PDA

Pokaż pełną wersje : Co byście chcieli w następnym update?

Neon dessq
09-02-2005, 19:05
No właśnie, jakie są wasze propozycje na itemki, bronie i różne inne co chcielibyście widzieć w następnym update? Ja np. chciałbym aby można było kupić w miastach jakieś amulety albo coś takiego (oczywiście cena baardzo wysoka :)) co by przenosiło cię do tego miasta, albo coś w rodzaju hotelu-kupujesz pokuj, płacisz czynsz, a jak będziesz zalegał przychodzą n00bki i cie okradają:).

Scream
09-02-2005, 19:13
zwiekszenie zabezpieczen przed cheatami typu tibia gg, tibia aim bot itp.
nowe silne potwory (2000exp + )
nowe bardzo silne potwory (silniejsze od demona )
czar, najlepiej dla sorca/druta (pal tez moze byc ) - przez 6s na nasza postac nie dzialaja zadne ataki (badz tylko ataki fizyczne, do ustalenia ), ale on sam nie moze wykonywac zadnych czynnosci ( przydatne gdy potwor sie przezuci ). zzeralo by duzo many (~150) i podczas tego czaru nieznikaly by mieczyki ani pz lock.

Vilej
09-02-2005, 19:16
Ja bym chcial, zeby wynaleziono wykrywacz n00b'ow i kazdemu znalezionemu n00b'owi kasowac konto.

Miril Sillent Assasin
09-02-2005, 19:25
ja bym chcial zeby np. jak sie ma caly bp of np. soldier helmets to jak mowimy sell zeby mozna bylo sprzedac to co znajduje se pod nami

Gracz Tibii
09-02-2005, 19:30
Taki temat był ale go zamkneli. A jeśli chodzi co ja chciałbym to jednodzienny resp potwara dla PACC na terenie FACC (bo jeśli już to coś takiego by dał CIPsoft).

Deaf Scream
09-02-2005, 21:56
ja osobiscie chcialbym jedno z dwojga :P
a) zdjecie systemu czasek (poprzedzone glosowaniem)
b) dodanie nowej czaszki dla wojen miedzy gildiami- dlaczego podczas wojen maja byc banowani swieni gracze) - polaegalo by to na tym ze z gildi ktora rozpoczela wjne - 2 gildia wojne by zaakcepowala mozna by bylo wyjsc 2 razy. pozniej juz nie mozna do niej wejsc /z niej wyjsc i wojna trwala by do p"podpisania sojuszu" miedzy timi gildiami czyli obustronna zgoda na pokoj ....lub rokiem jednej gildii (wczesniej ja zlikwiduja..ale to tylko tak dla wyobrazni

slammer
09-02-2005, 23:20
Więcej GMow i w depo w kazdym miescie wylapywacz noobow, power abusingu, lurerow i PK. I jeszcze więcej miejsca do expienia dla facc na niezbyt wysokich lvl.

Maniak Hip-Hopu
09-02-2005, 23:29
Mniej noobow takich jak ty co zakladaja glupie temty ktore byly :/

Close topic!

Deaf Scream
10-02-2005, 00:52
@up Niewiem jak ty ..ale ostatnio stwierdzam (bo czesciej tu zagladam) ze coraz mniej ludzi tutaj zaglada i forum zaczyna wymierac..moze przez takic "nobow" jak ty, którzy opieprzaja kazdego za probe zalozenia tematu, który moglby ozywic forum. Co z tego ze bylo. pomysły sie zmieniaja, ludzie na tym forum tez... a nikt nie bedzie zagladal do tematu ktory byl xx miesiecy temu i go odswierzal bo odrazu takie "noby" jak ty pojada mu ze odswierza tak stare tematy.

Wiec zastanow sie cos piszesz..alebo nie pisz..jak umiesz tylko krytykowac.

Jahoh
10-02-2005, 08:20
Hmm. Ja bym chcial zeby wszystkie niedostepne rzeczy staly sie dostepne.
I do tego nowe questy po te rzeczy typu: annihilator. ;]

U$er
10-02-2005, 11:14
Nowe tereny: Japonia i Starożytna Grecja :)

PiXik
10-02-2005, 13:20
Mape świata taką jak Ziemia :D a z realnych walczenie z cheatami,potworki dochodowe ale nie trudne i coś lepszego od demona ;)

Karino Han
10-02-2005, 13:27
Ja bym chciała nowe stroje dla FACC.

