kolejce
2 sd w 3 kolejce w knighta ktory przezyl
po 2 kolejce zostanie juz tylko 1 knight, ktory najprawdopodobniej rowniez niezdazy sie uhnac, wiec padnie 2 3 kolejce. nawet jesli zdazy sie uh, to w 4 kolejce poleca kolejne sdki, ktore prawdopodobnie zabija knighta. i nie mowie tu o max hitach, tylko o avarge hitach.
Bulboglowy
13-02-2005, 13:38
Sorc - 495HP/1895MP
SD max:270
UE max:480
Knight - 1115HP + 345 z MP = 1460HP
UH max:440
Strzelają z SD a potem z UE w jednego Knight'a ?
2*270+2*480-440(UH)=1060 1460-1060=400HP left + opóźnione UH
Drugi Knight oberwie z 2*UE 1460-960=500 - UE trafią go w drugiej rundzie więc może albo UHnąć kolege albo strzelić z explo za ~80 - co wybierze ?
Lady Dominika
13-02-2005, 13:47
Heh ja gram narazie swoją pierwszą postacią -knightem. Zastanawiąjąc się nad profesją nie rozpatrywalam kto szybciej siebie pokona sorc czy knight bo gram na non-pvp i to jest piekne :] . Mi knightek w zupelnosci odpowiada, nawet te glupie treningi, uważam ze jest mocna profesja.
Ale każdy sam decyduje jaka wybierze :D
Bulboglowy
13-02-2005, 13:59
Czas już skończyć te bezsensowne dywagacje:
Uważam, że sorc jest najlepszą profesją.
Jeżeli właśnie jego wybieramy to szykujmy się na dłuższą zabawę, bo ta profesja wymaga najwięcej naszego czasu.
Jednakże osobom bez Premium Acc radzę wybrać pomiędzy Knightem,
a Paladynem.
czy myslisz ze knight na poczatku walki zdazy sie uhnac po 1 kolejce? bo po 2 bedzie juz martwy.
Bulboglowy
13-02-2005, 14:12
Jeżeli to ma być umówiona walka to pewnie, że się zdąży UHnąć.
Człowiek reaguje wzrokowo przez 0,5 sek więc jak tylko Knight zobaczy skulla to już powinien sięgać do otwartego bp z UH. No ale jak ma wszystkie bp pozamykane i np. pisze coś do kolegi to atak z zaskoczenia prawdopodobnie się uda.
Ale jeżeli mówimy o zaskoczeniu to sorc powinien przyzwać sobie po dwa FE zablokować je i czekać na Knight'a, wtedy to on bez taskera się nie obejdzie.
niezdazy sie uhnac. jak dostanie tak duze hity. zanim przesunie mysz nad uha, nacisnie, przesunie nad swojego chara, nacisnie.... to nie tak latwe jak sie wydaje, szczegolnie gdy w jednej kolejce traci sie ponad 400hp i dziala adrenalina.
Bulboglowy
13-02-2005, 14:44
Po tym jak (bez pomocy taskera) nabiłem 50 fishinga. To ręka nie drży tak bardzo i o wiele szybciej nakierowuje myszkę nad cel.
BTW: Trudniej jest sorcowi trafić w Knighta który sobie posuwa w BoHach niż Knightowi trafić w siebie z UH, bo nasza postać zawsze jest w centrum ekranu.
Moim zdaniem palladyn najszybciej sie lvl robi ;)
Polewkin
13-02-2005, 16:19
Musze Screamowi przyznać racje,nie to ze gram sorcem tylko po prostu uważam Że Sorc na 80 lvl jezeli zada max hity z Sd i Ue to knight nawet jesli sie zdazy uhnac dostanie kolejna porcje Sd i Ue i padnie!KNIGHT jest bez wiekszych szans! :) :) :)
Imie:xxxx
Serwer Lucera
Level 13
Magic Level 15
Skille 17/19
>>>>>>>BEST SORCERER OF LUCERA<<<<<<<<<
:mag: :mag: :mag: :mag: :mag: :mag:
Nie ma najlepszej profesji.Ale dla mnie najlepszy jest Knight
..::QRAS::..
13-02-2005, 16:30
Sorcerer Wymiata !!!!
Musze Screamowi przyznać racje,nie to ze gram sorcem tylko po prostu uważam Że Sorc na 80 lvl jezeli zada max hity z Sd i Ue to knight nawet jesli sie zdazy uhnac dostanie kolejna porcje Sd i Ue i padnie!KNIGHT jest bez wiekszych szans! :) :) :)
80 lvl knight to ponad 1.2 k hp nie wiem dokladnie ile :p ue sorca na 80 lvlu nie zrobi wiecej niz 500 sd 270 teoretycznie sorc by musial 3x ue a knight uhnac sie raczaj zdazy w przerwie. pozatym po 3 ue sorc jest bez many, bebronny praktycznie
Bulboglowy
13-02-2005, 22:21
po prostu uważam Że Sorc na 80 lvl jezeli zada max hity z Sd i Ue to knight nawet jesli sie zdazy uhnac dostanie kolejna porcje Sd i Ue i padnie
Ludzie, co wy się tak uwzieliście na te SD ? Przecież każda profesja, na levelu takim co sorc, leczy się za więcej niż wynoszą obrażenia z jego SD...
Sorc na 70lvl/60mlvl wali w humana za max 270 z SD (normalnie 230). Knight na tym levelu ma 1115 HP, więc każdy kto jeszcze sobie tego nie uświadomił: Sorc strzela z SD cztery razy i jeszcze nie zabił Knighta... ,który gdy tylko chce(tzn ma runy) leczy się za 430...
heh niewidziałem Maga ani Druida latających z łukami.
A ja widzialem. Druid i sorc moga chodzic z lukami ale nie zwyklymi strzalami tylko burst arrows.
sorki zle zacytowalem.
Ta gorna czesc to cytat a dolna to odpowiedz
suchyxxx
13-02-2005, 23:46
Ja powiem tak:sorc,drut i knight to najlepsze profesje dla swiata non pvp.Ja gram knightem bo jak na non pvp robic loot bagi jak wszyscy kradna??Dlatego knight ma duzo capa i moze sporo rzeczy nosic a sorc i drut nie pozatym knight ma sporo zycia i dobra obrone jesli ma porzadny skill.Zycie i obrona potrzebna jest do ucieczki przed zlurowanym gs-em albo innym badziewiem a sorc to co zrobi??Chyba ze ma wysoki level to ucieknie albo mana shield a jak ma załóżmy 40 level to jak ucieknie??I co mu mana shield da jeśli gs zadaje hity po 200 nieraz??
Hmm... Jaka najlepsza, niewiem. Moge ci powiedzieć, że na poczatku gry tak do 20lvl niema żadnej różnicy ;( lecz potem mozna sie spoko pobawić palladynem <wg. mnie najlepiej sie nim expi, jedna z lepszych [profesji> Knight tez jestb ;lajtowy lecz drogi :/ przeważnie jest blokoerem co niekturych może denerwować X( Dosteje on najlepszy loocik. SZCZERZE POLECAM GRAC PALKIEM ALE TO WYZSZSZA SZKOLA JAZDY ;) :p ;) :p
wladi sorcer
14-02-2005, 21:54
Dla mnie najlepszą profesją jest sorcer. :mag:
Może wzywać potworki i dysponuje wielką magią.
Gdy ma na sobie z 2 bp uh, 2 bp hmm, troche sd i inne to tak wymiata....
Moja postać (14.02.2005r.): :p
Nick-Wladi Sorcer
Level-28
M.Level-43
Profesja-Master Sorcer
Polecam dla każdego,aby grał sorcem :P
Ja uważam, że najlepsza profesja to Paladin. Many i HP ma się dość dużo, a skille w distancie rosną tak samo szybko jak Knightowi w Sword/Axe/Club. A trzeba przyznać, że walka na dystans się opłaca - już na najniższych lvl (8-15) można chodzić na potworki, które knight rozwala na 20-30lvl, np. Cyclopy, Demon Skeletony. Jednak liczy się to z dość długim treningiem na początku. Ja zacząłem grać nową postacią na Lucerze (pallem) i jak narazie mam lvl 14 i skille 48/35. Jak dobiję do 60/70 skilla distansu , będę miał lepszy lvl i zdobędę lepszy ekwipunek to wreszcie skończy się ciągły trening, będę chodził na dragony, Beholdery (z blokerem).
Arathorn
16-02-2005, 11:55
mi się najprzyjemniej gra knightem..
próbowałem wszystkie profesje ale knight jest najfajniejszy, co prawda potem na dużych huntach to knightem troche lipa bo cały dzień na heor i 0exp, mimo to i tak uważam że knight jest najlepszy.
Najlepszy jest pallek... Hmm za free no nie liczac runek i wiele wiecej zalet.
a skille w distancie rosną tak samo szybko jak Knightowi w Sword/Axe/Club. będę chodził na dragony, Beholdery (z blokerem).
omg.. pallowi skille skacza znacznie szybciej anizeli knightowi
Chcesz pallem ze skillami 70/60 na beho z blokerem latac? Oo Rozumiem dragi, ale beholdery?
Pal jest dla newbie moim zdaniem...Nie musi trenic, wali na dystans( nie wysila sie w manewrowaniu zbytnio ), jego eq nie jest drogie
Knight jest dla najlepszych ;D
Trzeba rozplanowac czas na trenienie i expienie,zorganizowac hajs na porzadne eq i bedzie git :D
A ja jakos nigdy moim sorcem nie zabilem najta nie uzywajac UE.........
Zawsze sie uhnie :P
Sorc 100 lvl wyimiata 3x ue i bomba atomowa w maske dla pala/najta etc~ xD
dark alan
16-02-2005, 20:02
Najlepsza proesja to knight wiecie dlaczego???? 8o
Bo najszybciej zrobi lvl nie potrzebne beda mu pieniondze aby go nabic jak palkowi na np. bolty (duzo idze kasy) sorcowi druidowi nie oplaca sie robic hmm lepiej SD lub UH wienc zostaje expienie rencznie a to jest mozolne i trudne ;( ;( ;(
A co do skilli to masakra w wykonaniu palla bardzo trudno sie skiluje
i wymaga sionglej uwagi ,(ale pal z dobrymi skilami i bohami jest nie do zaj***nia)
Magom cienzko wchodzi lvl ale budza respekt na wyszych lvl jak np sorki uzywajonce UE :evul: :evul: ,malo maja CAPA
Natomiast KNIGHT jest loxos treni sie latwo i szybko nie trzeba nontoper siedziec mozna byc afk ma duzo kapa ,Knighta jest nie latwo uciupac bo mo duzo hp i moze sie uhac nawet prze 200 hp a nie jak druid prz 50 hp bo mu uhow szkoda bo sie zmarnuje B) B) B)
Wszystkim radze isc na knighta :cup: :confused: :confused: :confused:
Nie rospisuje sie bo nie przeczytacie ;]
a ja mam 29 knighta ze skilam
65 -CLUB
64 -SCHIELD
4 -m lvl (teraz 53% do 5)
@up
i ty masz 29lv? piszesz takie bzdury ze plakac sie chce.
Dezerter De'War
16-02-2005, 20:12
juz nie up, nad screamem
pisz posty ze slownikiem plx...
1)pallem ciezko sie treni(w kazdym razie legalnie) ale za to szybciej leca mu skille na 29lvl ma 64 dist praktycznie bez treningu...
2)pall tez sie uha po 200+...
3)knight ma duzo hp ale za to brak czarow, i mozliwosc walki tylko wrecz...a pall bije na dystans wiec dostaje mniej hitow od knighta
4)jak masz duzo lvl i tak budzisz respekt niezaleznie od profesji...
Kumagoro
16-02-2005, 22:28
Fajnie jest też dla drutów że jako jedyna profesja mają swoją wyspę.
Ogólnie druty są "naturalne", widzieliście gildie w thais?
Ale do takich mniej wizualnych zalet: Jako jedyny potrafi robić runy UH, SD można ze spokojem od kogoś kupić, lub za dopłatą wymienić za UH. W walce wcale nie jest AŻ taki beznadziejny (11lvl i bez problemu na roty chodziłem)
Moja rada: Jak lubisz bajery i mase kasy, ale i ciężką pracę i trudne (i to bardzo) początki: wybierz druta
Najtańszą profesj jest knight, a najbardziej "uniwersalną" jest pall.
BTW. Co jest na wyspie druidów?
Willy The Dark Druid
16-02-2005, 23:00
na wyspie drutów mozna znaleść od cholery jabłek i chyba od cholery róż, se popatrz na PoH
Ale do takich mniej wizualnych zalet: Jako jedyny potrafi robić runy UH, SD można ze spokojem od kogoś kupić, lub za dopłatą wymienić za UH.
a ja moge powiedziec - tylko sorc robi sd, uh mozna spokojnie kupic.
Moja rada: Jak lubisz bajery i mase kasy, ale i ciężką pracę i trudne (i to bardzo) początki: wybierz druta
jesli masz zamiar brac druta, a masz pacc lub zamierzasz kupic, to wez sorca.
Najtańszą profesj jest knight, a najbardziej "uniwersalną" jest pall. mi sie wydaje ze pal jest tanszy, bo on wyda mniej na bolty/strzaly niz knight na uhy, ale nie jestem pewny w tym co mowie.
@up na wyzszych lvlach pal jest tanszy na nizszych knight
Jak juz mowilem, pal jest dla nowych graczy, bo nie wymaga duzej dokladnosci w rozwijaniu, trenic nie trzeba, eq jest na grosze, bo tylko luk i jakis arm, helm, buty i nogawice stykaja, knight natomiast jest zupelnym przeciwienstwem pala
Knight ++
pal +-
myslem ze jedyna mysla druidów na levelach 50+ jest dlaczego nie wybrali sorca(oczywiscie sa wyjatki)
mysle ze walka knighta z sorcen nie jest do konca przesadzona
knight zawsze sie uhnie i ma wiecej capa na uhy
sorc ma mało capa a oprucz uhow mu sie miec sd i mfy
ja mam knighta ale z checia zamienil bym sie za sorca :)
i tak knight rulz ;) po prostu nudny jest ;p
Mc macio
17-02-2005, 19:44
jak sie nie ma PACCA to czym jest lepieje sorcem czy drutem?
ktoremu pacc daje wiecej?
macio mag
18-02-2005, 11:41
Moim zdaniem najlepszy jest pal :P Grałem jush sorkiem 60lvl mialem ale granie jest nudne. Non stop trza mana siting. Next minus sorka i druida to hunty. Strasznie dużo run idzie a loot przeważnie sie niezwraca. Palki za to są uniwersalne. Mają odpowiednią ilośc hp cap i many. Skile też im idą szybko ale jak chcesz palka to net pożądny musisz mieć :P Z lagami daleko niezajdziesz :P
macia-msz
18-02-2005, 17:35
Jaka profesja (Knight i Druid) jest najlepsza dla graczy z FACC znajdujacymi sie na takich światach jak np: Celesta (nie wiem czy jest to PVP czy NOT PVP) Przed którą czuje sie większy respekt i się ciekawiej gra??? Mam druta na 10levelu i robie Maga lub Knighta i nie wiem czy to sie opłaca....???
Chcialbym wkopać moim kumplom, którzy mają Knighty i Palki.
Proszę wyjaśnijcie to dokładnie. (wiem, że podobne posty już były ale wciąż nie mogę się zdecydować...)
Gajutus z Samery
18-02-2005, 19:20
Ja jestem Knightem i nie jest żle ale troche żałuje że nie zostałem palladynem oni maja dobrze
Bam Margera
19-02-2005, 17:46
Ja tam głównie gram knightem i według mnie jest to najlepsza profesja szybko skile lecą i wogule alei druid jest nawt nizły. Więc ogulne polecam knighta:sword:
;/ przeciez każda profesja ma wady a takze zalety jak ktos wspomnial.
Knight : ma duzo hp, cap malo many i praktycznie najsilniejsza runa jaka używa to Explosion.........
Pal: malo hp, duzo many robi runy i tu pojawia sie możliwość szybkiego zarobku....
Drut i mag: Druty są po to robione żeby robić uhy i hmm nic pozatym.A sorki robia sd i ..... nie wiem co napisac...........:D:D:D:D:P
Knight Simon Dark lord
01-03-2005, 22:50
dla mnie SORC RULEZ:mag: :cup: :mag: :cup: :mag: :cup: :mag: :cup: nie wiem czemu ale gram nim od początku mojej przygody z tibią poczytałem wtedy na innych stronach o tibi (na tibia.pl też) że sorc jest najtrudniejszom postaciom wiec sorc jest dla mnie wyzwaniem w tibi expie nim wolno ale mi to odpowiada nie musze sie martwić o skille tylko o zapas run na hunta innymi słowy dla mnie sorc jest najlepszy
Benek Of Aurea
02-03-2005, 09:48
Siema Ja gram magiem i myślę że jest b.dobry narazie 18lv (ale już dziś 19 B))
Ale możesz grać każdym druid tesh jest dobry według mnie najdogszy jest knight.
Narazie Pozdro :mag: :mag: :http://forum.tibia.pl/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=0&forumid=21#mag: :mag:
sirchipolok
02-03-2005, 13:00
ja ci radze pallka pall jest the best i wogole np knightem nie pojdziesz na 20 lvl na guardy a pallem tak a sorciem albo drutem to drogo kosztuje wszystko i nie ma co sie drut ani sorc podniecac z eq ja najbardziej lubie palla zrobisz skile 30 w dyscie bierzesz luk i strzaly i idzesz ubic ze 20 cycow i lvl ale pall ma tez zle strony jak masz juz lepsze skile to sie nie da skilowac bo nie ma slabszej broni i nawalasz duzo a jak z dobrym skilujesz do zas dostajes duzo ale w expieniu jest najszybszy i ja go lubie
PALL ROX :cup: :elf:
Moim zdaniem palek najszybciej skile lecą i miło sie gra poprostu najlepszy:) :baby:
jak zaczynasz to knight ew palek. sorce i druty są raczej nieco bardziej skomplikowane w obsłudze. a zresztą to chyba ty chcesz grac. więc ty wybieraj profesje. ktoś ci tutaj powie: "wybieraj sorca" wybierzesz i potem stwierdzisz, że beznadziejna profesja. popróbuj sam i sam zobaczysz co ci najbardziej odpowiada.
Trudne??? Pod jakim wzgledem?? Tylko dlatego ze w zwarciu tylko slabe potwory bije. Sorc byl jedna z pierwszych moich profesji i jakos latwo sie nim gra (uzywanie run chyba nie jest trudne??)
@topic Zadna profesja nie jest najlepsza. Wszystkoz alezy od ciebie jak bedziesz nia grac i ktora wolisz bardziej. Ale polecams orca bo kasy z run bedziesz mial i daje wiecej satysfakcji i przynajmniej bedziesz bardziej oryginalny. Na poczatku sorc jest nudny ale p[ozniej sie rozkreca (kocham summony) a pall nie jest super bo nie moze chodzic na ds'y na malej rpzestrzeni, a sorc ma niewidke(drut z reszta tez).
Cruel Master Boa
05-03-2005, 10:43
kasuja wszystkie posty powod w podpisie
Knight Simon Dark lord
05-03-2005, 13:58
Sorcki wszystkich krajów łączncie się :P :mag::cup: SORC RULEZ
Jeremiasz Pachwina
05-03-2005, 14:18
Dla mnie paladyn jest najlepszy!! B)
Fajnie sie nim expi i wogóle git :p CZasami są tylko problemy typu za mało boltów ale można je szybko rozwiązać kupując nowe.
Paladin 4Ever!!!!
__________________________________________________ _______________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~___ __________________________________________________ ____________
Iridia:
Archer de'Royal => 22 lvl => Royal Paladin => Ab'Dendriel
Sliwa Necro
06-03-2005, 09:46
Samemu musisz wybrać.ja bardzo lubie sorca innymi charami mi nigdy niewychodzilo tak jak sorcem ale to ty musisz wybrac kazda ma kilka wad i zalet
Marciken
06-03-2005, 21:38
wedlug mnie najlepszy jest Druid ====> moze tworzyć pelno potworów i zbierac zwloki po ataku naszych zwierzaczkow :P
mati sorcek
06-03-2005, 22:00
@up:sorc tez moze tworzyc....
@topic:hmmm
sam zdecyduj
ja mam druta sorca pala i knighta ale palem mis gra najlepiej^^sam wybierz wolisz bardziej ofensywna?wybierz sorca.wolisz defensywna wybierz druta.walke na dsytans i sredniego maga?wybierz pala.wolisz walkre wrecz (i udawanie zerka? :p )??wybierz knighta
Twoj wybor
Lord Sozeron
06-03-2005, 22:13
Ja gram pallem i jest dobze tylko wes pod uwage ze kick +pall = moze byc ded ale i tak pall jest spox ;) ;) ;) .
Według mnie najlepszą profesją jest paladyn, bo lubię walić z dystansu i nielubie gdy coś mnie leje :p, a więc polecam paladyna
Beserker12
12-07-2006, 16:46
Siema Według mnie najlepsza profesja to knight morzna na wysokim lvl sie pobawici nim czyli huncić i inne :D sorca , druta i palka miałem cienszko mi sie nimi gra!! A pytano to co sie dzieje włanczam tibie normalnie i mi sie pokazuje cosi takiego http://img214.imageshack.us/img214/1294/helgate4xd.png no i co jest co ja mam robić ?? :(
Tawer Redeye
12-07-2006, 17:32
Dla mnie nie ma najlepszej profesji. Wszystko zależy jak zamierzasz ją wykorzystywać
@up poszukaj jest w newsach w temacie tibia 7.72 czy podobnym
Najlepsza profesja jest archeolog odgrzebujacy stare tematy ...
