zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dyskryminowanie

Karusa
12-02-2005, 14:13
Gram na Samerze i mieszkam w Carlin. Pewnego razu nudziłam się (czekałam na kumpele). Chciałm pogadać z jakimś polakiem. Stanęłam sobie akurat przed teatremi mówię: "PL" "<<Poland is the best>>" i podobne teksty. Nagle podszedł do mnie sorc 19 lvl (miałam wtedy 8) i mówi do mnie: "Are u from Poland?" (głupek, przecież to wiadomo;)). Ja mu na to że tak. Patrze a tu: You lost 18 hitpoint from Pachibiya (czy jakoś tak ;)) Ide do depo i pisze mu prywatną wiadomość: "WHY??" "because i hate polish" Co wy na to? Trochę to upokarzające, ale to moje zdanie.

Dabek
12-02-2005, 14:17
Stanęłam sobie akurat przed teatremi mówię: "PL" "<<Poland is the best>>" i podobne teksty.
A na cholere stoisz i spamujesz nie potrzebnymi (głupimi?) tesktami? Tibia to gra, i w ZAŁOŻENIACH nie powinno mieć znaczenia jakiej ktoś jest narodowości...bardziej się powinno liczyć czy nie jest na przykład elfem w gospodzie pełnej pijanych krasnoludów:>. Ale na to nie ma co tu liczyć...

KoSiNeK
12-02-2005, 14:21
eee dyskryminacja? ja tu zauwarzylem tylko opisana sytuacje jak ci ziomek przywalil:P a co do dyskryminacji...no coż, moze mial pare nie milych spotkan z polakami to mu sie nie dziwie "poglondu" o polakach...ale z drugiej strony nie do wszystkich pasuje stereotyp o polaku-noobie.
no coz...nastempynym razem nie przyznawaj sie ze jestes z polski:P

Karusa
12-02-2005, 14:21
A na cholere stoisz i spamujesz nie potrzebnymi (głupimi?) tesktami?
NIE SPAMOWAŁAM! Tibia to wolny kraj ;) każdy ma prawo stać! Ja jednak wolałabym żeby Polska była lubiana! Ale skoro ciebie to nie rusza...

Karusa
12-02-2005, 14:22
no coz...nastempynym razem nie przyznawaj sie ze jestes z polski:P
Ja się tego nie wstydzę

Dabek
12-02-2005, 14:24
Tibia to wolny kraj ;)

Tak, Tibia to wolny kraj (świat?) - każdy może zabić kogo mu się podoba, niezaleznie od narodowości:). I nie żeby mnie nie ruszało, ale nie widze sensu w staniu i obwieszczaniu całemu światu że jest się z tego czy innego kraju.

Fajowaziomaleczka
12-02-2005, 14:25
ja mysle, że gdyby nie ten text: "POLAND IS THE BEST" to nic by ci sie nie stalo. Co byś pomyslał, gdyby jakis 8 lev krzyczal przed depo: "BRAZIL IS THE BEST!!!!!"

KoSiNeK
12-02-2005, 14:26
hyh...wstyd wstydem ale dead deadem. czajisz? a tak btw to na przyszłość edytuj posty

Magus
12-02-2005, 14:43
Tak było (chociaz kiedys nie na taka skale), tak jest i tak będzie i obawiam sie ze nie ulagnie to zmianie dopoki w tibie beda grac 10+ letnie łebki z Polski, ktore potrafią tylko krzyczec "frea itans plx", "no pk" i "hlap, giev gold". Nasi dyskryminuja Brazylijczyków, Szwedzi nas a brazole wszystkich, ktorzy nie mówia po portugalsku. Naturalnie nie jest to regułą ale dotyczy większości graczy.

Sakis
12-02-2005, 15:28
Modek chyle czoła w twym kierunku...madre słowa...tylko tyle....ja teżw tibii nie zdradzam, że jestem polakiem, bo raz powiedziałem i deada zaliczylem od ziomka z Belgii....w Tibii jedyna sprawiedliwościa jest blood hit^^

OLOL
12-02-2005, 19:06
Czasem zaluje ze nie wybralem Antici albo Elysii kiedy wchodzi do Dwarf Mines jakis 8lvl muwi : Polak ? , a po odpowiedzi tak rozwala ci potworka do treningu wrzeszczy nOOOOOOOOOOOOOb i I hate POL Pol sucks Pol f*Kiedys wyzywalem teraz juz nie mam sily na to banda szczylów i tyle najczesciej to robia br/swe. Czasami brak czucia w palcach jak piszesz po raz 100 training
i tak ci go zabija. A zwlaszcza jak jeste pol wtedy skwituja to ,,nOOb".