Żeby można było zarudnić się w jakimś sklepie za dość nieiwelkim wynagrodzeniem.

W marzeniach też bym chciała domki dla FACC'ów, ale wtedy by ich starczyło, a gra byłaby za łatwa.

Wykrywacz noobów, WYKRYWACZ NOOBÓW. Tego pragnę NAJBARDZIEJ. WYKRYWACZ NOOOBÓW.

Vanhelsen
10-02-2005, 14:38
Ja bym chciał, by wprowadzono tereny o tematyce zimowej/vikingowej, ale tak jak egipt, czyli nowe miasto całe z lodu, nowe potforki (Elite Yeti ?:P) i takie tam, potem można np: Japonię (jakieś miasto z pagodami, już widze to cudeńko ozcyma wyobrazni xD) Ehhh, gdybym robił w CS to by była tibia ^^ (mażenia :D)

Pacek
10-02-2005, 14:58
wedłóg mnie tibia prosi sie o dwie rzeczy
1 nowe czary, potwory itd.
2 nowy rodzaj broni który by wykorzystywał fist fighting tzn. wszelkiego ordzaju rękawice ze smoczej skóry i złotymi pazurami aby fista trenować nie tylko dla zabawy

Scream
10-02-2005, 15:13
zmiana systemu czaszek na nastepujacy : raz na dzien/ 5 na tydzien mozna zabic kogos bezkarnie, bez skulla i nie zostajemy za to ukarani w zaden sposob.
za przekroczenie tego limitu po kazdym zabiciu ( nie zaatakowaniu ) bedziemy dostawac white skulla ( w danym dniu/tygodniu, zalezy ktory limit przekroczylismy ). red skull - 6 kill/ dzien 16/tyg. Jesli ktos zaatakowal gracza bez skulla, mozna go bezkarnie zabic, ale taki gracz nie jest oznakowany skullem wiec nie mamy pewnosci czy to on pierwszy zaatakowal.

Siergiey
10-02-2005, 15:30
Nowy rodzaj serwera: pvp without skullsystem
Normalne swiaty, bez czaszek, amulet of life zastapiony amuletem of lose.
Nowe tereny,a stare poprawione.

Detharon
10-02-2005, 16:08
1. Nowe czary dla druida! :P, najlepiej coś jak ue albo e-wave :D
2. Kilka pojedynczych spawnów nekro xD
3. i...może jakiś system karania "miłośników nie swoich lootbagów" :]?

EDIT
@down
Nie miałem na myśli identycznego spella, masz rację że druid i sorc były by podobne, ale expić druidem jest trudno, a pvp jest podobne do palla z 15mlv :/. Musi być jakiś czar ofensywny druida co się przyda w pvp.

Scream
10-02-2005, 16:12
@
jesli drut dostal by ue..... to po co grac sorcem? cena sd by pewnie wzrosla..... i drut byl by wlasciwie tym samym co sorc.... juz lepiej bylo by usunac druta i dac sorcowi czary druta, ale to znowoz sprawilo by ze sorc byl by zbyt uniwersalny.

kszychu13
10-02-2005, 16:14
jak juz jest taki temat to sie wpisze:d
ja bym chcial jakis nowy czar dla druta nic wiencej:D

Stomil
10-02-2005, 16:29
Oczywisice wiecej czarow, broni i nowych itemkow. Ale pzredewszystkim Ze jezeli ktos zaatakuje bez party czyjegos summona dostaje skulla... bo sa takie sytuacje ze jakies koles chce wygonic kogos z respa to mu zabija summona a on nic nie mzoe poradzic bo boi sie skulla :/

By$iu
10-02-2005, 16:34
1) System sprawdzanie czy ktoś afkuej czy poprostu jedzie na macro, a nie gm przychodzi "dance" i kto nie zatanczy ten ban- moze byl afk?!

Ps.
Wielu z was gada, że chieliby coś silniejszego od demona. Przeceiż już jest, nawet jden z faraonów summonuje demony...