Ja mysle ze bez pacca najlepszy jest Knight.
A z pacciem oczywiscie Druid i Mag.
Ale gram obecnie druidem i wszystko jest w porzadku :)
Beserker12
13-07-2006, 08:44
Ok mam jusz tibie 7.72 i zaiso... i mi sie niehce wlonczyci to jak gdzie szukaci gdzie ?????????????????????:(
JORGUN HENO
13-07-2006, 10:14
wedlug mnie pall jest the best. gralem juz wielkoma wszystkimi profesjami i pallem najlepiej sie grało.:cup:
ziomzpolski
13-07-2006, 10:51
najlepszy jest druid i kight
BlackWolf
13-07-2006, 11:53
! Witam !
Szukanie nie szkodzi X( ! Ale ci i tak pomoge :D . jezeli nie masz lagow i internet ci smiga jak szalony to palka ;) , jezeli czeto sie denerwujesz na brak capu to knighta :] , jezeli chcesz dodac troche magii do swego arsenalku to sorca B) , jezeli chcesz dbac o bespieczenstwo zycia to druida :p .
Kotlet Knight Snuff
13-07-2006, 12:48
moim zdaniem najlepiej gra sie Knightem:creature: ,choc nie ma za durzo czarow to moze uzywac runek i jak sie ma dobre skille to sie wymiata. zdrowie wszystkich Knightow:browar:
Piotrek Marycha
13-07-2006, 17:43
@up ty wez sie lepiej DURZO poucz ortografii
@topic jak dla mnie to licza sie tlyko 3 profesje różniące sie bardzo
Knight: Duuuzo zycia, doooobra obrona lecz slabo idzie mu vs potwory (mowcie co chcecie ale sorcowi i pallowi idzie duzo latwiej), dobry pvp ze wzgledu na to ze ciezko go zabic, latwo bierze inne profesje na przetrzymanie( chodzi o ilosc uhow jakie moze wziasc knight w porownnaniu do ilosci boltow/hmmow/sd'kow ktore wezma inne profesje), knight jest stalym elementem na huntach, ciezko za to mu idzie solowanie mocnych stworów
Paladyn: Nie mozna powiedziec ze ma malo zycia a i many ma duzo(za to go lubie :P), bardzo dobry vs potwory poniewaz jego ataki omijaja obrone przeciwnika( nie dziala na innych graczach[czemu?o,O]), bardzo slaby przeciwko knightom ze wzgledu na brak tarczy, podobny do knighta w walce vs Sorce/druci, pall dobrze spisuje sie na huntach bo jego 500 boltow (1.5k) starcza na duuuzo wiecej niz bp hmmow (1.5k) ktore zuzyje sorc/drut, dobrze idzie mu solowanie mocnych potworow ( o ile sa na otwartej przestrzeni)
Sorc: jezeli knight znaczy "tanio" to sorc znaczy "szybko" :P ma malutko zycia przez co latwiej go zabic, many ma baaaaaardzo duzo na (na 30 lvl ma dwa razy wiecej many niz zycia) jest dobry na PVP (dla newbie: player versus player ) ma tylko jedna wade: malo capa, runy i manasy szybko mu sie koncza, dobry na hunty do bicia potworow jak i leczenia knighta, banalnie latwo soluje mocne potwory z jednym "ale" - kopletnie nieoplacalnie (koszty)
Druta pomijam bo jest podobny do sorca tlyko ze duzo slabszy na PVP
Na koniec dodam ze NAPRAWDE nie ma najslabszej profesji ( druta pomijam xD) CIPsoft jakos tak genialnie zrobil ze kazzda profesja jest kompletnie inna od pozostalych i kazda ma swoja unikalna role w druzynie(przy drucie im nie wyszlo, on chyba mmial byc do leczenia...)
noobowaty mistrz
13-07-2006, 23:10
Knight: Duuuzo zycia, doooobra obrona lecz slabo idzie mu vs potwory (mowcie co chcecie ale sorcowi i pallowi idzie duzo latwiej)
O jakie ci potwory chodzi na ktorych knightowi idzie gorzej od sorka/palka? Knight solo expi najszybciej ze wszystkich profesji (co potwierdzaja tabelki na erig.net)
dobry pvp ze wzgledu na to ze ciezko go zabic
Ale sam knight tez kolei nikogo raczej nie zabije. Ma na tyle slaby atak ze nawet gracze z lvlem mniejszym o 50 sa w stanie sie wyuhac.
latwo bierze inne profesje na przetrzymanie( chodzi o ilosc uhow jakie moze wziasc knight w porownnaniu do ilosci boltow/hmmow/sd'kow ktore wezma inne profesje)
To sie liczy tylko w duelach. (a duele to rzadkosc w tibii, duzo czesciej sie robi pk albo wojny na ktorych juz to wielkiego znaczenia nie ma)
bardzo dobry vs potwory poniewaz jego ataki omijaja obrone przeciwnika
Czyli sugerujesz ze w tarcze/armor nigdy palek nie trafi. O_o To ty chyba o otsie gadasz bo ja gralem palkiem i inaczej to pamietam. :p A poza tym palek ma jeszcze dodatkowy "bonusik" - moze w ogole nie trafic nawet w tarcze. :)
pall dobrze spisuje sie na huntach bo jego 500 boltow (1.5k) starcza na duuuzo wiecej niz bp hmmow (1.5k) ktore zuzyje sorc/drut
Tylko ze sork/drut maja jeszcze dodatkowo wanda i exori vis, ktore sa obecnie bardziej oplacalne niz hmm.
Druta pomijam bo jest podobny do sorca tlyko ze duzo slabszy na PVP
Drut jest troche slabszy w pvp od sorka (i tak uzycie ue w przypadki walki dwoch takich samych lvli to na 90% waste many), ale za to duzo lepszy od sorka na huntach. (exura sio, mass healing)
Na koniec dodam ze NAPRAWDE nie ma najslabszej profesji ( druta pomijam xD) CIPsoft jakos tak genialnie zrobil ze kazzda profesja jest kompletnie inna od pozostalych i kazda ma swoja unikalna role w druzynie(przy drucie im nie wyszlo, on chyba mmial byc do leczenia...)
A nie jest do leczenia? Exura sio i mass healing to co? Juz widze jak sork bedzie huncil z tym swoim super ue (rotfl). :P
Ivanomen
14-07-2006, 09:38
Druid jest dobrą postacią. Nie wiem, dlaczego ja poniżacie. Tylko dlatego, że Sorc ma UE? Już to widzę, jak używasz UE na wojach. Hahahah, ciekawe kogo tym zabijesz, a mana pójdzie w dal i teraz jesteś ich celem. UE sorca przydaje sie tylko w niektórych momentach, np. przy necromancer quest, po za tym, druid ma latwieszy exp, np ja mam 63 ED z 54MLVL i super mi sie expi na vampach w tarpit tombie, biore 2 dsy, volcanica, 8bp mf i starcza mi to na ~3h expa, przy czym lecze dsy mass healingiem i jest OK. To prawda, ze druid jest kapski na wajnach, ale sorc vs druid jest po rowno, bo powiedzmy 60lvl ED i 60lvl MS, MS wali UE, ktore zabeira powiedzmy 700 many druidowi, a ms traci chyba 1400 many i kto ma wiecej many? druid, ktory moze go teraz wykonczyc. Obaj maja szanse wygrać, nie UE przeważa szalę zwycięstwa. Po za tym, Druid może expic tak samo szybko na hydrach, jak sorc, 2dsy, tempsets i vis i hydra pada identycznie, jak u sorca, a jak bedzie nawet 2 hydry to sorc użyje geb, a druid co? SD! Wkurza mnie wasze myslenie co o druidzie, sami nie graliscie, bo sie boicie, że przegracie w pvp, sam nie gram na pvp, bo mam dosyc ciągłego ginięcia co 2 dzień, bo ktoś ma zły humor.
noobowaty mistrz
14-07-2006, 10:22
@up
Drut nie ma szans wykonczyc sorka bo zakladajac taki sam lvl obydwu postaci to druid swoim combem sd+wand walnie za mniej hp niz ma sork. Ale nie zmienia to faktu ze druid nie jest gorszy od sorka. Po prostu sork jest lepszy w pvp, na wojnach i duelach (czyli podczas jakichkolwiek walk z graczami) a druid jest lepszy do normalnej codziennej gry (czyli na wszelkich huntach, w expieniu itp)
Ivanomen
14-07-2006, 10:39
@up
Masz rację, dlatego nie gram na pvp:)
MS wali UE, ktore zabeira powiedzmy 700 many druidowi, a ms traci chyba 1400 many i kto ma wiecej many?
Zeby walnac 700 z UE w czlowieka trzeba miec nieco powyzej 160 levelu z dobrym mlvl. Do tego istnieje pare fajnych rzeczy typu SSA i m-ring ktore sie moga w takiej sytuacji przydac..
A poza tym palek ma jeszcze dodatkowy "bonusik" - moze w ogole nie trafic nawet w tarcze.
Knight tez, tylko ze z kilka/kilkanascie mniejsza szansa ( poza tym ze wzgledu na uzywana bron raczej tego nie da sie zauwazyc - dostajemy tylko chmurke jak przy ataku zablokowanym )
Wedlug mnie najlepsza profesja jest Sorcerer, poniewaz gra nim sie bardzo ciekawie, moze uzywac wszystkich run i ma najsilniejsze spontaniczne czary w grze(Ultimate explosion, Energy wave)
Najlepiej przeczytaj jeden z tematów o nazwie typu "porównywanie profesji" i wybierz dla siebie najwygodniejsza i najodpowiedniejszą ale na bank moge ci powiedziec ze wszystkie profesje mają wady i zalety. :( :)
Ja mam Knighta i druida (nie tylko do robienie ih i uh dla knighta) i musze przyznac ze jest nienajgorzej chociaz ja najchetniej grał bym wszystkimi profesjami ale chyba bym nie dał rady ;(
........:::::::::: Tibia cool :::::::::::..........
generalnie trzeba wybierac przy expieniu czy chcemy zarabiac czy robic kase.
Taaa, zarabiać czy zarabiać - oto jest pytanie :) Wiem że się czepiam.
albo sami lazimy z summonami/wandem i robimy zalosny exp albo bijemy z blokerem + summony, inaczej nie oplaca sie expic.
Przy odpowiednim dobraniu miejsca do aktualnego wanda/roda można expić na MFach bez konieczności zatrudniania summonów (w tym wypadku druid ma przewagę, lepiej rozłożone rody). Zresztą, zawsze pozostaje wariant w stylu knighta - "zarabiać lub robić kasę" ;).
Druid ma ta przewage ze moze sie leczyc exura sio za 70 many tam gdzie sorc musi wydawac 160 many (no i oczywiscie mozna leczyc blokera :) )
Do tego dochodzi mass healing np. na hydry.
lubie smalec
15-07-2006, 20:01
palek - 'co jest do wszystkiego, to ejst do niczego'
knight - imho najlepszy prof, przezyje nawet przy lagach (nie tak jak magowie/palki)
sorc - wymiata na wyzszych lvlach , ale wczesniej sie trzeba nameczyc
drut - to samo jak sorc, brak ue to najwiekszy minus
Diego'Odin
15-07-2006, 21:18
o jezu czy wasz wszystkich popierdzielilo z tym ue?
moze i ue wymiata ale na ots
ue zabiera cholernie duzo many i przydaje sie niezwykle rzadko np. czyszczenie last roomu w of quest
dajcie se spokoj ze drut to dupa bo nie ma ue
krew mnie zalewa...
noobowaty mistrz
18-07-2006, 09:19
Najlepszy jest sorcerer bo bedzie mial aimbot wbudowany w clienta gry i tylko sd sd sd dead ofiary.
Rotzabolen
19-07-2006, 01:47
mini PORADNIK O PROFESJACH NA PVP!!
Powiem tak... moim zdaniem najlepsyz jest pall.
Knight - trudno go zabic ale jemu tez jest trudno zabic kogos. U knighta wszytsko zalezy od skilli 100 lvl knight czasem nie moze zabic 30 lvla knighta mimo tego ze ma gorsze skile od niego. Paladyna z wysokim shieldem tj. ~ 75 tez bedzie mu trudno zabic. Sorc? Utani gran hur i juz go wiecej nie zobaczy.
Paladin - hmm wali z sd wiec moze zabic sorca ale knighta nie zabije nigdy. Sam paladin z wysokim shieldem moze sie obawiac tylko sorcow. Z boltow paladin nie wali rewelacyjnie (nigdy nie wiedzialem zeby paladyn walnol w kogos z bolta za 100) PS. Przy skilu 88 mój best hit to 158 w draga troche malo. Tyle ze paladinem wali sie czesto takie hity a knightem dla porownania czesto sie nie trafia albo wali po 20.
Druid - Exura gran mas res?? Exura sio?? Wogole nie przydatny na pvp 0 czarow ofensywnych. I co z tego ze wali sd jak i tak dobija sie przewaznie z ue a on co walnie poison storma?? LOL
Sorc - Na niskim lvlu cienki. Pada jak mucha. Ale na wysokim lvlu tylko sorce sieja postrach. Jezeli przetrzymasz duzo (bo najprawdopodobniej czesto bedziesz padal) dedow zanim wbijesz wysoki lvl pozniej bedzie duzo latwiej. Pamietaj ze kazdy kick to smierc. Widzialem deady sorcow na expie larv czy rotow przez kicki, oczywiscie na lvlu ~ 20.
A wiec nie chcesz padac ani nikogo zabijac - KNIGHT
Chcesz byc typowym mordercą i terrorystą - SORC
Chcesz sobie czasem zabic jakiegos sorca/druida i byc trudnym do zabicia - PALADIN
Chcesz stac przed dp i robic uhy i patrzec jak taki sam lvl sorc wsysa cie na burst arrowa i ue a ty mu nie mozesz nawet z Exevo mort hur walnąć - DRUID
smieszny jestes.
Powiem tak... moim zdaniem najlepsyz jest pall.
bah.
U knighta wszytsko zalezy od skilli 100 lvl knight czasem nie moze zabic 30 lvla knighta mimo tego ze ma gorsze skile od niego.
Knight 100 lev z dwureczna bronia nie powinien dac dojsc do depotu ludziom na ~50 levelu, knighta na 30 z 500 hp metoda explo+melee ubije bez problemu.
Paladyna z wysokim shieldem tj. ~ 75 tez bedzie mu trudno zabic.
75 shielda to w przyblizeniu 90+ dista ( = malo kto tak dlugo trenuje ). Jesli pall uzywa tarczy knight nie zuzyje praktycznie zadnego uha.
Paladin - hmm wali z sd wiec moze zabic sorca ale knighta nie zabije nigdy.
Pall solo nie zabije sorca, na 160 levelu z dobrym mlvl trafia z sd za tyle samo ile wyleczy vita ( nawet przy dodatkowych trafieniach z bolcow ) sorc z 45-50 levelem, dodatkowo z sd znacznie trudniej trafic niz palcem w hotkeya ( nie zapominaj, ze aimboty jeszcze nie weszly i imho mocno watpliwe czy wejda - w koncu sporo ludzi grozi bojkotem ).
Sam paladin z wysokim shieldem moze sie obawiac tylko sorcow.
Sam powinienes wiedziec, ze paladyn z shieldem nie zadaje obrazen, chyba ze demonom.
Przy skilu 88 mój best hit to 158 w draga troche malo.
= niecale 80 w czlowieka = lipa
Druid - Exura gran mas res?? Exura sio?? Wogole nie przydatny na pvp 0 czarow ofensywnych. I co z tego ze wali sd jak i tak dobija sie przewaznie z ue a on co walnie poison storma?? LOL
z UE dobija sie smiechem albo sorcow nie umiejacych sie uhac. Exura sio leczy 2-3x tyle ile twoje sdki zadaja, do tego juz dzisiaj trafia za kazdym razem. Nie wspominajac o tym, ze przy szczesciu na 2 jej uzycia wystarczy 1 mf, przez co mozna sie leczyc praktycznie w nieskonczonosc ( i juz nie tylko knight jest w stanie przeczekac cie az skonczy ci sie amunicja ).
Widzialem deady sorcow na expie larv czy rotow przez kicki, oczywiscie na lvlu ~ 20.
Duzo widziales..
Chcesz stac przed dp i robic uhy i patrzec jak taki sam lvl sorc wsysa cie na burst arrowa i ue a ty mu nie mozesz nawet z Exevo mort hur walnąć - DRUID
Gratulacje dla ludzi ktorzy na 60 levelu stoja pod depotem afk i klepia uhy. Jesli znasz tylko takich to powinszowac ...
noobowaty mistrz
19-07-2006, 12:11
No to tak
Kolegi Rotzabolena w ogole nie bede nawet komentowal bo bym musial kazde zdanie cytowac i prostowac jego glupote wiec dam se spokoj.
Knight 100 lev z dwureczna bronia nie powinien dac dojsc do depotu ludziom na ~50 levelu, knighta na 30 z 500 hp metoda explo+melee ubije bez problemu.
Kogo 100 lvl knight ubije? No to tak:
50 lvl Sorca & druta to moze z lornetki ogladac, ewentualnie bic od czasu do czasu zalosne hity po 50-100 z explo ktore nawet 20 sorca by nie zabily. (utani gran hur niweluje 50 lvl roznicy).
50 Pala tez nie ubije bo 50 lvl pal sie uha za duzo wiecej niz 100 lvl knight uderza. (nawet jakby knight pala dogonil to wali ~2 razy mniej niz pal sie uha zakladajac ze pal nie ma tarczy)
50 Knighta moze ubic jak bedzie mial wielkiego farta (ale i tak raczej nierealne zeby 50 knight wolniej sie uhal niz 100 knight mu zabieral hp, chyba ze knight bedzie uzywal ice rapierow i mial skille 100+)
knighta na 30 z 500 hp metoda explo+melee ubije bez problemu.
Nom jak knight nie ma uhow to tak. Bo sredni dmg z explo knighta 100 lvl wynosi 75 w czlowieka a z broni wiecej jak za 100 raczej nie walnie a nawet jak walnie to i tak sie knight wyuha.
75 shielda to w przyblizeniu 90+ dista ( = malo kto tak dlugo trenuje ). Jesli pall uzywa tarczy knight nie zuzyje praktycznie zadnego uha.
Zuzyje bo palek bedzie aimbotem walil z sd a szybkosc palka = szybko knighta (obydwaj sa uposledzeni bo utani gran hura nie maja)
dodatkowo z sd znacznie trudniej trafic niz palcem w hotkeya
Buhahahahahaahaha ale sie usmialem
Kazdy SD = trafiony SD
nie da sie nie trafic no chyba ze ktos jest slepy i nie widzi myszki
Sam powinienes wiedziec, ze paladyn z shieldem nie zadaje obrazen, chyba ze demonom.
Aimbot of tibia client + SD = knight musi sie uhac
z UE dobija sie smiechem albo sorcow nie umiejacych sie uhac. Exura sio leczy 2-3x tyle ile twoje sdki zadaja, do tego juz dzisiaj trafia za kazdym razem. Nie wspominajac o tym, ze przy szczesciu na 2 jej uzycia wystarczy 1 mf, przez co mozna sie leczyc praktycznie w nieskonczonosc ( i juz nie tylko knight jest w stanie przeczekac cie az skonczy ci sie amunicja ).
Knight przeczeka i co z tego? Jak sork bez runek bedac wlaczy utani gran hura i knight go widzi jak ma lornetke albo na exivie ze jest far to the <kierunek>
Ranking profesji:
1. Sorcerer/Druid
2. Druid/Sorcerer (stawiam raczej sorca na 1 miejscu bo ma wiecej czarow ofensywnych aczkolwiek drudi ma exura sio wiec tutaj sprawa 1 4. Knighti 2 miejsca jest otwarta i nie ma jednej slusznej wersji)
............................................. dluuugo ... dluuugo ... niiic .................................................. ...... i potem:
3. Paladin
4. Knight
Dwie ostatnie profesje sa uposledzone brakiem utani gran hura wiec nie maja zadnych szans na zabicie kogokolwiek na tym samym lvlu i nizszym nawet o 50. (zwlaszcza knight bo palek ma cien szansy jak ofiara sie uhac nie umie)
Bhall the Destroyer
19-07-2006, 13:59
Umiejętności pvp nie zależą od profesji lecz od gracza (i jego szczęścia naturalnie). Każa profesja jak wiadomo ma wady i zalety. I tak naprawde każdy może zabić każdego. Oto mini przewodnik po klasach.
*Knight-wcale nie jest najgorszy w pvp (nie zapominajmy o tym ,że duża ilość hp sprawia ,że trudno go zabić) sam też może zabijać przykładowo podkłada f-bomb x2, wali explo, hity z broni i exori wykańcza ofiare. Są knighci których niezmiernie trudno jest trafić jaką kolwiek runą (poza obszarowymi). A i jeszcze jedno to ,że inny knight ma skile lepsze o 5 i level o 10 nie znacdzy wcale ,że jest lepszy (tak samo z innymi profesjami). Siłą tej postaci jest ogromna ilość hp.
*Paladyn-najbardziej uniwersalna profesja i to jest właśnie jej zaletą a jednocześnie wadą. Można by rzec ,że paladyn to profesja która jest dobra do wszystkiego ale w niczym nie jest bardzo dobra :). Potrafi użyć każdego rodzaju run i co prawda jego magia nie jest tak silna jak u druidów czy magów to w połączeniu w botami czyni z niego silnego wojownika. Bo co prawda knighta raczej nie zabije sam ale druida czy sorca prawdopodobnie tak :) (patrz ilość hp u postaci magicznych). Zaletą paladynów jest ich uniwersalność.
