PDA

Pokaż pełną wersje : serpent sword vs spike sword

misiekdj
13-02-2005, 12:46
witam, mam pytanie, który miecz z powyższych bardziej opłaci się kupić ?
no i który bedzie przydatniejwszy przy 14 lvl, skile 45/45
no i czy jak mam dwarven shield i spike sword to bede lepiej blokowal uderzenia niz jakbym mial dwarven shield i serpent sword ?
z góry dzieki

xozopij
13-02-2005, 12:54
posprawdzaj sobie jakie maja "skille" miecze, ale ja bym wybrał serpenta.

Vetinaz
13-02-2005, 13:01
a ja bym nie wybral ani serpenta ani spike tylko knight axe ale jesli bijesz sie swordami to moze magic long sword :p zartowalem fire sword :D

Scream
13-02-2005, 13:03
serpent sword. zdecydowanie.

maripo
13-02-2005, 13:10
To zależy od:

Spike sword:
Używany do blokowania przez low lvlowe postacie które niestać na bs'a
Jest troszke droższy bo wypada z Vampa żadko
Bardzo dobry dla druidów i sorsów

Serpent sword:
Używany do zabijania słabych potworów <orki miosy trolle>
Jest stosunkowo tani w porównaniu do Spike'a bo wypada nieżadko z dragów
Bardzo dobry dla Knighta na skillach od 40 do 50 <na nowych światach przez długo to jest dobry miecz bo reszta baardzo drogie>

Oceń sobie sam ^^

Scream
13-02-2005, 13:16
do blokowania przez low lv? a co taki low lv bloknie? cyca? lepiej serpenta bo bedzie mocniej bic, na malym lv i tak nie blokuje.

Kamlot De'Kapy
13-02-2005, 17:39
Ja tez mialem taki problem i pierw kupilem spike sworda a pozniej dokupilem serpent sworda ogolnie mowiac nosze serpent sword ale jak mam blokowac potworka to spike (bo ma wiekszy def) :baby: :baby: :baby:

Matekneo
13-02-2005, 18:48
Radze ci kupic spike sworda bo skille szybciej leca :evul: ale tak do blokowania to chyba serpent ;) Wybirz sam :P (Spike lepszy bo ladneijsz) :D:D

maripo
13-02-2005, 18:56
do blokowania przez low lv? a co taki low lv bloknie? cyca?

Wiesz mój kolega na Arcani ze Spike swordem blokował Vampiry na 25 lvlu ..... I to nawet z powodzeniem

Detharon
13-02-2005, 19:06
Lepiej serpent, szybciej się expi-lepsze hity, a def na co potrzebny?roty?mino?trolle? bo blokować się nie opłaca nic.

btw. jaki server?

Mich4l
15-02-2005, 17:07
Grałem tymi mieczami i gorrrrąco polecam serpent sworda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Severyn
15-02-2005, 20:22
Mialem kiedys to i to. w sumie z serpnet mocniejsze hity ale nie o duzo a spike ma o wiele wiecej def!! ja bym wybral spike na twoim miejscu!!

Thunder Kobi
15-02-2005, 22:20
No coz... ja bym wybral Serpenta chociaz na ten lvl powinienes juz miec Fire Sworda i zbierac na Bright Sworda :p

slimaczek
16-02-2005, 12:20
Ja miałem spike bo nie chciało mi się czekać na ofertę bo byłem bez miecza (miałem deda akurat). Wcześniej miałem serpenta, i wg. mnie jest lepszy.

iglarf
16-02-2005, 15:12
Zdecydowanie lepszy jest spike sword.Przynajmiej wedlug mnie....:P

Asenion
17-02-2005, 20:17
ja bym wybrał spike sworda (ma więcej defa ;)

Punish
17-02-2005, 20:20
A nie slyszeliscie ze najlepszą obroną jest atak? ;)
Wybierz serpenta

kunbal
17-02-2005, 20:48
moim zdaniem lepiej serpa sam zawsze z nim zaczynalem

Ps. ale najlepiej by bylo knight axe

Cadonis
20-02-2005, 13:44
Serpent na 100%.
Powiedzcie mi, po co mieczowi def jak i tak się blokuje tarczą? A atak to zawsze boost jest...
Noo, może def się przydaje przy 2 handed, np. gsie, bo wtedy tarczy nie ma więc zawsze się mieczem trochę zablokuje, ale przy broni+tarczy to nie ma znaczenia~

Centaurek
20-02-2005, 14:02
Serpent sword jest według mnie lepszy, używałem go od 8lvl do 15,na 15 przerzucilem sie na FS'a, a przy takich skillach to możesz zainwestować w Fire Sworda...jeśli oczywiście masz kase ;).

Ing
22-02-2005, 05:17
Autopsja:

21lvl Druid + Serp. sword = maszyna do expienia na słabych stworkach typu roty, dwarfy

Knight, skille ok. 55 + serp = całkiem porządny zestawik

Spike Sword to przerzytek... kiedyś miałem taki sorcem na calmerze (jakieś 2 lata temu) i w porównaniu z moim julerowym uh-makerem, zdecydowanie polecam serpa.

Lanatan
22-02-2005, 09:34
Radze ci kupic spike sworda bo skille szybciej leca :evul: ale tak do blokowania to chyba serpent ;) Wybirz sam :P (Spike lepszy bo ladneijsz) :D:D

Oj nieznasz sie ..... : :baby:

Xan Arcanist
23-02-2005, 18:08
serpent lepszy bo ma więcej ataku. Na niskim lv nie będzie przecierz blokować żadnych potforkoof. Z serpentem będzie szybciej expił a to jest najważniejsze.

Romusiek
23-02-2005, 18:11
Serp. sword, nic ci nieda leprzy def u broni, bo blokuje ta rzecz ktora ma wiecej def, czyli shield.

iglarf
24-02-2005, 12:17
Up@ Lol??????? Def sworda zalicza sie bodajze do defa calej zbroji.....
Jaki wy nooby jestescie-.- np.jak idzie gosciu blokowac gs-a z kinfem iz vamp shieldem to tak samo jakby blokowal z bs-em i vamp shieldem???????????????
Odpowiedzcie sobie sami........

Bastek
24-02-2005, 12:35
Serpent sword lepszy ^^

Nie moge tego uzasadnic. Kup obydwa i idz expuj i zobaczysz ze hp nie bediesz wiecej tracil bo szybciej bedziesz potwory zabijal, proste nie?

