zaloguj się

Pokaż pełną wersje : A co by było gdybym.... zabił GM'a?

Maly =]
12-02-2005, 23:55
no wiec tutaj piszcie o przezyciaz z gamemasterami np czy widzieliscie jakiegos, romawialiscie z nim lub zaatakowalicse itp. Mnie tylko zastanawia jedno. zalozmy jest na jakims serwrze jest GM z 30 lvl a ja mam 60 lvl. noi podchodze do niego i mowie np
-Gamemaster's is sux, lags too
i go zabijam. czy dostalbym wtedy bana?

EDIT: fajnie by bylo gdyby ktos wkleil ss'a na ktorym jest GM, bylbym bardzo wdzieczny.

Shinjix
12-02-2005, 23:57
']

za wyzywanie tak

za zabicie bez powodu też...
Jak miałby skulla to byś nie dostał bana :)
bez skulla też byś nie dostał-od tego jest system czaszek...

Severyn
12-02-2005, 23:57
Zacznijmy od tego ze bys nie zabil gm'a!! tez se tak kiedys myslalem alepo 2 dniahc mi przeszlo bo to jest niemozliwe

Shinjix
12-02-2005, 23:58
Zacznijmy od tego ze bys nie zabil gm'a!! tez se tak kiedys myslalem alepo 2 dniahc mi przeszlo bo to jest niemozliwe
GMem zostają zwykli gracze, czyli można ich zabić...

Severyn
12-02-2005, 23:58
Ale chetnie za***ie tego co dal mi dzis bana!! Moze byc na rl :]

Maly =]
12-02-2005, 23:59
A to niby dlaczego? Jak mam 30 leveli wiecej niz on to co mi zrobi?

Severyn
13-02-2005, 00:00
No moze duzo zeczy np. delete konta i sie pozgenaj z swoja postacia:D

Maly =]
13-02-2005, 00:02
No moze duzo zeczy np. delete konta i sie pozgenaj z swoja postacia:D
Tak to prawda no ale jednak zabic moge :D

Piomos
13-02-2005, 00:05
Śmiać mi się chce z niektórych wypowiedzi. Postaci Gamemastera nie da się zaatakować, a tym bardziej zabić. Można co prawda zabić jego normalnego chara.

pkr
13-02-2005, 00:08
GM jest jak wieczny rook, nie ruszac plejerow

Severyn
13-02-2005, 00:12
Muwilem ze nie mozna ubic ****a :P

Maly =]
13-02-2005, 00:13
To ma ktos jakies ss'y z GM'ami??? :blazen:

Kailus
13-02-2005, 03:44
']no wiec tutaj piszcie o przezyciaz z gamemasterami np czy widzieliscie jakiegos, romawialiscie z nim lub zaatakowalicse itp. Mnie tylko zastanawia jedno. zalozmy jest na jakims serwrze jest GM z 30 lvl a ja mam 60 lvl. noi podchodze do niego i mowie np
i go zabijam. czy dostalbym wtedy bana?

EDIT: fajnie by bylo gdyby ktos wkleil ss'a na ktorym jest GM, bylbym bardzo wdzieczny.

A więc za zabicie GMa prawdopodobnie bys dostal bana, ale to zalezy jeszcze kogo... np. Puhuk (GM Logain) na Infernie banowal ludzi ktorzy go atakowali albo teleportowal sie do swojego GH,

Thunder Kobi
13-02-2005, 09:05
Ehh czy to tak naprawde trudno zrozumiec GM's nie mozna zabic poniewaz to jest człowiek do pilnowania pozatku w tibi gdyby go mozna bylo zabic to po co on by mial tam siedziec? nic by to nie dalo tylko o jednego frajera wiecej ;)
Wiec GM's ma po pierwsze 1 lvl i mu nic nie rosnie ma prawo dawac bany i kicki jest niesmiertelny (wyroznienie ktorego inni gracze nie maja) i moze sie teleportowac gdzie chce...

wirda
13-02-2005, 09:11
GMem zostają zwykli gracze, czyli można ich zabić...