*Sorcerer-Szybko nim zabić łatwo jest zginąć takie dwie zależności. Duża ilość czarów ofensywnych ogromna siła magi i niestety malutka ilość życia. Ale jednak to sorc jest najbardziej niebezpieczną profesją na wysokim levelu. Sorce to tak zwani demage dealerzy bardzo przydatni na wielkich wojnach (zresztą jak każda inna profesja) jednak chwila nieuwagi i możemy zobaczyć smutny napis "You are dead". Do zalet sorca należy przedewszystkim jego siła rażenia :)
*Druid-Przez wielu uważany za słabą profesje, co jest jednak nieprawdą druid jak najbardziej przydaje się na wojnach przedewszystkim dzięki swym czarom leczącym. Jego siła magi jest ruwnie wielka jak u magów jednak druidzi opanowali do pefekcji magie życia a nie destrukcji. Tak jak u sorcererów liczba hp jest bardzo niska i niestety chwila nieuwagi może pozbawić nas levelka :)
Podsumowując: Każda klasa jest dobra, knighta trudno zabić choć on też potrafi zabijać, Paladyn jest dość trudny do zabicia jednak napewno nie aż tak jak knight dodatkowo zaskakuje nas swą uniwersalnością, postacie magiczne zabijają szybko i bezlitośnie (zwłaszcza magowie). Jednak to one jako pierwsze padają najczęściej ofiarom zmasowanego ataku. Mam nadzieje , że komuś pomogem. A i to czy ktoś kogoś dogoni to nie ma znaczenia bo ruwnie dobrze knight albo paladyn mogą nosić ze sobą nieustannie time ringi :).
noobowaty mistrz
19-07-2006, 14:22
Umiejętności pvp nie zależą od profesji lecz od gracza (i jego szczęścia naturalnie).
Umiejetnosci zalezy od aimbota wbudowanego w klienta gry, natomiast sila danej postaci w pvp, jej potencjal i mozliwosci jak najbardziej zaleza od klasy postaci.
Każa profesja jak wiadomo ma wady i zalety.
Ale niektore maja wiecej wad niz zalet.
I tak naprawde każdy może zabić każdego.
Nie.
*Knight-wcale nie jest najgorszy w pvp
Jak nie?
(nie zapominajmy o tym ,że duża ilość hp sprawia ,że trudno go zabić)
Knight ma duzo hp ale sork ma duzy potencjal i potrafi zabrac duzo hp w krotkim czasie, czego knight nie jest w stanie zrobic.
sam też może zabijać przykładowo podkłada f-bomb x2, wali explo, hity z broni i exori wykańcza ofiare.
Paladyna moze tak. Sorka i druta nie ma szans dogonic bo maja utani gran hura. F-bomb zadaje smieszne obrazenia, explo niewiele lepiej. Hity z broni i exori odpadaja bo knight sorka nie jest w stanie dogonic.
Są knighci których niezmiernie trudno jest trafić jaką kolwiek runą (poza obszarowymi).
Tjaaa? To ty chyba w inna tibie grasz
Kazdy sd = sd trafiony
Nie wiedziales?
A i jeszcze jedno to ,że inny knight ma skile lepsze o 5 i level o 10 nie znacdzy wcale ,że jest lepszy (tak samo z innymi profesjami).
Bo knight nigdy nie wygra z knightem jezeli roznica pomiedzy lvlami dwoch knightow jest mniejsza niz 50.
Siłą tej postaci jest ogromna ilość hp.
Powiedzmy.
Bo co prawda knighta raczej nie zabije sam ale druida czy sorca prawdopodobnie tak (patrz ilość hp u postaci magicznych).
Po 1 combo palka bolt+sd zabiera mniej hp niz ma sork/drut.
Po 2 palek nie ma zadnych szans zabic druta/sorka bo jak drut/sorc bedzie chcial uciec to wlaczy utani gran hur i pal moze go ogladac przez lornetke.
*Sorcerer-Szybko nim zabić łatwo jest zginąć takie dwie zależności.
Od innego sorca/druta latwo zginac. Od innego knighta/pala za *** nie da sie zginac sorcem bo wala mniejsza combo niz sorc ma hp.
knighta trudno zabić choć on też potrafi zabijać
Tak potrafi zabijac ze 30 lvl nie jest w stanie zabic majac 100 lvl. (combo bron+explo zabiera mniej hp niz 30 lvl sie leczy)
Paladyn jest dość trudny do zabicia jednak napewno nie aż tak jak knight dodatkowo zaskakuje nas swą uniwersalnością
Pala nawet trudniej zabic bo duzo wiecej hp wyciaga z uha niz knight
A i to czy ktoś kogoś dogoni to nie ma znaczenia bo ruwnie dobrze knight albo paladyn mogą nosić ze sobą nieustannie time ringi .
A i to czy ktoś kogoś dogoni to ma znaczenie bo równie dobrze sork albo druid mogą nosić ze sobą nieustannie time ringi, bohy i uzywac czaru utani gran hur, a wtedy nie ma bata zeby knight im uciekl nawet majac 50 lvl wiecej.
Buhahahahahaahaha ale sie usmialem
Kazdy SD = trafiony SD
nie da sie nie trafic no chyba ze ktos jest slepy i nie widzi myszki
Aimbot of tibia client + SD = knight musi sie uhac
Jak na razie tego nie wprowadzono, zobaczymy czy bedzie w kogo strzelac jak wprowadza.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 15:52
Na 99% to zostanie juz jednak wprowadzone bo nie zdazylo sie jeszcze zeby sie cipsoft z czegos wycofywal.
Ja z niecierpliwoscia czekam na nowe info o update. (podobno dzisiaj ma byc kolejny news). Jeszcze sie moze okazac ze sdeki same beda lecialy (tj. nie trzeba byc z battle list celowac). :D X(
Apocalipsus
19-07-2006, 15:56
To prawda ze knight ma duze trudnosci z zabiciem innych profesji solo...
Ale to nie znaczy ze jest najslabszy w pvp ... bo przeciez "Zabijanie"
a "Utrzymywanie sie przy zyciu" to dwie kluczowe rzeczy przy duelach , bitwach etc.
Jesli chodzi o "Zabijanie" knightem to trzeba przyznac ... jest drudno kogo kolwiek zabic...(jednak przy odribinie szczescia i malym bledzie drugiej profesji knight moze wygrac, zarowno jak i druga profa przy bledzie knighta... simple;))
Natomiast nikt tak jak knight nie "Utrzymuje sie przy zyciu" podczasz bitw!
Wkoncu majac przykladowo na 100 lvl knightem 1565hp to ogromnieeee duzo...
Ofcourse knight moze pasc tez bardzo szybko nawet na takim lvlu z zaskoczenia... np w czasie expowania.
Ale gdy knight jest przygotowany to sorkowie/druidzi/palkowie nie maja duzo do powiedzenia bo sztuka nie jest bieganie i uhanie sie.
Ok ... moze 100 elite nie zabija szybko 60 elita ale za to u sorkow jest odwrotnie,tzn 60 master ma duze szanse na zabicie 100 mastera(wystarczy zaskoczenie, troche szczescia i bummm ;) )
Btw nadchodzacy update wcale nie ulepsza o niebo sorkow i nie daje im dwukrotnej przewagi nad knightami.Wiadomo ze sorkami bedzie sie lepiej bilo
z sd ale wkoncu wcisniecie F1( daje taki przyklad ) i uhniecie sie knightem owiele go ulepsza, dzieki temu maleje prawdopodobienstwo pomylki knighta przy uhaniu sie...
Nie bede pisal ktora profesja jest najlepsza bo kazdemu inaczej sie gra...
Poprostu kazdy gra ta profesja ktora mu sie najlepiej gra ;)
noobowaty mistrz
19-07-2006, 16:50
jednak przy odribinie szczescia i malym bledzie drugiej profesji knight moze wygrac, zarowno jak i druga profa przy bledzie knighta... simple
Knight moze wygrac jedynie jesli:
1. Druga profa nie posiada utani gran hura
2. Druga profa nie umie sie leczyc (prawie nierealne)
A sork ma spora szanse zaskoczyc knighta, jesli ten nie bedzie sie leczyl od razu na yellow hp. Knight natomiast nie ma zadnych szans zabic normalnie leczacego sie sorka na duzo nizszym lvlu nawet jesli sork nie uzywa mana shielda.
Ale gdy knight jest przygotowany to sorkowie/druidzi/palkowie nie maja duzo do powiedzenia bo sztuka nie jest bieganie i uhanie sie.
Palek moze nie ma wiele do powiedzenie bo jest tak samo uposledzony jak knight. (brak szybkosci). Ale sorc/drut wystarczy ze wlaczy utani gran hura i sdekuje knighta (100% celnosci) i juz nie robi sie dla rycerza zbyt wesolo bo nie ma zadnych szans trafic magicznego z melee ani tez z exori a z explo robi smieszny dmg (50-100 w ludzi na 100 lvlu).
Ok ... moze 100 elite nie zabija szybko 60 elita
100 elite nie zabije 30 lvla a co dopiero 60 lvla. Combo takiego 100 lvl elite knighta to jakies 75 z explo+75 z broni a to nie robi wrazenia nawet na 20 lvlu, a juz na pewno 30 lvl sie teog nie przestraszy (o 60 nawet nie wspominam).
Btw nadchodzacy update wcale nie ulepsza o niebo sorkow i nie daje im dwukrotnej przewagi nad knightami.
Maja utani gran hura (czyli knight ich w ogole z broni ani exori nie trafia, a z explo smieszny dmg za 75 w czlowieka na 100 lvlu) i trafiaja 100% strzalow z sd, a na dodatek jak sie skoncza runy to spokojnie uciekaja knightom. Czego by chciec wiecej?
Wiadomo ze sorkami bedzie sie lepiej bilo
z sd ale wkoncu wcisniecie F1( daje taki przyklad ) i uhniecie sie knightem owiele go ulepsza, dzieki temu maleje prawdopodobienstwo pomylki knighta przy uhaniu sie...
Ale do tej pory duzo trudniej bylo trafic knighta z sd niz knightowi sie uhnac. Teraz sie to wyrownalo = lepiej dla sorca.
czy wole tanie prawie bezrunowe expienie palem
hmm... gdybys sobie podliczyl ile 100 pallek wydal na bolty arrowy i speary do skilla (dajmy ze ma 90) to zobaczysz ile on na to wydal.. a knight na trenienie niewydaje nic... na expienie niewydaje boltow a pallkiem czasem manasy ida ...
moze knightem itak trzeba duzo wydac nobo na bron eq itd. no ale ty muwiles ze bezrunowe a itak pallki czesto uzwaja hmm...
Moim zdaniem w tibii postacie to podzial :
knight/defense
sorc/druid/attack
pall/balanced
Ja na poczotku bym radzil ci grac knightem poniewaz im sie gra najlatwiej na poczotku ^^
Rotzabolen
19-07-2006, 18:56
Knight 100 lev z dwureczna bronia nie powinien dac dojsc do depotu ludziom na ~50 levelu, knighta na 30 z 500 hp metoda explo+melee ubije bez problemu. - Hmm sorc z time ringiem mu ucieknie, pall z duzym shieldem tez, knight tez, zauwaz ze taki 100 knight bedzie go trafial raz na 3 hity powiedzmu za 40 + z explo za nie wiem ile bo sie az tak nie znam ale mysle ze nie wiecej jak 120, jedyne co mu zostaje to exori ktore zzera mu prawie cala mane.
75 shielda to w przyblizeniu 90+ dista ( = malo kto tak dlugo trenuje ). Jesli pall uzywa tarczy knight nie zuzyje praktycznie zadnego uha. - Jak bys skilowal dosyc dlugi czas to bys przy skilu 87 dista mial 75 shielda.
Pall solo nie zabije sorca, na 160 levelu z dobrym mlvl trafia z sd za tyle samo ile wyleczy vita ( nawet przy dodatkowych trafieniach z bolcow ) sorc z 45-50 levelem, dodatkowo z sd znacznie trudniej trafic niz palcem w hotkeya ( nie zapominaj, ze aimboty jeszcze nie weszly i imho mocno watpliwe czy wejda - w koncu sporo ludzi grozi bojkotem ). - Tu nie zrozumialem o co ci chodzi. B)
Sam powinienes wiedziec, ze paladyn z shieldem nie zadaje obrazen, chyba ze demonom. - Czy ja mowie o tym zeby caly czas chodzic z zalozonym shieldem??
= niecale 80 w czlowieka = lipa - Wiem ze lipa bo jak pisalem palkiem nie wali sie zbyt duzo.
- Amunicja skonczy mi sie a potem bede tkwil na przeciwko druida i uhal sie po jego sdkach i tak zabije mnie dopiero wtedy jak mi sie skoncza uhy a sorc znajac zycie na zoltym walilby ue i napewno ktoryms razem by mu sie udalo mnie dobic.
Troche sie nie zrozumielismy. Moze jestes zwolennikiem druida ale dla mnie to gowno nie profesja. Moze sie myle bo nigdy nim powaznie nie gralem... U mnie na serwie jest tylko 1 druid na 100+ lvlu i bardzo duzo pozostalych po tibia 7.4 uhmakerow na 11 lvlu.
noobowaty mistrz
19-07-2006, 19:03
Ja na poczotku bym radzil ci grac knightem poniewaz im sie gra najlatwiej na poczotku ^^
Chyba sie zle czules jak to pisales. Najlatwiej na poczatku sie gra sorcem i drutem bo maja rozdzki i od razu moga isc expic, a knight i palek musza skilowac. -.-
Troche sie nie zrozumielismy. Moze jestes zwolennikiem druida ale dla mnie to gowno nie profesja. Moze sie myle bo nigdy nim powaznie nie gralem...
Na pewno druid jest lepszy od knighta i pala. Czy jest lepszy od sorca? Mozna by dlugo dyskutowac... Na pewno te dwie profesje (sorc i druid) prezentuja podobna sile, z tym ze druid jest bardziej nastawiony na defensywe a sorc na atak.
Rotzabolen
19-07-2006, 19:26
Chyba sie zle czules jak to pisales. Najlatwiej na poczatku sie gra sorcem i drutem bo maja rozdzki i od razu moga isc expic, a knight i palek musza skilowac. -.- - Z tym sie zgadzam, zauwaz ze na nowych serwach 75% ludzi to sorce bo moga od razu expic, palem teraz prwaie wogole sie nie gra a knighci musza byc do blokowania.
Na pewno druid jest lepszy od knighta i pala. Czy jest lepszy od sorca? Mozna by dlugo dyskutowac... Na pewno te dwie profesje (sorc i druid) prezentuja podobna sile, z tym ze druid jest bardziej nastawiony na defensywe a sorc na atak. - Wiem, kazdy ma swoje zdanie ale ja jednak uwazam ze pal jest the best. Dlaczego - bo jest uniwersalny. Sorc - jak najbardziej na nowym serwie szybko sie expi. Sorc/druid lecza sie zawsze za cale hp ale chwila nie uwagi moze zamienic ich w cialo lezace na ziemi. Np. lazac na tombach uciekajac przed vampem i walac go z rozdzki 33 lvl + czasem potrafil z full hp zjechac na red w przeciagu 2 - 3 sedund a nie bede latal na mana shieldzie bo manasow strace ... baardzo duzo. A znowu palkiem mana na takim tombie potrzebna tylko na exure i se mozesz lazic nawet na mana shieldzie i nie musisz stac 2 kratki przed vampem zeby go walic. Druid to wogole ma ta rozdzke od 33 lvla zwalona na maxa. Powinni to poprawic zeby walila na 2 kratkli tak jak sorca.
Hail Pallys! Oczywiscie na wyzszym lvlu gdzie nasz sorc ma juz troche wiecej hp jest juz postrachem wszstkich. Wiem bo na moim swiecie wszscy boja sie tylko bapupy i histana 2 najlepszych sorcow i prawie jedynych na wzsokim lvlu. Nie liczac Dirske ktory nie leje za nic ani nie bierze udzialu w wojnach.
Tu nie zrozumialem o co ci chodzi.
proste i logiczne - pall na 160 levelu z 25 mlvl bije z sd tyle ile leczy uhem sorc lev 50, a ze latwiej trafic uhem niz sdkiem sorc przezyje taki pojedynek ( nie wspominajac o tym ze vite jeszcze latwiej rzucic - uhbotow _jeszcze_ nie ma ;o).
Czy ja mowie o tym zeby caly czas chodzic z zalozonym shieldem??
Jesli caly czas nawijasz o shieldingu to wydaje mi sie ze gadasz o lataniu z tarcza _caly czas_ , bo shielding przy kuszy nie ma znaczenia a zmienianie tarcza/kusza co 4 sek chyba nie ma sensu ?
Rotzabolen
19-07-2006, 21:48
Hum, nie chodzi mi o to zeby co chwile zmieniac z kuszy na shield tylko probuje uswiadomic ze pallowi shielding sie przydaje bo wiele ludzi na to zlewa. Normalnie expimy z kusza a gdy do nas dojezdzaja knighci zakladamy shielda i to duzo daje. Nie wydaje mi sie zeby to ze mamy wysoki shielda jakos specjalnie zmniejszalo ich obrazenia moze zamiast walnac 70 to walna 50 ale czesto nie trafiaja.
Apocalipsus
19-07-2006, 22:54
Mowisz utani gran hur i 100 % celnosci ... po pierwsze jest cos takiego jak exhausted wiec sork nie wuwielbiam jeść bananyie szybko 4 sd + ue bo nie jest drudno uhac sie co 2/3 sd( mowie o 100 sork i 100 elite )
OK knight ... nie zabije szybko sorka... ale po dluzszej bitwie sork wypada po takiej walce 2/3 razy gozej... bo uh knighta na 2/3 sd sorka to wieksza strata sorka,pozatym knight uniescie owieleeeee wiecej runow niz sork
Mowisz tez ze sorkowi sie trudniej trafialo z sd w ludzi wiec to wszystko sie wyrowna... byllshit ;)... skoro knight mial przewage w tym ze sie uhal a sork mial troche gozej bo musial trafiac z sd wiec update podniesie mozliwosci sorka jak i knighta... wiec knight ma znowu przewage :)
noobowaty mistrz
19-07-2006, 23:39
Sorc/druid lecza sie zawsze za cale hp ale chwila nie uwagi moze zamienic ich w cialo lezace na ziemi.
Tyle ze druid leczy sie do full hp za pol ceny.
Np. lazac na tombach uciekajac przed vampem i walac go z rozdzki 33 lvl + czasem potrafil z full hp zjechac na red w przeciagu 2 - 3 sedund a nie bede latal na mana shieldzie bo manasow strace ... baardzo duzo.
No bo w tombach sie nie expi z samej rozdzki tylko rozdzka+exori vis.
Druid to wogole ma ta rozdzke od 33 lvla zwalona na maxa. Powinni to poprawic zeby walila na 2 kratkli tak jak sorca.
1. Nie mogliby bo sorc ma rozdzke z gorszego rodzaju magii. (wiecej potworow odpornych)
2. Rozdzka druida nie jest zwalona bo wiekszosc dobrych potworow bije z magii a nie wrecz. Hity wrecz mozna latwo wyeliminowac (a przynajmniej wyraznie zniwelowac) poprzez dobra tarcze i eq. Np guardy jak mam demon shielda i 26 shieldingu drutem to mnie przewaznie w ogole nie trafiaja (jak 1 na raz atakuje).
Nie wydaje mi sie zeby to ze mamy wysoki shielda jakos specjalnie zmniejszalo ich obrazenia moze zamiast walnac 70 to walna 50 ale czesto nie trafiaja.
Shielding wplywa na szanse sparowania uderzenia na tarcze a nie wysokosc hitow.
proste i logiczne - pall na 160 levelu z 25 mlvl bije z sd tyle ile leczy uhem sorc lev 50, a ze latwiej trafic uhem niz sdkiem sorc przezyje taki pojedynek ( nie wspominajac o tym ze vite jeszcze latwiej rzucic - uhbotow _jeszcze_ nie ma ;o).
A nawet jakby juz aimbot byl to i tak ten 160 pal nie ma szans zabic normalnie leczacego sie 50 sorca.
Mowisz utani gran hur i 100 % celnosci ... po pierwsze jest cos takiego jak exhausted wiec sork nie wuwielbiam jeść bananyie szybko 4 sd + ue bo nie jest drudno uhac sie co 2/3 sd( mowie o 100 sork i 100 elite )
OK knight ... nie zabije szybko sorka... ale po dluzszej bitwie sork wypada po takiej walce 2/3 razy gozej... bo uh knighta na 2/3 sd sorka to wieksza strata sorka,pozatym knight uniescie owieleeeee wiecej runow niz sork
A czy ja napisalem ze sorc zabije knighta? Nie.
Tak samo jak 100 lvl elite knight zeby k**** sie modlil w swiatyni opatrznosci to nie ma szans zabic 30 lvl zwyklego knighta bo 30 lvl zwykly knight bedzie wiecej wyciagal z uha niz 100 lvl elite zabieral hp. Dlatego knight jest slaba profesja moim zdaniem. (bo 100 lvl sork bez problemu zabije 30 lvla sorka w 1, gora 2 turach)
Mowisz tez ze sorkowi sie trudniej trafialo z sd w ludzi wiec to wszystko sie wyrowna... byllshit ... skoro knight mial przewage w tym ze sie uhal a sork mial troche gozej bo musial trafiac z sd wiec update podniesie mozliwosci sorka jak i knighta... wiec knight ma znowu przewage
Teraz tak samo latwo bedzie trafic z sd i sie wyuhac.
