Pokaż pełną wersje : ban na 20 lat!!!!!!
ludzie 9 lutego moj kolega dostal bana na 65352 dni czyli 20 lat to nie jest zart pozniej dam link do strony z zdjeciem jesli nie dostane linku to zapraszam na tibianews.net to nie jest zart.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 X( X( X( gmy to frajery cipsoft to debile dac bana na 20 lat
Feb 8 2005, 5:05 pm Rolnik Knight AccBan invalid payment 65535
Sozemego
09-02-2005, 12:37
Wybacz ale to 195 lat a nie 20 :P
@down
Byl juz na tym forum taki temat, koles dostal bana wlasnie na 65535~ dni, za nieprawidlowe zaplacenie za pacca kartą kredytową czy cos :P
I dal tez screena :)
jak nie dasz ssa to raczej nikt ci nie uwiezy ;]
Dr.Unknown
09-02-2005, 12:46
Ameryki żeś nie odkrył, jest to powszechnie zwana metoda GM'ów, jest to sugestia aby skasować konto.
Galarion
09-02-2005, 12:48
Nic dziwnego, taki ban to "delikatna" sugestia aby przestac grac na tym koncie. Edit: Too late Too late...
Co zrobil twoj kolega ?
P.S Zawsze to nie delete ;)
up@
zle zaplacil za pacc na rok
nawigator
09-02-2005, 16:50
179. ~~~
lat .. a nie 195 -.-'
Sozemego
09-02-2005, 16:58
179. ~~~
lat .. a nie 195 -.-'
jaka roznica ?
I tak sie nie doczeka, moze byc i te 100 lat, nie zmienia to jego pozycji
Gniew Mroku
09-02-2005, 17:02
Z tego co ja wyczytałem to chciał kupić sobie PACC na 65535 dni(sporo $$$ musi miec). Ponieważ CIPy przewidzialy 2 bajty na długość PACC, a GM mieli dostać "Gratis Premium Account"(nieskończony PACC) oznaczono je liczbą 65535. Prawdopodobnie chcial oszukac program i dostac Gratis Premium Account.
Z tego co ja wyczytałem to chciał kupić sobie PACC na 65535 dni(sporo $$$ musi miec). Ponieważ CIPy przewidzialy 2 bajty na długość PACC, a GM mieli dostać "Gratis Premium Account"(nieskończony PACC) oznaczono je liczbą 65535. Prawdopodobnie chcial oszukac program i dostac Gratis Premium Account.
A głupoty gadasz. Po prostu zapłacił pacc kartą, dostał go, a potem wycofał płatność, za co dostał bana na najdłuższy możliwy okres bez kasowania konta (czyli nie until deletion, tylko właśnie na liczbę dni możliwą do zapisania w 2 bajtach). Z tego co wiem jeśli wyjaśni sprawę i naprawde zapłaci za tego pacca odbanują mu konto.
http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq&question=invalidpayment
Zniknie mu ban jak poprawnie kupi PACC -.-
Może i zniknie, ale z drugiej strony to głupota żeby banować na tak "krótki" czas tylko dlatego, że ktoś chciał im zapłacić, a nie wyszło... Chyba, że się mylę to naprowadźcie mnie na właściwą ścieżkę :)
http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Rolnik+Knight
dluugi ban... ale tak jest jak sie kupuje a potem nie placi :P
Willy The Dark Druid
09-02-2005, 23:21
LOL porąbało tych CIPow czy co?! kto bedzie czekał tak długi czas? :D
Vanhelsen
09-02-2005, 23:36
LOL porąbało tych CIPow czy co?! kto bedzie czekał tak długi czas? :DTen kto prubował ich wyrolować, za takie coś (wycowanie kasy z konta po otrzymaniu PACC'a) powinni odrazu delete account a nie się cackać z banem...
Jak kupi NOWEGO PACCA wtedy cofnie mu sie ten ban i nawet niebedzie mial go uznanego w cryminal records dziekuje za wysluchanie plx Close Topic.
>zullus<
10-02-2005, 00:05
oo fK ;( jaK MOZNA JEZU .....MOZE
musi kupic pacca na rok. wtedy bedzie mial konto odblokowane ( bedzie mial zciagnietego bana ). niestety jesli mysli o paccu, to bedzie musial kupic drugiego pacca... takie jest zycie...
Vanhelsen
10-02-2005, 13:05
Jak kupi NOWEGO PACCA wtedy cofnie mu sie ten ban i nawet niebedzie mial go uznanego w cryminal records dziekuje za wysluchanie plx Close Topic.
będzie chyba wpis w cryminalach, a jak by co, to i tak będzie miał potem trudności, np: nie będzie mugł być GM/Consulerem anawet Tutorem :P
Aval'yah
10-02-2005, 18:54
lol 179 lat... Bedzie mogł oddać accounta swoim prapraprawnukom :p
Nie martw sie facet, moze medycyna posunie się do przodu i jakos dozyjes >.<
Staaaryyy... Tibia to nie wszystko... dowiedziałem się o tym w styczniu 2004... Kiedy to zaczęłem grać w HELBREATH'a (wcześniej grałem w tibię). Full wypas gra on-line. Ale kiedy w październiku Polski darmowy server padł, wróciłem do tibi.