No tak tu masz racje, ALE GM ma niemsiertelnosc chociazby na 2lv,smiga ze speedem 100lv,zreszta mozna to obejrzec na ktoryms filmie jaki byl na stronce
"rat i gm"

gorgi
13-02-2005, 09:14
GM ma zawsze 2 lvl, a do tego gdy go zabijesz to bana nie może dac bo to zwykłe pk, a on jest normal playerem tyle ze z better zasadami

Leweracja
13-02-2005, 09:18
i po co ich zabijac ?
za bana ktory byl sluszny ?
zal mi was ..

PiXik
13-02-2005, 09:47
Ah ludzie.Ile to akcji było ,że jak ktoś zabił chara od gma (zwykłego playera)kończyło się banami choćby nie miał powodu zbanuje cię zrobi fake etc i lecisz ...a tego GM 2lvl nie można zaatakować :)

Raul
13-02-2005, 10:07
Dobra może najpierw ustalcie o jaką postać GM'a Wam chodzi. Czy o postać GM'a, która ma 2lvl, w nicku GM i może się teleportować. Czy postać GM'a, która służy do normalnej gry i ma takie same prawa jak inni gracze. Bo tej pierwszej zabić się nie da, a tą drugą zabić się da. I uważam, że nawet jakbyś go zabił to nie powinieneś dostać bana, bo od zabijania są czaszki, ale jakiś złośliwy GM bana by Ci pewnie dał.
A tu ss:

http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/GameMaster.jpg

$corcerer
13-02-2005, 14:02
Po pierwsze, postać GM jest nietyklana: nie można jej zranić, nie atakują jej potwory, ma 2 lvl a biega szybciej niz 200. Za zaatakowanie GMa otrzymujesz banana za przeszkadzanie w czasie pełnienia funkcji służbowych - kiedyś była taka akcja przy jakiejś wojnie, jak GFB zahaczyło GMa.

Natomiast normalna postać GM to inna bajka- można robić co chcesz, zabijać bez powodu itd. GM nie ma prawa dać ci z to bana.

Wichru
13-02-2005, 14:19
Po pierwsze, postać GM jest nietyklana: nie można jej zranić, nie atakują jej potwory, ma 2 lvl a biega szybciej niz 200. Za zaatakowanie GMa otrzymujesz banana za przeszkadzanie w czasie pełnienia funkcji służbowych - kiedyś była taka akcja przy jakiejś wojnie, jak GFB zahaczyło GMa.

Natomiast normalna postać GM to inna bajka- można robić co chcesz, zabijać bez powodu itd. GM nie ma prawa dać ci z to bana.

Sorki ale musze cie sprostowac ja na 69 lvl time ring boh i utani hur chodzilem tak jak on nawet moze szybciej i zawsze jak za nim chodzil max po 10 sekundach puszczal teleporta

Maly =]
13-02-2005, 15:02
Ja ostatnio widzialem na tibia.com jakiegos GM'a z 30 lvl nie byla to normalna postac tylko GM normalny wiec skoro potwory go nie atakuja to moze isc na demona a on go nie zatakuje takjaby byl niewidzialny?

Mistrzu12
13-02-2005, 15:35
Ta na bank po zabijesz GMa.Powodzenia.Jak bys go tknal(o ile to mozliwe) to bylyb BAN.Przynajmniej tam mysle. :evul:

Kroolik SIlverblade
13-02-2005, 15:55
nie dobijajcie mnie prosze... gma nie da sie zabic, jak zrobil ze ma 30?? nie expowal, to mozna w bazie danych ustawic, pobawcie sie ots to duzo zagadnien rozwiazecie. Czemu nie mozna bic gm?? bo ma ustawione nie smiertelnosc, nie ma ekhaust, nie traci many, biega jak 200+ to wszystko na temat gm, i prosze nie sprzeczajcie sie ze jak macie 100lvl to zabijecie na luzaka gm'a na 2 bo to jest zalosne -_-'

Wichru
13-02-2005, 16:10
nie dobijajcie mnie prosze... gma nie da sie zabic, jak zrobil ze ma 30?? nie expowal, to mozna w bazie danych ustawic, pobawcie sie ots to duzo zagadnien rozwiazecie. Czemu nie mozna bic gm?? bo ma ustawione nie smiertelnosc, nie ma ekhaust, nie traci many, biega jak 200+ to wszystko na temat gm, i prosze nie sprzeczajcie sie ze jak macie 100lvl to zabijecie na luzaka gm'a na 2 bo to jest zalosne -_-'

Jeszce raz powtorze GM nie chodzi jak 200lvl

Kroolik SIlverblade
13-02-2005, 16:14
no to juz obojetnie jak chodzi, niewiem nie scigalem sie z nim, ale wedle tematu, zabic sie go nie da a skoro wszystko jasne to mozna zamknac temat...