Apocalipsus
20-07-2006, 01:05
No OK ale mozna to odwrocic : D
Np 50/60 sork ma szanse zabic 100 sorka natomiast 50/60 knight nie masz szans zabic 100 elita :P
Zreszta trzeba pamietac ze wraz ze wzrostem lvli knighta zwieksza sie prawdopodobienstwo ze nie padnie od jakiegos potwora...
Ale u sorka niezbyt bo sork moze pojsc na lekkie comobo.Np gdy sork solo bije dle, dragi to zawsze moze dosctac combo od dla...i draga ( oczywscie sork chodzi z utama lub nie ...wszystko zalezy od lekkiego pecha tzn czy dl uderzy za tyle lub czy wyjdzie mu o dla za duzo )
Oczywscie chodzi mi o to ze sork zawsze moze pasc od dla czy czegos takiego... (knight tez ale ma malutkie szanse na wiekszym lvlu)
Ofcourse nie biore pod uwagi lagow czy czegos takiego :)
noobowaty mistrz
20-07-2006, 09:13
Np 50/60 sork ma szanse zabic 100 sorka natomiast 50/60 knight nie masz szans zabic 100 elita
Ale 100 lvl elite knight nie ma zadnej szansy na zabicie 30 lvl zwyklego knighta, zwyklego pala, zwyklego druida ani zwyklego sorka bo taki 30 lvl zwykly sork ma duuuzo wiecej hp niz wynosi combo 100 lvl elite knighta.
A u sorkow to tez 30 lvl sork nie ma szansy zabic 100 lvl mastera. Z kolei 100 master bez problemu zabije 30 lvl sorka, a nawet 60 sorka. 100 master jest w stanie takze zabic graczy na nizszym od siebie lvlu z innych profesji. (jesli w odpowiednim momencie uzyje czarow ofensywnych). Elder druid z kolei juz na 18 lvlu jest w stanie przetrzymac atak 100 lvl elite knighta bo combo 100 lvl elite knighta wynosi mniej niz 18 druid ma hp, a 18 druid jak ma pacca to leczy sie do full za jedyne 70 many, wiec na 1 atak knighta musi tylko wziac 1 manaska.
Ja nie mowie ze knight jest taki kompletnie do dupy i nic nim nie mozna robic. Nalezy jednak zauwazyc jego atak jest smiesznie slaby (nie ma zadnych szans na zabicie gracza 70 lvli gorszego) wiec jak ktos wybiera knighta to powinien juz od poczatku zdawac sobie sprawe ze nikogo nie zabije samemu.
Bo jak sobie expie i zaatakuje mnie pk knight (1 pk) to moge isc do kibla, odsikac sie, wrocic i moja postac jeszcze bedzie tam stala na nogach. :D :D :D
Ale u sorka niezbyt bo sork moze pojsc na lekkie comobo.Np gdy sork solo bije dle, dragi to zawsze moze dosctac combo od dla...i draga ( oczywscie sork chodzi z utama lub nie ...wszystko zalezy od lekkiego pecha tzn czy dl uderzy za tyle lub czy wyjdzie mu o dla za duzo )
Sork zawsze na mocniejsze potwory chodzi na mana shieldzie (przynajmniej ja tak chodze bo po co sie narazac bez sensu?) i leczy sie manaskami nie gorzej niz knight uhami (bo na manaski nie ma exhausta). A teraz jak beda hotkeye to bedzie zapewne mozna brac i 8 manasow na ture (tak jak boty). A nie musze chyba przypominac ze sork ma duzo wiecej many niz hp knight. A knight naprawde malo wyciaga z uha i jak ktos dobrze umie pic manasy (wytrenowana szybosc) to jest w stanie sie leczyc lepiej od knighta na mana shieldzie (bo na manasy exhausta nie ma).
Oczywscie chodzi mi o to ze sork zawsze moze pasc od dla czy czegos takiego... (knight tez ale ma malutkie szanse na wiekszym lvlu)
Ofcourse nie biore pod uwagi lagow czy czegos takiego
Nie widze wiekszej szansy na dead u sorka niz u knighta stosujac metoda powyzsza. Wrecz przeciwnie - predzej knight moze pasc.
Apocalipsus
20-07-2006, 12:13
Ty tylko widzisz jeden blad u knighta , to ze ma duzeee trudnosci z zabiciem innych profesji... Ale sam sobie zadaj pytanie : Co to by byla postac ktora miala by najlepszego defa... w h**hp i ktora na*******ala by jak szalona !
Poza tym ty wszedzie widzisz combo knighta(1 ture), wiadomo ze knight nie zabije kogos w jednej turze, ale w paru juz ma szanse!(male ale ma)
Knight to profesja ktora SAMA WOLI NIE PASC , NIZ ZABIJAC INNYCH !
Hahaha ! "Wrecz przeciwnie - predzej knight moze pasc."- z tego sie troche posmialem :D
U sorka jest w h** czynnikow przez ktore moze pasc:brak many, skonczenie sie utamo vity, nawet jakas mala pomylka...
Bo widzisz knight ze wzrostem lvli wzrasta u niego skile, oraz hp-Dzieki temu wszystkiemu staje sie coraz trudniejszy do zabicia.
Natomiast taki sork Ma ciagle malo hp,poza tym sork jak np widzi 2 zerki i leadera to nie wpisuje utamo bo po co ? Ale np zerki moga go szybko zjechac a za ekranu moze wyjsc dragon jebnac lekkie combo i nie ma sorka!
Natomiast knight tak by nie padl...
Wiec skoro widzisz ze knight moze latwiej pasc to daj to na jakims przykladzie!
Udowonij : o
noobowaty mistrz
20-07-2006, 13:07
Co to by byla postac ktora miala by najlepszego defa... w h**hp i ktora na*******ala by jak szalona !
Co to jest za postac ktora ma najlepszego defa... w h*** many i ktora na******** jak szalona? Oczywiscie sorcerer.
Poza tym ty wszedzie widzisz combo knighta(1 ture), wiadomo ze knight nie zabije kogos w jednej turze, ale w paru juz ma szanse!(male ale ma)
20 lvl zwykly knight sie uhem wyleczy za wiecej hp niz 100 lvl elite knight bedzie mu zabieral w kazdej kolejnej turze.
U sorka jest w h** czynnikow przez ktore moze pasc:brak many, skonczenie sie utamo vity, nawet jakas mala pomylka...
Brak many byl problemem do tej pory (tzn jeszcze jest problemem az do nastepnego update). Po wejsciu w zycie najblizszego update brak many nie bedzie juz zadnym problemem dla sorca bo sorc bedzie sobie mogl ustawic hotkeya na manaski i bedzie sobie uzupelnial mane szybciej niz knight hp. A chyba nie musze przypominac ze knight ma duzo mniej hp niz sorc many. Skonczenie sie utamo vity jest problemem dla newbie bo doswiadczony sorc bez problememu bedzie pamietal o "odswiezaniu" magic shielda co 2,5-3 minuty.
Pewnie sie teraz zapytasz: a co jesli sorcowi sie skoncza manaski bo ma mniej capa niz knight? Ano nic. Sorc moze spokojnie sobie uciec na utani gran hurze nie dajac sie zabic i dogonic knightowi jak juz wie ze mu sie mozliwosci walki koncza. Nie musi on wcale miec eq na sobie bo hity knighta wrecz sa porazajace nawet w ludzi bez eq <ironia>. Moze caly cap przeznaczyc na runy i manaski. A mozna tez walczyc w taki oto sposob (ja mam tutaj na mysli tylko walke 1vs1 - sorc vs knight a nie jakas wojne itp) ze sorc sobie przed walka schowa gdzies bp manaskow i jak mu sie koncza te co ma na sobie to po prostu wlacza utani gran hura i biegnie po te zapasowe manaski, zaklada na siebie i walczy dalej a knight mu nic nie zrobi bo jest wolniejszy wiec nawet nie bedzie wiedzial gdzie on se ukryl te manasy.
A knight jak nie ma uhow? Dead jak nic. Sork stawia magic walle, utani gran hura wlacza i dobija rycerza. Powyzszej taktyki knight nie zastosuje bo sork jest szybszy i zobaczylby gdzie knight ukryl runy i je zakosil.
A jeszcze jeden aspekt nalezy przypomniec: manasy sa bardziej oplacalne od uhow. Jesli sorc sie bedzie leczyl manasami a knight uhami to na pewno knight wyda wiecej kasy zeby uleczyc tyle hp, ile many uleczy sorc placac mniej.
Mala pomylka moze kosztowac wiecej knighta bo jak juz napisalem wczesniej ma on mniej hp niz sork many.
Bo widzisz knight ze wzrostem lvli wzrasta u niego skile
Skille przy expieniu tak "wzrastają" ze sie mozna zesrac. Nawet do 10 razy wolniej niz podczas skillowania, srednio 5 razy wolniej melee i 7,5 raza wolniej shielding.
oraz hp
A sorkowi mana. Tylko ze sorkowi mana wzrasta 2 razy szybciej niz knightowi hp, a nalezy do tego jeszcze dodac to ze sorcowi tez troszeczke hp rosnie.
Dzieki temu wszystkiemu staje sie coraz trudniejszy do zabicia.
Ale sork robi tu wieksze postepy.
Natomiast taki sork Ma ciagle malo hp
I ciagle bardzo duzo many.
poza tym sork jak np widzi 2 zerki i leadera to nie wpisuje utamo bo po co ?
Ja jak wiem ze moge pasc to nigdy nie ryzykuje i jade sorcem na utamo vicie.
Ale np zerki moga go szybko zjechac a za ekranu moze wyjsc dragon uwielbiam jeść bananynac lekkie combo i nie ma sorka!
Jak ktos nie jest newbie i zna teren w ktorym huntuje to wie gdzie jest ryzyko deda i tam wlacza utamo vite.
Natomiast knight tak by nie padl...
Bo ty zrobiles porownanie - Newbie Sorc vs Doświadczony Knight. Dlatego wyszlo tobie ze sorc ma wieksze szanse dednac.
Wiec skoro widzisz ze knight moze latwiej pasc to daj to na jakims przykladzie!
Udowonij : o
Wlasnie caly czas ci udowadniam. Mam nadzieje ze tym postem jeszcze bardziej ci udowodnilem.
Zalezy sorca:
-potezny atak (chyba nie trzeba objasniac o co chodzi)
-potezna defensywa (bardzo duzo many, jak ktos nie jest newbie i uzywa mana shielda to zabicie nawet na wojnie sorca graniczy z cudem, oczywiscie po najblizszym update kiedy bedzie sie mozna manasowac hotkeyami bo wczesniej sorca bylo latwiej zabic niz knighta)
-najszybciej bedzie teraz expil (bo knight wbija bardzo duzo expa w dlugim czasie a sorc duzo expa w krotkim czasie, a teraz bedzie mozna grac tylko w krotkim czasie)
-nie trzeba trenowac mlvl, wystarczy spalac mane ktora sie sama odnawia zeby miec przyzwoitego sorca, a jak dolozymy do tego jeszcze manasy to juz w ogole dobry mlvl jest
-nie musi kupowac dobrego eq, na wyzszych lvlach moze nawet chodzic bez eq jesli bije z runek a nie exori visa i wanda
-bardzo malo traci po dedzie, bo nie musi miec na sobie dobrego eq ani duzo bp uh
-bardzo szybko odrabia straty po dedzie bo wystarczy isc expic i po xx godzinach straty sa odrobione (a knight musi z osobna expic i skillowac, czasem nawet kase na lootbagu z osobna robic bo wtedy wolniejszy exp)
-najlepszy w pvp z powodow wyzej wymienionych
-budzi respekt w przeciwienstwie do knighta (zalozmy ze mam chara 20 lvl sorc i jak zobacze pk 100 lvl knighta to sie nie bede bal bo wiem ze bedzie mi zabieral mniej hp niz ja bede sie leczyl, a jak zobacze 30 lvl sorka to juz sie bede bal bo ma do dyspozycji aimbot na sd+summony i moze mi zabrac cale hp w jednej turze)
-jeszcze pewnie by sie cos znalazlo ale nie sposob zapamietac tych wszystkich zalet sorca bo ma on ich cholernie duzo...........................
Zalety knighta:
???????????????? .......................... :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
<joke?>
Arcydemon
20-07-2006, 13:26
Co to jest za postac ktora ma najlepszego defa... w h*** many i ktora na******** jak szalona? Oczywiscie sorcerer.
joke ?
20 lvl zwykly knight sie uhem wyleczy za wiecej hp niz 100 lvl elite knight bedzie mu zabieral w kazdej kolejnej turze.
+ explo, + exori
Brak many byl problemem do tej pory (tzn jeszcze jest problemem az do nastepnego update). Po wejsciu w zycie najblizszego update brak many nie bedzie juz zadnym problemem dla sorca bo sorc bedzie sobie mogl ustawic hotkeya na manaski i bedzie sobie uzupelnial mane szybciej niz knight hp. A chyba nie musze przypominac ze knight ma duzo mniej hp niz sorc many.
wiesz ile musi wychlac manasow ok 20 sorc ? ok 5-6 na cała mane. to trwa 10-12 sec. a Knight Uhem całe Hp na 2-3 UHy co daje 4-6 sec. Szybciej ?
Co z tego, ze ma mniej Hp niz sorc many ? Knight bedzie mógł szybko zabierać tą mane sorcowi bo mimo, ze ma duzo "hp" [ms] to ma słabiutkiego defa
Skonczenie sie utamo vity jest problemem dla newbie bo doswiadczony sorc bez problememu bedzie pamietal o "odswiezaniu" magic shielda co 2,5-3 minuty.
tak czy inaczej nie zawsze bedzie o tym pamiętal. Tzn. biorąc pod uwage że został zaskoczony i troszeczkę panika... chociaz w sumie mało prawdopodobne ;)
Pewnie sie teraz zapytasz: a co jesli sorcowi sie skoncza manaski bo ma mniej capa niz knight? Ano nic. Sorc moze spokojnie sobie uciec na utani gran hurze nie dajac sie zabic i dogonic knightowi jak juz wie ze mu sie mozliwosci walki koncza. Nie musi on wcale miec eq na sobie bo hity knighta wrecz sa porazajace nawet w ludzi bez eq <ironia>.
W takim wypadku sorc będzie dostawał dośc spore hity od knighta, jesli nie będzie miał eq :/ tarcza to podstawa. Knight też moze mieć utani hur i w tym czasie kiedy jeszcze widzi sorca walić z explo.
Moze caly cap przeznaczyc na runy i manaski. A mozna tez walczyc w taki oto sposob (ja mam tutaj na mysli tylko walke 1vs1 - sorc vs knight a nie jakas wojne itp) ze sorc sobie przed walka schowa gdzies bp manaskow i jak mu sie koncza te co ma na sobie to po prostu wlacza utani gran hura i biegnie po te zapasowe manaski, zaklada na siebie i walczy dalej a knight mu nic nie zrobi bo jest wolniejszy wiec nawet nie bedzie wiedzial gdzie on se ukryl te manasy.
nie takie znowu złe... ale ryzyko, ze ktos te manasy ukradnie jest dośc spore.
A knight jak nie ma uhow? Dead jak nic. Sork stawia magic walle, utani gran hura wlacza i dobija rycerza. Powyzszej taktyki knight nie zastosuje bo sork jest szybszy i zobaczylby gdzie knight ukryl runy i je zakosil.
sam porównujesz newbie knight vs. doświadczony sorc ;) Sorc nie jest wszystko wiedzący i też nie zauważy jak knight łapie runy zza drzewa [zresztą po co ? i tak ma dużo cap.]i mw da się bez problemu ominąć.
A jeszcze jeden aspekt nalezy przypomniec: manasy sa bardziej oplacalne od uhow. Jesli sorc sie bedzie leczyl manasami a knight uhami to na pewno knight wyda wiecej kasy zeby uleczyc tyle hp, ile many uleczy sorc placac mniej.
Mala pomylka moze kosztowac wiecej knighta bo jak juz napisalem wczesniej ma on mniej hp niz sork many.
chyba że z sorca poleci jakis miły item ;)
a ja trzymając na sobie UHa
Jak ktos nie jest newbie i zna teren w ktorym huntuje to wie gdzie jest ryzyko deda i tam wlacza utamo vite.
albo trzyma UHa.
Bo ty zrobiles porownanie - Newbie Sorc vs Doświadczony Knight. Dlatego wyszlo tobie ze sorc ma wieksze szanse dednac.
Ty zrobiłes na odwrót
Apocalipsus
20-07-2006, 14:00
Zgadzam sie z panem Up ;D Powiedzial dokladnie to co chcialem napisac !
Noobowaty mistrz a ty mnie postem swoim zamiast przekonac na strone sorka tylko rozmieszyles.... skoro sork schowa sobie manasy to knight sobie schowa uhy xD
Wogole ... nie ma co porownywac hp do many.... Bo hp mozesz uleczyc 1/2 uhami a mane ?:DDD Aaaaah... Aaaaah.... Aaaaah....
Jesli chodzi o nastepna rzecz to nie chodzil mi ze przy epxie wchodza swietnie skil ... ogolnie chodzilo mi o rozwoj postaci ... ze np bedzie expl... potem dobije skile i jest !
Podsumowujac Z takiego duela knight vs sork ( mowie o dwoch doswiadczonych graczach,przygotowanych itp etc) wygrac moze ten kto srobi blad... a jesli nie bedzie bledu to bic moga sie do zasranej smierci...
I Dzieki panu up bo wyreczyl mnie ;)
noobowaty mistrz
20-07-2006, 14:10
joke ?
Nie.
+ explo, + exori
100 lvl elite knight zakladajac ze ma 8 mlvl uderza w ludzi z tych czarow z nastepujaca sila:
Explo - srednio 56, minimum 0, max 112
Exori - srednio 165, minimum 110, max 193.
Tak wiec 100 lvl elite knight ma szanse zabic 20 lvl zwyklego sorca, o ile uzyje czaru exori bo z explo robi smieszny dmg, z broni tez smieszny dmg (podobny do tego co z explo). A z exori nie jest latwo trafic w biegu. No ale zalozmy ze 20 lvl sorca jeszcze zabije. Ale 30 lvl zwyklego sorca juz nie ma zadnych szans zabic bo jego max combo bedzie zabieralo mniej niz 30 lvl zwykly sorc ma hp.
wiesz ile musi wychlac manasow ok 20 sorc ? ok 5-6 na cała mane. to trwa 10-12 sec. a Knight Uhem całe Hp na 2-3 UHy co daje 4-6 sec. Szybciej ?
Wolniej bo na manasy nie ma exhausted wiec te 5-6 manasow bedzie w stanie sorc po najblizszym update wypic w ciagu jednej tury, gora dwoch.
Knight bedzie mógł szybko zabierać tą mane sorcowi bo mimo, ze ma duzo "hp" [ms] to ma słabiutkiego defa
Sorc bedzie sobie dodawal mane manaskami duzo szybciej niz knight ja zabieral. A poza tym mam pytanie za 100 punktow: jak knight bedzie zabieral mane sorcowi? Z tych swoich smiesznych hitow za 50 z melee czy ze swojego mega explo tez za 50?
tak czy inaczej nie zawsze bedzie o tym pamiętal. Tzn. biorąc pod uwage że został zaskoczony i troszeczkę panika... chociaz w sumie mało prawdopodobne
Sorc bez mana shielda moze byc tylko wtedy kiedy expi sobie na slabszych potworach i nagle knight mu sie na resp wbija i atakuje. Ale knight wali na tyle slabe hity ze zanim zdazy zjechac sorca do yellow to ten juz wrzuci mana shielda.
W takim wypadku sorc będzie dostawał dośc spore hity od knighta, jesli nie będzie miał eq :/ tarcza to podstawa. Knight też moze mieć utani hur i w tym czasie kiedy jeszcze widzi sorca walić z explo.
Bzdura. Ja na skillach 88/87 z dragon lance swoim knightem walil w kolesia bez eq i ledwo raz mi sie udalo go trafic za 106. reszta hitow gdzies w okolicach 50-75. Takimi "szczałami" to nawet 20 sorc by pogardzil. Tarcza absolutnie nie jest podstawa bo tak czy siak knight wiekszosc uderzen trafia wiec niewiele tutaj zdzialamy tarcza. Knight moze miec utani hur ale sorc w tym samym czasie moze miec utani gran hur i knight juz wrecz go nie bedzie bil ani z exori. Walic z explo? Pewnie ze moze. Tylko powiedz mi co zrobia temu sorcowi te hity knighta z explo za 50? Co najwyzej smiech moga wywolac bo walac za 50 hp to knight nawet 1 lvla by nie zabil w dwoch turach.
nie takie znowu złe... ale ryzyko, ze ktos te manasy ukradnie jest dośc spore.
Odpowiednio schowane (najlepiej w miejscu do ktorego nooby nie dochodza) = 10% szans ze ktos odnajdzie. A nawet jak juz ktos odnajdzie to mozna skoczyc po kolejne. (chocby se uciec po prostu, poczekac na koniec pz locka i wziac z depo)
sam porównujesz newbie knight vs. doświadczony sorc Sorc nie jest wszystko wiedzący i też nie zauważy jak knight łapie runy zza drzewa [zresztą po co ? i tak ma dużo cap.]i mw da się bez problemu ominąć.
