Pokaż pełną wersje : Crystal arrows
Czesc :)
Mam male pytanko.Otoz na pewnej stronie zobaczylem ciekawa strzale ktora nazywala sie crystal.Czy ktos juz ja posiada jesli nie to co o niej wiadomo bardzo bym prosil o wypowiedzenie sie wysokich lvl lub osob ktore wiedza cos na ten temat z gory dziekuje ;)
Kuyru na harmonii posiada
btw.już o tym pisałem tylko jak narazie nie mam ssów a niedowiarków tu masa :)
jedna z wielu pobocznych nagrod w quescie z faraonami
byc moze wypada z faraonow
Pokażcie jakiegoś screen'a bo chciałbym zobaczyć. Oczywiście wierzę że istnieje ale nigdy nie widziałem a miło dla oczu coś nowego wylookać:P
Ja mam Crystal Arrows!!! Ide sobie wlasnie do jaskini na raty zeby zrobic w koncu ten 5lvl. Nagle patrze, a tu jakies strzaly leza. mam ich 15 i bardzo ladnie wygladaja!
Jak ktos bylby chetny to moge sprzedac. Mozemy sie spotkac tam gdzie pojawiaja sie 2 kroliki. Sprzedam za 15gp.
P.S. Kumpel powiedzial mi juz jak podnosic przedmioty z ziemi.
re up: eee kosmita tys sie chyba z choinki urwal 8o patrzanc na twoj lv dochodze do wniosku ze jestes na rooku ;) te strzaly co masz to pewnie zwykle lub poison arrows...crystal arrow mozna zdobyc dopiero na maine: co osiagniesz(jesli bedziesz regularnie gral) za pol roku:P
a tak wracajanc do tematu: we wanna ss:P
TieRplanet
13-02-2005, 10:59
oto jak wyglada crystal arrow:
http://members.lycos.co.uk/himplanet/xxx_otherfiles/6160.png
niestety nie mam innych danych na jej temat ...
Ja mam Crystal Arrows!!! Ide sobie wlasnie do jaskini na raty zeby zrobic w koncu ten 5lvl. Nagle patrze, a tu jakies strzaly leza. mam ich 15 i bardzo ladnie wygladaja!
Jak ktos bylby chetny to moge sprzedac. Mozemy sie spotkac tam gdzie pojawiaja sie 2 kroliki. Sprzedam za 15gp.
P.S. Kumpel powiedzial mi juz jak podnosic przedmioty z ziemi.
Zostawie to bez kometarza, chlopak zobaczyc zwykle strzaly, która ktoś wyrzucic i sie podniecił, ze ma crystal. Such Lame. Crystal jest warta 'troche' wiecej i wypada z Omruca.
ancient kavu
13-02-2005, 21:20
http://www.samoloty-lotnictwo.piwko.pl/cristal.JPG
Jak widac takie strzaly wypadaja z bossow. Czy sie z nich strzela i za ile to sie jeszcze nie dowiemy
wczoraj ogldalem filmik jak klepali Ormuca <- Faraon i wypadla z niego :P wiec istnieje xD
Glory valory
14-02-2005, 10:09
http://www.samoloty-lotnictwo.piwko.pl/cristal.JPG
Jak widac takie strzaly wypadaja z bossow. Czy sie z nich strzela i za ile to sie jeszcze nie dowiemy
tesz ogldaelm ten filmik screen zrobiony w trakcie niego
Aby stowrzyc Sworda jakiegos .. nie Farao ( chyba) trzeba zabic 7 bossów w kazdym jest jakas czesc strzaly mają sluzyc do jakiegos luku tego nei wiem ale z kazdego Bossa cos wypada ... Wiem ze z 3 wypada napewno palący sie ryj podobny do zdechlej banshie , rekojsc od miecze, w 3 crystal arrows ...
Elendart
15-02-2005, 16:53
dacie linka do tego filmiku??
jak na zabijanie faraona to troche slaby EQ co nie(tego sorca lub drut na screenie)
Nie wiem czy to prawda, ale tej strzaly NIE DA SIE WYSTRZELIC Z LUKU, a juz napewno nie z xbowa.