Ale mówie ci. Jeśli chcesz to zagraj se w HELBREATH'a ( HB ). Bo 14 - 15 lutego rusza nowy polski server :D HB POLAND! www.helbreath.gamesnet.pl
Tak więc tibia to nie wszystko... Na banie się nie kończy... Kończy sie na kilku banach :P
chyba niektórzy tego nie zauważyli
Banished: permanently because of invalid payment
to jest ban permanentny - nie na ileś tam lat tylko do odwołania. to znaczy, ze jesli nie kupi pacca - nie odzyska swojej postaci.
Vanhelsen
10-02-2005, 19:52
chyba niektórzy tego nie zauważyli
to jest ban permanentny - nie na ileś tam lat tylko do odwołania. to znaczy, ze jesli nie kupi pacca - nie odzyska swojej postaci.Ekyhmmmm, a o czym pisze tutaj w 50% postów ??
@slammer
Tak, ale jak koleś włazi na swoje konto na tibia.com to tam ma podaną dokładną ilość dni bana.
A mój kolega z Tibi kiedyś chciał zapłacić kradzioną kartą kredytową to dostał bana na dożywocie, on się ltyko zastanaiwa skąd oni więdzą, swoja drogą to i tak bardzo mała kara...
@Topic
No cóż coś jednak musiał zrobić, musiał sobie jakoś zasłużyć ://..
Evul Tibian
11-02-2005, 18:23
Ten kto prubował ich wyrolować, za takie coś (wycowanie kasy z konta po otrzymaniu PACC'a) powinni odrazu delete account a nie się cackać z banem...
Nie wykasuja, a wiesz czemu? Bo im sie to nie oplaca, wola poczekac az Rolnik zaplci za PACCa i beda mieli hajs a co im przyjdzie z tego ze mu skasuja konto? Czysty interes :]
Prosze bardzo daje SSa, dyskutujcie dalej :p
http://img194.exs.cx/img194/1778/banshed9ke.jpg
Thanks to ImageShack for Free Image Hosting (http://www.imageshack.us)
będzie chyba wpis w cryminalach, a jak by co, to i tak będzie miał potem trudności, np: nie będzie mugł być GM/Consulerem anawet Tutorem :P
niebedzie widoczne w cryminal records
Ettercap
12-02-2005, 08:30
nie rozumiem gremlin :(
mi się wydawało że program na którym postawiona jest stronka na bana nie przyjmuje więcej niż 2 znaków 656535 = FF czyli największej 2 cyfrowej liczbie w systemie heksadecymalnym (drugi po "zerojedynkowym") więc dali jak największą żeby bez ponownego wykupienia PACC'a postać zwana Rolnik Knight nie ujżała pięknego Ab'Dendriel i innych miejsc.
tak mi się wydawało ale dlaczego ban do stycznia 1970?! po za tym jak to możliwe że program nie wysypuje się przy czymś takim?!
nie rozumiem gremlin :(
mi się wydawało że program na którym postawiona jest stronka na bana nie przyjmuje więcej niż 2 znaków 656535 = FF czyli największej 2 cyfrowej liczbie w systemie heksadecymalnym (drugi po "zerojedynkowym") więc dali jak największą żeby bez ponownego wykupienia PACC'a postać zwana Rolnik Knight nie ujżała pięknego Ab'Dendriel i innych miejsc.
tak mi się wydawało ale dlaczego ban do stycznia 1970?! po za tym jak to możliwe że program nie wysypuje się przy czymś takim?!
Normalnie. To dla niego data, tak jak 2006 rok. A do stycznia 1970, bo jakby sie uprzec, to mozna przeczekac bana do 2006. A 1970 nigdy nie zobaczysz ;) Chyba, ze cofniesz sie w czasie. Ale wtedy nie bylo stronki :P Po prostu 1970 JEST NIEOSIAGALNY, wiec gosciu bana sobie nie zdejmie.
Isair of Xel'Rash
12-02-2005, 11:09
[QUOTE=Sozemego]Wybacz ale to 195 lat a nie 20 :P/QUOTE]
nie 195 lat tylko 179~lat
Detharon
12-02-2005, 11:29
Mam takie pytanko...
Taki sam ban dostałem, jak kupie pacc nie będzie banu, ale czy pacc który kupię będzie aktywowany czy postać zostanie facc bez banu a pacc przepadnie?
Sry jeżeli ktoś już to gdzieś pisał ale nie moge znaleźć nigdzie :P
Dj Nekro
13-02-2005, 17:01
Nie wykasuja, a wiesz czemu? Bo im sie to nie oplaca, wola poczekac az Rolnik zaplci za PACCa i beda mieli hajs a co im przyjdzie z tego ze mu skasuja konto? Czysty interes :]
Prosze bardzo daje SSa, dyskutujcie dalej :p
http://img194.exs.cx/img194/1778/banshed9ke.jpg
Thanks to ImageShack for Free Image Hosting (http://www.imageshack.us)
Niezły FAke :P
Odrazu widać że to Fake :D
Pasorzytek
13-02-2005, 17:07
Niezły FAke :P
Odrazu widać że to Fake :D lol sam jestes fake http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Rolnik+Knight
To nie jets fake na tibia.com sprawdzialem on na serio dostal tego bana:P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.