Ale szansa ze sorc zauwazy jak knight bierze runy z kryjowki wynosi 50% bo sorc moze wziac na follow knighta i caly czas bedzie go mial w zasiegu wzroku i bedzie szedl przy nim bo jest szybszy. A knight nigdy nie zobaczy jak sorc bierze runy lub manasy z kryjowki bo sorc jest duzo szybszy i wyjdzie poza ekran. Jak sie skoncza runy knightowi to praktycznie na 99% ma deda bo sork jest szybszy i bedzie go caly czas bil, a jak sie skoncza sorcowi to wlacza utani gran hura i knight go i tak nie ma szans zabic. Tak wiec sorc moze walczyc bez konca bo jest szybszy i zawsze wezmie sobie nowe runki/manasy a knight moze walczyc tylko do skonczenia uhow ktore ma na sobie bo pozniej pz lock i nie ucieknie do dp, z kryjowki nie wezmie run bo sork je zauwazy, a uciec nie ma szans bo jest wolniejszy.
A co do mwalli? 1 mozna latwo ominac, wiecej juz nie tak prosto. Ale tak naprawde te mwalle i tak nie sa bardzo sorcowi potrzebne bo wystarczy utani gran hur i caly czas jest przy knighci sorc i moze go spokojnie zabic jak knight nie ma run. Te m-walle podalem tylko po to zeby nie trzeba bylo follow robic na knighcie chociaz tak naprawde wielkiego wplywu to nie ma bo tak czy siak sorc bedzie biegl przy knighcie i knight mu nie ucieknie)
chyba że z sorca poleci jakis miły item
Zeby polecial item to najpierw trzeba chyba zabic tego sorca no nie?
Cytuj:
a ja trzymając na sobie UHa
Cytuj:
albo trzyma UHa.
No tak.
Tylko ze manasy sa bardziej oplacalnym sposobem leczenia niz uhy. (lepszy wspolczynnik zycie/koszt)
Ty zrobiłes na odwrót
Ja zrobilem doswiadczony knight vs doswiadczony sorc.
Noobowaty mistrz a ty mnie postem swoim zamiast przekonac na strone sorka tylko rozmieszyles.... skoro sork schowa sobie manasy to knight sobie schowa uhy xD
Nie bo sorc wezmie follow na knighta i zobaczy gdzie sa jego uhy. A sorc wlacza utani gran hura i knight traci go z pola widzenia.
Wogole ... nie ma co porownywac hp do many.... Bo hp mozesz uleczyc 1/2 uhami a mane ?DD Aaaaah... Aaaaah.... Aaaaah....
Jak beda hotkeye to manasami bedzie mozna spokojnie szybciej sobie punkty many dodawac niz uhami hp bo na manasy nie ma exhausta wiec jak beda hotkeye to i 6 w jednej turze spokojnie bedzie mozna wziac.
Jesli chodzi o nastepna rzecz to nie chodzil mi ze przy epxie wchodza swietnie skil ... ogolnie chodzilo mi o rozwoj postaci ... ze np bedzie expl... potem dobije skile i jest !
A sorc bedzie tylko expil i jest !
Podsumowujac Z takiego duela knight vs sork ( mowie o dwoch doswiadczonych graczach,przygotowanych itp etc) wygrac moze ten kto srobi blad... a jesli nie bedzie bledu to bic moga sie do zasranej smierci...
Nie do zasranej smierci tylko do momentu kiedy sie knightowi koncza uhy i wtedy knight pada. (bo sorcowi jak sie koncza runy/manasy to utani gran hur wrzuca i biegnie po nowe). Tak wiec sorc moze walczyc do usranej smierci (tzn do momentu kiedy skonczy mu sie zapas manasow w dp i schowanych jesli schowal przed walka a knight moze walczyc tylko do momentu kiedy wszystkie uhy jakie ma na sobie sie skoncza i po tym zalicza nieuchronny zgon.
I jeszcze raz powtarzam:
Sorc jak chce uciec od knighta i uzupelnic zapasy itp to po prostu wrzuci utani gran hura, oddali sie od sorca, battle sign zniknie, wejdzie do dp, wezmie nowe manasy/runy i idzie walczyc dalej. A knight nie ucieknie do dp po kolejne runy bo sorc jest szybszy i zawsze go dogoni a jak sorc biegnie przy knighcie to go atakuje i knight ma caly czas battle sign i pz lock. (i knight ma deda bo przeciez minuta czasu spokojnie wystarczy sorcowi na jego zabicie podczas gdy knight nie ma run - przez minute nawet eternala mozna spokojnie zabic)
Yoshu Thor
20-07-2006, 14:30
Knight wali wedlug ciebie po 50? ciekawa teoria..
noobowaty mistrz
20-07-2006, 14:41
Np na skillach 88/87 z dragon lancy sredni hit w czlowieka bez zadnego eq wynosi 67 (sprawdzone)
Knight wali wedlug ciebie po 50? ciekawa teoria..
60 EK walił wemnie max hity po 65, wiec wali troszunkie wiecej niż 50 xD
moje eq :
dark helmet, tower shield,nooble armor, p legi, i rozdzka,
mi spokojnie wystarczyło leczenie się ihami...., od desert questa( wyjscie po wzieciu nagrody) do Venore(początku miasta) wystarczyło mi 15 IH i jedna exura :) później dedłem....jak bym miał full manny(a tak mialem tylko 50;/) to na 65 % doszedł bym do swojego domku....
Apocalipsus
20-07-2006, 15:01
Nie do zasranej smierci tylko do momentu kiedy sie knightowi koncza uhy i wtedy knight pada. (bo sorcowi jak sie koncza runy/manasy to utani gran hur wrzuca i biegnie po nowe). Tak wiec sorc moze walczyc do usranej smierci (tzn do momentu kiedy skonczy mu sie zapas manasow w dp i schowanych jesli schowal przed walka a knight moze walczyc tylko do momentu kiedy wszystkie uhy jakie ma na sobie sie skoncza i po tym zalicza nieuchronny zgon.
Omfg -.- A czy to nie rozumiesz ze sorkowi sie szybciej wszystko skonczy ? Dlaczego ? Bo np 2/3 sd na 1/2 uhy to Roznica kasy ! Bo Sork ma owiele mniej capa !
Ale oczywscie mowisz ze biegnie po schowane manafluidiy runy etc.. skoro biegnie po te runy i mf to knight w tym czasie biegnie po uhy xDDD
Ale znowu mowisz ze sork zauwazy na 50 % runy schowane przez knighta...
Jesli ktos schowa np za drzewem runy,w boxie to chyba biegnacy sork nie bedzie otwieral po drodze kazego boxa i sprawdzal kazdego drzewa!
Zreszta sork chyba bije na dystans wiec knight ktory otwiera boxa ma 3/4 kratki za soba sorka .
A wiec: Jesli knight jest przygotowany, nie musi nawet byc tak jak sork ( moze wydac o wiele mniej kasy na runy) i umi sie uhac co 2/3 sd sorka
a sork nie jest noobem i umi sie uhac to nikt nie wygra ale kto wyjdzie gozej po takiej walce ? Knight = uh ,uh , explo ( jak chce) , mf ( jak chce)
Sork = Uh,Sd,MF, i inne runy jesli chce je uzywac ;)
Tylko ze co 2/3 sd sorka ( to jest670/1005 gp ) Knight traci 1/2 uhy( to jest 175/350 gp ) / Sork + uhy,mf
Aha, i przy moich skilach (81/81) ja w sorkow (20 lvle,30lvle) z eq bije po 50/80 !
a ty mowisz ze o lepszych skilach w sorkow bez eq bijesz podobnie ?:D
Apocalipsus
20-07-2006, 15:03
Sry za double :<
noobowaty mistrz
20-07-2006, 15:11
Omfg -.- A czy to nie rozumiesz ze sorkowi sie szybciej wszystko skonczy ? Dlaczego ? Bo np 2/3 sd na 1/2 uhy to Roznica kasy ! Bo Sork ma owiele mniej capa !
No to sork sobie ucieknie i uzupelni runy. Knight nie.
Ale oczywscie mowisz ze biegnie po schowane manafluidiy runy etc.. skoro biegnie po te runy i mf to knight w tym czasie biegnie po uhy xDDD
Ale znowu mowisz ze sork zauwazy na 50 % runy schowane przez knighta...
Jak skoncza sie zapasu schowane to trzeba pojsc do dp i wziac nastepne z dp. Sorc to zrobi, knight nie.
esli ktos schowa np za drzewem runy,w boxie to chyba biegnacy sork nie bedzie otwieral po drodze kazego boxa i sprawdzal kazdego drzewa!
Zreszta sork chyba bije na dystans wiec knight ktory otwiera boxa ma 3/4 kratki za soba sorka .
Nawet w zwarciu mozna zeby miec knighta jak najblizej. Nie robi to wiekszej roznicy bo knight z melee wali hity po 50.
A wiec: Jesli knight jest przygotowany, nie musi nawet byc tak jak sork ( moze wydac o wiele mniej kasy na runy) i umi sie uhac co 2/3 sd sorka
a sork nie jest noobem i umi sie uhac to nikt nie wygra ale kto wyjdzie gozej po takiej walce ? Knight = uh ,uh , explo ( jak chce) , mf ( jak chce)
Sork = Uh,Sd,MF, i inne runy jesli chce je uzywac
Sork wyda kase ale zabije knighta. Na pewno mu sie to nie zwroci, ale wygra. Dlaczego wygra? Bo sorc uzupelni zapasy z depo/domku a knight nie.
Tylko ze co 2/3 sd sorka ( to jest670/1005 gp ) Knight traci 1/2 uhy( to jest 175/350 gp ) / Sork + uhy,mf
A knight traci zycie.
Aha, i przy moich skilach (81/81) ja w sorkow (20 lvle,30lvle) z eq bije po 50/80 !
a ty mowisz ze o lepszych skilach w sorkow bez eq bijesz podobnie ?
Ile czasu testowales? Bo ja ponad godzine. Po 30 hitach trudno wyciagnac dobre wnioski.
60 EK walił wemnie max hity po 65, wiec wali troszunkie wiecej niż 50 xD
moje eq :
dark helmet, tower shield,nooble armor, p legi, i rozdzka,
67 to sredni hit knighta na skillach 88/87 z dragon lancy w czlowieku ktory nie ma na sobie NIC. Testowane przez godzine (nawet lekko ponad), wiec musi byc wiarygodne.
mi spokojnie wystarczyło leczenie się ihami...., od desert questa( wyjscie po wzieciu nagrody) do Venore(początku miasta) wystarczyło mi 15 IH i jedna exura później dedłem....jak bym miał full manny(a tak mialem tylko 50;/) to na 65 % doszedł bym do swojego domku....
Aha, to ja ci powiem tyle: Jestes Newbie (nie mylic z noobem bo noobem nie jestes). Bo jak 20 sorc sie normalnie leczy to nie ma bata zeby 100 knight zabil go z samej broni a co dopiero 65 knight z samej broni.
Arcydemon
20-07-2006, 15:32
Zaraz się potne takie bzdury piszesz :D
DLACZEGO NIE !? no kuffa, dlaczego ?
Jak skoncza sie zapasu schowane to trzeba pojsc do dp i wziac nastepne z dp. Sorc to zrobi, knight nie.
a wiesz co to jest pz ? :|
Nawet w zwarciu mozna zeby miec knighta jak najblizej. Nie robi to wiekszej roznicy bo knight z melee wali hity po 50.
haha !!! no jasne, walcz z knightem stojac obok niego :|
Sork wyda kase ale zabije knighta. Na pewno mu sie to nie zwroci, ale wygra. Dlaczego wygra? Bo sorc uzupelni zapasy z depo/domku a knight nie.
Dlaczego nie !? utani gran hur nie daje az takiego kopa, zeby odsadzic knighta, doleciec do dp, poczekac aż zniknie pz i jeszcze wziasc runy.
A knight traci zycie.
omg ! no to sie Uha, no nie? Jak jestes juz taki błyskotliwy, to wiedz, że jakby knight miał gdzieś schowane Uhy, to na ostatnim BP Uhów biegłby po te schowane, a w biegu wziąść boxa/baga do bp to nie jest żaden wyczyn.
67 to sredni hit knighta na skillach 88/87 z dragon lancy w czlowieku ktory nie ma na sobie NIC. Testowane przez godzine (nawet lekko ponad), wiec musi byc wiarygodne.
67 to więcej niż Twoje 50.....
Aha, to ja ci powiem tyle: Jestes Newbie (nie mylic z noobem bo noobem nie jestes). Bo jak 20 sorc sie normalnie leczy to nie ma bata zeby 100 knight zabil go z samej broni a co dopiero 65 knight z samej broni.
hahahahaha :D ROTFL !! :D
To powiedz jeszcze że sorc wygra :D
Knight takiego sorc nie zabije z jednego powodu :D szkoda skulla. i nic więcej.
taki knight jest wypakowany po brzegi Uhami i explo [ale po co, jak ten sorc zabierze mu max 400hp] a sorc ? e vita/gran ? po każdym ciosie knighta. ile moze mieć UHów 20 levelowa postać ? 5 to jest grubo przesadzone, ale ok. + 2 bp mf. [chociaz nawet ja 31 knight tyle nie nosze...] 20 levelowa postać wali po ok 30 z tego co pamietam z WoP. nie dość, ze sorc jest dużo wolniejszy, to na 20 lvl nie stać go na bohy. więc nawet jakby miał extra PvP, to nie ma szans żeby przeżył. mana się szybko skończy, te mf też na długo nie staczą. taki 100 lvl knight wali pewnie po 70 w człowieka.
Apocalipsus
20-07-2006, 15:44
Aha knight nie.. :< szkoda ze knight nie :< pewnie knight sie boi skoczyc do dp po nastepne runy lub po schowane przez siebie :( szkoda
Knight znowu sie boi isc do dp po runy ? :(
Mowiles ze nie porownujesz doswiadczonego sorka z niedoswiadczonym knightem, wlasnie to widac :D
Naprawde nie wiem dlaczego ci takie hity wchodza ...
Nieraz wejdzie za 12, a nieraz za 100 ;)
Tyle ze ja w ludzi bez eq bije na luzie od 40 do 100 +
"a knight nie." Kurde... nasuwa sie tu tylko jedno pytanie :
Mowa o knighcie noooobie czy knighcie doswiadczonym ?
Bo ja nie rozumie dlaczego knight nie pojdzie do dp po runy ;/
Zreszta knightowi przy jego capie run wystarczy 2 razy dluzej niz sorkowi , jak nie wiecej ;D
A knight traci zycie.
Nie rozumie cie... powiedzialem ze knight sie uha i traci 175/350 gp
Tyle ze sork traci po przez uzywanie smaych sd 2 +razy wiecej !
Nie biorac pod uwage innych run i mf !
Ile czasu testowales? Bo ja ponad godzine. Po 30 hitach trudno wyciagnac dobre wnioski.
Ja osobiscie nigdy nie stalem 2 h przy postaci ktora nie miala przy sobie eq i jej nie bilem...
Wiem bo gram juz ta profesja z jakies 2 lata ( na roznych swiatach)
Pozatym ogladam filmy,czytam i duzo widze ;o
Tyle ze on napisal ze mial 15 ihow i 50 many -.- wiec nie mial za wiele do powiedzenia
zabrakło mi manny oraz run, dlatego padłem. Leczyłem się normalnie, zeby ten knight mnie ubił ( gdybym miał przynajmniej uhy), nie wystarczyło by same meele ( jeden moj uh to około 3 blood hity po 60) z explo tez by mi dużo nie zrobił :) 9 ale wtedy trza by było więcej runek ;))
noobowaty mistrz
20-07-2006, 16:42
Zaraz się potne takie bzdury piszesz
OK
DLACZEGO NIE !? no kuffa, dlaczego ?
Bo knight nie straci pz lock.
a wiesz co to jest pz ? :|
No to po to sorc ma utani gran hur zeby uciec i pozbyc sie pz lock.
haha !!! no jasne, walcz z knightem stojac obok niego :|
Bo knight go bedzie za 50 walil?
Dlaczego nie !? utani gran hur nie daje az takiego kopa, zeby odsadzic knighta, doleciec do dp, poczekac aż zniknie pz i jeszcze wziasc runy.
Wystarczy ze bedzie biegl przed siebie i zgubi knighta.
omg ! no to sie Uha, no nie? Jak jestes juz taki błyskotliwy, to wiedz, że jakby knight miał gdzieś schowane Uhy, to na ostatnim BP Uhów biegłby po te schowane, a w biegu wziąść boxa/baga do bp to nie jest żaden wyczyn.
Uha sie jak ma uhy, a jak nie ma to dead. Sorc natomiast jak nie ma run ani manasow to wrzuca utani gran hur i idzie do dp po nastepne.
67 to więcej niż Twoje 50.....
Bo ta srednia 67 to byla w czlowieka bez zadnej eq ktory nie mial na sobie KOMPLETNIE NIC.
To powiedz jeszcze że sorc wygra
bo wygra.
Knight takiego sorc nie zabije z jednego powodu szkoda skulla. i nic więcej.
ROTFL
taki knight jest wypakowany po brzegi Uhami i explo [ale po co, jak ten sorc zabierze mu max 400hp] a sorc ? e vita/gran ? po każdym ciosie knighta.
Dopoki obaj maja run to ok, nikt nie padnie. Ale jak knight nie ma run to pada a jak sorc nie ma to idzie na utani gran hurze po kolejne. I tym sie te 2 profesje roznia. I sorc nie musi stosowac exura vity po kazdym ciosie knighta bo knight tym swoim wspanialym explo zabiera tylko 50 hp, czyli co jakies 4 tury co najwyzej musi sorc sie leczyc exura vita. (bo wrecz nie bije sorca bo jest za wolny). A jesli knight dojdzie sorca bo ma wyzszy lvl o 70 to i tak jego combo bron+explo to ~100 hp wiec co 2 tury jedynie trzeba sie leczyc exura vita. A jezeli knight uzywa exori to i tak jego combo wynosi mniej hp niz ma 25 sorc a manasy teraz bedzie mozna brac z hotkeyow wiec zaden problem pic manasy i sie leczyc exura vita.
ile moze mieć UHów 20 levelowa postać ? 5 to jest grubo przesadzone, ale ok. + 2 bp mf. [chociaz nawet ja 31 knight tyle nie nosze...] 20 levelowa postać wali po ok 30 z tego co pamietam z WoP. nie dość, ze sorc jest dużo wolniejszy, to na 20 lvl nie stać go na bohy. więc nawet jakby miał extra PvP, to nie ma szans żeby przeżył. mana się szybko skończy, te mf też na długo nie staczą. taki 100 lvl knight wali pewnie po 70 w człowieka.
K**** nie wali za 70 w czlowieka. Ile razy mam mowic ze sprawdzilem? :/
Zakladajac ze 20 sorc nie ma eq tylko same manaski (bo po co ma nosic eq skoro knight walnie wtedy za niewiele mniej) ktore sa bardziej oplacalne niz noszenie eq to jest w stanie dojsc do dp pijac manaski i leczac sie za pomoca exura vity (bo manasy mozna szybko hotkeyami pic a combo knigha explo+bron bierze mniej hp niz ma sork, knight ma szanse jedynie jesli wejdzie mu mocne exori co sie czesto nie zdarza). 20 lvl jeszcze moze zabic jak uzyje exori ale 30 lvl sorka juz za *** 100 knight nie zabije.
Aha knight nie.. :< szkoda ze knight nie :< pewnie knight sie boi skoczyc do dp po nastepne runy lub po schowane przez siebie szkoda
Knight znowu sie boi isc do dp po runy ?
Mowiles ze nie porownujesz doswiadczonego sorka z niedoswiadczonym knightem, wlasnie to widac
Bo sork gubi knighta, traci pz lock, wchodzi do dp i zastawia wejscie m-wallami a "odwazny" rycerz se czeka az sork uzupelni amunicje.
Naprawde nie wiem dlaczego ci takie hity wchodza ...
Nieraz wejdzie za 12, a nieraz za 100
Tyle ze ja w ludzi bez eq bije na luzie od 40 do 100 +
Raz 12, raz 100 czyli srednio = 56
Od 40 do 100+? Moze i tak. Ale srednia z tych hitow z przedzialu od 40 do 100+ wynosi mniej wiecej 67 (komus moze wyjsc 70, innemu 64).
"a knight nie." Kurde... nasuwa sie tu tylko jedno pytanie :
Mowa o knighcie noooobie czy knighcie doswiadczonym ?
Bo ja nie rozumie dlaczego knight nie pojdzie do dp po runy ;/
Zreszta knightowi przy jego capie run wystarczy 2 razy dluzej niz sorkowi , jak nie wiecej ;D
Bo sork ma cos takiego jak m-walle a knight nie ma poza EO, sero i kilkoma innymi
Ja osobiscie nigdy nie stalem 2 h przy postaci ktora nie miala przy sobie eq i jej nie bilem...
Wiem bo gram juz ta profesja z jakies 2 lata ( na roznych swiatach)
Pozatym ogladam filmy,czytam i duzo widze ;o
Nie stales 2 godziny? A ile stales? Minute? Bo ja stalem troche ponad godzine wiec moje wyniki musza byc wiarygodne. Wiesz bo grasz? Nie, bo bicie potworow to zupelnie co innego. Ogladasz filmy? Ogladales jakis film gdzie przez godzine jest dmg testowany? Nie? No to skad mozesz wiedziec. Po kilka uderzeniach nie mozna kompetnie zadnych wnioskow wyciagnac bo dmg w tibii jest bardzo losowy. Z czytanie tez raczej sie nie dowiesz bo kazdy moze pisac co chce.
zabrakło mi manny oraz run, dlatego padłem. Leczyłem się normalnie, zeby ten knight mnie ubił ( gdybym miał przynajmniej uhy), nie wystarczyło by same meele ( jeden moj uh to około 3 blood hity po 60) z explo tez by mi dużo nie zrobił 9 ale wtedy trza by było więcej runek )
No i widzicie k****? On byl swiadkiem ataku knighta i ze slabym eq walil go po 60 wiec nie p******cie ze z lepszym eq bedzie za wiecej walil. Kazdego lepszego sorka jeszcze slabiej bedzie bil. Takimi hitami za 60 to on 8 lvla zabije w 3 turach a co dopiero 20 albo 30 lvl. Jak knight chce kogos zabic to musi uzyc exori a nawet jak uzyje to i tak lepszego lvla niz 20-25 nie zabije. (zakladajac ze knight ma 100 lvl)
@noobowaty mistrz- co ty kurwa trolling nam tu urzadziles czy co?
