Pokaż pełną wersje : Dragon Lace VS Giant Sword
Tak jak w temacie interesuje mnie pewnie zagadnienie...
Dlaczego Dragon Lance wygrywa z GS'em, przecierz ma tylko o 1 ataku wiecej a GS az o 6 obrony wiecej. Musze sie tego dowiedziec bo to mi pomoze podjac rownie wazna decyzje zwiazana czy bic AXE'M czy SWORDE'M.
Prosze o wypowiedzi dosiwadczonych graczy ktozy albo testowali cos takiego albo wiedza cos wiecej. Aha jeszcze 1 podobno mozna zdobyc Great Axe, jezeli to prawda to co czemu wszedzie mowia ze sword deklasuje??? Jak Great axe ma 52atk i jest jedno reczne.
A pozatym axe ringi bardzo latwo zdobyc, na eterni nawet 50-100gp za sztuke...
Moim zdaniem lepszy jest Dragon lance poniewaz jest tylko troszeczke gorszy w def. od GSa ale za to jest dwa razy tanszy. (przynajmniej tak na isarze jest)
Waglikus
01-02-2004, 13:21
A wedlug mnie lepszy jest GS poniewaz ma wiecej def'a i bardziej moze sie przydac na Huncie
A co tu daje te troche wiecej obrony. Jak np zginiesz i ci wypadnie. To znowu wez wydaj okolo 100k :/
Oryginalnie dodany przez Druid
A co tu daje te troche wiecej obrony. Jak np zginiesz i ci wypadnie. To znowu wez wydaj okolo 100k :/
To daje, ze moze wlasnie przez dzieki tej wiekszej obronie nie zginiesz. A w momencie jak nie masz tarczy to kazdy dodatkowy punkcik sie liczy.
wiadomo ze jak jestes knightem to kazda ilosc ataka jest najwazniejsza obrona to jusz miej wienc lanca jest lepsza takie jest moje zdanie
Dr. Omader
01-02-2004, 16:09
No według mnie to te 1 ataku to jednak coś daje. Można łatwo sprawdzić: weż np. knife i lej kumpla a potem weź dagger(o 1 ataku więcej) i znowu go lej, jest widoczna róznica w ilości zabieranych HPków.
Jednak co do obrony to nie wiem...
Ale jak biegasz z jedno reczna bronia to lepiej szybciej zabić. Chociaż przy takiej różnicy to może dawać dużo.
No i cena: D-lance dużo tańszy, ale f-axe droższy od FS i BS.
Ja tam wole sworda, tymbardziej ze mozna zdobyc w quescie Bright Sworda ;)
Sheali - Danubia
01-02-2004, 18:57
Oryginalnie dodany przez Polin
To daje, ze moze wlasnie przez dzieki tej wiekszej obronie nie zginiesz. A w momencie jak nie masz tarczy to kazdy dodatkowy punkcik sie liczy.
Przeciez nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie blokowal np. smoka z gs-em ;] chodzi sie z takim sprzetem zeby szybko zabijac a nie bawic sie w jakies punkciki obrony ... Z tego co wiem do obrony dostajesz połowe z punktów twojego skilla shieldingu gdy nie nosisz tarczy =]
No wiesz, ale jak idziesz na Hunta to dzięki tej dodatkowej obronei możesz zużyć np. 1 Uh mniej na smoku, itd. CO jest badziej opłacalne od tych 20 obrażeń wiecej...
