zaloguj się

Pokaż pełną wersje : MMORTS i MMORPG (2 super gry tekstowe)

NimoNfromPOLAND
13-02-2005, 13:27
Znalazlem dwie naprawdę dobre gry tekstowe działające w przeglądarce:

Pierwsza gra - OGame (MMORTS)

Gra polega na tym, że na początku dostajemy pod swoje władanie planetę. Na niej w miarę upływu czasu rozbudowujemy swoje imperium zaczynając od prostych kopalni i elektrowni na flocie statków kosmicznych kończąc. Im będziemy silniejsi i będziemy mieli większą armię tym częściej będziemy walczyli z innymi władcami lub też podbijali nie zamieszkałe planety.
Gra ma przyjemną choć prostą grafikę. Wszystkiego mozna dowiedzieć sie juz po zalozeniu konta na forum czy w dziale pomoc.

Strona gry - OGame.pl (http://www.ogame.pl)
Wymagania finansowe aby grać - brak (gra jest bezpłatna)
Język gry - polski

Druga gra - TheCrims (MMORPG)

PS. Nick w grze --- NimonPL

Gra polega na tym, że wiedziemy życie gangstera w mieście CrimCity. Na początku dokonujemy napadów rabunkowych aby zdobyc troche pieniędzy na np. broń. Ale gra posiada wiele innych opcji (np. kupywanie nowych broni, chandlowanie narkotykami, kupowanie kobiet lekkiego prowadzonka :) , otworzenie wlasnej fabryki, otworzenie wlasnego klubu itd.).
Gra także jest tekstowa i choć obrazków czy zdjęć jest nie wiele to gra na prawde wciąga. Więcej można dowiedzieć sie np. o innych graczy.

Strona gry - TheCrims.com (http://www.thecrims.com)
Wymagania finansowe aby grać - brak* (*-aby grać nie potrzebujemy pieniędzy, ale możemy sobie pomóc w grze np. wyjść z więzienia wysylając smsy za 3,66 zł. PS. Ja gram bez placenia i jest spoko)
Język gry - opcjonalnie ustwaiony jest angielski (trzeba przewinąć stronę na sam dół i w prawym dolnym rogu są 4 flagi, klikamy oczywiście na polską flagę).

Jeden minus tych gier - czas (niestety trzeba poszekac aż wydobędzie się wystarczającą ilośc surowców czy zregeneruje sie energia potrzebna do napadów)

Wiślaczek
13-02-2005, 14:47
Ogame nawet mi sie podoba...
Ogame moge polecic kazdemu,poniewaz niezle wciaga:)
A weThe crims wyladowalem juz po pierwszym skoku w kiciu .

Sikiso z Valori
13-02-2005, 14:57
Ja tez gram w Thecrims i erio polecam gierke a w tą drugą to chętnie sobie ją zobacze :)

The_FaLLen
13-02-2005, 15:08
Polecam OGame gram od jakiegoś czasu a gierka naprawde wciąga :D i w dodatku jest bezpłatna.

Afinor
13-02-2005, 15:36
The crims rox \,,/ Mam 150 respektu, nick w grze Masakrowiec. Strzezcie sie!
Mam harem dziwek, hurtownie dragow, a w rece BFG 9000 ^^

Emil1
13-02-2005, 18:54
Ja wlasnie sie zarejestrowalem i juz w pierdlu siedze. A mam kilka pytan:
1. Musze byc online zeby energia rosla? I co ile czasu ile jej rosnie?
2. Sa jakies wieksze skutki bycia w gangu? (gang Tibia :D)
3. Co daja narkotyki, piwo itd.? Bo wszedlem do pabu jakiegos i byl tam cennik i moglem kupowac rozne rzeczy. Te paby sa graczy?
4. Czy po miesiacu wszystko sie restartuje?

Maniak Hip-Hopu
13-02-2005, 21:28
UP!
1.nie musisz byc online, i tak to rosnie
2.gang daje mozliwosc ze razem napadacie na cos czy cos takiego.
3.narkotyki i powo regeneruja ci :)
4.NIC SIE NIE RESTARTUJE!