Myslisz, ze myslisz. Rozwazania teoretyczne, planowanie gowno daje-wazne jest opanowanie i znajomosci.
Zacytuj mnie kolejny raz i odpowiedz:
-czy istniejie w swiecie tibii miejsce do ktorego nie moze dotrzec pomoc w postaci kolegow (np. innych MSow) aby uratowac "zrytego" najta? Albo chociaz dostawa uhow pod nos za doplata?
-Czy kazdy czlowiek grajacy najtem pojedynkuje sie z MSami srednio raz na 2h?
-Slyszales o lekkich lagach? Gdy nawet wlaczy sie UGH to przy niewielkich lagach mozna wiele stracic z tej przewagi jaka daje predkosc.
Na Boga! Powtarzam to po raz kolejny- pojedynki sa oplacalne chyba tylko na e-pvp gdzie dostaje sie exp za zabitych przeciwnikow, w normalnej grze nie widzialem jeszcze durniow zabijajacych sie solo dla zabawy czy rozrywki, widzialem zeby:
-zabijac dla loota(atakowanie h-lvl z aolem jest bez sensu...)
-zabijac dla wladzy-ale tutaj sa juz zawsze grupy ludzi, na zadnym serverze jedna osoba nie przejela jeszce wladzy
Dla rozrywki zwyklerobi sie lan-party z kolegami 2nd charami a nie uzywa main chara-to niepotrzebne ryzyko.
Acha jeszce jedno- uwazasz, ze najt nie a prawa zwiac do dp be nie zniknie mu pz lock? A kto kurwa powiedzial ze bendzie go mial, przeciez kto sie odwazy zaatakowac "poteznego" sorcerera?
noobowaty mistrz
20-07-2006, 17:24
-czy istniejie w swiecie tibii miejsce do ktorego nie moze dotrzec pomoc w postaci kolegow (np. innych MSow) aby uratowac "zrytego" najta? Albo chociaz dostawa uhow pod nos za doplata?
Nie, ale ja zakladalem ze jest to pojedynek 1vs1 a nie z pomoca kumpli.
-Czy kazdy czlowiek grajacy najtem pojedynkuje sie z MSami srednio raz na 2h?
Nie, co nie zmienia faktu ze knight jest gorsza profesja od sorca.
-Slyszales o lekkich lagach? Gdy nawet wlaczy sie UGH to przy niewielkich lagach mozna wiele stracic z tej przewagi jaka daje predkosc.
Opcja follow albo kliknac dowolne miejsce na mapie i juz postac sama idzie niezaleznie od lagow.
Acha jeszce jedno- uwazasz, ze najt nie a prawa zwiac do dp be nie zniknie mu pz lock? A kto kobieta lekkich obyczajówa powiedzial ze bendzie go mial, przeciez kto sie odwazy zaatakowac "poteznego" sorcerera?
No bo ja mialem na mysli pojedynek 1vs1 pomiedzy knightem i sorcem. Skoro taki pojedynek trwa to normalne ze knight atakuje tez sorca a nie tylko sie uha.
Jak sobie zalozyles ze kazdego MSa ktory cie zaatakuje bendziesz probowal zabic sam to dobrze. Szanujemy cie. (reklama popa plx ;) ) Lecz ja wole zawolac "koleguf hajt leweli" do pomocy-pojedynki najczesciej sa tylko dla zabawy i tylko do red hp.
Arcydemon
20-07-2006, 17:30
Wysiadam jak czytam Twoje teorie :D
Bo knight nie straci pz lock.
a sorc oczywiście tak. Jeśli chcesz wiedzieć, to jeśli sorc podjął walke to sobie postoi pod depo, a nie wejdzie. chyba że mówmy o samym uciekaniu.... to i tak w tym jepszy jest knight.
No to po to sorc ma utani gran hur zeby uciec i pozbyc sie pz lock.
sorry, ale nie wiem ile trwa pz. ale wątpie, zeby tak krótko, że knight nie zdązy dobiec i nadal walczyć.
Bo knight go bedzie za 50 walil?
no niech sobie wali za te 50, ale raz udezy za 2, a za drugim razem za 100+ i sorc się może zdziwić.
Wystarczy ze bedzie biegl przed siebie i zgubi knighta.
hmm... dziwne, w takim razie sorc jest do dupy w PvP, bo tylko ucieka. Ciekawa ta Twoja teoria.
Uha sie jak ma uhy, a jak nie ma to dead. Sorc natomiast jak nie ma run ani manasow to wrzuca utani gran hur i idzie do dp po nastepne.
Jak nie ma Uhów ani manasów, to moze tez nie miec many i nici z utani gran hur. Czemu cały czas zakładasz, że to knightowi sie wszystko skończy, zę nie może mieć gdzieś zapasów itp. ?
Bo ta srednia 67 to byla w czlowieka bez zadnej eq ktory nie mial na sobie KOMPLETNIE NIC.
no własnie średnia... a może się zdażyć że walnie 3 razy pod rząd 100+
bo wygra.
wyżej twierdziłeś, zę zgubi knighta.... zresztą, pokaż mi 30 sorca [wczesniej mówiliśmy o 20 lvl, w następnym poście będzie mowa o 40 lvl, a za 2 strony dojdziemy do Taifuna, tak ?] który da rade zabic 100 lvl knighta.
Dopoki obaj maja run to ok, nikt nie padnie. Ale jak knight nie ma run to pada a jak sorc nie ma to idzie na utani gran hurze po kolejne.
I znowu knight udupiony :( smutne :( ale jesli mowa o 100 lvl knight i 30 lvl sorc, to knight dogoni sorca z utani gran hurem i pewnie nawet bohami, jesli sam ma bohy i utani hur.
I tym sie te 2 profesje roznia. I sorc nie musi stosowac exura vity po kazdym ciosie knighta bo knight tym swoim wspanialym explo zabiera tylko 50 hp, czyli co jakies 4 tury co najwyzej musi sorc sie leczyc exura vita. (bo wrecz nie bije sorca bo jest za wolny).
To profesje się czymś różnią ? :O niesamowite...
no uparłeś się na to 50 hp z explo :D
może być tak, ze z broni walniesz 4, z explo 2 w jednej turze... sorc Cie wyśmieje. a w następnej turze explo 80, z łapy 120 i sorc red hp... i na to straci 160 many na e vite.
wspaniały sorc na 30 lvl non stop ma włączony ugh i jest szybszy od 100 lvl knighta... piękne :)
A jesli knight dojdzie sorca bo ma wyzszy lvl o 70 to i tak jego combo bron+explo to ~100 hp wiec co 2 tury jedynie trzeba sie leczyc exura vita.
:O :O żeby bic z explo trzeba podejść do przeciwnika :O
i to jest conajmniej 120 jeśli iczyc średnią. Ale moze też być razem 6, albo 200+...
A jezeli knight uzywa exori to i tak jego combo wynosi mniej hp niz ma 25 sorc a manasy teraz bedzie mozna brac z hotkeyow wiec zaden problem pic manasy i sie leczyc exura vita.
te wspaniałe manasy z hotkeyów... każdy 30+ sorc/drut to wręcz Ferumbrass.
K**** nie wali za 70 w czlowieka. Ile razy mam mowic ze sprawdzilem? :/
67 to średnia knighta..... sam to napisałeś ale faktycznie 3 hp to ogromna różnica.
Zakladajac ze 20 sorc nie ma eq tylko same manaski (bo po co ma nosic eq skoro knight walnie wtedy za niewiele mniej)
właśnie zabiłeś całą ekonomie w Tibi. po co sorc/drut ma sprzedawac runy które zrobi ? i tak nie musi zarabiać, eq mu niepotrzebne. knight i pal to jedyni kupcy armorów, tarcz, broni itp....
ktore sa bardziej oplacalne niz noszenie eq to jest w stanie dojsc do dp pijac manaski i leczac sie za pomoca exura vity (bo manasy mozna szybko hotkeyami pic
Jezu jeszcze nawet nie wiesz jak będzie wyglądała sprawa manasów z hotkeyami a juz wymyślasz !! moze za pomoca hot~ będzie można pic manasa co 2-3 sec ? takie utrudnienie, żeby nie było zbyt kolorowo...
a combo knigha explo+bron bierze mniej hp niz ma sork, knight ma szanse jedynie jesli wejdzie mu mocne exori co sie czesto nie zdarza). 20 lvl jeszcze moze zabic jak uzyje exori ale 30 lvl sorka juz za *** 100 knight nie zabije.
Hmm... to powiedzmy, ze łączne kombo sorca to jakieś 500 hp... hej !! to mój 31 knight jest też nie do pokonania, bo ma więcej hp niz kombo sorca!! Hura !
a Taki 100+ to już w ogóle czołg niezniszczalny. B)
Bo sork gubi knighta, traci pz lock, wchodzi do dp i zastawia wejscie m-wallami a "odwazny" rycerz se czeka az sork uzupelni amunicje.
a depo ma nieskończenie wiele backpacków run, mf i całej reszty...
Raz 12, raz 100 czyli srednio = 56
Od 40 do 100+? Moze i tak. Ale srednia z tych hitow z przedzialu od 40 do 100+ wynosi mniej wiecej 67 (komus moze wyjsc 70, innemu 64).
niesamowite, a jednak knight może walnąć za 70!! :O
Bo sork ma cos takiego jak m-walle a knight nie ma poza EO, sero i kilkoma innymi
cudowny sorc, ma takie BARDZO PRZYDATNE runy jak m-walle ! teraz to już wymiata! a wiesz ile one trwają, i ile tego potrzeba, zeby sie skutecznie odgrodzić od knighta ? a wiesz że to już kolejny bp Uhów ?
Nie stales 2 godziny? A ile stales? Minute? Bo ja stalem troche ponad godzine wiec moje wyniki musza byc wiarygodne.
Nie powiem co mi to przypomina :D
no i oczywiście Ty sprawdzałeś i Ty masz racje, a w ogóle to nikt nie może mieć innego zdania.
dmg w tibii jest bardzo losowy.
jestem pod wrażeniem ! :O przedtem liczyła się tylko średnia, a teraz losowość też ma coś do powiedzenia :) cud miód i orzeszki poprostu :)
No i widzicie k****? On byl swiadkiem ataku knighta i ze slabym eq walil go po 60 wiec nie p******cie ze z lepszym eq bedzie za wiecej walil.
a jaki lvl miał ten knight ? 100+ ?
Kazdego lepszego sorka jeszcze slabiej bedzie bil. Takimi hitami za 60 to on 8 lvla zabije w 3 turach a co dopiero 20 albo 30 lvl.
nom... a najgorsze jest to, ze ten 8 lvl to taki Pr0 i ma setki Uhów...
Jak knight chce kogos zabic to musi uzyc exori a nawet jak uzyje to i tak lepszego lvla niz 20-25 nie zabije. (zakladajac ze knight ma 100 lvl)
Autorze tematu. własnie uzyskałeś odpowiedź na pytanie zawarte w pierwszym poście. Sorc jest najpotęzniejsza profesją. nie dość że na 30 levelu rozwala 100+ knighta, który ma kilka razy więcej HP, dużo więcej cap, run, jest szybszy, itp. to jeszcze sam jest niezniszczalny. a Teraz pytanie. Co pokona 100+ sorca/druida ?
noobowaty mistrz
20-07-2006, 18:05
Jak sobie zalozyles ze kazdego MSa ktory cie zaatakuje bendziesz probowal zabic sam to dobrze. Szanujemy cie. (reklama popa plx ) Lecz ja wole zawolac "koleguf hajt leweli" do pomocy-pojedynki najczesciej sa tylko dla zabawy i tylko do red hp.
Masz racje. Ale ja jednak zalozylem ze jest to pojedynek na smierc i zycie 1vs1 sorca z knightem. Dlaczego? Zeby udowodnic ktora z tych profesji jest lepsza.
Wysiadam jak czytam Twoje teorie
OK
a sorc oczywiście tak. Jeśli chcesz wiedzieć, to jeśli sorc podjął walke to sobie postoi pod depo, a nie wejdzie. chyba że mówmy o samym uciekaniu.... to i tak w tym jepszy jest knight.
Wystarczy ze sorc bedzie biegl a nie stal w miejscu i juz knight go nie dogoni a po pewnym czasie jak knight bedzie poza zasiegiem wzroku to sorc straci pz lock. A w uciekaniu duzo lepszy jest sorc bo ma utani gran hur.
sorry, ale nie wiem ile trwa pz. ale wątpie, zeby tak krótko, że knight nie zdązy dobiec i nadal walczyć.
No nie zdazy bo utani gran hur jest sporo lepsze od utani gran hura czyli sorc jest szybszy wiec jak ma knight dobiec skoro sorc szybciej biegnie od knighta? Jak sorc sie nie zatrzyma to knight nie ma zadnych szans go dogonic.
no niech sobie wali za te 50, ale raz udezy za 2, a za drugim razem za 100+ i sorc się może zdziwić.
110 nie zrobi wielkiej krzywdy sorcowi. Nawet w polaczeniu z exori jest to hit za mniej hp niz ma sorc.
hmm... dziwne, w takim razie sorc jest do dupy w PvP, bo tylko ucieka. Ciekawa ta Twoja teoria.
Przeciez napisalem wyraznie ze ucieka tylko wtedy jak nie ma run/manasow.
Jak nie ma Uhów ani manasów, to moze tez nie miec many i nici z utani gran hur.
Jak koles nie jest newbie to sobie zostawi mane na utani gran hura. Ja rozwazam walke 2 dobrych graczy.
Czemu cały czas zakładasz, że to knightowi sie wszystko skończy, zę nie może mieć gdzieś zapasów itp. ?
Bo knight ucieknie knightowi, skonczy sie pz, wejdzie do dp i wezmie zapas run/manasow a knight nie wejdzie do dp i nie wezmie tego.
no własnie średnia... a może się zdażyć że walnie 3 razy pod rząd 100+
Za wiecej jak 110 nie trafi a to w polaczeniu z exori jest combo za mniej hp niz ma sorc 30 lvl.
wyżej twierdziłeś, zę zgubi knighta.... zresztą, pokaż mi 30 sorca [wczesniej mówiliśmy o 20 lvl, w następnym poście będzie mowa o 40 lvl, a za 2 strony dojdziemy do Taifuna, tak ?] który da rade zabic 100 lvl knighta.
Nie pokaze ci, bo takiego nie ma.
A teraz ty mi pokaz 100 lvl knighta ktory jest w stanie zabic 30 lvl sorka? Tez nie ma bo 100 lvl ek wali mniejsze combo niz hp ma sorc.
I znowu knight udupiony smutne ale jesli mowa o 100 lvl knight i 30 lvl sorc, to knight dogoni sorca z utani gran hurem i pewnie nawet bohami, jesli sam ma bohy i utani hur.
30 lvl knight zwieje 100 lvl ek bo zakladajac ze obydwaj maja time ringi i bohy to knight jest tylko nieznacznie szybszy o 10 lvli. A 100 ek wali sporo mniejsze combo niz 30 lvl sorc ma hp wiec 30 lvl sorc nie zostanie zabity przez 100 lvl ek i dojdzie do dp zywy. (sam tez 100 lvl ek nie zabije)
może być tak, ze z broni walniesz 4, z explo 2 w jednej turze... sorc Cie wyśmieje. a w następnej turze explo 80, z łapy 120 i sorc red hp... i na to straci 160 many na e vite.
No moze byc tak ale zauwaz ze po najblizszym update leczenie manasami na mana shieldzie bedzie banalnie proste za pomoca hotkeyi. (nawet 6 manasow w turze bedzie mozna brac bo nie exhausta) wiec sorc bedzie spokojnie sobie walczyl na mana shieldzie i nie musi martwic sie o red hp.
wspaniały sorc na 30 lvl non stop ma włączony ugh i jest szybszy od 100 lvl knighta... piękne
Jest tylko nieznacznie wolniejszy co powoduje ze i tak moze spokojnie przerzyc starcie z 100 ek.
:O :O żeby bic z explo trzeba podejść do przeciwnika :O
Sorry zle napisalem. Oczywiscie mialem na mysli exori. -.-
i to jest conajmniej 120 jeśli iczyc średnią. Ale moze też być razem 6, albo 200+...
Jakby nawet bylo 250 to i tak sorc ma wiecej hp.
te wspaniałe manasy z hotkeyów... każdy 30+ sorc/drut to wręcz Ferumbrass.
Moze nie Ferumbrass ale na pewno leczy sie duzo szybciej na manashieldzie niz knight uhami.
67 to średnia knighta..... sam to napisałeś ale faktycznie 3 hp to ogromna różnica.
67 hp to srednia knighta w gracza ktory nie ma na sobie NIC. Jak ktos ma eq to srednia spada do ~50.
właśnie zabiłeś całą ekonomie w Tibi. po co sorc/drut ma sprzedawac runy które zrobi ? i tak nie musi zarabiać, eq mu niepotrzebne. knight i pal to jedyni kupcy armorów, tarcz, broni itp....
Do walki 1vs1 knighta z sorcem to sorcowi akurat eq bardzo potrzebny nie jest. Przy expieniu juz tak. A palkowi eq nie jest bardziej potrzebny niz sorcowi/drutowi. Do expienia jedynie knight musi meic dobre eq.
Jezu jeszcze nawet nie wiesz jak będzie wyglądała sprawa manasów z hotkeyami a juz wymyślasz !! moze za pomoca hot~ będzie można pic manasa co 2-3 sec ? takie utrudnienie, żeby nie było zbyt kolorowo...
A dlaczego by mialo tak byc? Byc moze ograniczenie rzeczywiscie bedzie, ale na pewno bedzie sie manasy szybciej pilo niz uzywalo uhow bo tak jest od zawsze.
Hmm... to powiedzmy, ze łączne kombo sorca to jakieś 500 hp... hej !! to mój 31 knight jest też nie do pokonania, bo ma więcej hp niz kombo sorca!! Hura !
Tylko ze 31 knight uhajac sie leczy duzo mniej niz te 500 hp i po kolejnym ciosie sorka ma deda.
a Taki 100+ to już w ogóle czołg niezniszczalny.
Dopoki mu sie runy nie skoncza - tak.
a depo ma nieskończenie wiele backpacków run, mf i całej reszty...
Wystarczy ze knightowi sie skoncza uhy i juz pada bo nie wejdzie do dp a sorc wcale nie musi miec duzo swoich rzeczy. (musi miec tylko tyle zeby doprowadzic do stanu takiego ze knight nie ma run i jest zwyciestwo)
niesamowite, a jednak knight może walnąć za 70!! :O
A czy ja mowilem ze nie moze?
cudowny sorc, ma takie BARDZO PRZYDATNE runy jak m-walle ! teraz to już wymiata! a wiesz ile one trwają, i ile tego potrzeba, zeby sie skutecznie odgrodzić od knighta ? a wiesz że to już kolejny bp Uhów ?
Koszty duze ale dzieki temu jest w stanie zabic knighta.
Nie powiem co mi to przypomina
no i oczywiście Ty sprawdzałeś i Ty masz racje, a w ogóle to nikt nie może mieć innego zdania.
Jak ja godzine sprawdzalem to nie widze powodu zeby komus innemu wyszlo zdecydowanie inne wyniki. (moga sie roznic co najwyzej o 5hp)
jestem pod wrażeniem ! :O przedtem liczyła się tylko średnia, a teraz losowość też ma coś do powiedzenia cud miód i orzeszki poprostu
A co mowilem ze sie nie liczy?
a jaki lvl miał ten knight ? 100+ ?
100+ by niewiele mocniej walil bo skille u knighta duzo hitow nie zwiekszaja.
nom... a najgorsze jest to, ze ten 8 lvl to taki Pr0 i ma setki Uhów...
Nie ma uhow i dlatego zabije go w 3 turach. Ale juz 30 lvla nie zabije bo ma uhy.
Autorze tematu. własnie uzyskałeś odpowiedź na pytanie zawarte w pierwszym poście. Sorc jest najpotęzniejsza profesją. nie dość że na 30 levelu rozwala 100+ knighta, który ma kilka razy więcej HP, dużo więcej cap, run, jest szybszy, itp.
30 lvl sork nie rozwala 100 lvl knighta, a jedynie nie daje mu sie zabic. I 100 knight jest nieznacznie szybszy od 30 sorca z utani gran hurem zakladajac ze knight ma utani hur.
to jeszcze sam jest niezniszczalny. a Teraz pytanie. Co pokona 100+ sorca/druida ?
nie jest niezniszczalny. Moze go pokonac inny 100 sorc/drut jak ma farta.
Arcydemon
20-07-2006, 18:50
Masz racje. Ale ja jednak zalozylem ze jest to pojedynek na smierc i zycie 1vs1 sorca z knightem. Dlaczego? Zeby udowodnic ktora z tych profesji jest lepsza.
nie ma profesji lepszej.