Ognisty paladyn
24-02-2005, 12:35
Ja radze Serpent sworda, a nie tak jak niektorzy radza spike, bo bron jest jedynym modyfikatorem ataku a do obrony masz shield, arma, legsy, helm (buty), ewentualnie bron, wiec nie ma sie nad czym zastanawiac

Ojczul
24-02-2005, 12:47
serpent lepszy
na co ci def w mieczu nie blokujesz niczego dobrego a co to za ruznica czy stracisz tam 5hp wiecej ale zabijesz szybciej o to sie liczy ale lepiej zbierz kase na fs'a

Shardzik
26-02-2005, 21:35
No coz... ja bym wybral Serpenta chociaz na ten lvl powinienes juz miec Fire Sworda i zbierac na Bright Sworda :p
Na tym levelu na antice chciales rzec...

Ziomniak04
27-01-2006, 17:54
lepszy spike. serpent co prawda ma 1 wiecej ataku ale o wiele mniej defa.

Cahir Mawr Dryffryn
28-01-2006, 00:30
Wg mnie lepszy jest spike bo na o 6 wiecej defa a o tylko o 2 mniej ataku ;) Proste :D

Mofi
28-01-2006, 00:39
a ja bym nie wybral ani serpenta ani spike tylko knight axe ale jesli bijesz sie swordami to moze magic long sword :p zartowalem fire sword :D
ale jesli sie jest takim newbie co na maina wyszlo dopiero i nie ma kasy na fs ON SIE PYTA CZY serpent czy spike

Grajper
28-01-2006, 02:25
różnica w ataku serpent sworda i spike sworda wynosi zaledwie 1 punkt atk. W grze to nie ma praktycznie żadnego znaczenia... zwiększa się tylko zakres maksymanlych obrażeń o około 2dmg. Jest to praktycznie nic biorąc pod uwagę fakt, iż dmg hitów jest losowy.
różnica w defie serpent sworda i spike sworda wynosi 6pkt. Jest to dość dużo jednak ponownie nie ma to dużego znaczenia... Wkońcu blokujecie tarczą a reszta hitów idzie na armor.
Jest więc całkowitym bezsensem spamowanie tego forum przez wypowiedzi typu: " Ja mam serpenta a kolega cioci stryjka który jest wujkiem koelgi ma spikea". Jest to rpzedewszystkim zbędne, i tylko zaśmieca forum które i tak już ledwo zipie.
@Topic: Jeśli już musisz coś wybrać weź według własnego uznania. Nie kieruj się opinią innych. Ja na twoim miejscu zainwestował bym w spike sworda a reszte kasy zaczał oszczędzać na fsa.

Ashapton
28-01-2006, 08:15
Ja mialem Spika do 15lvla potem zainwestowalem w Fsa :)
Serpent ma tylko 2 pkt ataku wiecej ale za to duzo mniej obrony :(
Stawiam na Spika :baby:

Master of Adek
16-02-2006, 11:11
Ja na początku chodzilem wcionz ze spike swordem. Policz obrone i atak, dodaj do sibie i porownaj ze serpemnt swordem. Wyjdzie ze lepszy jest Spike sword. xD.

del toro
16-02-2006, 21:20
OMG,a co ma miecz do blokowania?!Majac spike + dwarven shield bedziesz blokowal tak samo dobrze jak serpent + dwarven shield...przy blokowaniu liczy sie ten def,ktorego jest wiecej,czyli w tym przypadku z shielda... wiele jest pytan o to z jaka bronia BLOCZYSZ,ale przy tarczy od dragonki w gore bron Ci g**** da...jezeli chcesz TYLKO BLOKOWAC to mozesz nawet bez broni isc...jakby ktos mial jakies obiekcje to niech nie zjezdza na forum tylko na privie zagada na pytherze...
A poza tym,ja bym polecil serpenta,bo troche mocniej sie z niego wali :)

PzDr

@EDIT
humm,ja powiem tak,nie bede nigdy bloczyl bsem bo uzywam axow ktore sa swoja droga najlepsze :) a roznice poczuje ogromna,na prawde...ja teraz skiluje wiec nie pujde wyprobowac Twojego sposobu,ale mam kolege (ktory jest retired niestety;/ ) i wiem jak bloczyl,bo akurat mial bsa.biegal z demonka i jak szedl bloczyc to zeby capa na uhy miec nie bral bsa,tylko sama tarcze i mowil ze roznica praktycznie zadna, bo co to jest +/- 2 uhy na dragach? ;p

BTW. Ja tez slucham metalu =) Up the Irons!

Zielevitz
16-02-2006, 21:37
jezeli chcesz TYLKO BLOKOWAC to mozesz nawet bez broni isc...

GÓWNO prawda, liczy się def tego co jest więcej w przypadku noszenia dwóch SHIELDÓW! Możesz to sprawdzic zakładając jakiegoś słabego shielda i bright sworda

A poza tym,ja bym polecil serpenta,bo troche mocniej sie z niego wali

jaaaaaaaaaaaaa! walne raz na 3 lata za 52 zamiast za 50!!!

W ataku nie ma zbyt duzej roznicy, w obronie jest, ale zanim bnedziesz miał takie skille zeby poczuc roznice w ataku, kupisz juz zapewne brighta...

Pawio
16-02-2006, 21:46
Spike Sword przewyższa Serpenta. Poprostu ma malo atk mniej a duuzo def wiecej i kup jego bo dobry do blokowania. Walisz Swordami to ja ci radze bsa :S
Ja jestem po hacku i o bsie moge tylko pomarzyc...............:)