Up@ Po 1 kto by sprawdzil czy da sie wustrzelic ta strzale z luku???? Jest zacenna, chyba ze dalo by sie ja podnosic a to juz inna bajka.....
Po 2 to logiczne ze nie da sie wystrzelic strzaly z kuszy-.-
http://dhost.info/mastrodaro/omruc/arrow.jpg
tutaj macie strzale i opis fajnie by bylo jakby ktos by przetlumaczyl ten opis:)
edit:
kurde niewiem co jest z ta strona raz jest a raz nie macie tutaj jeszcze linka do strony http://dhost.info/mastrodaro/omruc/arrow.jpg
Lord KATuxo
19-02-2005, 17:33
@krzaku.
Nic nie widac.
Evul Tibian
19-02-2005, 17:58
W tym opisie pisze cos ze strzaly nie mozna uzywac ze zwyklym łukiem
Oto i one : Ta strzała nie może być wystrzelona ze zwykłego łuku. Ta strzała jest nieużyteczna.
Pamiętajcie nie tłumaczyłem dosłownie :]
ANALIZER
19-02-2005, 20:01
Ten filmik jest na tibi.pl ta strzała wypada z jednego faraona narazie nic onie mi nie wiadomo oprucz tego że istnieje i jest niebieska (krystaliczna,przejzroczysta :p ) :)
To quest z faraonami nie służy, do utworzenia miecza tylko do stworzenia Helmet of the ancients
http://69.56.199.198/tibia/armors/ancient.gif
Tłumaczac jak najdokladnie to pisze tam:
Ta strzała wydaje sie byc ni do uzycia ze ZWYKLYMI lukami. Szybko sie rozpada.
Wiec moze jest jakis specjalny luk na crystal arrowsy??
MI sie wydaje że tu chodzi o to że ta strzała jest nieużyteczna a nie sie szybko rozpada.(przeca są różne tłumaczenia różnych wyrazów) :]
Mozliwe ze bedzie jakis nowy stwór (lub z jednego z faraonów) z ktorego bedzie wypadac jakis "crystal bow" albo tak jak amulet of life i wycofaja c. arrow i zostanie np jakas broken arrow :confused: .
a mi sie wydaje ze cipsoft narazie sobie z was jaja robi, ta strzala pewnie bedzie potrzeban do jakiegos questa ktorego jeszcze nie ma oficjalnie a jedynie w letnich planach bo narazie jest to tak samo bezużyczteczny, niepotrzebny i zaśmiecający swiat przedmiot tak jak woden trasch albo soft bot. Ta strzala niewatpliwie bedzie bardzo wazna ale chyba jeszcze nie teraz
Może i masz rację. Ale mi się wydaje , że po prostu cipsoft jeszcze się zastanawia co z c. arrow zrobić i trzeba bedzie troche poczekać :].
Może jest potrzebna do qrsta z pharaoh swordem ??
A może poprostu owa strzała jest zwykłą ozdobą, np. do domku =>?
Ja Gdzies slyszalem ze jak masz tom strzale(lub inny przedmiot z bosa)to przenosi cie do sarkofagu z czesciom do helmu
A puzniej ta strzala jest bezuzyteczna
A jesli potem jest bezuzyteczna to jak zdobyc nastepna czesc mistycznego helmu?? znalelzc inny crystal arrow??
Obecnie nie da się tej strzały wystrzelić z niczego. Co ciekawe, nie da się jej również przechowywać jak inne strzały (wiecej niż jedną w jednym slocie). Pewność? Brak grafik w pliku tibia.spr.