Wystarczy ze sorc bedzie biegl a nie stal w miejscu i juz knight go nie dogoni a po pewnym czasie jak knight bedzie poza zasiegiem wzroku to sorc straci pz lock. A w uciekaniu duzo lepszy jest sorc bo ma utani gran hur.
a czemu go niedogonie ? Takie ciekawe spostrzeżenie:
przez wszystkie posty upierałes sie, ze 30 lvl sorc z ugh itd. jest duzo szybszy od knighta na 100 lvl+ i sorc ucieknie mu z pola widzenia, dobiegnie do depo, zabierze runy itp. a Tu wałek, bo już w tym poście zaznaczyłeś że knight na uh jest szybszy niże 70 lvl sorc z ugh. Pada cała teoria, o zapsach mf i run w depo, o uciekaniu jak skończą sie runy, a nawet o tym, ze knight nic sorcowi nie zrobi, bo go nie dogoni i jedynie będzie bił z explo.
No nie zdazy bo utani gran hur jest sporo lepsze od utani gran hura czyli sorc jest szybszy wiec jak ma knight dobiec skoro sorc szybciej biegnie od knighta? Jak sorc sie nie zatrzyma to knight nie ma zadnych szans go dogonic.
no jest lepsze, jasne że jest :P ale nie wtedy gdzy przeciwnik ma 70 lvl więcej :)
110 nie zrobi wielkiej krzywdy sorcowi. Nawet w polaczeniu z exori jest to hit za mniej hp niz ma sorc.
ale hity z broni może dostawac cały czas, a UHy/mf sie skończa kiedyś...
Bo knight ucieknie knightowi, skonczy sie pz, wejdzie do dp i wezmie zapas run/manasow a knight nie wejdzie do dp i nie wezmie tego.
chyba sorc ;) przypominam, ze knight jest szybszy. no i nie musi wchodzić, bo ma duzo więcej cap i ma jeszcze spore zapasy run
Za wiecej jak 110 nie trafi a to w polaczeniu z exori jest combo za mniej hp niz ma sorc 30 lvl.
może paść, jak nie będzie mógł się leczyć.
Nie pokaze ci, bo takiego nie ma.
rozczarowałeś mnie. wcześniej napisałeś, ze sorc wygra, a teraz że takiego nie ma :(
A teraz ty mi pokaz 100 lvl knighta ktory jest w stanie zabic 30 lvl sorka? Tez nie ma bo 100 lvl ek wali mniejsze combo niz hp ma sorc.
w Tym momencie każdy 100+ knight zastanawia się co Ty bredzisz. Dobry knight potrafiłby ubić i 60 ms, a taki 30 lvl to dla niego nic. szkoda zabijać bo loot i tak pewnie sux.
30 lvl knight zwieje 100 lvl ek bo zakladajac ze obydwaj maja time ringi i bohy to knight jest tylko nieznacznie szybszy o 10 lvli.
chyba znowu chodziło o sorca :) sam sobie zaprzeczasz. sorc z ugh, bohami i t ringiem mając 70 lvl mniej jest o 10 lvl wolniejszy niż knight z uh, bochami i t ringiem. Ale mu ucieknie O.o gdzie tu logika ?
A 100 ek wali sporo mniejsze combo niz 30 lvl sorc ma hp wiec 30 lvl sorc nie zostanie zabity przez 100 lvl ek i dojdzie do dp zywy. (sam tez 100 lvl ek nie zabije)
Wierz mi, ze ek zabije każdą profesje na 30 lvl :)
No moze byc tak ale zauwaz ze po najblizszym update leczenie manasami na mana shieldzie bedzie banalnie proste za pomoca hotkeyi. (nawet 6 manasow w turze bedzie mozna brac bo nie exhausta) wiec sorc bedzie spokojnie sobie walczyl na mana shieldzie i nie musi martwic sie o red hp.
hmm.... jesteś tutorem ? wiesz, ze można użyć 6 mf w jednej turze ? bo wiesz... jakoś nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze sorc, który już teraz wymiata w pvp, byłby jeszcze lepszy.
Jest tylko nieznacznie wolniejszy co powoduje ze i tak moze spokojnie przerzyc starcie z 100 ek.
cały czas podobno znikał z pola widzenia... a teraz jest wolniejszy ? bug? :>
Jakby nawet bylo 250 to i tak sorc ma wiecej hp.
ma 295... czyli musiałby się leczyć mając niecałe zielone HP... waste.
Moze nie Ferumbrass ale na pewno leczy sie duzo szybciej na manashieldzie niz knight uhami.
kierowanie strzałkami, wciskanie hota, trafianie myszką w siebie... to tylko człowiek, a nie bot :)
67 hp to srednia knighta w gracza ktory nie ma na sobie NIC. Jak ktos ma eq to srednia spada do ~50.
hmm.. wcześniej pisałeś, zę niewielka różnica jest pomiędzy brakiem eq, a mając na sobie całe eq. no i pisałeś, ze najlepiej chodzić bez eq, zeby zabrac więcej run/mf... gubisz się w tym :)
A dlaczego by mialo tak byc? Byc moze ograniczenie rzeczywiscie bedzie, ale na pewno bedzie sie manasy szybciej pilo niz uzywalo uhow bo tak jest od zawsze.
Ale to nie oznacza 3 mf na sec :) zreszta musiałbyś miec dobry refleks, zęby tak nawalać w te klawisze :)
Tylko ze 31 knight uhajac sie leczy duzo mniej niz te 500 hp i po kolejnym ciosie sorka ma deda.
Ale sorc nie trafia go co ture w SD...
Ale teraz ten cudowny update wszystko zj****ł :/
Wystarczy ze knightowi sie skoncza uhy i juz pada bo nie wejdzie do dp a sorc wcale nie musi miec duzo swoich rzeczy. (musi miec tylko tyle zeby doprowadzic do stanu takiego ze knight nie ma run i jest zwyciestwo)
ehh... biedny knight nawet do depo nie może wejśc :( z tego co pamiętam, pz trwa tyle samo, o ile sorc zaatakował knighta. jesli nie... to po co ma wychodzić i tracić mf/UHy na... ucieczkę ?
Koszty duze ale dzieki temu jest w stanie zabic knighta.
oh lol... wyżej mówiłeś, ze nie ma 30 sorca który zabije 100 knighta :)
100+ by niewiele mocniej walil bo skille u knighta duzo hitow nie zwiekszaja.
to nowość.
Nie ma uhow i dlatego zabije go w 3 turach. Ale juz 30 lvla nie zabije bo ma uhy.
Ile Uhów ma 30 lvl sorc/drut ?
Na koniec chiałem powiedzieć, ze tak naprawde sorc/drut w PvP jest najlepsza profesją. o ile lvl jest wyrównany, to sorc/drut prawie zawsze wygra. Jest to zbyt dobra profesja, której wystarczy kilka bp mf i może masowo PKowac :/ Ja chce tu tylko udowodnic, ze nie jest aż tak dobrą profesją, żeby mając 70 lvl mniej uciec na luzie/zabic knighta.
EDIT:
@up: szybszy ;)
i dzięki za wyjaśnienie exhoust na mf :) nigdy nie sprawdzałem :)
noobowaty mistrz
20-07-2006, 19:03
Srednio co mf odnawia to ~100 mp, UH zaczyna sie od 250, high lvl rycerz moze leczyc sie naraz 2-3 i wiecej razy tyle... mf tez sa objete exhoust
Ale mfy maja duzo mniejszy exhausted co powoduje ze w sumie szybciej sorc dodaje sobie mane niz knight hp.
Doswiadczony sorc doskonale sobie zdaje sprawe ze nie ma najmniejszego sensu non stop odnawiac mana shield.
Dlatego odnawia co 2,5-3 minuty a nie non-stop. Podczas walki 1vs1 mana shield sie przydaje.
Hahaha
Test nadchodzi, wystaw swojego najlepszego sorca vs mojego rycerza, idziesz bez eq... zobaczymy jak na tym wyjdziesz
Sredni hit w czlowieka bez eq rycerzem ze skilami 88/87 i dragon lance wynosi 67. Sprawdzone przez godzine.
Dobiega na miejsce i okazuje sie ze nic tam nie ma bo jakis newb sobie szukal lootbagow z ustawionymi przezroczystymi grafikami
To idzie do dp i stamtad bierze runy/manaski.
A sorc jak nie ma many? A paladyn jak go koledzy zwiarza w szafie?
To dopiero dead jak nic
Jak sie koncza manasy sorcowi to idzie po nastepne.
Jak expisz w kopalni to sie nie dziwie, normalnie expiac skille rosna 2-3 razy wolniej max.
Nie expie w kopalni. Tak jest na wiekszosci expowisk.
20-30 lvl? Poczekaj jeszcze z 50 lvl to sie dowiesz czemu nie oplaca sie chodzic non stop z mana shield.
A czy ja napisalem ze chodze non-stop? Nie. Ja napisalem tylko ze jak ide na potwory ktore moga mnie zabic w 1 turze to uzywam mana shielda.
"Nie pojawia sie napis" a "nie ma" to dwie rozne rzeczy, manasy mozna uzywac z dokladnie taka sama predkoscia co runy.
Exhausted jest ale duzo mniejszy niz na uhy. Ja jakos pilem manasy i moglem wypic 3 w ciagu jednej tury, z botem jeszcze wiecej.
Battle zniknie po minucie, w tym czasie nawet anemiczny knight znajdzie cie z exiva.
Knight nie dogoni sorca jesli ten biegnie a nie stoi w miejscu.
Powiem ze na TS sorc bez eq to bardzo miekka sprawa, ciosy wchodza tak ze musi sie leczyc co 2-3 ciosy inaczej ryzykuje oberwanie cambo z exori i zgon, ale on oczywiscie znalazl rycerza z niewiadomo jakimi skillami ktory cos nie mogl go trafic.
88/87 z dragon lance i przez godzine bijac wyszla mi srednia 67hp w kolesia bez eq. Chyba bardziej wiarygodnego testu zrobic sie nie da.
Uzupelnianie zapasow w depo w czasie walki pvp 1 vs 1 to mit bo nikt ci nie da na tyle czasu zeby ci pz lock zniknal... a jak jestes w stanie uciec na tyle daleko zeby ci PZ lock znikl to koles zrobi madra rzecz i pojdzie tez to pz bo wie ze masz 50 lvl wiecej niz on i nie ma szans cie zabic
Jak sorc biegnie na utani gran hurze latwo zgubi knighta i przez minute moze tak biec zeby knight go nie znalazl. A knight nie wejdzie do pz bo mozna zastawic m-wallami. A wlasnie mam na mysli sytuacje kiedy zarowno knight jak i sorc maja 100 lvl.
Ile ci UH na to poszlo?
Bo jak mowisz prawde to wychodzi mi ze poszlo ci minimum 60 BP UH/Fluidow
Nie ma to jak poswiecenie dla testow... pewnie ze 3 razy musiales chodzic pod trzewka i uzupelniac runy/fluidy
W tym miejscu koncze odpowiadac na twoje "teorie" bo widac ze pleciesz 3 po 3 i jeszcze wyciagasz jakies urojone testy.
Dokladnie 72 bp uh poszlo. To bylo juz dawno temu, jeszcze sporo przed tym update z soul pointsami. Wtedy mialem farme druidow 11 lvowych i zrobienie 100 bp uh nie bylo trudne. (10 postaci na mc = tylko troche ponad 30 godzin robienia uhow)
nie ma profesji lepszej.
Jest sorc lepszy.
a czemu go niedogonie ? Takie ciekawe spostrzeżenie:
przez wszystkie posty upierałes sie, ze 30 lvl sorc z ugh itd. jest duzo szybszy od knighta na 100 lvl+ i sorc ucieknie mu z pola widzenia, dobiegnie do depo, zabierze runy itp. a Tu wałek, bo już w tym poście zaznaczyłeś że knight na uh jest szybszy niże 70 lvl sorc z ugh. Pada cała teoria, o zapsach mf i run w depo, o uciekaniu jak skończą sie runy, a nawet o tym, ze knight nic sorcowi nie zrobi, bo go nie dogoni i jedynie będzie bił z explo.
Te moje teorie dotyczy walki 100 knight vs 100 sorc, a o 30 sorcu wspomnialem tylko tyle ze knight nie jest w stanie go zabic.
no jest lepsze, jasne że jest ale nie wtedy gdzy przeciwnik ma 70 lvl więcej
Wtedy tez ma znaczenie bo zmneijsza roznice predkosci obydwu postaci.
ale hity z broni może dostawac cały czas, a UHy/mf sie skończa kiedyś...
Zawsze mozna isc po nowe.
chyba sorc przypominam, ze knight jest szybszy. no i nie musi wchodzić, bo ma duzo więcej cap i ma jeszcze spore zapasy run
K**** mam na mysli tutaj walke 100 lvl vs 100 lvl
może paść, jak nie będzie mógł się leczyć.
Nie bo wlaczy utani gran hur i ucieknie
rozczarowałeś mnie. wcześniej napisałeś, ze sorc wygra, a teraz że takiego nie ma
Ja napisalem ze sorc ma cien szansy na wygranie w pojedynku 100 lvl sorc vs 100 lvl knight. o 30 lvlu tylko tyle wspomnialem ze nie da sie zabic 100 lvl elite knightowi.
w Tym momencie każdy 100+ knight zastanawia się co Ty bredzisz. Dobry knight potrafiłby ubić i 60 ms, a taki 30 lvl to dla niego nic. szkoda zabijać bo loot i tak pewnie sux.
Niby jak zabije skoro 100 lvl ek robi mniejsze combo niz 30 sorc ma hp?
chyba znowu chodziło o sorca sam sobie zaprzeczasz. sorc z ugh, bohami i t ringiem mając 70 lvl mniej jest o 10 lvl wolniejszy niż knight z uh, bochami i t ringiem. Ale mu ucieknie O.o gdzie tu logika ?
Mialem na mysli nie tyle to ze mu ucieknie ile to ze da rade dojsc do dp bo roznica predkosci mala i knight go nie zablokuje.
Wierz mi, ze ek zabije każdą profesje na 30 lvl
Niby jak?
hmm.... jesteś tutorem ? wiesz, ze można użyć 6 mf w jednej turze ? bo wiesz... jakoś nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze sorc, który już teraz wymiata w pvp, byłby jeszcze lepszy.
Na pewno bedzie mozna czesciej uzywac manasow niz uhow bo tak jest od zawsze.
cały czas podobno znikał z pola widzenia... a teraz jest wolniejszy ? bug? :>
Ja mialem na mysli ze 100 ms znika z pola widzenia 100 ek.
ma 295... czyli musiałby się leczyć mając niecałe zielone HP... waste.
Waste ale nie padnie.
kierowanie strzałkami, wciskanie hota, trafianie myszką w siebie... to tylko człowiek, a nie bot
Strzalkami kierowac nie potrzeba ani tym bardziej trafiac myszka w siebie.
hmm.. wcześniej pisałeś, zę niewielka różnica jest pomiędzy brakiem eq, a mając na sobie całe eq. no i pisałeś, ze najlepiej chodzić bez eq, zeby zabrac więcej run/mf... gubisz się w tym
No bo 17 hp to niewielka roznica.
Ale to nie oznacza 3 mf na sec zreszta musiałbyś miec dobry refleks, zęby tak nawalać w te klawisze
W hotkeye nie problem.
Ale sorc nie trafia go co ture w SD...
Jak nie?
ehh... biedny knight nawet do depo nie może wejśc z tego co pamiętam, pz trwa tyle samo, o ile sorc zaatakował knighta. jesli nie... to po co ma wychodzić i tracić mf/UHy na... ucieczkę ?
Wychodzi zeby walczyc dalej i probowac zabic knighta.
oh lol... wyżej mówiłeś, ze nie ma 30 sorca który zabije 100 knighta
Bo mowiac o zabiciu mam na mysli pojedynek 100 lvl vs 100 lvl.
to nowość.
Normalka nie nowosc. Miales kiedys knighta?
Ile Uhów ma 30 lvl sorc/drut ?
Wystarczajaco duzo zeby uciec do depo.
Na koniec chiałem powiedzieć, ze tak naprawde sorc/drut w PvP jest najlepsza profesją. o ile lvl jest wyrównany, to sorc/drut prawie zawsze wygra. Jest to zbyt dobra profesja, której wystarczy kilka bp mf i może masowo PKowac :/ Ja chce tu tylko udowodnic, ze nie jest aż tak dobrą profesją, żeby mając 70 lvl mniej uciec na luzie/zabic knighta.
K**** to po ** sie klocisz przez 10 stron tematu zeby mi pozniej racje przyznac? Wlasnie mi chodzilo o to ze 100 lvl sorc zabije 100 lvl knighta a nie o to ze 30 lvl sorc zabije 100 lvl knighta!!! 30 lvl sorc to moze uciec i nie dac sie zabic 100 lvl knightowi i to wlasnie chcialem udowodnic.
i dzięki za wyjaśnienie exhoust na mf nigdy nie sprawdzałem
To wyjasnienie raczej nie jest w 100% prawdziwe.
Arcydemon
20-07-2006, 19:18
To idzie do dp i stamtad bierze runy/manaski.
jest wolniejszy od knighta, nie zniknie mu pz
Jak sie koncza manasy sorcowi to idzie po nastepne.
Jak ?
Exhausted jest ale duzo mniejszy niz na uhy. Ja jakos pilem manasy i moglem wypic 3 w ciagu jednej tury, z botem jeszcze wiecej.
jak używasz botów to wiesz...
Knight nie dogoni sorca jesli ten biegnie a nie stoi w miejscu.
Dogoni.
Jak sorc biegnie na utani gran hurze latwo zgubi knighta i przez minute moze tak biec zeby knight go nie znalazl. A knight nie wejdzie do pz bo mozna zastawic m-wallami.
które znikają po kilku sec
A wlasnie mam na mysli sytuacje kiedy zarowno knight jak i sorc maja 100 lvl.
mówiłem, mówiłem :D najpierw 20, później 30, a teraz sorc ma już 100 lvl :) ^^
Dokladnie 72 bp uh poszlo. To bylo juz dawno temu, jeszcze sporo przed tym update z soul pointsami. Wtedy mialem farme druidow 11 lvowych i zrobienie 100 bp uh nie bylo trudne. (10 postaci na mc = tylko troche ponad 30 godzin robienia uhow)
i znowu te boty... brak słów
noobowaty mistrz
20-07-2006, 19:29
jest wolniejszy od knighta, nie zniknie mu pz
OMG znikanie pz jak 100 sork ucieka 100 knightowi
Jak ?
Utani gran hur i do depo
jak używasz botów to wiesz...
Na uhy moglbym uzywac super botow a i tak szybciej sie nie da bo jest exhausted.
Dogoni.
Nie dogoni jak obydwaj maja 100 lvl.
które znikają po kilku sec
Nie kilku tylko 20 sekundach.
mówiłem, mówiłem najpierw 20, później 30, a teraz sorc ma już 100 lvl ^^
Ja od poczatku mialem na mysli taki pojedynek a 30 lvl wstawilem tylko po to zeby udowodnic jak slaby jest knight. (i pokazac ze nawet miernego 30 sorca nie zabije a z 100 lvl sorcem przegra - od poczatku tak pisalem tylko ze mnie nie zrozumiales)
100 ek vs 100 ms - pada ek
100 ek vs 30 sorc - 30 sorc spokojnie da rade dojść zywy do dp
100 ek vs 20 sorc - 100 ek ma szanse zabic 20 sorca tylko jak trafi dobrze z exori
i znowu te boty... brak słów
Botow uzywalem tylko do robienia run farmami 11 lvlowych druidow jak bylo to mozliwe. (no i do picia manaskow wtedy jak sprawdzalem maksymalna szybkosc picia). Obecnie juz nie korzystam z botow.
K**** to po ** sie klocisz przez 10 stron tematu zeby mi pozniej racje przyznac? Wlasnie mi chodzilo o to ze 100 lvl sorc zabije 100 lvl knighta a nie o to ze 30 lvl sorc zabije 100 lvl knighta!!! 30 lvl sorc to moze uciec i nie dac sie zabic 100 lvl knightowi i to wlasnie chcialem udowodnic.
Ja chce tu tylko udowodnic, ze nie jest aż tak dobrą profesją, żeby mając 70 lvl mniej uciec na luzie/zabic knighta.
30 sorc nie da rady zabic 100 ek.
30 sorc nie da rady uciec 100 ek bo jest nieznacznie wolniejszy.
30 sorc DA RADĘ dojsc do dp i nie dac sie zabic przez 100 ek.
A w pojedynku 100 ek vs 100 ms wygra 100 ms.
Od samego poczatku tak pisalem tylko ze ty mnie nie zrozumiales.
Arcydemon
20-07-2006, 19:35
przez te 10 stron pisałes o 20/30 lvl a w ostatnim poście dopiero o 100 !!! x(
a prawda jest taka, ze nawet 50 knight może ubic lamusowatego 150 ms !
i 100 ms vs. 100 ek wcale knight nie musi paść !
boty ?
to wypij 6 mf w ciągu tury !!
to co, ze używałeś tylko do farm ? to tak jakbym ja powiedział: Ja go nie zabiłem, poprostu go utopiłem....
noobowaty mistrz
20-07-2006, 19:42
przez te 10 stron pisałes o 20/30 lvl a w ostatnim poście dopiero o 100 !!! x(
Na samym poczatku napisalem ze zakladam pojedynek 100 ek vs 100 ms. Trzeba bylo czytac uwazniej. A o tych 20 i 30 lvlach pisalem tylko zeby podkreslic jak slaby jest knight i ze nawet 30 lvl sorca nie moze ubic.
a prawda jest taka, ze nawet 50 knight może ubic lamusowatego 150 ms !
A nawet 20 sorc jest w stanie ubic lamusowatego 100 knighta. Mi chodzilo jednak o dwoch graczy na 100 lvlach i tak samo dobrych w pvp.
Nie musi pasc ale nie ma szans na zwyciestwo.
boty ?
to wypij 6 mf w ciągu tury !!
