zaloguj się

Pokaż pełną wersje : moje IP zostało zbanowane, co z tym zrobić?

Przemek z Inferny
09-02-2005, 15:24
Witam

Nie znalazłem żadnych informacji na forym o tym, więc zaryzykowałem nowy temat.

Mam LAN i nie mam zewnętrznego IP, poza tym w domku stoi sobie jeszcze ruter i dzieli transfer na dwa kompy.
Dzisiaj rano spokojnie sobie grałem w Tibię, ale jak chciałem się zalogować po małej przerwie to wyskoczyło okienko: "Your IP adress is banished".
Próbowałem się czegoś dowiedzieć na ten temat na tibia.com, ale jedyna co znalazłem to ban na 30 minut za 3-krotnie źle pisany login lub hasło, a to nie jest to. Pozatym to trwa już dłużej niż 30 minut.

Może jest ktoś na tym forum kto będzie potrafił mi pomóc w pozbyciu się tego lub chociaż przybliży mi co mogło spowodować takie konsekwencje.
Z góry dzięki.

MatKus
09-02-2005, 15:39
Ostatnio takie cos widzialem, jak w miejscowej kafejce na rooku max zadyme goście robili (całkiem niezłe loorowanko). Ban na IP jest wstawiany, gdy rozrabia dużo osób z jednego IP, a z wielu kont. Prawdopodobnie ktoś z twojej sieci osiedlowej narozrabiał, i tak się to skończyło. Przeważnie takie bany są jednak dawane na 24 godziny, ale nie jest wcale powiedziane, że nie będzie na więcej. Sam tego nie zdejmiesz, musiał być zmienić IP. Pozostaje poszukać, kto z twojej sieci tak namieszał, że aż na IP mu dali bana ;)

Ing
10-02-2005, 00:57
Mozesz jeszcze przez proxy/tunelem :P Ale chyba tylko na AFK XD

Thero
10-02-2005, 12:22
Bana IP można dostać za podawanie hakerskich linków, dostałem kiedyś(dawno temu) za to bana, ale napisałem list do CipSoftu, że to nie ja, że nie wiem o co chodzi i na szczęście Tibia dała mi jeszcze jedną sznasę(po godzine zniknęło) i od tej pory już nie jestem n00bem ;p.. Spróbuj napisać do nich, a może wcześniej ci zdejmą :/..

MuC!@
10-02-2005, 17:27
napisz domnie na gg i powiedz jakiego masz wina, to postaram ci sie pomoc rozwiazac ten "naprawde trudny problem" gdyz tez to mialem i paru moich kolegof. Bycmoze jest to przez cipsoft lub operator twojego netuto zrobil (co jest mozliwe bo moja kolezanka to miala ale sobie wpisala inny ip i problem z glowy). moj numer gg to: 2393161

matuk
13-02-2005, 12:12
Mam ten sam problem co Przemek. Mam LAN, 9 poziom w Tibi, a moj IP został zbanowany. Problem t tym ze na moim koncie nie ma zadnych informacji z jakiego powodu. To juz trwa prawie caly dzien. Nie wiem czy wogole mozna jeszcze cos z tym zrobic i czy bede znowu mogl grac swoja dawna postacia.

Severyn
13-02-2005, 16:31
U mnie te ztak kiedys bylo X( tylko wtedy mialem zalamanie i nie gralem :D Ale z tego co mi kumple muwili to po 3 dniach przeszlo :P ( mamy 1 wielka *******ona siec i co 10 minut jets ip blocked X(;()

Maniak Hip-Hopu
13-02-2005, 16:32
@up:

O ziomek z bydzi, podaj osiedle z czego masz neta z gawexu ja mam z gawexu !

Severyn
13-02-2005, 16:36
Gawex RoX (***ane Gowno ) ehehhe Z Fordonu :P

Wichru
13-02-2005, 16:37
Witam

Nie znalazłem żadnych informacji na forym o tym, więc zaryzykowałem nowy temat.

Mam LAN i nie mam zewnętrznego IP, poza tym w domku stoi sobie jeszcze ruter i dzieli transfer na dwa kompy.
Dzisiaj rano spokojnie sobie grałem w Tibię, ale jak chciałem się zalogować po małej przerwie to wyskoczyło okienko: "Your IP adress is banished".
Próbowałem się czegoś dowiedzieć na ten temat na tibia.com, ale jedyna co znalazłem to ban na 30 minut za 3-krotnie źle pisany login lub hasło, a to nie jest to. Pozatym to trwa już dłużej niż 30 minut.

Może jest ktoś na tym forum kto będzie potrafił mi pomóc w pozbyciu się tego lub chociaż przybliży mi co mogło spowodować takie konsekwencje.
Z góry dzięki.

Tez tak mialem wiele razy Musisz odczekac 24h od tego momentu co ci ip zbanowali wiec sie nie zalamuj :)

Mutares
13-02-2005, 21:11
A probowales? www.no-ip.com Mozna tu ustawic se ip bez numerowe

$corcerer
13-02-2005, 22:30
Odpada, z tego co mi wiadomo, to musiałby mieć postawiony rev-DNS, a i tak nie wiem czy to coś by dało.

Warlord Konrad
14-02-2005, 11:26
Ja tak miałem ,musi to byc spowodowane łączem,lub po prostu przepelnieniem ludzi.Zdarza sie.

Hupe
14-02-2005, 16:02
Gawex RoX (***ane Gowno ) ehehhe Z Fordonu :P

Calkowicie sie z toba zgadzam. (co tu analfabeci mieszkaja czy co??? tak ciezko wpisac dobrze passy??)