Ehh... Po prostu z każdego faraona wypada jakiś dziwny przedmiot. Jest na przykład 'Burning Heart' [płonące serce]. Jest też parę innych, których nazw nie znam, ale jest taka niebieska nutka [Frozen Tone?], coś jak pęknięta kość, jakiś rozwalony sztylecik, dziwny znaczek... No nie pamiętam już tego dokładnie. Prawdopodobnie narazie nic z tym nie można zrobić. Wszystkie te rzeczy można zobaczyć w tibia.spr
Dawno temu, niedługo po update z faraonami napisałem coś takiego Faraonowie (http://tibia.pl/forum/showpost.php?p=201172&postcount=43), są tam zdjęcia faraonów i zdjęcia tych przedmiotów. Jednak od tego czasu wyjaśniło się trochę więcej i jest to trochę nieaktualne [na ten przykład wymieniam jedynie siedmiu faraonów].
Qkobra-Rubera
20-03-2005, 14:37
Cristar hmm widziłem na securze miał je 110 lv royal palek miał ich 21 miałem zrobić fotke ale niezdązyłem bo nooby zaczeły żucac smieci (parcele itp.)
a więc na 100% jest taki coś a co do tych faraonów to niesjetem pewiej czy wyapadja z niego te ruze przedmiaoty wiem ze wypada serce i trzonek do Photato sworda :)
Qkobra-Rubera
20-03-2005, 14:39
A jesli potem jest bezuzyteczna to jak zdobyc nastepna czesc mistycznego helmu?? znalelzc inny crystal arrow??
chyba niewiesz wszystkiego ja wiem od kilku juz 100 lv że mistyczny hełm trzeba napełniać sercem faraona czy jakoś tak wiem też ze hełm jak jest noszony przez 30 minut to traci def. i trezba go ładować wiec nieradze nosic jak ktos ma :P
Z każdego faraona wypada jeden przedmiot specjalny [ min: burning heart, frozen tune(chyba tak sie to nazywa, to taka nutka niebieska..), ulamany miecz (są 2 części, po 1 czesci z faraona), Ancient rune... i jeszcze kilka nie pamietam teraz...]
Są one potrzebne do zdobycia części Helmet of the Ancients - jeśli masz taki przedmiot w plecaku wychodząc z pokoju w którym zabiles faraona to jesteś teleportowany do pokoju z częścią hełmu [a sam przedmiot znika przy teleportacji...], jeśli już raz byleś w pokoju i wziąłeś nagrode to przedmiot zostaje w plecaku a ty omijasz pokój z nagrodą.
Co do tego rozpadania: Przedmioty jeśli nie były użyte podczas teleportacji po jakimś [krótkim zdaje się] czasie znikają.
Edit
@ Up
Tych strzal nie da się składać jak zwyczajnych strzał... Zanim by zebral te 21 strzał poprzednie by sie porozpadały
Co do hełmu: Aby z 8 def zmienił się w 11 def trzeba w niego 'wbudować' rubin. Zwyczajny rubin starcza na okolo 30 minut, aby miec hełm na stałe z 11 def trzeba znależć Soul Ruby który się nie zużywa [nikt chyba nie ma]
Szkoda ze c.arrows jest bezuzyteczna (poki co). Zwracam sie teraz z pytaniem do palków, czy nie czujecie lekkiego niedosytu ?
Raz na jakis czas pojawia sie nowa broń dla knightow, jakis nowy miecz, czasem nowa tarcza, której moga tez uzywac przeciez Druidzi i Magowie z powodzeniem. Tymczasem palek od zawsze ma kusze/luk i nic sie nie zmienia. Szczerze mowiąc marzy mi sie jakas nowa bron dla palka. Może jakas ulepszona kusza lub jeszcze cos innego albo wlasnie chociaz nowy rodzaj amunicji, lepszy od zwyklych boltow, ale tanszy od p-boltow. Pozdrawiam !
a mi sie wydaje ze cipsoft narazie sobie z was jaja robi, ta strzala pewnie bedzie potrzeban do jakiegos questa ktorego jeszcze nie ma oficjalnie a jedynie w letnich planach bo narazie jest to tak samo bezużyczteczny, niepotrzebny i zaśmiecający swiat przedmiot tak jak woden trasch albo soft bot. Ta strzala niewatpliwie bedzie bardzo wazna ale chyba jeszcze nie teraz
Co to jest ten w woden trasch
Co to jest ten w woden trasch
Śmieci które powstają jak zniszczysz krzesło, albo stołek :P
Arrow Man
01-05-2005, 14:10
Szkoda ze c.arrows jest bezuzyteczna (poki co). Zwracam sie teraz z pytaniem do palków, czy nie czujecie lekkiego niedosytu ?