Petozu2
17-02-2005, 12:05
a ja bym chcial brame od pohu =O bo co chwile jest jakis gs pod dwarven brigde =o

Knight Simon Dark lord
17-02-2005, 12:53
popieram Petozu2 strach iść między miastami (carlin thais venore) np nie dawno szedłem po świezo nabitym 23 lvl ide do thais i po dordze nie daleko poczty(tej nie daleko Dwarf bridge) GS i świeżo nabity 23 lvl poszedł sie kochać ;(

Nightm@re
20-02-2005, 14:38
Ja bym chcial :
- Nowe Skorki ( dla Facc i Pacc ) , zeby byla duza roznorodnosc wygladu postaci
- Wiecej potworkow
- Nowe bronie ( swrod , axe , club , distance )
- Nowe czary

- Tanszego PACCA ( wiem ze niemozliwe ) :p

slimaczek
20-02-2005, 14:54
Podczas rejestrowania konta pare pytań dotyczące języka angielskiego, a po wejściu na main pare pytań dotyczących grania. Powstrzymało by to 2/3 noobów..

Rynek
21-02-2005, 05:15
Ja mam pare pomyslow :P:P a wiec chcial bym:
1) Zeby bylo mozna budowac wlasny domek :) kupujesz dzialke i stawiasz domek taki jaki ty chcesz i taki jaki ci sie podoba kupujesz dzialke na tibia.com tak samo jak teraz sie kupuje domki i budujesz.
2) Jakies fajne nowe itemki do ubierania domku bo w tym jestem maniakiem :) potrafie 3x dzienie zmieniac wyglad domku.
3) Nowe potworki ktore dawaly by 2000 exp+ i byly na facc arena.
4) Zeby powstala gorka na calej lini od wody do wody ktora odcina dostep PoH'u pod most dwarfow oczywiscie skonczylo by sie lurowanie GS'ow.
5) Gdzies widzialem ze ktos by chcial hotel podoba mi sie ten pomysl nawiazujac do 2 punktu to gracz pacc buduje sobie Sklep, Hotel, Biuro Mordercow na zlecenie, Kosciol przychodzi facc i wynajmuje pokoik albo kupuje aola w sklepie ktory nie jest dostepny dla graczy facc albo jesli ktos go zabil placi kaske szefowi MNZ (Mordercow na zlecenie) i ten wychodzi zabija kolesia i papa mozesz tez organizowac sluby pod pewna oplata :) dobry sposobik na kaske :P chcialem wam powiedziec
6) Zeby sprzedawanie pacc'a na tibi bylo legalne bo jak wiadomo nie kazdego stac na ta przyjemnosc a za kase w tibi pewnie by sobie kupil (chodzi mi o tych biedniejszych ludzi).
7.) Zeby bylo wiecej hardcorowego sprzetu armor lepszy od e-plate i tak dalej.
8) Chcial bym by bylo mozna przenosic postac z seva na server
9) Mam jeszcze duzo pomyslow ale nie chce mi sie pisac :P
Mysle ze to by bylo na tyle jesli podoba wam sie ktorys z moich pomyslow to komentujcie

Wichru
21-02-2005, 10:53
New monster nowe ciuszki i jakies miasta dla pacc i dla facc

Raczeq
21-02-2005, 12:48
Pare moich sugestii

Brama odgradzajaca Poh(tak jak odgrodzili ghostland)
Lepsze Pricelocki [Ekonomia huntow( te co zrobili u djinow sa smieszne... )]
Wieksza ochrona przed chakami i cheaterami
Zwiekszenia limitow zabijania w systemie skulli
Gdy sie atakuje czyjegos summona i niejest sie z nim w party skull wyskakuje
Zmniejszenia pz locka po zabiciu Pk gdy on ma skulla -- ale nie zmniejszenia pz locka przy tym kiedy ty pkujesz.
Ulepszenie terenu dla free (tez niech cos maja)
Zbudowanie wlasnego domq bardzo dobry pomysl ;] ale ciezki moze zrobienie projektu domq na wczesniej wykupionej dzialce ;] a cipy by postawily go.
Wiecej rodzai potworow napadajacych na miasta ... np Elfy/Nieumarli (np do Ds-a) itd...