Zenon Burcymucha
16-02-2006, 22:51
witam, mam pytanie, który miecz z powyższych bardziej opłaci się kupić ?
OMG, coz za bezsensowny i spamerski topic. X(
Ktory jest lepszy? Ten ktory ma lepsze statsy -.- A co nie widac statsow?
Spike Sword 24 21 50 oz. 1 ręczna
Serpent Sword 26 15 41 oz. 1 ręczna
Jak ktos nie widzi ze serpent jest lepszy to chyba jest slepy. :p
no i który bedzie przydatniejwszy przy 14 lvl, skile 45/45
LÓL, na kazdych skilach ten lepszy jest "przydatniejszy", obojetnie czy masz 10/10 czy 200/200. :p
no i czy jak mam dwarven shield i spike sword to bede lepiej blokowal uderzenia niz jakbym mial dwarven shield i serpent sword ?
Bedziesz blokowal tak samo w obu przypadkach, poniewaz dwarven shield ma wiecej defa niz oba te miecze. :p
a ja bym nie wybral ani serpenta ani spike tylko knight axe
A ja dragon hammer. X(
Używany do blokowania przez low lvlowe postacie które niestać na bs'a
Kup se tarcze co ma wiecej niz 21 defa i juz obrona spike sworda do niczego ci sie nie przyda. No chyba ze kogos nie stac na dwarven shield to rzeczywiscie obrona spike sworda mu sie przyda, ale chyba kazdy lowlvl ma dwarven shielda. :p
Jest troszke droższy bo wypada z Vampa żadko
Bzdura, gralem na kilku serwerach i wszedzie jest tanszy od serpenta bo gdyby byl drozszy i gorszy to by go nikt nie chcial kupic, logiczne. :p
Bardzo dobry dla druidów i sorsów
To mialbyc dowcip? Niezbyt ci sie udal....potrenuj joking skill:p
Używany do zabijania słabych potworów <orki miosy trolle>
To akurat mozna knifem zabic bez wiekszych problemow na srednich skilach:p
Jest stosunkowo tani w porównaniu do Spike'a bo wypada nieżadko z dragów
Drozszy
(bo ma wiekszy def)
jak masz tarcze 21+ defa to sie nie liczy:p
Radze ci kupic spike sworda bo skille szybciej leca
Taaa... pewnie na otsie gdzie spike ma statsy 240/210 i zawsze trafiasz bo sam zaczynasz od 10 lvla ze skilami 70/70 X(
a spike ma o wiele wiecej def!
Tak i co z tego, skoro tarcza 21+ i juz sie on nie liczy. :p
chociaz na ten lvl powinienes juz miec Fire Sworda
Zalezy od servera, na antice to 8 lvl ma fire axa a na takiej luminerze albo innym non-pvp to 50 lvl biega z fsem. :p
Zdecydowanie lepszy jest spike sword.
lol
ja bym wybrał spike sworda (ma więcej defa
I co z tego?
Ps. ale najlepiej by bylo knight axe
Zauwaz ze on w swordach, chociaz popieram ze axy lepsze. :p
Noo, może def się przydaje przy 2 handed, np. gsie, bo wtedy tarczy nie ma więc zawsze się mieczem trochę zablokuje, ale przy broni+tarczy to nie ma znaczenia~
No wreszcie ktos madry sie znalazl na forum O_o
21lvl Druid + Serp. sword = maszyna do expienia na słabych stworkach typu roty, dwarfy
Juz lepiej snakebite. :p
Knight, skille ok. 55 + serp = całkiem porządny zestawik
Zalezy jaki serv. :p
Spike Sword to przerzytek... kiedyś miałem taki sorcem na calmerze (jakieś 2 lata temu) i w porównaniu z moim julerowym uh-makerem, zdecydowanie polecam serpa.
Magiczni to w ogole nie powinni sie wypowiadac bo na tych ich skilach 21-22 to niewiele widac. :p
Serp. sword, nic ci nieda leprzy def u broni, bo blokuje ta rzecz ktora ma wiecej def, czyli shield.
Druga madra osoba na forum, malo ale dobre i to widac, widac ze jednak ktos sie zna na tibi. :p
Up@ Lol??????? Def sworda zalicza sie bodajze do defa calej zbroji.....
Lol to jestes ty, def to nie to samo co armorX(
Jaki wy nooby jestescie-.- np.jak idzie gosciu blokowac gs-a z kinfem iz vamp shieldem to tak samo jakby blokowal z bs-em i vamp shieldem???????????????
Odpowiedzcie sobie sami........
OK, odpowiem sobie sam z wlasnych doswiadczen
TAK
Nawet bez broni masz taki sam def, ja probowalem na sickle i f-axie oraz brak broni i f-axe wszystko przy demon shieldzie i moj def byl taki sam czy mam f-axe czy sickle czy brak broni a testowalem kazde ustawienie przez godzine wiec glupot prosze nie pisac bo az uszy bola od lolowatyzmu
lepszy spike. serpent co prawda ma 1 wiecej ataku ale o wiele mniej defa.
Lolec nawet statsow nie znaszX(
Wg mnie lepszy jest spike bo na o 6 wiecej defa a o tylko o 2 mniej ataku Proste
Nie, nie proste, bo zakrzywione w dol
ale jesli sie jest takim newbie co na maina wyszlo dopiero i nie ma kasy na fs ON SIE PYTA CZY serpent czy spike
Wszystko zalezy od servera. :p Na non-pvp to i 40 lvl z fsem biega. :p
różnica w ataku serpent sworda i spike sworda wynosi zaledwie 1 punkt atk.
Slepota nie zna granic
W grze to nie ma praktycznie żadnego znaczenia...
Przy 10/10 nie ma, racja.
zwiększa się tylko zakres maksymanlych obrażeń o około 2dmg. Jest to praktycznie nic biorąc pod uwagę fakt, iż dmg hitów jest losowy.
OK, tylko 2, no to teraz se idziesz na hunt/expienie wiec pomnoz to przez 1000 i zobacz roznice. :p
Serpent ma tylko 2 pkt ataku wiecej ale za to duzo mniej obrony
Zajefajnie ale co z tego masz?
Policz obrone i atak, dodaj do sibie i porownaj ze serpemnt swordem.
A ten juz w ogole pomylony -.- 1 pkt defa=1 pkt ataku?!?! Ty czlowieku w ogole chociaz raz w zyciu miales chara ponad 8 lvl?X(
Majac spike + dwarven shield bedziesz blokowal tak samo dobrze jak serpent + dwarven shield...
O_o trzeci gracz co umie grac w tibie, trzeci na stu ale co tam dobre i to:p Madrze to wytlumaczyles i dokladnie tak jest jak piszesz ale i tak te newbie cie skrytykuja bo maja 8 lvl i wiedza ze sie blokuje bronia i tarczaX(
bo co to jest +/- 2 uhy na dragach?
Brak broni+demon shield=bs+demon shield jesli chodzi o defa, wiec nie rozumiem skad te 2 uhy mniej? Chyba tamten gosciu po prostu pecha mial jak blokowal bez broni, a raczej na pewno mial pecha. :p Normalnie schodzi tyle samo uhow. :p
GÓWNO prawda, liczy się def tego co jest więcej w przypadku noszenia dwóch SHIELDÓW! Możesz to sprawdzic zakładając jakiegoś słabego shielda i bright sworda
No tak ale czy nalozysz do dragon shielda lub lepszego knifa czy bsa to i tak def masz taki sam bo te bronie maja mniej defa niz dragon shield lub lepszy. :p
jaaaaaaaaaaaaa! walne raz na 3 lata za 52 zamiast za 50!!!
Niech bedzie roznica 1 hp w pojedynczym uderzeniu, jak idziesz expic to duzo bedziesz bic wiec pomnoz to razy 1000 i zobacz jaka to kolosalna roznica. :p
w obronie jest
I co z tego?