Shinjix
12-02-2005, 19:08
Gram na Samerze i mieszkam w Carlin. Pewnego razu nudziłam się (czekałam na kumpele). Chciałm pogadać z jakimś polakiem. Stanęłam sobie akurat przed teatremi mówię: "PL" "<<Poland is the best>>" i podobne teksty. Nagle podszedł do mnie sorc 19 lvl (miałam wtedy 8) i mówi do mnie: "Are u from Poland?" (głupek, przecież to wiadomo;)). Ja mu na to że tak. Patrze a tu: You lost 18 hitpoint from Pachibiya (czy jakoś tak ;)) Ide do depo i pisze mu prywatną wiadomość: "WHY??" "because i hate polish" Co wy na to? Trochę to upokarzające, ale to moje zdanie.
Właśnie za takie głupoty żaden naród nie przepada [nie nawidzi] w większości Polaków...

Zindahjira
12-02-2005, 21:41
Faktem jest, że Polacy nie mają zbyt dobrych notowań na Tibii. Oczywiście zdarzają się wyjątki. Nie wstydzę się tego, że jestem Polakiem, ale to, że jestem z Polski wie tylko kilka osób (oczywiście Polaków). Mam kilkoro znajomych wśród Brazylijczyków, Holendrów i kilku innych nacji, ale nie mówię skąd pochodzę tylko że Anglik jestem (a językiem Bretonów władam biegle). A to z tego powodu, że czasem zdarza się, że inne nacje polują na samotnych Polaków czy też nie chcą sprzedać czegoś lub zawyżają cenę przedmiotu. Niestety sami wyrobiliśmy sobie markę tego co najgorsze.
Kiedyś się ujawnię, lecz dopiero wtedy gdy udowodnię, że naprawde dobrze gram w Tibię :)

RastaFariaNinka
12-02-2005, 22:11
Ja do tej pory nie miałam problemu wynikającego z mojego pochodzenia. Gadam i chodze na hunty zkilkoma brazylami i ani oni ani ja nie mamy problemu. Wiedzą, że jestem z Poski i szanują to. Btw. według mnie fajnie jest grać z osobami z innych krajów, ciekawie sie z nimi rozmawia, jednak przyznam ze teksty w stylu "Br rulez" czy "Polska żondzi" są bezsensowne i lamerskie...No, to chyba wszystko:p

Tomek maly druid
13-02-2005, 14:12
Co byś pomyslał, gdyby jakis 8 lev krzyczal przed depo: "BRAZIL IS THE BEST!!!!!"[/QUOTE]
Bym se pomyslal ze gosc kocha Brazylie ale nie nalezy go bić B)

ketsok
13-02-2005, 14:29
Faktem jest, że Polacy nie mają zbyt dobrych notowań na Tibii. Oczywiście zdarzają się wyjątki. Nie wstydzę się tego, że jestem Polakiem, ale to, że jestem z Polski wie tylko kilka osób (oczywiście Polaków). Mam kilkoro znajomych wśród Brazylijczyków, Holendrów i kilku innych nacji, ale nie mówię skąd pochodzę tylko że Anglik jestem (a językiem Bretonów władam biegle). A to z tego powodu, że czasem zdarza się, że inne nacje polują na samotnych Polaków czy też nie chcą sprzedać czegoś lub zawyżają cenę przedmiotu. Niestety sami wyrobiliśmy sobie markę tego co najgorsze.
Kiedyś się ujawnię, lecz dopiero wtedy gdy udowodnię, że naprawde dobrze gram w Tibię :)
a ja natomiast mowie ze jestem z polski, dopiero gdy ktos zacnzie z emna powanziegadac..znam jednego kolesia z hiszpani, 68 lvl master sorc, na poczatku ze mna gadal chetnie, bo nie wiedzial ze ja z polski, potem, gdy sie dowiedzial, jakby przestal do mnie piisac i wogole, ale po kilku dniach, jak napisalem do niego, czy aby nie ignoruje mnie dlatego ze jestem Polakiem, i czy nie liczy sie dla niego ze jakim jestem graczem, tylko z jakiego kraju, to mnie chlopak przeprosil i dalej chodzimy na hunty. Milo, ale tak nie stey jest tylko ze starszymi graczami, ten Hiszpan ma 18 lat, ja 19 i sie swietnie dogadujemy... ale juz takie np obcojęzyczne dzieciaki, na podobnuch lvlach tylko kilka alt mlodsze, maja cie w dupie, co mnie irytuje