Za pomoca bota spokojnie udawalo mi sie wypijac ~5 manasow na ture. Jakby byl dluzszy exhausted to bym nie dal rady bo bot nie ma tu nic do rzeczy (bot nie likwiduje exhaustedu).
to co, ze używałeś tylko do farm ? to tak jakbym ja powiedział: Ja go nie zabiłem, poprostu go utopiłem....
Wiem ze bylo to nielegalne. Nie musisz mi tego tlumaczyc.
Apocalipsus
20-07-2006, 22:01
Up
OMFG ... taki teatr robisz ze mi sie smiac chce !
Juz mi sie nie chce poprawiac kazdego twojego zdania...Bo i tak jestes slepo zapatrzony na sorka i tylko on moze "uciec do dp" Knight nie:<!
Sork moze wszystko knight nie -.-
A tak sobie jeszcze zacutuje :D :
"Nie musi pasc ale nie ma szans na zwyciestwo."
Natomiast pare postow predzej :
"A w pojedynku 100 ek vs 100 ms wygra 100 ms.
Od samego poczatku tak pisalem tylko ze ty mnie nie zrozumiales."
Ale ja wiem dlaczego wygra sork!!
No bo : Sork ucieknie do dp i uzupelni runy ! Knight nie ( bo nie umi znalesc dp ) , Sork w jednej turze bedzie pil 5/6 manasow - bullshit !
Sork sobie schowa mf pod drzewem ! Knight nie :<
Sork ma malo capa ale i tak ma wystarczajaco sd ! Knight ma duzo capa , ale ma malo uhow:<
Wiesz co ja wnioskuje z tych twoich wszystkich postow ? Ze mamy mowe o 100 ek nooooobie ! Bo jesli sork idzie do dp by uzupelnic runy to knight chyba tez moze co nie ? Poza tym knight ma na tyle wystarczajaco capa za starczy mu na 2/3 potyczki z sorkiem :p
Zrozum jedno ! Jesli knight nie popelni duzego bledu (wezmie uhy,nie zapomnie sie uhnac etc) to nie padnie , sork tez ( o ile ucieknie)
ale i tak z bitwy wyjdzie gozej ten co stracil wiecej runow,mf a co z tym idzie kasy ! A sork traci 3/4 razy wiecej kasy przy takich bitwach niz knight
fajnie sie was czyta ^^
Vil-tobie sie poprostu nie da nie przyznac racji ^.-'
Przeczytajcie to co napisalem przed wieczorno-popoludniowa bitwa na cytowanie, pomyslcie i...
@noobowaty mistrz-to czemu <cenzura> grasz knight'em? Mogles wiele razy zmienic voc. Dlaczego jesli knight jest taki syfny to wogole jest wprowadzony do tibii? Wyobrazasz sobie wojne bez knightow-bo ja tak trwaloby to (nawet po wprowadzeniu legalnego macro) gora 10minut i wszyscy by padli. Wyobrazasz sobie wogole tibie bez blokerow? Dopiero teraz na starych serverach zaczetoby zdobywac e-plate, bo nie mialby kto blokowac a solowki sie nie oplacaja.
Arcydemon
20-07-2006, 22:55
fajnie sie was czyta ^^
Tak czekałem na Twój post, ale sadziłem że pojedziesz po wszytskich ;)
Tak czekałem na Twój post, ale sadziłem że pojedziesz po wszytskich ;)
Vil tez czlowiek (chyba) i w pewnym momencie kazdy bendzie mial dosc klawisza "cytuj". Zaobaczymy kiedy noobowaty mistrz zakonczy kariere...
noobowaty mistrz
20-07-2006, 23:30
100 ms ma bardzo minimalne szanse na zabicie 100 ek
100 ek nie ma zadnych szans na zabicie 100 ms
dlatego mysle ze sorc jest lepszy
Do tego nalezy jeszcze dodac fakt ze sorc jest w stanie wyprosic dowolnego knighta z expowiska bo knight go moze co najwyzej smiechem zaatakowac.
Z tym dochodzeniem do dp i braniem run to moze i macie racje chociaz ja twierdze ze dobry sorc jest w stanie zablokowac knighta m-wallami.
100 ms ma bardzo minimalne szanse na zabicie 100 ek
100 ek nie ma zadnych szans na zabicie 100 ms
dlatego mysle ze sorc jest lepszy
Do tego nalezy jeszcze dodac fakt ze sorc jest w stanie wyprosic dowolnego knighta z expowiska bo knight go moze co najwyzej smiechem zaatakowac.
Z tym dochodzeniem do dp i braniem run to moze i macie racje chociaz ja twierdze ze dobry sorc jest w stanie zablokowac knighta m-wallami.
Trzeba bylo pisac w kolko to samo przez kilku stron w kilku tematach?
Apocalipsus
20-07-2006, 23:57
Eh... ale jest wiele innych rzeczy w ktorych knight jest lepszy od ms...
Nie chodzi mi o to aby uswiadomic ci ze knight to najlepsza postac ...
tylko daze do tego zeby ci uswiadomic ze sork nie jest pepkiem swiata i nie jest najlepsza postacia !
Eh... ale jest wiele innych rzeczy w ktorych knight jest lepszy od ms...
Nie chodzi mi o to aby uswiadomic ci ze knight to najlepsza postac ...
tylko daze do tego zeby ci uswiadomic ze sork nie jest pepkiem swiata i nie jest najlepsza postacia !
Nie ma postaci ktora ma jakies plusy i minusy-kazda jest stworzona do innych celow i bez przedstawicieli innych profesji nie da rady ani w pvp, ani na huncie. Granie samemu, bez rozmow z kolegami i klucenia sie jest B E Z S E N S U!
noobowaty mistrz
21-07-2006, 09:01
Sorc nie jest najlepsza postacia? To ja przedstawie jego zalety a wy mi pokazcie zalezy knighta:
-moze caly czas tylko expic bo mlvl rosnie przy expieniu
-najmniej traci po dedzie bo ma slaby eq
-szybko odrabia straty po dedzie bo tylko expiac a knight expiac i skillujac
-szybciej expi jesli wszyscy expia po 8 godzin
-lepszy w pvp
@noobowaty mistrz:
wylacz forum bota.
Apocalipsus
21-07-2006, 12:26
Stozek to prawda ze kazda profesja jest potrzebna.. na huntach czy gdziekolwiek jeszcze, profesje sie potrzebuja...
Ale to nie prawda ze kazda postac nie ma plusow i minusow :P
Wlasnie kazda postac ma plusy i minusy, a stworzono 4 profesje zeby kazda wypelniala minusy innej profy ;)
A tak wogole mowilem ze gra samemu jest fajna ??
Poprostu odp na cytaty,pytania nooobowatego mistrza !
Nigdzie nie napisalem ze gra samemu jest fajna... ( Wiadomo ze w kupie sila)
Nooobowaty Mistrz:
Sork moze caly czas expic ?
Nah... moze expic jesli ma runy... Bo bicie z samej rozdzki i np visow napewno nie jest tak efektywne jak z uzyciem ronow...(mowa o h-lvlowym sorku, nie o 20 ...)
"najmniej traci po dedzie bo ma slaby eq"- ale to wogole nie jest zaleta... sa osoby ktore sorkiem maja dobry eq, sa ktore maja slaby eq a sa tacy ktorzy nosza aola ! -.-
Ok Sork straci cos z badziewnego eq (daje taki przyklad bo sam mowisz ze sork ma badziewne eq...bo po co mu lepsze?) ale straci runy ktorymi chcial expic...
A jesli mowa o h-lvlowym knighcie to najczesciej ma aola ;)
"szybko odrabia straty po dedzie bo tylko expiac a knight expiac i skillujac"
No dobra... ale knightowi nie sa az tak potrzebne runy jak sorkowi ( sa , ale nie az tak jak sorkowi) bo knight bije z np sova , uhnie sie, nieraz walnie z explo a nieraz gfb...a sork ? jego glownymi atkami sa runy ! Bo h-lvlowym sorkom nie oplaca sie bic z rozdzki bo to tylko strata czasu w porownaniu z tym co mogl by zrobic z runami ...
"szybciej expi jesli wszyscy expia po 8 godzin" No prawda bo sork umi duzo expa zrobic w krotszym czasie natomiast knight zdobywa expa w dluzym czasie.
"lepszy w pvp" Juz kilka razy pisalem ze w pvp nie tylko sztuka jest zabic kogos ! Ale tez samemu nie byc zabitym !
Sork jest napewno lepszy w zabijaniu... ale napewno gorszy w trzymaniu sie przy zyciu ! (MOWIE NADAL ZE NIE MA NAJLEPSZEJ POSTACI !!!!!!!!!!!!)
Sork moze caly czas expic ?
Nah... moze expic jesli ma runy... Bo bicie z samej rozdzki i np visow napewno nie jest tak efektywne jak z uzyciem ronow...(mowa o h-lvlowym sorku, nie o 20 ...)
Vis kosztuje 20 many, za 1 mf masz przynajmniej 4 strzaly czyli srednio kosztuje cie nie wiecej niz 15gp za strzal. Hmm jest drozsze i slabsze, SD - przy cenie 5k za bp ( malo ) 1 runa ( = 1 strzal ) kosztuje 250 gp ( = ponad 15x drozej niz vis ) a jest ledwie 5x silniejsze. Do tego uzywanie run nie podbija mlvela. Jesli expimy na stworkach nie wymagajacych blokera ( typu wrl czy demon ) spokojnie radzimy sobie z visa.
Arcydemon
21-07-2006, 14:40
Vis kosztuje 20 many, za 1 mf masz przynajmniej 4 strzaly czyli srednio kosztuje cie nie wiecej niz 15gp za strzal. Hmm jest drozsze i slabsze, SD - przy cenie 5k za bp ( malo ) 1 runa ( = 1 strzal ) kosztuje 250 gp ( = ponad 15x drozej niz vis ) a jest ledwie 5x silniejsze. Do tego uzywanie run nie podbija mlvela. Jesli expimy na stworkach nie wymagajacych blokera ( typu wrl czy demon ) spokojnie radzimy sobie z visa.
może i droższe, ale szybciej ubijemy przeciwnika.
@nobowaty mistrz:
często zmieniasz zdanie. ten sorc raz lepszy, raz gorszy, raz trafi do depo, a raz nie.... taki jakis losowy jest ;)
Apocalipsus
21-07-2006, 23:19
Vil:
Jakos zrozumialem pierwsza czesc posta ... ale druga ?:D:D Dobrze mnie nia sprales ^^
"Do tego uzywanie run nie podbija mlvela. Jesli expimy na stworkach nie wymagajacych blokera ( typu wrl czy demon ) spokojnie radzimy sobie z visa."
A wiec :D:D:D
"jesli nie expimy na stworkach nie wymagajacych blokera"
Jesli uwazasz ze wrl czy demeon to potwor na ktorego nie jest potrzebny bloker to bravo :D ! (mowa o 100 sorku)
Po drugie vis nie dziala na demona tylko mort ( chyba ;o )
Oczywscie sork na 100 wezmie demona na solo tylko ze nie bedzie bil go z mort bo po co ?co to by byl za debil ?-.- Obrywal by z lapy + gfb + e beam ! I bylo by po manie ! :D
Ja zreszta napisalem ze sorkiem mozna expic uzywajac vis,mort ( oczywdcie nie na demona czy wrl xDDDD) tylko nie tak efektywnie jak przy uzyciu runow !
Ehh sprales mnie swoim postem =P
stworki wymagajace blokera typu wrl lub demon.
czytanie ze zrozumieniem.
Arcydemon
22-07-2006, 13:09
stworki wymagajace blokera typu wrl lub demon.
czytanie ze zrozumieniem.
expimy na stworkach nie wymagających blokera [wrl, demon] spokojnie starczy nam vis... faktycznie trzeba się wczytać, za pierwszym razem też przeczytałem, ze na wrl i demki bez blokera chodzimy :P
noobowaty mistrz
22-07-2006, 14:21
Najbardziej oplaca sie bic z combo rozdzka+exori vis a nie z samego visa bo wtedy szybciej zabijamy potwory i tracimy mniej kasy na leczenie.
faktycznie trzeba się wczytać, za pierwszym razem też przeczytałem, ze na wrl i demki bez blokera chodzimy :P
polska trudna jezyk.
Arcydemon
22-07-2006, 14:57
Najbardziej oplaca sie bic z combo rozdzka+exori vis a nie z samego visa bo wtedy szybciej zabijamy potwory i tracimy mniej kasy na leczenie.
zależy jaki lvl.
tracimy wtedy więcej kasy na mf.
@Vil:
no trudna, trudna :P
Apocalipsus
22-07-2006, 17:56
Skoro piszesz :
Jesli expimy na stworkach nie wymagajacych blokera ( typu wrl czy demon ) spokojnie radzimy sobie z visa.
Wiec jesli piszesz "( typu wrl czy demon )" To czy zdanie nie powinno wygladac tak :
Jesli expimy na stworkach wymagajacych blokera (typu wrl czy demon )
Albo :
Jesli expimy na stworkach nie wymagajacych blokera ( typu [ I tu podajesz te stworki na ktorych expisz z visa] )
Wiec jezyk nie taki trudny -.-
-.-;;
dopiero teraz zauwazylem blad w kolejnosci
Jesli expimy na stworkach nie wymagajacych blokera
zamiast
Jesli nie expimy na stworkach wymagajacych blokera
zwracam honor.
Apocalipsus
22-07-2006, 18:08
Lajcik tylko troche sie w*****lem za to :" polska trudna jezyk."
No ale huj kazdemu moze sie zdazyc ;)
Vil zrobi JEDEN blad-cale forum zwraca uwage az wam nie przyzna racji. Kto inny zrobi blad-co nas to k*** obchodzi? Taka ciekawostka.
noobowaty mistrz
23-07-2006, 13:44
zależy jaki lvl.
tracimy wtedy więcej kasy na mf.
Wlasnie ze mniej tracimy bo szybciej zabijamy potworka i nie musimy sie tak duzo leczyc po jego atakach. Expienie za pomoca combo rozdzka+exori vis jest szybsze i bardziej oplacalne niz expienie z samego exori visa.
Vil zrobi JEDEN blad-cale forum zwraca uwage az wam nie przyzna racji. Kto inny zrobi blad-co nas to k*** obchodzi? Taka ciekawostka.
Bo Vil jest zły i niedobry! Wrr
Expienie za pomoca combo rozdzka+exori vis jest szybsze i bardziej oplacalne niz expienie z samego exori visa.
Na większą skalę opłacalność zależy od skilla i od tego na czym expimy. Jeśli umiemy dobrze biegać to prawie nie tracimy hp, wtedy nie schodzi mana na exury, więc sam vis wychodzi opłacalniej (wiadomo, lepsze ratio). Ale jeżeli ktoś dostaje mocno, to rzeczywiście lepiej wychodzi na combie vis+mocna różdżka.
Co do szybkości, to faktycznie jest lepiej... no chyba że resp nie wyrabia, ale to oczywiste.
noobowaty mistrz
23-07-2006, 18:41
Na większą skalę opłacalność zależy od skilla i od tego na czym expimy. Jeśli umiemy dobrze biegać to prawie nie tracimy hp, wtedy nie schodzi mana na exury, więc sam vis wychodzi opłacalniej (wiadomo, lepsze ratio). Ale jeżeli ktoś dostaje mocno, to rzeczywiście lepiej wychodzi na combie vis+mocna różdżka.
Co do szybkości, to faktycznie jest lepiej... no chyba że resp nie wyrabia, ale to oczywiste.
Mialem tutaj na mysli expienie na potworach lepszych niz guardy czy cyce. Tak czy siak, nawet jak umiemy bardzo dobrze sie poruszac i expic to na lepszych potworach (np. dragi, tomby nizsze poziomy) bedziemy obrywac wiec zdecydowanie lepiej bic z rozdzki+vis. Fakt, rozdzka ma duzo gorszy stosunek many do dmg ale jesli bedziemy wolniej zabijac potwory to wyjdzie na to ze sam vis jest mniej oplacalny bo dzieki wolniejszemu zabijaniu stracimy wiecej many na leczenie. A na dodatek z samego visa exp jest wyraznie wolniejszy.
Tak wiec uzywajac samego visa mamy gorszy exp niz uzywajac visa+rozdzki i na dodatek tracimy wiecej many na leczenie niz stracilibysmy na strzal z rozdzki (i co za tym idzie tracimy wiecej kasy na exp a mamy wolniejszy exp)
jedrolek
08-07-2007, 23:20
Powiem ci jedno : wszystko zależy od CIEBIE i był już taki temat juz był.
MasterroSorcererro
11-07-2007, 14:23
Żadko pisze na forum. Zwykle czytam posty, ale tutaj z chęcią napisze.
Nie ma najlepszej profesji, każdy wybiera sobie to co mu najbardziej odpowiada. Każda profesja jest dobra i może byc najlepsza w grze. Tutaj napiszę zestawienie profesji ( według mnie te są najlepsze )
1.SORCERER-bo ma SD,UE,Gfb i inne fajne czary, a na 23 lvl ma taki czar, że może się zamieniać w stwory ( nie wszystkie, ale nie odkryto w które nie może ;) ) Sorcek jest cool B).
2.Paladyn-też jest super, ale jak mu się skończy amunicja i runy to koniec.
3.Knight-Jest fajny ale musi skillować dużo a na wyższych skillach to się wolno skilluje.
4.Druid-najsłabszy Dut bo zwykle są znani jako UH i IH makerzy.
Podsumowanie-Jak chcesz mieć świetną postać to graj Sorcem. Jak bardzo ci zależy na dystansie to graj Palem. Jak hcesz być blokerem to bądż Knightem. A jak zależy ci nie na lvl-u tylko na forsie to zrub se Druida.
Forse mozna rownie dobrze kosic kazda postacia. SDki kupowac - kazda postacia, to samo z uhami i innymi runami. Najbardziej znany uhmaker zajmuje aktualnie pierwsze miejsce w rankingu expa z prawie 50% przewaga nad najblizszym sorcem.
Browarrior
12-07-2007, 21:52
@MasterroSorcererro: Napisales, ze nie ma najlepszej profesji a chwile pozniej
wypisales same zalety sorca i ze druid jest chujowy...Sam sobie zaprzeczasz??
Dziwne..
Anusiek995
13-07-2007, 13:07
To zależy od Ciebie, ponieważ możesz lubić skillować to wybierz knighta albo palladyna, a znowu jak wolisz nabijać lvl i mlvl wybież sorcerera albo druida;P
Ja jestem sorcererem i jestem z tego zadowolona;P
dartra111
13-07-2007, 13:23
Druid nie jest ch*jowy jak napisał ktoś przedemną, nie jest uważany tylko za uh i ih markera... może leczyc znajomych poprzez exura sio "nick" i można nim teżnormalnie grac , co prawda nie ma tego UE itp. ale da sie nim całkiem przyjemnie expic :)
P.S. z paccem xD
Tibinosss
13-07-2007, 13:42
Czy lubie walke wręcz, długie skilowanie i żłużywanie dużej ilości uhów, czy wole tanie prawie bezrunowe expienie palem, czy może ciężką i dość długą monotonną prace sorciem
ja mam knighta i mam w tym problem ze lubie wale wrecz, żużywanie duzej ilosci uh ale nie lubie skillowania, wiec...
do autora: sorc
sierbador
13-07-2007, 15:04
ja mam knighta i mam w tym problem ze lubie wale wrecz, żużywanie duzej ilosci uh ale nie lubie skillowania, wiec...
do autora: sorc
haha autor stworzył ten temat w 2005 r ziomuś :D
jak by jakas profesja byla lepsza od pozostalych(dajmy na to knight) to ta same knight by lataly bo sa przeciez najlepsi
prawda??
uwazam pytanie za glupie
pozdro for all
ej ej, wszyscy wiemy, że JETI jest the best i nic tego nie zmieni.
Norrle'Brevhard
28-07-2007, 23:25
To jest żałosne... takich tematów są tysiące...
Ale nikt ci nie powie i będziesz wiedział, że to to, ja korzystałam z każdej profesji , uwzgledniajac tez update wybralam palka, nie zaluje
jak by jakas profesja byla lepsza od pozostalych(dajmy na to knight) to ta same knight by lataly bo sa przeciez najlepsi
prawda??Nie wszyscy grają tą profesją, która jest powszechnie uważana za najlepszą... Wiele osób czujących niechęć do walki dystansowej nie grałoby palkiem, nawet jakby demona zabijał jedym kamieniem rzuconym w oko. ;d Bądź też grałoby inna profesją z chęci bycia innym od rzesz dzieciaków typu "p4l r0x", które porzuciłyby tego palka, gdyby w następnym update CipSoft stworzyłby z druidów łowców Orshabaali... ;d
@down
Haha, niestety... Ale zdaje się, że nie wszyscy jednak robili te postacie po updacie... No chyba, że są wokół nas ludzie, którzy w miesiąc wbijają 70 poziom. :P No, zapewne są, ale dla mnie to z deka niewyobrażalne... Poświęcać całe wakacje na granie w Tibię. ;/ Może nie całe... ahh, nie chce mi się liczyć tego całego expa na godzinę razy 8 godzin dziennie razy miesiąc. :P A tak na marginesie-znajdzcie sobie jakiegoś sorca i druta, żeby ta gildia jakoś wyglądała. :P Chyba że tylko "fizycznych" zrzeszacie. ;d
http://www.tibia.com/community/?subtopic=guilds&page=view&GuildName=Seara
to moja byla gildia ktora powstala zaraz po updatcie niszczacym magow. zauwacie stosunek profesji :] a tak przy okazji bierz paladyna :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.