Sephiroth
01-02-2004, 19:27
Sheali - Danubia
Przeciez nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie blokowal np. smoka z gs-em
ROTFL
a z czym rycki chodzą na smoki? Przecież na smokach 90% obrażeń to i tak obrażenia od ognia. Jak bloker chce mieć expa (są tacy bezczelni) to nawet na DL bierze gs.
najlepiej wytrenowac sporego shielda i chodzic z d-lanca ( ta moja kampania anty swordowa ;P ) . dlaczego? tak samo jak te kilka def moze uratowac przy GS, tak samo czesto przeciwnik moze zadac ci jeden cios mniej dzieki wiekszemu atakowi d-lancy . cena tez ma pewne znaczenie ; zazwyczaj d-lanca jest 3-4 razy tansza.
a co do wyboru miedzy axe a swordem : w tej chwili sword przewaza dzieki bright sword, ale przy nastepnym update moze ( wg. mnie powinien ) wejsc jakis dobry axe, na poziomie b-sworda, wiec nie zrazac sie tym do axe ;)
Sephiroth
01-02-2004, 19:34
gimli syn gloina
zazwyczaj d-lanca jest 3-4 razy tansza
Na jakim serwerze? bo na Eternii lanca ledwo zeszła poniżej 30k a gs juz spadł na 40 i utrzymuje się tendencja spadkowa...
Lepsze - GS
bo...
GS ma o pare punktów obrony więcej niż d-lance ma ataku...
a pozatym, w swordach są najlepsze bronie (tylko nie są ogólnodostępne :P)
Lecz faktem jest również że swordy najtrudniej się zdobywa na nowych światach. Chociaż po update to się troche nazmieniało.
Dlaczego Dragon Lance wygrywa z GS'em
Bo koles który walczył d-lance miał lepsze skille/lvl zapewne i rozjechał tego n00ba co miał GSa.
Nie tylko bron jaka posiadasz sie liczy, ale również skille i lvl. Im wyższe tym mocniej walisz - logiczne prawda?
A ja mimo ze sam urzywam GS wypowiem sie za DL.
Z tydzien temu bylismy z bratem na Dwarf Guardach.
Ja z GS, skille ponad 70, brat DL i skille ~65, skubaniec trafial z podobna sila jak ja, ale znacznie czesciej.
Oczywiscie gdy ja przelaczylem sie na full defense (nadal GS w lapach) to obrywalem znacznie mniej od niego, ale z regoly guarda im szybciej sie zabije tym lepiej, a przy potworach typu smok jeszcze lepiej bylo by to widac.
Co do dostepnosci:
Fire axe duzo trudniej dostac niz fire sword (wypada tylko z demonow), ale jak by porownywac z Bright Sword to juz by lepiej wygladalo w strone Axe.
GS w sumie chyba jest ciezej dostepny niz DL na nowych swiatach, a na starszych to wogole DL jest latwo dostepna bo malo ludzi walczy axe, wiec jest maly popyt bron tego typu.
Co do najlepszych broni (legendarnych) to chyba jednak
Axe zostawia miecze z tylu:
Grat Axe - 2 reczny
Stonecutter Axe - 1 reczny!
Już sie wypowiedzialem w tym temacie wiec moge zapytac.
Co to jest te Stonecutter Axe ????
[Stonecutter Axe - 1 reczny!
poprawka ten topor jest 2 reczny :D
Oryginalnie dodany przez SqNksik
[Stonecutter Axe - 1 reczny!
poprawka ten topor jest 2 reczny :D
... na Grudniowym tescie mialem okazje go ogladac z bliska (ale nie mialem go w rekach), koles ktory mi go pokazywal mowil ze 1 reczny.
Ale to i tak tylko gdybanie teoretyczne bo podobno jest 1-2 na calej Tibi dobrze strzezone w rekach high lvl.
Moim skromnym zdaniem o wiele lepszy jest Giant Sword poniewaz ma o 6 wiencej obrony niz Dragon Lance i przy dobrym shildnigu zadziej nas benda trafiac.
Jednak ja preferuje Bright Sworda poniewaz jest jednreczny i z tarcza jest niezly kosior !! :D
Oryginalnie dodany przez eerion
No wiesz, ale jak idziesz na Hunta to dzięki tej dodatkowej obronei możesz zużyć np. 1 Uh mniej na smoku, itd. CO jest badziej opłacalne od tych 20 obrażeń wiecej...