Raz na jakis czas pojawia sie nowa broń dla knightow, jakis nowy miecz, czasem nowa tarcza, której moga tez uzywac przeciez Druidzi i Magowie z powodzeniem. Tymczasem palek od zawsze ma kusze/luk i nic sie nie zmienia. Szczerze mowiąc marzy mi sie jakas nowa bron dla palka. Może jakas ulepszona kusza lub jeszcze cos innego albo wlasnie chociaz nowy rodzaj amunicji, lepszy od zwyklych boltow, ale tanszy od p-boltow. Pozdrawiam !
Zgadzam sie z Toba w 100%, knighci po kazdym up-date cieszą sie nową bronią..a palki? CIPy mogły by wymyslec jakąś fajną amunicje dla pallkow ;)
wczoraj ogldalem filmik jak klepali Ormuca <- Faraon i wypadla z niego :P wiec istnieje xD
Mógłbyś podać link do tego filmiku ?? Ponieważ nigdy nie widziałem filmiku z Omruciem i chciałbym zobaczyć te strzały
Devil Sunrice
03-05-2005, 14:09
Ehh mi sie zdaje ze Crystal arrowsy itp nie znikaja, bo na Trimce koles ma w domq kilka takich ozdob i nie znika mu, a watpei zeby mial nie tak z deklem ze po kazdym ssie chodizl po nowa ozobe..... :D
Bone Dancer
05-05-2005, 09:51
Wracając do opisu tego crystal arrow. Mi się, niestety, screen nie pokazuje, ale z tego co Wy piszecie to wydaje mi się, że nie da się jej wystrzelić ze zwykłego łuku, ponieważ jest bardzo krucha. "Kruchą" wzialem z komentarza Xsardi'ego o tym, że strzała szybko się rozpada i po trochu z nieużytecznością strzały. Bez obrazy, ale mi nie pasuje do kryształu komentarz "rozpada się", więc zamiast tego można podstawić wyraz pasujący do tego delikatnego kruszcu "kruchy". Jak dla mnie to można tłumaczyć to w ten sposób: "Ta strzała nie może być wystrzelona ze zwykłego łuku. Jest zbyt krucha". Takie jest moje zdanie.
Xan Arcanist
05-05-2005, 15:09
Śmieci które powstają jak zniszczysz krzesło, albo stołek :P
A jak sie je nischczy? :baby:
Trzeba nacisnąć na miecz/topór/obuch PPM i wybrać "use with" i nacisnąć LPM na krzesło bądź inną rzecz, która można rozwalić.
Mnie sie wydaje ze ten crystal arrows jest taki sam jak Ice rapier... Ciezko go zdobyc (chodzi o monstera - Faraon), bedzie drogi, duzo zadaje obrazen, a na dodatek bedzie mozliwa do strzelania z np. Crystal Bow :] Ale równie dobrze moge sie mylic... Jezeli nie taka opcja wam odpowiada to jedynym wytlumaczeniem jest to, ze jest to strzala potrzebna do stworzenia ancient helmu... :D
Knight Simon Dark lord
05-05-2005, 17:10
ona nie jest potrzebna do helmu wiem bo jakis kolesu mnie na harmonii pokazywal w domku wszystkie czesci i moge cie zapewnic nie bylo c-arrowa
yyy..... mylisz się pallem zadajesz po 100 obrażeń z xbowa i tyle samo na skillach 70 knightem z gs'a. Gdyby dali Ultra bolt <lol?> i zadawało by 500 hp.
i nawet kosztowało 1k sztuka to kilka strzałów i po demonie <BIG LOL?>
A co do broni dla knighta, to weźmy mu troszke i sobie na dl'e pochodzisz z kim ? sam poblokujesz ? i zabijesz ze spirów ?