Hallabard
21-02-2005, 13:01
Możliwość wykupienia legalnego PACCa w tibii (9 dych za PACC na 3 miechy to przecież rozbój w biały dzień ! Za 9 dych moge kupić niejedną gierkę i to nie na 3 miechy ale na zawsze)[nawet niech kosztuje 100k]
Utani Hur dla FACC ! Uratowałoby niejednemu życie, coś lepszego od MPA
Nowe czary i ubranka
Pory roku xD
Konie xD
Przenoszenie postaci (wysyłanie parceli) na inne światy
Więcej butów :P !
Możliwość prowadzenia sklepu w domku (taka lista sklepów na tibia.com)
Możliwosć wykupienia większych łóżek (królewskich :P) i innych ciekawych rzeczy do domku (możliwość zbudowania własnego domu - fajny pomysł)
Jakaś brama odgradzająca POH
I jeszcze wiele rzeczy które napewno CipSoft nie dorzuci

Berials
21-02-2005, 15:40
Przenoszenie charów na inne światy bardzo by popsuło gre.

Jakiś UHmaker 20lvl-owego knighta na nowym świecie zrobi sporo UH-ów , sprzeda to powiedzmy za 25K (10bp), przeniesie się na Antice, kupi k-set, fs, crown shield, wysyła to parcelem knightowi, który już po zrobieniu skilli sobie na luzie expuje, a na nowym świecie koszt każdej z tych rzeczy to ponad 10K.

Inny przykład, powstaje nowy świat, wyścig lvl się zaczyna :), a tu przenosi się rodzinka DT z Isary, albo Bubble z Anticy i sobie na legalu expują na wolnych respach guardów, OF czy Hero Cave, powstaje kolejny nowy świat oni znowu tam idą , czasem wrócą na swoje serwy aby wziąść udział w wojnie (w przypadku DT) albo pójść z przyjaciółmi na Demony czy jakiś quest pomóc zrobić (w przypadku Bubble).

Winged Vallor
21-02-2005, 16:10
Ja proponuje system uhania a mianowicie chodzi o:

Masz otwarty Bp Of Uh's, klikasz 2x na uha i zostajesz uleczony...
O wiele łatwiej by się grało <chociaż o to akurat nie chodzi...>

Zielevitz
21-02-2005, 16:41
Nowy rodzaj serwera: pvp without skullsystem
Normalne swiaty, bez czaszek, amulet of life zastapiony amuletem of lose.
Nowe tereny,a stare poprawione.

Inferna plx ;p

Rikimaru
21-02-2005, 18:42
Nie do końca, na infernie nie ma aoli, a dokładniej chodzi o amulet of loss, czyli taki że płacisz 50k i nie tracisz nic expa, nic skilla, żadnych itemów, tak było przed grudniem 2003.

Vermyn
21-02-2005, 18:44
Tansze runki, drozsze ietmy, wiecej questow.

Louner
21-02-2005, 19:14
A za to ja chciałbym zobaczyć nowe outfity i może jakąś nową broń dystansową, która po rzucie się nie ulatnia (tak jak włócznie :) ), a przy okazji zadaje mniej obrażeń (do treningu :) ). Może "soft-edge spears"? :p

K!M!R@$
21-02-2005, 20:12
1)chcialbym nowe outfity dla facc
2)nowe bronie przedewszytskim z rodzaju club, poniewaz w swordzie masz taki duzy wybor a w clubie nie ma co wybrac
3)odnowienie terenow dla facc i dodanie jakis nowych terenow
4)dodanie jakis nowych miast, tak jak wyzej wspomniane jakiegos lodowego miasta

oczywiscie tego cipki nie dodadza!! ;(

kani_mani
21-02-2005, 20:36
Hmmm...