No wiesz smok głównie leje z ognia wiec ten def na nic ci nie nie przyda natomiast z dl zabijesz go troche szybciej i zejdzie ci dzieki temu mniej uh
no wiesz na moim serwie gsm kosztuje 18k i d lace też a ja uważam że d lance jest leprzy, no fakt ma mniej defa ale za to ma wiecej ataku i 2 razy mneij waży
Lord Tomekk
16-02-2004, 21:00
Ja tam niewiem co to za bronie ale chyba te tańsze jest lepsze
PS: Ja tam kocham mojego Battle Hammera i nim bede walił
Wiecie dragon lance waży o jedyne 113 cap mniej niż gigant sword poza tym dragon lance jest tańsza jednak suma skilów gigant sworda jest większa więc przy wyniku 2:1 wygrywa dragon lance.
DL jest lepsza i wole axe od swordow ale jesli zaczynamy nowy swiat swordy maja niesamowita wrecz miazdzaca przewage nad axami w postaci bright sworda.
Na tym poziomie na ktorym moge zdobyc bright sworda 36/30 z klasy axe bede mial najwyzej knight axe:(
Co sprawia ze przy zupelnie nowym swiecie swordy maja niesamowita przewage.
Dl jest lepszy od GS na wysokim poziomi skila i lvl duzo lepiej jest zadac wieksze obrazenia i szybciej zabijac niz
mniej tracic na uh, i zabijac wolniej potwory.
Dostepnasc axe ringow sprawia i nie dostepnosc sword ringow sprawia ze axe zaaawsze maja niesamowita przewage ataku.
Bronie legendarne:
Stonecuter axe- jednoreczny 50-30
Great axe - 2 reczny 52-21 lub 23 nie pamietam dokladnie.
Svord of Valor- jednoreczny 48/35
Wrlord sword- 2 reczny 53/38
Stonecuter i SoV sa ruwnie "latwo dostepne". Majac 1 ma sie drugi.
Great axe i Warlord.s nie mam pojecia gdzie i jak zdobyc i czy wogule sa dostepne. O ile zdobywajac knightem lvl 110-120 a palkiem 110+ mozna zdobyc SA i SoV o tyle o tych 2 pozostalych ciezko mi cokolwiek powiedziec.
Jesli chesz grac na jednym z powstalych juz serwow radze axe. ja z Dl zabijam znacznie szybciej cyce w cycopolis niz ludzie o podobnym skilu z Gsem przez co expowanie przy mnei jest prawie nie mozliwe;)
Jesli to ma byc serw ktory powstanie swordy maja niezla przewage i sam mam dylemat. Sword czy axe.( ale tylko w przypadku nowego swiata)
Strasznie fajny temat :D co trzeci post ten sam :) czytajcie to co piszą poprzednicy :D:D:D
Manowar Do'Urden, jeszcze Valoria
"PKK, Thiefkilling... yeeaaaah:D"
Oryginalnie dodany przez sajan4
Jesli to ma byc serw ktory powstanie swordy maja niezla przewage i sam mam dylemat. Sword czy axe.( ale tylko w przypadku nowego swiata)
Na nowym swiecie to albo paladyn albo club :)
Z club latwiutko mozna zdobyc c mace (kupic), pozniej warhammer z WW, nastepnie dragon hammer ze smoka i pozniej juz tylko czekamy na skull staff.
Mojim skromnym zdaniem lepszy jest GS
Moim zdaniem lepsze jest axe nie tylko dl vs gs ale tez inne bronie z axe sa lepsze od swordow
fsna eterni okolo 10k a ma 35/25
faxe 38/niepamietam a 20k równiez na eterni
f axe to najlepsza bron jednoreczna nielicząc SoV
(prosze mnie niezbluzgac jeśli coś żle pisze) :baby:
Oryginalnie dodany przez Alfrona
Moim zdaniem lepsze jest axe nie tylko dl vs gs ale tez inne bronie z axe sa lepsze od swordow
fs ma 35/20 ~~tylko poprawiam...