Jeśli umiecie czytać, to pisze na tibia.pl, że ta strzała istnieje, zabijano za pomocą kilku z nich demony, ale już nie wypada z żadnych potworów.
Sidena Daron
03-06-2006, 22:24
Jak to z niczego nie wypada?? a z faraonów? Crystale istnieja. tylko ze nie da sie nimi strzelac. Bo jak ktos wczesniej juz powiedzial sa zbyt kruche.
Archeolodzy się znaleźli ;/
sir Tifejo
04-06-2006, 00:07
Archeolodzy się znaleźli ;/
Prosimy, rzuc nowe swiatlo na sprawe!
Z tego co mi wiadomo, to crystal arrow "kruszy sie" (znika) po 30 minutach, jesli nie trzyma sie jej w depo, jednak nie jest to sprawdzona informacja, ot taki chloptys mi tak powiedzial. Ale raczej to jest prawda.
Dzik Afrykanski
04-06-2006, 00:28
Jeśli umiecie czytać, to pisze na tibia.pl, że ta strzała istnieje, zabijano za pomocą kilku z nich demony, ale już nie wypada z żadnych potworów.
My umiemy, ale ty chyba nie:baby: Bo to pisze o Power Arrows.
ja mysle, ze trzeba ta strzale dac jakiemus NPC, a on da ci "stary prezent od dziadka", otwierasz a tam ten rubin do helmet of ancients :baby:
albo moze to nie jest strzała, tylko klucz, który musisz gdzieś włożyć?
Royal Leniu
04-06-2006, 00:33
Z każdego faraona wypada jeden przedmiot specjalny [ min: burning heart, frozen tune(chyba tak sie to nazywa, to taka nutka niebieska..), ulamany miecz (są 2 części, po 1 czesci z faraona), Ancient rune... i jeszcze kilka nie pamietam teraz...]
Są one potrzebne do zdobycia części Helmet of the Ancients - jeśli masz taki przedmiot w plecaku wychodząc z pokoju w którym zabiles faraona to jesteś teleportowany do pokoju z częścią hełmu [a sam przedmiot znika przy teleportacji...], jeśli już raz byleś w pokoju i wziąłeś nagrode to przedmiot zostaje w plecaku a ty omijasz pokój z nagrodą.
Co do tego rozpadania: Przedmioty jeśli nie były użyte podczas teleportacji po jakimś [krótkim zdaje się] czasie znikają.
Edit
@ Up
Tych strzal nie da się składać jak zwyczajnych strzał... Zanim by zebral te 21 strzał poprzednie by sie porozpadały
Co do hełmu: Aby z 8 def zmienił się w 11 def trzeba w niego 'wbudować' rubin. Zwyczajny rubin starcza na okolo 30 minut, aby miec hełm na stałe z 11 def trzeba znależć Soul Ruby który się nie zużywa [nikt chyba nie ma]
a ja (nie wiem czy to prawda) słyszałem że setzer gambler złożył cały hełm i ma na stałe 11 def
Fire Necromacer
04-06-2006, 12:42
ja mysle, ze trzeba ta strzale dac jakiemus NPC, a on da ci "stary prezent od dziadka", otwierasz a tam ten rubin do helmet of ancients :baby:
albo moze to nie jest strzała, tylko klucz, który musisz gdzieś włożyć?
Nie, przeczytaj zacytowany post Hide, tam wszystko opisal ;P
Co do Setzera:wątpie, żeby on miał taki Helmet z nieskończoną siłą 11 obrony...dasz dowód, uwierze.
Hide: daj moze jakis ss, cokolwiek z tym, że istnieje ten Soul Rubin, inaczej uważam to za mit.
Sline_pl
06-12-2006, 20:13
I tak nic nie zrozumiałem z waszych wypowiedzi ale mam crystal arrow i zobaczymy czy znika. Jutro taczej sie dowiem :D I fotka ;]
http://img484.imageshack.us/img484/1381/crystal2kw7.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.