Vil
16-02-2006, 23:08
1. To ja tu jestem od dlugich postow i czepiania sie :X

2. Stalem 2 godziny na guardach z ss / bs i roznica w otrzymywanych obrazeniach byla widoczna ( 75/70/77 ).

3. Roznica w obrazeniach wynikajaca ze statsow broni moze wynosic i 20 pkt, ale ma znaczenie tylko jesli przyczynia sie do szybszego zabijania potworkow ( e.g: co za roznica czy walniesz w guarda 210 i 30 czy 120 i 120 skoro i tak pojdzie na 2 hity ? ), tak wiec powinna byc
rozpatrywana pod katem konkretnych miejsc expienia a nie tego czy robi roznice czy nie.

del toro
17-02-2006, 14:22
@upup
ach, dziekuje za te pochwaly :) btw,tych uhow pewnie mu zeszlo wiecej bo czesciej dostal z gfb od draga :)

Zenon Burcymucha
17-02-2006, 16:26
2. Stalem 2 godziny na guardach z ss / bs i roznica w otrzymywanych obrazeniach byla widoczna ( 75/70/77 ).
Wez juz przestan sie upierac przy swoim, bo to nieprawda. Ja juz wielokrotnie to sprawdzalem przez caly rok gry w tibie roznymi charami zarowno na rooku jak i mainie, wiec ty albo miales pecha po prostu bedac z bronia o mniejszym defie, albo kłamiesz, albo w ogole po prostu nie sprawdzales. Nastepnym razem troche dluzej posiedz niz 2 godziny i daj filmik. Jeszcze raz powtarzam:
SPRAWDZAŁEM TO WIELOMA CHARAMI OD POCZATKU SWOJEJ GRY W TIBIE (OKOLA ROKU) I ZAWSZE MI WYCHODZILO ZE SICKLE+DEMON SHIELD=FIRE AXE+DEMON SHIELD JESLI CHODZI O OBRONE, CZYLI DEF BRONI NIE MA ZNACZENIA JESLI TARCZA MA WIECEJ DEFA NIZ BRON. Oczywiscie to jest tylko przyklad, kazde dowolnie wybrane inne ustawienie doprowadzi do takich samych rezultatow, no chyba ze ktos jest slepy i tego nie widzi, albo ma pecha (ale tutaj z drugiej strony moze byc tez sytuacja ze z ta druga bronia wiecej oberwie, ta co ma wiecej defa, chociaz teoretycznie powinno byc tak samo z jedna i druga)

Wiec przestancie juz sie upierac, bo ja to dluuuugo sprawdzalem i zawsze wychodzilo tak samo, jak ktos nie wierzy niech sam sprawdzi i da filmik :p
3. Roznica w obrazeniach wynikajaca ze statsow broni moze wynosic i 20 pkt, ale ma znaczenie tylko jesli przyczynia sie do szybszego zabijania potworkow ( e.g: co za roznica czy walniesz w guarda 210 i 30 czy 120 i 120 skoro i tak pojdzie na 2 hity ? ), tak wiec powinna byc
rozpatrywana pod katem konkretnych miejsc expienia a nie tego czy robi roznice czy nie.
OMG, po co tyle kalkulacji, roznicy w defie miedzy bs a f-axe nie ma jak masz dragon shield lub lepszy, roznica w ataku jest, wiec lepsze sa axy, logiczne.
Zestaw bs+gs jest troche tanszy niz f-axe+d-lance, lowlvl sworderzy maja lepsze bronie bo jest tani i dobry spike, serpent, fs, a axe ma tylko knight axa, ale przeciez chyba nie ograniczacie ambicji do fsa? I tez nie sadze zeby szczytem marzen bylo zabicie guarda, a uwierz ze przy biciu warlocka nie pojdzie na 2 hity i roznica w ataku jest duza. Axy sa najlepszymi bronmi, swordy sa duzo gorsze, a cluby niewiele gorsze od swordow az do anni. :p

@up
A nie mowilem ze jednak sie odezwie medrzec co wciaz bedzie uwazal ze roznica w defie jest mimo ze nie sprawdzal :]

Vil
17-02-2006, 17:38
I znow zacznie sie licytacja kto dluzej sprawdzal ..

Gdybys nie zauwazyl, moj przyklad nie pokazuje ze JA mam racje, tylko ze Ty niekoniecznie ja masz.

Odnosnie ataku broni: na warlockach moze i bedzie widac roznice, na 80% innych potworkow nie, wiec generalizowanie w stylu " bijac z axe bedziesz szybciej zabijac potwory " nie ma sensu, co pokazalem w poprzednim poscie.

A tak juz zupelnie na marginesie, jeden koles z Amery przeprowadzal _szczegolowe_ testy odnosnie defa broni, wyniki byly raczej po mojej stronie, takie samo zdanie mial EO.

Zenon Burcymucha
17-02-2006, 17:56
Gdybys nie zauwazyl, moj przyklad nie pokazuje ze JA mam racje, tylko ze Ty niekoniecznie ja masz.
Ja mowie ze liczy sie def broni ALBO def tarczy, a ty napisales ze przy broni ze slabszym defem obrywasz wiecej od potworow niezaleznie od swojej tarczy. :p
Odnosnie ataku broni: na warlockach moze i bedzie widac roznice, na 80% innych potworkow nie, wiec generalizowanie w stylu " bijac z axe bedziesz szybciej zabijac potwory " nie ma sensu, co pokazalem w poprzednim poscie.
No tak, racja, tylko ze kazdy dobry dobry knight expi na warlockach. :p
A tak juz zupelnie na marginesie, jeden koles z Amery przeprowadzal _szczegolowe_ testy odnosnie defa broni, wyniki byly raczej po mojej stronie, takie samo zdanie mial EO.
Ja nie mowie ze def broni sie nie liczy, on sie liczy, ale jak tarcza ma mniej defa niz ta bron. Nie moglo nikomu wyjsc ze z bsem traci wiecej uh niz z f-axem majac tarcze dragon lub lepsza, no chyba ze ktos mial pecha. Ja to testowalem juz bardzo dlugo, wiec jestem co do tego przekonany i nikt mi nie wmowi ze tak nie jest.

Vil
17-02-2006, 21:02
Czytanie ze zrozumieniem...

77 shieldingu, vamp shield, godzina z bs w lapie, godzina z ss. 2 guardy atakujace, sredni dmg otrzymywany z bs mniejszy o jakies 10-15%.

Ty mi mowisz ze to przypadek/ fart / co tam chcesz, ja tobie ze twoje 'bez roznicy' to przypadek. Nie ma sensu dalej tego ciagnac bo i tak nic z tego nie wyniknie..