f axe ma 36/16
bright sword jest lepszą bronią jednoręczną ~~;)
Ja polecam Swordy, wiekszy wybur i wogle ;)
Oryginalnie dodany przez Tonick
Oryginalnie dodany przez Alfrona
fs ma 35/20 ~~tylko poprawiam...
f axe ma 36/16
bright sword jest lepszą bronią jednoręczną ~~;)
FS 35/20
F axe 38/16
Diamentowe Ostrze
29-02-2004, 21:30
dl
po 1 wiecej ataku
po 2 tansze
po 3 obrona nie wiele sie rozni na tak niskim poziomie
po 4 duzo szybciej i latwiej zdobyc dl
dl...
może mam jakieś omamy, ale wydaje mi sie, że dopisek przy dl jest prawdziwy :)
Ten dopisek na dole?
Eee.. kupuje GS bo mie sie ten dopisek nie podoba...
A jescze godzile temu myslalem ze DL lepszy :D
Moim zdaniem lepszy jest GS ze wzgledu na to iz ma wiecej defa. Niektórzy mowia ze tam te kilka pkt obrony nic nie robi. A jednak robi!! Nie chodzi tylko o hunt na smoki ale takze na inne potworki które bija nas takze mocno obrazeniami fizycznymi :] GS rulez :D
Fakt def robi róznice robiłem duel z typkiem ja dl i on dl wygrałem bo lepsze skile,ale jak robiłem duel z jego bratem to już był przekręt bo mu zadawałem mniej a on mnie jechał ale jakoś wygrałem...
Pan Samochodzik
02-03-2004, 22:50
Ja sam wole i urzwam gs-a jedyna jego wada to waga:( 180 to troche duzo, ale knajt i tak duzo capa ma.dl
po 1 wiecej ataku
po 2 tansze
po 3 obrona nie wiele sie rozni na tak niskim poziomie po 4 duzo szybciej i latwiej zdobyc dl
nie zawsze dl jest tancze, u nas na securce gs dzis chodzil po 15k nawet widizalem osobiscie kupilem za 16 albo 17 nie pamietam, a dl dzis widzalem za 22k, nie wiem jaka jest normalna cena bo mnie axe nie interesuje
pozatym w swordach teraz wiekszosc ludzi ma bright sworda o statach 36/30 co ejst dosc dobra bron
eee ja tam wole d lance, bo tansze i jeden atk wiecej no i troche def mniej od gsa ale za to wiecej od w hammera :P
Pani Czarodziejka
07-03-2004, 20:10
Oryginalnie dodany przez eerion
CO jest badziej opłacalne od tych 20 obrażeń wiecej...
roznica rowna 1 ataku przy skillu 85 to 5 obrazen
Mathayus
08-03-2004, 19:50
oj kazdy lubi co innego a te bronie prawi niczym sie nie roznia wiec to tylko zalezy od tego czy komus sie moze bardziej ktoras podobac
Ja powiem tak na swiatach drogich co niedawno powstaly jasne ze dragon lanca, ale gdy serv jest juz tani i ceny sa niskie to giant sword przewyzsza troche dragon lance
Sam bym teraz wybral swordy dzieki Bright Swordowi ale gdy wejdzie jakis podobny axe to nawet bym sie niezastanawial.
Moim zdaniem to lanca ale jezeli jestes knightem to gs bo rycerz szybciej awansuje w walce mieczem :D
Gdzie to usłyszałeś?? z tego co ja wiem knight awansuje we wszystkim tak samo.
