Pokaż pełną wersje : Kłopot z komputerem, kiedy Tibia włączona...
Otóż, mó problem polega na tym, że jak mam uruchomionego clienta tibii, to zużycie rpocesora jest 100%, wszystko mi sie tnie, nawet mó złom ma skłonności do restartowania sie...
Mam windowsa XP, 256 ramu, 1000 MzH..
Od czego to moze zalezec? i czy da sie to jakos naprawic?
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Tez tak mam, ale nie mam wirusa. Widocznie Tibia obciaza ostro procka...
No trudno, za przyjemnosci trzeba placic. :P
Mysle, że to przez kompa... Na 256 RAMach i 1000 Mhz z win. XP, antywirusem i firewallem może Tibia dopełniać dzieła... Nie napisałeś także jak imasz procek i RAMy, bo jak masz zwykłe DIMMy to się nie dziwie.. Tak samo z prockiem-na Athlonach pisze np. 2800+ ale wyciągaja troche ponad 2 Ghz...
Rozwiązania:
1. Poczytaj poradnik "jak pozbyć się lagów"[czy jakoś tak];
2. Kup więcej RAM;
3. Lepszy procek;
4. Podaj dane kompa [jakie RAMy, procek etc.];
5. Za bardzo masz gówien działających w tle.
Dodam jeszcze, ze niedawno formata robilem, a przed nim wszystko działało szybko i sprawnie
Re: Up
nie znam sie aż tak bardzo:P
AMD Athlon(tm) processor
tyle tylko wiem:P
LOL, ja jadę na celeronie 333 Mhz, 64 DIMM i jakoś nie mam problemów ... bo jakbyś był tak łaskaw poszukać to nie raz opisywany był problem tibii pod winXP!
w opcjach w tibii daj na graphics...tam daj advance...i tam jest suwak...ktory steruje ile ma byc klatek na sekunde w tibii...zmniejsz go do 35 klatek...to powinno znacznie zwolnic procka....bo domyslnie jest ustawione na maxa...tez na poczatku zrzeralo mi max procka...a teraz zaledwie 50% wiec jest roznica....sproboj tego
LOL, ja jadę na celeronie 333 Mhz, 64 DIMM i jakoś nie mam problemów ... bo jakbyś był tak łaskaw poszukać to nie raz opisywany był problem tibii pod winXP!
Win XP by na takim kompie się raczej nie włącył ;) [ też kiedys na takim pocinałem :) ]
Dodam jeszcze, ze niedawno formata robilem, a przed nim wszystko działało szybko i sprawnie
Re: Up
nie znam sie aż tak bardzo
AMD Athlon(tm) processor
tyle tylko wiem
AMD athlon 1000+ wyciąga tak 500-600 mhz więc się nie dziw....
Usuń Win XP i Win 98 zainstaluj, bo nigdy w tibie nie pograsz, a to dla tego, że masz za słaby komp na windows xp....
slimaczek
12-02-2005, 19:22
Ehh też tak mam.. chodzi o to że jak tibia jest włączona i jestem przykładowo w depo to jak przeglądam strony to ciut wolniej chodzi... i tyle :P
@down
No może i tak, jak pisałemposta zapomniałem że się mu komp restartuje..
Ehh też tak mam.. chodzi o to że jak tibia jest włączona i jestem przykładowo w depo to jak przeglądam strony to ciut wolniej chodzi... i tyle :P
nie rozumiesz problemu-to nie to samo...
Tez mam taki problem i mam na to taka malo rade albo nowy komp ( na to sie nie zanosi przynajmniej u mnie ) albo gran na full scrinie na 100% pomoze.Ja tak juz gram od pewnego czasu podczas gry bierzesz ctrl+F i ci sie ekran powieksza pomniejszasz Tab+Alt albo opcje grafika i tam bierzesz full screen
Gesundheit
12-02-2005, 20:39
Komputer nowy mam z 2-3 tyg i mi się cały czas tibia laguje na chimerze podam jego wymagania mojego kompika:
Windows xp profesional service pack 2
Procesor:Celeron (R) CPU 2.66 GHz
Pojemność:256 MB RaM
Komputer:Blue Line
Tibia i mi wykorzystuje 100% ale myśle, że to ma powiązanie z procesorami AMD lub XP. Mam Durona 800Mhz, a przed tym Athlona 1Ghz (na nim też Tibia obciązała w 100%).
Jezu Ludzie jak wam sie komp jeszcze nie rozsypal!
Proste Tibia "zrzera" 100% procesora kolesiowi. To proste ze wszystko innne chodzi wolniej. Temperatura procka idzie do gory. CPU nie wytrzymuje i idze restart. Jakie masz chlodzenie?
Gesundheit cos Ty kupil!!??
Rany boskie co za ludzie...
Kryształek
12-02-2005, 21:13
Zrób Formata na Windowsa Milenium, albo 98, tak będzie lepiej ( moim zdaniem ) a jak niechce Ci sie robic Formata to:
Ściągnij/zainstaluj sobie programik Ad-Ware ( za***is*y wykrywa keylo ), i ściągnij/zainstaluj sobie Norton Antivirus 2005 ( wykrywa i usuwa większe robaki ) Mam nadzieje ze pomogłem troche Nara
JanMaria Rakieta
12-02-2005, 21:23
Ja mam Amd Duron 1.6Gh, 512 Ram DDR 400 mhz i użycie jest 50%
Wielkie dzieekiwszsytkim:D:D
mozna na was polegac;]
Jutro format:p
Leweracja
13-02-2005, 09:08
Mysle, że to przez kompa... Na 256 RAMach i 1000 Mhz z win. XP, antywirusem i firewallem może Tibia dopełniać dzieła... Nie napisałeś także jak imasz procek i RAMy, bo jak masz zwykłe DIMMy to się nie dziwie.. Tak samo z prockiem-na Athlonach pisze np. 2800+ ale wyciągaja troche ponad 2 Ghz...
Rozwiązania:
1. Poczytaj poradnik "jak pozbyć się lagów"[czy jakoś tak];
2. Kup więcej RAM;
3. Lepszy procek;
4. Podaj dane kompa [jakie RAMy, procek etc.];
5. Za bardzo masz gówien działających w tle.
ja mysle ze nie w szkole gdzie byly kompy 500+ mhz i 32 ramu tibia chodzila grafikja byla z***ana troche ale chodzila poszukal bym innego powodu
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.