Pokaż pełną wersje : Sumonny
Powiedzcie mi jedno. Czy jak bym przywołał sobie jakiegoś potworka, np Monka i bym go zablokował parcelami a sam bym odszedł to co by się z nim stało??
Odpowiedz prosze dobro bez żadnych chyba. Bede bardzo wdzieczny. :D
Pozdrawiam 8)
Twoj summon po prostu zniknie, tak jak ty bys sie wylogowal
jesli sie wylogujesz to monk zniknie ale jak oddalisz sie daleko to staje sie on chyba zwyklym potworkiem ktory atakuje wszystkich ale nie jestem pewien :))
Jeżeli wyczarujesz sumona i oddalisz sie zbyt daleko to on znika i nie możesz go wyczarowac jeszcze raz.Musisz sie przelogować zeby na nowo wyczarować sumona.
Oryginalnie dodany przez Mierzej
Czy jak bym przywołał np Monka i bym go zablokował parcelami a sam bym odszedł to co by się z nim stało??
Monk odsunie sobie parcele i podąży za Toba.
Co do potworkow, ktore da sie zaparcelowac - tak jak przedmowcy.
Jeżeli wyczarujesz sumona i oddalisz sie zbyt daleko to on znika i nie możesz go wyczarowac jeszcze raz.Musisz sie przelogować zeby na nowo wyczarować sumona.
Tu mnie zaskoczyles, sadze ze sie mylisz - ale sprawdze to (jak bede mial nadmiar many).
Waglikus
01-02-2004, 13:02
Ja jeszcze sorciem nie sprawdzalem tego czy summony znikaja po dalekim oddaleniu!!
Oryginalnie dodany przez Waglikus
Ja jeszcze sorciem nie sprawdzalem tego czy summony znikaja po dalekim oddaleniu!!
Sry za of topic ale kiedy przeczytałem ten post myślałe, że parskne śmiechem... takich postów nie nawidze - stary (Waglikus) powiedz kogo to interesuje, że tego nie sprawdzałeś? No co za typ....
Waglikus
01-02-2004, 15:25
W sumie nikogo ale tak jakos mi sie napisalo:P
@Waglikus
To niech Ci sie wiecej nie napisze, i naucz sie edycji bo Cie co niektorzy userzy zywcem zjedza.
ekhm musze dodac ze jak odejdziesz dalej po new update to takrze zniknie :( DYSKRYMINACJA ! ! !
podam ich do sadu :D
kiedys... :D
no ale cóz CIPsoft zakpil sobie z nas (postaci magicznych) :(
Sephiroth
03-02-2004, 03:36
Magus
Tu mnie zaskoczyles, sadze ze sie mylisz - ale sprawdze to (jak bede mial nadmiar many).
Nie marnuj, nie musisz się przelogować, Kosior chyba po prostu nie oddalił się wystarczająco żeby zniknęły jego dotychczasowe summony.
Oryginalnie dodany przez Waglikus
Buahahah stary WYMIATASZ!!
Ale powiedz jedno.. Co nas to obchodzi??
Twoj post ROX! :D
sUx ..... zakończcie ten temat bo to juz załosne sie robi, kazzdy zaraz zacznie wypisywac głupoty.. :rolleyes:
Ja tak mialem parcelowalem archery weszlem do gory cycow wracam z cycem a tu .........nuiema :((( zginelem gdyz dostalem dozywotniego laga
Mathayus
28-02-2004, 11:37
nie on nie znika znika dopeiro jak sie ktos wyloguje sprzwdzilem to z kolega on tam stac bedzie
ale monk nie zablokujesz parcelami
piotrek1000
20-03-2004, 14:28
A co do odalania sie czy jak wyjde/zejde poziom nizej/wyzej:) i zaraz wroce to summon zniknie czy bedzie siedzial tam dalej ?(
lol, po prostu jak na jakis dluzszy czas odejdziesz od swojego summona on znika, a nie od razu jak go zostawisz
Yavalion
20-03-2004, 17:59
Ta ten czas to bodajże 20 sec ale nie jestem do końca pewien , gdyż raz zniknął zaraz po zejściu na niższy poziom (zdziwiłem się wtedy niezmiernie) , a za drugim razem stał coś koło 20 sec i czekał więc sam nie wiem.... :D
hmm, ja nie wime czy to bylo tez wczesniej, ale teraz jak tlyko wejdziesz na wyzszy/nizszy poziom to summony od razu znikaja wime bo przez przypadek wlazlm na drabinke i mi moje 2 elfy scouty znikly -.-
Yavalion
20-03-2004, 20:16
Uhm ok no właśnie ale to po drugim update?? Po właśnie po nim miałem taką akcję z monkami myślałem , że mnie szlag trafi... hehe no ale cóż jak już napisałem wcześniej za drugim razem poczekały na Pana :]
A nie mogłyby CIPy zrobić żeby summony były mądrzejsze od normalnych potworków i żeby schodziły/wchodziły na drabinki, ewentualnie po schodach... a w dziurach z liną żeby w nie wpadały a od dołu żeby od razu podchodziły żeby je ropnąć!!