SAKU
15-02-2005, 14:38
i sie czeka 15 min (naszego czasu ich godzine) az bedzie mozan wejsc do klubu i kupic dragi i dziki temu renageruje nam sie many;]

Moj nick MalySaku jak ktos stworzyl gang albo chce to czekam na zaproszenie
mam oko 81 respektu

Wiślaczek
15-02-2005, 14:51
i sie czeka 15 min (naszego czasu ich godzine) az bedzie mozan wejsc do klubu i kupic dragi i dziki temu renageruje nam sie many;]

Moj nick MalySaku jak ktos stworzyl gang albo chce to czekam na zaproszenie
mam oko 81 respektu

Ja ma tylko 49 punktow respektu...Moze pozniej stworzymy gang...
@down down
Narazie siedzie w kiciu :)

Matheous
15-02-2005, 15:18
OGAME ROX!!!!!!!
Dzisiaj jak na chemii babka cos pipcyla o izotopach i powiedziala ze jeden z izotopow wodoru to DEUTER inaczej CIEZKA WODA no to pierwsze skojarzenie OGAME OGAME OGAME!!:D
A to drugie? Nie mam czasu, calymi dniami na ogamie siedze(joke, potem obacze;P)

Knight Simon Dark lord
15-02-2005, 18:47
the crims jest fajne a ogame sprawdze SAKU jak chcesz to możesz dołączyć do mojego gangu "mafia bielsko-bialska" mój nick to simon997 wiślaczek ciebie też serdecznie zapraszam

Aureliunkunfun (DruiD)
16-02-2005, 11:33
hehe ale bajerancko jeste nazwany w the crims pod nickiem "Śmieć" ;(
mam 15 respektu :D podladuje energie i bede dalej gnebic staruszki zaniedlugo sie szykuje na napad na samochod :D
a tak btw. to ile jest forsy za napad na harlejowca albo na dom bossa mafii ?????

SAKU
16-02-2005, 13:04
moj brat ma okolo 600 respektu juz ;d;d i za harlejowcow dostajesz okolo 30 tysiecy ale to i tak zalezy czasem dostaniesz 20 czasem 12 (tysiecy oczywiscie:P)

Simon@ mam nowa postac name Dirius 135 respektu juz napisalem do ciebie
;d;d wyslij zaproszenie albo skontaktuj sie ze mna przez gg 8414984

NimoNfromPOLAND
16-02-2005, 18:28
To ja też bym chętnie dołączyłbym do tego gangu "mafia bielsko-bialska"

Mój nick: NimonPL (135 respekt)

Nikson
16-02-2005, 22:17
Jak zrobic by w The Crims zdobyc wiecej kasy??? Kupilem se bejsbola i zostalo mi 10$ a chcialbym kogos pobic bo mam 0 respaktu np jakies male dziecko lub starszom paniom( od czegos trza zaczac nie) prooosze pomozcie mi!!!

Edit:

Respekt mi skoczyl o 5 bez niczego co jest... Moj nick: Nikson (trudno sie bylo domyslec nie?)

Jusz kapuje... GRA JEST ZAJE****A THE CRIMS RULEZ!!!! :cup:

Mazi The Mage
18-02-2005, 12:28
Wow! Ogame ownzuje! Podobne to do RedDragona ;)

Bambuko
18-02-2005, 12:57
Grałem 3 dni w polskie O-Game i dzisiaj przeniosłem się na http://www.ogame118.de wszystko buduje się 2x dłużej, ale jest fajnie.

Ghost Nieudany
19-02-2005, 14:08
Cóż... Ja się niedawno zarejestrowałem w The Crims i mam 76 respektu, pseudonim Grumbellgast. :P

Jakiś gang mnie przyjmie? Do Gangu bielsko-białej raczej nie, bo nie jestem z okolic. ;)

Zene
19-02-2005, 16:14
Ogame wymiata! Dawno mnie rzadna gra tak nie zassała B) Mam 157 punktów(trochę mało:/), i należe do sojuszu MU.XP

@Matheous
Ile masz punktów? Jesteś w jakimś sojuszu? ;)