Koles z Amery testowal wariant tarcza+kolejne bronie klasy sword, w zakresie dmg w granicach grubo ponad 5k, wiec pare godzin nad tym spedzil. Wyniki pokazywaly jasno ze knife + demonka << bs + demonka. Wierz lub nie..

Na warlockach expi kilka % graczy. Poza tym glownie z explo ..

Zenon Burcymucha
18-02-2006, 09:51
77 shieldingu, vamp shield, godzina z bs w lapie, godzina z ss. 2 guardy atakujace, sredni dmg otrzymywany z bs mniejszy o jakies 10-15%.
No to klamiesz, bo wcale tak sie nie dzieje. Ja dluzej sprawdzalem i czesciej. Nie wciskaj kitow. Niech inni uzytkownicy forum tez to sprawdza zanim tobie uwierza, bo prawdy nie mowisz. No chyba ze miales pecha trzymajac ss, ale jednak mysle ze to nie prawda. :p Zaloze sie ze w ogole nie sprawdzales, ba, jestem tego pewny. :p
Ty mi mowisz ze to przypadek/ fart / co tam chcesz, ja tobie ze twoje 'bez roznicy' to przypadek.
Tylko ze ja nie sprawdzalem jeden raz w ciagu 2 godzin, tylko duuuzo razy w ciagu 10 godzin albo dluzej. Niemozliwe ze mam ciagle farta ze slabsza bronia, bo to bylby taki fart jak 10 mpa pod rzad z demonow. :p
Koles z Amery testowal wariant tarcza+kolejne bronie klasy sword, w zakresie dmg w granicach grubo ponad 5k, wiec pare godzin nad tym spedzil. Wyniki pokazywaly jasno ze knife + demonka << bs + demonka. Wierz lub nie..
Bzdura, widocznie za krotko sprawdzal, ja na pewno sprawdzalem dluzej niz do 5k damage i nie jednym razem tylko. Podaj link, screen, filmik lub cokolwiek innego zebym mogl to zobaczyc.
Na warlockach expi kilka % graczy.
Kazdy chce byc wsrod tych kilku % graczy. Oni z axow wala duzo mocniej niz ze swordow. :p

Vil
18-02-2006, 11:11
.

wystarczy

Zenon Burcymucha
18-02-2006, 11:25
2 godziny przed napisaniem posta, kilkadziesiat godzin testow w grudniu, kilkaset godzin expienia poprzednimi charami ( kolejno sword, axe i teraz club ).
I nie wyszlo ci ze przy dragon shieldzie lub lepszym def bsa=def-axa? To ty albo jestes slepy, albo liczyc nie umiesz, albo klamiesz po prostu faworyzujac swordy. Na pewno jedno z tych trzech. :p Niemozliwe jest, ze tyle sprawdzales, i wciaz nie wiesz jak jest naprawde. :p
Jak tylko bede miec wolne 2 tygodnie przeszukam specjalnie dla ciebie cale forum Amery i Tibianews ..
OK, ale najlepiej daj filmik, zebym widzial ta rzekoma "roznice" w defie broni przy tarczu dragon lub lepszej. :p Bo ja testuje od roku i nie widze, a licze kazdy hit i spisuje sobie. :p
Ostatnio edytowany przez Vil - Dzisiaj o 11:16.
Zacytowalem juz twoja wypowiedz, wiec mozesz sobie dac spokoj z jej kasowaniem, bo kazdy widzi tresc na moim poscie. :P

Dragonit
18-02-2006, 11:41
Spike sowrd jest lepszy od serpenta.Ma większą obrone o 5,atak mniejszy tylko o 2 i jest sporo tańszy(serpent ok.800 spike ok.600)

miszko77
18-02-2006, 11:44
jako knight wybierz serpenta, ale druid/sorc lepiej spika

Dragonit
18-02-2006, 12:20
Cóż,Sorcami i drutami powinno sie walczyć axami albo clubami,ale jesli ktoś wybrał nimi sowrdy to się zgadzam z tym Miszkiem.

Zenon Burcymucha
18-02-2006, 12:53
Spike sowrd jest lepszy od serpenta.Ma większą obrone o 5,atak mniejszy tylko o 2 i jest sporo tańszy(serpent ok.800 spike ok.600)
Jak masz tarcze o defie 21 lub wiekszym, to obrona spike sworda sie nie liczy. Natomiast atak zawsze sie liczy. Tak wiec zalozmy, ze masz tarcze o defie 21 lub wiekszym (a ktoz by mial gorsza na mainie :D ), to wtedy:
Serpent jest lepszy w ataku o 2 pkt
Obrona serpenta=obrona spike'a
jako knight wybierz serpenta, ale druid/sorc lepiej spika
Skoro obrona serpenta jest tak samo dobra jak obrona spike'a przy tarczy o defie 21 lub wiekszej, a atak ma lepszy serpent to dla kazdej profesji lepszy jest serpent. (no chyba ze ktos chce kupic spike'a bo jest tanszy :p )
Cóż,Sorcami i drutami powinno sie walczyć axami albo clubami,ale jesli ktoś wybrał nimi sowrdy to się zgadzam z tym Miszkiem.
Bzdura, wlasnie axy sa najlepsze dla knighta, swordy dla rookstayera, cluby dla sorka/druta, a luk/kusza dla palka. :p

Dragonit
18-02-2006, 12:58
Przeciez kurde o tym wiem,włąsnei o tym psize!

Zenon Burcymucha
18-02-2006, 16:03
Przeciez kurde o tym wiem,włąsnei o tym psize!
Axy to jest najlepszy typ broni, wlasnie knight powinien walczyc w axe i nie zanizaj axow do poziomu kulawych fizycznie sorkow i druidow. X(

PS.
Axy sie nie nadaja dla sorkow i druidow bo sa zbyt drogie i ciezkie. Duuuzo lepiej dla nich uzywac cluba. :P

Dragonit
18-02-2006, 16:47
BAUAHAHAHA

Dla knajtów sie opykla axe,a dla druidów cluby i AXE nie tlyko cluby,axe sa tanie i chyab masz na mysli swordy,po za tym moj kolega ma 30 axe drutem i dragon lanc i jak zalozy jaxe ringa to siwetne expi na slabszych potworkach.

ShadowKaczor
20-02-2006, 18:57
@up
temat jest o tym ktory miecz jest lepszy anie co jestm lepsza dla knighta druta czy paly

@Topic
Obecnie uzywam spike swoda ale zaczne uzwyac serpnet i kiedy mine 20 lvl to biore znow spike sworda (o ile juz nie bede mial FS)

Og Chilly Pie
20-02-2006, 19:18
poleciłbym bardziej Serpent Sword'a niż Spike Sword'a ... albo najlepiej od razu zainwestować w FS'a :]

Rhodd
20-02-2006, 19:48
I nie wyszlo ci ze przy dragon shieldzie lub lepszym def bsa=def-axa? To ty albo jestes slepy, albo liczyc nie umiesz, albo klamiesz po prostu faworyzujac swordy.