*więcej questów
*nowe komendy - np. sell all - sprzedajesz wszystko co można sprzedać u danego sprzedawcy
*nowe outfity - obecne już dawno mi się znudziły
*nowe potwory
*szybszy resp
*możliwość kupienia runek w sklepie
*w ostatnim głosowaniu na tibia.com (bad behavior) jako 2 pozycja było złodziejstwo, więc wprowadzenie bardziej rozbudowanego trybu trade
*zmniejszenie limitu unjustified kill... X(

slimaczek
21-02-2005, 21:26
Ja mam pare pomyslow :P:P a wiec chcial bym:
1) Zeby bylo mozna budowac wlasny domek :) kupujesz dzialke i stawiasz domek taki jaki ty chcesz i taki jaki ci sie podoba kupujesz dzialke na tibia.com tak samo jak teraz sie kupuje domki i budujesz.
2) Jakies fajne nowe itemki do ubierania domku bo w tym jestem maniakiem :) potrafie 3x dzienie zmieniac wyglad domku.
3) Nowe potworki ktore dawaly by 2000 exp+ i byly na facc arena.
4) Zeby powstala gorka na calej lini od wody do wody ktora odcina dostep PoH'u pod most dwarfow oczywiscie skonczylo by sie lurowanie GS'ow.
5) Gdzies widzialem ze ktos by chcial hotel podoba mi sie ten pomysl nawiazujac do 2 punktu to gracz pacc buduje sobie Sklep, Hotel, Biuro Mordercow na zlecenie, Kosciol przychodzi facc i wynajmuje pokoik albo kupuje aola w sklepie ktory nie jest dostepny dla graczy facc albo jesli ktos go zabil placi kaske szefowi MNZ (Mordercow na zlecenie) i ten wychodzi zabija kolesia i papa mozesz tez organizowac sluby pod pewna oplata :) dobry sposobik na kaske :P chcialem wam powiedziec
6) Zeby sprzedawanie pacc'a na tibi bylo legalne bo jak wiadomo nie kazdego stac na ta przyjemnosc a za kase w tibi pewnie by sobie kupil (chodzi mi o tych biedniejszych ludzi).
7.) Zeby bylo wiecej hardcorowego sprzetu armor lepszy od e-plate i tak dalej.
8) Chcial bym by bylo mozna przenosic postac z seva na server
9) Mam jeszcze duzo pomyslow ale nie chce mi sie pisac :P
Mysle ze to by bylo na tyle jesli podoba wam sie ktorys z moich pomyslow to komentujcie

Połowa pomysłow to takie żeby facc miał lepiej. A co do przenoszenia serwerów napisał Berials, ale mam jeszcze inną wade. Powstaje nowy świat, przechodzi na niego pare high-lvli i odrazu są najlepszą gildią na tym świecie, a inni mają 30 lv ^^

Kumagoro
21-02-2005, 22:15
Poprawić tą przeklętą trawę bo wygląda obleśnie :/ (popatrzcie np. na pustynię i porównajcie do trawy)

Zabezpieczenia anty lurelowe ale nie w postaci gór ale w postaci niewidzialnej granicy której potwór nie może przekroczyć

Jakiś nowy teren dla FACC (to też gracze mimo wszystko)

Po utracie PACC wciąz dostęp do wysp

Dźwięki?

"Rejtrejsing" światła, czyli stoimy przy rogu z pocodnią ale pochodnia nie świeci nam za ten róg )jk w rzeczywistości)

M0żliwość zaglądania do dziury przed wskoczeniem (ile razy by mi życie urtowało)

matik1999
22-02-2005, 16:07
oto moje propozycje:
-więcej questów
-więcej potworów
-więcej GM bo dużo ludzi używa np:tibia GG czy coś w tym stylu
-spory obszar na Mainie dołączony nie na żadnej wyspie
-więcej rzeczy do kupienia od NPC
-więcej czarów
No to tyle mam nadzieje że zwrócą uwagę na nasze propozycje ;)

Kakaroto
22-02-2005, 16:25
Ja chciał bym nowe profesje np dragon slayer :miecz: który będzie połączeniem paladyna i rycerza

lokko
22-02-2005, 17:00
zrubcie tak żeby można było kupować domki na valorii bez pacca

bo bym chcieł mieć domek a nie moge kupic ;(

Heliwurab
22-02-2005, 17:17
ja mam tylko 3-4 prośby:

1.Nowe ubranka( :) ) dla FACC.
2.Mniejsza cena PACC jak ktoś juz mówił...
3.Przenoszenie postaci z konta na konto.
4.Nowe i lepsze miejsca do expowania dla FACC

mam jeszcze dużo tego ale to moje największe życzenia ;)

Komandos Strong
22-02-2005, 19:54
ale po uptadzie chcialbym miec mastermind, golden legi, golden armora demon helmet i styknie xD

