Pokaż pełną wersje : Emblemat
Mam pewien problem.
Otoz chodzi o to, ze niemoge wsadzic wlasnego emblematu na waszej stronce.
Moje zdjecie spelnia wszystkie warunki tzn "rozmiar 90*90 pixeli oraz mniej niż 10000 bajtów".
Prubowalem dziesiatki zdjec (wszystkie spelnialy w/w warunki) ale zawsze jak bralem wyslij to zostawal stary emblemat ;(
No wiec qrcze nie wiem co zrobic aby dzialalo. ;(
Drogi sesaju, wywnioskowalem ze plik, ktory deklarujesz jako emblemat/avatar jest bitmapą (format BMP). Forum nie akceptuje tego formatu. Przekonwertuj plik na format GIF lub JPG i bedzie działało.
On chyba jednak nic o bitmapie nie pisał. Tym bardziej, że bitmapa zajmuje bardzo dużo miejsca i nie wydaje mi się, by spełniała warunek. Ale tam trzeba zaznaczyć, że chcesz obrazek z własnego komputera - mogłeś tego nie zrobić.
Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
On chyba jednak nic o bitmapie nie pisał. Tym bardziej, że bitmapa zajmuje bardzo dużo miejsca i nie wydaje mi się, by spełniała warunek.
Nim napisalem poprzednego posta sprawdzlem na kilku przykladach i bitmapa moze spelniac żądane wymagania (modyfikowalem kilka wlasnych avatarow). To musi byc to.
Kiedyś też miałem podobny problem, bo właśnie nie zaznaczałem, że avatar ma być z komputera i nic się nie działo, dokładnie jak mówi sesaj. Tam jest takie do zaznaczenia:
http://alphasqad.republika.pl/odznaczenia/emb.jpg
A jush myslalem, ze nikt nie odpowie :D
Ale problem jak byl tak jest.
Drogi Supermanie,zaznaczac, zaznaczalem.
Drogi Magusie, mialem rowniez kilka plikow w formacie GIF, ale z tymi plikami tesh dupa ;(
Chcialbym jeszcze powiedziec, ze na innych Forum tak samo mialem.
EDIT. Sorka superman :D
czy te forum akceptuje JPEG??
Hegemmon
10-02-2004, 19:15
czy te forum akceptuje JPEG??
LOL? przecież to jest NAJodpowiedniejszy format :/
to jeszcze jedno pytanie.
czy emblemat ma byc uruchamiany z dysku?
Oryginalnie dodany przez Brzoza
Ooooo, wlasnie, moze to przez to mi nie dziala.
Ale zem sie zdzwil ze powrocili do mein tematu :D
Teraz pozostaje mi czekanie na odpowiedz :D
Hegemmon
10-02-2004, 22:45
Oryginalnie dodany przez Brzoza
kolejne LOL?
emblematy są wysyłane na server forum i NIE są odpalane z Twojego kompa... skąd Ci to wogóle przyszło do głowy?? 8o
Miałem taki sam problem niemogłem wkleic własnego emblematy który spełniał wszystkie wymogi i był zapisany w jpg ale któregoś dnia spróbowałem jeszcze raz i się udało. :)
Dobra mi jush dziala. Chodzilo o to zeby plik byl w folderze lokalnym :D Proponuje zostawic temat dla tych co maja taki sam problem.
Ladny mam emblemacik?? :D
A MI DO K*** NEDZY NIE DZIALA! WTF?
Oryginalnie dodany przez Arakazz
A MI DO K*** NEDZY NIE DZIALA! WTF?
Czlowieku, po co odswiezasz temat ktory ma 4 miesiace?? X( I jeszcze bardzo inteligenty post z ktorego mozemy otrzymac wiele inf. na temat twojego problemu. Im nuub plx plx, i dont can tell u wtf!
a więc próbowałem wszystkiego, ze strony, z dysku rożnymi sposobami, w różnych formatach. i nadal krzyżyk. ;(
Galahard
31-05-2004, 20:53
No, niestety z przykrością stwierdzam że problem jest u mnie ten sam. Z różnych miejsc, różnych formatów, wiele razy próbowałem i nic. Solucji nie mam. Jak ktoś ma to niech napisze szybko...
U mnie problem jesty taki sam jak wyzej, nie wiem co robic :/
Dj Nekro
15-06-2004, 18:33
JA też mam ten problem POMOÓŻCIE ;(
Cały czas krzyzyk;(
Jedno pytanie, czy obrazek ma być w folderze na pulpicie?
np. c;/windows/pulpit/jakistamfolder/obrazek.jpg ??
Aethrian
15-06-2004, 19:40
Mi tesh nie działa :(
Ani JPG ani GIF ani nawet PNG,
wszystkie spełniają wymagania, a nie wchodzą
--> "Wybrany emblemat nie istnieje lub dostep zostal zabroniony."
Czemu tak jest?! Ja chce embelemacik ;(
Dj Nekro
16-06-2004, 08:16
Przed chwilą próbowałem znowu... dalej sie nieda;(
PLZ POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz sie nie da ponieważ wystąpiły jakieś problemy technicze, ale z tego co wiem to matkus ma to załatwić w najbliższym czasie.
$corcerer
16-06-2004, 22:59
LUDZIE! MYSLCIE! TO (podobno) NIE BOLI!
skoro macie avatara na dysq, a nie chce zadzialac to chyba LOGICZNE jest ze w skrypcie na forum jest blad! jak macie jakas strone w Internecie (ewentualnie FTP) to mozna wrzucic to z netu i dziala na 100%, a potem mozna wykasowac obrazek, bo forum zapisuje go we wlasnej bazie danych....
Ja mam podobny problem. Kiedys znalazlam dla siebie avatara i jak go zapisalam normalnie wszystko zrobilam to go nie bylo. Dopiero pozniej mi sie pokazal, teraz jak zmienilam na inny znowusz nie ma :(
Hegemmon
21-06-2004, 00:01
majq wrzuć go na serwer i podaj linka. zobacze co i jak może uda mi sięcośzdzialać? :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.