Po pierwsze, zablocz se BK ze knifem, potem z BS'em (odpowiednio siclke, potem k axe-najwiekszy def wsrod axow)

Po drugie- sam wale axami, ale jak piszesz ze Axy rox, a swordy sa kupa, to mi sie przewraca... 3/4 hitow zalezy od skili.

Po trzecie- mowisz ze jak sie ma dragon shield wzwyz to def broni sie nie liczy... OMG... Ludzia ratunku :D Po co sa twoim zdaniem Demon shield, V shield, MMS?

Zauwaz ze pancerze, legsy, helmy maja "ARM" (armor). Tarcze i bronie maja "DEF" (defence). Kazdy punkt armora zmniejsza obrazenia, a kazdy punkt def zmniejsza prawdopodobienstwo trafienia bloodhita przez potwora.
W praktyce wychodzi to tak ze np. majac wooden shield i bloczac GS'a otrzymujesz obrazenia (zalozmy ze sa to 200~) co 2 hity (zalozmy ze co 2 hity ;])
Bloczac tego samego GS'a (no moze nie tego samego :P) majac MMS, otrzymujesz tez hity ok 200~ ale juz rzadziej, zalozmy ze jest to co 5-6 uderzenie GS'a.

Jednak jesli bedziesz mial wiekszy arm, to dostajesz mniejsze hity.
Def broni nie wplywa na zadawane obrazenie, tylko na czestotliwosc trafien.

Vil
20-02-2006, 19:58

Rzadziej cie trafia = mniej obrazen dostaniesz w takim samym czasie ..

Rhodd
20-02-2006, 20:05
Rzadziej cie trafia = mniej obrazen dostaniesz w takim samym czasie ..

Zgadzam sie, ale bezposrednio nie wplywa on na obrazenia :]

Radament Hellfire
23-02-2006, 13:49
Ee... Kazdy knight powinien walczyc swordem, sa zazwyczaj drogie ale przez to ze maja duzo defa i dosc duzo ataku sa uniwersalne. A takie axe maja duze obrazenia ale defa maja do d**y. A cluby to wiadomo skull staff najlepszy z jednoreznych ktoer sa dostepne....

Duch Niespokojny
23-02-2006, 17:46
Ale do expienia obrona ci nie jest praktycznie w ogóle potrzebna, a atak się liczy, bo przecież chodzi o to, żeby jak najszybciej potworki wybijać. Dlatego też sądzę, że topory są jednak lepsze (tym bardziej, że na Emperze, i chyba nie tylko tam, większość najlepszych rycerzy używa toporów, więc może coś w tym jest...).

jaroslawbeczek
23-02-2006, 22:43
powiem ci tak synu.. kiedys jak bylem newbie ( 2 lata temu ) mialem dokladnie ten sam dylemat.. okolo 10 razy zmienialem miecze naprzemian spike i serpent.. tak naprawde to zalecy od ciebie , wydaje mi sie ze lepszy jest serpent sword... z nim poexpisz i kupujesz fire sword wiec koniec "dylematu"
spike sword ma gorszy atak , a jego obrona nie jest przydatna w twojej obecnej sytuacji

Master19
24-02-2006, 12:13
powiem ci tak synu.. kiedys jak bylem newbie ( 2 lata temu ) mialem dokladnie ten sam dylemat.. okolo 10 razy zmienialem miecze naprzemian spike i serpent.. tak naprawde to zalecy od ciebie , wydaje mi sie ze lepszy jest serpent sword... z nim poexpisz i kupujesz fire sword wiec koniec "dylematu"
spike sword ma gorszy atak , a jego obrona nie jest przydatna w twojej obecnej sytuacji

Dla blockera potzebny ale biore serpent

Adais
24-02-2006, 12:21
Chyba lepszy by był jeżeli chcesz trenowac to spike sword a nawet katana a tak na jakiej lepsze wyprawy to polecam serpent sword ;)

Rycerski Cinek
24-02-2006, 12:58
Jak mozna sadzic ze def w broni nie ma znaczenia? spytajcie sie kogos kto gra na rooku czy jak on blokuje ze spearem mino albo z katana to czy widzi rozniec :|... oczywiscie ze widzi. a tak wogule to cos w podobie jak by sie pytal na rooku "KATANA vs. CARLIN SWORD" -.- Koles rob jak uwazasz'

aha bron na rooku przy w.w. broniach to copper shield.

Duch Niespokojny
24-02-2006, 13:04
Jak mozna sadzic ze def w broni nie ma znaczenia? spytajcie sie kogos kto gra na rooku czy jak on blokuje ze spearem mino albo z katana to czy widzi rozniec :|... oczywiscie ze widzi. a tak wogule to cos w podobie jak by sie pytal na rooku "KATANA vs. CARLIN SWORD" -.- Koles rob jak uwazasz'
Ale tu przede wszystkim chodzi o expienie a nie blokowanie, bo to jest przecież najważniejsze.

Rycerski Cinek
24-02-2006, 13:13
ale ja chce uswiadomic ze def w broni ma jakies znaczenie, nawet jak male to jakies ma!!!

@edit

i nie bede sie wiecej w tym temacie wypowiadal.. ide grac bo oto w grze chodzi :P

Sowa
25-02-2006, 00:13
Mym zdanie spike sword. Ma niezly atak i zadawalajacy def dla takiego lvl. Ale i tak Axe jest lepsze.

Nerwowa Pola
25-02-2006, 18:06
Moim zdaniem lepszy jest serpent...walcze knightem i dobrze mi się nim walczy...co tu dużo mówić...rób jak chcesz:)

Nazgul of Shadow
03-03-2006, 23:20
Według mnie lepszy jest Serpent bo ma więcej ataku od Spike ,a w koncu broń jest do atakowania ,a tarcza do bronienia. Chyba że na tym levelu będziesz coś blokował to oczywiście lepszy bedzie Spike bo ten ma więcje obrony.

Kejw Rat
04-03-2006, 10:42
moim skromnym zdaniem lepszy jest spike sword poniewaz atak broni sie nie liczy

Ravel Clash
04-03-2006, 18:58
Po pierwsze, zablocz se BK ze knifem, potem z BS'em (odpowiednio siclke, potem k axe-najwiekszy def wsrod axow)

Po drugie- sam wale axami, ale jak piszesz ze Axy rox, a swordy sa kupa, to mi sie przewraca... 3/4 hitow zalezy od skili.