Knight Nirvana Org
19-02-2005, 21:38
Nie dziwie się bo zapewne to jakiś brazylijczyk X( ja mam końcówke "Org" moi koledzy tagrze i urządzamy sobie rzeźnie z nich 8o :wiking: .Hahahaha.
Ale tylko z tymi co są wredni (a nie wiele jest tych fajnych).
Tempić ich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8o

br?
20-02-2005, 14:24
Czasem zaluje ze nie wybralem Antici albo Elysii kiedy wchodzi do Dwarf Mines jakis 8lvl muwi : Polak ? , a po odpowiedzi tak rozwala ci potworka do treningu wrzeszczy nOOOOOOOOOOOOOb i I hate POL Pol sucks Pol f*Kiedys wyzywalem teraz juz nie mam sily na to banda szczylów i tyle najczesciej to robia br/swe. Czasami brak czucia w palcach jak piszesz po raz 100 training
i tak ci go zabija. A zwlaszcza jak jeste pol wtedy skwituja to ,,nOOb".

to nie wiesz co wtedy robic? :D

Jowisz
20-02-2005, 15:05
A wy sie śmiejecie z brazilijczyków i ich słynnego tekstu "br?" buhahhaha :baby:

Sir Kareta
20-02-2005, 16:28
Ja miałem taką historie że szedłem na slima pod Carlin i spodkałem kolesia on do mnie "br??" a ja "no" a on "i kill you" i sie rzucial na mnie lecz on miał 8lvl a ja 12 no to go dedlem na drugi dzien znowu go spodkalem z kolega na moim lvl i sie na mnie rzucili lecz szedł mój kumpel na 30 lvl i ich dednal i tera jak ostatnio sie zalogowałem oni mnie spodkali i zaczeli uciekac do dp i tera jak mnie widza to albo mnie omijaja albo mowia hi i s*******aja tak tera sie mnie boja. Miałem tez drugą historie to było wczoraj grałem sobie moim drutem na amerze 10lvl:) i robiłem hmm kolo 20 przyszli takie debsy br na 105, 80 i 94 lvl i zaczeli wszystkich wybijac ja sobie stałem z takim jednym tez polakien na 33 lvl i jak probowali nas atakowac to my do dp lecz raz jak wyszlismy tez 105 lvl puścił czar i wszystkich przede depo zatruło i zabierało 22 i stopniowo mnie ja nie miałem exana pox(antidote) to pobiegłem do świątyni lecz ten 105lvl tez biegl i był z deczka szybszy powiedzial hi no to on myslał że ja newbie i nie umiem przesuwać ludzi no to przesunąłem NPC i udalo mi sie powiedzieć hi i heal kolesiuwa mnie odtruła i zostało mi 8 hp;Ppowiedziałem jeszcze raz hi i dostałem troche hp przed świątynią stał 14lvl drut i kupiłem od niego uh za 2 hmm potem poszłem na statek połowic rybki przyszedł kolega tego 105lvl i zawołał tego kolesia na 105 lvl bo on chciał mnie dednąć bo jak przeżyłem powiedział i kill you to ten koleś przybiegł lecz jak go zobaczyłem szybko sie wylogowałem i udało mi się przeżyć. To koniec moich histori. A co do tematu to jak bym zobaczył 8lvl br krzyczący "br the best" to też bym go dednął bo mnie tacy ludzie wkurzają nawet jak bym zobaczył polaka to bym mu powiedział że nie ma tak krzyczec albo coś bo mnie tacy debile w****iają!!!i myśle że większości takie debile wkurzają

Aristo~
20-02-2005, 17:21
Nie dziwie się bo zapewne to jakiś brazylijczyk X( ja mam końcówke "Org" moi koledzy tagrze i urządzamy sobie rzeźnie z nich 8o :wiking: .Hahahaha.
Ale tylko z tymi co są wredni (a nie wiele jest tych fajnych).
Tempić ich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8o

Zalosny dzieciak... Zamiast grac w tibie idz lepiej do szkoly.

Marshal
20-02-2005, 17:30
Gram na Samerze i mieszkam w Carlin. Pewnego razu nudziłam się (czekałam na kumpele). Chciałm pogadać z jakimś polakiem. Stanęłam sobie akurat przed teatremi mówię: "PL" "<<Poland is the best>>" i podobne teksty. Nagle podszedł do mnie sorc 19 lvl (miałam wtedy 8) i mówi do mnie: "Are u from Poland?" (głupek, przecież to wiadomo;)). Ja mu na to że tak. Patrze a tu: You lost 18 hitpoint from Pachibiya (czy jakoś tak ;)) Ide do depo i pisze mu prywatną wiadomość: "WHY??" "because i hate polish" Co wy na to? Trochę to upokarzające, ale to moje zdanie.Jako ja się nie dziwie :P Jakby ktoś krzyczał "Br rox!" itp, texty to prawdopodobnie zarobiłby SD'ka w dziób ^^ Ja tam do innych nacji nic nie mam... byłem raz w Szwedzkiej (nie tylko, ale głównie) gildii i nikomu nie przeszkadzało, że jestem 'pl'...

fufu
21-02-2005, 09:05

Jak sie narzucasz do dostajesz ^^