Pacek
13-02-2005, 16:57
po pierwsze e tibi jak w prawdziwym swiecie jak masz znajomości z Gm to możesz robić co hcesz ( jak moj kumpel zabił ponad 90 osób ale ma w gildji GM oraz 3 Censoulerów i jakoś nie ma bana ) ,po drugie jak bys zabił GM to jak myślisz co by sie stało??, po trzecie skoro ten GM ma 30 to zanczy że to jego 10 postać i loguje sie na nią tylko jak ktoś go woła albo jak ma kaprys

TiTuS
13-02-2005, 20:47
oj...następne głupie pytanie "a co by było gdybym..." chyba będzie jakas seria tego...

Leweracja
13-02-2005, 20:54
teoretycznie GM to ma 2lvl chyba ze gra jakims rl char ale tym ktory sie pojawia to 2 niewiem czy da sie go bic ale czemu nie

tylko ze ban jest 100% wkoncu to zlamanie rules bo atakowales gamemastera ;P

Raul
13-02-2005, 20:56
No i poco każdy co chwile pisze to samo nie czytając wcześniejszych post'ów?

Thomasi
13-02-2005, 21:11
po pierwsze e tibi jak w prawdziwym swiecie jak masz znajomości z Gm to możesz robić co hcesz ( jak moj kumpel zabił ponad 90 osób ale ma w gildji GM oraz 3 Censoulerów i jakoś nie ma bana ) ,po drugie jak bys zabił GM to jak myślisz co by sie stało??, po trzecie skoro ten GM ma 30 to zanczy że to jego 10 postać i loguje sie na nią tylko jak ktoś go woła albo jak ma kaprys

a moj zloty slon znosi jajka... omg chlopaku to co mowisz (po 1 jest niemozliwe) ale jezeli juz nawet to tlyko na swiatach z wymuszonym pvp pozniejwaz gm nie obsluguje systemu czaszek i za zabicie ponad 90 osob(zalezy w jakim terminie oczywiscie) dostal by bana

i jakbyscie mogli to piszcie czy chodzi wam o postac gm-a ktora ma jego przywileje i ZAWSZE 2 LVL I NO VOC czy o tibijska postac ktora zdobywa lvle itp

veryyyy up

nie gm nie pojdzie na demony pozniejwaz nie jest on do tego uprawniony i stracilby status gm-a i blagam nie piszcie ze a ja widzialem jak gm zabijal rata albo cos takiego albo czy gm moglby sam ani~~ zrobic

GM JEST OD PILNOWANIA PORZADKU(i tak srednio im to idzie ale to inna bajka)

a co do tematu GMA NIE ZABIJESZ I KONIEC NIE PYTAJCIE WIECEJ

Scream
14-02-2005, 08:39
za pkowanie jest auto ban, gm nie ma nic do tego. Moze gra na epvp? albo zabija na osoby se skullami? albo nie przekroczyl limitu bana?

Zielevitz
14-02-2005, 09:00
Co do wszystkich skarg na GM Logain... czemu nie nakrecicie tego na Tibia CAM i nie wyslecie do CIP?

a co on zrobił tak właściwie?

Arathorn
14-02-2005, 09:03
ja to mówił $orcerer pare stron wcześniej...
gm jest nietyklany, ale jego normalną postać możesz zabić i gm nie ma prawa ci dać za to bana...
ale zawsze możesz dostac bana 2 dni później np. za "destructive behavior" albo "Insulting statement"
:)

Thomasi
14-02-2005, 09:10
nie rozumiem takich ludzi PO JAKA CHOLERE WY POWTARZACIE CZYJES POSTY??

Aureliunkunfun (DruiD)
14-02-2005, 09:17
GM'a nie da sie zaatakowac !!!!!!!!