Po trzecie- mowisz ze jak sie ma dragon shield wzwyz to def broni sie nie liczy... OMG... Ludzia ratunku :D Po co sa twoim zdaniem Demon shield, V shield, MMS?

Zauwaz ze pancerze, legsy, helmy maja "ARM" (armor). Tarcze i bronie maja "DEF" (defence). Kazdy punkt armora zmniejsza obrazenia, a kazdy punkt def zmniejsza prawdopodobienstwo trafienia bloodhita przez potwora.
W praktyce wychodzi to tak ze np. majac wooden shield i bloczac GS'a otrzymujesz obrazenia (zalozmy ze sa to 200~) co 2 hity (zalozmy ze co 2 hity ;])
Bloczac tego samego GS'a (no moze nie tego samego :P) majac MMS, otrzymujesz tez hity ok 200~ ale juz rzadziej, zalozmy ze jest to co 5-6 uderzenie GS'a.

Jednak jesli bedziesz mial wiekszy arm, to dostajesz mniejsze hity.

Podpinam się pod to całkowicie.

Zdecydowanie lepszy jest spike sword, o ile różnica w ataku jest niewielka, to różnica w obronie jest już duża. A jak się postarasz, to spike dostaniesz nawet taniej niż serpent ;]

Sir Marioz
04-03-2006, 19:42
Moim zdaniem spike sword jest dużo lepszy ponieważ ma więcej obrony.Po co mi miecz którym zadam jeden cios , a przeciwnik zadaje mi deada

SPIKE SWORD NAJLEPSZY
A do tego dwarven shield

I mamy wspaniałego knighta:dance:

Vil
04-03-2006, 20:26
@up smierdzi multiaccountingiem albo debilizmem ..

Straznik
15-03-2006, 16:23
Według mnie serpent dla knightów jest lepszy bo knight
bardziej potrzebuje ataku niż osłony:D

Straznik
15-03-2006, 16:48
Chyba, że dla kogoś co się skilluje:D

del toro
15-03-2006, 20:38

ja powiem tak.propaguje wersje ze jezeli tarcza ma wiecej defa od broni, to def tejze broni sie nie liczy przy blokowaniu. A V shield,MMS i demonka sa po to, zebys mial wiecej obrony po zsumowaniu helmu,arma,legsow i tarczy :)

Poisoner Reaktywacja
16-03-2006, 14:27
Po trzecie- mowisz ze jak sie ma dragon shield wzwyz to def broni sie nie liczy... OMG... Ludzia ratunku Po co sa twoim zdaniem Demon shield, V shield, MMS?
No właśnie po to są, żeby mieć jak najwięcej defa, ponieważ najlepiej broniąca broń, czyli bright sword, ma tylko 30 defa, więc od dragon shielda wzwyż liczy się już tylko def tarczy, a jak wiadomo, lepiej mieć 37 defa niż 31 defa, i dlatego ludzie kupują mms. Chyba logiczne?

Rhodd
17-03-2006, 15:28
No właśnie po to są, żeby mieć jak najwięcej defa, ponieważ najlepiej broniąca broń, czyli bright sword, ma tylko 30 defa, więc od dragon shielda wzwyż liczy się już tylko def tarczy, a jak wiadomo, lepiej mieć 37 defa niż 31 defa, i dlatego ludzie kupują mms. Chyba logiczne?
Czyli jak przechodzimy na np. dragon shield, to bloczac idziemy bez broni? OMG, zastanow sie chlopie... Zblocz se gs'a bez broni i z bs'em...

Ziem Magic
17-03-2006, 19:41
Chyba, że dla kogoś co się skilluje:D
Koleś,skilluje to się knifem;)

@topic
Wg. mnie lepszy serpent.Lepiej mieć więcej ataku w broni 1-ręcznej.

M.pl
19-03-2006, 16:54
Rany ludzie troche mi was żal.Może powiecie mu żeby kupił bp ice rapierow co?:D :D :D .

Pomyślcie spike ma 24 atk i 21 def, a serpent o tylko 2 większy atk,czyli spike ma o 6 więcej defa.

:lucznik: Palladyn vs :elf: Elf. Elf wins!!
:mag: Druid vs :elf: Elf. Druid wins!!
Druids cool
:x:

Czemu w Tibii nie ma :kon: .......bo by smierdziało!

Rhodd
19-03-2006, 17:20
Rany ludzie troche mi was żal.Może powiecie mu żeby kupił bp ice rapierow co?:D :D :D .

Pomyślcie spike ma 24 atk i 21 def, a serpent o tylko 2 większy atk,czyli spike ma o 6 więcej defa.

:lucznik: Palladyn vs :elf: Elf. Elf wins!!
:mag: Druid vs :elf: Elf. Druid wins!!
Druids cool
:x:

Czemu w Tibii nie ma :kon: .......bo by smierdziało!

Czlowieku... Na cholere mu def na takim lvlu? Chodzi o szybsze bicie expa a nie bloczenie...

M.pl
19-03-2006, 17:30
Czlowieku... Na cholere mu def na takim lvlu? Chodzi o szybsze bicie expa a nie bloczenie...

Pomyśl jak otoczą go ze 4 roty dostaje hity i to nie małe, a tak zawsze pare defa sie przyda;)

Rhodd
19-03-2006, 17:31
Pomyśl jak otoczą go ze 4 roty dostaje hity i to nie małe, a tak zawsze pare defa sie przyda;)

Dobra, wychodze... Nie mam sil

Marcin Fresz
19-03-2006, 18:53
Masz taki level ze i tak nic nie bedziesz blokowal. Serpent lepszy bo wiecej ataku a wiec i latwiej wbijac i za wiecej. Pewnie i tak bedziesz expil an trolach czy dwarfach wiec i tak nic Cie wbijac nie bedzie.

M.pl
19-03-2006, 19:03
Masz taki level ze i tak nic nie bedziesz blokowal. Serpent lepszy bo wiecej ataku a wiec i latwiej wbijac i za wiecej. Pewnie i tak bedziesz expil an trolach czy dwarfach wiec i tak nic Cie wbijac nie bedzie.

Mam knighta 13 lvl:baby: i tak sobie nim skilluje osiągnelem 56/55(dobre??)
i jak ototcza mnie ze 4/5 dwarfow czy rotów dostaje hity(raz dostalem 158o )

Mateq
25-03-2006, 12:55
Noobowski temat bo to jasne ze wybralbym ta bron ktora ma wiecej ataku czyli Serpent Sword.

M.pl
27-03-2006, 22:37
Noobowski temat bo to jasne ze wybralbym ta bron ktora ma wiecej ataku czyli Serpent Sword.