Cóż... CIPy nie mogłyby tego zrobić bo zbytnio ułatwiałoby to gre!! ;(
Oryginalnie dodany przez Yavalion
Uhm ok no właśnie ale to po drugim update??
mialem tak dokladnie kilka minut przed napisaniem mojego postu, wiec to bylo po ostatnim update :))
piotrek1000
21-03-2004, 12:39
Dobra kolejne pytanie :) Czy summony dostosowywuja sie do naszej walki chodzi mi o to ze jak jestesmy na ful defie to summony tez i czy jesli zaznaczymy walke na odleglosc i bedziemy kogos atakowac to summony beda podchodzily do przeciwnika czy nie
Nie mialem okazji sprawdzić jak to jest w Tibii 7.24
ale w 7.21 było tak:
Posłuże się przykładem:
Smoki/Edron
2x DS - Ide po blanki do depo, DSy zniknęły.
To po mfy i heja... stawiamy na nowo...
(WCALE NIE TRZEBA SIE WYLOGOWAĆ ANI NIC PODOBNEGO, PO PROSTU STAWIASZ SUMMONA JESZCZE RAZ)
Było jeszcze coś takiego:
Można było przemieszczać się tylko +1 poziom oraz -1 poziom...
Jeżeli weszło się na 2 poziomy wyzej od summona to było to rownoznaczne z wycieczką po blanki.
Nie wiem jaka jest maxymalna bezpieczna odległość na jaka mozna się od summona oddalic.
Co do obecnej wersji tibii (7.24):
Nie mialem okazji sprawdzic. Stara postac sprzedana. A moj nowy ludzik na Titanii ma dopiero 20lvl. Może dziś bedzie 23-24 "jak Bóg da" :))
Of corz potem drutem lece na dragi to uzupełnie info o aktualną wersję choć nie wydaje mi się zeby cos sie w tym zmieniło
Arathorn
27-03-2004, 18:32
tak apropos summonów
mój kumpel mówił mi że przyzwany potworek ma tyle hp co osoba przyzywająca. plx o szybką odpowiedz czy tak jest naprawde??? ?( ?(
nie, summon ma tyle zycia c zwykly stworek
Dawid_Mistrz
27-03-2004, 23:19
Skoro jest juz taki temat to sie zapytam:
Na jakim lvl warto kupic ten czar?
I czy sila potworkow jest zalezna od lvl maicznego? czy wielki lvl magiczny na cos wplywa?
re: Up
Sila potwora zalerzy od tego samego co sila zwyklego potwora (CIPowie jedni to wiedza).
Summony ktore sie oplacaja (chodz na tyle zeby sie mana zwrocila):
elf scout 19 lvl
minotaur archer 20 lvl
ghoul/fire devil 25 lvl
monk 27 lvl
DS - 30? lvl
Orce Leader 32 lvl
Fire elemental 35 lvl o ile pamietam.
Dawid_Mistrz
28-03-2004, 14:50
Jaka jest najwiekasz ilos potworow ktorych mozna przywolac?
Maxymalnie mozesz kontrolowac 2 stworki, niezaleznie czy to beda summony czy covice, razem mozesz miec tylko 2
Oryginalnie dodany przez Caspius
Maxymalnie mozesz kontrolowac 2 stworki, niezaleznie czy to beda summony czy covice, razem mozesz miec tylko 2
Sa 2 wyjatki od tego, szkielety z animate dead i szkielety z unded legion, ktorych mozna zdaje sie miec ile sie tylko na ekranie zmiesci.
Dawid_Mistrz
30-03-2004, 18:41
Sa 2 wyjatki od tego, szkielety z animate dead i szkielety z unded legion, ktorych mozna zdaje sie miec ile sie tylko na ekranie zmiesci. Nie zalapalem:P prosze o dokladniejsze wyjasnienie :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.