Wipatu
14-02-2005, 12:31
GMowi gowno zrobisz!! on ma cos takiego jak "kill" zamiast atak, i na dodatek przywola ci jakiegos super potwora i nic nie bedzie musial "robic" :]

Aversin
14-02-2005, 17:19
Krąży jakaś opinia, że GM może wszystko. Wcale tak nie jest ! On jest rozliczany z każdego bana a nie jak tu ktoś napisał " zabijesz go to ci konto delete " .. nie bądźcie śmieszni. Byly wypadki, że GM nadużywał swojej pozycji ale to są pojedyńcze zdarzenia i kończyły się wyciągnięciem konsekwencji w stosunku do GM'a

roland
15-02-2005, 08:36
']A to niby dlaczego? Jak mam 30 leveli wiecej niz on to co mi zrobi?
Widziałem GMa na premi, nawalaliśmy się z explozji, a GM podszedł i zaczął coś nawijać, był to GM Dokein, to go walnełem z explozji i się uśmiechnęłem( ":]"), nie dostał... Zresztą są filmiki, na których gościu wali w ludzi z czegoś, a przypadkiem trafia w GMa, a jemu nic sie nie dzieje... GM ma trochę sporo życia, pozatym walisz go za 0... Nie zabił byś go, chyba, że jego postać, która nie jest GMem, każdy GM ma postać, która jest normalną postacią. Nie ma ona tytułu GMa

Rikimaru
15-02-2005, 11:50
Widać że większość z was nie miała za wiele do czynienia z GMami. Gma(2lvl) da się zaatakować, atakowaliśmy go wraz z Nawigatorem na teście dokładniej knightmarea i tylko teleport do templa(bez deada:) ). A co do zabijania prawdziwej postaci gma..... taka jest brutalna rzeczywistość gmowie mszczą się jak tylko potrafią w większości i banują ostro. Żeby było gorzej najczęściej online są zwykle ci "bad" gmowie bo ci "good" zwykle się logują raz na miecha, albo tylko na sekundę żeby pracy nie stracili ;]
Powiem więcej nawet nie za zabicie, ale pamiętam jak treniłem z Nawigatorem(teraz ma jakoś 102/101 skilla) i Nawigator prześcigał skillami gma, to gm codziennie sprawdzał nasze training place;] I oczywiście nie czekał oficjalnych 15 minut na sprawdzanie czy ktoś jest afk, ale po 2-3 minutach banował - wiele osób z którymi trenowaliśmy dostało bana;)

Aureliunkunfun (DruiD)
15-02-2005, 12:07
yyyy lol ? sprawdzalem na tibia.com goscia o nicku Nawigator gosc z Harmonii ma 10 lvl i ten twoj nawigator ma skille 102/101 ???? lol heehheheheheheehheee heeh

Rankor
15-02-2005, 12:11
@up

Ehm Nawigator to tylko nick na forum, jego prawdziwa postac ma na imie Derlik...

Ashlon
15-02-2005, 12:16
Widać że większość z was nie miała za wiele do czynienia z GMami. Gma(2lvl) da się zaatakować, atakowaliśmy go wraz z Nawigatorem na teście dokładniej knightmarea i tylko teleport do templa(bez deada:) ). A co do zabijania prawdziwej postaci gma..... taka jest brutalna rzeczywistość gmowie mszczą się jak tylko potrafią w większości i banują ostro. Żeby było gorzej najczęściej online są zwykle ci "bad" gmowie bo ci "good" zwykle się logują raz na miecha, albo tylko na sekundę żeby pracy nie stracili ;]
Powiem więcej nawet nie za zabicie, ale pamiętam jak treniłem z Nawigatorem(teraz ma jakoś 102/101 skilla) i Nawigator prześcigał skillami gma, to gm codziennie sprawdzał nasze training place;] I oczywiście nie czekał oficjalnych 15 minut na sprawdzanie czy ktoś jest afk, ale po 2-3 minutach banował - wiele osób z którymi trenowaliśmy dostało bana;)
Bo komu by sie chcialo czekac? Myslisz, ze gm taki naiwny i mysli, ze ktos nie uzywa macro / siedzi na exicie? :P A co do atakowania gma - to byl test, prawdopodobnie dlatego go mogliscie atakowac.
Ja tylko raz widzialem GMa :
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gm.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/gm2.jpg
Moge tylko powiedziec, ze za przesuwanie GM'a dostalem kicka :P

Rikimaru
15-02-2005, 12:25
Ehmm nie wiem czy ich to obchodzi ale strach do kibla wyjść - kiedyś miałem niefart i poszedłem do kibla a tu gm się lognął.... na szczeście najpeirw zajął sie innymi....