Co wam ludzie kurd*.Nie tylko atk się liczy.2 atk!!.Phi!ale 6 atk to już dostaje mniejsze obrażenia.A pozatym,temat nie jest noobowski(po prostu jest problem który nożyk:D wybrać.

z tseba wybroż sierpint swarda,z tseba wybroż sierpint swardaz tseba wybroż sierpint swarda,lludzie spokój dajcie..Blokowałem,a raczej lurowałem draga do mojego kolegi sorca ale dostałem combo 86 z GFB i ze szponka 76 więc def się przyda:p :baby: :baby: :baby: .

Edytuje:błędy zrobiłem specjalnie.

Vil
28-03-2006, 01:11
Z wiekszym defem dostalbys 75 albo przy pechu 80+ bo hity sa losowe ...

Def broni nawet jesli liczy sie gdy uzywasz tarczy przy blokowaniu ma znaczenie drugo- albo i trzeciorzedne..

Mithgar XX
28-03-2006, 01:46
Z wiekszym defem dostalbys 75 albo przy pechu 80+ bo hity sa losowe ...

Def broni nawet jesli liczy sie gdy uzywasz tarczy przy blokowaniu ma znaczenie drugo- albo i trzeciorzedne..

Dokladnie..
Szkoda, ze nie wszyscy to wiedza, i co pewien czas slysze teksty typu: walczysz axe,a ja mam bsa on ma 30obrony, ja blocze lepiej bla blabla, tak naprawde prawdziwe blokowanie zaczyna sie od potworow rangi gsa, a wtedy roznica kilku punktow obrazen w jedna czy w druga strone jest naprawde nieistotna
btw 90% potworkow ,,elitarnych'' atakuje za pomoca magii, wiec staty broni i skile niewiele ci dadza...

Kobielak
29-03-2006, 11:59
def sworda daje, sam srawdzalem poszedlem na ghula i mialem bsa i tower shielda nalozylem oba- nie bil wogle, zdjolem shield i trafial raz na 10 zdjolem bsa i trafial caly czas, zalozylem shielda i taka sytuacja jak z bsem

Vil
29-03-2006, 14:39
Wiadomo, ze sama bronia spokojnie mozna blokowac, sprawa kreci sie wokol tego, czy jesli mamy tarcze wlicza sie def broni mniejszy od defa tarczy.

Ecik Zawodowiec
29-03-2006, 16:35
Ja wolę spike :) Ładniejszy i wogle dla mnie spoko sowrd :) Kiedyś nim expiłem az do 15 lvla :) huiahsuhais

Variatuncio
29-03-2006, 21:41
raczej spike bo ma wiecej defa a przy dobrych skilach te 2 punkty ataku to prawie nic

Frost Blazer
29-03-2006, 23:31
Osobiscie bym ci polecil kupic to co tansze i uzbierac szybciej na fire sworda mysle ze bedzie to raczej serpent poniewaz leci z dragow a nie z vampow poza tym ma wiecej ataku i szybciej kase uzbierasz:cygaro:

frick
30-03-2006, 10:29
@EDIT
humm,ja powiem tak,nie bede nigdy bloczyl bsem bo uzywam axow ktore sa swoja droga najlepsze :) a roznice poczuje ogromna,na prawde...ja teraz skiluje wiec nie pujde wyprobowac Twojego sposobu,ale mam kolege (ktory jest retired niestety;/ ) i wiem jak bloczyl,bo akurat mial bsa.biegal z demonka i jak szedl bloczyc to zeby capa na uhy miec nie bral bsa,tylko sama tarcze i mowil ze roznica praktycznie zadna, bo co to jest +/- 2 uhy na dragach? ;p

BTW. Ja tez slucham metalu =) Up the Irons![/QUOTE]

Noo ale bs jest bardzio leciutki, juz lepiej byloby zostawic chyba buty i np; scarf czy tam platinum ...
Ja nie wiem jak mozna isc bez broni na blokowanie, przeciez jakby zalozmy paldi shoterzy a ciebie otoczylo 3 dragow w rogu ? kkthxcya
Wez serpenta, przy skilach 30 bedziesz walil hity 50+ i szybko doexpisz na lepsza bron

Maciek:)
30-03-2006, 22:24
jak bedziesz mial dwarven shield i spike sword to bedziesz lepiej blokowac ale ze serpentem bedziesz lepiej walic:)a tak wogle to dobre skille na 14 lvl widac ze skillowales bo ja wogle nie skillowalem i na 15 mam 39/24:P

yattaman
04-04-2006, 21:18
serpent SUX. Po tygodniu uzywania wymienilem go na spike'a.

behemort
04-08-2006, 14:31
Ahh tak... Odwieczny konflikt między Spike Swordem, a Serpent Swordem :]
Sam mam problem z czym chodzić :) Ale chyba raczej Spike Sword...
Te 2 punkty ataku mniej... niewiele, a mówi się że 1 punkt ataku jest warty 2 punkty defa więc 4 punkty def. A spike ma przecież 6 punktów def...
Jakby serpent miał 1 punkt ataku więcej to by były sobie równe, ale co kto lubi. :p

Yasiek
05-08-2006, 09:46
Ja osobiście wolę spike sworda (może przez moje banalne dodawanie atk do def, czyli spike = 24 + 21 = 45; serpent = 26 + 15 = 41). Spike wg mnie lepiej nadaje się do potworów, z którymi tracimy dużo hp. Ogólnie dla mnie lepiej zabić kogoś powoli i z małą stratą hp na defie niż szybciej i z dużą stratą hp na off. Ale do szybkiego zarobku i expa lepszy jednak serpent.

Vil
05-08-2006, 11:03
Spike wg mnie lepiej nadaje się do potworów, z którymi tracimy dużo hp. Ogólnie dla mnie lepiej zabić kogoś powoli i z małą stratą hp na defie niż szybciej i z dużą stratą hp na off. Ale do szybkiego zarobku i expa lepszy jednak serpent.

faktycznie, gorzej zabic potwora w 6 kolejek dostajac 6 ciosow po 20 z czego 2 wyblokujemy ( = 80 obrazen ) niz zabic potwora w 10 kolejek blokujac 3 ciosy ( = 140 obrazen ).

Nie wiem skad sie bierze ta glupia koncepcja, ze zabijajac znacznie szybciej dostaniemy wieksze obrazenia ...

Def zmniejsza obrazenia SLADOWO, ze wzgledu na losowosc hitow moze sie nawet zdarzyc, ze majac wiekszy def dostaniemy wiecej obrazen ( wiec zadne regulki an ten temat nie maja sensu ). Atak zwieksza obrazenia WYRAZNIE i nawet po godzinie uzywania mocniejszej broni widac to w srednich hitach.