Shater
23-02-2005, 09:27
Hmmm...
*nowe komendy - np. sell all - sprzedajesz wszystko co można sprzedać u danego sprzedawcy
(

hehe i przypadkiem sprzedając loota pozbywwasz sie e platki u sama za 6k ;]

Tonic
24-02-2005, 03:41
Ja chcę w nowym update: 0 pk i noobów, darmowy domek dla każdego, PACC
na 10 lat za darmo :P, najlepsze na swiecie itemki i skille :D marzenia...
a tak realnie:
dom do kupowania skili (1 skil za 100gp :D)
możliswość kupowania potworków i wyposażania je w itemy (troll z wooden shieldem, chain armem, l- legsami, i spearami :))
możliwość latania na wychodowanym smoku :O

kani_mani
24-02-2005, 06:08
hehe i przypadkiem sprzedając loota pozbywwasz sie e platki u sama za 6k ;]

Miałem na myśli wszystkie rzeczy, które mamy przy sobie, ale bez eq 8o

matiz hanka
24-02-2005, 07:39
Ja bym chcial nowe expowiska, troszeczke wiecej rodzaji broni.
Chialbym rowniez nowe profesje ale niestety CIPOWIE nie planuja nowych profesji; macie link :P http://hunted.tibia.pl/index.php?action=show&t=25030&p=247952 Poczytajcie sobie tu nie jest napisane tylko o profesjach to po prostu caly wywiad z Cipami. :)

Berials
24-02-2005, 08:17
dom do kupowania skili (1 skil za 100gp :D)

Podchodzi jakiś 8lvl co właśnie ukradł komuś fs-a i sprzedał za 10K...
Hi, 100 skills, yes.

Fajnie ? Ktoś siedzi przed kompem przez pare miechów aby zrobić 100/100 skille, a po uptade biegniesz do sklepu i kupujesz sobie to w minute. Pomyśl jakie skille mieliby hlvl z Anticy ? np. Bubble 999/999 :D. Albo jakiś hlvl sorc, kupi sobie skille 100/100 i będzie expował na guardach bez użycia Hmm, tylko walczył z nimi normalnie.

Wniosek z tego taki, marzenia marzeniami, ok, ale aby chociażby były sensowne...

Ligos
20-11-2007, 09:27
A ja bym chciał mikołaja na rooku:p:p:p:p

Xydijo
20-11-2007, 10:32
Ja chcialbym rune teleportu do miasta ( w ktorym jestes zameldowany )

Czar : Everta Ex
Runa ( nazwa ) : Teleport Rune
Mana ( do stworzenia ) : 1000
Mana ( do uzycia ) : 100
Minimalny LvL ( do robienia ) : 60
Minimalny LvL ( do uzywania ) : 20
Minimalny MlvL ( do robienia ) : 40
Minimalny MlvL ( do uzywania ) : 5
Kto moze robic? : Druid , Sorcerer
Cena za jednostke : 600gp
Cena za BP : 12K
Uwagi : Mozna uzyc tylko gdy nie masz trybu battle.

@Down : A liczyc umiesz ?

24-02-2005, 07:17

koke21
20-11-2007, 12:56
Ligos@
po co odkopujesz temat po 9 miesiacach?

topic@
co to za glupi temat? i co z tego ze tu napsizesz co bys chcial jakby to kogos obchodzilo..

Czuko
26-11-2007, 23:17
CHcialbym wiecej expowisk , nowe spelle dla pally oraz koniec tematow w stylu :
CO BY BYLO GDYBY ... CO BYS CHCIAL
Tematy te zakladaja 8 lvle ktore chca koniecznie wbic pare postow i zasmiecic forum ...
ZROZUM UPDATE DAJE TYLKO I WYLACZNIE ZMIANY LVLOM TAK POWIEDZMY 50 + !! oraz oczywiscie postaciom PACCOWYM
WIEC IDZ GRAJ W PODKARPACKIEGO OTSA I WBIJ WYMZAONY 60 LVL

BOSCHEEEE WIDZISZ I NIE GRZMISZ

_LorDZIQ_
27-11-2007, 08:25
@Offtop
Wszystko ,co zwiazane z z Tibia 7.4... :)