(Przepraszam że pisze w temacie w którym nikt dawno nie pisał)
Moim zdaniem swordy tak czy tak sa najlepsze wole miec 1 atk mniej i 6 def wicej niz mniej defa sam biegam z gsem na noie pozatym ejst brigh sword ktorego mozna kupic juz za 20k a ma 36/30 wiec swordy rzdza :D
a ja powiem tak jak jestes sorc albo druid to bardziej dl bo wazy kolo 60 a gs jakos 180 wiec ja sobie odpuszcze te 6 obrony z broni na rzecz 120 capa co moge na runki prznaczyc
i jest pewna zecz jaka zaobserwowalem
ja
mam dl
skile 70/63
lvl 44
i im wiecej trenuje to moja dl jest slabsza
jak mialem skile 55/50 i lvl 28 to bardzo czesto zabijalem minosy na strzal za 100 i nara
a teraz mam z tym prawdziwy problem
robilem duela z knightem
warham
skile 71-73(nie pamietam dokladnie)/70 albo cos
jego lvl to kolo 18 byl
aha equp mielsmy taki sam oprocz broni
wiec albo cos im sie poje@#lo ze statami broni w tej tibi albo nie oplaca sie tronowac
i mozna dorwac stonecuter axe(50/30 jednoreczny) nie great axe
great axe(52/30) jest 2 reczny
Waglikus
19-03-2004, 21:48
jak jestes Sorkiem to bardziej przyda Ci sie d-lance bo jest lzejscy i mozesz miec wiecej runkow a dla knight'a polecam GS'a bo Knight'y maja duzo Cap'a :D
Sir Zydek
19-03-2004, 23:45
:) Pozdro All
A więc tak moim zdaniem lepsze jest Dragon Lance od Giant Sworda poniewaz: 1: Jest o wiele tansze:DL-20k-30k;GS-70k-90k.(zalezy oczywiscie jaki świat),2: Ma wiecej atak o 1 ale to naprawde duzo daje.3: Jeszcze łatwiej jest dostac axe ringa niz sword ringa.4: DL jest prawie o 3 razy lżejsze od GS.5: I jeszcze Dragon Lance wypada ze slabszych potworkow a zeby wypadl GS to trzeba sie wybrac na powaznego hunta6: mniejsza strata kasy wracie zgubienia. :) To all
Tibia&Hip Hop to zaje...iste sprawa!! :)
Tibia Rulezzzz :)
Ja stawiam na...War Hammer !
Myślcie sobie co chcecie, ale ta broń jest dla mnie cenniejsza i lepsza niż GSword czy DLance. Dlaczego ?
Kosztuje tylko 2-5k, a staty ma bardzo dobre, w końcu to typowa, dwuręczna broń (atk.45 def.10).
Osobiście testowałem ją na potworach i pojedynkach wiele razy i zwykle nie widzałem żadnej zasadniczej różnicy między GS'em a WH, czy DL.
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
No i cena: D-lance dużo tańszy, ale f-axe droższy od FS i BS.
Że co??????? F axe drozsze od Bright sworda!?!?!?! Albo ci sie cos pomieszalo albo macie pomieszany swiat... :] j/k Bo na Amerze to fakt f axe jest drozsze od f sword to jest roznica jakis 2-4 k ale np f axe to jest jakies 11-15 k a bright sword 30-40 k...
:O
On topic: Ja tez mialem taki sam dylemat, wybralem axe ten wiekszy atak naprawde jest potem widoczny nawet bardzo. Np FS vs FA Def tylko 4 gorszy ale za to 3 ataku wiecej, ja radze axe ale decyzje podejmiesz sam! :P
(BIERZ AXE!!! :D )
Mindileth
21-03-2004, 00:03
Oryginalnie dodany przez Adaras
Ja stawiam na...War Hammer !
Myślcie sobie co chcecie, ale ta broń jest dla mnie cenniejsza i lepsza niż GSword czy DLance. Dlaczego ?
Kosztuje tylko 2-5k, a staty ma bardzo dobre, w końcu to typowa, dwuręczna broń (atk.45 def.10).
Osobiście testowałem ją na potworach i pojedynkach wiele razy i zwykle nie widzałem żadnej zasadniczej różnicy między GS'em a WH, czy DL.
Gdybyś robił duela z kolesiem, który ma takie same skille, lvl eq, itd. itp. co Ty, i on miałby GS/lance to byś wtopił.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.