A co do sposobu Germlina : Gremlin nei wiem czy wiesz ale cipsoft i gmowie nie uznaja filmików na TibiCam, bo to wkońcu nielegalny program zakazany przez cipsoft:P

Kajzer
15-02-2005, 13:38
zawsze mozna zrobic filmik w innym programie ;] i wyslac cipom avi O_o
wtedy mozna by takowego delikwenta przyłapac na tym ze np nie czeka 15 minut zanim daje bana itd.. z drugiej strony tzreba byc ciagle przygotowanym za ewentualnosc pojawienia gm, dlatego mamy tak mało ss i filmikow z gmami poprostu działają znienacka bestie;]

Severyn
15-02-2005, 16:10
Gdyby nie ktos nie nakablowal to bym jakso nei mial bana teraz!! Gm sam z siebie nic nie wie ktos musi nakablowac (najlepiej dosrwac ****a i za***ac)!! Po 3 minutach na macro jzu dostalem bana!!

Ashlon
15-02-2005, 18:37
Gdyby nie ktos nie nakablowal to bym jakso nei mial bana teraz!! Gm sam z siebie nic nie wie ktos musi nakablowac (najlepiej dosrwac ****a i za***ac)!! Po 3 minutach na macro jzu dostalem bana!!

Po minucie na makro to powinienes dostac dwa bany oraz saznego kopa w rowa. Jak cie policja zlapie na probie kradziezy samochodu, to pozwij ich do sadu, bo samochodem nie zdazyles odjechac, ewentualnie przejechales tylko kilometr.

Aversin
15-02-2005, 21:33
Ehmm nie wiem czy ich to obchodzi ale strach do kibla wyjść - kiedyś miałem niefart i poszedłem do kibla a tu gm się lognął.... na szczeście najpeirw zajął sie innymi....

A co do sposobu Germlina : Gremlin nei wiem czy wiesz ale cipsoft i gmowie nie uznaja filmików na TibiCam, bo to wkońcu nielegalny program zakazany przez cipsoft:P

Z tego co ja wiem TibiCam ani nie jest nielegalna ani zabroniona. CIPSoft jedynie odradza jej używania gdyż ludzie kombinują jak tu tylko oszukiwać i keyloggery do plików tibicam***** jak i filmów starają się wrzucać.

Moim zdaniem ten co nakablował powinien jeszcze w nagrode dostać itemka od GMa :D
GM nie musi czekać 15 zanim da bana. Wystarczy, że ktoś się rusza albo rzuca czar nie odpowiadając na pytania.

Rikimaru
16-02-2005, 16:06
UP:
Na siłę usprawiedliwiasz gmów. Może tego nie wiesz ale gmy z reguły dbają tylko o własne dupsko i oczywiście że nie muszą czekać 15 minut jeżeli ktoś się rusza/rzuca czar ale to chyba oczywiste, a ja mówie o sytuacji w której wychodzę do kibla/po jedzenie, więc chyba się nei ruszam, nie rzucam czarów, nie?

nawigator
25-02-2005, 06:16

Ta Rikimaru napisal prawde... jak dostalem wtedy bana mialem cos okolo 90-95 skilla To byl chbya GM Rainbow cos tam .. nie pamietam dokladnie ...
poszedlem sobie jedzenie na rl zrobic ... mowie za 5 minut wracam wrócilem 3 minutach i mialem juz bana... tlumaczylem sie i nic .. takze gmy sa rózni.. jeden da Ci buzi.. jeden poczeka 30 minut... a inny tylko przyjdzie zobaczy ze nie tanczysz i da Ci bana.. sad,bad true .. ;/

a co do tego gma na tescie to prawda próbowalismy go bic... tylko chmurki... ale brecht mielismy .. tylko ze potem godzine z templa wychodzilismy xD to byly czasy :)